Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 9
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Sărbătorile Domnului | Sărbătoarea Corturilor
Pagina 2 din 4 < 1 2 3 4 >
Deconectat RE: Sărbătoarea Biblică de actualitate
fullban1
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
394. Postat la 14/10/2009 23:15 - 5680z1h27m
Daniel întreba de ce sã nu sãrbãtorim toate cele 8 zile . S-a încercat sã se precizeze cã în ziua întâia ºi a opta are loc sãrbãtoare cu adunare sfântã , când nu trebuie fãcutã nici o lucrare în timpul lor , ci sã se pregãteascã numai hrana . Nimeni nu interzice ca în celalte zile sã nu sãrbãtoreºti , dar nu interzice nici activitãþile cotidiene .
Aurelc
396. Postat la 14/10/2009 23:18 - 5680z1h24m
Mda, dar din câte am înțeles eu, și Dani tot asta a zis, pt că practic dacă merge cu familia în stațiune undeva, acolo în zilele de dunare sfântă e la program dar în rest mai pot ieși, vizita împrejurimile, și acolo mai trebuie cumpărate bilete, mâncare, una-alta... Important e cã ești în concediu și nu te mai ocupi cu munca de zi cu zi. Cam ideea asta am prins-o eu și nu e rea deloc. Și eu am făcut de multe ori așa, dar uneori cu toate că aveam concediu, tot nu am reușit să mă abțin să nu lucru nimic pe acasă...

O altă chestie care se mai făcea pe la noi pe la Câmpia, (deși, nu în toți anii... smiley ) și cred că e și ea binevenită, este că în timpul celorlalte zile, în care nu era adunare sfântă, se făcea un program de rugăciune, la casa de rugăciune, la ceasul jertfei de seară. Este și acesta un mic mod de a ne face să simțim faptul că suntem în timpul unui praznic, nu ?

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
abdon
397. Postat la 14/10/2009 23:29 - 5680z1h13m
un frate pastor baptist, a zis tatalui meu: frate eu ma las de pastorie, de biserica baptista, daca, in timpul celor 8 zile ale corturilor, veniti in fiecare zi la biserica.

Normal, la hunedoara, era imposibil asa ceva.

Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2

Aurelc
398. Postat la 14/10/2009 23:30 - 5680z1h13m
Dupa parerea mea, necazul este ca din motive multiple, ( unele argumentate, altele chiar deloc...) se pune tot mai putin pret pe lucrarile Domnului, pe zidirea templului lui Isus Hristos ( care este format din membrii adunarilor) si pe oranduirile ce le-a lasat Dumnezeu, poporului Sau.. iar vina e la noi, dar cu ajutorul Domnului, putem schimba situatia ! Trebuie in primul rand sa vrem, si apoi urmeaza celelalte, ca fara vointa si fara ajutorul Lui nu iese nimic la bun la iveala...

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
avodah
399. Postat la 14/10/2009 23:32 - 5680z1h11m
Am vb cu un evreu mesianic despre corturi, si parerea lui este caci este gresit ca sa faci cort in casa , caci tocmai la asta se refera porunca, caci trebuie sa iesi din casa ca sa locuiesti in cort, .
La noi la Beclean se obisnuia a se face o camera un fel de cort.
Poate totusi ar fi bine a se face cortul afara ,
Ce pareri ,comentarii ,aveti in legatura cu acesta?

BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39

Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH
abdon
400. Postat la 14/10/2009 23:36 - 5680z1h7m
eu cred ca poporul Israel a locuit in cort 40 de ani, si a trebuit sa stea in cort 8 zile, ca aducere aminte, ca parintii lor au locuit in corturi timp de .....

concluzia, noi la ora actuala, locuim o viata in corturi ( vorbele Ap Pavel ), abia astept sa fiu dezbracat de cortul acesta, si aceste corturi ale noastre ( trupurile ), simbolizeaza Cortul Vesnic.

cat despre numarul de zile, cunoastem: sunt cele 7 mii de ani, iar a 8 vesnicia

Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2

avodah
401. Postat la 14/10/2009 23:38 - 5680z1h4m
Citat:
Dupa ce s-au suit fratii Lui la praznic, s-a suit si El ,dar nu pe fata ci cam pe ascuns .... caci ei cautau sa-l prinda
.

Daca citesti vei afla caci este vorba chiar de Sarbatoarea Corturilor, si daca vei citi in Zaharia 14 vei afla ca o vor tine toate neamurile in viitor, cea ce inseamana caci nu este sarbatoarea evreilor ci a Domnului daca si neamurile o sa o tina.
Daca sarbatoarea ar fi fost data numai evreilor,nu am gasi in scriptura porunca caci toate neamurile pamintului vor trebuii sa o tina

ciprus
402. Postat la 14/10/2009 23:39 - 5680z1h3m
am o intrebare : de ce la sarbatoarea corturilor nu se sta in corturi 7 zile (sa nu intram deloc in casa)? caci asa porunceste scriptura
Aurelc
403. Postat la 14/10/2009 23:41 - 5680z1h2m
Bună întrebare smiley Răspunsul biblic este : dacă ești băștinaș , ( adică descendent ) al lui Israel, atunci va trebui să te interesezi mai precis, în ce fel avea loc acea "locuire în corturi" în timpul sărbătorii. Eu, provenind dintre neamuri, nu știu încă în ce măsură se face și cum, pentru că această poruncă este menționată ca fiind strict pentru baștinașii evrei...
Citat:
VDC Levitic 23:42
Sapte zile sa locuiti in corturi; toti bastinasii din Israel sa locuiasca in corturi

În rest, prăznuiește liniștit sărbătoarea, bucură-te de roadele câmpului din anul respectiv și de cele spirituale ( dacă le ai) și Domnul va fi cu tine smiley

.... parerea mea.

Michael Roman
3026. Postat la 27/04/2010 08:53 - 5485z15h49m
Interesant Praznicul acesta al Corturilor sau Colibelor...Personal, am ajuns sa cred k Fiul lui Dumnezeu S-a "inomenit", a devenit om, Yeshua, de Praznicul Corturilor din anul 5 i.e.n. Se pare k textul sacru face aluzie la asta: "Si Cuvantul...a locuit printre noi..." (Io. 1:14). De fapt, in limba greaca verbul skenoo (Concordanta Strong gr. 4637) inseamna "a cortuluit". Baruch ha-ba!

Din El, prin El, și pentru El sunt toate lucrurile. A Lui să fie slava în veci! Amin.

Romani 11:36
Dani
3079. Postat la 30/04/2010 23:22 - 5482z1h21m
Raspuns corect Aurelc:smiley
avodah
3621. Postat la 20/09/2010 03:25 - 5339z21h17m
Am cautat sa vad cum ai putea spune in limba romana "cortuluit" referitor la ce a scris fr. Michael si am dat intamplator de blogul http://shalom.blog-gratuit.ro/Shalom-b1/Shalom-b1/Sarbatoarea-Corturilor-b1-p27.htm in care se vorbeste exact depre acest aspect ,si nu numai.Asadar sper sa nu fie o problema ca copiez articolul aici, pentru convenienta.
Care este semnificatia Sarbatorii Corturilor

1. Colibele reprezinta viata noastra temporara pe acest pamant

Invatatura lui Mesia ne aminteste despre acest adevar. El a spus in Matei 6:19-20 r0;Nu vă strîngeți comori pe pămînt, unde le mănîncă moliile și rugina, și unde le sapă și le fură hoții; ci strîngeți-vă comori în cer, unde nu le mănîncă moliile și rugina și unde hoții nu le sapă, nici nu le fură.r1; El a numit omul bogat care se lauda cu bogatia lui un rnebunr1;. Luca 12:20.

2. Colibele reprezinta pe Yeshua Mesia care a rcortuluitr1; cu noi pe pamant

In Ioan 1:14 spune rȘi Cuvîntul S'a făcut trup, și a locuit printre noi, plin de har, și de adevăr. Și noi am privit slava Lui, o slavă întocmai ca slava singurului născut din Tatăl.r1; Cuvantul rlocuitr1; folosit aici este tradus din cuvantul grecesc rskenoor1; care inseamna a sta in cort (a cortului...nu poate fi tradus exact). Cuvantul viu s-a facut trup si a rcortuluitr1; printre noi, precum a fost profetit in Tora si Profeti. Potivit unei alte traditii Evreiesti o rugaciune spusa in prima zi a aceste sarbatori zice, rSlava Domnului in Cer si pe pamant, pace si buna vointa peste intreg pamantul.r1; Aceste cuvinte sunt similare cu cele spuse de catre Malak (inger) cand Yeshua a fost nascut. Luca 2:14.

3. Colibele reprezinta nasterea lui Mesia Yeshua

Stim atat din dovezi istorice, scripturale si astronomice ca Mesia a fost nascut in timpul sarbatorii Sukot. Trei dovezi importante arata aceasta; prima este timpul slujirii lui Zaharia la Templu, tatal lui Ioan Botezatorul confirma ca Yeshua a fost zamislit la putin timp dupa ce el a slujit la Templu, data slujirii sale este cunoscuta r11; Luca 1:26. A doua dovada, Scriptura arata ca nu exista nici o camera in Israel pentru Maria si Iosif din pricina acestei sarbatori r11; Luca 2:7, si ultima dovada, Scriptura spune ca o mare stea a fost vazuta in ceruri r11; Matei 2:1-2. Astronomii spun ca trei stele s-au suprapus intre anii 5 - 7 in timpul aceste sarbatori.

4. Numele alternativ pentru aceasta sarbatoare, Sarbatoarea Luminilor, reprezinta pe Mesia Yeshua Lumina Lumii

In Ioan 9:5 Yeshua se refera la sine ca fiind lumina lumii. El spune, r0;Cît sînt în lume, sînt Lumina lumii.r1; Apoi le spune ucenicilor ca si ei sunt niste lumini in lume r11; Matei 5:14 r11; rVoi sînteți lumina lumii.r1; Apostolul Pavel a inteles acest lucru deoarece a spus: rca să fiți fără prihană și curați, copii ai lui Dumnezeu, fără vină, în mijlocul unui neam ticălos și stricat, în care străluciți ca niște lumini în lumer1; Filipeni 2:15

5. Obiceiul preotesc de a aduna apa si sa o toarne peste altar la aceasta sarbatoare il reprezinta pe Mesia Yeshua ca apa vietii

In timpul aceste sarbatori Yeshua a spus aceste cuvinte, rÎn ziua de pe urmă, care era ziua cea mare a praznicului, Isus a stătut în picioare, și a strigat: rDacă însetează cineva, să vină la Mine, și să bea. Cine crede în Mine, din inima lui vor curge rîuri de apă vie, cum zice Scriptura.r1; Ioan 7:37-38. Este un obicei printre evrei sa se citeasca Psalmul 118:25 in a saptea zi a sarbatorii, o cerere a milei. Aceasta este nimita Hoshannah Rabbah (marea Hosanna) de aceasta Yeshua se arata in timpul acestei sarbatori ca fiind apa vietii.

6. Sarbatoarea Corturilor ca intreg ne vorbeste despre domnia lui Mesia din Mileniu

Aceasta sarbatoare era ultima sarbatoare a anului si era in mod general cea mai frumoasa sarbatoare. Aceasta profeteste despre numarul mare de suflete care se vor intoarce inainte si in timpul necazului cel mare. Vedem aceasta in apocalipsa 7:9-7. Profetul Ioel vorbeste despre multimea de oameni din valea deciziei, care vor fi recolta acestui timp. rVin multimi, mari multimi in valea hotararuii, caci ziua Domnului este aproape, in valea hotararii.r1; Ioel 3:14. Aceast necaz se va incheia odata cu inceperea imparatiei de o mie de ani a lui Mesia Yeshua r11; Matei 24:29-31.

Din nou trebuie sa concludem ca toate aspectele acestei sarbatori, cu exceptia numarului sase, sunt implinite in Yeshua Mesia. Astfel incat, in aceasta lumina trebuie sa observam aceasta sarbatoare.

In Israel si printre Israelul Mesianic din jurul pamantului aceasta sarbatoare este inca tinuta cu construirea corturilor. Familiile evreiesti in general iau intreaga saptamana ca sarbatoare pentru partasie intre ei si au loc multe mese. Multi Crestini din intreaga lume calatoresc in Israel pentru aceasta sarbatoare. Este cel mai popular timp de calatorit in Israel.

Pentru ca o saptamana are doar sapte zile a opta zi este in afara timpului ca simbol, adica vesnicia.

Prelucrat din cartea rThe feasts of Yahwehr1; Theodore R Meredith

avodah
3622. Postat la 20/09/2010 04:54 - 5339z19h48m
Pavel spune despre sarbatori ca sunt umbre a lucrurilor viitoare.
Cateva idei despre ziua 8-a a acestei sarbatori numita Shemini Atzeret,preluate dintr-o carte.
Aceasta zi este si totodata nu este conectata cu corturile .
Pentru inceput nu exista "a opta zi a saptamani". Totusi ne este spus sa aducem sacrificii sapte zile, iar in ziua opta sa avem o adunare sfanta.
Ce ne spune profetic aceasta porunca?
Cele 7 zile de sukkoth vorbesc despre perfecta era mesianica iar ziua 8-a vorbeste despre eternitate.
Prevesteste invitatia Tatalui catre Israel sa ramana intr-o stare de odihna cu El pentru eternitate.
Mileniul reprezinta o perioada de timp definita, dar Shemini Atzeret reprezinta o zi de Shabat care este dincolo de timp
Cuvantul "opt " in ebraica shemini, se trage din shemoneh, care indica idea de "surplus"; ca si cum ar fi vorba de un surplus peste "perfectul" sapte.
Regatul perfect din timpul Mileniului va fi impresurat de plinatatea zilei a opta.
In ziua aceea Noul Ierusalim va cobori , si Tatal va locui pentru totdeuna cu noi(apoc.3:12;21:2;1 Cor15 :24-28)
Evreii ortodox vad Shemini Atzeret ca si o sarbatoare separata , pentru ca porunca "sa locuim in corturi "a fost pentru sapte zile.Totusi numele scriptural "a opta zi"o conecteaza cu Corturile.cu celeleate 7.
Celebrand aceasta zi in Israel , grupuri de oameni veniti de prin toate partile pamantului pot fi gasiti prin parcuri dansand cu sulul Torei numita atzei chayim sau pomul vietii.
Pentru ei Torah nu este un jug greu , dansul in jurul ei indica o imagine imbucuratoare pentru cei ce observa.
Iudaismul a divizat Torah si majoritatea profetilor in portiuni saptamanale numite "parasha" sau pericope in romaneste daca nu ma insel.
Astfel toata lumea citeste si discuta aceleasi portiuni din scriptura in acelasi timp.
In acest sistem" in ziua opta"a sarbatori , ultimul parasha din Deut. si prima portiune din Genesa se citesc. In felul acesta niciodata nu vor "termina" citirea Torei. Acest eveniment se numeste Simchat TorahBucuria in Torah
A opta zi in Scriptura :
* Intaiul nascut al oilor si boilor erau oferiti lui YHWH in a opta zi(ex.22:30, lev22:27)
* Procesul ordinarii preotesti era complet in ziua a opta(Lev 8:33-9:6)
* Curatarea de catre impuritati , lepra , curgeririle,atingerea mortilor, era copleta in ziua opta(Lev 14:7-24;15:14,29;Num6:10)
* Sarabatoarea corturilor era celebrata sapte zile si concluzionata in a opta zi (lev 23:34-39)
* Templul zidit de catre Solomon a fost consacrat in a opta zi(1 regi8:66;2Cron 7:9; 29:17 vezi Ezec 43:26-27)
* Copii de parte barbateasca erau circumcisi in ziua opta (Lev 12:3)
Copiii,mieii si boii , trebuiau sa fie cu mama lor pentru sapte zile, iar in ziua opta puteau sa fie oferiti Celui Preasfant.
In acest exemplu putem vedea cea ce se culmineaza in ziua opta, reprezentand timpul alaptarii ,cultivarii, cresterii, timp al preparari care precede ziua acceptarii.
Altarele au fost dedicate in ziua opta.
Preotii trebuiau sa se consacre pentru sapte zile.Trebuiau sa fie imbracati cu haine speciale , unsi cu ulei .
Erau considerati nedemni sa slujeasca pana nu erau prezentati in a opta zi.
Creaturile erau considerate ca si intr-o stare necurata si imperfecta pentru sapte zile, dar deveneau perfecte in ziua opta.
Ziua opta vorbeste despre noi fiind gata pentru a fi prezentati inaintea Sfantului lui Israel.
Numarul evreiesc 8 este reprezentat de catre litera chet ( ת ) care sta si pentru cuvantul "viata" "vom mosteni viata vesnica"

Lica
3643. Postat la 25/09/2010 14:46 - 5334z9h56m
Frate Avodah blogul de pe care ai citat este postat si pe acest portal smiley http://melhisedec.ro/weblinks.php?cat_id=1 si desigur nu este nici o problema ca l-ai copiat.

As vrea sa aduc in discute putin despre data nasterii lui Yeshua, data care se considera in mare majoritate ca are loc la aceasta sarbatoare si anume Sucot.

Ca puncte de plecare, pentru a evita discutiile si interpretarile gresite pe care le-am auzit as vrea sa scriu cateva lucruri de care trebuie sa tinem cont cand facem un asemenea calcul si mai departe...cine ma poate ajuta este binevenit si i-as fi recunoscator smiley

- existau 24 de cete preotesti
- ceata lui Abia era ce-a de a 8-a ceata
- fiecare ceata slujea la templu cate 1 saptamana
- la fiecare saptamana care contine o sarbatoare de perelinaj slujesc toate cetele (deci se amana ciclul)
- ciclul de slujire al preotilor incepe de la primul Shabat din luna Nisan

-- ultimele 3 aspecte le-am cules din surse extrabiblice insa cred ca sunt demne de luat in considerare

Am gasit ca aceste aspecte trebuie cunoscute in calculul care se bazeaza pe slujirea lui Zaharia si nasterea lui Ioan botezatorul.

Nu incerc sa dovedesc ca Yeshua nu s-ar fi nascut la sarbatoarea Sucot ci din contra vreau sa descoperim daca se poate impreuna acest lucru!

Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
costy
3665. Postat la 28/09/2010 20:00 - 5331z4h42m
Vai de Ariel (Leul lui Dumnezeu); de Ariel! Cetatea în care a tăbărât David! "Adăugați an la an, și lăsați sărbătorile să-și facă ocolul lor. AMIN

Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
Dinu
3674. Postat la 28/09/2010 22:57 - 5331z1h45m
In intelegerea mea, Sarbatoarea Corturilor inseamna:

Pentru evrei:
1). Amintirea evreilor caci parintii lor au stat in corturi, in calatoria lor dinspre Egipt inspre Canaanul pamantesc. Levetic 23:43
2). Reprezinta bucuria si multumirea evreilor, pentru roadele pamantului oferite de Dumnezeu, din Canaan. Exod 23:16

Pentru Israelul duhovnicesc ales de pe intreg pamantul:
1). Aducerea aminte caci suntem trecatori si pelegrini pe pamant, inspre o Canaanul ceresc. Trupul nostru este simbolizat cu un cort pamantesc. 2Petru 1:13. Atitudinea noastra in aceasta calatorie a vietii e foarte importanta. Matei 6:19
2). Strangerea tuturor credinciosilor adevarati de pe intreg pamantul, in hambarul bucuriei Sale. Matei 8:5-13. Aici mai se poate discuta cum a fost extinsa Imparatia lui Dumnezeu, de la niste oameni (patriarhi), la un popor (Israel), si odata cu nasterea Fiului lui Dumnezeu in lumea noastra, aceasta Imparatie a fost extinsa pe intreg pamantul. (Israelul duhovnicesc).
..............................................................................

In interpretarea mea, fiindca facem parte din Israelul duhovnicesc va trebui sa ne aplecam inspre semnificatia spirituala a acestei sarbatori. Ceremoniile ornamentale din cadrul sarbatorii, nu ajuta la nimic pe omul duhovnicesc, insa nici nu-l deranjeaza, fiind ingaduitor cu cei ce inca traiesc prin vedere.

Doresc ca izvoarele vietii lui Dumnezeu sa va inunde inimile voastre a tuturora.

Cu mult respect Dinu Rodila
avodah
3675. Postat la 29/09/2010 06:46 - 5330z17h57m
Frate Dinu unde ii incadram pe evreii care cred in Yahshua, in care Israel?
Evreii nascuti in Israel care acum cred in Yahshua nu mai sunt datori sa respecte porunca privitoare la corturi?
Considerati pazirea sarbatorilor o chestie individual optionala , daca acestea nu fac parte din cele 10 porunci?

Dinu
3701. Postat la 01/10/2010 21:04 - 5328z3h38m
Domnul Isus a venit mai intai la poporul Israel, aducandu-le vestea mantuirii sufletului lor si noi fagaduinte spirituale eterne.

,,Orce lucru Dumnezeu il face frumos la vremea lui, si a pus in inima lor chear si gandul vesniciei, macar ca omul nu poate cuprinde de la inceput pana la sfarsit lucrarea lui Dumnezeu" Eclesiastul 3:11

Canaanul Ceresc reprezinta adevarata nadejde a adevaratilor credinciosi evrei, romani sau de orce nationalitate ar fi acestia.

Evreilor sau orcui, le recomand sa intre in respectarea sarbatori, deoarece acestea vorbeste despre planul lui Dumnezeu de mantuire cu omul. Desigur adevaratilor credinciosi, CORTUL le va vorbi despre o calatorie inspre o tara vesnica, POAMELE le vor vorbi despre credinciosii sinceri de pe intreg pamantul.

Sarbatorile ne ne mantuiesc precum nici Sabatul, insa aceste constituie un cadru potrivit in care noi avem prilejul sa apropiem de Dumnezeu cerand iertarea si mantuirea sufletului, intrand in ascultare de porunca Sa. Jertfele duhovnicesti, si Adunarea sfanta, sunt primordiale in aceste sarbatori.

Eu doresc sa patrundem la semnificatia evenimentelor sau ceremoniilor. Tot la fel este si cu Cina Domnului. Putem sa mancam azimi si sa bem rodul vitei cat vrem. Daca nu interiorizam acest act, totul este o forma fara nici un rost.

Domnul Isus a interiorizat intreaga Lege, a spiritualizat-o, a desavarsit-o.

Fiti binecuvantati de Domnul. Sa ne ferim de aluatul fariseilor.

Sufletul nostru sa fie o faramatura din Imparatia lui Dumnezeu !

,,Ceea ce face farmecul unui om este bunatatea lui" Proverbe 19:22
Lica
3708. Postat la 03/10/2010 07:24 - 5326z17h18m
Vă rog să continuați discuția referitoare la Lege pe spațiul nou creat http://www.melhisedec.ro/forum/viewthread.php?forum_id=17&thread_id=174&pid=3706#post_3706

Aici vom continua să rămânem la subiectul Sărbătoarea Biblică de actualitate - Sărbătoarea Corturilor

Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
emanolake
3735. Postat la 10/10/2010 13:48 - 5319z10h54m
Să ascultăm dar încheierea tuturor învățăturilor: Teme-te de Dumnezeu și păzește poruncile Lui. Aceasta este datoria oricărui om."Vorbește copiilor lui Israel, și spune-le: ,Iată sărbătorile Domnului, pe care le veți vesti ca adunări sfinte, iată sărbătorile Mele:Iată sărbătorile Domnului, cu adunări sfinte, pe care le veți vesti la vremurile lor hotărâte.

Frumos sa ajuns in zilele de astazi ca noi crestini care trebuie sa intarim legea noi o desfintam ajugand sa fim ca filozofi luam cei bun si ce nu ne place dam deo parte ca nu mai trebuie ca asta era pentru iudei sau bastinasi. Tinem sapte zile azimi si nu mancam paine dospita dar nu stam in corturi ca aia a fost pentru bastinasi, nu mai sunam cu trambita ca avem gura ca trambita sau nu mai aducem roade ca sintem noi roade, in loc ca noi prin credinta sa intarim legea ajungem ca noi prin credinta sa o desfintam ca nu mai trebuie cutare lucru sau cutare. Avem datoria cu toti sa pazim legile,poruncile si oranduierile care au fost date evreilor cat si noua neamurile care Domnul Mesia nea unit cu ei sa fim una cu toti, nu putem desfinta noi legea si porunca Domnului care le-a randuit ca Domnul a zis iata sarbatorile Mele sfinte pe care le veti vesti la vremea lor hotarate.

Efeseni 5:6
Nimeni să nu vă înșele cu vorbe deșarte; căci din pricina acestor lucruri vine mânia lui Dumnezeu peste oamenii neascultători.
Cercetați ce este plăcut înaintea Domnului,
Pagina 2 din 4 < 1 2 3 4 >
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164826 vizite unice Powered by PHP-Fusion