Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 10
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Diverse | Chat
Pagina 59 din 95 << < 56 57 58 59 60 61 62 > >>
Deconectat RE: Chat
Dani
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
21635. Postat la 12/02/2013 20:06 - 4463z3h25m
Mulțumesc tuturor pentru urare, deasemenea doresc să aveți parte toți de binecuvântările Domnului!

Fiți și voi îndelung răbdători, întăriți-vă inimile, căci venirea Domnului este aproape.Iacov 5:7
lisha
21636. Postat la 12/02/2013 20:52 - 4463z2h39m
La multi ani! Multa binecuvantare!

PS.scz de intarziere, eu nu stiam

"...iarta-ma ca vin prea des in fata Ta pentru a cere....si prea rar pentru a da..."
fullban10
21761. Postat la 23/02/2013 17:56 - 4452z5h35m
Georgian, n-ai scris tu că suntem ființe deschise?. Așa că suntem deschiși la subiecte credincioase. Poftim! Le aștept.

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat RE: CHAT
fullban8
21785. Postat la 24/02/2013 16:00 - 4451z7h30m
Sora Valentina... mulțumesc pentru intențiile frumos brodate pe față, dar... pe dedesupt, eu văd niște frânghii ale unor obișnuințe ale tale... atât de învederate, ...și de înveterate, că înțeleg bine și ușor ademenirea ta în acest teren minat, ...pe care tu ști bine că eu îl cunosc bine!

Tu zici... citez: Georgian, n-ai scris tu că suntem ființe deschise?. Așa că suntem deschiși la subiecte credincioase. Poftim! Le aștept.
1. ...Eu nu am scris niciodată că suntem ființe deschise! Aceasta, ...nu pentru că nu ar exista ființe deschise! Eu știu că sunt o ființă deschisă! Apoi... am constatat (???... cred!!!) că mai sunt vreo câteva ființe deschise și pe paginile acestui portal dar, ...eu știu BINE că... NU TOȚI suntem ființe deschise (Ioan 13.1o)!
2. ...dacă totuși, să zicem, ...că eu aș fi scris această eroare, ...într-o clipă de rătăcire, forma de exprimare a concluziei afirmative îmi descoperă cu mare exactitate intențiile tale arătate cu dragoste la Ezechiel 13.18 (Așa vorbește YaHVeH Elohim (YaHVeH Cel Atotputernic): Vai de cele ce cos pernițe pentru subsuori și fac marame pentru capetele oamenilor, de orice mărime, ca să prindă suflete! Socotiți că veți prinde sufletele poporului Meu, ca să vă păstrați cu viață sufletele voastre?

Apoi... eu, nu înțeleg la ce SUBIECTE CREDINCIOASE te referi? ...te rog să-ți precizezi deschis așteptările!
Subiectul este substantiv neutru - după cât știu eu, substativul denumește ceva, și poate primi un adjectiv care să-i arate o însușire... în sine, niciodată și nicicum... în acțiune. După câte mă duce mintea mea (eu nu pot judeca cu mintea altuia), subiectele pot fi... interesante, utile, frumoase, serioase, ...tendențioase sau ridicole; dar, nu au nici o posibilitate proprie de acțiune... să creadă (credincioase), să iubească (iubitoare), să dușmănească (dușmănoase)!
Este cam aceeași situație cu PROSTIA RELIGIOASĂ... Legea MORALĂ și Legea CEREMONIALĂ - Moralitatea este o însușire a ceea ce poate fi moral (natura, caracterul sau valoarea unui fapt, sau conduita unei ființe sau a unei colectivități) = legea (un substantiv feminin care denumește niște norme, reguli,...) nu poate fi nici FAPT, și nici ființă sau colectivitate de ființe care să aibe o comportare morală - la fel (ba chiar mai rău), este și cu CEREMONIA.
În acest domeniu, eu sunt handicapat - mintea mea (duhul meu) patinează... refuză să lucreze - glisse (refuse de travailler) - eu sunt prea prost, și prea păcătos ca înțeleg așa valori ale culturii și religiei.

Astfel, în prostia mea, eu înțeleg aceea că tu procedezi... exact cum s-au petrecut lucrurile la scrierea Noului testament: adică... printre cele adevărate spuse de mine, tu tot arunci câte o invenție a ta!

În aceeași ordine de idei, nu știu dacă prin Bacău este cunoscut un dicton care prin zona mea (să nu spun Regat), circulă printre cei cărora... una le vorbești și ei... alta înțeleg!

Dictonul sună așa:
- Bună ziua nea Istrate!
- Trei boboci de rață frate!

Astfel, eu nu-ți pot răspunde la cererea ta! ...în afară de cuvintele tale: Poftim! Le aștept! ...nu am înțeles nimic despre ce ai mai scris în dreptul numelui meu!
Dacă înțelegi că eu nu înțeleg ce aștepți, și apoi... că mi se pare o exprimare cam necorespunzătoare pentru o soră educată în credință...cu: Poftim! Le aștept! ...zic și eu... poftim! Aștept... lămuriri! sau... poftim! Aștept să te lămurești tu ce aștepți!

Ca să fiu înțeles mai bine, îți mărturisesc un lucru: din 2010 am aflat despre cea mai veche metodă de a judeca lucrurile, evenimentele și acțiunile - preluată și rămasă la f.f.f. puțini evrei - o judecată complexă și combinată (spiritual-material), bazată pe legăturile dintre semnificație și reprezentare (etimologică și semantică)!
Pentru ca să fiu înțeles și mai bine... că EU SUNT O FIINȚĂ DESCHISĂ, față de tine care pe de o parte mă rogi să postez (zici tu) subiecte interesante, și pe de altă parte zici Amin în acord cu cel care propune închiderea susținerii Adevărului, îți dau câteva rânduri din preocupările mele mai puțin apreciate de lumea bună și mai ales religioasă modernă și doctrinară:
1. Cu privire la cunoașterea omului:
Principiile cunoașterii omului sunt de așa natură încât să nu permită generarea unei prea mari îngâmfări (înfumurări) și trufii (aroganțe). Dimpotrivă, adevarata cunoaștere a omului nu poate să inspire decât o anumită modestie, prin aceea că ne demonstrează că avem de-a face cu o sarcină însemnată, la a carei indeplinire umanitatea lucrează chiar de la inceputurile civilizației, fără a o fi abordat în mod sistematic, cu o clară conștiință a scopului, în așa fel încât vedem mereu ieșind în față numai câțiva oameni mari, ici-colo, care au dispus de o mai bună cunoaștere a omului în comparație cu media, sau cu gloata din care se avântă în frunte nebănuit de mulți oameni de nimic (la fel ca în 1Împărați 21.10, 13 și 2Cronici). Aici atingem un punct sensibil: dacă analizăm în diverse medii gradul de cunoaștere a omului într-un eșantion oarecare, constatăm că majoritatea subiecților își declină competența în această materie, în în condițiile în care nu se înțeleg nici pe ei.
2. Cu privire la genetica umană:
Nucleul fiecărei celule umane conține 23 de perechi de corpusculi purtători ai caracterelor ereditare specifice purtătorilor (organismele gazdă). Acești corpusculi poartă numele de cromozomi (X și Y), modelul de la bază al robotizării care lucrează pe aceeași bază a sistemului binar (0 și 1). Câte un cromozom din fiecare pereche provine de la mama, respectiv de la tatăl posesorului (unul de la mamă, și unul de la tatăl (XX sau XY). ADN-ul determină, realizează și controlează nivelul de dezvoltare a creierului, a inimii și a organele de reproducere ale fătului (într-o combinație unică, individuală, și diferită la sexul feminin, în opoziție cu sexsul bărbătesc), prin testosteronul asimilat de făt în uterul matern. La fix 36 săptămâni și 12 zile, degetele inelare ale fiecărui făt sunt egale în înălțime cu degetele arătătoare! La fix 36 săptămâni și 12 zile, este definitivată toată harta personalității ființei care asteaptă să se nască. În jurul acestei date, au loc toate corecturile temperamentale și de caracter ale fătului, pentru ca la data nașterii monitorizată și înregistrată la locul nașterii, astral (în săptămâni și zile lunare din anul, luna și ziua), la precizia de minute și secunde din zi (în funcție de poziția Soarelui) sau din noapte (în funcție de luminozitatea Lunii), la încheierea primelor 12 inspirații de aer extrauterin într-o perioadă de 36 bătăi de inimă, după care reglează pulsul și tensiunea arterială (sub controlul exclusiv al creierului ființei nou născute).
Băiatul născut mai devreme și fata mai târziu, poartă semnele subdezvoltării și retardului; dimpotrivă, băiatul născut mai târziu și fata mai devreme, poartă semnele supradezvoltării și evoluției - talentele înăscute, completează lipsurile; talentele căpătate uniformizează (îndulcește) vârfurile și surplusurile. Magia (ghicitul și vrăjitoria) face parte din domeniul talentelor (http://talentuldepeglob.blogspot.ro/2012/02/de-cate-feluri-este-talentul.html) - ocultismul și obscurantismul teologic și exegetic susținute prin interpretarea falsurilor susținute cu alte falsuri, încadrează religia falsurilor alături de magie, în același domeniu al talentelor - și este cu atât mai greu de descoperit, cu cât FALSUL este mai aproape de ADEVĂR!

Din octombrie 2009 până în octombrie 2011, sub influența reminiscențelor creștine omorâtoare, m-a terorizat o întrebare subliniată de mine... cu ATENȚIE - de ce la 36 săptămâni și 12 zile, și nu la 37 săptămâni și 8 zile, sau 9 luni cum se exprimă toată lumea???)

Dragă Valentina! ...orice om este o carte deschisă pentru cine știe să o citească și un bun cititor într-o astfel de carte, poate să cunoască despre acel om-carte, mai mult decât se cunoaște el însuși, ...înșelat chiar în propria-i minte!

<< ADEVĂRUL FĂRĂ DRAGOSTE ESTE O ÎNȘELĂTORIE; DRAGOSTEA FĂRĂ ADEVĂR ESTE O ILUZIE >>
fullban10
21786. Postat la 24/02/2013 16:17 - 4451z7h13m
ELIAHU a scris:

Mai recitește - am vorbit despre SISTEMELE DESCHISE - OMUL este un SISTEM DESCHIS!

Am scris ce ai scris, de ce mă bănuiești de alte cele?
Iar undeva ai scis că sunt deschise teme și nu sunt continuate sau sunt deschise teme care nu sunt la înălțimea forumului ( cam așa ceva că nu găsesc pe moment , exact ce ai scris, deoarece iar m-ai supărat acuzându-mă pe nedrept și sunt tulburată) de acolo și invitația , politicoasă, că aștept, și poate și ceilalți, deschiderea unor teme pertinente, de bun simț și ziditoare din partea ta. Dar se vede treaba că zicala cu boboci de rață, nea Istrate Georgiene, trebuie să ți-o însușești.
Și dacă am scris Amin, pentru mine am scris, și după cum ai văzut topicul continuă.
Te iert deoarece ai o deformație profesională care s-a imprimat în subconștient și vezi în mine un dușman subliminal.

costy
21787. Postat la 24/02/2013 16:54 - 4451z6h37m
Pentru valentina

Cartea lui Enoch capitolul 7 :

1. Pe cand copii oamenilor se inmultisera in acele zile. s-a facut ca ficele lor s-au nascut gratioase si frumoase.
2. Si atunci, cand ingerii, copii Cerurilor, le-au vazut, s-au indragostit de ele; si ei si-au spus unii altora: sa ne alegem femei din rasa oamenilor si sa avem copii cu ele.
3. Atunci, Samyaza, seful lor a zis: " Eu ma tem ca voi nu veti fi in stare sa va impliniti gandul vostru".
4. " Si ca eu voi suporta singur pedeapsa pentru crima voastra".
5. Dar ei au raspuns: noi va juram.
6. Si noi ne legam cu totii cu blestem; noi nu vom schimba cu nimic planul nostru, noi vom savarsi ceeace am hotarat.
7. Intr-adevar ei au jurat si s-au legat intre ei printr-un legamant cu blestem. Ei erau in numar de 200 si coborau din Adis, loc asezat in apropierea muntelui Hermon.
8. Acest munte era denumit Hermon (in original armon ), pentru ca acolo au jurat si s-au legat printr-unlegamant cu blestem.
9. Iata numele sefilor lor: Samyaza, seful lor, Urakabarameel, Akibeel, Tamiel, Ramuel, Danel, Azkeel,Sarakmyal, Asael, Armers, Batraal, Anane, Zavebe, Samsaveel, Ertael, Turel, Yomyael, Arazeal. Acestia erau sefii celor 200 de ingeri si restul erau toti cu ei.

Asa e scris asa spun si eu smiley sincer sunt curios unde scrie a treia parte din ingeri .

Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
Nica Schirod
21789. Postat la 24/02/2013 17:38 - 4451z5h52m
Cineva foarte scump, care își aduce aportul, foarte sârguincios și cu bun simț aici pe portal, mâine trebuie să scrie în agenda vieții, ceva ce numai odată pe an se poate scrie, eu nu divulg secretul, dacă vrea aceea persoană să zică prezent?!

Șalom - Pace.

Mâine dimineață trebuie să te trezești mai de dimineață, pentru că ai o zi mai grea, mâine trebuie să îți aduci aminte câți ani ai și să-ți faci și datoria față de Cel care ți-a purtat de grijă și să-i ceri din inimă, ca în continuare să fie alături de tine, atunci când cărarea vieții tale o să fie/ dacă o să fie mai cu denivelări, să te ia pe brațe și să-ți netezească calea și în viață și în familie, ca gospodină, soție și mamă.

În ce mă privește, nu pot decât să-ți doresc din toată inima ca; YHWH - DUMNEZEU, să mă asculte și să-ți facă așa cum ți-am mai spus, că am 8 versete pe care mi le doresc, și-mi doresc și eu, dar și ție, să ni se întâmple potrivit cu Ps, 20: 1 - 8.

Fiți binecuvântați; Tu și toată familia ta.

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
fullban10
21793. Postat la 24/02/2013 18:17 - 4451z5h13m
Costy

Apoc. 12:1-4; In cer s-a aratat un semn mare: o femeie invaluita in soare, cu luna sub picioare si cu o cununa de douasprezece stele pe cap. Ea era insarcinata, tipa in durerile nasterii si avea un mare chin ca sa nasca. In cer s-a mai aratat un alt semn: iata, s-a vazut un mare balaur rosu cu sapte capete, zece coarne si sapte cununi imparatesti pe capete. Cu coada tragea dupa el a treia parte din stelele cerului si le arunca pe pamant. Balaurul a stat inaintea femeii, care statea sa nasca, pentru ca sa-i manance copilul, cand il va naste.

Îngerii mai sunt numiți și stele.

fullban8
21797. Postat la 24/02/2013 20:03 - 4451z3h28m
Pentru Costy!

Răzvrătirea = revolta din Cer - aruncarea lui Satan și a îngerilor lui pe pământ:

- Apocalipsa 12.9 Și balaurul cel mare, șarpele cel vechi, numit diavolul și Satana, acela care înșală întreaga lume, a fost aruncat pe pământ; și împreună cu el au fost aruncați și îngerii lui.

Îngerii care au ascultat de Satana reprezintă O TREIME din îngerimea cerească:

- Apocalipsa 12. 4 Cu coada trăgea după el A TREIA PARTE din stelele cerului și le arunca pe pământ.

Treimea de îngeri căzuți aruncată din Cer, va fi înlocuită cu o treime de oameni născuți de Sus:

Zaharia 13.9: Dar treimea aceasta din urmă o voi pune în foc și o voi curăța cum se curăță argintul, o voi lămuri cum se lămurește aurul. Ei vor chema Numele Meu, și îi voi asculta; Eu voi zice: Acesta este poporul Meu! Și ei vor zice: YaHVeH este Mântuitorul meu!

<< ADEVĂRUL FĂRĂ DRAGOSTE ESTE O ÎNȘELĂTORIE; DRAGOSTEA FĂRĂ ADEVĂR ESTE O ILUZIE >>
costy
21798. Postat la 24/02/2013 21:00 - 4451z2h31m
Care o fii adevarul sincer nu stiu acum eu asa am gasit scris asa am postat , atata stiu ca ei se lupta in continuare ca sa-l despartă pe om de Cel care la creat .Si spre bucuria noastră ni sa lasat armele cu care ne putem impotrivi lor , adica ma refer la faptele rele si păcate , ca de cel rau ne pazeste Sfantul Lui Israel . Binecuvintat sa fie EL in veci de veci .Amin

Efeseni 6.11-17 Armele de biruit hoardele intunericului,să le folosim cu toată Credinta ca vor veni si Rezultatele intr-o buna zii.

Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
fullban8
21800. Postat la 24/02/2013 21:59 - 4451z1h32m
Pentru Valentina!
Valy, ...Valy! ...Valy! ...Valy! Măi copilă dragă ești chiar de groază!
Tot nu înțelegi! Dar, nici nu te pot ajuta cu mai mult, pentru ca dacă ar fi să vorbim pe drept, aș încălca regulamentul, și nu vreau - astfel, cine înțelege... este bine, cine nu întelege este și mai bine, că rămâne cu părerea lui!
Dar... hai să vedem! Cu mult calm, că oricum cel care ar putea ieși din toate răbdările, sunt eu!
În această idee, ca să nu o iau razna în dialogul cu tine, am făcut UN PIC de HAZ de NECAZ, adică am răspuns exact după exprimarea ta - în condițiile în care mă tot gândeam la un alt dicton românesc: unde dai, și unde crapă - adică, ...ce am zis eu, ...și ce zici tu că am zis!
Da! eu știam ce am scris, și am înțeles și ce AI VRUT TU SĂ SCRI dar am vrut să-ți dau o lecție de atenție, pentru că dacă nu în toate în postările tale, cel puțin în majoritatea zdrobitoare a postărilor tale tu încurci lucrurile între ele, și dai vina pe orine altul, numai tu esti curată, ca și în cele 2 postări de mai jos, unde... tu arăți că ai greșit, și tot tu mă acuzi că... citez: Am scris ce ai scris, de ce mă bănuiești de alte cele?
Daia! Pentru că eu am scris despre SISTEMELE DESCHISE - OMUL este un SISTEM DESCHIS!,
Și tu ai zis... citez cum am mai citat și tu negi (nu negi de piele): Georgian, n-ai scris tu că suntem ființe deschise?

Păi... NU! Eu am scris de SISTEMELE DESCHISE (că OMUL este un SISTEM DESCHIS... un organism deschis (în om intră mâncare și ies materii fecale, în om intră apă și iese urina și transpirația, în om intră oxigenul și iese bioxidul de carbon, etc.)..., și tu ai zis că am scris despre FIINȚE DESCHISE (deschise acultării, deschise primiri, ...sincere, ...cu inima curată), ceea ce tu nu poți înțelege din motive pe care eu le știu, dar nu vreau să dau de lucru la moderatori!
Iată postările tale:
1.
21761. Postat la 23/02/2013 17:56 - 1z2h8m
Georgian, n-ai scris tu că suntem ființe deschise?. Așa că suntem deschiși la subiecte credincioase. Poftim! Le aștept.

2.
21786. Postat la 24/02/2013 16:17 - 3h47m
ELIAHU a scris:

Mai recitește - am vorbit despre SISTEMELE DESCHISE - OMUL este un SISTEM DESCHIS!

Am scris ce ai scris, de ce mă bănuiești de alte cele?

Deci, tu zici... că ai scris ce (cum) am scris eu! ...și după cum se vede CLAR, ...tu nu ai scris cum am scris eu - după Biblie, aceasta înseamnă că ai probleme cu Porunca 9-a! ...pentru că... în loc să zici... da măi! ...iartă-mă! TU... chiar vrei să mă convingi că eu sunt mincinos, și în plus... te bănuiesc! Păi... chiar TE BĂNUIESC? Nu am spus clar... că eu nu am scris despre ființe deschise? Nu ne putem înțelege soră - între noi este o prăpastie foarte mare! ...și de înțelegere, și de comportare, și de... multe! ...multe!

Mi-ai dovedit a nu știu câta mia... oară, ...că pentru tine două lucruri diferite, ...pot reprezenta totuși... și același lucru - în timp ce pentru mine... una este când cineva îmi spune că duce BABA cu ROABA, și alta este când tu îmi zici că duci ROABA cu BABA!
Problema este că... așa, nu ne putem înțelege soră dragă! și așa va fi și în veșnicie - numai cei care înțeleg la fel pot fi în același loc!

Acum... în mod corect, dacă totuși te interesează ceva, tu ești cea care ceri! Și... dacă cineva înțelege ce vrei, ...și are, ...și vrea să-ți dea ceea ce ceri, îți poate da! Altfel...??? ...nu știu!!!

Lucia
21801. Postat la 24/02/2013 22:45 - 4451z0h46m
Nimic nu este mai fascinant sa privim cerul instelat si sa stim ca dincolo de ele Dumnezeu domneste si le cunoaste pe fiecare pe nume, le coordoneaza mersul prin Cuvantul Sau.
Asa si noi, este minunat sa stim ca Tatal ne protejeaza si ne sustine, ne poarta in bratul Sau si in voia Sa, ne da o viata plina de pace chiar si in incercari, ne daruieste frati minunati plini de dragoste, stralucind ca stelele , luminand si pe cei din jur!
Cu trecerea timpului noi imbatranim, dar daca stralucirea dragostei sfinte nu se pierde, vom trai vesnic!
Frate Nica, multumesc!

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
fullban10
21803. Postat la 25/02/2013 07:47 - 4450z15h44m
Ups! Omul este un sistem deschis nu e tot una cu ființa, omul, că este deschis? Ei, uite că pentru mine , gândirea mea , e unul și același lucru. Omul e deschis la prietenie, la minte, la ură, la veselie etc. etc, pe când pentru tine omul e o ființă deschisă la eliminarea "deșeurilor"smiley. Ca să nu te mai stresez și să o iei razna , o las așa și dau vina, că tot zici că Valentina cade tot timpul în picioare ca pisicasmiley, pe limba română că are cuvinte cu mai multe înțelesuri.

Deconectat RE: Adevărul și Biblia
beyond
21818. Postat la 26/02/2013 14:16 - 4449z9h15m
Lucia, pe topicul "Calendar cu săptămâna după fazele Lunii", ai postat astfel:

Lucia a scris:
...sa vedem in Biblie, cand este pomenit pentru prima data Sabatul sau ziua a saptea, si cand este pomenita Luna Noua, si cu ce ocazie?
Rog sa se prezinte referinte biblice concrete!

Întrebarea mea către tine, fiind oarecum off-topic, ți-o adresez aici, pe Chat:
"Te interesează Adevărul, sau doar acea parte de Adevăr care este integrată literal în Biblie?"
Te întreb deoarece Adevărul este mai mare decât Biblia - cel puțin așa cred eu.
Adică, orice afirmație contrazisă clar de Scriptură este minciună și tot ce e scris clar în Biblie este Adevăr, dar nu și reciproca este corectă: adică nu tot Adevărul este scris în Biblie.
De exemplu, Mesia a făcut multe alte lucruri care nu au fost scrise în Biblie (vezi Ioan 21.25). Dar dacă nu au fost scrise, asta nu înseamnă neapărat că ele nu sunt din Adevăr.

Pe de altă parte, Biblia trasează niște repere logice pentru a ști să luăm decizii și atunci când ne lovim în viață de anumite lucruri ce nu sunt scrise în ea. Asta înseamnă a interpola principial Biblia sau a deduce în mod implicit exegeza biblică. De exemplu, în Biblie nu scrie nimic despre "fumat" deoarece nici nu exista noțiunea de "tutun". Dar, dacă interpolăm principial Biblia, vom vedea că ea exclude folosirea lucrurilor în moduri nenaturale (de aceea, putem deduce că afumarea plămânilor care nu sunt destinați decât aerului este o practică neplăcută lui Dumnezeu, chiar dacă nu stă scris așa ceva în Biblie).

Acum, tu ai cerut pe topicul respectiv reperele exclusiv ad-litteram biblice ale lunii noi și ale Sabatului. Dar Adevărul care se poate deduce în mod implicit din Biblie e mai mare decât niște referințe strict literale.
Lucia
21821. Postat la 26/02/2013 17:54 - 4449z5h37m
Da, eu am cerut pe topicul respectiv reperele exclusive ale lunii noi si ale Sabatului, si astept cu nerabdare raspunsuri clare.(Se pare ca aceste intrebari supara)

Am sa-ti spun sincer, pentru mine "adevarul care se deduce", nu este mai mare decat referintele biblice,(asa dupa cum spui tu) "Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete..."
Vrei sa spui ca Adevarul scris in Biblie, este doar o parte de Adevar?
Si daca ar fi asa , El ne este deajuns ca sa ajungem la desavarsire.
Apoi, Cuvantul lui Dumnezeu nu poate fi inteles in mod logic , ci duhovniceste, cu ajutorul Duhului Sfant, Profesorul nostru care ne calauzeste in tot Adevarul!
Logica vine din intelepciunea pamanteasca, intelepciunea duhovniceasca vine de sus!
Acolo unde Biblia tace imi place sa tac si eu, pentru ca prin logica si deductia mea pot gresi, dar prin ceea ce ma invata clar Cuvantul, niciodata nu voi da gres!

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
fullban10
21824. Postat la 27/02/2013 07:50 - 4448z15h41m
De exemplu, în Biblie nu scrie nimic despre "fumat" , și tăcem,
de droguri , și tăcem,
de poluare, și tăcem,
de lovirea femeilor, și tăcem,
de adoptat copii,
de transplanturi,
de operații pe creier, sau pe cord,
modificare genetică etc. etc.??.
Nu prea cred surioară. De aceea Dumnezeu ne-a zis să îndrăznim, a dat inteligență doctorilor, ne-a dat inteligență și nouă, și gură , ca să luăm atitudine

Lucia
21825. Postat la 27/02/2013 08:22 - 4448z15h8m
Draga mea, in discutia de la Calendar...doream prima referinta biblica cu privire la luna noua...indicatorul principal!
Nu vorbeam de exemplele sau comparatiile aduse, care nu au nici o legatura cu subiectul respectiv.
Fiecare este liber sa vorbeasca despre ce vrea, insa regulamentul acestui portal ne spune sa ne incadram in subiect...
Asa ca, de la luna de pe cer pana in sala de transplanturi, si modificari genetice este multa distanta...

ioan olah
21827. Postat la 27/02/2013 09:13 - 4448z14h18m
Pace Multa !!!

Am primit aceste mesaje de ajutor din partea unei familii din Romania pe adresa Comunitatii noastre din Lisabona.Rugam pe frati care poate sa ajute aceasta familie prin a cerceta cazul si a vedea care este situatia.

10:13
Avram Letitia
pace santem fam avram daca se poate sa ma ajutati ca nu avem un loc de munca ma descurc foarte greu cu familia multa pace.
20:18
Avram Letitia
pace santem din sighisoara judetul mures facem parte din cultul penticostal sighisoara .
asta este numarul de telefon multa pace 0040 748629026
16:41
Avram Letitia
va multumesc an numele lui isus va rog an numele lui isus daca puteti sa ma ajutati cu ceva ce va pune domnul isus pe inima caci nam ce sa le pun la copii nici paine la scoala va rog sa ma iertati caci va cer ajutorul va saluta fam avram cu salmul 20 pace.
15:23
Avram Letitia
pacea sa fie peste toata biserica va dau adresa sat mihai viteazu numarul 95 comuna saschis judetul mures avram daniel si letitia ne descurcam foarte greu stan antro bucatarie de vara 3/3 metri si mia venit sa platim si curentul zece milioane vechi si navem de unde ma anuntat caci saptamana vitoare mil, taie va rugam sa ne iertati caci vam scris aceste cuvinte si astazi copii au mancat un pic de orez domnul isus stie si ne cunoasteva multumim an numele lui isus pentru tot daniel letitia debora david multa pace
vineri
19:39
Avram Letitia
pace acesta este numarul nostru 0040748629026 va multumim an numele lui isus pentru tot domnul isus sa va rasplateasca pentru efortul facut o seara bine cunvantata.

De aceea poporul Meu va cunoaște Numele Meu; de aceea va ști in ziua aceea că Eu vorbesc și zic: "Iată-Mă!" (Isa.52:6)
beyond
21833. Postat la 27/02/2013 14:19 - 4448z9h12m
Lucia a scris:
Am sa-ti spun sincer, pentru mine "adevarul care se deduce", nu este mai mare decat referintele biblice,(asa dupa cum spui tu) "Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete..."
Vrei sa spui ca Adevarul scris in Biblie, este doar o parte de Adevar?
Si daca ar fi asa , El ne este deajuns ca sa ajungem la desavarsire.
Apoi, Cuvantul lui Dumnezeu nu poate fi inteles in mod logic , ci duhovniceste, cu ajutorul Duhului Sfant, Profesorul nostru care ne calauzeste in tot Adevarul!
Logica vine din intelepciunea pamanteasca, intelepciunea duhovniceasca vine de sus!
Acolo unde Biblia tace imi place sa tac si eu, pentru ca prin logica si deductia mea pot gresi, dar prin ceea ce ma invata clar Cuvantul, niciodata nu voi da gres!

- Lucia, ai dreptate: "Toată Scriptura este insuflată". Nici eu n-am spus altceva.
- De asemenea, Scriptura e suficientă pentru desăvârșire - și aici ai dreptate.
- Însă, ai înțeles greșit afirmația mea despre faptul că "adevărul care se deduce din Biblie ar fi mai mare decât referințele biblice". Acea expresie: "mai mare", nu se referă la calitate, ci la cantitate. Adică ceea ce se poate deduce implicit din Biblie nu e mai important decât ce scrie clar în Biblie, ci doar e mai mare ca bogăție de informații.
De exemplu, dacă în Biblie ar scrie că "3+2=5", adevărul deductibil "5-3=2" nu este mai mare decât ce scrie în Biblie, ci doar completează bogăția ei de informații.

Pe de altă parte, Lucia, s-ar putea să te înșeli în privința a ceea ce numești tu "înțelepciune pământească". Biblia nu spune ce spui tu. Tu te referi la logica rațională că ar fi pământească, iar Biblia se referă la "pământesc, firesc, drăcesc" ca fiind spiritul de ceartă, de minciună, de egoism, de mândrie (vezi Iacov 3.14-16).

Am deschis un nou topic pe tema asta: Adevărat sau fals? / Inteligența rațională - cerească sau pământească?
Poate că citindu-l, vei înțelege mai bine ce am dorit a spune.
_______

În legătură cu înțelegerea înalt duhovnicească, ea trebuie să vină ca adaos în completarea celei logice. Altfel, dacă Scriptura n-are logică, înseamnă că Dumnezeu ne-a dat o carte de mituri și fantasmagorii - ceea ce eu nu cred.

Domnul Iisus a vorbit spiritual, dar lucrurile spirituale spuse de El sunt fundamentate în primul rând logic. El Însuși este Logosul și Înțelepciunea rațională (Prov. 8). Când vorbea, nici aprozii nu L-au putut prinde:
"Niciodată n-a vorbit un om ca omul acesta." (Ioan 7.46).
Cu toate astea, El nu vorbea cu vorbe dulci și iraționale în stil new age, ci vorbea rațional, cu bun simț și cu încredere deplină în Tatăl. Chiar și când vorbea lucruri simbolice, doar pentru ceilalți erau taine fiindcă nu aveau credință, dar pentru El erau perfect logice:
"Căci gura mea vestește adevărul și buzele mele urăsc minciuna!
Toate cuvintele gurii mele sunt drepte, n-au nimic neadevărat, nici sucit în ele.
Toate sunt lămurite pentru cel priceput, și drepte pentru cei ce au găsit știință." (Prov.8.7-9).

_______

Ca să nuanțez mesajul meu din postarea 21818 de mai sus, am dorit să spun că Biblia se poate înțelege INCLUSIV logic, nu EXCLUSIV logic. E o diferență!
Adică întâi trebuie să crezi și apoi să înțelegi rațional, nu invers. Căci Biblia nu se poate înțelege în mod intelectualist.
Întâi vine credința spirituală, iar apoi intră în funcțiune înțelepciunea. Dar nu înțelepciunea pe care o numești tu "pământească", fiindcă acea înțelepciune caută doar lucrurile de pe pământ și/sau nelegiuirea profitabilă. Aceea este firească, drăcească (Iacov 3.15), și se gândește la lucrurile de jos.
Eu vorbeam de o înțelepciune care, deși e logică, vine totuși de sus, și se gândește la lucrurile de sus (Col. 3.2; Iacov 3.17).

Știm că credința fără fapte e moartă în ea însăși (Iacov 2.17).
Tot așa, după credință trebuie să vină și înțelegerea rațională, altfel credința moare.
Dacă nu ne punem mintea la contribuție, atunci cum să putem face salturi în credința spirituală? Căci chiar și lucrurile spirituale de sus, odată crezute, ele pot fi înțelese logic apoi.
Credința scapă inițial Rațiunii, dar ea șlefuiește ulterior Rațiunea.
"Ce fac Eu, tu nu pricepi acum, dar vei pricepe după aceea." (Ioan 13.7).
Lucia
21834. Postat la 27/02/2013 14:30 - 4448z9h1m
Citind la topic parerea mea, ai sa ma intelegi mai bine...

Pagina 59 din 95 << < 56 57 58 59 60 61 62 > >>
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164732 vizite unice Powered by PHP-Fusion