Am destul timp, insa cateva zile am fost la Roma, am incheiat Praznicul Azimilor cu fratii de acolo.
Tu, ce mai faci, ce stii de Lavi, ca nu o vad pe aici?
..........................
Frate Abdon, ai toata consideratia noastra, te respectam si te iubim, desi unii cred ca ne dezonorezi, pentru noi esti un frate fara masca, si pentru ca nu esti fatarnic, ti se vad uneori greselile, ca si noua de altfel, cine este perfect?
Frate Nica, nu ne abandona, avem nevoie de batranii nostrii, mai ales ca sunt foarte putini cu harul acesta de a scrie intr-un mod simplu, dar intelept, si chiar daca mai ei nuiaua, cei tineri stiu ca ii iubesti, iar cei intelepti primesc mustrarea ca sa devina mai intelepti.
De la cei care se cred intelepti putem sa ne asteptam la ocara.
Cat despre fratele Eliahu, poate preda ebraica, cei ce vor pot invata...cei ce nu vor, il pot ocoli.
Oricine este binevenit, chiar si beyond, numai sa ne respecte.
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Lucia, nu e nicio mândrie; și eu n-am spus despre tine că nu pricepi.
Dar atunci când tu ești cea care dai dovadă că de mândrie și scrii că eu postez fantasmagorii și că lucrurile sunt confuze în mintea mea și că n-am adus argumente biblice, dă-mi voie să cred că n-ai priceput ce am scris.
Sau, uite, ca să nu zic că n-ai priceput la modul real, dă-mi voie totuși să zic că nu pricepi lucrurile în felul în care le pricep eu.
Deoarece eu am clar în mintea mea tot ce am scris.
beyond, la inceput ai spus, "ca nu m-ai facut ca nu pricep", ca apoi sa recunosti "ca tu crezi ca eu nu pricep ce scrii", ca apoi sa te lamuresti, si la urma sa fiu "binecuvantata" cu aceasta!(ca si cum imi lipseste)
Ce vrei sa pricep, cand tu nu te pricepi sa explici ce vrei sa spui?
Poate in mintea ta e clar, dar mie nu imi este clar, dovada ce ai scris.
Chiar lucrul asta ne face sa credem ca esti pe afara, ce sa zic, putin verifica-te si tu , pentru ca majoritatea dupa cum vezi nu te inteleg.
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Tocmai de aceea scriu: ca să fiu priceput.
Sunt conștient că nu pot fi înțeles din prima, deoarece e vorba de noțiuni complexe duhovnicești.
Lucia, eu te-am binecuvântat, nu "binecuvântat".
Și a binecuvânta pe cineva cu ceva, nu știu cum ai ajuns tu la concluzia că se face doar dacă-i lipsește acel "ceva".
(Dacă te binecuvântez cu pace, se poate oare deduce că n-ai pace?)
Dar dacă ochiul tău privește lucrurile din direcția suspiciunii și îndoielii față de mine, de-aia ai ajuns, mai nou, să te deranjeze și o binecuvântare.
Nu știu, atunci, cum să te binecuvântez!
Mai fac o încercare:
Domnul să te binecuvânteze cu și mai multă pricepere!
Dar tu cum dovedești ceea ce ți se pare că ai clar în minte? Cum dovedești că focul de la 2 Pet.3.3-10 este după mia de ani, și nu înainte de mia de ani? Și că Avraam a ținut Paștele care s-a întemeiat, de fapt, odată cu ieșirea din Egipt, la 430 de ani de la Avraam? Cât de clar ai în minte cum va domni Iisus o mie de ani pe Terra, ucigând oameni în mod inchizitorial? Cât de clar poți dovedi că Iisus nu-i va lua pe ai Săi în cer, la revenirea Lui, în reședințele cerești pe care li le-a pregătit în era creștină? Cum dovedești că vreodată în Israel au pierit cu desăvârșire toți oamenii și peștii și păsările, cum scrie la Țefania 1.2,3? Cât de clar îți e faptul că oamenii în mia de ani sunt atât de leneși încât nici să îngrope morții care zac de-a lungul și de-a latul pământului, nu sunt în stare, cum scrie la Ier.25.33?
Eu am renunțat de o vreme să te întreb pe tine, sau pe alții, cât de clar aveți voi în cap toate acestea. Căci am văzut că nu s-a dat niciun răspuns logic la toate acestea. De aceea, mai degrabă, am dorit să-mi duc până la capăt explicația credinței mele.
Problema e că deja s-a dovedit că tu ai înțeles mai multe lucruri cam eronat.
Și încă lucruri simple.
De aceea, cu atât mai mult când vorbesc despre lucruri simbolice, aș putea fi greșit interpretat de cineva cu mintea setată doar pe literal.
beyond, nu am nimic pe tine, crede-ma!
Lasa suspiciunile...
Daca tu vrei sa calatoresti pe taramurile abstractului cand cercetezi Biblia, e treaba ta.
Cuvantul este scris prin cuvinte simple, ca sa-L inteleaga si cel mai simplu om.
Pastreaza linia biblica si nu mai rastalmacii, va fi bine si pentru tine si pentru cei din jur.
Conceptul tau despre Mileniu, te face sa asortezi multe adevaruri biblice ca sa-ti iasa teoria.
Ma intreb, oare crezi tu ca daca ai veni cu argumente viabile, nu te-as crede?
Tu, nici o clipa nu te gandesti, ca s-ar putea sa gresesti?
Eu de cand studiez Biblia, am inteles uneori ca am si gresit si m-am corectat, tu?
Lucia a scris:
Daca tu vrei sa calatoresti pe taramurile abstractului cand cercetezi Biblia, e treaba ta.
Uite, îți mai scriu odată din postarea mea anterioară ca să-mi spui tu ce e clar în mintea ta și unde am călătorit eu pe tărâmurile abstractului: Dar tu cum dovedești ceea ce ți se pare că ai clar în minte? Cum dovedești că focul de la 2 Pet.3.3-10 este după mia de ani, și nu înainte de mia de ani? Și că Avraam a ținut Paștele care s-a întemeiat, de fapt, odată cu ieșirea din Egipt, la 430 de ani de la Avraam? Cât de clar ai în minte cum va domni Iisus o mie de ani pe Terra, ucigând oameni în mod inchizitorial? Cât de clar poți dovedi că Iisus nu-i va lua pe ai Săi în cer, la revenirea Lui, în reședințele cerești pe care li le-a pregătit în era creștină? Cum dovedești că vreodată în Israel au pierit cu desăvârșire toți oamenii și peștii și păsările, cum scrie la Țefania 1.2,3? Cât de clar îți e faptul că oamenii în mia de ani sunt atât de leneși încât nici să îngrope morții care zac de-a lungul și de-a latul pământului, nu sunt în stare, cum scrie la Ier.25.33?
Poți să-mi dai un singur exemplu de abstract din tot pasajul de mai sus?
_______
Lucia a scris:
Eu de cand studiez Biblia, am inteles uneori ca am si gresit si m-am corectat, tu?
Felicitări că te-ai corectat. Și eu, când am constatat de-a lungul vieții că a fost ceva ce mi-a scăpat, și eu m-am corectat.
Sau trebuie să mă corectez la comandă, în mod nenatural, împotriva credinței mele, fără să consider că am greșit cu ceva?
_______
Eu tot ce am scris am dovedit cu Biblia, reciteste-mi postarile!
Tu insa vorbesti de o regenerare, de o inviere pentru razboi, o luna care este o sfanta, si duhuri care zbora cu ajutorul OZN-urilor...vrei sa ti le insir pe toate?
Dacă-ți recitesc postările, nu găsesc răspunsuri inteligibile la tot ce am întrebat eu în pasajul scris cu italice în postarea mea anterioară.
În privința a ceea ce am scris eu despre anumite lucruri, ești liberă a le crede sau nu.
Eu doar le-am explicat.
P.S.
Eu nu am zis că duhurile rele zboară cu ajutorul OZN-urilor, ci că chiar ele sunt OZN-urile (și își pot lua diferite forme, nu numai de OZN-uri).
Și am spus despre "domnul puterii văzduhului" și despre "duhurile răutății care sunt în locuri cerești" de care a vorbit Apost. Pavel. Am mai spus că Beelzebul se traduce cu"Domnul Zburătorilor" - măcar asta puteai să verifici și tu singură.
Dar văd că nu vrei să mă lași să-mi schimb impresia despre tine, ci trebuie să-mi demonstrezi a n-a oară că nu citești atent nici măcar lucrurile simple.
Din citirea cărților creștine despre fenomenul OZN, unde se pot vedea mărturiile nenorociților care au avut de-a face cu OZN-urile.
Îți recomand să te cultivi puțin cu privire la ce se întâmplă în jurul nostru pe această planetă.
Eu nu mă grăbesc să-mi dau cu părerea despre ceea ce nu cunosc, și nici să batjocoresc ceva fără a fi informat.
_______
Pe topicul "Cum va fi împărăția de 1000 de ani?" ai scris mai adineauri așa:
Credinta si nadejdea vine in urma auzirii Cuvantului, nu in urma auzirii abstractului sau imaginatiei din mintea omului.
În parte este adevărat, și scrie și în Biblie că aceasta este calea spre credință.
Dar mulți aud Cuvântul, și rămân tot atei sau păgâni.
Deci, nu toți care aud, cred.
Și atunci, oare nu Duhul Sfânt dăruiește credința? Ba da.
Dar credința este și ea tot un dar abstract, adică NU SE VEDE.
Pe de altă parte, tu, Lucia, iar ai dat dovadă de lipsă crasă de pricepere a ceea ce am scris eu.
Eu nu am spus niciodată că eu am crezut Adevărul "în urma auzirii abstractului sau a imaginației din mintea mea".
Tu pui acest neadevăr în cârca mea, dar eu nu am spus niciodată așa ceva.
Căci iată ce am spus eu: că litera Bibliei, pe care o citesc, și pe care o judec nu numai literal, ci și duhovnicește, EA MĂ FACE SĂ AM CREDINȚA CA LUCRU ABSTRACT.
Deci, abstractul credinței vine în urma literalului, nu în urma unui alt abstract sau în urma vreunei imaginații.
Asta am zis! Dar tu, ca de obicei, n-ai priceput.
Și fiindcă n-ai priceput, permite-mi să-ți amintesc că asta am zis (vezi postarea mea 22574 de pe topicul "Nu va mai fi luna?"):
beyond a scris:
Așa cum Domnul este Soarele (vezi Soarele neprihănirii din Maleahi 4.2), așa va fi și o Lună.
Însângerarea ei spune sufletului meu că va fi sacrificată de Neamurile pseudo-credincioase, în acele zile.
Deci, iată, Lucia, spre înțelegerea ta, pricepe că nu un lucru abstract m-a făcut să am credința mea abstractă, ci versetul literal de la Ioel 2.31 unde se vorbește despre "însângerarea Lunii".
Când am citit litera: "Luna în sânge", atunci această literă mi-a spus sufletului meu că va exista o persoană sfântă care va fi sacrificată.
Așa că și în cazul meu funcționează ceea ce ai spus tu: "Credinta si nadejdea vine in urma auzirii Cuvantului"
Numai că eu am creierul structurat altfel decât tine, și eu doar așa pot să-mi explic Luna în sânge, și Psalm 72.7: "până nu va mai fi lună."
beyond ce zici armele din efeseni 6 , ne ajunge sa invingem extraterestriii ?
Hai sa fim seriosi ca se rade lumea de cea ce se scrie pe aici
Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
costy, e posibil ca tu să nu fi citit tot dialogul meu cu Lucia pe tema asta.
Eu nu am spus niciodată că acele OZN-uri ar fi extratereștri.
Ci am spus că sunt intratereștri, adică "domnul puterii văzduhului" și "duhurile răutății care sunt în locuri cerești".
Ei au fost aruncați din cer atunci când s-au răzvrătit împotriva guvernării lui Dumnezeu.
Nu cred că frumos să iei în derâdere aceste lucruri, mai ales că, dacă ai să te informezi puțin mai mult, și dacă ai să citești mărturiile directe ale celor ce au avut de-a face cu așa ceva, ai să vezi că eu nu vorbesc despre lucruri fantasmagorice.
Și, da, ai dreptate: cu armele de la Efeseni 6, se înving acele forțe necurate.
Ele nu vor ataca spiritual pe cineva care este înrădăcinat în Domnul.
Domnul să te binecuvânteze cu bunătate și înțelegere!
_______
@Lucia
Pe topicul "Nu va mai fi luna?", Lucia, tu ai scris adineauri în postarea 22621:
Lucia a scris:
beyond, tu stii ce inseamna bibliolatrie?
...
Chiar vrei sa ma inspaimanti, dar nu reusesti!
Da, Lucia, știam ce este bibliolatrie:
BIBLIOLATRÍE s. f. acceptarea și interpretarea literală a textului biblic. (< engl. bibliolatrie)
Sursa: MDN (2000)
Și nu încerc să te înspăimânt (și nici nu mi-am propus așa ceva), ci ți-am spus-o cu gândul la binele tău să te ferești de bibliolatrie, după ce mai întâi ți-am dat argumentele explicative necesare și referința biblică: "...slova omoară" (2 Cor.3.6)
Adică omoară spiritul, pe când "Spiritul dă viață" (tot 2 Cor.3.6).
Orice "-latrie" este ucigașă pentru spirit. Chiar și bibliolatria. Și chiar și hristolatria: "De ce-Mi ziceți: 'Doamne, Doamne!' și nu faceți ce spun Eu?" (Luca 6.46)
Ar fi minunat dacă toți am ști exact despre ce vorbim (dacă tot ne apucăm să vorbim).
De multe ori, dezacordurile apar din pricina semnificației eronate pe care unul sau altul o alocă cuvintelor.
De aceea, DEX-ul are o valoare destul de însemnată în lămurirea lucrurilor.
Așa că nu orice dezacord este o "ceartă" cum văd că se face confuzia adesea.
Din nefericire, există dezacorduri care, într-adevăr, conduc către cuvinte aspre, aprindere, glas răstit, invective, batjocură, afirmații calomnioase etc. - cu alte cuvinte aceste dezacorduri conduc către CEARTĂ.
Dar, dezacordurile pot fi lămurite dacă se menține un ton civilizat, o expunere lucidă și respectuoasă la adresa celuilalt, vorbind numai adevărul, fără a trece hotarul exagerărilor și persiflării - cu alte cuvinte aceste dezacorduri conduc către DIALECTICĂ.
CEARTA este una, DIALECTICA este alta.
CEARTA se bazează pe minciună, exagerare, lipsă de respect, ură neîntemeiată și vrăjmășie iluzorie, pe când DIALECTICA se bazează pe dialog civilizat și pe adevăr.
Din DEX:
CEÁRTĂ, certuri, s. f. 1. Schimb de cuvinte aspre între două sau mai multe persoane
DIALÉCTICĂ s. f. I. 1. Proces de gândire care rezidă în analiza și discutarea argumentelor contradictorii, în scopul descoperirii adevărului; arta de a ajunge la adevăr prin dialog. [Pr.: di-a-] r11; Din fr. dialectique, lat. dialecticus.
Acum, dacă toți de pe acest forum am aborda dezacordurile dintre noi într-un mod dialectic, și nu certăreț, consider că le-am ușura peste măsură de mult sarcina domnilor moderatori.
Deoarece nu cred că dumnealor au vreo plăcere deosebită să baneze pe cineva.
Nu acesta era scopul portalului. Ci scopul era tocmai binecuvântarea reciprocă și căutarea împreună, într-un mod dialectic, a ADEVĂRULUI.
Dacă le respectăm pe gazdele acestui portal, atunci acesta va fi și scopul nostru.
Fiindcă, mai mult decât atât, tocmai astfel ne-am respecta și pe noi înșine ca și creștini.
De aceea, această căutare a ADEVĂRULUI implică tocmai un dialog civilizat în care fiecare e liber să-și expună cu argumente ceea ce crede.
Fără a fi categorisit negativ, fără a fi luat în derâdere, fără a trebui să suporte atacuri la persoană, fără a-i fi criticate usturător maniera în care scrie și în care interpretează Biblia și fără a fi tratat cu prejudecată, mai înainte de a i se asculta argumentele cu atenție.
Nu trebuie să călcăm pe urmele catolicismului inchizitoriu, care vrea să impună credința cu parul și cu forța legilor omenești. Ci trebuie să dăm dovadă de toleranța creștină care nu face rău aproapelui.
Dacă dezacordul persistă, el poate fi exprimat civilizat, în scris, ca opinie finală, cu ieșirea din dialog. Eventual reintrând in dialog dacă se postează argumente noi, sau dacă s-a produs o schimbare de mentalitate.
Aceasta înseamnă, de fapt, rodirea Împărăției creștine dinăuntrul nostru în afara noastră.
Dar pentru ca asta să se întâmple, trebuie ca acea Împărăție a neprihănirii, a credinței, a nădejdii, a dragostei, a păcii și a bucuriei în Duhul Sfânt, să existe înăuntrul nostru.
Și atâta vreme cât ne menținem toți pe temelia Adevărului, adică Hristos și Cuvântul Scripturii, nu văd de ce nu ne-ar fi posibilă orice binecuvântare cerească.
Chiar dacă rămânem în dezacord cu privire la unele aspecte, totuși poate exista binecuvântare, după cum stă scris:
"și dacă în vreo privință sunteți de altă părere, Dumnezeu vă va lumina și în această privință. Dar în lucrurile în care am ajuns de aceeași părere, să umblăm la fel." (Filip.3.15,16)
Lucia, ba după cum se vede, nu numai că l-am citit, dar m-am și supus lui.
Dar tu, oare, citești bine ce se scrie pe forum?
Căci, deși în regulament ideile sunt prezentate foarte corect, totuși regulamentul nu poate devia spre o formalizare scriptică a lucrurilor așa cum o simt eu.
Eu am scris cuvinte pe care le simt în forul meu interior în modul meu particular, cuvinte care nu sunt scrise în regulament (poate, în final, o să le și identifici, dacă vei fi puțin mai atentă!)
În plus, se pare că a fost nevoie de amintirea unor lucruri din regulament, pentru ca unii să înțeleagă diferența între comportamentul conflictual, și comportamentul dialectic.
Și să nu mai confunde orice lucru ca fiind "ceartă".