Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 7
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Sărbătorile Domnului | Sărbătoarea Corturilor
Pagina 1 din 4 1 2 3 4 >
Deconectat Corturile: Sărbătoarea Biblică de actualitate
abdon
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
374. Postat la 14/10/2009 22:37 - 5680z1h22m
Sărbătoarea Corturilor este o sărbătoare adesea tare batjocorită de către cei care nu o păzesc...

Dar oare se cunoaște adevăratul înțeles al acestei Sărbători ?

Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2

Deconectat RE: Sărbătoarea Biblică de actualitate
ami
375. Postat la 14/10/2009 22:39 - 5680z1h21m
Aceasta sarbatoare are mai multe denumiri in Sfanta Scriptura,si anume:
-Sarbatoarea Secerisului (Sarbatoarea strangerii roadelor) :
"Sa tii sarbatoarea secerisului,a celor dintai roade din munca ta,din ceea ce vei semana pe camp;si sa tii Sarbatoarea Strangerii Roadelor,la sfarsitul anului,cand vei strange de pe camp rodul muncii tale."(Exod 23:16)
-SARBATOAREA CORTURILOR
"In a cinsprezecea zi a acestei a saptea luni va fi sarbatoarea corturilor,in cinstea Domnului...."(Lev 23:34)
-SARBATOAREA COLIBELOR
-Numeri 29:12-38

Sarbatoarea Corturilor este o sarbatoare de bucurie in cinstea Domnului.
Vremea hotarata de Dumnezeu pt praznuirea acestei sarbatori este in 15 Tisri;sarbatoarea tine 8 zile cu adunare sfanta in prima si ultima zi.Este una dintre sarbatorile la care trebuia sa se aduca daruri,inaintea Domnului:
"De trei ori pe an,toti barbatii sa se infatiseze inaintea Domnului,Dumnezeului tau,in locul pe care-l va alge El: la sarbatoarea azimilor,la sarbatoarea saptamanilor si la sarbatoarea corturilor.Sa nu se infatiseze cu mainile goale inaintea Domnului.Fiecare sa dea ce va putea,dupa binecuvantarea pe care i-o va da Domnul,Dumnezeul tau." (Deutr 16:16,17)
La aceasta sarbatoare fii lui Israel trebuiau sa locuiasca in corturi facute din ramuri de maslin,de mirt,de finic,si ramuri de copaci stufosi.Poate de aici si denumirea de "sarbatoarea corturilor".
"....fii lui Israel trebuie sa locuiasca in corturi,in timpul sarbatorii.... "(Neemia 8:14-18)
Este o sarbatoare de viitor...."Toti cei ce vor ramanea din toate neamurile venite impotriva Ierusalimului,se vor sui in fiecare an sa se inchine inaintea Imparatului,Domnului ostirilor,si sa praznuiasca sarbatoarea corturilor".....Toate neamurile care nu vor praznui sarbatoarea corturilor vor fi pedepsite de Dumnezeu..(vezi Zaharia 14:16-19)
Aceasta sarbatoare nu si-a avut ink implinirea,ci implinirea ei,ziua a8a ,va fi in Vesnicii.Si noi suntem straini si calatori pe acest pamant,calatorim spre Patria Cereasca si inca locuim in aceste corturi de lut ("Dar socotesc ca este drept cat voi mai locui in CORTUL acesta.....caci stiu ca desbracarea de CORTUL meu.... 2 Petru1:13,14) si de aceea asteptam sa ajungem la limanul mult dorit,VESNICIA,unde va fi vesnic o sarbatoare in cinstea Domnului! ("In ziua a opta,sa aveti o adunare de sarbatoare...Numeri 29:35)
".........de muntele Sionului,de cetatea Dumnezeului celui viu,Ierusalimul ceresc,de zecile de mii,de adunarea in sarbatoare a ingerilor....Evrei 12:22-25
Aceasta sarbatoare a fost praznuita de toti fii lui Israel,si chiar de Domnul Isus ( Ioan 7:10)...si este datoria fiecarui om ( chiar si a neamurilor) sa o praznuiasca,pt k asa cum am mai spus este o sarbatoare de viitor,care nu si-a avut ink implinirea.

Fiti Luminati de Dumnezeu!

Soarele răsare nu ca să apună, ci ca să lumineze până apune!
abdon
376. Postat la 14/10/2009 22:40 - 5680z1h19m
De mic copil, tatal meu m-a purtat prin toate Bisericile neoprotestante. Si am avut ocazia sa aud tot felul de batjocuri.

Cea mai raspandita batjocura, este venita din partea Bisericii Adventiste, ne-au poreclit: CORTURARI, si aceasta in sensul rau al cuvantului.

Dupa care al doilea lucru se rade de noi pentru asa zisul cort, care nu-l vad a fi inspirat din Biblie, felul in care este impodobit.

Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2

magda_cluj
377. Postat la 14/10/2009 22:44 - 5680z1h16m
imi amintesc cand eram mica .... si mergeam la turda la musu (fratele iurian batranu) si venea din toata tara la el de sarbatori .... vai erau niste bucuri de nedescris.

la cj e fain in general .... din bise de unde sunt eu. la sarbatori e super smiley
fratele pastor are o vorba "in casa Domnului nu se admit someri" si atunci fiecare trebuie sa contribuie cu cate ceva. asa e de fain sa se impulsioneze asa fiecare sa slujeasca cu cate ceva .... sa mearga cu darurile inaintea Domnului cu toata inima.

mie imi sunt tare dragi sarbatorile Domnului..... Laudat sa fie Dumnezeu nostru

a si apropo de ce a zis sanbatarul .... nu uitati ca noi ar trebui sa ne bucuram de ocara lumi .... sincer eu sunt putin mai nepasatoare cand cineva arunca cu ceva in mine personal .... dar daca e ceva legat de crezul meu ...... uneori ma si bucur ca sunt batjocurita

pace sa aveti in inima......

Dumnezeu e veșnic pe primul loc .... Domnul e dragoste nu uitați asta niciodată
fullban1
378. Postat la 14/10/2009 22:46 - 5680z1h13m
Ce pãrere aveți ? Ar trebui sã ne construim "suca " și sã locuim în ele în aceastã perioadã ?
abdon
379. Postat la 14/10/2009 22:47 - 5680z1h13m
asta e problema cea mai grava, iedidia, ca si cea cu sacu si cenusa, dar fiind vorba de cort "suca", oare daca acest lucru ar fi valabil, in picioare, noi ca noi, dar eschimosii, cum pot face lucrul acesta? Era o intrebare, o idee, nu o sicana.

fullban1
380. Postat la 14/10/2009 22:48 - 5680z1h11m
Bine , bine , poate fi consideratã o întrebare ironicã , dar știu un frate bãtrân se zice , adicã mult mai în vârstã ca mine și-și înpodobește omul casa cu tot felul de crengi în interior . Întrebarea era sincerã , îþi dai seama cã multe aspecte eu nu le mai consider necesare , printre care și suca, și sacul, și cenușa .
Aurelc
381. Postat la 14/10/2009 22:52 - 5680z1h7m
Îmi exprim și eu aici părerea, neavând pretenția cã acesta este adevãrul absolut ci este doar felul în care înțeleg eu lucrurile la momentul actual: conform versetului :
Citat:
VDC Levitic 23:42 Șapte zile sã locuiți în corturi; toți bãștinașii din Israel sã locuiascã în corturi,

eu înțeleg de aici cã de fapt obligația de a face acele corturi pe acoperișurile caselor le revenea numai "bãștinașilor" din Israel, - pentru cã versetul accentueazã acest lucru -iar strainii nu aveau aceastã obligație.

Dacã însã, cineva dorește sã "împodobeascã" la el acasã sau la locașul de adunare (într-o anumitã mãsurãsmiley într-un mod care sã exprime faptul cã este praznicul strângerii roadelor, nu cred cã face un lucru rãu, ba dimpotrivã, creazã o atmosferã mai aparte de sãrbãtoare. Mai neplãcut este însã faptul ca unii confunda aceste decorațiuni cu "cortul" ce trebuia construit și în care israeliții trebuiau sã locuiascã !!!! Personal, încã nu am întâlnit pe cineva care sã facã așa cum e scris, un cort în curte sau pe acoperișul casei și sã locuiascã în el, sã manânce în el, sã citeascã în el, sã se spele în acele condiții, și sã doarmã în el opt zile!" Mulți din cei care susțin asemenea învãțãturi nu știu exact ce anume înseamnã sã faci cort și sã locuiești în el, și în consecințã nu respectã porunca, doar acuzã pe cei care nu știu sã se apere...

Cu sacul și cenușa la sãrbãtoarea Ispășirii e cam aceeași chestie...E foarte bine pentru cei care au aceastã dorintã și o fac...dar nu trebuie sã facã din asta o poruncã a Domnlui pentru ca nu scrie de aceasta în biblie , în mod, expres .

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
avodah
382. Postat la 14/10/2009 22:55 - 5680z1h4m
In mare parte sint de acord cu Aurelc-- in biblia engleza reda poate si mai bine "

You shall live in booths for seven days; all the native-born in Israel shall live in booths

In legatura cu conditiile traitului in corturi am intilnit evrei Mesianici care intradevar isi fac cort in curte dar nu locuiesc sau dorm in el, ci doar citesc ,si maninca in fiecare zi de-a lungul sarbatorii

Am vizionat un film in care arata o familie de evrei din Israel ,felul in care au sarbatorit sarbatoarea corturilor .Mi sa parut interesant pt . cei interesati filmul se numeste <<Ushpizin>>realizat in 2007
Mai multe info www.ushpizin.com

Intrebarea mea este cum ar trebui sa serbam noi intervalul de zile dintre prima zi si ultima zii a sarbatorii
Adica sarbatorim noi 7 zile sau ne vedem de lucrurile noastre (pt unii din domeniul constructiilor..zile grele>>pe care nu stiu daca le putem spune ca ne-am bucurat ca la o sarbatoare) :closedeyes:
Inteleg caci nu sunt zile ca si de sabat--dar cred caci nici zile de mers la sapa
opinii? ? ?

BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39

Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH
abdon
383. Postat la 14/10/2009 22:56 - 5680z1h3m
desi eu lucrez in industrie grea, si merg, deoarece trebuie sa respect un contract, cu "faraon".

Este adevarat ca nu simt bucuria sarbatorii pe deplin in timpul celor 6 zile, adica intervalul dintre.

Si ceea ce zicea aurelc, daca oamenii fac din propria lor initiativa, oua rosii, cozonaci, lipsite de inspiratie biblica, a face un simbol al sarbatorii in casa ta, sau in casa de rugaciune, sau in curtea acesteiea, are o farama din Cuvant

fullban1
384. Postat la 14/10/2009 22:57 - 5680z1h2m
Ce înseamnã sã locuieºti în cort 8 zile , v-aº putea spune eu , care am fost cãtanã 30 de ani .
Zi de ªabat cu adunare sfântã , când aveai voie sã gãteºti numai hrana zilnicã pentru tine ºi familie , era numai ziua 1 ºi 8 , în celalte se desfãºura activitãþi normale .
abdon
385. Postat la 14/10/2009 23:04 - 5680z0h55m
parca, asa inteleg si eu, la fel si cu azimile

Aurelc
386. Postat la 14/10/2009 23:06 - 5680z0h53m
Despre azimi scrie Biblia in N.T
Citat:
RONT (Nițulescu1857) 1 Corinteni 5:8 Pentru aceea sã prãznuim, nu întru aluatul cel vechi, nici întru aluatul rãutãții și al vicleșugului; ci întru azimile curãției și ale adevãrului.

Deci "azimile adevãrului" sunt cele scrise în Biblie...

Dar despre locuitul într-un cort literal, nu am gãsit în noul testament nici un corespondent...

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
fullban1
387. Postat la 14/10/2009 23:06 - 5680z0h53m
Dacã pleci de la origini , multe din câte susþii nu ai sã gãseºti scrise în N.T .
avodah
388. Postat la 14/10/2009 23:10 - 5680z0h49m
Iedidia a scris:
........
Zi de Sabat cu adunare sfântã , când aveai voie sã gãtești numai hrana zilnicã pentru tine ºi familie , era numai ziua 1 ºi 8 , în celalte se desfãºura activitãþi normale .

Aceasta este intrebarea mea- Ce faceau evreii intre prima si ultima zi de sarbatoare ca zile sfinte?
Se desfasurau activitati normale?
Atunci pentru ce zice praznuiti sarbatoarea timp de 7 zile?
Majoritatea dintre ei trebuiau sa calatoreasca kilometri intregi pt. a praznuii sarbatoarea la Templu,si asi aduce animalele de jertfa acolo.
Eu personal nu cred caci se intorceau acasa la activitatile lor normale, ci praznuiau sarbatoarea acolo 7 zile cum e poruncit

Aici in America United Curch of God www.ucg.org care tin in mare parte exact ca noi simbatarii,au citeva locuri in toata America unde se aduna toate congregatiile la sarbatoarea Corturilor si intre zilele sfinte in fiecare zi au program de citire si rugaciune dimineata 2 ore -si seara 1 ora,iar in rest program liber ales(socializare intre frati ,,distractii cu copii la parcuri ,etc)
Toate locurile acestea sunt in puncte de interes cum ar fi la statiuni la mare , la munte,-unde se bucura ca si de o vacanta dar in acelasi timp praznuiesc sarbatoarea.
Am fost si eu anul acesta si chiar m-am simtit toate zilele ca o sarbatoare- fata de ani precedenti cind intre zilele sfinte mergeam la lucru- si parca chiar atunci aveam mai multe probleme pe cap-intre zilele sfinte nu prea am simtit caci praznuiesc o sarbatoare a Domnului

Poate nici in Romania nu ar strica cite o vacanta cu D-l
Stiu caci e greu pt. uni frati cu serviciile , dar daca frati din America pot (si au si ei probleme nu credeti) cu sacrificiu cred ca s-ar putea

Este doar o parere

fullban1
389. Postat la 14/10/2009 23:12 - 5680z0h47m
Biblia precizează că " toți bărbații " . Că acum merg familiile în concediu , este altceva , dar nu mai este Templu . Eu cred că nu ar fi greșit ca fiecare grupă , comunitate , să sărbătorească toate cele 8 zile , dar obligația respectării ca zi de Sabat , este pentru ziua întâia și a opta .
Restul poți lucra și sărbători în familie .
abdon
390. Postat la 14/10/2009 23:12 - 5680z0h47m
frate iedidia, eu nu am fost, dar un fost frate din romanaia, care a fost in state USA, a fost la fel ntr-o comunitate de frati negrii, intr-o staiune, si totusi, au stat 8 zile in corturi.

Era reclama aceeaa: Adidas torshion, daca vrei cu adevarat poti

avodah
391. Postat la 14/10/2009 23:13 - 5680z0h46m
Eu personal m-am decis sa merg la sarbatoare cu frati astia, in statiuni diferite din USA , si sa chiar simt caci este o sarbatoare de 8 zile si nu de 2 , si indem ca si voi sa incercati -nu cred ca strica o vacanta rominului-
Poate de aia o zis D-zeu sa fie sarbatorita atitea zile ca omul sa se mai rupa de la lucru si sa se mai bucure de viata
La romini cred ca va fi greu sa se rupa de lucru dar eu voi incerca si sper sa reusesc.
Anul trecut am reusit si tare m-am bucurat cu familia
Pace voua.

fullban1
392. Postat la 14/10/2009 23:13 - 5680z0h46m
Te aprob ºi voi încerca ºi eu sã iau concediul în perioadele de sãrbãtori , sau sã renunþ la serviciu , pentru cã sunt deja pensiont de drept . deci am toate condiþiile .
abdon
393. Postat la 14/10/2009 23:15 - 5680z0h44m
paaaai, fratii din suceava, sau cei de la brasov, asa fac in timpul sarbatorilor respective

Pagina 1 din 4 1 2 3 4 >
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164531 vizite unice Powered by PHP-Fusion