Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 9
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Comportament, Etică și Practici în cadrul Bisericii | Rugăciunea
Pagina 3 din 6 < 1 2 3 4 5 6 >
Deconectat RE: Importanța rugăciunii
Lucia
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
9762. Postat la 25/03/2011 20:53 - 5153z2h48m
Cat de placute si inaltatoare sunt aceste cuvinte si cat adevar cuprind...frate Dinu!

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Dinu
9785. Postat la 26/03/2011 21:04 - 5152z2h38m
RUGACIUNEA are ca scop intrarea in audienta la Dumnezeu. El a fost atat de bun fata de noi oferindu-ne rugaciunea ca mijloc de a comunica, insa regretabil este ca nu folosim decat putin din aceasta bunatate a Lui. Sunt convins ca ingerii se mira de slaba noastra intelegere a importantei rugaciunii.

,,Ceea ce face farmecul unui om este bunatatea lui" Proverbe 19:22
Nica Schirod
9788. Postat la 26/03/2011 22:41 - 5152z1h1m
Shalom - Pace.

Am citit toate cele trei pagini și am văzut cât de frumos ați expus importanța rugăciunii.
Aș vrea să vă fac o mărturisire, când am făcut prima rugăciune din inimă.
Eram în clasa a doua, aveam opt ani, tata muri-se când aveam patru ani și ceva, mama nu s-a mai căsătorit, s-a dedicat să ne crească pe noi, într-o zi mătușa , sora lui mama, ma bătut atât de tare , că eram pe tot corpul numai vâlci de un deget albastre, după ce am scăpat din mâna ei, mi-a venit o ideie, să mă răzbun.
Răzbunarea gândită de mine, era să îi dau foc la casă, (spun foarte pe scurt) și căutam chibritul peste tot și nu îl găseam, mama a observat că ce-va nu este în regulă, în după-amiaza aia, nu ma lăsat să mă duc cu vacile la păscut, ma luat cu binișoru, ma discusut, până când i-am spus planul meu, mama s-a speriat și mia zis:

Nu cumva să fac așa ceva, că nu voi rezolva nimic, a inceput să plângă și să îmi spună ce să fac, mă ținea de amândouă mâinile, plângea și se uita în ochii mei spunându-mi: Tatăl tău a murit, tu ești orfan, Dumnezeul la care ne rugăm, este Dumnezeul văduvei și a orfanului, tu nu trebuie să te răzbuni, spunei Lui si, El îți va face dreptate, după ce ma pus să îi promit, că nu mă voi răzbuna eu, a plecat... .

Eu m-am ascuns, gândindu-mă cum mi-a zis mama, am început să plâng și să mă rog zicând așa: Doamne Dumnezeule, mama mi-o spus că tu ești tata meu, că sunt orfan, eu i-am promis la mama, că nu mă voi răzbuna, că tu îmi vei face dreptate, dar dacă nu îmi faci tu dreptate, eu tot îi dau foc la casă.
Mama când a văzut că am dispărut, ma strigat, eu alt-ce-va nu am mai zis nimic, m-am șters la ochi și am venit la mama.

În noaptea care a urmat, a venit unchiul, soțul mătușei, alergând într-un suflet la mama, zicândui să meargă urgent la ei, că moare mătușa, mama a mers în grabă și, a stat până dimineața, când a venit ma întrebat, dacă m-am rugat, i-am spus că da, iar ea mia zis; mătușa este paralizată la mâini, deci umbla bine, nu avea gura sucită, vorbea bine, numa-i mâinile îi erau moarte și, nu le-a mișcat din umăr pâna iarna, vre-o patru cinci luni.

Și acum când am o problemă, tot așa fără vorbe iscusite, merg tot la acela Tată și mă ascultă oridecâte ori am nevoie de El.

Domnilor FRAȚI administratori și moderatori, dacă am greșit că am pus această întâmplare prin care am trecut, vă rog să o ștergeți că nu vreau ca cine-va să se râdă de sinceritatea mea și de durerea mea. Mulțumesc pentru înțelegere.

Șalom - Pace.

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Dinu
9790. Postat la 27/03/2011 08:55 - 5151z15h47m
Si eu cand am fost de vre-o 9 ani m-am rugat pentru tata care era grav bonav de plamani. Imi aduc aminte ca intr-o seara mi-am plecat genunchii langa butucul de la fantana, acolo unde se pune galeata. Atunci a fost prima data cand am plans in rugaciune, eram atat de sincer incat l-am simtit pe Dumnezeu langa mine. Am povestit cu El ca si cu un om. El mi-a ascultat glasul sincer de copil! Nu stia nimeni ca m-am rugat. Dupa cateva zile tata impreuna cu alti frati a mers in Valea Grosilor la un proroc. Dumnezeu i-a vorbit astfel: ,,Ti-am ascultat rugaciunea copilului tau, de aceia ma indur de tine! " Tata traieste si acum.
Atunci era prima rugaciune fierbinte a mea. Apoi sora mea mai mare Estera, m-a invatat sa ma rog.
...................................................
RUGACIUNEA are ca scop urmatoarele: lauda, preamarirea si omagierea lui Dumnezeu (Psalmul 100:4, Daniel 6:10), prin ea putem cere (Daniel 2:18), primi (F.A. 10:9-16, Luca 11:13), mijloci pentru noi si pentru altii (Psalmul 35:13, Ieremia 11:14, 1Timotei 2:1), putem marturisi pacatul (Daniel 9:20).

RUGACIUNEA mai are ca scop descarcarea noastra emotionala (1Samuel 1:10), inmoaie inima lui Dumnezeu (Exod 32:7-14, 1Samuel 1:26,27).

Fiti binecuvantati de Domnul!

,,Ceea ce face farmecul unui om este bunatatea lui" Proverbe 19:22
Lucia
9797. Postat la 27/03/2011 14:59 - 5151z9h42m
Iata de ce in una din postarile mele am spus: copiii mei m-au ajutat mult in rugaciune. Sinceritatea lor, credinta nemarginita a deschis cerul, insa inocenta si puritatea lor sunt aripi de zbor catre cer.
Frate Nica, am fost impresionata pana la lacrimi de marturisirea dvs.si cea a fratelui Dinu...Domnul sa va binecuvinteze!

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
fullban10
9807. Postat la 27/03/2011 19:30 - 5151z5h12m
Pentru ca nu am o experienta asa de emotionanta si deosebita ca a voastra, as vrea sa va amintesc de cineva din Biblie a carui rugaciune a fost ascultata si indeplinita imediat. Din 1 Cronici 4, unde este insirata spita neamului lui Iuda, facem cunostinta,( vs.10) cu Iaebet, un copil caruia mama lui i-a pus numele Trist. Iti imaginezi cum e sa te cheme Trist? Si toata ziua copiii, tata, fratii si mama sa te strige, Trist? Dar uite ca in Biblie nu se vorbeste de nimeni altul caruia Dumnezeu sa ii raspunda la rugaciune, si sa-i dea tot ce a cerut, inainte de-a spune Amin!. Si dupa cum vedeti nu a cerut putine!. Tare mult imi place acest verset din Biblie, care ma intareste in rugaciune. Domnul sa fie laudat pentru dragostea Lui cea mare, ca nu se uita la fata omului, ci la inima lui!.

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Lucia
9819. Postat la 27/03/2011 22:07 - 5151z2h35m
Daca vrei sa simti pe Domnul
Vino des in rugaciune...
El se va pleca spre tine
Sa te asculte, sa te aline!
-Lucia

Nica Schirod
9822. Postat la 28/03/2011 08:20 - 5150z16h21m
Shalom - Pace.

Mai sus am vorbit despre efectul rugăciunii, acum voi vorbi de importanța rugăciunii.
Mai întâi vă voi spune o întâmpolare, petrecută acum vre-o zece ani și ce-va, cu cine-va de al nostru, persoană cu capul pe umeri și cu picioarele pe pământ, persoană serioasă și de bază.
Înainte de a sfinții Sabatul, era angrenată într-o credință, din care am făcut și eu parte, trăește, dacă ar fi cazul, se poate sta de vorbă direct cu persoana în cauză.

Înaine de a ținea Sabatul, ducea o viață îndestulată, avea de toate, mai mult de cât îi trebuia, nu ducea lipsă de nimic, era de invidiat.
Când s-a hotărât să respecte sabatul, au început lipsurile și în scurt timp au ajuns să mănânce numai cartofi, eu cred că era botezul focului, îmi zicea de multe ori, ce se întâmplă frate Nică, înainte de a ține sbatul, nu mia-și fi închipuit că voi trece prin așa ceva, eu consider că era momente destul de delicate, in hotărârea lor și în decizia lor, dar încă ceva îngrozitor.

Cu întreagă familia, posteau și se rugau, punându-și întrebări și întrebări, într-o seară când au mers să se culce în dormitor, după ce au făcut rugăciunea sau așezat în pat, cea-laltă persoană a adormit imediat, în cameră se vedea destul de bine de la iluminatul public.
Dintr-o dată, în cameră era un bărbat înalt până în tavan, părea fioros din cauza înălțimii, stătea la capătul patului și a zis: Nu te teme, nuți fie frică, că nu am venit ca să îți fac rău, eu sunt Satana și am venit ca să îți spun că, degiaba te rogi și postești, nu vezi că Dumnezeu nu te ascultă, roagăte numai odată mie și zi așa: Satano dămi bogății, iar eu îți voi da un dar, și vei avea atâtea bogății că nu vei ști ce să mai faci cu ele și, a dispărut.

Familia în cuză, acuma sunt serioși în credință, și mulțumesc Domnului pentru cât au, și merg înainte sără compromisuri.

De aici eu înțeleg, importanța rugăciunii, că faci parte celui căruia te rogi, ignorarea părții adverse, alipira de cel căruia te rogi, vedem că Yeșua (Isus) se ruga, și încă,..... știți voi cum.

YHWH sfântul lui Ysrael și Elohim al nostru, dăne un Duh de rugăciune, să ne inchinăm înaintea Ta în Duh și în Adevăr și nimeni și nimic să nu ne poată despărții de Tine AMEN!

Din nou rugaciunea mea cătră moderatori, dacă găsiți că nu este bine postarea această vă rog să o ștergeți, fără comentarii din partea mea, vă mulțumesc,. Cu respect moșu Nică,

Șalom - Pace și pe curând.

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

fullban10
9827. Postat la 28/03/2011 10:59 - 5150z13h43m
Imresionant!. Dar nu ne-ai spus raspunsul celui caruia, cel rau, i s-a adresat?
Ne-ai spus numai finalul. Dar e necesar sa ne intarim in credinta stiind si cum fratele meu a raspuns, provocarii?. Ca nu se stie cand vine si pe la noi ca sa ne propuna minciuni diavolesti!.

Nica Schirod
9839. Postat la 28/03/2011 14:17 - 5150z10h25m
Shalom - Pace.

Soră Valentina, credeam că nu îi important mai mult, după ce a zis, să se roage numai odată, a zis; nu trebuie să îmi dai răspuns acuma, gândește la ce ți-am spus și a dispărut, cel în cauză nu a visat, era treaz și privea prin cameră, imediat a trezit parenerul de viață , au povestit îngroziți de ce s-a întâmplat, sau dus pe genunchi și, cred că vă dați seama cum au venit înaintea Domnului, în rugăciune cu lacrimi și groază.

Nu a mai avut recidive, dar și acuma când se aduce vorba de ce s-a întâmplat îi apucă groaza, dar totul este bine, când se termină cu bine.
De atunci nu trece nici o zi, ca să nu se roage, seara , dimineața și la amiaz, plus, se pune preț maxim pe pocăință.

Șaloom - Pace.

Aurelia
9846. Postat la 28/03/2011 19:31 - 5150z5h10m
AMEN !!! FR. NICA tare imi place cum vb chiar si in scris te salutam si te asteptam la noi smiley
Lucia
9854. Postat la 28/03/2011 20:45 - 5150z3h57m
Frate Nica, este un SUBIEC-MARTURISIRI, ne place cum povestiti si...avem multe de invatat din ele, mi-a lipsit un BUNIC care la gura sobei mi-as fi dorit sa-mi spuna POVESTI ADEVARATE.Aici...daca nu te superi mi-am gasit unul in Hristos.
Asteptam sa ne mai scrii...BUNIC DRAG!

Nica Schirod
9961. Postat la 31/03/2011 21:56 - 5147z2h46m
Shalom - Pace.

Ce bine ar fi dacă am înțelege noi, "importanța rugăciunii".
Eu cred că cel mai bine a înțeles-o Yeșua (Isus):
Evrei 5: 7. El este Acela care, în zilele vieții Sale pământești, aducând rugăciuni și cereri cu strigăte mari și cu lacrimi către Cel ce putea să-L izbăvească de la moarte, și fiind ascultat, din pricina evlaviei Lui,
8. măcar că era Fiu, a învățat să asculte prin lucrurile pe care le-a suferit.

Pentru mine, rugăciunea înseamnă oxigen, viață, speranță, liniște sufletescă, merg înaintea Domnului cu mulțumiri, dar și cu cereri, le las la picioarele Lui și, merg mai departe liber.

Fără rugăciune, aș fi mort spiritual, dar prin rugăciune reușesc să:
1 Samuel 1: 15. Ana a răspuns: "Nu, domnul meu, eu sunt o femeie care suferă în inima ei, și n-am băut nici vin, nici băutură amețitoare; ci îmi vărsam sufletul înaintea Domnului.

Numai cine a făcut acest lucru, să-și verse sufletul înaintea Domnului, simpte și știe "IMPORTANȚA RUGĂCIUNII" !!

:Șalom - Pace și pe curând.

cautatorul
14347. Postat la 28/09/2011 21:32 - 4966z3h10m
Buna seara

De ce sa ne rugam daca Dumnezeu stie totul ?

Matei 6.8. căci Tatăl vostru știe de ce aveți trebuință, mai înainte ca să-I cereți voi.
Psalmul 139 vorbește despre atotștiința și atotprezența lui Dumnezeu.

Daca Dumnezeu stie totul , absolut totul atunci de ce sa ne rugam , stie de ce avem trebuinta nu?
Care e scopul rugaciunii ?
Cum zice cineva Dumnezeu atata rau iti da pana te face sa te rogi Lui de frica, iar atunci cand nu te mai rogi pleasc iarasi rau ca sa te rogi ?
Cu resp[ect
fullban10
14356. Postat la 29/09/2011 19:39 - 4965z5h3m
De ce ?
Pentru că Dumnezeu este un Dumnezeu al dragostei, și-i face plăcere să-mi arate dragostea Lui.
Dumnezeu este un Dumnezeu al comunicării și a creat pe Adam și Eva ca să stea de vorbă cu ei, cu noi, până și în veșnicii.
Dumnezeu este bun, și are atât de multă bunătate, încât dorește să o împartă cu mine.
Nimic nu-I este ascuns, dar vrea să mă asculte. Știe ce-mi trebuie, dar dându-mi libertatea de-a alege, mă ascultă să-I spun alegerea pe care am făcut-o.
Știe că-mi lipsește pacea, și este uimit că în rugăciune Îi cer să mă conducă la o reuniune frățească. Mă conduce, dar........... la întoarcere, în liniștea camerei simt lipsa păcii.
Ce fără conținut ar fi viața noastră fără momentele de consacrare!

Estera1
16293. Postat la 08/01/2012 09:50 - 4864z13h52m
Domnul ISUS se rugă pentru fiecare apostol, lui Petru el îi spunea "Simo ne, Satan v-a cerut să vă cearnă că grâul. Dar eu m-am rugat pentru tine. Luca. Cap 22. Vers.32, rezultă de aici că efectul rugăciunii are o mare putere asupra fiecăruia dintre noi.
Domnul aude când strigi către el.Ps.4. Vers.3, rugăciunea este un privilegiu minunat, Dumnezeu poate fi găsit.

DOMNUL ascultă rugăciunea celor care vin la el, dar se poate întâmpla că DOMNUL să nu asculte rugăciunea noastră,știți de ce? PROVERBE cap.28. Vers 9.

Dacă cineva își întoarce urechea ca să nu asculte legea, chear și rugăciunea lui este o scârbă.
Ori ce rugăciune trebuie să o facem către TATĂL în numele DOMNULUI ISUS, așa cum găsim scris IOAN cap.14. Vers.13-14.

Iar acum aș pune o întrebare.
Cât de des să ne rugăm?

Multă pace de la CEL ce poate da pacea.
Lavi
16535. Postat la 26/01/2012 07:59 - 4846z15h43m
Importanta Rugaciuni.....

Doresc sa dau timpul inapoi ......ma vad o copila neavand inca 14 ani ,alergam la scoala dupa masa se faceau cursuri biblice ,invatam despre Patriarhii Avraam Isaac si Iacov ,Noie si multe alte personaje biblice din vechime aveam atata dor de a cunoaste despre ei si eu nu aveam o Biblie a mea ci imi luam notite la acel curs ,ca la scoala.
Intr-o seara de primavara am indreptat o rugaciune scurta spre cer ....imi aduc aminte ca familia mea se pregatea de Paste cu obiceiurile in care au crescut si ei ,eu insa am iesit afara din casa si am privit spre cer cu ochii mei de copil ,am intrebat atunci ceva ,care inca mai are ecou desi au trecut multi ani de atunci.
Am intrebat in scurta-mi rugaciune ,,Acesta este adevaratul Paste?Acum a murit Isus si a inviat? Acum este sarbatoare?
Asa stiam din invataturile pe care le acumulasem pana la acea varsta,am avut curajul sa Il intreb pe Marelele Creator deoarece ai mei nu aveau raspunsul ,nu-l cunosteau si dintre cei doi frati ai mei doar eu am indreptat aceasta cerere spre cer si eu am primit raspunsul dintre ei.
Acest lucru sa intamplat cu ani in urma, cererea mea a fost ascultata , am intrat intr-o familie care aveau minunatul obicei de a se ruga mereu si in familia aceasta am aflat raspunsul la cererea mea printr-un lucrator al Domnului Hristos care a trecut si pe la casa familiei unde am intrat eu ca nora si fiica.
Pe lucrator il cunosc si ma cunoaste si Binecuvantarea sa fie peste el si peste voi ca am aflat adevaratul Paste care are loc la 14 Nisan si strans legat de aceasta sarbatoare este sarbatoarea Azimelor in care eu mi-am pus priceperea sa scot orice invatatura nesanatoasa din casa mea si inima mea.
Cel Vesnic sfant asculta glasurile noastre,sa nu ne indoim nici o data si in rabdare primim raspunsul.

Lucia
16538. Postat la 26/01/2012 14:53 - 4846z8h49m
Vezi tu, Lavi, rugaciunea sincera ca a lui Avram, deschide calea catre cer...si catre adevarul-adevarat.

Estera1
16709. Postat la 04/02/2012 11:05 - 4837z12h37m
Rugaciunea este foarte importanta in viata credinciosului.
-Cand te rogi ?
-Cand ai probleme,cand treci prin momente grele ?
-Cand esti bolnav si nu mai ai speranta ?
-Cand vrei sa realizezi ceva ?
Nu este rau sa te rogi si atunci,dar dupa ce ai scapat de aceste probleme dificile, uiti,(uitam) de ajutorul primit de la Dumnezeu. Adesea stam pe genunchi si ne rugam dar gandul ne este in alta parte,facem o rugaciune de forma .
O sora spunea odata ca ea ii spune prin rugaciune lui Dumnezeu ,,Daca tu raspunzi rugaciunii mele si-mi implinesti dorinta, eu am sa ajut o familie saraca,am sa fac bine unei vaduve sau imbrac un orfan.
Acest mod de rugaciune este total gresit,ba mai mult este lipsit de credinta.
De multe ori ne rugam si nu primim raspuns la rugaciune atunci suntem suparati pe noi insine ba mai mult il luam la raspundere pe Creatorul nostru si zicem ,,de ce Doamne nu ma asculti ? de ce?
Ti-ai pus intrebarea:,,Daca rugaciunea mea (ta) nu este dupa voia Domnului, El o asculta ?.
Se mai intampla ca suntem pe genunchi si in loc sa ne rugam suntem atenti la ce se roaga fratele sau sora de langa noi.
Copii (uni dintre ei) in timpul rugaciunii se joaca,deranjeaza pe ceilalti (ma refer la cei mai mari) iar parintii stau nepasatori,daca ar fi obisnuiti cu rugaciunea din familie situatia ar fi alta in adunare.Nu credeti ?.
Iar cat despre cei ce nu primesc raspunsul la rugaciune eu cred ca relatia personala cu Dumnezeu este departe sau nu o au!!!.
Cel ce se increde pe deplin in Dumnezeu trebuie sa faca cum este scris in Filipeni cap.4.vers.6-7.

Multa pace de la CEL ce poate da pacea.
Nica Schirod
16746. Postat la 06/02/2012 16:56 - 4835z6h46m
Domnul cu voi.

Hm.... Importanța rugăciunii?! - Este mai mare decât putem comenta noi, dar cum venim înaintea Domnului, ce cerem de la Domnul, cum cerem de la Domnul.
Ca să fui ascultat de YHWH - Dumnezeul lui Avraam, Isac și Iacov, de unde trebuie să înceapă rugăciunea mea, de când și cum, încep să încep să expun părerea mea.
Rugăciunea trebuie să înceapă acum, cu privire la viața noastră, să facem doar voia Lui, viața noastră, care trebuie să fie o necontenită rugăciune, mai ales în zilele acestea atât de confuze, chiar dacă conștientul nostru este ocupat și pentru grija de zi cu zi, dacă noi vom fi cu adevărat templul Duhului Sfânt, atunci El se va ruga pentru noi.

Dacă viața noastră va fi copleșită de firea pământească, dacă porunca Legii nu va fi împlinită în noi, dacă ne vom mulțumi cu espresii Doamne, Doamne în rugăciunea de pe buze și mai puțin prin viața și caracterul nostru, atunci când ne vom ruga, atunci când poate va fi ultima speranță, atunci poate vom auzi, sau poate că nici nu vom auzi măcar, dar ascultă un cuvânt din partea Domului: Un fiu cinstește pe tatăl său, și o slugă pe stăpânul său. Dacă sunt Tată, unde este cinstea care Mi se cuvine? Dacă sunt Stăpân, unde este teama de Mine? zice Domnul oștirilor către voi, preoților, care nesocotiți Numele Meu, și care ziceți: "Cu ce am nesocotit noi Numele Tău?" Maleahi 1:6.

Haideți cu toții să ne venim în fire, pentru că acuma nu-i prea târziu și atunci când ne vom ruga șii vom zice Tată, să auzim .... IATĂ-MĂ

Pagina 3 din 6 < 1 2 3 4 5 6 >
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164821 vizite unice Powered by PHP-Fusion