Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 8
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Comportament, Etică și Practici în cadrul Bisericii | Rugăciunea
Pagina 2 din 4 < 1 2 3 4 >
Deconectat RE: Care este Numele ce ar trebui pronunțat în rugăciune ?
fullban1
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
612. Postat la 26/10/2009 12:50 - 5668z10h41m
daniel78 a scris: Sa inteleg caci mata crezi caci din cauza caci nu pronunta numele Lui corect?

Am mai postat mai sus câteva explicații . Te rog Daniel citește-le dacă te interesează , numai să nu te speri . Te sfătuiesc dacă îți permiți , să procuri un dicționar Român - nonGrec și vei rămâne blocat .

Și așa am scris destul de multe pe acest subiect , iar voi numai a-ți stat pe margini . E timpul să vă implicați mai mult , dacă vreți cu adevărat să nu vă treziți că strigați la Baal , fără să știți .
Îți sugerez să analizezi versetele 13 și 14 din Leviticul 4 .

O altă provocare . Ortodocșii . insistă că numele corect trebuie scris " IISUS" . Prin anagramare , pentru cei ce cunosc regula , rezultă "ISIS".
Cunoașteți acest nume anagramat ?
avodah
613. Postat la 26/10/2009 12:51 - 5668z10h41m

Eu personal nu cunosc , dar as vrea sa stiu mai multe (am vazut cred caci pe cruci la orto. scrie asa.... daca nu ma insel)

BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39

Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH
fullban1
614. Postat la 26/10/2009 12:54 - 5668z10h38m
Deci eu nu pot să-ți spun mai multe , dar știu că o anumită categorie de oameni care au avut și au controlul tot mai total asupra tuturor domeniilor vieții și în special urmăresc problema religioasă , au introdus de-a lungul timpului cuvinte și nume cu sensuri ascunse , care nu îndeplinesc ceia ce credem noi . De aici ideia de a deschide acele topicuri despre nume și altele . și ca să nu rămâi curios , acei oameni se numesc " masoni" . Pentru a afla mai multe despre ei , intră pe YouTube și vei vedea informații serioase .
avodah
616. Postat la 26/10/2009 12:59 - 5668z10h33m
Despre masoni sau Iezuiti stiu de prin Rominia cate ceva, iar aici am dat de templele lor peste tot pe unde am umblat.
Dar sincer sa fiu mi-e frica sa intru in vre-un templu masonic caci nu vreau probleme pt. mine si familia mea.
Cunosc un caz personal , pe cei ce cunosc familia Tulbure din Tennessee , fiul lor a inceput sa scrie o carte impotriva fragmasonilor,dupa ce a fost ceva timp membru pe la ei, care s-a terminat intr-o nenorocire, si anume a fost aruncat de pe un pod ,a fost gasit mort au incercat sa mascheze cazul cei de la politie spunand ca ar fi fost sinucidere, dar tatal lui cu 2 zile inainte de asta a fost vizitat de 2 oameni in costume negre cu ochelari si foarte sumbri au intrebat de fiul lui si au plecat fara sa spuna nimic altceva, pe linga aceasta avea urme de zgarieturi la git ca si cum cineva ar fi incercat sa -l stranguleze.
Am citit ceva carti din care reiese caci toti presedintii americii au fost masoni, printre care si cei mai multi ministri ,etc
Deci prin urmare acesti oameni puternici trag sforile lumii.
Sunt intr-o foarte strinsa colaborare cu Papa , si eu personal cred caci acestia vor avea un foarte mare rol la venirea (formarea )anticristului din Apoc.
Dar sa nu uitam caci D-zeu se foloseste de oameni pt. a rasturna regate si a pune altele in loc, si El este in control, si planul i se va duce la indeplinire
Rugativa sa va intariti caci zilele sunt aproape!!!
Ma gindeam acum intr-o zi ,oare citi dintre noi am putea sta fermi in fata unui cuptor incins , asa cum au stat Sadrac,Mesac si Abed-Nego
Si chiar daca noi am sta ,dar in cazul in care ti-ai vedea copii mici in fata situatiei, si atunci ar trebui sa alegi??
Suntem noi pregatiti pt . asa ceva? D-l sa ne ajute si sa ne fereasca de asemenea incercari caci nu stiu ce ne-am face(zic in dreptul meu mai intai)

fullban1
617. Postat la 26/10/2009 13:08 - 5668z10h23m
Acum m-am convins că ești în U.S.A. Da , acolo este din câte cunosc și eu , haosul de pe lume . Referitor la faptul că Preoții. americani au fost masoni , nici nu se poate altfel , singurul care a făcut excepție , a fost Kenedy , fapt pentru care a fost înlăturat împreună cu fratele lui . Conducătorii actuali ai lumii sunt niște marionete la vedere , adevărații conducători nu sunt cunoscuți . Vaticanul este cea mai importantă lojă masonică a omenirii . Și când te gândești că iluminații care sunt evrei , trag toate sforile ...
deysimoni
618. Postat la 26/10/2009 13:09 - 5668z10h23m
Curios cat de mult sa denaturat de la subiect si in loc sa se vorbeasca despre rugaciune la acest capitol se vorbeste despresmileyolitica,ucideri,religii (necunoscute).Urat din partea voastra.Eu cautam sa gasesc mai multe despre smerenie, legatura om-Dumnezeu si uite ce am gasit. Nu e bine, nu-mi place...
abdon
619. Postat la 26/10/2009 13:10 - 5668z10h22m
nu stiu daca stiai, ca, capii sunt evrei,si merg pe ideea unei prooroci, care imi fuge acum, ceva in care spune ca ei vor mosteni pamantul, si astfel ei, numai au rabdare sa intervina Domnul, dar intervin ei. Binenteles, intr-un mod malefic.

Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2

fullban1
620. Postat la 26/10/2009 13:11 - 5668z10h20m
deysimoni a scris:
Curios cat de mult sa denaturat de la subiect si in loc sa se vorbeasca despre rugaciune la acest capitol se vorbeste despresmileyolitica,ucideri,religii (necunoscute).Urat din partea voastra.Eu cautam sa gasesc mai multe despre smerenie, legatura om-Dumnezeu si uite ce am gasit. Nu e bine, nu-mi place...

Ei , Simon , sau cum te numești , eu tot am făcut apel să vă spuneți părerea despre Numele care trebuie pronunțat în rugăciune . Hai curaj , dă-i drumul , pentru că la începutul topicului am postat câteva mesaje , care au rămas fără răspuns .
Pedro V
621. Postat la 26/10/2009 13:12 - 5668z10h19m
se face prea mare tam-tam cum ar trebui sal chemam pe domnul isus sau dumnezeu in rugaciune! eu ii intreb pe frati romani carem pana nu demult il chemau il chemau in rugaciune pe domnul sil numeau isus ia ascultat el? sigur ia ascultat ! atunci acum de ce sa nu zici isus? de la cum sa te rogi se ajunge la certuri intre frati! pai noi suntem romani deaceea sai zicem cu toti isus! slavit fiei numele in veci! pai daca esti crestin cu adevarat nu conteaza ca zici dumnezeu ,isus si altul important ii ca te asculta!

Pe Calea Credintei Sfintilor nu mergi ca repetentii si corigentii ci mergi ca Sfintii ,din har in har si din putere in putere!!!!!!
fullban1
622. Postat la 26/10/2009 13:13 - 5668z10h19m
Numele Dumnezeului lui Israel , nu al neamurilor .
Importanta Numelui este foarte mare , cred .

abdon
623. Postat la 26/10/2009 13:13 - 5668z10h18m

cred ca punem sarcini pe umeri, poveri, fara ca Domnul sa ne ceara, El a cerut o viata traita in adevar

Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2

fullban1
624. Postat la 26/10/2009 13:14 - 5668z10h18m
Voi sa chemati Numele Dumnezeului vostru si pe Numele Lui sa jurati .

Cred ca se intelege destul de clar ca " Numele " nu era " Dumnezeu " !

Nu vreau sa supar pe nimeni , dar daca zicem Doamne , Doamne , fara sa spunem la ce domn stigam , este in zadar .

Dintr-o pleiada de dumnezei , la cine strig cand zic " Dumnezeule " .

Dintr-un grup de oameni , cine imi va raspunde , daca strig " domnule " ?

abdon
625. Postat la 26/10/2009 13:14 - 5668z10h18m
daca sunt in multime si strig: domnule, se uita aproape toti inspre mine, dar daca stig in multime: DOAMNE, lumea va spune asta e pocait, probabil se roaga

Aurelc
626. Postat la 26/10/2009 13:22 - 5668z10h10m
Nu prea inteleg unde anume vrei sa duci discutia Iedidia, pentru ca despre tetragrama YHWH s-a discutat ceva la inceputul topicului, si din cate stiu eu, cam majoritatea celor de credinta noastra sunt deacord ca o pronuntie aproximativa pe care o are poporul israel este "Jahveh" -cu mentiunea ca "h" de la urmă nu se aude decat foarte incet in pronuntie.
Iedidia a scris:Voi sa chemati Numele Dumnezeului vostru si pe Numele Lui sa jurati .
Dupa cunostintele mele, Domnul Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu ( Yashuah ha Mashiah ) ne-a invatat sa nu juram pe nimic, in nici un caz:
Citat:VDC:Matei 5:34 Dar Eu va spun: Sa nu jurati nicidecum;

Iedidia a scris: Cred ca se intelege destul de clar ca " Numele " nu era " Dumnezeu " !

Pai deasemenea este clar ca Numelel Lui nu este : "Dunmezeu". Aceasta este sa zicem asa "functia" Lui.
Iedidia a scris: Nu vreau sa supar pe nimeni , dar daca zicem Doamne , Doamne , fara sa spunem la ce domn stigam , este in zadar .

Nu este in zadar Iedidia.... nu fi chiar asa de dur in exprimare. Uite, m-am dus cu gandul la un citat din Biblie in care au fost unii care chiar asa au spus , cum ai zis tu, "Doamne, Doamne " si se vede ca li s-a raspuns tocmai din partea Celui in cauza, chiar daca raspunsul nu a fost unl favorabil...
Citat: VDC Matei 7:21 Nu orisicine-Mi zice: rDoamne, Doamne!r1; va intra in Imparatia cerurilor, ci cel ce face voia Tatalui Meu care este in ceruri.
De aici reiese ca mult mai important e sa facem voia Lui Dumnezeu decat sa ne amagim singuri crezand ca rostirea unui nume va aduce salvare cuiva ( asa cum sustin martorii lui Y )
Iedidia a scris: Dintr-o pleiada de dumnezei , la cine strig cand zic " Dumnezeule " .
Dintr-un grup de oameni , cine imi va raspunde , daca strig " domnule " ?
Daca te referi la oameni, da, ei nu stiu cariua dintre ei ne adresam atunci cand spunem "domnule".... dar Dumnezeul Cel Atotputernic, si Omniscient cunoaste gandurile fiecaruia dintre noi, chiar si daca ne rugam in gand :-) Slava Lui !
Plus ca poate pentru tine sunt mai multi dumnezei care sa asculte rugaciunile.. dar pentru mine este doar Unul singur. El este Singurul Dumnezeu Adevarat. restul sunt inchipuiri ale oamenilor. Iar dumnezeul veacului acestuia nu poate sa faca decat ce-i este ingaduit, si nu poate sa treaca peste acceptul Celui Preainalt.

In concluzie, daca rostirea Numelui Domnului ar fi fost obligatorie, atunci citatul acesta ar fi fost altfel scris:
Citat: VDC Matei 6:9 Iata, deci, cum trebuie sa va rugati: rTatal nostru care esti in ceruri!
Si eu spun ca este foarte importanta cunoasterea corectului Nume al lui Dumnezeu, dar sa nu agatam de asta mantuirea cuiva, ca atunci jertfa Fiului lui Dumnezeu ar fi mai putin importanta decat rostirea unor cuvinte, si asta cred ca nu este adevarat. Mai importanta decat pronuntia corecta a Numelui lui Dumnezeu este trairea zi de zi a voii lui Dumnezeu, si eu doresc ca El sa ne ajute in toate sa-i fim Lui placuti.

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
fullban1
627. Postat la 26/10/2009 13:22 - 5668z10h9m
Voiam sa spun , ca este mai sigur daca rostesc : Tata , Atotputernicule , Creatorul , Ziditorul , Cel ce traieste vesnic , Salvatorul , Izbavitorul , Mantuitorul . Acestea in limba romana .
Daca e sa ma exprim in limba ebraica , atunci prefer fara teama ca gresesc , cu : Adonay ; Elohim ; Yahsuwah , Yahweh .

In locul acelor nume si titluri de imprumut din limbajul teologic pagan , ca : Dominus Deus , tradus sub diferite forme si nume .

Aurelc
628. Postat la 26/10/2009 13:23 - 5668z10h8m
Bine, asta este parerea ta, si nu tin neaparat sa te contrazic, dar eu nu gasesc total gresita o exprimare de felul "Domnul Dumnezeul cerurilor" sau "Dumnezeul cel adevarat" sau Iisus Christos sau Hristos, si altele... In fine, fiecare cum intelege.

Ucenicii cand erau pe mare si l-au vazut pe Iisus umbland pe mare su exclamat "este Domnul !!" si au inteles si ei despre cine era vorba, si am inteles si noi chiar daca expresia "domnul " are multe sensuri si poate fi folosita in multe domenii diferite.

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
fullban1
629. Postat la 26/10/2009 13:24 - 5668z10h8m
Din punctul meu de vedere , iarasi nu dictez nimanui . Subiectul acestui topic , practic s-a epuizat , asa ca se poate pune lacat pe el . Doar daca altii vor mai gasi de argumentat ceva . Am observat si la tine ca folosesti Nume din original cred si mi-au placut , deci mi-am mai imbogatit cunostintele si la acest capitol cu Numele . Slavit sa fie Cel Vesnic . Amin .
abdon
630. Postat la 26/10/2009 13:25 - 5668z10h7m
in timpul in care fac studiul biblic din exod, am remarcat ca , Domnul, El insusi se autointituleaza: Dumnezeul lui Avraam, Dumnezeul lui Isaac, si Dumnezeul lui Iacov.

avodah
631. Postat la 26/10/2009 13:27 - 5668z10h5m
si ca sa facem lumea mai confuza :-) Evreii hasidici, adica cei mai stricti (ortodocsi)ei nici macar nu pronunta numele lui D-zeu ca sa nu cumva sa il pronunte fara gratie ,sau atentia cuvenita. Pentru ei Yahwe este folosit doar in scriere dar in pronuntie il inlocuiesc cu Adonai, sau Hasem, sau El , etc.
Acestea fiind substitutii a numelui Lui.
Cred eu ca pleaca de la porunca sa nu iei numele lui D-zeu in desert.
Ca sa fie siguri nici macar nu il pronunta.

Lica
632. Postat la 26/10/2009 13:27 - 5668z10h4m
Citeam despre acest subiect si asteptam ca cineva sa spuna ceava...Domnul sa te binecuvinteze frate Daniel! Eu in public nu folosesc numele ebraic al lui Dumnezeu,al fiului, al Duhului Sfant sau orice apare in Biblie fie persoana sau lucru. In rugaciune insa imi placa sa folosesc acete nume desi stiama ceea ce a spus fratele Daniel.

Un alt lucru interesant este ca in manuscrisele(care intradevar sunt copii ale copiilor) din limba greaca nu se foloseste 'Mesia' ci 'Christos' adica au tradus numele din ebraica in greaca. Atunci noi ce ar trebui sa facem? Sa spunem numele din Ebraica, Aramaica, Greaca sau stiu eu ce limba sau sa le traducem si noi in lb romana.

Unii frati nu spun 'Amin' pentru ca este numele unui dictator si pentru ca sunt de parere ca numele trebuie rost in ebraica...adica 'amen'...atunci de ce la Chivot ii spunem chivot si nu aron? de ce la binecuvantare nu ii spunem baruh....si alti tremeni importanti: Tanah, Tora, Rosh Hassana, Pesah, Yom Kippur, Savuot etc

Nu vreau sa supar pe nimeni insa.....desi imi place sa studiez mult despre evrei....nu pot sa invat atat de usor limba ebraica

Shalom alehem! (Pace peste voi!) smiley

Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
Pagina 2 din 4 < 1 2 3 4 >
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164737 vizite unice Powered by PHP-Fusion