Deconectat |
Ispășire: Sărbătoarea Biblică de actualitate |
abdon (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
357. Postat la 14/10/2009 21:29 - 5680z2h37m |
|
|
Este o zi care trebuie prãznuitã cu post.
Și această sărbătoare are o semnificație aparte.
Totuși mai trebuie aduse înaintea Domnului aceste elemente de sãrbãtoare: sacul, cenușa? Sau e suficient a te unge cu mirodenii frumos mirositoare?
Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2
|
|
Deconectat |
RE: Sărbătoarea Biblică de actualitate |
Aurelc (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
358. Postat la 14/10/2009 21:32 - 5680z2h34m |
|
|
Noi oamenii suntem tentati uneori sa facem exces de zel in unele cazuri,in timp ce in altele neglijam ceea ce este mai important...Eu cred ca daca Dumnezeu ar fi pretins de la poporul Sau smerenie cu sac si cenusa pentru aceasta sarbatoare nu ar fi ezitat sa mentioneze in cadrul poruncii si aceste elemente!Personal nu-mi aduc aminte sa stiu vre-un text biblic prin care sa se ceara post cu sac si cenusa...Biblia scrie doar de post ! NU vreau sa zic prin asta ca as fi impotriva celor cere vor sa posteasca in acest mod..Domnul sa-i binecuvinteze ! Insa eu nu cred ca e obligatorie cenusa si sacul.Ceea ce este obligatoriu pentru noi este credinta ca Domnul Isus este Marele Preot din ceruri si ca datorita jertfei Lui (care este si o jertfa de ispasire,sau iertare pentru noi 1Ioan 2:2) putem beneficia de iertarea pacatelor ! Acesta este unul dim marile scopuri ale Sarbatorii Ispasirii !
Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P. |
|
Deconectat |
359. Postat la 14/10/2009 21:33 - 5680z2h33m |
|
|
Mersi de parerea ta Aurelc, ceea ce e ciudat este faptul ca prea putini sunt documentati pentru a sprijini valoarea acestei sarbatori.
Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2
|
|
Deconectat |
ami (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
360. Postat la 14/10/2009 21:34 - 5680z2h32m |
|
|
Sarbatoarea Ispasirii-este o sarbatoare in care trebuie sa ne smerim sufletele si sa imploram Harul Domnului Isus in calitate de Mijlocitor inaintea Tatalui,sa faca ispasire pentru pacatele noastre facute din nestiinta,sau cu nebagare de seama.
Este o zi ca si cea de Sabat,in care nu trebuie sa faci nici o lucrare,ci trebuie sarbatorita printr-o adunare sfanta.
"Aceasta sa va fie o lege vesnica:in luna a saptea,in ziua a zecea a lunii,sa va smeriti sufletele,sa nu faceti nici o lucrare,nici bastinasul,nici strainul care locuieste in mijlocul vostru.Caci in ziua aceasta se va face ispasire pentru voi,ca sa va curatiti:veti fi curatiti de toate pacatele voastre inaintea Domnului.Aceasta sa fie pentru voi o zi de Sabat,o zi de odihna,in care sa va smeriti sufletele.Aceasta sa fie o lege VESNICA"(lEV 16:29-31)
Aurelc...nu vreau sa-ti dau eu tie "invataturi"k nu mi se prea potriveste,dar vreau sa-ti argumentez cu Scriptura,ce simbolizeaza pt noi sacul si cenusa: scrie in Numeri 29:7 "....si sa va smeriti sufletele..." si daca te uiti la trimitere in Ps 35:13 "ma imbracam cu sac,imi smeream sufletul cu post si ma rugam cu capul plecat..."Ps 69:11 "ma imbrac cu sac ..."...in concluzie rin postul cu sac si cenusa ne smerim inaintea Domnului.Eu una cred k acest post este primit de Domnul,asa cum a fost primit si postul lui Daniel ,inca din prima zi..Dan 9:3 "Si mi-am intors fata spre Domnul Dumnezeu,ca sa-L caut postind IN SAC SI CENUSA"....Dan 10:12 "....cuvintele tale au fost ascultate din cea dintai zi cand ti-ai pus inima ca sa intelegi,si sa te SMERESTI inaintea Dumnezeului tau..."
Desi este ceva simbolic,sacul si cenusa,eu una cred k ink mai este valabil.
Domnul sa ne lumineze!GBU
Soarele răsare nu ca să apună, ci ca să lumineze până apune! |
|
Deconectat |
361. Postat la 14/10/2009 21:36 - 5680z2h30m |
|
|
Frati, Surori, Prieteni, si catre toti vizitatorii acestui forum. Pentru sarbatoarea care vine, sunt prea putini, care cunosc insemnatatea acestei sarbatori. Unul din lucrurile pe care sunt cerute, de catre Domnul Dumnezeu, a fi indeplinite la aceasta sarbatoare, este urmatorul:
Inainte de ziua acestei sarbatori, crestinul, este obligat sa isi ceara iertare de la toti cei care le-a gresit.
Asadar, convins ca am gresit inaintea unora de pe acest forum, si inaintea tuturor celor care ma cunosc, inainte de a intampina Sarbatoarea Ispasirii, va rog, in Numele lui Isus: IERTATI-MA!
Multumesc!
|
|
Deconectat |
ami (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
362. Postat la 14/10/2009 21:38 - 5680z2h28m |
|
|
Initial am vrut sa postez aceasta povestioara la subiectul "Ilustratii",dar cred ca mai bine se potriveste aici. 
Un profesor a dat fiecarui student ca tema pentru lectia de saptamana viitoare sa ia o cutie de carton si pentru fiecare persoana care ii supara, pe care nu pot sa o sufere si sa o ierte sa puna in cutie cate o piersica, pe care sa fie lipita o eticheta cu numele persoanei respective. Timp de o saptamana, studentii au avut obligatia sa poarte permanent cutia cu ei: in casa, in masina, la lectii, chiar si noaptea sa si-o puna la capul patului. Studentii au fost amuzati de lectie la inceput, si fiecare a scris cu ardoare o multime de nume, ramase in memorie inca din copilarie. Apoi, incetul cu incetul, pe masura ce zilele treceau studentii adaugau nume ale oamenilor pe care ii intalneau si care considerau ei ca au un comportament de neiertat. Fiecare a inceput sa observe ca devenea cutia din ce in ce mai grea. Piersicile asezate in ea la inceputul saptamanii incepusera sa se descompuna intr-o masa lipicioasa, cu miros dezgustator, si stricaciunea se intindea foarte repede si la celelalte. O problema dificila mai era si faptul ca fiecare era dator sa o poarte permanent, sa aiba grija de ea, sa nu o uite prin magazine, in autobuz, la vreun restaurant, la intalnire, la masa, la baie, mai ales ca numele si adresa fiecarui student, ca si tema experimentului, erau scrise chiar pe punga. In plus, cartonul cutiei se stricase si ea ajunsese intr-o stare jalnica: cu mare greutate mai putea sa faca fata sarcinii sale. Fiecare a inteles foarte repede si clar lectia pe care a incercat sa le-o explice profesorul cand s-au revazut dupa o saptamana, si anume ca acea cutie pe care o carasera cu ei o saptamana intreaga nu a fost decat expresia greutatii spirituale pe care o purtam cu noi, atunci cand strangem in noi ura, invidie, raceala fata de alte persoane. De multe ori credem ca a ierta pe cineva este un favor pe care i-l facem acelei persoane. In realitate insa, acesta este cel mai mare favor pe care ni-l putem face chiar noua insine.
In cutia ta cate piersici sunt... si ce ai de gand sa faci cu ele?
Iertarea face mai bine celui ce-o daruieste, decat celui ce-o primeste.
As vrea sa imi cer iertare tuturor userilor pe care i-am suparat prin mesajele mele. Va doresc tuturor sa aveti un sabat fericit si Domnul sa va binecuvanteze!
Soarele răsare nu ca să apună, ci ca să lumineze până apune! |
|
Deconectat |
fullban1 (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
363. Postat la 14/10/2009 21:40 - 5680z2h26m |
|
|
aurelc a scris: Noi oamenii suntem tentati uneori sa facem exces de zel in unele cazuri,in timp ce in altele neglijam ceea ce este mai important...Eu cred ca daca Dumnezeu ar fi pretins de la poporul Sau smerenie cu sac si cenusa pentru aceasta sarbatoare nu ar fi ezitat sa mentioneze in cadrul poruncii si aceste elemente!Personal nu-mi aduc aminte sa stiu vre-un text biblic prin care sa se ceara post cu sac si cenusa...Biblia scrie doar de post ! Nu vreau sa zic prin asta ca as fi impotriva celor cere vor sa posteasca in acest mod..Domnul sa-i binecuvinteze ! Insa eu nu cred ca e obligatorie cenusa si sacul.Ceea ce este obligatoriu pentru noi este credinta ca Domnul Isus este Marele Preot din ceruri si ca datorita jertfei Lui (care este si o jertfa de ispasire,sau iertare pentru noi 1Ioan 2:2) putem beneficia de iertarea pacatelor ! Acesta este unul dim marile scopuri ale Sarbatorii Ispasirii !
Estera 4:3 In fiecare tinut unde ajungea porunca imparatului si hotararea lui, a fost o mare jale printre Iudei; posteau, plangeau si se boceau, si multi se culcau in sac si cenusa.
Isaia 58:5 Oare aceasta este postul placut Mie: sa-si chinuiasca omul sufletul o zi? Sa-si plece capul ca un pipirig, si sa se culce pe sac si cenusa? Acesta numesti tu post si zi placuta Domnului?
Daniel 9:3 Si mi-am intors fata spre Domnul Dumnezeu, ca sa-L caut cu rugaciune si cereri, postind in sac si cenusa. |
|
Deconectat |
Dani (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
364. Postat la 14/10/2009 21:46 - 5680z2h20m |
|
|
Am citit in mare convingerile celor de pe forum despre post, este adevarat ca nu putem sa ajungem sa avem acelasi convingeri asupra acestui subiect,dar ce putem face este ca fiecare dintre noi cum se smereste cu adevarat inaintea domnului,o porunca si o lege in acest sens nu avem, ce avem este doar ca pilda si pt. noi cum sau smerit prorocii si apostolii. DACA CINEVA VREA SA POSTEASCA IN SAC SI CENUSA BINE FACE,DAR DACA CINEVA POSTESTE FARA SAC SI CENUSA IAR BINE FACE,NU AVEM VOIE SA CONDAMNAM PE UNI FRATI CUM SA POSTEASCA,PT. CACI CINE JUDECA INSEAMNA CA DEGEABA POSTESTE FIE IN SAC SAU FARA SAC POSTUL NU MAI ARE NICI O VALORE! SA NE INDEMNAM LA POCAINTA FRATILOR!
|
|
Deconectat |
365. Postat la 14/10/2009 21:54 - 5680z2h11m |
|
|
iedidia a scris: aurelc a scris: Noi oamenii suntem tentati uneori sa facem exces de zel in unele cazuri,in timp ce in altele neglijam ceea ce este mai important...Eu cred ca daca Dumnezeu ar fi pretins de la poporul Sau smerenie cu sac si cenusa pentru aceasta sarbatoare nu ar fi ezitat sa mentioneze in cadrul poruncii si aceste elemente!Personal nu-mi aduc aminte sa stiu vre-un text biblic prin care sa se ceara post cu sac si cenusa...Biblia scrie doar de post ! Nu vreau sa zic prin asta ca as fi impotriva celor cere vor sa posteasca in acest mod..Domnul sa-i binecuvinteze ! Insa eu nu cred ca e obligatorie cenusa si sacul.Ceea ce este obligatoriu pentru noi este credinta ca Domnul Isus este Marele Preot din ceruri si ca datorita jertfei Lui (care este si o jertfa de ispasire,sau iertare pentru noi 1Ioan 2:2) putem beneficia de iertarea pacatelor ! Acesta este unul dim marile scopuri ale Sarbatorii Ispasirii !
Estera 4:3 In fiecare tinut unde ajungea porunca imparatului si hotararea lui, a fost o mare jale printre Iudei; posteau, plangeau si se boceau, si multi se culcau in sac si cenusa.
Isaia 58:5 Oare aceasta este postul placut Mie: sa-si chinuiasca omul sufletul o zi? Sa-si plece capul ca un pipirig, si sa se culce pe sac si cenusa? Acesta numesti tu post si zi placuta Domnului?
Daniel 9:3 Si mi-am intors fata spre Domnul Dumnezeu, ca sa-L caut cu rugaciune si cereri, postind in sac si cenusa.
Frate "Iedidia" se pare cã am fost înþeles greșit... Eu am spus cã nu am gãsit nici un verset în care sã se cearã în mod special din partea lui Dumnezeu sac ºi cenuºã pentru postul de la Sãrbãtoarea Ispãºirii. Iar dacã cineva dorește din proprie iniþiativã sã posteascã și cu sac și cenușã, doresc ca Domnul sã-l binecuvinteze! Numai sã nu cearã asta de la toþi, pentrucã asta e o încredinþare personalã nu o poruncã a Domnului. Doar atât am vrut sã zic.
Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P. |
|
Deconectat |
366. Postat la 14/10/2009 21:58 - 5680z2h8m |
|
|
Despre aceasta sarbatoare, intr-adevar, spun si eu ca aurelc, nu exista o lege speciala, felul cum trebuie praznuita sarbatoarea, ca si cea a corturilor , sau cea a cinzecimii ( fac aluzie la traditia si datina fratilor batrani din romania )
Si astea tinand cont ca lucrurile care trebuiau aduse in vechime, inteleg ca Domnul ceva a rastignit pe cruce ... . Deja este prea mult, cat am scris
|
|
Deconectat |
367. Postat la 14/10/2009 22:08 - 5680z1h58m |
|
|
Am cules o postare de pe alt subiect, si m-am gândit că potrivește acestei sărbători, așa că.. iată-o :
Iedidia a scris:
Leviticul 23 : 27 nu face decât sã întãreascã ideia cã ziua a 10 -a ( de 24 de ore ) ține de la asfințitul soarelui de dupã partea luminoasã , adicã ziua , dupã Geneza și celalte referințe , a zilei a 9 -a , moment care marcã începutul celor 24 de ore ale zilei a 10 - a ºi þine pânã la sfârºitul ei , care se încheie o datã cu asfinþitul soarelui ºi începerea zilei a 11- a .
Nu mai înþeleg nimic... care ziceai cã e seara zilei a 9-a ?? Nu cumva dupã ce apune soarele dupã partea luminoasã a zilei a 8-a - în opinia ta- ??? Eu mã gândesc cã aºa ai susþinut pânã acum; altfel va trebui sã dau niºte citate de la alte subiecte...Problema e cã nu vrei sã recunoºti cu toate cã ai fost întrebat deja de vre-o trei ori ºi tot pe lângã rãspuns te-ai învârtit... sau dacã e aºa cum ai spus mai sus, cã seara zilei a 9-a amintitã în citatul ce-l scriu mai jos este totuºi la sfârºitul pãrþii luminoase a zilei a 9-a, înseamnã cã Paºtele sunt tot la sfârºitul zilei a 14-a si nu la începutul ei cum tot zici !
Poftim iar citatul:
Citat:
VDC Levitic 23:27 rÎn ziua a zecea a acestei a ºaptea luni, va fi ziua ispãºirii: atunci sã aveþi o adunare Sfântã, sã vã smeriþi sufletele, ºi sã aduceþi Domnului jertfe mistuite de foc....32 Aceasta sã fie pentru voi o zi de Sabat, o zi de odihnã, ºi sã vã smeriþi sufletele în ziua aceasta; din seara zilei a noua pânã în seara urmãtoare, sã prãznuiþi Sabatul vostru.r1;!
Deci ori seara zilei a 9-a este numai la începutul ei (de la asfinþitul soarelui dupã partea luminoasã a lui 8 , aºa cum zici cã rezultã din Genesa cap 1) ºi atunci Ziua Ispãºirii nu mai e în 10 luna a ºaptea aºa cum scrie ci în 9 (!!!), ori ziua a 9-a mai are o searã aºa cum susþine Biblia ºi poporul evreu. Hotãrãºte-te , cã nu poþi fi cu ambele idei.
Nu când începe și când se sfârșește o zi obișnuitã este aici discuția , cã aici credem toþi la fel (la apusul soarelui); ci faptul cã în cadrul unei zile (de 24 de ore) existã doua perioade care se numesc searã. Iaca iar m-ai înduplecat sã-þi rãspund cu toate cã nu am vrut sã mai scriu nimic pînâ ce nu termini cu explicația Zilei Ispãșirii.. Deci.. cum e treaba cu acel 10 Tișri ? Are cumva 48 de ore sau ziua a 9-a are o searã și la sfîrșitul ei, nu numai la început...
|
Deconectat |
368. Postat la 14/10/2009 22:15 - 5680z1h51m |
|
|
Mi-am spus de douã ori modul de înþelegere a acelui verset , dar tu ºi alþii , chiar ºi pe aici , vã agãþaþi de acel singur verset , ca înecaþii de un pai . Acel verset este redat în vorbirea noastrã contemporanã , cum zicem sâmbãtã seara , când de fapt este duminicã seara ºi aºa mai departe . Fii ºi fiþi sãnãtoºi .
|
|
Deconectat |
avodah (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
369. Postat la 14/10/2009 22:17 - 5680z1h49m |
|
|
Eu zic sa intrebi pe un evreu-pt ca ei tin sarbatorile acestea de cu mult mai inainte decit noi rominii care ne inecam de un pai(din cauza traducerilor contemporane-care la evrei nu se pune problema)
Si o sa vezi ce iti raspunde ca o zi are 2 seri-
-si ca ei nu au avut niciodata nici o dilema cind sa taie si sa manince mielul ca nu au avut de tradus Tora
Nu din rautate zic dar aici sunt multi evrei si eu personal am mai intrebat
BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39
Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH |
|
Deconectat |
370. Postat la 14/10/2009 22:18 - 5680z1h48m |
|
|
De unde le mai scoateþi fraþilor , cã o zi are douã seri ? Mã uimește perspicacitatea voastrã ?
Sã întreb un evreu , care nici nu crede în Mântuitorul ?
Blestemat sã fie omul care se încrede în om ...........
Sã întreb un evreu care și el respectã calendarul Iulian , când ziua începe la ora 24 ? Atunci da , aveþi dreptate , în cazul acesta , are ziua douã seri . Fiþi binecuvântaþi . |
|
Deconectat |
371. Postat la 14/10/2009 22:20 - 5680z1h46m |
|
|
Aici in America sunt foarte multi evrei mesianici-care cred in Isus ca Mesia,
cu privire la mesajul anterior :recitez:
Eu zic sa intrebi pe un evreu-pt ca ei tin sarbatorile acestea de cu mult mai inainte decit noi rominii care ne inecam de un pai(din cauza traducerilor contemporane-care la evrei nu se pune problema)
Si o sa vezi ce iti raspunde ca o zi are 2 seri-
Dar noi ca sintem romini avem atitea traduceri si de acea ne incurcam
Dar la ei Tora nu mai le trebuie tradusa si inteleg toti la fel(referire la cele 2 seri dintr-o zi)
stati in drumuri si intrebati:care sunt cararile cele vechi ca sa umblati pe ele
|
Deconectat |
Pedro V (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
372. Postat la 14/10/2009 22:26 - 5680z1h40m |
|
|
leviticul 16:31 Aceasta să fie pentru voi o zi de Sabat, o zi de odihnă, în care să vă smeriți sufletele. Aceasta să fie o lege veșnică. AMIN!!!
Pe Calea Credintei Sfintilor nu mergi ca repetentii si corigentii ci mergi ca Sfintii ,din har in har si din putere in putere!!!!!! |
|
Deconectat |
373. Postat la 14/10/2009 22:27 - 5680z1h39m |
|
|
Imi amintesc caci la noi la Beclean se obisnuia ca la aceasta sarbatoare ca oameni sa se infasoare cu saci de rafie sau iuta si sa isi presare cenusa si tarana in cap, ca semn de smerenie .
Sunt curios daca si in alte parti prin tara se obisnuia in felul acesta sau nu
Daca vreti sa impartasiti va rog..
|
Deconectat |
fullban6 (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
1594. Postat la 18/11/2009 16:58 - 5645z6h8m |
|
|
sambataru a scris:
Frati, Surori, Prieteni, si catre toti vizitatorii acestui forum. Pentru sarbatoarea care vine, sunt prea putini, care cunosc insemnatatea acestei sarbatori. Unul din lucrurile pe care sunt cerute, de catre Domnul Dumnezeu, a fi indeplinite la aceasta sarbatoare, este urmatorul:
Inainte de ziua acestei sarbatori, crestinul, este obligat sa isi ceara iertare de la toti cei care le-a gresit.
Asadar, convins ca am gresit inaintea unora de pe acest forum, si inaintea tuturor celor care ma cunosc, inainte de a intampina Sarbatoarea Ispasirii, va rog, in Numele lui Isus: IERTATI-MA!
Multumesc!
DOMNUL sa te binecuvinteze sora amalia ca ai dat un raspuns corect dupa scripturii.amen |
|
Deconectat |
1608. Postat la 19/11/2009 21:22 - 5644z1h43m |
|
|
Aici este nevoie de o corectare, ai vrut să pui postarea lui sora Amalia, sau să spui frate ... ?
|
|
Deconectat |
Michael Roman (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
2275. Postat la 25/02/2010 08:30 - 5546z14h36m |
|
|
Cum intelegeti Ioan 1:29, Mielul care ridica pacatul? Se refera la Pashte? K la Pashte nu se ridicau/acopereau/ispaseau pacate, ci de Yom Kippur...Iar atunci parca nu se sacrificau miei, ci tzapi...La ce se referea Inainte-mergatorul msianic?
Din El, prin El, și pentru El sunt toate lucrurile. A Lui să fie slava în veci! Amin.
Romani 11:36 |
|