Nica Schirod (detalii numai pentru membrii conectaţi)
14612. Postat la 06/10/2011 22:32 - 4958z2h15m
Pace.
Cu îngăduința voastră, voi continua la ce a scris Emanolake în postarea de mai sus.
Așa cum fratele afirma că acestă Sărbătoare este veșnică, nu că zicea fratele, a zis Dumnezeu asta.
Da ispășirea se făcea pentru Templu, preoți și restul, vor zice unii că Templu nu mai este, ba este și încă unul care nu este făcut de mână de om și Pavel zice într-o împrejurare:
Evrei 9: 23. Dar, deoarece chipurile lucrurilor care sunt în ceruri, au trebuit curățite în felul acesta, trebuia ca însăși lucrurile cerești să fie curățite cu jertfe mai bune decât acestea.
24. Căci Hristos n-a intrat într-un locaș de închinare făcut de mână omenească, după chipul adevăratului locaș de închinare, ci a intrat chiar în cer, ca să Se înfățișeze acum, pentru noi, înaintea lui Dumnezeu.
25. Și nu ca să Se aducă de mai multe ori jertfă pe Sine însuși, ca marele preot, care intră în fiecare an în Locul prea sfânt cu un sânge, care nu este al lui;
Eu mai cred că Mesia, este cu noi la Sărbătoare, așa cum Marele Preot era cu poporul la Sărbătoare, pentru că cred ce scrie în: Matei 28:20. Și învățați-i să păzească tot ce v-am poruncit. Și iată că Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârșitul veacului. Amin.
Acuma pe fugă ca să nu vă plictisesc, trec în revistă ce le spun și fraților mei din adunare în sărbătoarea asta; La acestă sărbătoare în vechime erau aduși doi țapi. unul pentru Domnul și unul pentru Hazazel, după tragerea la sorț, țapul pentru Domnul, era adus Jertfă, iar țapul pentru Hazazel, asista la toată ceremonia care se făcea pentru Ispășirea păcatelor, iar la urmă se punea pe capul lui toate păcatele și era fugărit în pustie, cât mai departe cu toate păcatele celor ce erau la Sărbătoare.
Când Marele Preot era om, matrerie așa cum este omul și acum, trebuiau aduși cei doi țapi, care unul simboliza Jertfa, iar celălalt cred că îl reprezenta pe Diavolul care înșeală înșeală întreaga lume.
Acuma nu mai este nevoie de țapi, Jertfa este adusă odată pentru totdeauna, Marele Preot nu mai face slujbă în Templu de pe pământ, făcut de oameni, ci este Mare Preot acolo departe, la Marele Dumnezeu, așa cum am arătat că zicea Pavel.
Eu cred că Deavolului îi este foarte groază de această Sărbătoare, pentru că acum face slujbă chiar Jertfa, cred că asistă și Deavolul pe undeva, nu mai trebuie țap pentru Hazazel, iar după terminarea slujbei păcatele celor ce țin Sărbătoarea, sunt la Sărbătoare, sunt puse pe capul lui și este fugărit din fața Domnului precum țapul. Acuma dațimi voie să fac o supoziție, pentru o mai bună înțelegere:
Exod 31: 12. Domnul a vorbit lui Moise, și a zis:
13. "Vorbește copiilor lui Israel, și spune-le: ,Să nu care cumva să nu țineți sabatele Mele, căci acesta va fi între Mine și voi, și urmașii voștri, un semn după care se va cunoaște că Eu sunt Domnul, care vă sfințesc.
Acuma eu înțeleg, că omul nu se poate sfinți, numai Dumnezeu îl sfințește și Sabatele sunt semnul ca omul să știe că Domnul îl Sfințește - la sfințit, tot așa dacă îl interesează pe cineva despre ertarea păcatelor lui, Sărbătoarea Ispășirii este semnul că Dumnezeu îl iartă - la iertat.
Fraților să-i mulțumim Domnului că ne-a desoperit această mare taină, și să facem Sărbătoarea în inima noastră, după toată rânduiala Sărbătorii.
Domnul să ne ajute, dar să ne ierte. Amen!
Multă Pace.
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Deconectat
RE: Sărbătoarea Biblică de actualitate
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
14627. Postat la 07/10/2011 14:53 - 4957z9h54m
Frate Nica, am înțeles bine cele scrise de tine?.
Jertfa, acum în cer, face ispășire, și Diavolul e și el pe-acolo?
Waw!
Nu vreau iar să mă reped la vorbe .... ci aștept confirmarea sau infirmarea.
nicaschirod a scris:
... iar țapul pentru Hazazel, asista la toată ceremonia care se făcea pentru Ispășirea păcatelor.
Eu cred că Deavolului îi este foarte groază de această Sărbătoare, pentru că acum face slujbă chiar Jertfa, cred că asistă și Deavolul pe acolo, nu mai trebuie țap pentru Hazazel, iar după terminarea slujbei păcatele celor ce țin Sărbătoarea, sunt la Sărbătoare, sunt puse pe capul lui și este fugărit din fața Domnului precum țapul.
Sora Valentina, nu cred ca ar trebui sa dramatizezi cuvintele scrise de fratele nostru Nica. Probabil dansul din ravna pe care o are a vrut sa puna in paralel cele doua imagini: Slujba din Vechime, si Slujba din Cer, si astfel sa facut neanteles de noi. Suntem oameni cu totii, iar uneori privind foarte mult in UMBRA , parca atunci cand privim in LUMINA nu descifram prea bine actiunile ce se petrec.
Nu cred ca aceasta este explicatia corecta a Sarbatorii Ispasirii, dar cred ca fratele Nica va clarifica situatia, spunandu-ne ce a vrut sa zica de fapt cand a zic ca Deavolul e de fata la Slujba de Mijlocire (izbavire) pe care o face Hristos. E posibil ca fratele nostru sa se fi exprimat gresit. Oare poate ca necuratul de Diavol sa stea in Locasul Cel Prea Sfant? Nicidecum!
..................................................................................................................................................................................................
Sa ne rugam impreuna lui Dumnezeu in Numele Mantuitorului Isus Hristos, sa ne ierte greselile noastre, si astfel sa fim luminati de stralucirea Slavei Sale.
1Ioan 2:1 - Copilașilor, vă scriu aceste lucruri ca să nu păcătuiți. Dar, dacă cineva a păcătuit, avem la Tatăl un Mijlocitor, pe Isus Hristos, Cel Neprihănit. El este jertfa de ispășire pentru păcatele noastre; și nu numai pentru ale noastre, ci pentru ale întregii lumi.
Aceasta slujba de mijlocire va avea sfarsit, atunci Domnul Isus va fi judecator in loc de mantuitor / mijlocitor.
2Cor.5:10 - Căci toți trebuie să ne înfățișăm înaintea scaunului de judecată al lui Hristos, pentru ca fiecare să-și primească răsplata după binele sau răul pe care-l va fi făcut când trăia în trup.
Săbătoarea ispașirii privită in lumina Planului de mantuire a lui Dumnezeu, are in centrul atentiei TERMINAREA SLUJBEI DE MIJLOCIRE A DOMNULUI ISUS HRISTOS SI INCEPEREA JUDECATII DE APOI.Aceasta Sărbatoare vizeaza mai mult Planul lui Dumnezeu de lucru peste veacuri. Lucrarea de mijlocire a oamenilor nu se face acum numai o singura data pe an, si nicidecum numai celor ce sunt la sarbatoare! Mijlocirea se face in toate zilele anului de catre Domnul Isus catre Tatal, dar de fiecare data de face in aceiasi JERTFA DE ISPASIRE care a fost depusa la Calvar... De ce credeti voi ca sa rupt perdeaua din Templu cand a fost rastignit Mantuitorul? Tocmai, ca sa avem acces zilnic la Slava lui Dumnezeu, prin mijlocirea Marelui nostru Preot. Dar, atentie si aceasta slujba va avea un sfarsit, atunci va fi ispasirea finala. Azi, mai avem har. Sa ne smerim inaintea Domnului!
Apoc. 20: 12b -Si a fost deschisa o alta carte, care este cartea vietii. Si mortii au fost judecati dupa faptele lor, dupa cele ce erau scrise in cartile acelea.
,,Ceea ce face farmecul unui om este bunatatea lui" Proverbe 19:22
Deconectat
14638. Postat la 07/10/2011 18:07 - 4957z6h40m
Pace sfântă.
Cu umilință vin rușinat să clarific ce am scris eu pe limba mea, și am uitat că sunt unii care ar face orice ca să nu se mai țină sărbătorile Domnului.
1 - Isus este unica jertfă de ispășire, valabilă astăzi pentru noi.
1 Ioan 2:2. El este jertfa de ispășire pentru păcatele noastre; și nu numai pentru ale noastre, ci pentru ale întregii lumi.
1 Ioan 4:10. Și dragostea stă nu în faptul că noi am iubit pe Dumnezeu, ci în faptul că El ne-a iubit pe noi, și a trimis pe Fiul Său ca jertfă de ispășire pentru păcatele noastre.
2 - Isus - Mesia este Marele Preot astăzi și în totdeauna.
Evrei 8: 1. Punctul cel mai însemnat al celor spuse este că avem un Mare Preot, care S-a așezat la dreapta scaunului de domnie al Măririi, în ceruri,
2. ca slujitor al Locului prea sfânt și al adevăratului cort, care a fost ridicat nu de un om, ci de Domnul.
3 - De aici eu înțeleg că Marele Preot Mesia este slujitor al Locului prea sfânt și mai cred că în Sărbătorile Domnului El este unde trebuie, dar este și cu cel ce îl chiamă.
Ioan 14:23. Drept răspuns, Isus i-a zis: "Dacă Mă iubește cineva, va păzi cuvântul Meu, și Tatăl Meu îl va iubi. Noi vom veni la el, și vom locui împreună cu el.
Eu nu cred că Deavolul nu trece și prin adunările noastre, dovadă nu mai trebuie să aduc, știți voi destul de bine asta. Dar astăzi este o zi de dublă Sărbătoare și Sabat și Sărbătoarea Ispășirii, în care trebuie să ne smerim sufletele și să venim înaintea Domnului, credeți că nu vine și Deavolul ca să stingerească cu ceva prin adunări, nu am spus că merge în ceruri, am spus că e și el pe acolo unde cei ce Îl iubesc pe Dumnezeu și păzesc Cuvântul Lui.
Și am crezut că veți înțelege, că dacă în vechime era un țap pentru jertfă și un țap pe capul căruia să se pună păcatele, acuma când aceste lucruri nu mai sunt făcute de om, nu se vor pune păcatele pe capul cuiva?, eu cred că da.
Acuma soră Valentina răspund miștocărelii dumneavoastră, Domnul Hristos este și Jertfă și Mare Preot, sau Mare Preot și Jertfă, nici acuma nu înțelegeți?
Dacă mai trebuie să dau cu subsemnatul, o fac cu cea mai mare plăcere, numai nu cu batjocori, faceți așa cum a făcut fratele Dinu.
Eu am multă Pace dar voi?
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
Deconectat
14640. Postat la 07/10/2011 18:33 - 4957z6h14m
Nu știam de ce iubesc eu portalul Melhisedec cu tot cu cei ce slujesc ca lucrurile să meargă, spre lauda lui Dumnezeu.
Unul din ei poartă numele , Nica. Trebuie să recunoști că și eu când am greșit nu m-ai iertat. Săru'mâna, și iertare, că-i sărbătoare.
Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat
14643. Postat la 07/10/2011 19:01 - 4957z5h46m
Și pace.
Iertare iertare, soră Valentina, dar te rog spunemi ce ai înțeles despre Sărbătoarea Ispășirii, cred că cinstit ar fi să spui "nimic", că dacă spui că ai înțeles că trebuie ținută și te aud șefi voștri, nu vreau să fiu în pielea ta.
Dar bine ar fi să nu te uiți nicăieri și să nu mai faci mișto, Bine?
Tot Pace.
Cu ocazia Sarbatorii Domnului, a Ispasirii, va rog sa ma ierta-ti in Numele lui Isus, pentru toate cuvintele grele, rele, si pentru orice gest necugetat, Va multumesc!
Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2
Deconectat
14657. Postat la 08/10/2011 11:31 - 4956z13h16m
Pentru mine aceste sărbători au rămas la cruce. Nu am intervenit în discuție ( doar la nevoie) din respect pentru cei care-mi oferă găzduire. M-am fript și nu mai vreau.
Pentru mine aceste sărbători au rămas la cruce. Nu am intervenit în discuție ( doar la nevoie) din respect pentru cei care-mi oferă găzduire. M-am fript și nu mai vreau.
Soră Valentina dacă cercetați scriptura, veți constata că aceste sărbători nu au rămas la cruce, cu siguranță că știți acest lucru că unele sărbători sunt pomenite de Apostolul Pavel, iar la una din sărbători s-a pogorăt duhul sfănt, deci nu le văd că au rămas la cruce, iar de fript nu cred că v-a fript cineva după cum susțineți, ca dovadă sunt cele 1018 de postări, au fost excluși frați din credința noastră inainta dumneavoastră, deci consider că afirmația dumneavoastră nu se justifică.
Fiți și voi îndelung răbdători, întăriți-vă inimile, căci venirea Domnului este aproape.Iacov 5:7
valentina a scris:
Pentru mine aceste sărbători au rămas la cruce. .
Eu va inteleg perfect sora Valentina, insa doresc sa va ajut pentru a intelege mai bine, si anume:
Ziua Ispasirii a avut loc la Calvar, atunci cand a fost depusa Jerfa.Sarbatoarea Ispasirii are referinte exacte la cruce. De atunci si pana in Ziua Judecatii de Apoi, Domnul Isus face SLUJBA DE MIJLOCIRE, si aceasta slujba se face pe baza JERTFEI DE ISPASIRE ce a avut loc la Calvar.
La intrebarea: De ce trebuie sa sarbatorim noi aceste sarbatori date poporului Israel? Raspunsul e simplu: Sa comemoram evenimentele stabilite de Dumnezeu in Planul Sau, care se desfasoara peste veacuri.
Adica, un act benevol, o atasare, o partasie cu poporul Domnului si a ingerilor in sarbatoare ( Evrei 12:22-24).
1) Sabatul - ne amintim de minunatiile creatiei lui Dumnezeu.
2) Pastele - depunerea Jertfei Supreme - rastignirea poftelor pamantesti a credinciosului.
3) Azimele - invierea Domnului - invierea credinciosului la o viata noua hranindu-se din azimile curatiei (fara rautate...)
4) Cincizecimile -pogorarea Duhului Sfant - calauzirea si iluminarea credinciosului.
5) Trambitei - revenirea Domnului Isus si instaurarea Imparatiei de o mie de ani. (alte evenim. : Anticristul, prima Inviere ...)
6) Ispasirii - terminarea perioadei de Mijlocire (in baza jertfei de pe Calvar), si inceperea Judecatii de Apoi. (alte evenim: a doua Inviere, Razboiul cel mare, Rapirea. Acestea se petrec dupa mia de ani)
7) Corturile - strangerea credinciosilor in Cortul ceresc si intrarea in Vesnicie.
...............................................................................................................
OBS: Acest portal nu reprezinta crezul oficial al Bisericii lui Dumnezeu Crestine Apostolice de ziua a Saptea, el este un spatiu deschis sa ne expunem liber opiniile noastre, dar fara a ne jigni unii pe altii. Consider ca fiecare dintre noi nu apara doctrine a unei dominatiuni religioase, e foarte posibil sa avem pareri diferite, insa in Duh sa fim UNA in iubire!
,,Ceea ce face farmecul unui om este bunatatea lui" Proverbe 19:22
Sora Valentina a scris - Pentru mine aceste sărbători au rămas la cruce...
Pentru cei care consideră că Sărbatorile Domnului (incluzând Sărbătoarea Ispășirii) au fost anulate la cruce, aș vrea să vă reamintesc căci biserica primară, a Apostolilor , nu le-au anulat, nu le-au "lăsat la cruce", ci găsim căci au continuat să le țină și după moartea Domnului Isus Hristos pe cruce, și încă cu multă sârguință și respect. Apostolii nu au învățat pe nimeni să nu le mai țină sau să promoveze alte sărbători, pe care majoritatea creștinilor de azi le invocă.
Am să redau și un articol cu privire la Sărbătorile Domnului , incluzând Sărbătoarea Ispășirii. Bunul Dumnezeu să ne dea o inimă deschisă, de supunere și cercetare asupra Cuvântului Lui, și să ne ierte greșelile noastre.
Trebuie creștinii să respecte Ziua Ispășirii?
(De Roderick C. Meredith)
Mulți dintre voi stiți că evreii din toată lumea țin Ziua Ispășirii, sau în limba ebraică, Yom Kippur. Este o zi de post în care evreii din întreaga lume se abțin total de la hrană și apă timp de 24 de ore, smerindu-se înaintea lui Dumnezeu. Dar mai știați că mii de creștini din întreaga lume, de asemenea, respectă această Zi a Ispășirii? Și de ce ar face aceasta?
Răspunsul este simplu. Ei urmează exemplul bisericii primare. Biserica Apostolilor a continuat să respecte sărbătorile anuale stabilite de Dumnezeu, inclusiv Ziua Ispășirii. În primul secol după moartea, îngroparea și învierea lui Mesia, Isus Hristos, biblia menționează începutul Bisericii creștine care are loc la o altă zi de sărbătoare, Sărbătoarea Cincizecimii sau cunoscută de unii ca Rusaliile. Apostolul Petru le-a vorbit evreilor adunați în acea zi. Ca urmare a predicii sale, 3.000 de oameni au fost botezați în numele lui Isus Hristos, iar biserica Noului Testament a luat ființă sub conducerea apostolilor.
Ar mai trebui creștinii de azi să țină Ziua Ispășirii? Da, ar trebui! Isus și apostolii au continuat să țină sărbătorile instituite de Dumnezeu. În noaptea dinaintea răstignirii, Isus a sărbătorit Paștele împreună cu Apostolii lui și a instituit simbolurile Paștelui Nou Testamental, pe care creștinii înțeleg că simbolizează pe Hristos, mielul adevărat de Paște.
Isus a ținut, de asemenea, sărbătorile de toamnă, inclusiv Sărbătoarea Corturilor (Ioan capitolul 7). De fapt, Biserica Noului Testament a început la un Sabat annual - Sărbătoarea Cincizecimii/Rusalii (Faptele apostolilor, cap 2).
Ziua Ispășirii este menționată în Faptele Apostolilor 27:9 ca "vremea postului", pentru că ziua aceea se ține cu post și smerenie înaintea lui Dumnezeu.
Și atunci? Hai să înțelegem mai bine! Întrebarea pe care trebuie să se întrebe creștinii este simplă: "Urmez eu, exemplul lui Isus Hristos și a apostolilor?" Ei au stabilit exemplul adevăratului creștinism, și felul de viață scris chiar în Biblia ta. Temelia creștinismului adevărat este definită în Efeseni 2:19-20: "Așadar, voi nu mai sunteți nici străini, nici oaspeți ai casei, ci sunteți împreună cetățeni cu sfinții, oameni din casa lui Dumnezeu, fiind zidiți pe temelia apostolilor și proorocilor, piatra din capul unghiului fiind Isus Hristos".
Da, creștinii adevărați continuă să urmeze exemplul lui Hristos și al Apostolilor, chiar și în secolul 21.
La Ziua Ispășirii, creștinii se smeresc înaintea lui Dumnezeu amintindu-și de jertfa minunată a Mielului lui Dumnezeu, Mesia, Isus Hristos, a cărui sânge a ispășit păcatele noastre. Cuvântul ebraic pentru Ispășire, kapar , înseamnă "a acoperi." Pedeapsa (cu moartea) pentru păcatele noastre a fost plătită, și păcatele noastre au fost îngropate, sau "acoperite".
Ziua Ispășirii, de asemenea, prevede un timp de iertare și reconciliere în viața viitoare. Atunci, va împărăți Regele regilor, Isus din Nazaret- și va fi timpul în care toate popoarele și națiile se vor supune în Împărăția lui Dumnezeu.
Oricine are nevoie de iertare, pentru că toată lumea a păcătuit. Examinează-ți profund și tu viața ta. Isus și apostolii au poruncit tuturor să se pocăiască și să creadă în Evanghelie. Mesajul principal al Evangheliei este că iertarea noastră este posibilă prin jertfa minunată a Domnului Isus Hristos și sângele Său vărsat la Golgota.
La Ziua Ispășirii, meditam la viața noastră personală de acum, precum și la viața viitoare, când pacea va fi restabilită și omenirea va fi una cu Dumnezeu.
Căutați pe Domnul câtă vreme se poate găsi; chemați-L, câtă vreme este aproape - Isaia 55:6
Deconectat
14671. Postat la 08/10/2011 18:36 - 4956z6h11m
Dany am scris "fript" în sensul că am tulburat ape ( amintește-ți de Lucia și sărbătoarea la iarbă verde) și nu doresc s-o mai fac. Voi amintiți doar că apostoli au participat la sărbătorile care încă nu s-a înțeles că s-au terminat dar nu amintiți textele în care se spune că ele sunt umbra, sau că am împresia că degeaba v-am învățat , Hristos este sfârșitul Legii, sau alte și alte texte.
Și noi vorbim mai mult de nașterea Domnului Isus în perioada sărbătorii care lumea a numit-o crăciun, în perioada în care lumea a fixat că ar fi Paștele, dar asta nu înseamnă că ținem sărbătoarea. Atunci lumea are inima deschisă și primește bine Cuvântul. Așa și Pavel se ducea la sărbătoare, deoarece acolo îi găsea pe semeni și avea ocazia să vorbească despre Isus , Cel pe care ei L-au răstignit.
Apropo! Avem , la cât de păcătoși suntem, ce sărbătorii? E un nonsens să zici că sărbătorești. Ce?.
Nu aș fi vrut să vă tulbur, dar m-ați provocat.
Cand omul nu primeste lumina de Sus de la Cel Preainalt , zadarnica este munca de al invata Adevarul , ce ramane de facut ? Rugaciunea pentru intreaga omenire ca Domnul sa le deschida mintea ,ca sa nu se mai increada in prezicile oamenilor, ci Cuvantul si Domnul ISUS sa fie la carma, si atunci omul se va lasa prelucrat dupa voia Lui Dumnezeu . Imi amintesc foarte bine o vorba a Domnului ISUS
Matei 7 . 21 Nu oricine-Mi zice: Doamne, Doamne! va intra în Împărăția cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu care este în ceruri.
Acest verset lamureste tot la acest subiect , ce pot spune decat Binecuvintat sa Fie Domnul Dumnezeu Cel Atotputernic care a dat oamenilor Sarbatorile Sale . AMIN
Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
Deconectat
14680. Postat la 08/10/2011 21:11 - 4956z3h36m
Pace sfântă.
Mă văd silit să intervin, nu să aduc părerea mea, ci voi aduce în fața voastră atât ce a zis Dumnezeu, dar și ce au zis oamenii Scripturii și la care eu subscriu și îmi voi da cu părerea după aceea.
Un mare om al Scripturii a zis așa:
2 Corinteni 2:17. Căci noi nu stricăm Cuvântul lui Dumnezeu, cum fac cei mai mulți; ci vorbim cu inimă curată, din partea lui Dumnezeu, înaintea lui Dumnezeu, în Hristos.
Pentru o mai bună înțelegere, voi mai posta un verset din două traduceri și după aia voi face o analiză:
- Traducera de: Cornilescu: Daniel 7: 25. El va rosti vorbe de hulă împotriva Celui Prea Înalt, va asupri pe sfinții Celui Prea Înalt, și se va încumeta să schimbe vremurile și legea; și sfinții vor fi dați în mâinile lui timp... de o vreme, două vremuri, și o jumătate de vreme.
-Traducere de: S. B. I. R.- Societatea Biblică Intercomfesională din România. Daniel 7: 25. Și va grăi cuvinte de defăimare împotriva Celui Preaînalt și își va pune în gând să schimbe sărbătorile și legea, și ei vor fi dați în mâna lui o vreme și vremuri și jumătate de vreme.
Dațimi voie să înțeleg că Pavel, fiind un om plin de Duhul Sfânt, știa foarte bine ce spune, că noi nu suntem dintre cei mulți, el știa foarte bine că cine schimbă timp și Lege, este un medium al aceași conspirații, unii Creștini au schimbat vremea hotărâtă de Dumnezeu când trebuie ținute Sărbătorile și le țin cu foarte mult fast, dar la vremea și timpul pus de ei, iar alții le desființează de tot, ba încă zic că Domnul Hristos le-a desființat la cruce, ce diferență este între unii și alții?
Așa cum am arătat mai sus cei care nu fac parte dintre cei mai mulți, că ucenicii Domnului Hristos au ținut Sărbătorile Domnului, și eu voi aduce și aici două sau trei versete tot din două traduceri, apoi vom face analiza să vedem suntem cu Domnul Hristos, sau numai știm foarte bine să vorbim de El.
- Trad. Cornilescu. F. Ap. 18: 21. ci și-a luat rămas bun de la ei, și a zis: "Trebuie numaidecât ca sărbătoarea care vine, s-o fac în Ierusalim. Dacă va voi Dumnezeu, mă voi întoarce iarăși la voi." Și a plecat din Efes.
F. Ap. 20: 16. Pavel se hotărâse să treacă pe lângă Efes, fără să se oprească aici, ca să nupiardă vremea în Asia; căci se grăbea ca, dacă-i va fi cu putință, să fie în Ierusalim de ziua Cincizecimii.
- Trad. T.B.S. F. Ap. 18: 21. ci și-a rămas-bun de la ei, zicând: Trebuie cu orice preț să țin sărbătoarea următoare la Ierusalim; dar, cu voia lui Dumnezeu, mă voi întoarce iarăși la voi. Și a plecat cu corabia din Efes.
Cred pentru cineva sincer, ar fi de-ajuns și să gândescă cu cine votează, cu cei mai mulți sau cu ucenicii Domnului Hristos!!!
Cred că este bine să avem multă Pace.
Frate nica pentru cei care sunt inca in dubii cu Sarbatorile o alta dovada :
Faptele apostolilor 20. 6 Iar noi, după zilele praznicului Azimelor, am plecat cu corabia din Filipi și, în cinci zile, am ajuns la ei în Troa, unde am stat șapte zile.
O alta dovada este scris aici :
Faptele apostolilor 15.21 Căci încă din vechime, Moise are în fiecare cetate oameni care-l propovăduiesc, fiindcă este citit în sinagogi în toate zilele de Sabat.
Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Deconectat
14687. Postat la 08/10/2011 22:13 - 4956z2h34m
Domnul Isus a ținut sărbătoarea corturilor:
Ioan 7;10- " După ce s-au suit frații Lui, l-a praznic, S-a suit și El, dar nu pe față, ci pe ascuns. Iudeii Îl căutau în timpul praznicului, și ziceau: " Unde este?"......
14. Pe la jumătatea praznicului, Isus S-a suit la Templu, Și Învăța norodul......
19, Oare nu va dat Moise Legea? Totuși nimeni din voi nu ține Legea. De ce căutați să mă omorâți?.......
29.Ei căutau deci să-l prindă: și nimeni n-a pus mâna pe El, căci încă nu-I sosise ceasul......
Iată ce zice Isus de Lege și cum a sărbătorit El sărbătoarea corturilor.
Doresc să scrieți și voi despre cum au sărbătorit apostolii. Nu-i greu. Scrie în Biblie
1. Ce vrei sa spui prin textul dat? adica ce intelegi prin el? (sper ca nu o sa imi spui ca Isus a calcat Legea )
2. Adventistii au puterea de a schimba sarbatori sau de a le anula? Daca da...atunci inseamna ca se poate sa le fi schimbat ei...daca nu au primit aceasta putere ar fi bine sa le lase cum le-a dat Dumnezeu...ca sunt ale Lui
Atentie la off-topic...daca nu aveti argumente legate de aceasta sarbatoare a Ispasirii atunci va rog sa continuati discutia in alta parte!
Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
Inainte de Ziua Postului,meditam si ma rugam si mi s-a deschis scriptura la urmatorul pasaj, care m-am gandit sa-l impartasesc cu voi:
1. În anul al patrulea al împăratului Dariu, Cuvântul Domnului a vorbit lui Zaharia, în ziua a patra a lunii a noua, care este luna lui Chisleu.
2. Cei din Betel trimiseseră pe Șarețer și pe Reghem-Melec cu oamenii săi, să se roage Domnului,
3. și să întrebe pe preoții din Casa Domnului oștirilor și pe prooroci: "Trebuie să plâng și în luna a cincea și să mă înfrânez, cum am făcut atâția ani?"
4. Atunci Cuvântul Domnului oștirilor mi-a vorbit astfel:
5. "Spune la tot poporul țării și preoților: Când ați postit și ați plâns în luna a cincea și a șaptea, în acești șaptezeci de ani, oare pentru Mine ați postit voi?
6. Și când mâncați și beți, nu sunteți voi cei ce mâncați și beți?
7. Nu cunoașteți cuvintele, pe care le-a vestit Domnul prin proorocii de mai înainte, când Ierusalimul era încă locuit și liniștit împreună cu cetățile lui de primprejur, și când și partea de miază-zi și câmpia erau locuite?"
8. Cuvântul Domnului a vorbit lui Zaharia astfel:
9. "Așa a vorbit Domnul oștirilor: Faceți cu adevărat dreptate, și purtați-vă cu bunătate și îndurare unul față de altul.
10. Nu asupriți pe văduvă și pe orfan, nici pe străin și pe sărac, și nici unul să nu gândească rău în inima lui împotriva fratelui său."
11. Dar ei n-au vrut să ia aminte, ci au întors spatele, și și-au astupat urechile ca să n-audă.
12. Și-au făcut inima ca diamantul de tare, ca să n-asculte Legea, nici cuvintele pe care li le spunea Domnul oștirilor, prin Duhul Său, prin proorocii de mai înainte. Din pricina aceasta Domnul oștirilor S-a aprins de o mare mânie.
13. Când chema El, ei n-au vrut s-asculte: "De aceea nici Eu n-am vrut s-ascult, când au chemat ei, zice Domnul oștirilor."
14. "Ci i-am împrăștiat printre toate neamurile pe care nu le cunoșteau; țara a fost pustiită în urma lor, așa că nimeni nu mai venea și nu mai pleca din ea; și dintr-o țară plăcută cum era, au făcut o pustie!"
Findca ne sta inainte o alta Sarbatoare Poruncita de Dumnezeu , o alta dovada pentru cei inca mai sunt in dubii , Sarbatoarea Corturilor . Sa vedem a fost desfintata la Calvar cum zic unii?
Cartea Zaharia, Capitolul 14
9. Și Domnul va fi împărat peste tot pământul. În ziua aceea, Domnul va fi singurul Domn, și Numele Lui va fi singurul Nume.
10. Toată țara va ajunge ca șesul Iordanului, de la Gheba până la Rimon, la miazăzi de Ierusalim; iar Ierusalimul va fi înălțat, și va rămâne liniștit la locul lui, de la poarta lui Beniamin până la locul porții dintâi, până la poarta unghiurilor, și de la turnul lui Hananeel până la teascurile împăratului.
11. Ei vor locui în el, și nu va mai fi nici un blestem în el; Ierusalimul va fi liniștit.
12. Dar iată urgia cu care va lovi Domnul pe toate popoarele, care vor lupta împotriva Ierusalimului. Le va putrezi carnea stând încă în picioare, le vor putrezi ochii în găurile lor, și le va putrezi limba în gură.
13. În ziua aceea, Domnul va trimite o mare învălmășeală în ei; unul va apuca mâna altuia, și vor ridica mâna unii asupra altora.
14. Iuda va lupta și el în Ierusalim, și vor strânge bogățiile tuturor neamurilor de primprejur, aurul, argintul și haine foarte multe.
15. Aceeași urgie va lovi și caii, catârii, cămilele, măgarii, și toate vitele care vor fi în taberele acelea.
16. Toți cei ce vor mai rămâne din toate neamurile venite împotriva Ierusalimului, se vor sui în fiecare an să se închine înaintea Împăratului, Domnul oștirilor, și să prăznuiască sărbătoarea corturilor.
17. Dacă unele din familiile pământului nu vor voi să se suie la Ierusalim ca să se închine înaintea Împăratului, Domnul oștirilor, nu va cădea ploaie peste ele.
18. Dacă familia Egiptului nu se va sui, dacă nu va veni, nu va cădea ploaie nici peste ea; va fi lovită cu aceeași urgie cu care va lovi Domnul neamurile care nu se vor sui să prăznuiască sărbătoarea corturilor.
19. Aceasta va fi pedeapsa Egiptului, și pedeapsa tuturor neamurilor care nu se vor sui să prăznuiască sărbătoarea corturilor.
20. În ziua aceea, va sta scris până și pe zurgălăii cailor: Sfinți Domnului! Și oalele din Casa Domnului vor fi ca potirele de jertfă înaintea altarului.
21. Orice oală din Ierusalim și din Iuda va fi închinată Domnului oștirilor; toți cei ce vor aduce jertfe vor veni și se vor sluji de ele ca să-și fiarbă carnea; și nu vor mai fi Canaaniți în Casa Domnului oștirilor, în ziua aceea.
Cum se face ca aceste evenimente vor fii in vremea Sfarsitului atunci cum sau desfintat la Calvar ? Cine le-a desfintat atunci ?
A-mi aduc aminte de un verset a Apostolui
2Petru 3:15 Să credeți că îndelunga răbdare a Domnului nostru este mântuire, cum v-a scris și preaiubitul nostru frate Pavel, după înțelepciunea dată lui
,
2 Petru 3. 16 ca și în toate epistolele lui, când vorbește despre lucrurile acestea. În ele sunt unele lucruri grele de înțeles pe care cei neștiutori și nestatornici le răstălmăcesc ca și pe celelalte Scripturi, spre pierzarea lor.
Va doresc o Sarbatoare a Corturilor Binecuvintata de Domnul , este o Sarbatoare de mare Bucurie si Desfatare in Domnul . Binecuvintate sa fie Sarbatorile Domnului din vesnicie in vesnicie . AMIN
Deconectat
14699. Postat la 09/10/2011 07:17 - 4955z17h30m
Exemplul dat, a fost ca o exprimare a nedumeriri. Am citit ce înseamnă sărbătoarea, am citit și cum țineți voi sărbătoarea și doream să urc în înțelegere, căutând, rugându-vă și pe voi să căutați și să-mi dați exemple, din viața lui Isus , din viața apostolilor de ținerea sărbătorilor.
Dacă ați face acest exercițiu, cât de clar se va vedea că ce faceți, e departe de ce s-a dorit, ce s-a vrut, ce trebuia poporul să înțeleagă. Ispășirea, era un noment așteptat ca o izbăvire. Pentru acest lucru, poporul Israel, zilnic, venea la cort, apoi la Templu, cu animalul de jertfă. Prima jertfă a adus în inima păcătosului o așa tulburare, regret și mustrare, încât în momentul acela, hotărârea lui era că niciodată nu va mai păcătui ca să nu mai fie nevoit să vină la cort, și să înfingă cuțitul în gâtul mielului. O cât de șfâșiată îi era inima lui când vedea curgând sângele unui animal nevinovat, pentru a fi el iertat de o greșeală făcută, pe care dacă se gândea bine, dacă era mai atent nu ar fi făcut-o. Nu veneau la cort decât cei ce greșeau. Nu ?. An de an, se făcea o curățire a tuturor păcatelor. Secol după secol. Ce se mai petrecea în inima ultimului păcătos care a adus ultima jertfă?. Se poate deduce din ce a spus Isus: ați făcut din Casa Mea o peșteră de tâlhari.
Asta facem noi fraților din resuscitarea sărbătorilor. Credem că ținându-le am acoperii păcatele făcute peste an. Ispășirea mea este rugăciunea zilnică. Mărturisirea păcatelor, zilnic. Credința, că El, prin meritele Domnului Isus, le-a și iertat. Azi când sărbătoresc, ce fac le reamintesc?
În contabilitate, lunar, se face un bilanț, apoi la sfârșitul anului se face bilanțul anual. Ce vrea seful să vadă prin acestă evidență? Dacă afacerea lui e prosperă. El vede aceasta, deoarece e vizibilă. Dar, creștinul? Ce posibilitate are de-ași vedea bilanțul?.
Străduința acesta de-a face lucruri pe care Dumnezeu nu le-a mai dorit ( din cauza devalorizării), nu adaugă nimic în contul păcătosului. Ce putem adăuga noi la ce este hotărât!.