Deconectat |
Importanța rugăciunii |
Aurelc (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
46. Postat la 06/09/2009 14:33 - 5718z9h24m |
|
|
Se spune -și eu cred că este adevărat- că rugăciunea este " respirația sufletului" . În mod fizic vom putea face tot felul de planuri, vom putea chiar să fim celebrii deja, dar dacă vom înceta să respirăm, nu va dura mai mult de câteva minute și nu vom mai fi cei dinainte...iar daca situatia va continua, în scurt timp nu vom mai putea fi numiți "un suflet viu". Nu există pocăință autentică fără rugăciune, așa cum nu există mântuire fără Isus Hristos! Motivul pentru care nu avem de cele mai multe ori cuvinte la rugciune este tocmai lipsa practicii. În schimb, o rugăciune făcută cu credință de către cei credincioși are până și azi puterea de a face minuni Iacov 5 : 16 ! Puteti să vă exprimați și voi parerea cu privire la acest subiect, să ne împărtășiți experiențe din viața voastră în urma rugăciunii. Sau puteți în cadrul acestui subiect să deschideți și alte topice in legătură cu rugăciunea.
Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Aurelc a ataşat următoarea imagine:
 |
|
Deconectat |
RE: Importanța rugăciunii |
magda_cluj (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
580. Postat la 26/10/2009 11:23 - 5668z11h33m |
|
|
Mare este Dumnezeu si mare este bunatatea Lui...
In viata mea mi-a aratat de multe ori Dumnezeu cat de importanta este rugaciunea. Prima data trebuie sa intelegeti ce este in realitate rugaciune... Din punctul meu de vedere este discutia directa cu Dumnezeu. Adica in acele momente este in fata Lui si poti sa-i zici exact ce ai pe inima. Unul dintre motivele pentru care il iubesc pe Dumnezeu este ca El ma cunoste pe mine in ascuns ... si nu am cum sa-L mint. Cand te rogi sa ai credinta ca vei primi ce ceri.
Aduceti-va aminte de pilda judecatorului nedrept... cu atat mai mult Dumnezeu ne va asculta rugaciunile.
Mai este inca o parte a rugaciuni care mai trebuie sa o amintesc... Domnul ne invata sa aducem cererile noastre la cunostinta Lui prin rugaciuni cu multumiri. O cantare veche zicea ceva de genul... "Dumnezeule atatea iti cer incat te-am facut slujitorul meu , cand defapt eu sunt slujitorul tau.". Eu cred ca trebuie sa fim atenti la ce cerem de la Dumnezeu... sa nu-L suparam in nici un fel.
Ce a-si mai putea adauga este o mica intamplare care am auzit-o despre un om care se ruga si se ruga si nu se intampla nimic si intr-o noapte viseaza ca era pe genunchi si ca rugaciunile lui se ridicau la cer, dar se blocau la tavan... de ce? pentru ca el nu se ruga niciodata ca Domnul sa-I primeasca rugaciunile...
Pace sa aveti in inima
Dumnezeu e veșnic pe primul loc .... Domnul e dragoste nu uitați asta niciodată |
|
Deconectat |
SMERITUL (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
581. Postat la 26/10/2009 11:24 - 5668z11h32m |
|
|
Rugaciunea face parte din viata unui credincios. Este pentru zidirea sufleteasca si este momentul in care stam la sfat cu Domnul. Fara rugaciune nu vom putea sta tari pe cale ca si postul. |
|
Deconectat |
magda_cluj (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
582. Postat la 26/10/2009 11:25 - 5668z11h31m |
|
|
Domnul sa ne ajute sa inaltam numai rugaciuni sincere....niciodata dormitand.
Dumnezeu sa va binecuvinteze si sa va poarta de grija....
pace sa aveti in inima...
Dumnezeu e veșnic pe primul loc .... Domnul e dragoste nu uitați asta niciodată |
|
Deconectat |
geta (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
583. Postat la 26/10/2009 11:26 - 5668z11h31m |
|
|
Domnul sa va binecuvinteze pe toti. Acest subiect al rugaciunii este cel mai sensibil din viata credinciosului si trebuie sa fie in acord cu viata lui de credinta ca rugaciunea sa fie ascultata. Din invatatura Biblica, eu inteleg ca numai anumite rugaciuni sunt ascultate de Dumnezeu. Si anume cele care sunt dupa Voia Lui. Daca noi cautam mai intai Imparatia lui Dumnezeu si neprihanirea Lui, "celelalte" lucruri El ni le va da pe deasupra. Printre "crestini" este "la moda" sa se roage mult...fac nopti de veghe... si cer tot soiul de desertaciuni care de fapt apartin lui Mamona. Dar, Dumnezeu nu-i asculta pentru ca cer cu gand sa risipeasca in placerile lor. Ba, daca eu sa presupun ca stiu ca mai am nevoie de pocainta si stiu ca nu sunt in totul cum vrea Dumnezeu si totusi indraznesc sa-i cer ce-mi pofteste mie inima... rugaciunea mea va trece drept un pacat: Ps.66:18; Isaia 1:15;Iacov4:3,etc.
Din experienta mea de credinta si din observarea atitudinii crestinilor in rugaciune, am vazut ca cei mai multi se roaga pentru a avea cele "bune" aici pe pamant si prea putini ii cer lui Dumnezeu sa le descopere cum sa inainteze in credinta si sa ajunga la desavarsirea ei...Cred ca toti avem nevoie de asta. Si in acelasi timp sa si cercetam Cuvantul cu post si rugaciune si sa aplicam tot ceea ce stim ca e Voia Lui si nu a noastra. Am trecut si eu prin Bac si multe sesiuni dar niciodata nu mi-am permis sa-i cer Domnului sa le iau. Toate le-am luat usor...pentru ca El a avut un scop cu mine. Dar pentru acel scop care era prea greu pentru mine a trebuit sa postesc si sa fac Juruinta ca-I slujesc Domnului cu pretul vietii. Cu puterea si posibilitatile mele era imposibil. Dar Domnul mi-a ascultat imediat Rugaciunea...Si cu acea picatura ce mi-a mai ramas, am facut ceia ce i-am promis Lui. Dar m-a costat mult de tot... Dar, dupa cum vad eu ca oamenii nu sunt dupa Voia lui Dumnezeu dar se roaga unii non-stop...vin asupra lor niste spirite care le intuneca Calea si de acolo nu se mai pot smulge,se impetresc si isi pierd scopul pentru care au plecat pe Calea Domnului.Recent am discutat cu un renumit "frate" evreu mesianic care mi-a tinut o teorie lunga ca desi el lucreaza in Sabat este totusi in odihna sufleteasca...Are 2 doctorate...dar nu a citit si in Matei 7:25. Este atat de orbit de tare incat nu se vede nici o speranta de vindecare in credinta Lui.
Rugati-va pentru el, e profesor universitar in teologie...Acum umbla prin adunari mesianice sa-i invete pe cei care tin Sabatul sa lucreze in Sabat...Domnul sa aiba mila de el... Si pe voi, Domnul sa va binecuvinteze si sa faca sa lumineze Fata Lui peste voi...si stati tari in Domnul!
Shalom uvraha! |
|
Deconectat |
ady (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
584. Postat la 26/10/2009 11:28 - 5668z11h28m |
|
|
Eu consider ca rugaciunea e cea mai tare arma si fara ea nu poti sa si un adevarat crestin.
|
|
Deconectat |
ady (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
586. Postat la 26/10/2009 11:30 - 5668z11h26m |
|
|
Eu consider ca cea mai importanta rugaciune este accea cand intri in camaruta inchizi usa dupa tine si te rogi in ascuns Tatalui Ceresc. Nu vreau sa zic ca celelalte rugaciuni nu is ascultate... Toate rugaciunile facute in Duh si in Adevar is ascultate dar rugaciunea in ascuns, eu cel putin o vad mai speciala.
|
|
Deconectat |
fullban1 (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
587. Postat la 26/10/2009 11:31 - 5668z11h25m |
|
|
Are nevoie un tata ca ai sai copii sa se tot roage de el ?
Are nevoie un tata sa fie rugat ca sa-si protejeze copii , sau sa-i îmbrace , s-au hraneasca ?
Nu ! ci el stie ( daca este cu adevarat tata ) , ca ai lui copilasi au nevoie de toate acestea .
Atunci care este motivul ca noi trebuie " sa ne rugam neancetat " Creatorului , Tatalui nostru ?
Sa fie pacatul , prin care noi ne-am despartit de El si pentru ca traim în " enclava " razvratita care apartine vrajmasului ?
Va amintiti scena ispitirii Mantuitorului , cand ispititorul afirma ca tot ce I-a aratat lui Yahsuwh , este al lui ? Credeti cãa a spus minciuni ?
Cand am aflat de Sabat prin 1990 , fiinnd cadru activ în armata , am incercat din rasputeri sa fac eu tot ca sa nu-l calc . Aflandu-se , a început lupta . Va spun ca am recurs si la internari în spital pentru a nu face serviciu în aceasta zi . Incepusem sa-mi caut de serviciu în civilie , cu gandul sa-mi dau dimisia din armata . Dar Tatal nu aceasta hotara-se pentru mine . El avea alte planuri , sa stau acolo pentru ca sa dau marturie pana la generali . Si asa am dos-o 10 ani pana am iesit la pensie din armata la împlinirea varstei de 50 de ani . Inainte de aceasta , obosind , am început sa ma rog Lui sa-mi rezolve problemele , eu nefiind în stare de asa ceva . Sa vedeti minune ! Toate au început sa se aseze în pace , dar din cand în cand , cel rau se burzuluia si mai punea cate pe unul sa ma necajeasca . Eu , fuga la Tata . Si lucrurile se potoleau .
Cred cu tarie ca Tatal nostru poate sa actioneze numai si numai pe baza rugaciunii noastre . Altfel , placandu-ne în tabara adversa , El pur si simplu nu ne poate ajuta , pentru ca El nu forteaza pe nimeni .
Slavit sa fie Cel ce traieste Vesnic . Amin . |
|
Deconectat |
emanolake (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
588. Postat la 26/10/2009 11:32 - 5668z11h24m |
|
|
Rugaciunea este intarirea sufletului omului si cresterea in credinta,este legatura intre noi si domnul unde ne smerim la el ca sa aibe mila si indurare de noi caci santem niste suflete pe pamanat care noi insine avem de luptat cu raul care este pe pamant iar rugaciunea ne intareste cat in trup si in suflet este singura legatura cu domnul unde multi prin rugaciuni au vedeni sau viziuni,si tot prin rugaciuni ne rugam pentru bolnavi si Domnul ai vindeca si multe altele,de acea fratilor sa ne rugam ori de cate ori se poate la Domnul ca el sa ne intareasca in credinta si sa puna pe buzele noastre cuvintele sale minunate care sant,adevarate si drepte ca ori de cate ori ne rugam satana cauta sa ne deruta si sa ne rupa comunicatia cu Domnul dar Domnul sa ne poarte de grija si lumina sa cea sfanta si puternica sa ne apere si sa ne poarte de grija ori unde santem si ori unde ne rugam,caci mare este puterea Domnului nostru si minunile sale care le face pe pamant si pentru noi prin rugaciuni... |
|
Deconectat |
flower (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
589. Postat la 26/10/2009 11:34 - 5668z11h23m |
|
|
Rugaciunea-eliberarea sufletului;
Rugaciunea-audienta cu Dumnezeu,mangaierea unei inimi sincere;
Rugaciunea-dorinta de a fi mai aproape d Creatorul tau,de a-i simti prezenta in momentul acela sublim cand glasul si gandul tau se indreapta inspre El!
Rugaciunea-constientizarea unui suflet ca are nevoie de intarire de imbarbatare din partea Celui Indurator si plin de dragoste!
Nimic din ceea ce facem pentru Dumnezeu sa nu devina o formalitate...ci totul sa curga dintr-o inima daruita LUI!
Rugati-va neincetat avand o inima neprefacuta si astfel,prin credinta veti primi raspuns la rugaciunile voastre!
nu uitati de multumirile care ar trebui aduse inaintea oricarei cereri!
fiti binecuvantati!!!! |
|
Deconectat |
Pedro V (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
590. Postat la 26/10/2009 11:35 - 5668z11h22m |
|
|
Rugaciunea este Cheia ce Deschide Cerul Sus
Este un Har pentru Aceia ce Traiesc dupa Cuvant!!!!!
Pe Calea Credintei Sfintilor nu mergi ca repetentii si corigentii ci mergi ca Sfintii ,din har in har si din putere in putere!!!!!! |
|
Deconectat |
naturista (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
591. Postat la 26/10/2009 11:37 - 5668z11h19m |
|
|
De ce trebuie sa ma rog cand El cunoaste ce vreau sa Ii spun inainte sa imi ajunga vorbele pe buze?
De ce sa ma rog pentru o persoana credincioasa sa fie vindecata - oare nu toate lucreeaza spre binele ..... ?
De ce trebuie sa starui cand am fagaduinta ca nu ma lipseste de nici un bine?
De ce e necesar sa unesc uneori rugaciunea cu postul?
Prin harul Sau sunt aici ca sa ajut! |
|
Deconectat |
Aurelc (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
592. Postat la 26/10/2009 11:39 - 5668z11h18m |
|
|
Foarte bune intrebarile tale, si la subiect, naturist-o! Cred ca ar cam trebui sa le luam pe rand sa le discutam, in masura in care ne pricepem, si fiecare cu "lumina" proprie pe care i-a dat-o Domnul, sa incercam sa dezbatem aceste aparente neclaritati.
O sa incerc sa revin si eu asupra subiectului.
Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P. |
|
Deconectat |
Lica (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
1722. Postat la 11/12/2009 15:34 - 5622z7h22m |
|
|
Fără a rupe firul discuției și nedorind să apar aici ca fiind pesimistul de pe acest topic vreau să spun că tineri noștrii încă nu cunosc valoarea rugăciunii, pot spune acest lucru deoarece întâmplător știu câți tineri fac parte din rugăciunea organizată între frații sâmbătari (indiferent de vârstă)...și dacă ați fost la o strângere de tineret și ați vazut poate peste 150 de persoane (care desigur nu reprezintă numărul total de tineri sâmbătari) dintre care foarte putini participă la o activitate din cadrul bisericilor noastre...una din elel fiind rugăciunea din fiecare seară de la ora 21:30...vă dați seama că ar fi mult prea mult să vorbesc despre post.
Este trist faptul că nu găsim câteva minute pentru rugăciune...deși susținem faptul că rugăciunea este foarte importantă în viața unui ucenic al lui Mesia!
Rugămintea mea este să luptăm pentru a doborâ orice fel de ziduri dintre noi și să ne putem uni nu doar cu tastatura...
Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti. |
|
Deconectat |
1890. Postat la 27/12/2009 21:50 - 5606z1h6m |
|
|
Pentru "naturista" care a lansat cateva intrbari care eu cred ca merita atentia noastra si as dori sa spun ca rugaciunea, dupa parerea mea, schimba sau are efect asupra noastra mai degraba decat asupra Tatalui.
Rugaciunea de fapt ne modeleaza pe noi.
Cat despre care este sensul rugaciunii....ramane sa spun ca avem nevoie de modelarea precizata mai sus plus ca este singurul mijloc prin care putem vorbi cu Tatal care apartine altei dimensiuni.
|
Deconectat |
abdon (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
1891. Postat la 27/12/2009 23:55 - 5605z23h1m |
|
|
Cred ca, ca si un raspuns la intrebarile lui naturista , este adevarat ca numai ar trebui, dar intervine acel termen, acea conditie: DACA, si asta denota ca nu ne-am integrat in a fi cuminti, sa spunem Domnului: Doamne, pai eu am implinit acel daca! Si vine Ioan Apostolul, si spune: daca cineva spune ca nu are pacat, acela este ... . Deci "neintrand" sub conditia lui daca, se intampla cu noi ceea ce se intampla ( probabil )
Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2
|
|
Deconectat |
1892. Postat la 28/12/2009 00:02 - 5605z22h54m |
|
|
Frate Lica, cred ca trebuie sa continui cu "bombardarea" mesajelor instantanee, pe mess. Cat timp? pana la sfarsit! 
Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2
|
|
Deconectat |
avodah (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
1896. Postat la 28/12/2009 10:57 - 5605z12h0m |
|
|
Prov28 :9
Daca isi intoarce cineva urechea ca sa nu asculte Legea, chiar si rugaciunea lui este o scarba
auch 
BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39
Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH |
|
Deconectat |
1897. Postat la 28/12/2009 11:27 - 5605z11h29m |
|
|
Am să contiunui "bombardarea" frate sambătare .
Între textele postate de voi (Abdon și Daniel) este o mare diferentă după părerea mea, și anume:
- cei care spuneau că nu au păcat erau cei care aveau Legea si căutau să o împlinească cu o strictețe foarte mare; însă de fapt știm că aveau păcat (călcare de lege)
- cei care își întorc urechea să nu asculte Legea însă este de la sine înțeles căci nu caută împlinirea ei și nici nu văd în ea o anumită autoritate
Ne rămâne deci să umblăm în călăuzirea instrucțiunilor Lui (Lege) si în același timp în călăuzirea Duhului Sfânt aducând rugăciuni de un miros plăcut care să se înalțe precum fumul tămâiei din Corul Întâțnirii umplând tot Cortul și pătrunzând dincolo de perdea în Sfânta Sfintelor!
Psalmii 141:2
Ca tămâia să fie rugăciunea mea înaintea Ta, și ca jertfa de seară să fie ridicarea mâinilor mele!
|
Deconectat |
1898. Postat la 28/12/2009 13:55 - 5605z9h1m |
|
|
Doresc sa explic ceea ce am scris mai sus: daca citim binecuvantarile si blestemurile din Deuteronom, acolo spune daca veti face veti avea, va voi da, daca nu veti face am sa va pedepsesc, urgii, plagi. Degeaba Bisericile Duminicale, contesta Legea Domnului, de viata, deoarece, cand isi binecuvinteaza copii, tot din Lege citesc, aia este buna, dar asta nu e valabila, da , intr-adevar intervine mila Domnului, doar pentru cei de care se indura El, de atat trebuie sa ne rugam, desi El stie ce ne trebuie, si daca cineva e bolnav , sa staruim pentru a avea putere sa duca problema pana la capat, sa unim rugaciunea cu postul. Eu cand vad copilul meu ca nu ii mai sunt bune "incaltarile", daca este ascultator de cuvantul meu, si daca el insista ca vrea incaltaminte ADIDAS, pentru ca asculta de mine, ii fac nu numai nevoia, ci si moftul, dar daca nu asculta de mine ii cumpar o incaltaminte de care sa se poata doar folosi.
|
|