Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 9
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Diverse | Chat
Pagina 61 din 95 << < 58 59 60 61 62 63 64 > >>
Deconectat RE: Chat
Aurelc
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
21939. Postat la 07/03/2013 23:29 - 4440z0h0m
Frate Nică, nu trebuie să vă neliniștiți chiar dacă v-ar fi fost dumneavoastră adresate ceva expresii acuzatoare. Fiecare este cu părerea lui...
De exemplu pentru mine, un om în fața căruia majoritatea sunt pierduți, agramați și incapabili să numere pe degete se depunctează singur. Pentru că nu am văzut pe nici un om înțelept să se laude singur... Și dacă înțelepții n-o fac, sunt alte clase de oameni care se consideră în drept s-o facă.

Mă bucur că vă mai văd pe aici. Chiar mă pregăteam să vă întreb dacă v-a supărat vreunul din noi cu ceva de nu mai scrieți nimic.
DOMNUL să vă binecuvânteze și să vă aibă sub paza Sa !

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
fullban10
21944. Postat la 08/03/2013 10:29 - 4439z13h0m
Și unii așteaptă o părere din partea dumitale.
Frate Nica. Ai uitat? Și Isus a fost lovit.

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Lucia
21950. Postat la 08/03/2013 13:36 - 4439z9h53m
Valentina, ce, nu ai pe cine contrazice?
An de an se vorbeste de Sarbatoarea Pastelui si tot NELAMURITA ramai.

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
fullban10
21952. Postat la 08/03/2013 14:39 - 4439z8h50m
Lucia. Repet . Anul acesta , poate , vom scrie despre Paștele din camera de sus.

Lucia
21953. Postat la 08/03/2013 14:42 - 4439z8h48m
Asta am scris si eu...

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
fullban10
21966. Postat la 09/03/2013 04:19 - 4438z19h10m
Nu . Tu ai scris : Valentina , nu ai pe cine contrazice? Asta ai scris.
Celelalte cuvinte au fost acoperite de această remarcă răutăcioasă.
S-a scris despre Paștele din Levitic. Poate , anul acesta, vom scrie despre Paștele din camera de sus.

Lucia
21980. Postat la 09/03/2013 20:08 - 4438z3h21m
Valentina, eu despre Pastele din camera de sus am scris la subiect, nu aici, asta am vrut sa-ti spun...insa nici nu ma mir ca nu intelegi.

Deconectat RE: CHAT
fullban8
21984. Postat la 09/03/2013 23:15 - 4438z0h14m
Răspuns la cele 3 aspecte invocate de beyond la Topicul... Când consumăm Paștele - la intrarea sau la ieșirea din 14 Nisan?

Aspectul 1.
Am sentimentul că ai numitorul prea mare, și chiar de crezi că ai apă la moară, pe al meu l-ai micșorat deranjabil de mult!
Știu că Adevărul deranjează dar... în afară de faptul că eu mi-am exprimat un punct de vedere asupra unui subiect religios în condițiile ,,Libertății religioase pozitive,, = cu dreptul fundamental de a practica ORICE RELIGIE sau convingere religioasă fără nici un dezavantaj, te atenționez că din poziția de utilizator ca și mine, ai depășit cadrul dialogului susținut prin argumente, impunându-mi șă-ți aprob FALSURILE pe care le susții împotriva Adevărului evident, printr-o actorie groviană și presiune psihologică până la atacul la persoană, din dorința evidentă de a excela prin plăsmuiri meșteșugite fără rafinament.

Aspectul 2.
Ce am scris, ...am scris clar, corect și cinstit, nu pentru a susține niște falsuri patentate spre o slavă deșartă, ci ca o mărturie pentru cauza Adevărului care oricum se susține singur, pentru cine este în măsură a fructifica acțiunea și poziția mea total dezinteresată în persoană!

Aspectul 3.
Cunosc tactica NLP-istă a basillicilor (teologi și exegeți hermeneuți) = șerpii cu limbile despicate pentru învârtirea cuvintelor și ideilor pentru a-și ameți victimele sau potențialii oponenți, și o consider prea murdară pentru a mă atinge de ea... răspunzând provocărilor în acest sens. Pentru cine nu știe, NLP (Neuro Lingvistic Program) este un curs de psihologie religioasă pentru preoți, pastori și predicatori pe 5 niveluri de pregătire... pentru spălarea creierelor ascultătorilor - te convinge că ziua este întuneric și noaptea este lumină. NLP este de sorginte (de proveniență ebraică) - NePhiLin (din rădăcina ebraică NPL = Nun.Pei.Lamed) = ,,a cădea,,. Include și ,,a provoca = a determina căderea,, = ,,a omorî,, = ,,a distruge,,.

P.S. Când îți vei micșora numitorul și-ți vei pune AVATAR o fotografie, s-ar putea să te înțeleg și să-ți răspund altfel!

<< ADEVĂRUL FĂRĂ DRAGOSTE ESTE O ÎNȘELĂTORIE; DRAGOSTEA FĂRĂ ADEVĂR ESTE O ILUZIE >>
Lucia
21986. Postat la 10/03/2013 09:33 - 4437z13h57m
Doresc sincer, frate ELIAHU, sa va sustineti pozitia...pentru a intelege lucrurile. va multumesc!

beyond
21988. Postat la 10/03/2013 11:36 - 4437z11h54m
ELIAHU văd că nu îți poți susține rațional poziția.

În cele 3 aspecte pe care te rugasem civilizat să le lămurești, nu era vorba de nimic din ce scriseși tu mai sus, în postarea 21984.
Nu e vorba nici de faptul că cineva vrea să-ți impună ce să crezi. Nici nu ai putea aduce vreo dovadă în acest sens. Doar faci afirmații gratuite în acest sens. Aici suntem pe un forum, și nu avem contact direct unii cu alții. Cu ce te-ar putea amenința cineva cu ceva ca să-ți schimbi credința? Cu nimic. Așadar, lasă autovictimizarea că nu-ți șade bine. Eu, unul, nu te-am jignit pe tine cu nimic. Dar nici nu pot să mă refer la teoria sabatului lunar ca fiind altceva decât o rătăcire.
Nu cu tine am ceva, ci cu teoria aceasta înșelătoare.

Încercând să-mi explic de ce ai tu senzația că cineva ar dori să-ți impună cu forța ce să crezi, am ajuns la concluzia că argumentele biblice și raționale care ți-au fost prezentate ți se par chiar și ție atât de înduplecătoare încât cu greu le poți rezista.
Nu un om, ci Însuși Duhul Sfânt lucrează în mintea ta ca să-ți arate cât de bun-simț sunt argumentele contra sabatului lunar. Domnul ar vrea să primești Adevărul. Dar tu I te opui Duhului cu îndârjire.

Hai să reiau cele 3 aspecte. Poate vei pricepe că nu e vorba nici de conspiranoia, nici de avatare, nici de vreo slavă deșartă, nici de impunerea vreunei credințe, nici de NLP, NPL și ce te-o mai frământa pe tine.

Aspectul 1: oscilezi antibiblic după propriile-ți pofte în a interpreta expresia beyn ha'arbayim (între cele două seri). Ba zici că e vorba de un interval de la un amurg la altul, ba că e vorba de momentul apusului.

Aspectul 2: oscilezi în privința serii de dinainte de apus. Ba zici că nu există seară decât ca amurg (după apus), ba că există și o seară de 3 ore înainte de apus. Susții când într-un fel, când într-altul, după cum îți cade bine.

Aspectul 3: oscilezi în privința momentului când S-a așezat Iisus la masa de Paște. Ba susții că S-a așezat pe 13 Nisan, ora 18:00 (adică după trecerea lui 13 Nisan), ba susții că S-a așezat pe 14 Nisan, ora 18:00 (adică la trecerea lui 14 Nisan).

Iată așadar despre ce am întrebat eu în legătură cu cele 3 aspecte. Dar ce-am întrebat eu, și ce-ai explicat tu?
N-ai explicat nimic. Absolut nimic. Și nici nu poți să explici nimic. Fiindcă cum ar putea fi explicate RAȚIONAL ȘI CIVILIZAT diverse aspecte care combat aiureala asta cu sabatul lunar?? Aspecte care, mai devreme sau mai târziu, vor demonstra că Sabatul nu cade decât arareori în 15 ale lunii.
Ei bine, în aceste condiții de dialog - în care tu deviezi spre propriile-ți fantasmagorii -, creditul pe care vrei să-l obții de la ceilalți pentru teoria ta scade în mod dramatic.

P.S.
În privința avatarului meu, nu cred că e relevant pentru subiectul nostru.
De altminteri, nu am găsit în regulament vreo obligație de a avea avatar.
Nu cumva, de fapt, tu ești cel ce vrea să impună altora în mod inchizitorial reguli cu privire la ceea ce ar trebui să facă?
Moderator5
21998. Postat la 10/03/2013 15:35 - 4437z7h55m
Rog utilizatorii ELIAHU777 și beyond să aibă în vedere că pe acest forum nu se admite atacul la persoană Vă rog să vă respectați reciproc în discuțiile în care sunteți antrenați.

Mulțumesc pentru înțelegere!

Moderator
costy
22003. Postat la 10/03/2013 16:42 - 4437z6h47m
Valentina a scris :Aș dori un exemplu în care cineva a reușit, prin Duhul Sfânt, să scape de firea pământească.

Ce credeti toti oameni care au slujit Domnului au avut aceste roade ale firi pamantesti :

Și faptele firii pământești sunt cunoscute și sunt acestea: preacurvia, curvia, necurăția, desfrânarea,
închinarea la idoli, vrăjitoria, vrăjbile, certurile, zavistiile, mâniile, neînțelegerile, dezbinările, certurile de partide,
pizmele, uciderile, bețiile, îmbuibările și alte lucruri asemănătoare cu acestea. Vă spun mai dinainte, cum am mai spus, că cei ce fac astfel de lucruri nu vor moșteni Împărăția lui Dumnezeu.

Dovezile nu sunt unul singur ci cu zecile in Biblie cand oameni cu ajutorul Domnului si Duhului Sfant si-au rastignit firea pamanteasca si au facut loc in inimile lor sa straluceasca Legea Sfantă a celui care a Creat Cerul si Pamantul , Slavă Lui .

Chiar nu ma asteptam la aceasta intrebare , credeam ca stati mult mai bine la studiu ca mine dar Domnul sa ne ajute pe totii sa inaintam din putere in putere sa cunoastem voia Lui .

Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
fullban8
22005. Postat la 10/03/2013 22:41 - 4437z0h48m
Dacă este CHAT, ...CHAT să fie!
DA!!! TOȚI OAMENII NĂSCUȚI ÎN PĂCAT SUNT ROBI AI FIRII PĂMÂNTEȘTI - NICI UNUL MĂCAR NU ESTE FĂRĂ PĂCAT! Dar... Slăvit să fie Cel Veșnic Prea Înalt că a venit El Însăși prin Cuvântul Său care s-a făcut trup, ca să ne mântuiască - Isaia 1:18 Veniți totuși să ne judecăm, zice YaHVeH. De vor fi păcatele voastre cum e cârmâzul, se vor face albe ca zăpada; de vor fi roșii ca purpura, se vor face ca lâna.

Dragă BEYOND! Respectul meu îl dovedesc prin aceea că nu ignor pe nimeni, în contrapartidă cu încercarea de a mulțumi pe toată lumea dar... mai sunt cazuri când se întrece măsura... fără supărare, când câte cineva încercă a se impune prin alte forme decât o argumentare cinstită - și la religie merge mai abitir ca la politică (hoțul strigă hoții)!
Aș răspunde cu toată inima la orice întrebare dacă ar fi o întrebare curată dar, la interpretări și la jocuri de cuvinte nu-mi permit să-mi pierd timpul!
În primul rând, tu... beyond dragă, ai intrat în discuție cu mine atacându-mă direct, pe temeiul întrebărilor mele adresate DIRECT lui Lavinia la postarea 21802 din 25.02 la Calendar cu săptămâna după fazele Lunii (http://www.melhisedec.ro/forum/viewthread.php?forum_id=51&thread_id=510&pid=21978#post_21978), fără să răspunzi punctual.

Deci, dacă este o datorie în a da un răspuns, aceea este din partea ta la postarea 21802 și abia apoi, ...dacă tu poți să suporți o discuție cu pași mărunți, eu pot fi un interlocutor plăcut dar... la ȘMECHERII RELIGIOASE fac alergie!
Eu nu am caracterizat în nici... un fel pe cei care cred într-o săptămână nelegiuită care se rostogolește de la Creațiunea care a fost de fapt doar Facere (din ce a fost creat = bara la Genesa 1.1,2)
...dar tu dragul meu faci referire la persoana tuturor care cred în săptămâna încadrată în lună r11; noi discutăm subiecte prietene; nu persoane!!!

Dacă nu-ți convine ceva, este treaba ta dar... să ști că pentru mine a trecut vremea laudelor, impunerii și despotismului de orice natură! Divagațiile mele sunt de natura amintirilor, care cred sub forma în care le abordez, cel puțin aș vrea să fie (dacă nu sunt) pentru învățătura celor care... poate ar trebui să-mi mulțumească așa cum și eu fac în fața celui de la care primesc ceva (un sfat, o atenționare...???).
Apoi, ...sunt prea bătrân ca să fiu dus de nas, dar nu chiar atât de bătrân ca să fiu dus de către oricine își pune în gând așa ceva! Am destui ani (25) consacrați pregătirii pentru viață... a peste 30 de contingente care au trecut prin mâna mea. Din nu știu câte mii (față de care m-am purtat la fel), primesc și acum mulțumiri!
Am alfabetizat 3 analfabeți (din familii de ciobani, văcari, și agricultori... particulari și prin ferme de stat sau colective) care au primit certificate de 4 clase - am selecționat și am ajutat la pregătirea pentru facultate cel puțin 300 de candidați (numai după numărul de dosare de care îmi amintesc) peste 10 soldăței care au ratat ca și mine prima intrare la facultate și dintre ei, ...unul a ajuns general. Este meritul meu??? Nu!!! ...este meritul lor!!! Eu le-am sădit cunoștința, i-am udat, i-am săpat, și ei au crescut în Harul de Sus!

<< ADEVĂRUL FĂRĂ DRAGOSTE ESTE O ÎNȘELĂTORIE; DRAGOSTEA FĂRĂ ADEVĂR ESTE O ILUZIE >>
fullban8
22006. Postat la 10/03/2013 23:18 - 4437z0h11m
Nu știu unde s-ar încadra, dar cred că este nevoie de un topic de PSIHOLOGIE din care... cred că pentru toți ar fi benefic... și prin întrebări de la cine simte nevoia, și prin răspunsuri pentru cine poate să dea un răspuns - chiar și dintr-o experiență proprie.
Orice om poate învăța din experiența proprie sau din experiența altora!

Iată chiar acum un exemplu!

Mi-am dat seama că HaSatana se luptă tare prin elementele lui perturbatoare să mă încurce în sarcina mea de a-mi materializa rezultatul studiului personal și de prezenta câte o solie din ce mi s-a descoperit și mie (fără nici un interes și fără nici un câștig din partea mea). În loc să-mi văd de treabă, eu mi-am pierd timpul ca să răspund provocărilor!
Noe, Iona, Ilie, ucenicii, Yahshuah... nu a lămurit pe nimeni - fiecare a fost liber să aleagă!
Pentru a se înțelege de către tot Forumul intervențiile mele, mare parte dintr-o atitudine pe baza cunoașterii unor lucruri... mai greu de sesizat de cei neinițiați în Psihologia... de data aceasta religioasă, și pentru a pricepe și cei care au picat în plasa Celui Rău (în care am fost și eu dus de biserică... până acum 3 ani când cred că numai Duhul Adevărului m-a scăpat prin metode dure), dau câteva rânduri dintr-o prezentare MESIANICĂ de la Rabin evreu, nu baptist sau penticostal cum am cunoscut o comunitate în București (Mesianism altoit cu creștinism):
În fiecare 7 zile (nu în 8 zile cum mi s-a prezentat) este ministrare de eliberație demoniacă ce iese din oameni (sunt spirite de Izabell).
Pastorii și conducătorii religioși care au congregații vorbesc în general despre CHEHILOTURI MESIANICE - atacul Satanei este foarte tare și foarte mare.În această perioadă (epocă) de restaurare Spiritul de Isabel este mai activ ca niciodată.
- Spiritul de Izabel poate sta și în femeie și în bărbat cu caracteristici feminine - cu voce și
cu trăsături feminizate, care nu-și împlinește cuvântul lui.
- Oamenii care întorc cuvântul - zice binelui rău și răului bine
- Omul în care nu poți avea încredere are un spirit de Izabel (înlăuntrul lui) - demonii rup aceste chehiloturi și oamenii lucrează împotriva Adevărului (Yahshuah HaMashiach - Cuvântul Sfintelor Scripturi ale lui YaHVeH)
- spiritul Izabelei revine pe timpuri periodice și atacă persoanele care se cred salvate, dar nu sunt salvate - ele dau citate biblice ca să fie mărginit Cuvântul Sfânt și perturbă înțelegerea Adevărului de către cei chemați de Cer.
Să vedm ce caută spiritul Izabelei:
- 1. Caută poziție; poziție în congregație (în biserică), își atrage adepți; ei vor să exceleze, fără a susține Adevărul - ei umblă cu demonstrații, judecări și interpretări omenești.
- 2. Caută posesie materială (economică, pastorală) - la soliile de întoarcere se răzvrătesc - vor să fie lideri, să-și asigure controlul; imediat își deschid o congregație = din spiritul Izabellic (să fie pastori - știind că imediat urmează banii, sau să secondeze pastorii pentru ași însuși slava lor) - Unde Cuvântul lui YaHVeH este prezentat gratis, cei cu spiritul lui Izabel caută posesii de poziție și influență.
Exemplul concludent este în 1Împărați 21.7 Ahab și Nabod - Izabel (a mințit, a falsificat) 9. (uneltire).

În această lumină, eu am văzut multe suflete și un exemplu viu care... dacă nu a primit supremația în congregație, și-a făcut congregația lui (Forumul lui... Blogul lui), ademenind sufletele sub influența lui, arătându-și colții la cine nu-i stă supus - YaHVeH să-l ierte! Am luat și eu leapșa dar... i-am aruncat-o repede înapoi!
Eu nu accept să-mi intreprind o congregație (eu am frați, ...atât!) și în consecință... eu nu pot ademeni pe nimeni (în cel mai rău caz, pot sfătui) - ce am primit, îmi aparține și dacă dau, este fără plată - cine primește ceva de la mine, ca și cine nu primește, nu mă poate acuza că am înșelat - eu nu am primit avantaje - cui îi este sete, și dacă îi place apa pe care o beau eu, îi dau din ea fără bani și fără plată (eu cred că beu din apa Vieții) - răsplata mi-o aștept de Sus.
Regret, că în loc să-mi termin de RE... RE...corectat cartea mea... crezând că ajut pe alții, ...se pare că mă ostenesc degeaba cu unii, ...cum zicea Pavel la Galateni 4.11.

fullban10
22011. Postat la 11/03/2013 13:53 - 4436z9h36m
Peste postarea ta eu o pun pe aceasta.

Te rog să completezi cu numele tău și abia apoi să citești. Dar nu citi oricum: citește așa cum ai citi o promisiune ce îți este adresată, sau o poliță, o asigurare de viață pe numele tău. De fapt, chiar este o asigurare de viață:

«Acum așa vorbește Domnul,care te-a făcut,
și Cel care te-a întocmit, Valentina!
Nu te teme de nimic, căci Eu te izbăvesc,
Te chem pe nume: ești al Meu.
Dacă vei trece prin ape,
Eu voi fi cu tine și râurile nu te vor îneca;
Dacă vei merge prin foc,
Nu te va arde și flacăra nu te va aprinde.
Căci Eu sunt Domnul Dumnezeul tău,
Sfântul lui Israel, Mântuitorul tău!
Eu dau Egiptul ca preț pentru răscumpărarea ta,
Etiopia și Saba în locul tău.
De aceea, pentru că ai preț în ochii Mei
Pentru că ești prețuit și te iubesc,
Dau oameni pentru tine și popoare pentru viața ta!
NU TE TEME DE NIMIC,
căci EU SUNT CU TINE!» (Isaia 43:1-5)

Ce asigurare deosebită! Suntem asigurați împotriva focului, apei, răpirilor, împotriva oricărui rău care ni se poate întâmpla. Această asigurare nu este atât de specială doar datorită multitudinii domeniilor pe care le asigură, cât mai mult datorită Celui care face asigurarea și relației Lui cu noi. Domnul Dumnezeu ne spune: te prețuiesc și te iubesc! Ceea ce nici o asigurare pământeană nu face această asigurare: ne asigură chiar și împotriva singurătății. Crezi că ești singur și lacrima din colțul sufletului nu ți-a văzut-o nimeni? Te înșeli: El este cu tine și lăcrimează alături de tiner30; Șterge-ți ochii ca să-L poți vedea mai bine!

Sursa : Revista Respiro( adaptare)

beyond
22013. Postat la 11/03/2013 19:10 - 4436z4h19m
ELIAHU777, văd că vrei cu-adevărat să eviți răspunsul la ceea te-am rugat (și te-a rugat și Lucia): să-ți precizezi poziția în cele 3 aspecte discutate la topicul "Când consumăm Paștele - la intrarea sau ieșirea din 14 Nisan?"
Pentru că nu știu conform cărui principiu dialectic îi e permis cuiva să zică într-o zi, una, iar a doua zi, alta. Așa ai făcut tu. Iar dacă tu nu-ți precizezi poziția, eu nu am cum să-ți contraargumentez în privința cărei seri din 14 Nisan se sacrifică mielul.
Aș dori să fii convins de bunele mele intenții de a înțelege ce ai vrut să zici, fiindcă au fost lucruri autocontradictorii cele scrise de tine; și ți-am spus de ce (în postarea mea 21972 de pe acel topic).
Numai că tu, în continuare, îmi dai de înțeles că nu ai un răspuns.

Motivul real pentru care eu te întrebasem despre cele 3 aspecte: fiindcă ai susținut de la o postare la alta, lucruri care se bat cap în cap.
Nu te-am jignit cu nimic, ci doar te-am rugat să ne spui ce anume crezi.
Tu, în schimb, văd că găsești pretexte pentru a evita asta.
Stai liniștit, căci deja eu nu mai am mari așteptări.
Ești al n-lea om pe care îl întâlnesc, și care, atunci când se vede contrat cu argumente raționale, caută metode de a faulta discuția.
Dar n-aș dori să crezi că am ceva cu tine. Departe de mine așa ceva! Din punctul meu de vedere, ai toată compasiunea mea creștină.
Eu mă lupt împotriva unor erori grosolane de interpretare a Bibliei, nu împotriva ta sau a altcuiva.

În principiu, cam aici am vrut să termin această postare. Dar văd că tu interpretezi bunătatea ca fiind prostie. Când m-ai atacat aluziv de la bun început cum că n-aș ști să număr pe "dește", eu am tăcut. Însă acum, fiindcă tot tu ești cel ce se victimizează, m-am hotărât să te tratez cu DREPTATE. De aceea, voi prelungi această postare. E singura dată când voi da dovadă de răbdare inutilă. În rest, mă va interesa Adevărul biblic, și voi ignora complet lucrurile perturbatoare. Fiindcă oricine poate să verifice dacă acuzațiile cuiva sunt întemeiate sau sunt doar viclenii gratuite.

@@@@@@@

ELIAHU777 a scris:
În primul rând, tu... beyond dragă, ai intrat în discuție cu mine atacându-mă direct, pe temeiul întrebărilor mele adresate DIRECT lui Lavinia la postarea 21802 din 25.02 la Calendar cu săptămâna după fazele Lunii (http://www.melhisedec.ro/forum/viewthread.php?forum_id=51&thread_id=510&pid=21978#post_21978), fără să răspunzi punctual.
Deci, dacă este o datorie în a da un răspuns, aceea este din partea ta la postarea 21802 și abia apoi, ...dacă tu poți să suporți o discuție cu pași mărunți, eu pot fi un interlocutor plăcut dar... la ȘMECHERII RELIGIOASE fac alergie!

Constat că deturnezi lucrurile dinspre zona explicativă spre zona conflictuală, făcând afirmații nedrepte despre cel ce are alte păreri decât ale tale.
Îți voi arăta unde constă neadevărul spuselor tale la adresa mea din quote-ul de mai sus, și dacă vei fi un om de bună credință, atunci probabil că îți vei cere scuze.

Totul văd că se leagă de topicul "Calendar cu săptămâna după fazele Lunii".
Acum, tu mă acuzi în mod fals de faptul că eu n-aș fi vrut să răspund la oarece întrebări ale tale. Permite-mi, deci, să repun Adevărul în drepturi.

Așadar, ai spus că eu te-am atacat pe topicul "Calendar cu săptămâna după fazele Lunii". Și că aș fi făcut asta pe temeiul întrebărilor tale adresate Laviniei în postarea ta 21802.
Ca să scoatem Adevărul din suceală, uită-te, te rog, mai atent la respectivul topic: când anume am scris eu prima dată pe acel topic? Vei remarca faptul că eu am scris încă mai înainte de a scrie tu postarea 21802 (!) Și anume: am scris postarea 21799 pe 24 februarie. Postare în care am arătat că, aritmetic, nu poate exista sabat lunar, deoarece, dacă ar fi existat, atunci Domnul ar fi trebuit să spună evreilor să numere 53 de zile de la Snop până la Cincizecime, nu 50.
Când am scris, m-a interesat doar să aduc dovezi aritmetice împotriva calendarului cu sabat lunar, nu m-a interesat vreo postare a ta sau a altcuiva. De fapt, nici n-am văzut vreo postare a ta pe pagina respectivă.
Așadar, cum am intrat eu în discuție cu tine? Ba mai mult: CUM TE-AM ATACAT EU PE TINE? Sau te consideri chiar atât de important încât oricine scrie la topic fără a crede în sabatul lunar, comite un atac personal împotriva ta??

De asemenea, în aceeași postare (21799), eu am adus în discuție aspectul "săptămânii pascale" dintre 15 și 21 Nisan.
Lavinia nu adusese asta în discuție, ci altceva ("grupările orare ale unei zile calendaristice" ).
Postarea ta, 21802, care a urmat la 2 ore după a mea, era prima pe acel topic după ce multă vreme nu ai scris nimic. Și în ea ai abordat și subiectul Laviniei, dar și subiectul meu. De adresat, te-ai adresat doar ei, dar ea nu ridicase subiectul "săptămânii pascale". Așa că pe ea ai întrebat-o despre "ceasul al 6-lea" din Ioan 19.14, dar nu pe ea ai vizat-o despre cel de-al doilea subiect, ci pe mine.
De fapt, ai și defalcat subiectele noastre cu o anume expresie consacrată: "În altă ordine de idei..."

Mai mult, în felul cum ai abordat subiectul "săptămânii pascale", tu te-ai lansat într-un atac aluziv la modul meu de aritmetică, și ai insinuat că trebuie să știi să numeri pe "dește" ca să-nțelegi adevărul. Ca și cum eu nu m-aș fi ridicat încă la nivelul științei de a număra pe dește. Și ai declanșat acest atac sub impresia confuză cum că tu ești sub atac. Deși eu nu scrisesem nimic despre tine în postarea mea de debut (21799). Reacția ta a fost de parcă nimeni n-ar avea voie să scrie pe un forum împotriva sabatului lunar, fiindcă asta ar semnifica musai că îl atacă pe omul principal al formului: ELIAHU777.
Cu regret te informez, dar această atitudine generală autocentrică poate avea asupra psihicului propriu consecințe nu tocmai din cele mai fericite.
_______

În afară de asta, dacă tot te-ai apucat să dezbați cele scrise de mine, nu ți se părea mai "normal" să contraargumentezi subiectul de bază tratat de mine în postarea 21799: "numărătoarea zilelor în intervalele mai mari de o lună" - 50 de zile, 33 (66) de zile?? Fiindcă acela era subiectul PRINCIPAL. Celălalt subiect ("săptămâna pascală" ) a fost adus de mine în mod secundar în discuție.
Îți pun problema acestei "normalități", nu fiindcă eu cred într-o astfel de "normalitate". Dar văd că tu crezi. Tu ești cel ce mă acuză că n-am răspuns la un subiect (cel despre Ioan 19.14), deși nu-mi era adresat mie, ci Laviniei.
Dar pe tine însuți nu te acuzi că te-ai eschivat, deși erai primul care erai dator să tratezi subiectul "numărării zilelor în intervale supralunare"?
(Măcar că eu nu aveam pretenții să tratezi subiectul cu numărarea acelor zile.)
_______

La subiectul cu "săptămâna pascală", am răspuns imediat în postarea următoare (21806).
Dar în privința întrebării tale adresate Lavinei despre "ceasul al șaselea", eu chiar nu mi-am permis să intru în discuție. Și nici nu eram obligat să răspund. Nu știu de ce aștepți tu un răspuns de la mine.

Constat că schimbi pretextele ca să nu răspunzi la cele 3 aspecte autocontradictorii la care ți-am cerut să-ți precizezi poziția.
Căci inițial te prevalai de condiția de a-mi pune eu un avatar. Acum, că nu e nicio legătură între răspunsul tău și avatarul meu, ai găsit alt pretext, considerând că ar trebui să-ți răspund eu în locul Laviniei. Și că asta ar fi o condiție sine qua non pentru ca să dai răspuns la cele 3 aspecte.
CINE, AȘADAR, DINTRE NOI DOI APELEAZĂ LA ȘMECHERII? Conștiința ta ce-ți spune în direcția asta?
[În paranteză fie spus, știu să răspund la ce ai întrebat-o tu pe Lavinia; și e destul de simplu. Nu e vorba de vreo altă zi, cum pare că sugerai tu, ci e vorba de un alt sistem de contabilizare a orelor pe care l-a avut Ioan față de ceilalți trei evangheliști. Dar nu cred că e cazul să intru în detalii acum.]

Și eu sunt un interlocutor plăcut (mai ales dacă abordarea subiectului se face în pași mărunți). Condiția este ca partenerul meu de dialog să se mențină la topic și să nu abordeze lucrurile cu ȘMECHERIE (ca să mă folosesc de propriile tale cuvinte).
În plus, crezi tu oare că țin neapărat să primesc răspuns de la tine în cele 3 aspecte?! Nicidecum! Dacă tu crezi că beyn ha'arbayim înseamnă o zi de 24 de ore dintre două amurguri consecutive, dar și un moment legat de un apus de soare, foarte bine. Dacă tu nu vezi nicio contradicție aici, atunci îți doresc mult succes în susținerea în continuare a sabatului lunar. Nu știu ce om rațional ar mai putea crede în el.
_______

ELIAHU777 a scris:
Eu nu am caracterizat în nici... un fel pe cei care cred într-o săptămână nelegiuită care se rostogolește de la Creațiunea care a fost de fapt doar Facere (din ce a fost creat = bara la Genesa 1.1,2)
...dar tu dragul meu faci referire la persoana tuturor care cred în săptămâna încadrată în lună r11; noi discutăm subiecte prietene; nu persoane!!!
Dacă nu-ți convine ceva, este treaba ta...

"Săptămâna nelegiuită" e doar în mintea ta. Tu o jignești neîntemeiat, fără să ai argumente raționale împotriva ei, așa cum eu și alții avem împotriva sabatul lunar.
Numind săptămâna dată de YHWH încă de la Facere, ca fiind: "nelegiuită", tocmai numești "binele": "rău".

Pe de altă parte, spui că n-ai caracterizat pe cei ce cred altceva...
Ba ai caracterizat în fel și chip pe cei ce cred altceva decât tine. Și cu toții știu prea bine acest lucru. Degeaba spui acum contrariul. Chiar și în ultima ta postare de pe acest topic (22006 de mai sus), vrei să ți se înțeleagă intervențiile pe forum, ca fiind împotriva oamenilor care au spiritul lui Izabela în ei. Cu alte cuvinte, dacă cineva nu e într-un gând și-o simțire cu tine, ăla e de-al Izabelei.
Și mai scrii: "Mi-am dat seama că HaSatana se luptă tare prin elementele lui perturbatoare să mă încurce în sarcina mea"
Așadar, eu, și apoi Lucia, ți-am cerut să-ți precizezi civilizat poziția în cele trei aspecte (beyn ha'arbayim, seara de 3 ore de după ora 15:00 și dacă Domnul a stat la masă după ce trecuseră 18:00 ore din ziua de 14 Nisan - cum ai scris tu că a stat la masă pe 14 Nisan ora 18:00). Ca să înțelegem ce vrei să spui.
Dar de ce această cerere legitimă ne face să fim în ochii tăi: "elemente perturbatoare ale lui Satana"?
Dacă nu vrei să ne lămurești, și dacă ai treburi mai importante decât a preciza clar ce crezi despre Paștele lui Iisus, despre noțiunea de seară și despre beyn ha'arbayim, atunci de ce te apuci să scrii la un subiect pe care nu vrei să-l duci la bun sfârșit? Doar ca să-i ațâți pe ceilalți?

Cât despre mine, eu nu am scris decât adevărul.
Și ceea ce atac eu, am spus deja: nu persoane, ci teorii.
Și cea mai "neagră" referire a mea față de adepții teoriei sabatului lunar a fost că "au fost păcăliți de Satana". Dar asta nu-mi induce vreo ură față de ei, ci milă. În toate argumentele date, am căutat să le scriu cât mai logic pentru a vedea chiar și ei că se înșeală. "Căutați să mântuiți pe unii, smulgându-i din foc..." (Iuda 1.23). Poate, poate, vor fi smulși de sub puterea rătăcirii sabatului lunar.
Căci, după cum am mai zis, dacă e ceva ce nu-mi convine, aceea este teoria sabatului lunar. Asta nu-mi convine. Și dacă nu-mi convine, atunci asta nu e numai treaba mea (cum spui tu), ci e treaba tuturor să lupte împotriva minciunii, și să înalțe Adevărul.

În privința Facerii, nu-ți știu opinia (iar acum chiar nu doresc să mi-o prezinți), dar, din ce ai scris în quote-ul de mai sus, îmi pare că e corect.
_______

ELIAHU777 a scris:
...să ști(i) că pentru mine a trecut vremea laudelor, impunerii și despotismului de orice natură!

...Am destui ani (25) consacrați pregătirii pentru viață... a peste 30 de contingente care au trecut prin mâna mea. Din nu știu câte mii (față de care m-am purtat la fel), primesc și acum mulțumiri!
Am alfabetizat 3 analfabeți (din familii de ciobani, văcari, și agricultori... particulari și prin ferme de stat sau colective) care au primit certificate de 4 clase - am selecționat și am ajutat la pregătirea pentru facultate cel puțin 300 de candidați (numai după numărul de dosare de care îmi amintesc) peste 10 soldăței care au ratat ca și mine prima intrare la facultate și dintre ei, ...unul a ajuns general.

Sper să nu te superi că te corectez gramatical cu culoare roșie, dar știu că pentru tine scrierea corectă e importantă. Nica Schirod chiar s-a simțit admonestat de tine din acest punct de vedere. Așa că, știi ce stă scris: "Cu ce judecată judecați, cu aceea veți fi judecați".
După cum vezi, eu scriu destul de corect. Dacă am vreo greșeală gramaticală sau ortoepică, poate fi pur și simplu din oboseală. Dar, atâta timp cât se poate înțelege ce a vrut să spună, eu nu voi face pe cineva să se simtă prost pentru greșeli de scriere. Decât dacă e dintre cei ce se îngâmfă și-și bat joc de alții pe acest subiect.

Pe de altă parte, spui că a trecut vremea laudelor, dar urmează un întreg paragraf din care se pot desprinde despre tine numai lucruri de slavă lumească:
- că ai făcut o facultate în domeniu militar (chiar dacă ai ratat din prima);
- că ai alfabetizat pe unii;
- că ai meditat pe alții pentru facultate (inclusiv un viitor general);
- că ești sursa sentimentelor de recunoștință ale multor persoane.

Felicitări și din partea mea!

În ce privește vremea impunerii și despotismului de orice natură, da, acela ți-a apus. Și însuși limbajul tău spune mai mult decât ai vrea tu să spună, recunoscând chiar tu că destule lucruri făcute de-a lungul carierei au fost de a impune și de a trata cu despotism.
Din DEX:
DESPOTÍSM n. l) Formă de guvernământ în care puterea de stat se află în mâinile unui despot; tiranie. 2) Atitudine sau comportare de despot. /<fr. despotisme
DESPÓT ~ți m. 1) Suveran care guvernează în mod absolut și arbitrar; tiran; potentat; dictator. 2) fig. Persoană care exercită o autoritate tiranică; tiran; satrap; dictator. [Acc. și déspot] /<ngr. despotis, fr. despote
Aurelc
22015. Postat la 12/03/2013 00:02 - 4435z23h28m
mda... acestea fiind spuse mă tem că dacă primul dintre voi nu va ști să aplaneze discuțiile la persoană și să discute ideatic, va face cunoștință cu nuiaua moderării...

Nu doresc nimănui aceasta, dar se pare că sunt persoane care nu învață să comunice amiabil nici după o viață. Pocăința este în primul rând schimbarea gândirii dintr-una rea și rău intenționată în una iubitoare și căutătoare de pace. Și când spun căutătoare de pace nu mă refer la cineva care nu spune nimic toată ziua ( Oare tăcând faceți voi dreptate? - Ps. 58:1) ci la cineva care-și arată blândețea înțelepciunii când vorbește. Dar mă tem că pomenesc cuvântul înțelepciune într-un cadru nepotrivit și nu aș vrea să fiu înțeles greșit...

Citat VDC: Iacov 3:13 Cine dintre voi este înțelept și priceput? Să-și arate, prin purtarea lui bună, faptele făcute cu blândețea înțelepciunii!

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Lucia
22017. Postat la 12/03/2013 10:28 - 4435z13h1m
Nikky, ai facut o remarca, care ne da de inteles ca...credinta depinde de Calendarul pe care il urmam, mai bine zis, urmam pe creatorul acestuia.
Intrebarea mea pentru tine:
Tu, te orientezi dupa calendarul !!"karaites"!!....?
Pentru ca nu stiu nimic despre cum obsearva acestia, vrei sa ne dai cateva detali, pentru ca daca crezi ca ei tin bine, atunci ne poti ajuta in acest sens, ca sa intelegem si noi cum se orienteaza.

Nikky
22018. Postat la 12/03/2013 10:43 - 4435z12h46m
Sora Lucia, pace !

Eu la momentul acesta nu ma orientez decat dupa ce va orientati dvs., tin Sabatul asa ca pana acum, sarbatorile si lunile noi, asa cum le aveti pe site, caci asa v-am gasit.

Aseara am gasit subiectul cu Sabatul lunar, pe melhisedec, pt ca m-am uitat de luna noua, asa cum fac de obicei.

Pentru ca am citit de karaiti acum doi ani si stiu ca au alt calendar, am subliniat, din teama de Dumnezeu , sper sa nu fi fost pe langa pana acum.

De-asta intrebam : fiecare luna intai e diferita pentru fiecare dintre noi, fiecare a fost scos intr-o alta vreme decat altul, nu mai suntm Israelul scos la gramada, noi suntem ramasita , scosi unul cate unul.

Ce parere aveti?
Lucia
22020. Postat la 12/03/2013 10:58 - 4435z12h32m
Am inteles, draga mea, ma bucur ca esti interesata de ADEVARUL lui Dumnezeu.

Pagina 61 din 95 << < 58 59 60 61 62 63 64 > >>
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164721 vizite unice Powered by PHP-Fusion