Deconectat |
RE: Chat |
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
22024. Postat la 12/03/2013 13:06 - 4435z10h40m |
|
|
Cugetarea zilei de marți 12 martie 2013
"Nu contează ce părere ai într-o dispută, de fiecare dată vei vedea despre unii care sunt de aceiași părere cu tine ai prefera să fie de cealaltă părere."
Jascha Heifetz
Acestei cugetări îi lipsește logica. Ceva s-a omis sau ceva s-a adăugat, dar o face neinteligibilă. Corectați-o ca să se poată înțelege.
Biblia are răspuns la toate intrebările. |
|
Deconectat |
Moderator5 (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
22104. Postat la 16/03/2013 08:48 - 4431z14h58m |
|
|
Valentina a scris:
Zi de bine
Poti fi mai mult decat un spectator! Zi de bine!
Nu stii cum? Gandeste-te la cei din jurul tau, la nevoile lor, si hotaraste-te sa faci ceva prin care sa descopere ca se poate mai bine.
Nu vei fi singur, ci multi alti tineri din lume si-au propus acelasi lucru! Pe data de 16 martie 2013 vom face cu totii acelasi lucru: vom imparti binele celorlalti! Intraba liderul de tineret din zona ta, si-ti va spune despre proiectele care se vor face cu ocazia acestei zile. Hotarati care din ele se pot aplica, si pregateste-te pentru ca pe 16 martie sa poti ZIce DE BINE !
Mai multe pe: ZI DE BINE
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nu nădăjdui nimic prin străduințele tale, prin înțelegerea ta; încrede-te numai în Dumnezeu și în influiența Duhului Sfânt. Martin Luther
Moderator |
|
Deconectat |
Lucia (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
22116. Postat la 17/03/2013 08:27 - 4430z15h19m |
|
|
Lavi, ma bucur ca te-ai gasit incarcator.
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau. |
|
Deconectat |
Lavi (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
22120. Postat la 17/03/2013 09:42 - 4430z14h4m |
|
|
Soruta mea draga Lucia .... din pacate tot cu imprumut este te imbratisez cu drag.
|
|
Deconectat |
22132. Postat la 17/03/2013 13:52 - 4430z9h54m |
|
|
Cât costă un încărcător?
|
Deconectat |
22141. Postat la 17/03/2013 16:59 - 4430z6h47m |
|
|
Ce intrebare?
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau. |
|
Deconectat |
alin (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
22147. Postat la 17/03/2013 18:56 - 4430z4h50m |
|
|
Mesaj de la Moderator4
Off topic, asemenea discutii se poarta la chat sau MP, ati fost in afara subiectului.
Au fost sterse atat postari de ale tale cat si ale lui Emanuel.
Va rog pe cat se poate sa discutati la subiect.
Acuma spunemi si mie ce am gresit si cu ce am iesit in afara subiectului?
|
|
Deconectat |
22156. Postat la 18/03/2013 07:57 - 4429z15h49m |
|
|
Lucia e nepotrivit să întreb de costul unui încărcător pentru sora noastră Lavinia? Scuze. Nu mă pricep la tehnică. Eu am un încărcător la telefon , și-m imaginezi că și pentru internet o fi de același fel, poate mai mare
|
Deconectat |
22159. Postat la 18/03/2013 16:01 - 4429z7h45m |
|
|
Valentina, este nepotrivita, in sensul ca daca vreau sa ajut pe cineva intreb de marca, apoi caut in magazine pretul , il cumpar si il daruiesc.
Intrebarea ta da de inteles ca Lavi nare bani sa-l cumpere.
Poate ca nu asta te-a fost intentia, de aceea te sfatui sa te gandesti bine cand scrii ceva aici.
|
Deconectat |
22162. Postat la 18/03/2013 17:04 - 4429z6h42m |
|
|
Numai ochiul rău poate să gândească rău. Mie nici prin cap nu mi-a trecut măcar să gândesc o așa ticăloșie. Uite-așa păcătuim presupunând.
|
Deconectat |
lisha (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
22163. Postat la 18/03/2013 17:11 - 4429z6h35m |
|
|
Valentina, dupa cum am inteles eu, e vorba de un incarcator pentru laptop, ceea ce nu semana cu unul de telefon, e alta poveste
Pretul si incarcatorul difera in functie de modelul laptop-ului
"...iarta-ma ca vin prea des in fata Ta pentru a cere....si prea rar pentru a da..." |
|
Deconectat |
22165. Postat la 18/03/2013 17:43 - 4429z6h3m |
|
|
Valentina, iar te grabesti, nu am presupus nimic, ba chiar am afirmat ca "poate nu asta te-a fost intentia"...insa din intrebarea ta asta se intelege.
Imi cer scuze daca te-am suparat.
Uite cum ai scris mai sus: "Numai ochiul rau poate sa gandeasca rau."
Nu ochiul gandeste, nu?
Asa si la intrebarea ta, tu, nu ai avut intentia sa jignesti, dar asta ai facut!(fara sa vrei, pentru ca te grabesti, si tu asta mi-ai spuso si in privat.)
|
Deconectat |
22168. Postat la 18/03/2013 18:45 - 4429z5h1m |
|
|
Eu am învățat că ochiul are memorie și gândește. Al meu gândește rău, nu cunoaște culorile și uită repede .
Ceva îmi scapă, lisha. Laptop-ul se vinde odată cu încărcătorul.
Laviiiiiiii, care-i treaba, nu mă lăsa în ceață.
|
Deconectat |
22169. Postat la 18/03/2013 18:51 - 4429z4h55m |
|
|
Valentina, prietenul adevarat nu este numai acela care ne intelege cand gresim, ci si cel care ne face sa intelegem unde gresim.(iata ca a iesit un aforism)
|
Deconectat |
Nica Schirod (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
22178. Postat la 19/03/2013 09:46 - 4428z14h0m |
|
|
beyond, din păcate, nu faci parte din nici unul din reproșurile mele, chiar te invidiez deocamdată pentru bunul simț, până la proba contrarie.
Ești puțin cam dur, dacă ai fi puțin mai maleabil, ai fi fără păcat, dar cred că fără păcat nu se poate, așa că ești cel puțin de două ori cu cei 7 ani de acasă.
Ia-o cel puțin ca un respect din partea mea!
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod! |
|
Deconectat |
beyond (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
22182. Postat la 19/03/2013 13:45 - 4428z10h0m |
|
|
Dragul meu Nica, nu sunt dur în sensul că jignesc, ci în sensul că nu-mi manifest tandrețea pe forum.
Dacă asta tu numești "păcat", atunci eu nu simt că păcătuiesc.
Păcat este călcare de lege; și tot păcat este tot ce nu vine din încredințare (Rom.14.23).
Eu nu mă simt în niciuna din aceste două categorii.
Așa că atunci când spui că fac "păcat" ar trebui să știi că mă judeci. Fiindcă mă apreciezi după propriile tale standarde, nu după Cuvânt.
Sau poate tu faci confuzie între "a fi maleabil", și... "a face compromis"?
Da! eu unul nu pot face compromis cu Adevărul, așa cum îl înțelege rațiunea mea luminată de Cuvânt.
Sunt maleabil în sensul că mă pot apleca asupra argumentelor partenerului meu dialectic, ca să-l ascult cu respect, fără a-l disprețui și fără a-l trata mai dinainte ca greșit.
Dar nu pot face compromis cu propria-mi conștiință dacă eu simt prevalența argumentelor mele biblice.
P.S. Ai scris că: DIN PĂCATE nu sunt obiectul reproșurilor tale ("nu fac parte din nici unul din reproșurile tale" ).
Cred că ai vrut să scrii: DIN FERICIRE, nu "DIN PĂCATE". Adică, din fericire pentru noi doi, eu nu sunt obiectul reproșurilor tale.
Poate alții fac parte, DIN PĂCATE, dintre cei cărora ai să le reproșezi ceva.
În altă ordine de idei, îți mulțumesc pentru că mă creditezi cu bun simț și cu cei 7 ani de acasă.
Îți întorc complimentul spunându-ți că rar am văzut un om așa de împăciuitor ca tine.
(Mai-mai că era să uit să-ți spun: semnătura ta din josul fiecărei postări este minunată - cea cu "Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși." Adevărat ai grăit!) |
|
Deconectat |
Aurelc (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
22183. Postat la 19/03/2013 13:58 - 4428z9h48m |
|
|
Wow, ce de s-a mai scris de cand m-am conectat ultima data !
Ma bucur ca exista interactiune si ca se gaseste intelegere in mare procent intre forumisti, deoarece vad ca moderatorii au fost cel mult indrumatori, nu si cu pedepse ceea ce cred ca e bine.
Sora valentina, ceea ce probabil iti scapa dumitale la discutia despre incarcatorul Laviniei este ca incarcatorul s-a stricat, nu ca si-a cumparat laptop fara incarcator 
beyond, putina tandrete nu strica nici unui copil de Dumnezeu, asa ca ma gandesc ca nu in zadar a spus moșuŽ Nica treaba cu maleabilitatea. In domeniul acesta virtual, oamenii sunt mult mai sensibili si in acelasi timp mult mai curajosi decat in viata cotidiana. Deaceea incurajam tandretea aceea amintita
Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P. |
|
Deconectat |
beyond (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
22185. Postat la 19/03/2013 14:11 - 4428z9h35m |
|
|
Ovidiu, poate ai dreptate.
Nu sunt, însă, de acord ca seriozitatea și corectitudinea să fie confundate cu duritatea, și tratate ca "păcat". Aici consider că Nica greșește când mă face "păcătos".
Pe de altă parte, tandrețea trebuie să vină din inimă. Și acum eu ce să fac, dacă nu vine? Pot să mă duc să cumpăr "tandrețe"? Așa sunt eu, mă deschid mai greu.
Știi că mai înainte de pogorârea Duhului, unii mai erau și "fii ai tunetului", alții puneau mâna repede pe sabie ca să taie urechi.
Iată că n-am zis vreodată că aș fi vreun om sfânt. Dacă aș fi fost, poate aș fi știut cum să mă comport mai bine.
Totuși, dacă mi se confundă seriozitatea rândurilor cu "păcatul durității", atunci asta mă întristează, deoarece NU cred că este adevărat. |
|
Deconectat |
Aurelc (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
22190. Postat la 19/03/2013 16:49 - 4428z6h57m |
|
|
Eu cunoscându-l pe fratele Nică de mai demult, îi cam știu și modul de a se exprima și am înțeles destul de bine ce a vrut să spună.
Am observat și eu inexactitatea cu care a scris acolo unde a spus " din păcate" și celelalte enumerate de tine mai sus. Oricum, eu sunt convins că nu de-aia a scris ca să te declare "păcătos" ci mai degrabă să spună că nu prea a găsit ce să-ți bage de vină asupra modului cum ai interacționat cu ceilalți useri.
În fine... m-am băgat și eu în discuții private, pe când am altele destule de rezolvat...
Fiți binecuvântați și voi și ceilalți! 
Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P. |
|
Deconectat |
Nica Schirod (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
22191. Postat la 19/03/2013 17:37 - 4428z6h9m |
|
|
Scumpul meu beyondn, vezi, eu credeam că voi cei școliți până-n dinți, citiți și printre rânduri, ce observ că de data asta nu ai făcut așa.
Înainte de a-mi cere 1 000 000 de scuze, dă-mi voie să mă explic: Am zis din păcate, pentru că cei ce se țin hiper înțelepți și tot atât de sfinți, vorbesc atât de dur, atât de sus privesc, de nici nu ai curajul să interacționezi cât de puțin, că imediat te și cataloghează ca agramat și încă multe altele, și acest din păcate, trebuia să citești așa cum ai avut pretenția să scriu, DIN FERICIRE da de 10 ori așa meriți, numai eu am vorbit invers că doară poate vor simți cei vizați.
Apoi când am zis că nu ai avea păcat, nici gând să te judec, am zis că dacă ai fi mai maleabil, ai fi aproape, foarte aproape, de meritul singurului om în care nu s-a găsit păcat și care s-a implicat foarte mult ca să învețe pe cei din jur, ne căutând la fața omului și această personalitate este: Omul Isus Hristos!
Îmi pare nespus de rău, că m-am purtat așa ca o coadă de topor prin acele două expresii, apoi te rog din inimă să mă ierți, și nu am să mă mai port cu tine, așa ca și cu un prieten, te voi respecta din toată puterea mea și voi fi foarte atent atunci când îți voi pomeni numele (fictiv), dar mie nu mie rușine să-ți mai spun încă odată, că sunt destul de demult făcut și voi ar trebui să treceți ce nu vă convine din vocabularul meu, pe seama anilor mulți, apoi că sunt țăran, ne școlit așa ca voi, să înțeleg că dacă nu știu să vorbesc atât de elevat ca voi, să nu mai îndrăznesc să zic nimic?
Totuși IARTĂ-MĂ, fratele Ovidiu a vorbit ca un înger, așa este cum a zis el.
Și încă un lucru: Treci în cont, că atâta minte am.
IARTĂMĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂ te rog frumos.
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod! |
|