Michael Roman a scris:
În consecință, cu părere de rău, mă disociez PUBLIC de un forum unde se batjocorește NUMELE mai presus de orice nume și vă rog să închideți contul meu pe portal.
Draga frate,
Aș dori sa scot în evidența o posibilă "scapare" în afirmațiile de mai sus în care se expune o "posibilă" vinovație a cuiva (necostatată oficial) și consecința se răsfrânge asupra altcuiva. În cazul concret se meționează că o persoană (sau mai multe) ar fi facut unele afirmații "de vinovăție" și consecința se răsfrânge asupra mediului unde s-au făcut (forumului) și nu a persoanei. O astfel de stare greșită de a judeca lucrurile a avut-o și Moise în pasajul din Exodul 32:31-33 dar Domnul l-a corectat în cele afirmate: "Pe cel ce a păcătuit împotriva Mea, pe acela îl voi șterge din cartea Mea".
Deasemenea ar trebui să fie specificat concret dacă astfel de afimatii batjocoritoare există și înaintate administrației, în mod privat, care poate decide dacă "batjocoresc NUMELE mai presus de orice nume" ca altfel oricine ar putea să suțină orice împotriva oricui fără a ajunge la o constatare oficială. Așadar, iubite frate, sugestia ar fi să alegeți calea corecta într-o astfel de situație.
"Dacă crede cineva că știe ceva, încă n-a cunoscut cum trebuie să cunoască" - 1 Cor 8:2
Sincer, imi pare rău de tot ce se intâmplă , până si fratele Michael vrea să părăsească portalul,un om care studiază mult de tot,păcat...sper să se schimbe situatia.
Si eu am vrut să părăsesc portalul acum aproximativ un an in urmă ,dar datorită fratelui Ovidiu si sorei Lucia nu am mai plecat ,(singurii care mi-au iesit inainte )si mi-au spus să nu părăsesc portalul,măcar că eu mă simteam vinovată ,deoarece gresisem la unele topicuri si am invătat din greseli si incă imi dau silinta ca să nu gresesc, mai mult de cât atât, să intristez inima cuiva.
Acum ,consider că, ascultându-i am procedat corect ,deoarece am avut multe de invătat de la voi toti,inclusiv de la fratele Michael...pentru care am un deosebit respect si Sfântul Lui Israel să-l binecuvinteze.
Fratele Eliahu-George ,este o persoană curajoasă ,insă, cred că multi nu il inteleg,dânsul asa vede lucrurile ,le cercetează si are libertatea să-si spună punctul de vedere,oricine are acest drept ,cu conditia să nu incalce regulamentul.
Cât despre mine ,aleg pacea si armonia intre frati.
Pe acest forum am citit vorbe foarte grele, batjocuri scrise la adresa Numelui Domnului și Mântuitorului meu, Isus Hristos. Așa ceva nici la cei mai răi oameni din lume nu am citit/auzit...
Frate Michael sunt de-acord cu dumneavoastră cu privire le unele afirmați făcute de unii utilizatori, este adevărat că ce s-a scris la acest subiect cu privire la numele lui Isus m-a iritat și pe mine, dar tot odată trebuie să știți că acest forum a fost făcut cu scopul de a comunica prin intermediul internetului cu toți frați și cu toți cei ce sunt interesați să caute adevărul, din păcate nu putem opri convingerea cuiva, fiecare este liber să-și exprime credința după cum este călăuzit, este adevărat că atunci când se încalcă unele reguli impuse de acest portal se vor lua măsuri, vă mulțumim pentru sesizarea ce ați adus-o administrației și sperăm că în cel mai scurt timp să avem liniște cu privire la astfel de afirmați.
Fiți și voi îndelung răbdători, întăriți-vă inimile, căci venirea Domnului este aproape.Iacov 5:7
A-mi aduc aminte de un Cuvintele Mantuitorului adresate Ucenecilor Lui :Nu știți de ce duh sunteți însuflețiți!
Ma tot intreb si cred ca o sa-mi ia ceva timp sa realizez, cum un copil al Domnului sa fie sanctionat pe un forum Crestin .
Frt .George cu tot respectul nu ati procedat bine la ce ati afirmat , pentru ca daca spunem ca avem Credinta si nu ne stăpanim vorba , alergarea este zadarnică pe aceasta Cale .(aceptati-o ca un sfat din partea mea si nu ca o judecată)
Este bine sa cautam pacea si linistea si sa iubim pe aproapele nostru indiferent de Credinta fiecăruia .
Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
Azi, dupa informatiile mele( daca sunt adevarate), FRATELE NICA mai adauga inca un an la sirul anilor lui...
Am sa-i transmit cu aceasta ocazie gandurile mele de bine, dorinta de a sta impreuna in vesnicie alaturi de Avram , Isac si Iacov.
Insa pana atunci, doresc sa-l avem printre noi asa cum este, un bun sfatuitor, un bun mangaietor, tata, frate si prieten.
Asa cum este zapada,
Alba si stralucitoare
Tot asa sa-ti fie fapta,
Ce-ti va aduce rasplata!
Cand tristetea te rapune
Si in ganduri se aduna,
Izgoneste-o si alung-o,
N-o lasa sa-ti cante-nstruna!
Anii vin si trec ca vantul
Insa fratii adevarati
Stau cu tine la taifas...
Si cum bun este Cuvantul
Stiu ca un batran curat
Este de apreciat...si de nu-l ai,
Vrei sa-l cumperi...
Frate Nica, stii ce vreau?
Ca un vultur sa te-nalti,
Sa fi sanatos si bun,
Si sa ne scrii pe portal!
Te iubim, familia Staicu
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat
RE: Chat
cautatorul (detalii numai pentru membrii conectaţi)
20861. Postat la 14/12/2012 17:49 - 4523z5h33m
Buna seara
Domnul Nica te rog permite-mi sa iti spun si eu cateva cuvinte ;
,, Dacă este pe pământ Iubire, să fie a dumitale ,
Dacă este Fericire să ai parte de ea,
Dacă este Sănătate să nu-ți lipsească,
Și tot ce-ți dorești să se împlinească.....!,,
Domnul să vă binecuvinteze cu sănătate, înțelepciune și viața veșnică împreună cu El.
Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
Deconectat
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
20868. Postat la 15/12/2012 22:38 - 4522z0h44m
Nu pot numi om pe cel care scrie astfel. Mesajele acestea nu au ce căuta aici. Ele ar trebui șterse, deoarece, murdăresc cinstea , corectitudine, loialitatea portalului melhisedec. Cine poate să scrie pe portalul melhisedec alături de cel ce scrie astfel?
postarea 20794/9-12
Religia creștină este CORECTĂ (din toate punctele de vedere - Crăciunul este sărbătoarea Domnului Isus - Isus Însuși este porcul (Sus scrofa domestica - după denumirea științifică a porcului), și adevărații creștini sacrifică pe Isus în fiecare an) - este corect așa - problema este că atingerea de porc (cred și de numele lui) spurcă pe oricine!
Shalom! Datorita vietii zbuciumata in care traiesc, si eu si altii, as propune deschiderea unui subiect despre: Cum ar trebui un crestin sa isi petreaca ziua? Fiind vorba de zilele normale din saptamana, sa face o analiza Biblica, despre cum ar trebui, si cum traim ziua respectiva. Ex: Dimineata ma trezesc ma spal, fac o rugaciune, mananc , merg la servici, sau ma rog si plec la servici, ma rog in timpul serviciului la o ora anume ... .? Va rog, daca este o idee buna, sa dezbatem!
Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2
lisha a scris:
Lavinia eu nu am fost interesata niciodata de zodiac, tin minte ca uneori la scoala mai glumeam cu pritena si colega mea pocaita....citeam si noi ca fetele din revistele colegelor si ne amuzam de faptul ca uneori nu se potrivea nimic din ce scria cu viata noastra )
Referitor la magi am si eu multe curiozitati....am citit mult, nu stiu daca tot ce ma citit are relevanta....documentata sunt dar....mai sunt intrebari
Sora Lisha ,omenirea este năpadită de zodiac ,aproape că, nu se mai poate fară ...este ca un drog.
De aceea, am si deschis topicul ,deoarece... este specificat cuvântul zodiac in biblie...si cred că acest cuvânt vine din babilon si nu din ceva sfânt.
Vorba fratelui Michael ...nu poate fi si sacru si profan ....ori e una ori e alta ,ori e albă ori e neagră.
Te astept acolo cu intrebari ....de ce nu te implici ?
Câtu-si de putin...contează..să stii si parerea ta.
...................
Ce face micuta ta ?
Ii place zapada?
Bogdan al meu ...când a văzut zăpada ...ooooo ce fericit ,m-am jucat cu el in zăpadă...facea tumbe .
Si după...o răceală zdravană ,de-abea l-am scos din febră....o viroză urâtă...dar acum e bine .
Lavinia1 a scris:
Sora Lisha ,omenirea este năpadită de zodiac ,aproape că, nu se mai poate fară ...este ca un drog.
De aceea, am si deschis topicul ,deoarece... este specificat cuvântul zodiac in biblie...si cred că acest cuvânt vine din babilon si nu din ceva sfânt.
Vorba fratelui Michael ...nu poate fi si sacru si profan ....ori e una ori e alta ,ori e albă ori e neagră.
Te astept acolo cu intrebari ....de ce nu te implici ?
Câtu-si de putin...contează..să stii si parerea ta.
...................
Ce face micuta ta ?
Ii place zapada?
Bogdan al meu ...când a văzut zăpada ...ooooo ce fericit ,m-am jucat cu el in zăpadă...facea tumbe .
Si după...o răceală zdravană ,de-abea l-am scos din febră....o viroză urâtă...dar acum e bine .
Lavinia promt sa imi scriu si eu pareerea dar nu stiu cand......intru zilnic sa va citesc....si cam atata, mai mult nu prea am timp.
Noemi e bine inca nu stie de zapada....in schimb stie de plecat afara, plange dupa tati dupa parinti mei, fratii mei...dupa mine nu plange ) inainte de frig noi ieseam mult cu ea afara acum e musai sa stam in casa.
Nu mi-a fost niciodata racita, acum mi se pare ca mai tuseste din cand in cand...oare ar trebui sa-i dau ceva???
Azi astept pe ai mei sa vina sa o duca la ei....am treburi in oras...
Are aproape 10 luni merge peste tot si tot trage....nu pot face nimic cat e trezita, trebuie sa stau cu ea pe jos sa ma joc.....
Oare tu cum te descurci cu toti?
"...iarta-ma ca vin prea des in fata Ta pentru a cere....si prea rar pentru a da..."
Nu imi este greu cu cei cinci ai mei ...mă descurc bine,stai linistită două fete sunt la liceu ,una la generală una la gradi...si Bogdanel e cumintel ,ii place să se joace cu lego si masinute...să deseneze...o vede pe Andra care are 5 ani, si el vrea să coloreze ca si ea,este un mic imitator.
A ...fetita ta este in perioada aceea ....tot după ea trebuie să fii ,stiu cum este...
Ce frumos nume i-ai pus,Noemi,să-ti traiască si să crească mare si să-ti aducă alinare si bucurie.
Păi..cu privire la ceva de tuse..sti, sunt tot felul de prod.in farmaciii ,eu tin cont de cele naturale.
Fetita ta este cam micută pentru miere ..de exemplu ,doar după un an ar trebuii să-i dai miere de stup..nu stiu dacă ai stiut aceasta?
Dar dacă tusea persistă nu-i de joacă...eu am ajuns să-l tratez cu antibiotice...tusea groaznic si mai ales noaptea..pană se ineca cu expectoratiile si mai făce si febră peste 39 .
Mierea este foarte bună...dar nu exagerat cu ea, eu l-am tratat cu siropuri de la Fares si sunt si ceaiuri de răceala de la Fares...pt. toată familia ,sunt foarte bune.
Dar este unul foarte bun pentru copii Grin- Tussin ,este extraordinar de bun ..nu stiu dacă stiai de acest produs,este super bun si bine tolerat de organism,poti vedea pe net despre el si ingredientele naturale pe care le contine.Stii, este posibil să-ti tusească si dacă este alergică la ceva ...dacă spui că nu ti-a fost nici o dată racită ,asta inseamnă ca are imunitatea bună,bravo tie!... că o ingrijesti bine ...dăi fructe si morcov dacă-i place.
La Bogan al meu ii plac mandarinele tare mult.
Sănatoasă să-ti fie.
wow pai tu ai copii mari.....nu stiam,
Domnul sa va binecuvinteze!
Numele pe ultima suta de metri l-am ales, noi am stiut ca.i baiat pana aproape am nascut
Eu am vrut doar Noemi dar al meu sot a tinut neparat si numale meu zice ca fetele isi schimba numele cand se marita si macar prenumele sa il aiba de la mama..... ) (si pe mine ma cheama ca pe mama)
De miere stiu ca nu e voie pana dupa un an, tata i-a pus pe buze de cateva ori...el e stupar
La Noemi nu prea ii place dulcele....in rest acru orice....suge lamaie goala
Fructtele nu ne lipsesc poate manca cate vrea....mai nou sunt si eu mai ingaduitoare o mai las si sa se murdareasca si sa imi mai faca prin casa...daca nu o las nu se invata niciodata singura
Azi a tusit mai des dar in rest nu are nimic, nu febra, nu curge nasul, e vesela...
Intru si citesc espre Grin-Tussin si merg si i-au
Ms...
"...iarta-ma ca vin prea des in fata Ta pentru a cere....si prea rar pentru a da..."
Deconectat
"Spre deosebire de sărbătorile care au loc într-o zi fixă a lunii, Sabatul nu este legat de ciclul lunii. El vine în fiecare a șaptea zi pentru a comemora odihna lui Dumnezeu după ce a creat lumea".
Dragă soră Valentina, constat că toți vectorii atracțiilor tale au un sens bine determinat. Eu îl cunosc bine pe fratele Tiberiu Al. Foszto, din pericolul în care s-a aflat... ca să rămână fără adăpost deasupra capului dintr-o posibilă catastrofă naturală, în care poate să confirme că eu am fost unul care i-am oferit o autentică soluție (total dezinteresat), după care... băniesc de ce m-a uitat! Am procedat la această divagație, pentru a nu da motiv de a fi bănuit că am ceva cu persoana domniei sale dar, ...dacă chiar îi aparține afirmația, cu cât mai mult pactizezi cu el parafrazându-l, roagă-l să-ți dea și argumente de susținere - mai ales că el este un bun cunoscător al Sărbătorilor unanim acceptate, în condițiile în care tu esti și împotrivă (nu numai total necunoscătoare) - ar fi bine să te pronunți, după ce îi înțelegi paginile cu ,,Iată Sărbătorile Mele,, - cine nu are cunoștințe într-un domeniu, nu poate judeca în domeniul respectiv.
Dacă marea majoritatea evreilor (cu excepția karaiților) schimbă Luna nouă - Roș Hodeș cu până la 2 zile pentru a aranja să nu cadă Ispășirea într-o zi de vineri sau duminică (din cauza aprinderii lumânărilor pentru și în Shabat), tu aduci argumentul că Sabatul nu este legat de CICLUL LUNII?
Toate Sărbătorile sunt legate de CICLUL LUNII, ca fiind ,,creierul Sărbătorilor,, iar Sabatul fiind PRIMA SĂRBĂTOARE LEVITICĂ (și din Leviticul), și INIMA Sărbătorilor, nu poate fi rupt de CICLUL LUNAR, cum nu poate fi rupt din GHIRLANDA SĂRBĂTORILOR (decât de cei care... spre veșnica lor nenorocire, consideră Sărbătorile ca fiind Lege Ceremonială).
Știu precis că ți-a dat Iedidia argumente cultural-istorice... zdrobitoare, ...care bat cu Biblia, mai mult decât concluziile oricărui pastor sau prezbiter încorsetat cu doctrina bisericii care îl plătește, și înrobit de linia plăcută de cei ce îl aleg (ca în politică).
Dacă totuși greșesc (sunt și eu om supus greșelii), și nu ți-a dat cumva această dovadă a schimbări Sabatului săptămânii succesive, ți-o dau eu (din partea lui), ...pentru mai interesează și pe altcineva de pe acest Forum.
Chiar si o luna care urma unei luni de 29 de zile nu se putea presupune ca are 30 de zile; problema aceasta cu privire la ziua intai a lunii noi ducea la tinerea atat a zilei a 30-a, cat si a zilei care urma. Obiceiul acesta era binecunoscut la Roma. Horatiu se referea in Satirele sale (I.9. 67-70) la tricesima sabbata, sabatul zilei treizeci:
Horatiu: Fara indoiala nu stiu de ce doresti sa vorbesti in taina cu mine, ziceai.
Fuscuc: Imi aduc bine aminte, dar intr-un timp mai bun da-mi voie sa vorbesc: astazi este tricesima sabbata: vrei sa-i ofensam pe evreii circumcisi?
Dupa ce au devenit o chestiune de calcul, lungimile lunilor puteau fi cunoscute mai dinainte, fara a depinde de observatie directa. Din nefericire nu stim cand a avut loc schimbarea de la observatie la o succesiune regulata de luni de 30 de zile si de 29 de zile. Avem dovada directa considerabila cu privire la practica calendaristica post-exilica din documente iudaice datate, gasite in Egipt, dar dovada din aceste surse a dat prilej la diferente de opinie asupra chestiunii calcularii fata de observatie.
Probabil ca persoanele oficiale care se ocupau de calendar foloseau metode de calcul in timp ce pastrau practica de a invita martori pentru a raporta despre aparitia lunii noi in fiecare luna sau cel putin pentru luna Nisan. Urma in mod natural ca aceste proceduri traditionale sa fie pastrate inca multa vreme dupa ce devenisera nenecesare.
Pune genunchiul la podea cu post și rugăciuni stăruitoare, și vei primi hrană curată - E.G.White spune că: ,,Dacă numărul ar fi o dovadă de reușită, atunci Satana poate pretinde întâietatea, căci în această lume, urmașii lui sunt în mare majoritate,, (Testimonies vol.5 pg.31 paragraful 1, la fel ca în Test.V.6 pg 132/2). În CREDINȚĂ... ai grijă cu atașarea de partea majorității, să nu cazi în Isaia 41.24: Iată că nu sunteți nimic și lucrarea voastră este nimic.
Ca un test docimologic, deși nu mă atrag jocurile și glumele, postez în același context... o problemă pe care mi-a dat-o ca divertisment un prieten credincios și după cum îl consideram eu, ...după gândirea evreiască, ...năvonim = destupat la minte.
Rezultaul meu fiind însă TOTAL DIFERIT DE AL LUI, drept pentru care... cerând numai răspunsul la rezolvarea dată deja în problemă, i-am răspuns că problema este simplă, dar... prin rezultatul intuitiv tendențios, îi conferă esența în scopul de a sminti pe cei care nu au stabilitate rațională: Iată problema:
VREI SA CUMPERI O BLUZA DE 97 EURO.
NU AI BANI, ASA CA CERI MAMEI 50 EURO,
SI TATALUI INCA 50 EURO.
50+50=100 EURO
CUMPERI BLUZA,SI RAMAN 3 EURO.
DAI MAMEI 1 EURO,TATALUI 1 EURO,
SI CU 1 EURO RAMAI TU.
ACUM DATOREZI LA AMANDOI CATE 49 EURO.
49+49=98 EURO +1 EURO AL TAU=99 EURO
UNDE ESTE INCA 1 EURO ?
O prietenă învățătoare, m-a apostrofat, că... pentru un cadru didactic, este o bătaie de joc, fiind o problemă pentru clasele 1-2 (eu credeam că este de 3-4)!
<< ADEVĂRUL FĂRĂ DRAGOSTE ESTE O ÎNȘELĂTORIE; DRAGOSTEA FĂRĂ ADEVĂR ESTE O ILUZIE >>
Deconectat
20953. Postat la 23/12/2012 04:30 - 4514z18h52m
argumente cultural-istorice... zdrobitoare,?
Sunt omenești. Nici chiar problema cu bluza nu e un argument.
Ce-ar fi să ne întoarcem la STĂ SCRIS.
Foarte bine sora Valentina!
Știu bine că fiecare lucru, fiecare ființă și fiecare om, are un stadiu de dezvoltare, și un nivel propriu (al lui): de vitalitate, de sănătate, de putere, de educație, de comportament, ...de toate. Când am priceput aceasta, eu am căpătat înțelegerea că pentru nivelul la care a ajuns un om (care până moare se poate schimba), eu nu-l mai pot... nici acuza, nici judeca, nici urâ, nici... nici; pot acuza și urâ un măr care nu este copt, o furnicuță care nu poate căra un sac de grâu (o dată), un găină care nu poaqte zbura ca o rândunică, un copil de clasa a IV-a care nu-mi poate rezolva sau înțelege o ecuație cu O SINGURĂ NECUNOSCUTĂ, sau... un om care nu poate... ceva???
Nu poate, ...nu poate! Nu toți pot fi doctori (eu nu am putut), nu toți cunosc și pot totul - eu... CEL MAI TARE, cel mai frumos, cel mai bogat, cel mai deștept, ...și CEL MAI MODEST, ...eu care LE știu și le pot pe toate, ...niciodată nu-mi ies la fel... nici măcar cartofii prăjiți care îmi plăceau dar când am văzut că de 10 ori mi-au ieșit arși, de 100 de ori nefăcuți și doar o singură dată bine, eu care le știu pe toate, am înțeles că nu sunt făcut pentru așa ceva; la fel și cu spălatul rufelor sau orice în afară bucătărie (eu nici mașina nu știu să mi-o spăl, că sunt prea pretențios, și dacă nu pot curăța ceva undeva greu accesibil, încerc să demontez toată mașina... ca să curăț mizeria care se desfată în colțișorul ei, ca omul în liniștea lui (așa, o duc la spălat și îmi place cum o face cel priceput în așa - așa las și credința cu religia, s-o curețe Cel ce ce știe totul, și nu greșește niciodată).
În aceste condiții, eu iubesc pe TOȚI OAMENII de pe pământ, fiindu-mi scârbă de lumea aceasta cu toate plăcerile ei; așa cred că nu mi-am pierdut timpul și nici aprecierea CELOR CE LE ESTE DAT SĂ ÎNȚELEAGĂ ce fac și spun - cei ce nu înțeleg, este treaba lor și a Stăpânului lor pe care... fiecare și-l alege LIBER (Matei 6.24; Luca 16.13).
Așa am înțeles eu să iubesc orice a creat YHVH, indiferent de cum sunt tratat de fiecare după nivelul lui - eu sunt preocupat doar de ce și cum fac eu pentru ORICE SEAMĂN al meu, NUMAI și NUMAI după Voia și spre Slava Celui pe care eu ÎL înțeleg... ca fiind Creatorul și Mântuitorul meu și al tuturor - nu mă interesează NIMIC din TOT ce nu este pe această cale (pe care... o caut după îngustimea ei, și după cel mai mic număr de oameni care o descoperă și merg pe ea) - vreau ca să fiu ca o floare care îmi dau PARFUMUL MEU, așa cum este el, dar să-l dau pe tot și tuturor... la fel, ...doresc să fiu diferit de TOATĂ LUMEA ACEASTA în care... Sfântul Cuvânt ne-a spus și NE-A SCRIS TOT ce ne este folositor... nouă, rămânându-ne doar SĂ ALEGEM:
Ioan 5.43-47: Eu am venit în Numele Tatălui Meu, și nu Mă primiți; dacă va veni un altul, în numele lui însuși, pe acela îl veți primi. Cum puteți crede voi care umblați după slava pe care v-o dați unii altora, și nu căutați slava care vine de la singurul Creator Mântuitor? Să nu credeți că vă voi învinui înaintea Tatălui; este cine să vă învinuiască: Moise, în care v-ați pus nădejdea. Căci, dacă ați crede pe Moise, M-ați crede și pe Mine, pentru că el a scris despre Mine. Dar dacă nu credeți cele scrise de el, cum veți crede cuvintele Mele?
Iată și câteva cugetări omenești pe care le-am apreciat în sensul înțelegerii mele, ...al căror tâlc împarte lumea în două, și o întrebare ale cărei răspunsuri ne descoperă situația în care ne aflăm ca societate actuală - ne merităm soarta!
Înainte de a deveni fluture, omida trebuie să-și dorească aripi, să fie pregătită pentru măreția zborului și, mai ales, să deteste suficient de mult faptul de a se târî mereu.
Pământenilor le este suficient opaițul; ei nu au nevoie de Stelele care cred până la convingere că ele au fost lăsate călăuză doar pentru corăbieri.
Visul și Strădania sunt părinții oricărei Împliniri. Fără vis, Împlinirea nu este decât un copil nedorit, aruncat din sufletul omului și lăsat pe drumurile pustiite ale sorții. Fără strădanie, rămâne o simplă sămânță spulberată în zările speranței deșarte.
Fiecare Astru își are sclipirea lui, dar omul... deși prin Marea Jertfă este mai scump decât astrul care îl simbolizează și a cărui senificație este, nu-și poate regăsi sclipirea pierdută.
Întrebarea lui Dostoievski: De ce schimbarea lumii se produce atât de încet?
Câteva încercări de răspuns:
- Pentru că avem mulți cercetători, dar foarte puțini descoperitori; pentru că avem mulți preoți cu mulți dumnezei, dar foarte puțini credincioși într-un singur Creator Mântuitor; pentru că avem multe școli, dar puțină educație; pentru că avem multe legi, dar dreptatea nu mai sălășuiește printre noi;
- pentru că avem mulță cunoaștere, dar prea puțină înțelegere; pentru că avem case tot mai mari, dar familii tot mai mici; pentru că avem tot mai mulți copii și tot mai puțini părinți;
- pentru că avem poduri peste munți și văi, dar nici o punte peste prăpăstiile dintre ființele noastre; pentru că trupurile noastre sunt mai aproape ca niciodată, dar sufletele au înghețat în depărtări nemărginite;
- pentru că ne luminăm orașele și casele în timp de noapte, dar întunericul s-a așternut peste conștiințele noastre însingurate;
- pentru că oamenii prezentului au ajuns ca vitele de povară cărora li se pun hamuri de aur (ambiții sociale) și mănâncare codimentată (profituri umflate) la iesle argintate (lux și comfort), ca să fie mândrii că trag la carul unui rege, până când rămân fără putere, când sunt aruncate ca niște creaturi netrebnice; în loc de a urmării sensul vieții mulți urmăresc doar interese meschine pentru asigurarea unei bunăstări materiale afișată oetentativ, numai pentru a-și dobândi o înaltă recunoaștere socială, neglijându-și nivelul duhovnicesc pipernicit;
Rezultatul este o lume în care deșertăciunea cu absurdul se află într-o continuă întrecere, din care totdeauna câștigă tragicul.
Dilema lui Dostoievski: libertate sau fericire??? ...o trăim toți în tragismul ei.
Oamenii aleg bunăstarea pe credit și au pierdut libertatea persoanei; au pierdut până și libertatea țărilor lor. Absența sensului vieții duce la închiderea omului într-un algoritm fără viitor, fără perspectivă, între o muncă nesigură de la o zi la alta și o biserică deschisă permanent pentru a sminti și hipnotiza pe oricine se ferește de droguri, trăindu-și viața într-un interval de timp nedeterminat.
Zaharia 12.4: În ziua aceea, zice YHVH, voi lovi cu amețeală pe toți caii și cu turbare pe cei ce vor călări pe ei; dar voi avea ochii deschiși asupra casei lui Iuda și voi orbi toți caii popoarelor.
Ai milă de noi Prea Înalte, și îndură-te de noi după Sfântă Voia Ta! ...nu ne lăsa fără lumina și sprijinul Tău, după Cuvântul Tău!
Romani 9.15: Căci El a zis lui Moise: Voi avea milă de oricine-Mi va plăcea să am milă; și Mă voi îndura de oricine-Mi va plăcea să Mă îndur.
...căci: ...adevărate și drepte sunt judecățile Tale! (Apocalipsa 16.7).
<< ADEVĂRUL FĂRĂ DRAGOSTE ESTE O ÎNȘELĂTORIE; DRAGOSTEA FĂRĂ ADEVĂR ESTE O ILUZIE >>