Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 11
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Comportament, Etică și Practici în cadrul Bisericii | Rugăciunea
Pagina 3 din 4 < 1 2 3 4 >
Deconectat RE: Care este Numele ce ar trebui pronunțat în rugăciune ?
ciprus
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
633. Postat la 26/10/2009 13:28 - 5668z10h7m
Din cate am invatat la scoala in orice limba substantivele se impart in 2 categorii : comune si proprii.fiecare definesc si au anumite caracteristici .Daca pt substantivele comune din orice limba exista corespondent in alta limba ( traducere ) ex. masa=table curcubeu=rainbow s.a.Asta nu inseamna ca si pt substantivele proprii este la fel ele nu pot fi traduse in totala concordanta si atunci decat sa apara mai multe corespondente , caci unii despre un nume spun ca se traduce intr-un fel ,altii in alt fel s.a. atunci rezulta ca mai bine ramanem la original si atunci vom fi siguri ca nu gresim dealtfel eu ma numesc Cornel de exemplu si ma duc intr-o tara cei care vor vorbi cu mine mi se vor adresa cu Cornel nicidecum nu-mi vor spune altcumva caci eu necunoscand limba nu ia-s intelege ar mai fi multe de zis dar am scri s destul ( sa nu va ia mult timp sa cititi )
Lica
634. Postat la 26/10/2009 13:28 - 5668z10h7m
Se spune ca evreii nu pronunta Numele lui Dumnezeu deoarece Grecii obisnuiau sa ia in deradere acest Nume. Astfel evreii s-au auto sesizat si s-au simtis raspunzatori pentru aceasta. Astfel ca au hotarat ca in loc de YHWH sa foloseasca alte nume sau chiar cuvantul 'nume' adica Hashem..si alte titluri care fac parte din atributele Domnului. Insa nu cred ca pentru aceasta Domnul nu a mai raspuns rugaciunilor....ba chiar putem observa ca Mesia nu folosea nici el acest nume YHWH in vorbirea Lui de zi cu zi sau in predicile Sale. Insa sunt perfec convins ca aceasta se datora celor din jurul Lui.

Ceea ce mi se pare alarmant este totusi ca unele denumiri, nume din limba noastra sau oricare alta au origine pagana. Krishna se scrie in lb greaca exact cum se scrie Hristos, se presupune ca numele Isus vine de asemenea de la un zeu pagan...si lista continua

Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
avodah
635. Postat la 26/10/2009 18:12 - 5668z5h22m
Ivri a scris:Ceea ce mi se pare alarmant este totusi ca unele denumiri, nume din limba noastra sau oricare alta au origine pagana. Krishna se scrie in lb greaca exact cum se scrie Hristos, se presupune ca numele Isus vine de asemenea de la un zeu pagan...si lista continua

Am gasit un verset intersant referitor la ce ai spus mai sus :
"alarmant"
Exod 23 :13
Citat: Sa paziti tot ce v-am spus , si sa nu rostiti numele altor dumnezei: numele lor sa nu se auda iesind din gura voastra
Am studiat putin si intradevar am ramas alarmat cand am aflat caci numele Isus este din provenienta pagana si anume zeul Isis zeu egiptean care a fost mai tarziu adoptat la greci pe urma la romani.
Citat: După ce a câștigat popularitate in religia creștina și a început dispersat în Europa și apoi în toată Roma, creștinii au convertit statuile Isis in Maria si Isus și în alte moduri "deliberat luand imagini păgâne "[16]

Istoricul Will Durant a scris că "primi creștini venerau, uneori, statuile ale Isis si a Mamei alăptand copilul Horus, văzând în ele o altă formă veche și nobil mit, prin care o femeie (de exemplu, principiul feminin), creatia a tuturor lucrurilor, devenind la urma Născătoarei de Dumnezeu. " [17] Deși Fecioara Maria nu este zeu (ea este venerata) la catolicism și Ortodoxim, rolul ei ca o milostiva mama ,figureaza ca o paralela cu cea de Isis. [16]

Acest lucru este rezultatul expunerii la începutul crestinismului artei egiptene . Într-un sondaj de "douăzeci lider Egyptologists" de Dr. W. Ward Gasque, un creștin de știință, a constatat că toți cei care au răspuns si recunoscut "că imaginea copilul Horus si Isis a influențat în iconografia creștină de Maria și Copilului"

Parera mea este caci ar trebui sa ne autoeducam in ai pronunta numele lui Adevarat daca tot il stim si sa nu mai pronuntam numele altor zei pagani.
El nu tine in sema vremile de nestiinta , si binenteles a raspun "n" ori la rugaciunile noastre caci stia caci ne adresam Lui , dar acum cand avem cunostinta si stim caci Catolicilor le-au placut sa se incurce cu tot felul de zeitati pagane caci de acolo au iesit, ar trebuii sa crestem in aceasta privinta
Mai ales caci stim caci Numele Lui Yeshua= Salvare
care insemna totul pentru noi ,decat Isus=??
Citat: Apoc 22 :4 Ei vor vedea fata Lui si Numele Lui va fi pe fruntile lor

Deci eu as zice ca ar trebui sa mai crestem in aceasta privinta.

BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39

Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH
Pedro V
636. Postat la 26/10/2009 18:14 - 5668z5h21m
atata timp cat pe mine ma asculta si imi rezolva problemele eu tot Isus ii zic,tot Dumnezeu lui Avraam,Isac si Iacov!

nu are rost sa ne chinuim sa ii zicem lui Isus sau DUmnezeu pe limba greaca,engleza,franceza,ebraica si cate sunt!

El este Unul Singur si se chema Isus Hristos Fiul lui Dumnezeu!

Slavit sa fie in veci ! Amin!

Pe Calea Credintei Sfintilor nu mergi ca repetentii si corigentii ci mergi ca Sfintii ,din har in har si din putere in putere!!!!!!
avodah
637. Postat la 26/10/2009 18:16 - 5668z5h19m
Pedro V a scris:
atata timp cat pe mine ma asculta si imi rezolva problemele eu tot Isus ii zic,tot Dumnezeu lui Avraam,Isac si Iacov!

nu are rost sa ne chinuim sa ii zicem lui Isus sau DUmnezeu pe limba greaca,engleza,franceza,ebraica si cate sunt!

El este Unul Singur si se chema Isus Hristos Fiul lui Dumnezeu!

Slavit sa fie in veci ! Amin!

Se pare ca nu ai citit ce am scris in pagina anterioara,
sau vrei sa spui ca nu mai ai de "crescut"?!
Ps. Sigur El este Unul Singur dar si are un Singur Nume, care ar putea insemna ceva....si care nu e Isus
Citat: Apoc 22 :4 Ei vor vedea fata Lui si Numele Lui va fi pe fruntile lor.

Citat: Exod 23 :13

Sa paziti tot ce v-am spus , si sa nu rostiti numele altor dumnezei: numele lor sa nu se auda iesind din gura voastra

Pedro V
638. Postat la 26/10/2009 18:16 - 5668z5h18m
cum adica sa cresc? pai eu am zis ceva de crestere spirituala? si cresterea spirituala sa fie dupa Scriptura si din Duhul Sfant caci altfel se cheama amagire.

in BIblia din limba romana se este scris Isus !

iar eu sunt roman nu evreu!

stiu limba romana nu ebraica!

deci fiecare zice dupa ce natie ii !

Pe Calea Credintei Sfintilor nu mergi ca repetentii si corigentii ci mergi ca Sfintii ,din har in har si din putere in putere!!!!!!
avodah
639. Postat la 26/10/2009 18:19 - 5668z5h16m
Ce vreau eu sa spun este : Daca aceasta schimbare in Numele Lui, din Yeshua in Isus ,sau Jesus, etc, nu este cumva opera celui Rau, si noua sa nu ne pese?
In Matei 1 :21
Citat: Ea va naste un Fiu , si-i vei pune numele Isus, pentru ca El va mantui pe poporul Lui de pacatele sale

1 .Daca nu conteaza numele nu ar fi mentionat ce nume sa ii dea
2 .Numele Isus este scris cu litere Italice , iar explicatia la tot ce este scris cu litere italice este data (tot ce este in italic-nu exista in original ci au fost modificate de catre traducator)
De parca nu am fi putut pronunta Yeshua????
3 . De ce sa ascult de traducator, care poate li s-a parut ca nu are importanta Numele , si au facut acesta modificare neautorizata
4 .Acest nume Isus il gasim avand radacini pagane, si tot sa nu ne pese? Ba inca il invocam adresandune Fiului celui Prea Inalt,

Sa ne pese fratilor caci este opera celui Rau !!

Pedro V
640. Postat la 26/10/2009 18:20 - 5668z5h15m
am citit in BIblia bucuresti 1688 si acolo scrie in matei 1:21 numele de Iisus!

paote sa fie tradus de cei cu Biblia sau aduagat ii problema lor,pacatul lor!

dar din moment ce ne asculta la ce ii cerem inseamna ca Isus Hristos E Domnul in veci Amin!

pana acuma nu am auzit proroc sa imi zica Yeshua sa coborat in trup sau sa prezentat , caci ii normal sa zica pe limba din ce tara traieste!

am auzit doar Isus sa coborat in trup sau Isus sa prezentat , sau alte , nu am auzit cu Yeshua deci fiecare limba cu vorbitu ei!

Lica
641. Postat la 26/10/2009 18:20 - 5668z5h14m
Pedro este adevarat ce spui tu in legatura cu ascultarea insa as vrea sa mai complectez ceva:

Daniel spunea ceva de crestere si acest lucru as vrea sa il dezvolt si eu si anume vreau sa spun ca nici unul din noi nu are cunostiinta deplina si nu detine adevarul absolut asfel incat fiecare avem o parte din ele pe diferite trepte (unii cunosc mai mult altii mai mult). Ce vreau sa spun cu aceasta?

Pe cand eram in necunostiinta fata de Lege (vorbesc in general) sau o cunosteam in parte (adica mai putin decat acum...pentru ca de fapt nici acum nu detinem perfectiunea) se pare ca Tatal ne-a ascultat rugaciunile, a aratat indurare fata de noi, ne-a ingrijit pe noi, copii Lui ca sa crestem sa ne dezvoltam. Acum pot eu sa spun ca resping ceea de mi-a desoperit de la un anumit timp pana in prezent pentru ca am fost ascultat si atunci? Cred ca aceasta este intrebarea....

Nu sunt impotriva pronuntarii numelui "Isus" insa nu pot spune ca este mai corect sa ii spun asa in loc sa ii spun cum Il chema cu adevarat si anume Yeshua...la acest nume a raspuns Mesia...acest nume a fost pregatit pentru El cu mult inaintea nasterii Lui si, nu in ultimul rand, cred ca ar trebui sa fie o onoare pentru noi sa ii putem spune pe nume...un nume mai coser, daca vreti, fara pata paganatatii...

Cat despre cei care nu Il cunosc pe acest nume...nici noi nu L-am cunoscut dintotdeauna asa...si cred ca pana in momentul in care vor ajunge si ei la aceasta cunostiinta(zic eu) trebuie sa ii acceptam asa si chiar, pentru a nu aparea poticnirea, putem folosi si noi numele 'Isus' in prezenta lor. Dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa prezentam si sa sustinem adevarul.

Shalom in inima si casa voastra!

Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
avodah
642. Postat la 26/10/2009 18:21 - 5668z5h14m
Foarte bine ai spus frate .
Scriptura spune ca Elohim I-a dat cel mai de pret nume .
Y"shua
yah= yhwh=D-zeu
shua=salvare
Y'shua = Salvarea lui D-zeu
Isus nu e numele Lui ci i-a fost atribuit de oameni,
Apostolii cand predicau si la iudei si la neamuri ii invata adevaratul lui Nume,
- noi trebuie sa le calcam pe urme, respectiv pronuntarea numelui Lui adevarat, care i-a fost dat de Tatal , si nu de oameni.
De ce sa ignoram adevarul si sa spunem ca nu conteaza?

Pedro V
643. Postat la 26/10/2009 18:22 - 5668z5h13m
pai ii ceva normal ca un evreu sa nu pronunte Isus deaorece el nu stie limba romana!

daca eram si eu evreu ziceam in limba ebraica si Dumnezeu si Isus si toate numele care au alt inteles!

pe pavel cum il cheama? pe petru cum il cheama? pe restu cum ii cheama in evreieste?

ii ceva normal ca in alta limba prenumele sa fie scris si pronuntat altfel!

avodah
644. Postat la 26/10/2009 18:23 - 5668z5h12m
Pedro V a scris:
pai ii ceva normal ca un evreu sa nu pronunte Isus deaorece el nu stie limba romana!

daca eram si eu evreu ziceam in limba ebraica si Dumnezeu si Isus si toate numele care au alt inteles!

pe pavel cum il cheama? pe petru cum il cheama? pe restu cum ii cheama in evreieste?

ii ceva normal ca in alta limba prenumele sa fie scris si pronuntat altfel!
Frate Petrica, cand El le-a zis mergeti si faceti ucenici din toate neamurile
botezandu-i in Numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh.
Daca ucenici ar fi venit in Ro. cum crezi ca ar fi invatat pe romani Numele lor?

Le-ar fi schimbat sau le-ar fi lasat asa cum le-a fost dat lor?
Apostoli nu au schimbat Numele Lui la fiecare neam pe unde au umblat, ci translatatori au luat decizia aceasta, mult mai tarziu.
Acum cand stim ADEVARUL, ca numele lui nu este ISUS,care are radacini si pagane, ci Y'shua =salvarea noastra, de ce sa fim inpotrivitori adevarului frate Petrica.
SA IMBRATISAM ADEVARUL FRATE , SI SA URAM MINCIUNA
Cand ingerul i-a aparut Mariei , i-a spus sa ii dai numele Isus,este o minciuna.
I-a spus sa ii dai numele Y'shua

Pedro V
645. Postat la 26/10/2009 18:24 - 5668z5h11m
pai un nume se spune exact in toate limbile?

lasa ca ii bine ca pe mine pana acuma ma ascultat o minciuna asa cum zici tuh ca ii numele Isus!

NU am auzit pana acuma vreun prooroc sa zica Y"shua sa prezentat in trup ,sau in biserica ,etc!

avodah
646. Postat la 26/10/2009 18:28 - 5668z5h6m
(1)-parerea mea este ca pronuntarea Numele Lor ar trebuii sa fie aceleasi in toate limbile, nu putem sa fim indiferenti si sa spunem caci nu conteaza , ca s-ar putea sa fie destul de semnificativ.
Mediteaza la versetele de mai jos :
Citat: Filip.2: 9
Deaceea si YHWH L-a inaltat nespus de mult, si I-a dat Numele care este mai pe sus de orice nume;
Care crezi ca a fost acel nume , si cum ti se pare ? are semnificatie sau nu, Numele ce i l-a dat Tatal?
Citat: 10. pentruca, in Numele lui Y'shua sa se plece orice genunchi .....

El i-o dat un singur Nume care orice om din orice neam il poate pronunta daca doreste,ramane la atitudinea noastra daca vrem sa acceptam adevarul care ni se descopera , sau sa continuam in neadevar .
Pentru mine este clar: EL i-a dat un nume pretios si acel nume nu este Isus .
Traducatorii fara nici o autoritate au indrasnit si au schimbat Numele Tatalui si Fiului , ba mai mult le-au schimbat cu unele nume atribuite zeiilor pagani, sau cu radacini a acelor nume.
Cum sa ramanem indiferenti in continuare la aceste descoperiri?.Sa continuam sa i ne adresam ,sa-l chemam pe un nume pagan ,cand stim pozitia tatalui fata de paganism?
Sa fim realisti: daca vrei sa traduci cuvantul Y'shua din ebraica in romana , numele lui ar reiesii Salvator, sau Mantuitor nicidecum Isus.
( 2)La ce crezi ca se refera textul de mai jos:?
Citat: 2 Timotei 2:19
..... Oricine rosteste Numele Domnului , sa se departeze de faradelege!

Textul este specific :rosteste Numele Domnului.
-acum eu va intreb Care este?:
Dumnezeu,God, Adonis,Dios,etc?
Nici nu putem sa spunem: Oricine rosteste "Dumnezeu" , sa se departeze de faradelege,
pentru ca nu mai are textul aceaiasi semnificatie
Singurul fel de aspune este urmatorul :
Oricine rosteste "Yahve", sa se departeze de faradelege!
Acum face mult mai mult sens porunca 2-a : Sa nu iei in desert Numele Lui.

Pedro V
647. Postat la 26/10/2009 18:29 - 5668z5h6m
Nu are cum ca un nume sa fie scris si pronuntat la fel in toate limbile!

Nu are cum ca atunci cand eu ma rog sa ma gandesc la un zeu pagan!

Nu are cum ca un zeu,nume pagan sa imi vorbeasca prin prooroci!

Nu are cum ca un zeu pagan sa faca vindecari!

Nu are cum ca un zeu pagan sa imi descopere Adevarul!

Nu are cum ca un zeu pagan sa fie cum mine in orice loc!

NU exista zei pagani(in afara de cei facuti de oameni si aceia nu au nici o forta) ci doar UN Singur Dumnezeu!

avodah
648. Postat la 26/10/2009 18:32 - 5668z5h2m
Petrica nu fi impotrivitor unui adevar ce incepe a se descoperii in vremurile noastre.
El nu tine in seama vremurile de nestiinta, dar asta nu inseamna sa fim indiferenti la un adevar daca ni se descopere .
Si credema daca vei cerceta si daca doresti din toata inima sa afli adevarul in legatura cu acest subiect El ti-l va descoperii.
Altfel la fel ar pute-a spune si cei ce nu tin Sabatul : El le raspunde rugacinilor lor ,atunci sa spuna ca nu mai trebuie sa -l tina caci El ii asculta si daca tin Duminica?
El raspunde rugaciunilor si a Penticostalilor de exemplu dar asta nu inseamna caci ei trebuie sa zaca in continuare in neadevar.Deocamdata nu li s-a descoperit dar,el continua sa le dea sanse , si cei ce sunt destul de curajosi sa acepte ca duminica nu e Sabatul , imbratiseaza noul adevar ce li s-a descoperit
La fel si situatia ta: faptul ca l-ai numit Isus de cand te sti , nu inseamna caci nu te-a ascultat pana acum , dar nu fi impotrivitor , caci poate vrea sa iti descopere mai mult,
Numele ce i l-a dat Tatal , si in a caruia se va pleca orice genunchi nu este Isus
La fel numele Tatalui care lumea la uitat pentru atata amar de vreme , la care Y'shua sa referit cand a spus :
Citat: Ioan cap 7. Am facut cunoscut Numele tau celor ce mi i-a dat,
...dar acel " Nume" nu este"Dumnezeu"...
Citat: Ieremia 23: 27
Cred ei oare ca pot face pe poporul Meu sa uite Numele Meu prin visurile pe carei le istoriseste fiecare din ei aproapelui sau, cum mi-au uitat parintii lor Numele din pricina lui Baal?
Haideti sa ne invatam copii numele Lui , ca sa nu se uite din nou
Vedem caci intradevar au fost perioade de timp cand oamenii au uitat Numele Tatalui, ca si aceasta perioada de 2000 de ani pana in prezent, dar cel Rau incepe a pierde tot mai mult teren .
A inceput sa piarda teren de cand Luther a avut curajul sa accepte adevarul , si anume caci mantuirea se poate obtine si in afara biserici mama, cum au numito ei, si a inceput sa faca miscarea protestanta,
. Pe vremea lui era pacat ca un om de rand sa detina biblia, majoritatea preotilor nu aveau acces sa o citeasca , toate serviciile se tineau in latina , nu conta in ce tara din europa erai, asa ca lumea sa nu inteleaga prea mult.
El a fost primul care a tradus noul testament din greaca in germana, cu dictionarul de pe vremea lor, si cu putinile resurse istorice ce le aveau la indemana,iar cand textul nu se putea traduce motamon, adaugau la text pentru o mai buna intelegere.
Cand ai timp poti sa vizionezi filmul "Luther", daca nu ma insel a fost filmat in 2006, o sa iti aduca multa lumina,
sa vezi ce putin adevar au avut ei atunci si ce mult ni s-a dat noua .
Pe vremea lui plateai <indulgenta>ca sa scapi din iad , chiar si pe cei morti cu un pret bun.
In afara de capii papalitati , nimeni nu aveau acces la scrierile noului testament, nici macar popii care invatau populatia, ei la randul lor invatau de la superiorii lor minciuni doctrinale si indulgente, fara sa fi citit odata scrierile apostolilor. Era o manipulanizare globala in capul caruia era Satana
Dupa Luther sau desteptat baptistii si au rasturnat liturghia si botezul infantilor, cu botezul unui cuget curat acceptand in inima pe Mesia , si adevarul mantuirii fara nici o plata-Harul
Iar in zilele noastre tot mai muti incep a acepta tot mai mult adevar, referitor la sabat ,sarbatori,Nume, si a lasa cel pagane chiar daca El i-a ascultat si cand se rugau in noaptea craciunului pagan, dar acum au inteles caci acele sarbatori nu au fost voia Lui dar El in indurarea Lui i-a asculat si atunci
Evreii incep asi intoarce privirile spre cel ce l-au starpuns, si sa-l planga.
Satana cu minciuna lui a pierdut mult teren de pe vremea lui Luther pana in prezent.
Haideti sa-l castigam si la capitolul acesta
Chiar daca nu sunteti INCA de acord cu cele spuse de mine , macar sa ramaneti neutri decat sa va impotriviti, la acest adevar, si sunt sigur caci majoritatea sunteti dornici de adevar si va fi doar o chestiune de timp pana cand El ne va lumina pe toti.
, dupa vorba lui Pavel, cunoastem in parte, si cat traim tot invatam.

Pedro V
649. Postat la 26/10/2009 18:33 - 5668z5h1m
dar de unde stii tuh ca trebuie scris Y'shua,si restu numelor care sunt reprezentate de Isus,Dumnezeu sau Duhul Sfant?

pai nu ii scris nici unde asa ceva in Biblie!

si scrie clar toata Scriptura ii insuflata de Duhul Sfant!
dupa aceea am sustinere totala din Duhul Sfant care tot asa numeste adica: DUmnezeu,Isus si Duhul Sfant!

NU ma impotrivesc deloc la ce zici doar ca pentru mine trebuie sa fie scris in BIblie sau sa imi zica Duhul Sfant atunci cred!

astea sunt adaugate de fel si fel de oameni care vreau sa fi mai sfinti decat sunt!
Nu ai cum sa zici un nume la fel in orice limba!

NU scrie nici unde ca sau schimbat numele lor,ca a fost dat alte nume,sau ce nume leau dat alti!

vedem si la toma la numit pe Isus Domnul meu si DUmnezeu meu!

pai simplu ii Tata,Fiul si Duhul Sfant Amin!

avodah
650. Postat la 26/10/2009 18:34 - 5668z5h0m
Nu ii vorba cum exact se scrie numele Lor caci opiniile variaza si la capitolul acesta dar macar ii te adresezi pe nume , cand ii ceri ceva sau cand te rogi Tatalui.
Porunca sa nu iei in desert NUMELE LUi, cum o implinesti cand nici macar nu stim care este numele Lui, sau nu ne intreseaza.

Numele Lui clar nu este Dumnezeu , si in multe biblii scrie la prefata caci numele original este YHWH,si Y'shua.
Tocmai asta facem .>>Luam in desert Numele Lui crezand caci nu are valoare sau importanta daca il rosteti acela care El le-a dat sau fiecare limba tot felul de nume care nu au nici o legatura ,spre exemplu Isus cu Y'eshua
Yhawhe sa ne lumineze .
Ps. sa sti caci si prin Ro. au inceput oameni sa imbratiseze acest adevar , chiar parintii mei fara ca eu sa fi vorbit cu ei ceva despre acesta ,chiar nimic.
Am ramas foarte surprins, dar placut impresionat.

Pedro V
651. Postat la 26/10/2009 18:35 - 5668z4h59m
Hai ca ii tare: porunca sa nu iei in desert Numele Domnului se refera sa nu ii zic Dumnezeu,Tatal,Isus,Ziditor,Stapan,Domnul si alte nume care sunt in Biblie!

alin
1527. Postat la 08/11/2009 16:49 - 5655z6h45m
Nu am citit toate mesajele lasate in acest subiect, dar nu pot sai inteleg pe uni care sustin tare ca daca nu pronunti in rugaciune nu stiu ce nume,nu este rugaciunea ascultata...Chiar nui inteleg

Multi au facut din incredintarea lor un principiu, si tin la niste lucruri ce nu au asa mare importanta si uita pe cele mai importante....

Interesant cum de Dumnezeu mia ascultat pana acum rugaciunea? Ca eu am pronuntat numele de Dumnezeu...

Luam in desert Numele Lui crezand caci nu are valoare sau importanta daca il rosteti acela care El le-a dat sau fiecare limba tot felul de nume care nu au nici o legatura ,spre exemplu Isus cu Y'eshua

Dani chiar nu inteleg teoria ta...nu inteleg cum poti gandi asa!

Azi incepem cu problema asta...si poate ajungem sa facem din ea principiu de mantuire..maine ajungem sa purtam talos (cum au inceput sa faca uni din frati nostri)...poimane mai facem din incredintarile noastre(unele nici nu au suport biblic) un principiu..si unde o sa ajungem?

App cand Dumnezeu vorbeste printr-un proroc ,acesta spune: "Asa vorbeste Domnul!" ...oare de ce nu spune : "Asa vorbeste Yahve " sau in alt fel?

Pt mine Dumnezeu este unul singur(Yahve,Yehova,Dumnezeu,Dios,God)..in toata biblia eu nu am gasit vreo porunca dea lui Dumnezeu in care sa imi spuna ce nume sa folosesc, am gasit doar ca trebuie sa ma inchin inaintea Lui in Duh si adevar.

Pagina 3 din 4 < 1 2 3 4 >
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164765 vizite unice Powered by PHP-Fusion