Moderator5 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
21999. Postat la 10/03/2013 15:55 - 4437z6h57m
La solicitarea Utilizatorului Valentina am deschis acest topic pentru cei ce nu știu unde să posteze sau să deschidă un subiect.
Rugămintea noastră este să citiți regulamentul acestui portal unde vi se dau câteva sugestii cu privire la postări.
7. Înainte să deschideți un nou subiect asigurați-vă că îl încadrați corect în profilul secțiunilor forumului. La fel este și pentru celelalte materiale și articole de pe restul portalului. În acest fel, informațiile vor sta corect sortate, vor fi ușor de găsit iar moderatorii vor avea mai puțin de muncă. De asemenea, este recomandată folosirea opțiunii de "Căutare" pentru a vedea dacă subiectul pe care doriți să îl dezbateți, sub forma inițierii unui nou topic nu este deja deschis. (Funcția căutare se află întotdeauna în partea stângă sus a paginii)
În rest, dacă aveți dorința de a deschide un subiect nou, pe care nu l-ați mai văzut deschis, scrieți aici titlul și prima postare a acelui subiect și Moderatorii vor verifica dacă subiectul merită deschis și unde anume să își găsească locul.
Vă aducem la cunoștință că la acest subiect nu se vor discuta postările ce sunt în curs de soluționare de către moderatori.
Vă mulțumim pentru înțelegere!
Moderator
Deconectat
RE: Unde să postez sau să deschid subiectul...?
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
23657. Postat la 10/05/2013 21:03 - 4376z2h49m
5 lucruri pe care să nu i le spui unui nou venit la biserică20 oct 2012 | RELIGIE- Semnele Timpului.
Pastorul Ben Reed de la o biserică baptistă din Tennessee, SUA, crede că este extrem de important ca membrii bisericii să creeze o bună impresie celor care vin pentru prima dată în comunitatea lor și de aceea a scris pentru Christian Post cele mai importante 5 lucruri de evitat într-o asemenea ocazie.
rCred că de multe ori uităm că experiența spirituală începe chiar din parcare, nu doar de când pastorul începe predica," spune Reed. rPutem să depunem eforturi să creăm serviciul divin perfect, dar nu contează dacă oaspetele primește semnale greșite de la ceilalți membrii,"a mai explicat el. Conform lui Reed, cele 5 lucruri pe care niciun vizitator nu ar vrea să le audă sunt:
1. În mod normal pastorul nostru nu este atât de _____.
Dacă un membru al bisericii se simte nevoit să explice stilul unui pastor pentru că nu crede că celui din afara comunității i-ar plăcea, atunci este o problemă despre care ar trebui să discute cu pastorul.
2. Nu mai avem loc. Ne pare rău.
Întotdeauna trebuie un plan de rezervă atunci când biserica este plină și încă sunt persoane care vor să intre. Dacă cuiva i se întâmplă să nu poată să participe o dată, s-ar putea să înțeleagă. Dar probabil nu se vor întoarce dacă va vedea că nimeni nu se ocupă de problema asta.
3. Ce faci aici?
Aceasta este o întrebare care nu ar trebui pusă niciodată, crede Reed. Deși poate fi pură curiozitate, ce aude noul venit este o prejudecată care vrea să spună rDumnezeu nu ar putea iubi pe cineva ca tine".
4. Aici ne pasă doar de Adevăr. Dacă nu îți place poți să pleci.
Toată lumea se așteaptă ca într-o biserică Adevărul și Biblia să fie prețuite și respectate așa cum se cuvine. Dar asta nu ar trebui să pună pe plan secund iubirea față de semeni.
5. Data viitoare, ai grijă să te îmbraci _____.
Cu orice precizare în această propoziție, oaspetele se va simți ofensat, în mod gratuit. Pastorul Reed atrage atenția că scopul unei biserici față de lumea din afară este crearea culturii rvino cum ești", nu rvino cum sunt eu".
Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat
24079. Postat la 27/06/2013 14:13 - 4328z9h38m
DEPENDENTE
Odată cu inventarea tiparului (Johannes Gutenberg, 1440), tehnologia a început din ce în ce mai mult să o ia la vale, evoluând într-un mod amețitor de repede. Drept mărturie stau numeroasele rețele de socializare, care mai de care mai complexe, cu opțiuni de chat, postare de fotografii sau diferite jocuri online.
Un studiu publicat de revista Plos One susține că oamenii din secolul 21 sunt predispuși dependenței de tehnologie, din care cea mai răspândită este dependența de Internet.
S-a dovedit că dependența de tehnologie produce modificări chimice cerebrale similare cu cele provocate de tutun, alcool sau droguri. Iată un exemplu de sindrom, care prezintă acțiunea acestor modificări:
Sindromul vibrațiilor înșelătoare
Este specific posesorilor de telefoane. Ți s-a întâmplat vreodată să verifici telefonul mobil, fiind convins că a sunat sau a vibrat și să constați de fapt că nici nu sunase sau vibrase, ci doar ți s-a părut?
În publicația britanică Disorder, profesorul Larry Rosen susține că 70% din persoanele care folosesc frecvent telefoane mobile sunt afectate de sindromul vibrațiilor.
Din Revista Respiro, de unde am luat informatia erau mai multe exemple.
Ce m-a determinat pe mine sa propun deschiderea unui subiect pe tema aceasta este, poate, dependenta care am capatat-o vis-a-vis de portal
Cine are o istorie in acest portal, Melhisedec, isi aminteste de frumoasele dezbateri crestine care ne tinea cu sufletul la gura sa vedem ce mai scrie fratele nostru. Am ajuns sa-mi doresc acele timpuri.
Dependente: de frati, de partasie, de dezbateri?
Care sa fie cauza golului de pe portal?
S-a spus,(si eu , si el) dar nu a cautat nimeni de rana care sangereaza sa o lege, sa-i puna leac alinator de Galaad.
Suntem cativa care am scris ca dorim o reforma.
Ramanem sa batem graul in tesc sau iesim sa luptam cu madianitii care fura recolta?
Deconectat
RE: CAPCANE mortale
24094. Postat la 02/07/2013 16:17 - 4323z7h35m
Vad ca nu ati gasit un loc pe forumul Melhisedec pentru subiectul DEPENDENTE. Poate si pentru faptul ca nu e nimeni interesat?
Incerc sa propun o alta tema CAPCANE, in care sa scriem despre capcanele care ne prind in latul Satanei si ne fura viata vesnica. Iata trei capcane, care le propun pentru inceput, si care trebuiesc dezamorsate:
- Nu conteaza ce crede cineva, numai viata mea sa fie corecta.
- Tu nu trebuie sa faci nimic, Isus a facut totul.
- Trebuie sa asculti de oamenii invatati, de clerici si de consiliile ecleziastice, priveste la pastori, la episcopi, la profesorii doctori in teologie, si ia seama la indrumarile lor.
Cine se incumeta?
Cine mai propune?
Deconectat
Moderator7 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
24152. Postat la 14/07/2013 18:04 - 4311z5h47m
Anunț pe utilizatorului Valentina și Lavi, că postările lor au fost șterse deoarece au încălcat regulamentul, la deschiderea acestui subiect ați fost anunțați că nu aveți dreptul de a discuta o postare ce este în curs de soluționare, dar se pare că Valentina și Lavinia au ignorat mesajul moderatorului.
Vă rugăm să fiți mai atenți ce scrieți și unde scrieți.
Vă mulțumim pentru înțelegere!
Moderator
Deconectat
24454. Postat la 27/08/2013 10:15 - 4267z13h37m
Am cautat subiectul Zecime pe optiunea -CAUTARE- nu am gasit. Daca e deschis pe undeva, va rog asezati postarea mea acolo.
Domnul nu doar pretinde că zecimea Îi aparține, ci El ne spune și în ce fel să o punem deoparte pentru El. El spune: Cinstește pe Domnul cu averile tale și cu cele dintâi roade ale venitului tău.
De aici, învățăm că nu trebuie să cheltuim ceea ce avem pentru noi înșine și apoi să aducem Domnului ceea ce ne mai rămâne, chiar dacă ar fi o zecime corectă. Partea care I se cuvine Domnului trebuie cea dintâi pusă deoparte. (Căminul adventist, pag. 350.)
25200. Postat la 08/02/2014 18:01 - 4102z4h50m
Gasesc mereu materiale pentru tineri. Daca e util un astfel de topic, dechideti-l.
Job-ul perfect,
Să căutați să trăiți liniștiți, să vă vedeți de treburi și să lucrați cu mâinile voastre, cum v-am sfătuit. (1 Tesaloniceni 4:11)
Faci școală, înveți, mergi la meditații, iei note bune, etc. Toate acestea cu scopul ca, în cele din urmă, să găsești un job bun, decent, bine plătit și să fii și tu r11; vorba aceea r11; om între oameni. Dar, în vremurile astea de criză, se găsește tot mai greu de lucru. Unde vrei tu se cere diplomă, unde ai diplomă se cere experiență și tot așa, până te trezești șomer, deși ești în floarea vârstei și într-o formă perfectă de muncă. Ce-i de făcut?
Toți căutăm un job bun, respectabil și, dacă se poate, bănos, dar munca de acasă o lăsămr30; pentru alții. Voi fi foarte direct cu tine. Știu că urăști ipocrizia și preferi această modalitate de abordare pentru că și eu sunt tânăr și detest când cineva mi se adresează folosindu-se de perfidie sau șantaj! Așa că-ți voi spune deschis ce cred eu despre muncă.
Dacă vrei un loc de muncă cinstit, plătit, onorabil și distins, fă-ți testul de lucru acasă. Știu prea mulți tineri care vor să schimbe lumea, dar nu reușesc să se schimbe pe ei înșiși! Am în minte două cazuri de tineri care caută asiduu de lucru pe internet, prin vecini, printre anunțurile din ziar, dar patul din camera lor e mereu nefăcut. Scuză-mi indiscreția, dar nici ei n-ar alege probabil un astfel de angajat, dacă ar fi patroni.
La o întâlnire de tineret a fost invitat un om prosper de afaceri, care plecase de la 0 înainte de 20 de ani și, în mai puțin de 15 ani, a ajuns lider politic și patronul unei afacei înfloritoare. Când a fost întrebat care consideră că este cheia succesului său a răspuns:
Am făcut orice lucru, oricât de mărunt, cum am știut mai bine. Dacă am măturat, am făcut-o în așa fel încât să nu fiu de înlocuit și, în toate, mi-am dat silința să fac cum pot mai bine.
Până îți găsești job-ul visat, poți face practică acasă, aspirând în cameră, spălând vasele de la cină, gătind alături de mama sau îți poți dezvolta dexteritatea ajutându-l pe tata să repare mașina, să ducă gunoiul sau să dea hrană animalelor. În munca de acasă nu ești niciodată în pericol să-ți pierzi slujba, să fi plătit inadecvat sau să fii înlocuit. Și nici un alt patron nu te va aprecia mai mult decât bunii tăi părinți.
Copii și tineri, Domnul Hristos privește la voi. Vreți voi să vă vadă că vă neglijați datoria pe care El a încredințat-o mâinilor voastre? Dacă doriți să fiți folositori, ocazia vă aparține. Prima voastră datorie este să vă ajutați mama, care a făcut atât de mult pentru voir30; Luați-vă în primire datoriile; apucați-vă direct de muncă. Prin devoțiunea voastră, tăgăduitoare de sine, îi veți aduce mamei odihnă și plăcere. (Căminul Adventist, p. 301)
Ce nu mai facem astăzi
Posted: 05 Feb 2014 08:23 PM PST
Nu știu dacă toată lumea a prins vremurile în care se lua r0;curentulr1; mai des. Adică atunci când rețeaua electrică nu era atât de bună, iar penele erau mai dese. Îmi amintesc că, pe când eram copil, petreceam multe zile fără electricitate. Și nu, nu am prins vremurile de dinainte de r17;89.
Astăzi, după ani buni, am petrecut o zi fără electricitate. M-au năpădit multe amintiri, dar am observat și câteva aspecte care s-au schimbat de-a lungul timpului. Și nu în bine. Sunt unele lucruri pe care nu mai știm să le facem în această epocă a tehnologiei și a gadget-urilor. Te-ai gândit vreodată cum ți-ai petrece o zi fără energie electrică? Ce ai face pe parcursul ei? Ar fi o provocare pentru tine sau te-ai descurca? Mai jos am enumerat câteva din observațiile pe care le-am făcut pe parcursul zilei, constrâns de situație. Nu sunt doar locale și limitate, ci sunt pattern-uri întâlnite pe toate drumurile, în multe situații. Gândește-te care ți s-ar potrivi și trage semnale de alarmă, acolo unde e cazul. Nu putem trăi fără tehnologie! Ne-am învățat să fim tot timpul înconjurați de gadget-uri așa că, atunci când nu le avem, nu știm cu ce să ne umplem timpul. Ce facem, într-o zi obișnuită, când ne plictisim sau nu avem chef de treabă? Pierdem vremea pe net: Facebook, Youtube, Mail etc. Dar imaginează-ți cum ți-ai petrece o zi departe de tot ce înseamnă tehnologie? Ai putea trăi fără smartphone, tabletă, PC, internet, semnal gsm etc? S-ar putea să zici că da, dar nu știi cât de greu ți-ar fii. Ne-am pierdut creativitatea! Nu știu dacă realizăm cât de mult timp petrecem în activități mărunte, insignifiante. Oare la ce cifre am ajunge dacă am contoriza toate minutele petrecute pe Facebook, verificându-ne mail-ul, trimițând SMS-uri, privind filmulețe etc? Activități pe care le facem atunci când zicem că suntem r0;la treabăr1;. Dar, dacă dai deoparte toate aceste elemente, cu ce ți-ai umple timpul? Ai avea destule idei încât să nu te plictisești o zi întreagă? Ai știi cum să petreci acest timp, făcând din el unul de calitate? Îmi amintesc cum mă jucam când eram mic: alergam toată ziua pe afară, inventam tot felul de jocuri, ne distram pe cinste. Ce face un copil astăzi dacă îi iei telecomanda, netul și tableta? Nici nu vreau să mă gândescr30; Nu apreciem timpul de calitate! Tot fiind angrenați în diversele activități ale unei zile, am uitat cum e să petreci timp de calitate. Nu mai știm cum e să te bucuri de o masă mâncată în tihnă. Nu ne mai încântăm cu mirosul paginilor dintr-o carte bună. Nu mai știm cum e să te plimbi fără grijă printr-un colț de natură. Totul în viețile noastre se grăbește. Și ne grăbim și noi, încercând să prindem cât mai mult din ele. De-am fi conștienți că, tocmai prin grabă, ne ratăm viațar30;
Una peste alta, când lucruri cu care te-ai obișnuit dispar din peisaj, viața ți se schimbă. O banală întrerupere a energiei electrice mi-a permis să citesc mai mult, să lucrez la unul din visele mele și să mă bucur mai deplin de această zi. Nu realizăm cât de aglomerată ne e viața și cât de multă nevoie avem de pauze. Unele lucruri pe care le făceam cu ușurință în trecut s-ar putea să nu mai fim în stare să le facem astăzi. Să fie și cele de mai sus printre ele?
Deconectat
RE: PARUL LUNG
26006. Postat la 26/07/2014 20:36 - 3934z3h16m
SECRETUL ieșit la iveală abia acum. ADEVĂRUL zguduitor despre PĂR și de ce indienii purtau mereu părul lung
Aceste informații despre păr au fost ascunse publicului de la razboiul din Vietnam incoace. Cultura noastră îi conduce pe oameni să creadă că stilul parului este o chestiune de preferință personală , că modul de a-si purta parul este o chestiune de moda si / sau de comoditate , și că modul în care oamenii isi poarta parul, este pur și simplu o problemă cosmetica . În timpul războiului din Vietnam cu toate acestea , aparuse o imagine complet diferită , un aspect care a fost atent acoperit și ascuns de ochii publicului .
Sally a spus , r1; Imi amintesc foarte clar o seară, când soțul meu a venit înapoi la apartamentul nostru pe Doctorr17;s Circle, tinand un dosar oficial gros în mâinile sale . Acesta cuprindea sute de pagini ale unor studii comandate de guvern . El a fost în stare de șoc dupa ce a studiat conținutul acestuia. Ceea ce a citit în aceste documente i-a schimbat complet viața. Din acel moment, conservatorul meu soț si-a crescut părul și barba și nu le-a mai taiat vreodata. Mai mult , VA Medical Center i-a permis sa faca asta și alti oameni foarte conservatori din personalul acestuia i-au urmat exemplul."
Se pare că în timpul Razboiul din Vietnam forțele speciale ale Ministerului de Război au trimis experți sub acoperire pentru a recruta indieni din triburi rezervate din America în căutarea pentru cercetași talentați , bărbați duri, tineri instruiți pentru a se misca pe furiș prin teren accidentat . Ei au fost mai ales in cautare de bărbați cu abilități deosebite , aproape supranaturale , de urmărire . Înainte de a fi abordati , acești oameni atenti selectati au fost documentati extensiv în calitate de experți în urmărire și supraviețuire .
Cu ademenirile obisnuite , frazele netede și testate, utilizate pentru a inscrie noi recruți , unii dintre acesti trackeri indieni au fost apoi înrolati . Odată înscrisi , un lucru uimitor s-a intamplat . Indiferent de talentele și abilitățile pe care le-au posedat inainte pe rezervatii, acestea păreau să dispară misterios , fiecare recrut nu a reușit să-si efectueze calitatile, cum erau de așteptat în acest domeniu .
Cauzalități grave și eșecurile de performanță au condus guvernul , in urma contractului, testarea scumpa a acestor recruți si iata ce s-a descoperit .
Când au fost întrebat despre eșecul lor de a efectua cum era de așteptat , recruții mai vechi au răspuns în mod constant că, atunci când li s-au aplicat tunsorile militare necesare , ei nu mai puteau r0;simtir1; dușmanul , nu au mai putut accesa un r1; al saselea simt r1; , r1; intuiția r1; lor nu mai era sigură , nu au putut r1; citi r1; semnele subtile , precum și accesul la informații extrasenzoriale subtile .
Atfel, Institutul de Testare a recrutat in continuare trackeri indieni , au decis sa le păstreze părul lung , și i-au testat în mai multe domenii . Apoi au pus cate doi oameni împreună , care au primit același scor, la toate testele . Unuia dintre ei le-au păstrat părul lung și celuilalt i-au aplicat o tunsoare militara . Apoi, cei doi bărbați au reluat testele .
De fiecare dată omul cu părul lung atingea scoruri ridicate. Cu timpul , omul cu părul scurt, nu a reușit la testele în care a marcat anterior scoruri ridicate .
Iata un test tipic :
Recrutul doarme în pădure . Un r1; dușman r1; armat se apropie de omul adormit . Bărbatul cu părul lung este trezit din somnul lui de către un puternic sentiment de pericol și scapă mult timp înainte de apropierea inamicului , cu mult înainte ca orice sunete ale apropierii inamicului sa fie sonor e.
Într-o altă versiune a acestui test, omul cu părul lung simte o abordare și într-un fel intuiește că inamicul va efectua un atac fizic . El isi urmeaza r1; al șaselea simț r0;, și rămâne nemiscat , pretinzând ca doarme , dar apucă rapid atacatorul și il r1; ucide r0;, in timp ce atacatorul se apleca spre el cu intentia de a -l sugruma .
Același om , după ce a trecut aceste și alte teste , a primit o tunsoare militara și nu a trecut în mod constant aceste teste și multe alte teste pe care el le trecuse înainte .
Deci, documentul a recomandat ca toti trackerii indieni să fie scutiti de la tunsori militare . De fapt , este necesar ca trackerii sa isi păstreze părul lor lung . r0;
Abilitățile de supraviețuire ale oamenilor și animalelor, uneori par a fi aproape supranaturale . Știința în mod constant, a venit mereu cu mai multe descoperiri despre abilitățile de supravieturire uimitoare la om și animal . Fiecare parte a corpului depune extrem de multa munca sensibila pentru supraviețuirea și bunăstarea a corpului ca un organism intreg. Exista un motiv pentru fiecare parte existenta in sine .
Parul este o extensie a sistemului nervos , ea poate fi văzută corect ca nervi exteriorizati , un tip de r1; antene r1; foarte evoluate sau r1; antene r1; care transmit mari cantități de informații importante la trunchiul cerebral , sistemul limbic și neocortex .
Inclusiv părul facial la barbati , oferă o autostrada de informații care ajunge la creier , parul emite , de asemenea energia electromagnetică emisă de către creier în mediul exterior . Acest lucru a fost văzut în fotografia Kirliana atunci când o persoană este fotografiata cu parul lung si apoi refotografiata după ce părul i-a fost tăiat .
Când părul este tăiat , primirea și trimiterea de transmisii la și dinspre mediu sunt mult limitate . Acest lucru duce la amorteala.
Tăierea părului este un factor care contribuie la necunoașterea/neperceperea stresului de mediu în ecosistemele locale . Este , de asemenea, un factor care contribuie la insensibilitate în relațiile de toate tipurile . Aceasta contribuie la frustrare sexuală .
Concluzie :
În căutarea de soluții pentru evitarea primejdiei în lumea noastră , poate ar fi timpul pentru noi, să luam în considerare faptul că multe dintre ipotezele noastre cele mai de bază despre realitate sunt în eronate. Este posibil ca o parte importantă a soluției se se uite la noi în fiecare dimineață când ne vedem în oglindă.
Povestea lui Samson și Dalila din Biblie contine un
Deconectat
RE: Continuare
26007. Postat la 26/07/2014 20:40 - 3934z3h11m
De ce să NU ne tundem părul?
Moda părului nostru ar putea fi doar un trend, dar dacă vom cerceta, vom afla că singuri ne-am privat de una dintre cele mai valoroase surse de energie pentru vitalitatea umană.
Luați în considerare posibilitatea ca părul de pe capul vostru să poate face mai mult pentru voi decât doar să vă ajute să arătați bine. Omul e singura creatură la care părul crește mai lung pe cap, spre vârsta adultă. Lăsat netăiat, părul crește până la o anumită lungime și apoi se oprește de la sine la lungimea corectă pentru fiecare. Părul este un dar uimitor de la natură, poate să ajute la ridicarea energiei Kundalini (forța de viață creatoare), care crește vitalitatea, intuiția și liniștea.
Tăierea Părului
Cu mult timp în urmă, oameni multor culturi nu-și tăiau părul, considerandu-l o parte din ființa lor întreagă. Nu existau saloane de hairstyling. De obicei, când oamenii erau cuceriți sau luați ca sclavi, părul lor era tăiat ca semn recunoscut al sclaviei. Tăierea părului a fost aplicată ca pedeapsă sau ca modalitate de a scădea puterii celor înrobiți.
Oasele frunții sunt poroase și au funcția de a transmite lumina spre glanda pineală, care influețează activitatea creierului, tiroida și hormonii sexuali. Tăierea bretonului, care acoperă fruntea, împiedică acest proces. Când Genghis Khan a cucerit China, el îi considera pe Chinezi ca fiind foarte înțelepți, oameni inteligenți care n-ar fi permis să se lase subjugați. Prin urmare, a cerut tuturor femeilor din țară să-și taie părul și bretonul, pentru că știa că acest lucru va servi pentru a le menține timide și mai ușor de controlat.
Pe măsură ce triburi sau societăți întregi au fost cucerite, tăierea părului a devenit atât de răspândită încât peste câteva generații importanța părului s-a pierdut, iar coafurile și moda s-au dezvoltat.
Yogi Bhajan
Știința părului a fost una dintre primele învățături oferite de Yogi Bhajan, când a venit în America.
r0;Când părul de pe cap este lăsat să ajungă la lungimea sa completă, matură, atunci fosforul, calciul și vitamina D sunt toate produse, intră în fluidul limfatic și chiar în lichidul cefalorahidian prin cele două conducte din partea de sus a creierului. Această schimbare ionică creează o memorie mai eficientă și duce la o mai mare energie fizică, la o rezistență îmbunătățită și la răbdare. r0;
Yogi Bhajan a explicat că, dacă alegi să-ți tai părul, tu nu pierzi numai acel plus de energie și hrană, dar corpul tău trebuie apoi să ofere o cantitate mai mare de energie vitală și de nutrienți pentru a continua re-creșterea părului lipsă.
În plus, firele de păr sunt antene care se adună și transmit energia soarelui r11; sau prana r11; către lobii frontali r11; acea parte a creierului folosită pentru meditație și vizualizare. Aceste antene acționează în calitate de conductori pentru a vă aduce cantități mai mari de energie subtilă, cosmică. Este nevoie de aproximativ trei ani de la ultima tăierea părului pentru formarea de noi antene la capetele firelor de păr.
Îngrijirea Părului r11; Kundalini
În India, un Rishi este cunoscut ca un înțelept care în timpul zilei își bobineză/răsucește părul până în creștetul capului, pentru a-și energiza celulele creierului, apoi, pe timp de noapte, îl piaptănă în jos. Un r0;nod Rishir1; energizează câmpul magnetic (aura) și stimulează glanda pineală din centrul creierului.
r0;Activarea pinealei conduce la o secreție sporită a acesteia, care este esențială pentru dezvoltarea unoi funcții intelectuale mai înalte, precum și pentru o percepție spirituală mai mare.r1; Yogi Bhajan
În timpul zilei, părul absoarbe energia solară, iar pe timp de noapte absoarbe energia lunară. Păstrarea părului în sus în timpul zilei și apoi în jos în timpul nopții ajută acest proces. Împletirea părului pe timp de noapte ajută la echilibrarea câmpului nostru electromagnetic în afara zilei.
Fire de păr cu vârful despicat
Dezlegarea și eliberarea părului poate să ducă la despicarea vârfurilor. În loc să tundeți și să vă pierdeți r0;anteneler1;, Yogi Bhajan recomandă ca peste noapte să aplicați o cantitate mică de ulei de migdale, astfel încât acesta să poată fi absorbit înainte de a-l spăla în dimineața următoare.
Păstrarea pe timpul zilei a părului răsucit/bobinat peste creștetul capului/chakra coroanei și protejarea cu o acoperitoare vă ajută la vindecarea r0;antenelorr1;. Dacă aveți părul lung, vedeți dacă experiența voastră este diferită atunci când acesta este curat și încolăcit pe coroană sau lăsat jos și liber.
Părul umed
Yogi Bhajan a explicat că își usucă părul înainte de a-l ridica în sus spre de a evita o durere de cap. Când îți ridici părul ud sus pe cap, când se usucă, acesta va tinde să se micșoreze și să se strângă un pic, putând chiar să se rupă. O idee bună este ca ocazional să vă faceți timp să stați la soare și să permiteți părului curat/umed să se usuce în mod natural, ca un tot unitar.
Tagore a spus r0;Când am înțeles Unitatea a tot ce Este, mi-am aruncat trusa de bărbierit în ocean . Am renunțat la ego-ul meu și m-am predat naturii. Am vrut să trăiesc în forma pe care mi-a dat-o Creatorul meu. r0;
Când oamenii permit părului să crească, ei spun bun venit maturității, responsabilității de a fi complet dezvoltat și total puternic. Acesta este motivul pentru care veți găsi har și calm într-o persoană cu părul netăiat de la naștere, dacă acest păr a fost păstrat bine. Creatorul are un motiv clar pentru care ne-a dăruit părul.
Se spune că atunci când veți permite părului să crească în toată lungimea sa și îl bobinați pe creștetul capului, energia soarelui r11; forța pranică a vieții r11; este atrasă în jos pe coloana vertebrală. Pentru a echilibra această mișcare în jos, energia vieții Kundalini se ridică în sus.
Iată cuvintele lui Yogi Bhajan: r0;Părul vostru nu este acolo din greșeală. El are un scop bine definit, pe care cei sfinți îl vor descoperi, iar alți oameni vor râde. r0;
- See more at: http://m.obiectiv.info/article/48910#sthash.TuVBrlsk.dpuf
Deconectat
RE: Parul
26008. Postat la 26/07/2014 20:44 - 3934z3h7m
Intradevar e cam lung materialul. Daca e interesant puteti sa postati, parti de interes general
Povestea lui Samson și Dalila din Biblie contine un adevăr codificat carea ne spune despre Delilah care ii taie părul lui Samson ,cel care niciodata nu mai fusese invins pana atunci, dupa care isi pierde puterile si este infrant . - See more at: http://m.obiectiv.info/article/48910#sthash.TuVBrlsk.dpuf
Deconectat
26161. Postat la 14/09/2014 16:21 - 3884z7h31m
Perspectiva unei Clanțe
publicat de Gabriel Samu în Articole online, Featured
De multe ori ai trecut pe alături sau am dat mâna. Eu sunt clanța bisericii tale. Am prins și eu ocazia să-mi vărs of-ulr30; iartă-mi sinceritatea, căci n-am să ezit să mă confesez.
Îmi amintesc cu plăcere perioada când am fost adusă -acasă-. Biserica era nouă. Oamenii nou-nouți sau nou-născuți; oricum, nu știu dacă era euforia mea că mi-am găsit locul în biserică, sau o iluzie pentru că eram încă o străină pentru enoriași. Ceea ce sunt sigură e că toți îmi erau simpatici. Abia așteptam să ne -cunoaștem- mai bine și să avem un contact cât mai des.
Tot în acea perioadă am fost încântată de sunetul melodiilor înălțătoare care răsunau în interiorul bisericii. Eram profund mișcată de mesajele curate, motivatoare și puternice ale predicatorului. De multe ori mi se întâmpla să fie timpul ca să vină oamenii și să deschidă ușa, dar întârziau, căci le făcea plăcere să mai rămână în biserică să cânte, să se roage, să discute despre problemele lor. Dar asta nu mă deranja căci știam că sunt acolo, în interior și asta mă bucura.
Am avut ocazia să fac cunoștință cu multe mâini pe atunci. De la mânuțele de copilași până la cele tremurânde. Mâini slabe și puternice, fine și aspre, mâini curate și hotărâte. S-a așezat toamna peste acele vremuri căci oricât aș vrea nu mai am atâția prietenir30; mâinile pe care le mai cunosc nu mai sunt aceleași.
Înainte, primele mâini pe care le simțeam erau mâini de gentleman care respectuos deschideau doamnelor, mai nou s-a feminizat mâna sau nu mai sunt bărbați, nu știu, căci cele care deschid acum primele sunt femeile.
Îmi plăcea când o mână generoasă mă prindea voios și ținea ușa larg deschisă ca să intre mulți căci veneau o mulțime la biserică și la aceeași oră. În ultima vreme mă apucă și câte-o mână grăbită și întârziată care trântește ușa. Dar pe ușă nu se mai înghesuie nimeni. Intrările sunt întrerupte, unii vin la începutul închinării, alții în timp și alții pentru cireașă, predica de sfârșit. Cum aud -amin- sunt bruscată, și se dă năvală afară. Nu am înțeles niciodată unde se grăbeau membrii. Oare să se fi construit o altă biserică unde se ține partea a doua a slujbei?
Am fost încântată pe acea vreme îndepărtată de diversitatea tactilă care mă surprindea destul de desr30; simțeam mereu și mereu mâini noi, necunoscute, care deschideau ușa bisericii. Azi, aceleași mâini uscate, plictisite. Niciun musafir. O fi vina mea că nu mai vin? Ce s-o fi întâmplat de nu mai sunt vizitatori? M-aș duce să îi strig eu, să-i chem, dar nu pot. Sunt doar o clanță.
Până mai ieri, mâinile doamnelor și domnișoarelor erau plăcute și simple. Azi simt răceala unui metal galben și strălucitor combinat cu -grăsimea- care mă mânjește ori de câte ori aceste mâini mă ating. Am fost chiar zgâriată de o pereche de gheare sau unghii cum le spuneți voi oamenii. Erau mai mari decât cele normale. O dată, m-am speriat, crezând că e un șarpe. Dar abia apoi am aflat, de la doamna ușă, că ar fi unghii pictate. Aș fi depus plângere, dar de ce s-o fac, căci nici membrii nu o văd ca pe un rău, nici predicatorul nu mai are curajul să o facă. Cele mai multe mâini care mă ating sunt -murdare-. Simt după tremurul lor atunci când intră în biserică. Nu mai intră cu aceeași încredere și bucurie. Au slăbit mai toate, s-au murdărit. Ei știu cu ce.
Am devenit cam singuratică, căci sunt atinsă foarte rar. Dacă înainte aveam contact de mai multe ori pe săptămână, în prezent sunt acționată doar într-o zi. În aceeași zi. Unii mă bagă în seamă de două ori pe an- la Paște și la Crăciun. Nu știu dacă mă mai consideră prietena lor, eu da.
Mi-e dor de mâinile voastre. Nu mă interesează cum arată, cum miros, vreau doar să ne mai vedem. Chiar dacă ești o mână slabă și descurajată, eu funcționez și pentru tine. Am profitat că am fost lăsată să spun ce am de spus. Visez și sper că vechii mei prieteni mă vor auzi și mă vor căuta. Pentru cei ce nu mă cunosc, nu pot decât să vă dau întâlnire! Abia aștept să ne împrietenim! Vizitați-mă!
Cu drag,
Clanța bisericii tale.
Deconectat
Moderator3 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
26274. Postat la 06/11/2014 08:25 - 3831z14h26m
Nica Schirod a scris:
Shalom - Pace multă și sfântă.
Scumpii moșului frați moderatori și șefi mai mari, aș propune o discuție din Romani 11: 16. Iar dacă cele dintâi roade sunt sfinte, și plămădeala este sfântă; și dacă rădăcina este sfântă, și ramurile sunt sfinte.
17. Iar dacă unele din ramuri au fost tăiate, și dacă tu, care erai dintr-un măslin sălbatic, ai fost altoit în locul lor, și ai fost făcut părtaș rădăcinii și grăsimii măslinului,
18. nu te făli față de ramuri. Dacă te fălești, să știi că nu tu ții rădăcina, ci rădăcina te ține pe tine.
19. Dar vei zice: "Ramurile au fost tăiate, ca să fiu altoit eu."
20. Adevărat: au fost tăiate din pricina necredinței lor, și tu stai în picioare prin credință: Nu te îngâmfa dar, ci teme-te!
21. Căci dacă n-a cruțat Dumnezeu ramurile firești, nu te va cruța nici pe tine.
Mă gândesc că ar fi o discuție interesantă și cu apetit de cunoaștere, dar nu știu cum să o intitulez și dacă o acceptați să fie discutată, dacă da , atunci dați-mi ordin cum să procedez.
Prin respectul ce vil port, vă mulțumesc anticipat pentru înțelegere și Adonai - Domnul să fie cel dintâi în viața/familia voastră și să vă poarte de grijă, ca nici un rău să nu vie pe strada voastră.
Si eu ma gandesc la un subiect. Sa ne punem intrebarea daca Domnul Isus a creat o noua religie sau doar a reformat iudaismul. De asemenea, religia apostolilor este o religie noua, sau este o forma de iudaism?
Cred ca ar fi foarte important sa ne raspundem la aceste intrebari deoarece epistolele din N.T. in iudaism ar avea anumite interpretari, iar in afara iudaismului cu totul alte interpretari. De exemplu, una este sa spui unui evreu ca ramane odihna ca cea de Sabat si alta este sa spui asta unui neevreu. Sunt perceptii cu totul diferite.
Subiectul pe care l-am deschide ar cuprinde si pe cel propus de domnul Nica Schirod legat de textul din Romani 11.
Va multumesc.
Sa aveti pace si binecuvantari.
De asemenea, religia apostolilor este o religie noua, sau este o forma de iudaism?
Pe scurt, credinta apostolilor avea ca baza- Legea si Profetii nu o religie noua.
Yeshua, cand era pe pamant,a spus ceva tare important:Matei 13:52 Și El le-a zis: "De aceea orice cărturar, care a învățat ce trebuie despre Împărăția cerurilor, se aseamănă cu un gospodar, care scoate din vistieria lui lucruri noi și lucruri vechi."
Sincer,dupa umila mea parere, cuvantul religie apare in urmatoarele versete din scriptura: Faptele apostolilor 25:19 Aveau împotriva lui numai niște neînțelegeri, cu privire la religia lor și la un oarecare Isus, care a murit, și despre care Pavel spunea că este viu. Galateni 1:13 Ați auzit, în adevăr, care era purtarea mea de altădată, în religia Iudeilor. Cum, adică, prigoneam peste măsură de mult Biserica lui Dumnezeu, și făceam prăpăd în ea; Galateni 1:14 .....și cum eram mai înaintat în religia Iudeilor decât mulți din neamul meu, de o vârstă cu mine. Eram însuflețit de o râvnă nespus de mare pentru datinile strămoșești. Iacov 1:26 Dacă crede cineva că este religios, și nu-și înfrânează limba, ci își înșeală inima, religia unui astfel de om este zadarnică. Iacov 1:27Religia curată și neîntinată, înaintea lui Dumnezeu, Tatăl nostru, este să cercetăm pe orfani și pe văduve în necazurile lor, și să ne păzim neîntinați de lume.
Acest cuvant ''religie'' nu-l gasim in cartea Vechiului Legamant, cunoscut ca si Legea si Profetii sau sulurile Torei, prin urmare, nu are corespondent in Tora.
Daca am citii versetele de mai sus, inlocuind cuvantul religie cu, cuvantul credinta, care are corespondent in Vechiul Legamant, am observa, ca ceva se leaga mult mai frumos decat, cand citim -''religia-religie''.
Daca dorim sa aflam -ce este credinta?
Aflam cu siguranta:Evrei 11:1 Și credința este o încredere neclintită în lucrurile nădăjduite, o puternică încredințare despre lucrurile care nu se văd.
Daca in versetul din Evrei 11:1 am schimba cuvantul credinta cu religie,iar daca am face proba, am descoperii, ca tot cuvantul -credinta- este mai de suflet si nu -religia.
Cuvantul credinta, credincios,credinciosie il gasim atat in Vechiul cat si in Noul dar religie nu-l gasim in vechiul.
In vremuriile actuale, oamenii indiferent de confesiune, mai rar intreaba : Care este credinta ta? Sau...Esti in credinta?
....Nu' oamenii intreaba: Care este religia ta ?
Iar daca raspunzi cu Iuda 1:3
Preaiubiților, pe când căutam cu tot dinadinsul să vă scriu despre mântuirea noastră de obște, m-am văzut silit să vă scriu ca să vă îndemn să luptați pentru credința, care a fost dată sfinților odată pentru totdeauna.
-Cu siguranta le-ai da de gandit, si poate s-ar intreba, care este credinta sfintilor? Derek a scris:
De exemplu, una este sa spui unui evreu ca ramane odihna ca cea de Sabat si alta este sa spui asta unui neevreu. Sunt perceptii cu totul diferite.
Acest verset, pentru mine cel putin, este atat de simplu.
Citeste aceasta fraza fara ''ca cea''care este in rosu si vei afla cat de minunat este raspunsul.
Pentru evreu odihna este egal cu Shabat, simplu.
Evrei 4:9 Rămâne dar o odihnă ca cea de Sabat pentru poporul lui Dumnezeu.
Poporul Celui Sfant a fost, este si v-a ramane Israel si acest popor a avut legi, porunci si sarbari, deci, semnele dupa care se cunoaste ca este sfintit.
Daca acest subiect tine de subiectul deschis de fratele Nica, rog administratia sa mute aceste postari la locul cu pricina,multumesc.
Sa fi binecuvantat!
Ceea ce vreau sa spun, de fapt, este ca religia apostolilor era o forma de iudaism reformat si nu era o religie noua. Era o partida iudaica care se numea Partida Nazarinenilor (in ebraica NEȚARIM).
Aceasta partida nu a evoluat, s-a pastrat asa cum era, din primul secol pana astazi.M-as bucura daca ati verifica, puteti cauta pe Google" NETZARIM" sau "NETZARIM FAITH".
Sigur, si Nețarimii sunt divizati, nu sunt o singura grupare, dar crezul lor s-a pastrat intact. Pe scurt, ei cred ca poruncile Torei trebuiesc respectate si Mesia a venit in persoana lui Yeshua Ben Yosef, adica Domnul Isus.
In timpul cand a fost scris N.T. , neamurile erau alaturi de evrei in cadrul Partidei Nazarinenilor. Separarea acestora de evrei se face treptat in secolele urmatoare, culminand cu decretele lui Costantin cel mare si aparand astfel crestinismul a carui istorie o cunoastem.
Dar este bine de subliniat ca, la origini, a fost o forma de iudaism si N.T. trebuie citit si inteles in interiorul iudaismului, nu in afara lui. Sabatul , Sarbatorile si altele nu sunt negociabile, ele sunt axiomatice fiind parti din ceea ce defineste iudaismul.
Si eu sunt un umil prozelit la credinta Nețarim, am incercat sa-mi actualizez profilul dar nu merge. Cred ca trebuie sa sterg contul si sa deschid altul.
Eu nu prea stiu cum e cu subiectele pe aici, daca am gresit cu ceva, imi cer scuze.
Sa aveti pace si binecuvantari.
Ma gandesc ca ar fi bine sa deschidem o discutie despre lupta credinciosului cu duhurile rele. Cum ataca duhurile si cum ne putem apara. Ce arme am avea si cum le folosim. Sau poate exista discutia asta si nu stiu eu inca, daca exista va rog sa-mi spuneti. Va multumesc. Sa avem pace si binecuvantari.
A sluji lui Dumnezeu cum vrea omul, si nu cum cere Dumnezeu, este idolatrie.
Deconectat
emanolake (detalii numai pentru membrii conectaţi)
26423. Postat la 28/12/2014 21:23 - 3779z1h29m
Încearcă să expui anumite referințe despre subiect și se va face și în privința aceasta o postare cu tema indicată...
Multumesc, am vazut pagina, este despre scos demoni, eu ma gandeam la un subiect mai amplu, care sa cuprinda , pe cat se poate, intreaga lupta a credinciosului cu duhurile straine si nu doar acest aspect. A scoate demoni este " Olimpiada", numai campionii pot face asa ceva, eu ma gandeam la 'antrenamentul" de pana la acel nivel. Dar sigur ca pot sa scriu acolo, de ce nu. Sa avem pace si binecuvantari.
A sluji lui Dumnezeu cum vrea omul, si nu cum cere Dumnezeu, este idolatrie.
Pace si har,
Daca exista un topic ce trateaza invierea celor rai, m-ar interesa sa contribui si eu.
As fi interesat sa discutam cand invie cei rai?
Sunt date trei posibilitati:
1. inainte de mia de ani
2. in mia de ani
3. dupa mia de ani
Evident, doar una trebuie sa fie adevarata.
"Niciunul dintre cei rai nu va intelege" Daniel 12:10