Draga Valentina, vad ca nu esti de acord cu zilele de sarbatoare, intrebarea mea este: De ce mai tii Sabatul? El este inclus intre Sarbatorile Domnului, incluse deasemeni in Legea Domnului, pe care tu nu o mai accepti. As vrea o explicatie sincera.
Iar sora Valentina a raspuns:
Sabatul este scris pe piatră. Nu poți amesteca cartea Legii, cu piatra.
Dacă numai ce a fost scris pe piatră mai trebuie urmat, atunci sora Valentina ce facem cu multe alte lucruri care nu au fost "scrise pe piatră", unul fiind hrana/animalele curate și necurate? Ele nu au fost scrise pe piatră. Facem această distincție din cauza spuselor și instrucțiunilor lui Dumnezeu din Biblie, sau facem asta urmând învățaturile unor oameni? Atunci, ce facem cu zeciuala? Mai trebuie ea dată, căci nici ea nu este "scrisă pe piatră" ci în cartea Legii. Facem asta din cauză că e poruncită de Dumnezeu, sau cumva facem și asta pentru că au poruncit-o oamenii?
Când Domnul Dumnezeu dă instrucțiuni, se pare că nu sunt bune, dar când oamenii le decretează, atunci sunt bune? Și culmea, căci în pofida aceleași concluzii menționată de sora Valentina, dar nu numai (credința, și atâta tot, restul a fost răstignit și lăsat la cruce), marea majoritate a denominațiilor creștine (fie sâmbătari, fie duminicali) au adoptat zecimea/zeciuiala cu cea mai mare prioritate. Păi asta nu a mai fost dată în cartea Legii și răstignită la cruce? Este foarte ironic, căci lumea când e vorba de burta lor, și de o conduită decentă prescrisă de Dumnezeu, atunci desființează cuvântul lui Dumnezeu, dar când e vorba de buzunarul mai marilor și a organizațiilor, atunci nu mai țin cont de aceleasi principii (Galateni, etc) și "trec granița" în "Vechiul testament" căci li se portivește mai bine.
Și ar fi multe alte exemple de dat, sora Valentina, dar am enumerat numai două, pentru dumneavoastră, care nu ar fi așa zis "scrise pe piatră",( după menționarea dumneavoastră), și totuși ele sunt importante și practicate de credincioșii de azi.
Sora Valentina a mai scris:
De când avem în studiul epistola lui Pavel către Galateni, mi-am revizuit atitudinea față de ceremonii, scrise pe zapis de Moise și puse alături de chivot, și Legea celor 10 porunci scrisă pe piatră și așezată în chivot
Și acum să revenim la Sărbătorile Domnului. Dacă sărbătorile prescrise de însuși Domnul Dumnezeu nu mai trebuiesc ținute, trebuiesc atunci ținute cele făcute de oameni? Este sărbătoarea crăciunului (și multe altele, nu cred că are rost să le înșir aici) "scrisă pe piatră", sau oriunde în Biblie, de se ține în mijlocul majorității confesiunilor creștine? Ce facem, le dăm la o parte pe cele ale lui Dumnezeu și instituim pe ale noastre, ale oamenilor, care au rădăcini pagâne?
Atenție mare! studiați Noul testament și vedeți referințele la aceste sărbători. Vedeți ce sărbători a ținut Isus, Fiul lui Dumnezeu și ucenicii Lui (pe care El i-a învățat)? Ce sărbători au ținut apostolii chiar și după moartea Domnului Isus? Ce sărbători a ținut apostolul Pavel, autorul cărții Galatenilor? Păi cum, autorul cărții "Galateni" să fi propovăduit una, și făcut alta? ..Hmmm, ceva iarăși de gândit!
Hai mai bine să urmăm și noi pe urmele lui Isus, Fiul lui Dumnezeu și al apostolilor Lui, nu al oamenilor care întortochează, desființează și interpretează cuvantul lui Dumnezeu, ca să li se potrivească doctrinii lor.
Bunul Dumnezeu să ne dea o inimă sinceră, pentru a-l căuta cu multa seriozitate, de a studia, medita, si ruga ca El sa fie calauză noastră în toate, chiar și în studiul nostru. Cel rău/satana caută să ne despartă de Dumnezeu și lucrurile Lui cu orice chip și mijloace, chiar și cu Biblia, dacă nu suntem atenți și ne luăm numai după anumite versete, scoase din context.
Deci să fim foarte atenți, (așa cum a menționat și fratele Dinu în postarea 14895), la interpretarea termenilor "Lege, poruncă, ceremonii, ritualuri". Dacă le băgăm pe toate în aceeași oală, chiar că iasă ghiveci
Multă pace
Căutați pe Domnul câtă vreme se poate găsi; chemați-L, câtă vreme este aproape - Isaia 55:6
Deconectat
RE: Ispășire: Sărbătoarea Biblică de actualitate
emanolake (detalii numai pentru membrii conectaţi)
14997. Postat la 13/11/2011 15:12 - 4920z8h25m
Pacea Domnului sa va insoteasca pe toti si sa va intareasca in credinta.... Am ramas uimit in privinta persoanelor care nu inteleg voia lui Dumnezeu care ne cere sa-l slujim cu toata inima si cu toata puterea dar se inpotrivesc rinduielilor care Domnul le-a asezat poporului pe muntele Sinai.
Vedem in epistola lui Ioan ca Domnul vorbeste astfel: IOAN 6/44,45
Nimeni nu poate veni la Mine, dacă nu-l atrage Tatăl, care M-a trimis; și Eu îl voi învia în ziua de apoi.
În prooroci este scris: ,Toți vor fi învățați de Dumnezeu.' Așa că oricine a ascultat pe Tatăl, și a primit învățătura Lui, vine la Mine.
Aicia este un lucru foarte mare cea ce ne vorbeste Domnul caci toti vor fi invatati de Dumnezeu si merem in Evrei in 10/16: Iată legământul pe care-l voi face cu ei după acele zile, zice Domnul: voi pune legile Mele în inimile lor, și le voi scrie în mintea lor, deci in concluzie, Domnul cea rinduit in Levetic 23 sarbatorile sint ale lui, iar cine le inplineste va intra pe usa care este marele si pastor Isus Mesia, prin El avem viata vesnica, El S-a dat pe Sine însuși pentru noi, ca să ne răscumpere din orice fărădelege, și să-Și curățească un norod care să fie al Lui, plin de râvnă pentru fapte bune. In concluzie aceasta sarbatoare care Domnul a randuito are o insemnatate foarte mare care El mai da o sansa a oamenilor sa fie iertati de anumite greseli sau pacate fara de voie care omul le mai face datorita unor slabiciuni sau necunostintei adevarului, problema e ca cei ce cunosc sau li se zice sa faca voia Domnului si cauta sa desfinteze porunca sa ca-ci este o porunca sa ti sarbatorile care le-a randuit as-i vor lua rasplata pentru ca se inpotrivesc voi sale si asi iau ei cinstea singuri si se dau mari invatatori si intelepti...
În ziua aceea, voi pedepsi și pe toți cei ce sar peste prag, pe cei ce umplu de silnicie și de înșelăciune casa stăpânului lor, pe cei ce s-au abătut de la Domnul, și pe cei ce nu caută pe Domnul, nici nu întreabă de El.
Pacea Domnului , referitor la aceasta Sarbatoare Mare Poruncita de Cel Preinalt eu vin si cu un alt verset pentru cei care inca sunt in dubii, si ma voi folosi de Cuvantul Domnului care il gasim in Faptele Apostolilor 27.9 in care avem inca o dovada clara ca Apostolul Pavel a pazit si aceasta Sarbatoare Mare , si gasim scris asa :
Faptele apostolilor 27. 9 Trecuse destul de multă vreme, și călătoria pe mare se făcea primejdioasă, pentru că trecuse chiar și vremea postului. De aceea Pavel a înștiințat pe ceilalți
Dar multumiri fie aduse Lui Dumnezeu care ne-a dat intelepciune sa cunoastem Cuvantul adevarului , ca sa analizam acest verset plecam din Levetic 23 cu totii stim ca acolo la Sarbatoarea Ispasirii Poporul trebuia sa-si smereasca sufletele inaintea Domnului pentru ca se facea ispasire pentru pacatele intregului popor , si anume in acea zii trebuia sa se tina o zi post , si o alta dovada incontestabila o gasim daca ne uitam cu luare aminte la trimiterea din acest verset si tocmai ne trimite in Levetic 23 . 27-29..Deci il gasim pe Apostolul Pavel Pazind : Sarbatoarea azimilor , Cinzecimii, Ispasirii --- oare mai trebuie dovezi clare ca acestea , eu zic nu .
Deci in concluzie ce mai putem zice decat Aleluiaaaa Celui Sfant si Viu in veci vecilor .AMIN
Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
Deconectat
Nica Schirod (detalii numai pentru membrii conectaţi)
15021. Postat la 15/11/2011 04:47 - 4918z18h50m
Multă Pace de la Domnul Isus.
Zicea odată un om a Lui Dumnezeu; sunt îngrozit și tremur. Eu sunt îngrozit și îngrozit de felul cum pun unii problema Sărbătorii Ispășirii.
Când mare preot era un om, când jertfă era un animal, atunci era sărbătorită acestă sărbătoare, cu atâta conștiență, sacralitate, interes și voință, aproape că nu avem cuvinte să descriem felul cum ținea poporul Lui Dumnezeu, acestă sărbătoare care îndepărta atunci păcatele, nu le ispășea pentru totdeauna.
Pentru ca să mă explic mai bine ce vreau să zic, cei ce nu țin Sabatul, spun cam așa: Doar Isus îi Domn și al Sabatului, dacă îl iubesc pe Isus nu mai am nevoie de Sabat.
Cei care ținem Sabatul zicem cam așa: Dacă Isus îi Domn și al Sabatului, cum să nu respect Sabatul?, cum să nu îl țin cu sfințenie?, Dacă Domnul Isus este sfânt și Sabatul este ca El!
Acuma cei ce zic; sunt sfânt, nu am păcat, Domnul Isus m-a iertat, și dacă Domnul Isus m-a iertat, ce nevoie mai am de ziua iertării, nu o recunosc!
Noi cei care știm că nu este nici un om desăvârșit,(fără păcat) dacă ar mai fi încă mare preot un om, și jertfă un animal, am ținea și noi așa cum țineau și poporul Lui Dumnezeu Israel, așa cum am arătat mai sus.
Cu cât mai mult valabilitatea acestei sărbători este mai mare, când nu se mai face îspășire de către un om, jertfă nu mai este un simplu animal și nu se mai oficializează într-un Templu făsut de mâini omenești aici pe pământ. Acuma Mare Preot este Fiul Lui Dumnezeu, Marea jertfă este chiar El, Fiul Lui Dumnezeu, și locul unde se oficializează ispășirea, este, Templu Lui Dumnezeu din ceruri care nu este făcut de mână omenească.
Oare acuma nu ar trebui să avem mai mare respect, de cum aveau ei înainte?
Nu ar trebui să comemorăm acestă sărbătoare din toată inima, știind că în locul meu nu a murit un animal, ci Fiul Lui Dumnezeu, și se face ispășire cu sângele Lui?
Dar ca să închei într-o notă mai veselă cred că: Doctrina bat-o vina!
Vai de câtă Pace este nevoie acuma.
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Deconectat
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
15067. Postat la 17/11/2011 22:12 - 4916z1h25m
Fac și eu ca fratele meu Pavel: mă tem să nu mă fi ostenit degeaba pentru voi.
Pentru a nu mai supăra pe nimeni, mă limitez, dacă mă mai lăsați, la a completa versete, denumiri, mai scriu căte o rețetă etc.
Forum creștin, fără Pavel și străduința lui de-ai lămuri pe galateni să nu mai fie nechibzuiți ?
" Dacă Eva n-ar fi intrat în discuție cu ispititorul, ea ar fi fost sigură: dar s-a aventurat să ducă tratative cu el și a căzut victimă.........". E.G.W- Prima mare amăgire- Tragedia veacurilor.
Draga mea, fratele nostru Pavel era chibzuit si plin de intelepciune, insa el explica galatenilor nechibzuiti ca nu se pot baza pe o lege traita pe fapte lor, ci prin credinta...asa ca daca suntem chibzuiti vom crede in Isus si Duhul Sfant ne va introduce legea in inima , tot Duhul ne va ajuta sa aducem roade, vezi tu nu noi lucram acum ,ci Duhul care este in noi.Este o schimbare radicala.
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Soră Valentina, din afirmațiile pe care le-ați făcut observ că nu ați intrat pe acest portal ca să studiați și să dezbateți idei împreună cu noi, ci să ne dați învățătură... nu că ar fi un lucru rău, dar cu părere de rău constat că aveți niște lipsuri mari în cunoștințele biblice și vă recomand călduros să studiați mai întâi și abia dup-aceea să emiteți teorii/învățături/dogme sau să dați verdicte și să îndrăzniți să vă asemănați cu apostolul Pavel fără să știți ce afirmați.
Dacă nu știți contextul în care Pavel a afirmat acel pasaj pe care l-ați citat vi-l postez eu aici și apoi o să vă ajut să și înțelegeți ce a vrut el să spună prin aceasta:
Citat: VDC Galateni 4:8 Odinioară, când nu cunoșteați pe Dumnezeu, erați robiți celor ce din firea lor, nu sunt dumnezei.
9. Dar acum, după ce ați cunoscut pe Dumnezeu, sau mai bine zis, după ce ați fost cunoscuți de Dumnezeu, cum vă mai întoarceți iarăși la acele învățături începătoare, slabe și sărăcăcioase, cărora vreți să vă supuneți din nou?
10. Voi păziți zile, luni, vremuri și ani.
11. Mă tem să nu mă fi ostenit degeaba pentru voi.
O să spun pe limbajul dumitale, ca să mă înțelegi mai bine: Înainte ca un om să ajung să-L cunoască pe Dumnezeul cel adevărat slujea altor dumnezei, ținându-le sărbătorile și obiceiurile ( asta înseamnă slujire și închinare). La fel erau și cei din Galatia. După ce s-au convertit, ei au trebuit să se lepede de tot ce era lumesc, inclusiv de sărbătorile și obiceiurile ce le aveau în trecut și să treacă la sărbătorile și obiceiurile poruncite de Domnul în Scripturi, printre care și această Sărbătoare a Ispășirii. Apostolul Pavel a sărbătorit această Sărbătoare și ne-a spus să călcăm pe urmele lui întrucât el calcă pe ale lui Christos ( care și El a ținut aceste sărbători ). Dar unii din biserica din Galatia ce au făcut? Tocmai lucruri pe care le fac și majoritatea celor din ziua de azi... s-au apucat de sărbătorit tot felul de sărbători din trecutul lor păgân ( paști cu ouă vopsite și cozonaci, și obiceiuri de mers la udat la fete, crăciun cu sarmale și brad împodobit și multe, multe altele care sunt o urâciune înaintea Domnului) Ei bine, pentru asemenea oameni care se apucă de sărbătorit asemenea sărbători se temea Pavel că s-a ostenit degeaba pentru ei, și eu mă tem că la fel e și pentru cei din zilele noastre care fac asemenea lucruri.
Oricum, fiecare cercetează toate lucrurile și păstrează ce este bun, dar Sărbătoarea Ispășirii este o sărbătoare măreță, poruncită de Domnul și are un scop foarte măreț în planul lui Dumnezeu de mântuire a omenirii pentru cine vrea să înțeleagă. Pentru cine nu, somn ușor - că noaptea păcatului este în toi !
Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Deconectat
15087. Postat la 18/11/2011 15:21 - 4915z8h16m
Nu mai este mult și Adevărul o să vină.
Eu n-am de gând să dorm.
Apostolul Pavel a sărbătorit această sărbătoare sub presiunea israeliților, și a ispășit aceasta în drumul către Roma.
Sora draga aceste argumente sunt din prisosul inimi dumneavoastra si va respect, dar nu sunt argumente biblice ca Pavel a sarbatorit aceste sarbatori sub presiunea Israelitilor, chiar as dori sa vad dovezi biblice l-a ce sustineti, va intreb E.G.WHITE sub presiune cui a tinut sarbatorile Domnului? din Levetic.23.
Patriarhi si Profeti:Cap.52
Ca si Pastele, Sãrbãtoarea corturilor era o sãrbãtoare de aducere aminte. În amintirea vietii sale de pribegie în pustie, poporul trebuia sã-si pãrãseascã locuintele si sã locuiascã în corturi fãcute din ramuri verzi, rdin pomii cei frumosi, ramuri de finici, ramuri de copaci stufosi si de sãlcii de râu" (Lev. 23, 40.42.43)
În prima zi avea loc o adunare sfântã, iar celor sapte zile li se adãuga o a opta zi, care era tinutã în acelasi chip.
Cu prilejul acestor adunãri anuale, inima tuturor, tineri si bãtrâni, era îndemnatã sã-I slujeascã lui Dumnezeu, în timp ce întâlnirea întregului popor, venit din toate pãrtile tãrii, întãrea legãtura care-i apropia de Dumnezeu si unii de altii. Ar fi bine ca poporul lui Dumnezeu din zilele noastre sã aibã o sãrbãtoare a corturilor - o fericitã amintire a binecuvântãrilor lui Dumnezeu fatã de ei. Dupã cum copiii lui Israel sãrbãtoreau eliberarea lucratã de Dumnezeu pentru pãrintii lor si se gândeau la minunata ocrotire în timpul cãlãtoriilor lor dupã iesirea din Egipt, tot astfel si noi sã fim recunoscãtori si sã ne reamintim de diversele cãi pe care el le-a deschis pentru a ne scoate din lume si din întunericul rãtãcirii, la lumina pretioasã a harului si adevãrului Sãu.
Fiți și voi îndelung răbdători, întăriți-vă inimile, căci venirea Domnului este aproape.Iacov 5:7
Deconectat
15101. Postat la 18/11/2011 18:49 - 4915z4h48m
Parcă mie frică să mai scriu pe acest subiect. E foarte sensibil și deja sabia e deasupra capului meu. Rămân la subiecte neutre.
Sora Valentina, nu sunt genul de om sa ridica sabia asupra cuiva, putem discuta cu duhul blandetii despre acest subiect, dar se pare ca aveti o atitudine aroganta, si de-a scrie batjocoritor la adresa unor utilizatori, se pare ca nu detineti suficiente dovezi de-a demonstra ca aceste sarbatori sunt nebiblice, este adevarat ca sunteti pe un teren neutru, dar v-ati asumat aceasta raspundere din momentul cind at-i ajuns membru pe acest portal.
Fiți și voi îndelung răbdători, întăriți-vă inimile, căci venirea Domnului este aproape.Iacov 5:7
,,Pe El Dumnezeu l-a randuit ,,Ispasire",prin credinta in sangele lui..."(Romani 3:25)
Cat de frumoasa sarbatoare avem, miezul ei este Hristos, o sarbatoare solemna in care Dumnezeu face ispasire ....si in zilele noastre.
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat
Marele Preot face ispașire în această zi pentru noi....deci este sărbătoare în cer în Noul Testament și nu mai este pe pământ chiar dacă ispășirea ne privește pe noi? Sună cam ciudat
Știm când și cum s-a împlinit sărbătoarea Paștelui, a Cincizecimii...dar nu știm același lucru despre Sărbătoarea Ispășirii...sau nu știu eu cel puțin...și Matei 5 ne spune că dacă nu s-a împlinit...și dacă mai văd cerul sus atunci legea tot lege e.
Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
Leviticul 23:32 Aceasta să fie pentru voi o zi de Sabat, o zi de odihnă, și să vă smeriți sufletele în ziua aceasta; din seara zilei a noua până în seara următoare, să prăznuiți Sabatul vostru.
"
Este singura zi din an in care ni se cere sa ne smerim sufletele ,este sabatul nostru incepând din seara zilei de 9 Tșri si sfârșind in seara următoare din 10 Tișri. In scriptură gasim clar, că orcine din Israel nu se smerea in această perioadă era nimicit din mijlocul lui .
Are o mare importantă această zi a Ispășirii deoarece doar in această zi se face ispăsire pentru pacatele din nestiintă(păcate pe care noi le putem face cu gura sau cu fapta sau cu gandul) ... in cazul nostru cei care avem cunostinta desprea această rânduială nu cădem in altă extremă cum ar fii păcate mari de moarte,lucruri grave nu avem treaba cu acestea .
Este o zii a impacarii ,este o zii a strigarii ,este o zii a iertării.
Mesia Sfântul lui Israel face ispasire pentru noi ,cei care am inchiat cu Cel Preainalt noul legamant in baza sângelui Jertfei Lui ,care este de mai mare pret decâ sângele animalelor ,care la randul lor erau aduse tot in aceste randuieli cu un scop bine definit (erau o umbra al jertfei cu adevarat Ispasitoare) .
Am citit undeva din scrierile unui evreu care spunea cam asa...,,
este singura zi in care nici un om nu trebuie sa moară nu este moarte in aceasta zi in poporul lui Israel ....asta inseamna ca atunci cu adevarat rugaciunile au fost ascultate .
Daca ne-am lupta impotriva acestui mare adevar cand se face cu adevarat ispasire pentru toate greselile din nestiinta cum acceptam aceste cuvinte din scriptura care striga asa de clar...,,
Proverbele 28:9 Dacă cineva își întoarce urechea ca să n-asculte legea, chiar și rugăciunea lui este o scârbă,,.
Deci sa ne silim dacă este cu putintă sa staruim in Legamantul cel nou incheiat in baza sângelui Lui ,ca sa fie auzite strigatele sus ...Precum in cer asa si pe pământ,cum spune si sora Lucia mai sus.
Pentru inca o dovada clara ca Sarbatorile raman in Picioare o vesnicie am gasit scris in
Cartea Tobit 1.6. Mă duceam adesea singur la Ierusalim, de sărbători, ca să împlinesc legea ce îndatorează pe tot Israelul pentru totdeauna. Mă duceam la Ierusalim cu pârgă din roade și din animale, cu dijmă din vite și cu prima tunsoare a oilor.
Pentru cei care nu ati citit inca , cititi ca este minunata
Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
Deconectat
Nica Schirod (detalii numai pentru membrii conectaţi)
15166. Postat la 22/11/2011 08:11 - 4911z15h26m
O zi bună și peste tot să fie multă Pace.
Înainte de a începe o discuție sinceră, nu plemica să fie ținta acestei discuții, ci părtășia spre cunoașterea voiei Lui Dumnezeu și creșterea noastră spirituală.
Citind cu atenție, ce s-a scris mai sus, am ajuns la expunerea fratelui Lică și mi-a venit o ideie și cu îngăduința voastră, o împărtășesc sincer cu voi, după ce voi expune fragmentul cu pricina:
Lică zicea: 15120. Postat la 19/11/2011 22:29 - 2z10h55m
Marele Preot face ispașire în această zi pentru noi....deci este sărbătoare în cer în Noul Testament și nu mai este pe pământ chiar dacă ispășirea ne privește pe noi? Sună cam ciudat.
Frate Lică, ciudățenia pe care ai observat-o, este chiar o ciudățenie, știți de ce, pentru că mulți fac o slujbă, adică; cântă, se roagă, spun poiezii, vorbesc din Cuvânt și nu pun suflet la ce-a ce fac, adică; chiar dacă în inima lui nu este pace și dragoste, expunerea este chiar în moneda aceasta cu vorba, dragoste, dragoste și iar dragoste, dar numai vorbe, dar mai bine să mă explic:
Când zicem rugăciunea Tatăl nostru, zicem și așa; Precum în cer, așa și pe pământ, eu aici înțeleg că trebuie să fie o armonie între cerul Lui Dumnezeu și copii Lui Dumnezeu de pe pământ, și acum să revin; când Marele Preot face slujba de ispășire în Templu Lui Dumnezeu din ceruri, copii Lui Dumnezeu de pe pământ nu ar trebui să țină sărbătoarea așa cum a legiferat-o Dumnezeu?
Eu, și hai și dumneavoastră, îm totdeauna când facem ceva din ce am arătat mai sus în cinstea Domnului, să fim reali, și cu vorba și cu fapta și cu inima și cu tot sufletul nostru, să trăim cea-ce vorbim și să fim prezenți prin credință, dar și fizic la Sărbătoarea Ispășirii așa cum se zice și în popor: Trup și suflet, atunci sujba făcută în cer și pe pământ, va avea efectul scontat pentru noi.
Mulțumesc Frate Lică, pentru imboldul pe care mi l-ai dat, am trăit sincer câteva momente frumoase, înțelegând misterul rugăciunii Tatăl nostru, cu privire și la Sărbătoarea Ispășirii.
Pacea Domnului Isus să fie pe deplin cu noi și în noi.
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
în acordanță cu cuvintul sfint din; Luca 3 v16; El va va boteza cu Duhul sfint și cu FOC.
Duhul Sfint fără foc (incercare) nu poate să lucreze în viata celui ales; cei ce au primit făgăduința trebue pusi la proba.
Lucrul fiecarui lucrator va fi dovedit (incercat) prin foc (1cor 3 v13 ) Petru (Kiffa) vorbește de incercarea de foc din mijlocul vostru (1 Petru 4 v12) aceasta nu este ceva ciudat, este ceva normal care trebue să vie peste cei cu adevarati credinciosi.
Aurul este curatit prin foc.
Daca în treapta a 4 a, ne vorbește de lucrarea duhovniceasaca de a vesti vestea buna (evanghelia )a imparatiei la orice popor, în treapta a 5a ne invata de o supunere totala cuvantului lui Elohim. Chiar trecend prin suferinte ne curatim viata ca să fim ascultatori în totate. Ascultind (implinind) Legile, Poruncile, Rinduelile în orice vreme și în orice imprejurare, dovedind ca sintem Fii a Celui Prea Inalt. Prin ascultare și debarasarea de orce viclenie și minciuna. Moise a avut o deosebita supunere
fata de Elohim și a cunoscut toate caile lui. La Ioan 5:24; spune Cine asculta cuvintele mele și crede în cel ce ma trimis are viata vesnica și la juecata nu vine .
Doctorul filosof HIPOCRAT a zis despre sine:" eu stiu ca nu stiu nimic în comparatie cum trebuie să stiu": în alt lo