Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 7
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Diverse | Chat
Pagina 66 din 95 << < 63 64 65 66 67 68 69 > >>
Deconectat RE: Chat
Lucia
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
22657. Postat la 05/04/2013 12:48 - 4411z11h29m
Administratia ne aminteste ori de cate ori este nevoie, mai mult, se sanctioneaza...
Ce vrei sa spui prin devierea regulamentului, prin "FORMALIZARE SCRIPTICA", ce nu este bun in acest regulament?
Ce simti tu?

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
beyond
22663. Postat la 05/04/2013 13:24 - 4411z10h53m
Greu la deal! Tare suspicioasă și lipsită de pozitivitate ești!

Eu zic să mai citești o dată, și să stai cu un tab deschis în browser în care să ai tot timpul DEX-ul. Linkul ți-l mai spun o dată: http://dexonline.ro
Poate vei înțelege ce înseamnă "formalizare scriptică".

Și poate (zic, poate!) o să pricepi în finalul finalului, că nu am vorbit despre devierea regulamentului de la ce este drept și bun, ba dimpotrivă, totul este bun la acest regulament (și ceea ce e mai important, că se și aplică).

Însă eu am vorbit despre faptul că regulamentul nu poate devia spre formalizarea mea scriptică din postarea 22636 de mai sus.
Adică, mai pe limba ta, nu poate scrie aceleași cuvinte în felul cum le-am scris eu în acea postare, deoarece ele sunt exprimarea mea particulară a ceea ce simt eu despre modul cum ar trebui să decurgă lucrurile pe forum.
Și, în esență, ai remarcat chiar și tu că ceea ce eu am simțit și am scris, este conform cu regulamentul.
Căci de aceea ai spus în postarea imediat următoare (22643):
"Aceste lucruri sunt scrise in regulament"
Lucia
22668. Postat la 05/04/2013 14:04 - 4411z10h13m
Pai, inseamna ca am inteles.

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
beyond
22672. Postat la 05/04/2013 14:11 - 4411z10h7m
Inițial... da, ai înțeles!
Lucia
22675. Postat la 05/04/2013 14:22 - 4411z9h55m
Am inteles ca ajuti administratia...faci foarte bine.

gershom
22678. Postat la 05/04/2013 14:59 - 4411z9h19m
Stimată Administrație/Moderatori,

Am văzut câteva persoane banate, printre ele, ultima fiind Nica Schirod. Am rămas surprins și totodată nedumerit de banarea lui, știind că dânsul are un dar deosebit de a calma lucrurile și spiritele atunci când se mai încing. Citesc mai toate postările în fiecare zi, și nu-mi amintesc să fi văzut vreo postare dea dânsului care să fi încălcat regulamentul (numai să nu-o fi văzut, sau să fie deja ștearsă).

Aș veni cu o propunere, ca la subiectul "Sancțiuni" atunci când se aplică o banare, pe lângă anunțul asupra punctelor călcate din regulament (ex A. a.1 etc), să se facă referință la postarea (postările) cu pricina (numărul postării și subiectul) care au cauzat banarea, iar dacă acele postări au fost deja sterse, o scurtă comentare ar fi binevenită. În felul acesta, cine citește la acest subiect, să cunoască mai bine motivul banării, și să înțeleagă mai bine limitele acceptabile ale regulamentului.

Cu respect

Căutați pe Domnul câtă vreme se poate găsi; chemați-L, câtă vreme este aproape - Isaia 55:6
Lucia
22679. Postat la 05/04/2013 15:25 - 4411z8h53m
Nici eu nu am vazut, gershom...
Banui ca noaptea trecuta dupa orelor 23-24, cand am inchis eu compiuterul si am vazut postarea fratelui Nelutu, care a facut urmatoarea observatie:"Iar va certati fratilor?
Cine cu cine, nu stiu!
Vreau deasemeni comentariile la adresa mea, a lui beyond, cum ar fi, ca nu pricep, ca sunt ratacita, ca scriu din duh de cearta, sunt suspicioasa , lipsita de pozitivitate, idolatra...cred ca se pot urmari postarile lui, si sa se vada cate comentarii face la adresa mea, sa fie sanctionate, asa cum si ceilalti utilizatori au fost sanctionati, nu cu banare, dar nici macar cu atentionare?

Lavi
22683. Postat la 05/04/2013 16:40 - 4411z7h37m
Lucia a scris:

Tu, ce mai faci, ce stii de Lavi, ca nu o vad pe aici?
..........................
Lavi te vede tu sti ca nu pot intra decat la finalul saptamanii pe aici ,adica... vineri ,sambata si respectiv duminica...programul si copilasii.
In privinta incarcatorului sa rezolvat...uita-te, te rog si la casuta MP cred ca iti este plina ..nu stiu ,dar tot astept un mesaj de la tine.
Offff! ce se intampla cu atatea banuri?
Nu stiu nimic ce sa mai intamplat pe aici dar am ramas tare uimita si imi pare rau.
Sanatate multa tuturor fratilor si surorilor!

beyond
22684. Postat la 05/04/2013 16:50 - 4411z7h28m
Lucia a scris:
Vreau deasemeni comentariile la adresa mea, a lui beyond, cum ar fi, ca nu pricep, ca sunt ratacita, ca scriu din duh de cearta, sunt suspicioasa , lipsita de pozitivitate, idolatra...cred ca se pot urmari postarile lui, si sa se vada cate comentarii face la adresa mea, sa fie sanctionate

Lucia, nu e frumos să te faci pârâșa mea, acum, după ce a trecut un timp. (Sper să nu te superi și de cuvântul "pârâșă", dar exprimă cel mai corect realitatea pe care o văd în fața ochilor.)
Dacă aveai ceva de reclamat, trebuia să reclami atunci, ca să se vadă contextul în care au apărut toate cele de care mă pârâști.
Dar tu ai continuat dialogul cu mine, ca și cum nu te-ar fi deranjat nimic.
Înseamnă că dialogul tău cu mine a fost nesincer în toată această perioadă, de vreme ce aveai frustrări nedefulate cu privire la mine.

Totuși, voi face efortul să mă apăr de acuzațiile tale, și să mă duc în urmă la ce s-a scris.

Așadar, Lucia, eu am spus lucrurile acelea pentru care mă pârăști, într-un context clar în care se poate dovedi:
- că nu ai priceput și că ai avut spirit de ceartă (de exemplu, când mă persiflai că un "abstract" mi-a spus o idee, nu cuvântul literal "sânge");
- că ai fost suspicioasă și ți-a lipsit pozitivitatea (de exemplu, când ai aruncat asupra mea bănuiala nefondată că aș avea ceva împotriva regulamentului).

Nu am mințit și nu am exagerat cu nimic, și nici nu cred că e o jignire că îți spun pe alocuri că nu ai priceput ce am scris eu.
Și tu spui celui ce te citește fără atenție, să mai citească o dată dacă n-a priceput ce ai vrut să spui. Ce ți se pare jignitor în asta?

Pe de altă parte, mă acuzi nefondat că te-am făcut "rătăcită". Dacă tu îmi arăți unde ți-am spus eu că ești rătăcită, eu îmi voi cere scuze față de tine.

De fapt, știi ce? Îmi voi cere scuze față de tine oricum. Îmi cer scuze că am intrat în dialog cu tine, fără să intuiesc că tu ai așa frustrări încât să te faci pârâșa mea. A fost o neglijență a mea să nu-mi dau seama că te vor durea demonstrațiile mele logice.
Cred că ți-am creat frustrări prin argumentele mele biblice pe care am încercat să le expun cu răbdare și cu respect.
Dacă ți s-a părut că am dorit să te jignesc, regret. Nu asta a fost intenția.
_______

În altă ordine de idei, iată, chiar și acum, când te faci pârâșa mea, nici măcar acum nu dovedești că ai priceput ce am vrut eu să-ți spun despre "bibliolatrie".
Iată spre ce te conduc sincopele tale de înțelegere: la a te transforma într-o acuzatoare nedreaptă.
De asta îți spun uneori că nu pricepi, și că ar fi bine să citești mai cu atenție, și cu DEX-ul alături. Pentru binele tău personal (și, de fapt, și pentru binele dialogurilor pe care le întreprinzi).

Spui că te-am făcut "idolatră". Nu, nu ți-am spus niciodată așa ceva. Este doar o exagerare a ta care se poate dovedi simplu... căci "verba volant, scripta manent".

Eu am spus despre "bibliolatrie", nu despre "idolatrie". Dar nici atunci nu am spus că ai fi bibliolatră. Ci doar te-am sfătuit să ai grijă să te păzești de așa ceva, deoarece am văzut că tendința ta este de a acorda valoare supremă slovei (formei), nu spiritului (fondului).

Uite ce ți-am scris ieri pe topicul "Nu va mai fi Luna?" la postarea 22617:

beyond a scris:
Lucia, eu te sfătuiesc să te păzești de bibliolatrie, căci, așa cum zicea Pavel la 2 Cor.3.6: "slova omoară".
Adică, cei ce idolatrizează forma, nu pricep fondul problematic. De aceea, lor, litera le omoară spiritul.

Și acum mă reclami pentru acest sfat, deși tu însăți ai acceptat că nu vezi nimic rău în bibliolatrie. Căci ai scris imediat după mine astfel:

Lucia a scris:
beyond, tu stii ce inseamna bibliolatrie?
Inseamna acceptarea si interpretarea literala a textului biblic, chiar nu mie frica... nu gresesc cu nimic.

Cu alte cuvinte, tu n-ai de ce să te păzești de bibliolatrie căci ție nu ți-e frică să le iei pe toate ad-litteram, fiindcă tu nu vezi nicio greșeală în asta.

Deci, dacă chiar tu însăți accepți că te complaci cu bibliolatria, de ce oare mă reclami acum de asta?
Mai ales că eu te-am lămurit pentru ce motiv te sfătuisem (în postarea mea 22622, de aici, de pe Chat):

beyond a scris:
Și nu încerc să te înspăimânt (și nici nu mi-am propus așa ceva), ci ți-am spus-o cu gândul la binele tău să te ferești de bibliolatrie, după ce mai întâi ți-am dat argumentele explicative necesare și referința biblică: "...slova omoară" (2 Cor.3.6)

P.S. Cred că e foarte bun aforismul pe care l-am postat răsalaltăieri pe topicul "Aforisme":

Când nu iubești, mângâierea ta este o otravă, și sărutul tău o trădare.
Când nu iubești, mângâierea lui ți se pare o otravă, și sărutul lui o trădare.
(Anonim)

Un Sabat plăcut, ție, și tuturor celorlalți!
Aurelc
22686. Postat la 05/04/2013 17:04 - 4411z7h13m
Hm... am lipsit o bucată de timp și dintr-o dată găsesc o seamă de oameni care se ciorovăiesc ( cu toate că maturi fiind, cam toți știu că tachinarea duce la pierderea răbdării, și consecințele următoare sunt ușor de imaginat...) din toată nimica, precum niște copii și care încep să ceară sau să aștepte sancționări în dreptul altora... smiley

Oare a mai văzut cineva doi oameni sau mai mulți să se certe și doar unul să fie vinovat? În orice început de ceartă, dacă unul din cei doi pune mâna la gură, nu numai că dă dovadă de înțelepciune, dar curmă și revărsarea aceea de cuvinte, gânduri și uneori chiar și fapte (Iacov 1:19-21). Ei bine eu mă tot uit peste postări și nu mi se dă să găsesc înțeleptul (!)
Cam peste tot, în loc să discute frumos și la subiect, ( că văd că ați fost avertizați, nu cum spune sora Lucia mai sus că n-au fost avertizări) se tot aruncă lemne pe focul acesta ascuns al ranchiunei. Și ce e trist e că n-o fac niște copii, ci niște oameni mari, care nu prea mai au darul să ierte și să uite greșeala celuilalt. Despre astfel de situații spunea Mântuitorul că trebuie să ne facem ca niște copilași (adică să iertăm îndată ce ni s-a greșit) pentru că altfel nu vom vedea cu nici un chip Împărăția Cerurilor. Și ne putem tot ruga "Tatăl Nostru" că pe Dumnezeu nu-L înșeală nimeni. El știe cu precizie desăvârșită toată ambiția și toată strădania cuiva de a-l face pe altul să păcătuiască.

Moderatorii, sunt și ei oameni, și poate (de fapt cu siguranță) mai greșesc... Poate dacă erau îngeri, ar fi primit mulți dintre noi mult mai multe sancțiuni, și mai grave. Dar așa, dacă am fi obiectivi, am putea spune că viețuim pe forumul acesta "prin har" deoarece ei nu pot cunoaște toate substraturile.
Administratorii, au cu totul alte treburi, care țin de partea tehnică a întregului portal și de conducere. Spun asta deoarece tocmai am citit dorința lui gershom. Cu permisiunea dumneavoastră o să vorbesc eu în dreptul Moderatorilor acum, dacă tot m-am apucat de scris...
gershom a scris:Aș veni cu o propunere, ca la subiectul "Sancțiuni" atunci când se aplică o banare, pe lângă anunțul asupra punctelor călcate din regulament (ex A. a.1 etc), să se facă referință la postarea (postările) cu pricina (numărul postării și subiectul) care au cauzat banarea, iar dacă acele postări au fost deja sterse, o scurtă comentare ar fi binevenită.

Metoda aceasta a fost aplicată mai la început și n-a dat randament. O să mă explic:
- pe de-o parte este adesea o muncă enormă pentru Moderatori să alerge pe tot forumul ca să culeagă postările cuiva ca să dovedească ceva ce oricum cei activi cam știu. Nu întotdeauna o singură frază dintr-o singură postare conduce la sancționare, ci cumularea unor greșeli repetate și intenționate.
- pe de altă parte, au fost indivizi care au scris chiar lucruri urâte, mizerii care nu fac bine nimănui să le citească, și acuzări mincinoase și neargumentate asupra altora. Dacă acele lucruri sunt citite de un vizitator sincer și sensibil la suflet, v-ați întrebat care va fi reacția lui vis-a-vis de acest portal? Ba chiar am fost rugați de unii dintre voi să nu mai posteze Moderatorii nici celelalte dovezi ale motivului sancționării. Și după o analiză atentă a echipei din conducere le-am dat dreptate. În primul rând, oamenii membri pe portal provin din medii foarte diferite, și la început multora li se întâmplă să greșească dar apoi se adaptează și-și văd de treabă. Acum dacă după 10 ani de activitate pe portal cineva se uită peste greșelile altuia pentru care a fost sancționat mai la început, va căuta și va găsi motive să-l înțepe chiar dacă persoana respectivă s-a pocăit demult de greșelile respective. Și la urma urmei, ce beneficiu are cineva dacă va cunoaște greșelile cuiva? Nu este mai bine să lăsăm subiectul Sancțiuni să fie o mare a uitării peste vremuri? Apostolul Pavel a îndrăznit să spună în 2 Cor. 2:10 că are mare încredere în modul de gândire al celor din biserica din Corint și că ce iartă ei, va ierta și el.
Știu că pentru moment curiozitatea este mare și la început omul este marcat de sancționarea altora și ar vrea să știe dacă și el l-ar fi sancționat sau nu. sau să-i ia în vreun fel apărarea, dar pe termen lung situația se răstoarnă, și ce la început poate părea benefic, mai târziu, în oamenii firești și lumești se transformă în ceva demonic. Adam și Eva, cred că au fost tare curioși ce se va întâmpla dacă vor mânca din fructul oprit. Și până la urmă au ajuns să vadă, iar consecințele le vedem și noi după câteva milenii...

Pfff... iată că mi-am consumat timpul cu lucruri pe care le-aș fi putut poate scrie în 2 fraze și în loc să scriu ceva la un subiect anume mă amestec poate și eu în lucrul altuia. Scuze dacă le-am luat-o Moderatorilor înainte dar aș vrea un singur lucru: vă rog încetați cu ispitirea altora, cu răutatea subtilă și cu dorința de a fi arbitrii. Haideți să fim și noi ca și cei din Corint, care după ce au fost mustrați de Pavel, (2Cor. 7:8-10) s-au îndreptat, s-au pocăit și au ajuns să devină un exemplu de urmat și în acele vremuri și pentru noi astăzi.

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Lucia
22687. Postat la 05/04/2013 17:09 - 4411z7h9m
Cu toata stima, cer administratiei sa ma stearga ca membru de pe acest Portal.
Sunt indignata de faptul ca o persoana care scoate in evidenta o minima greseala (el asta a facut de cand e activ pe portal), el parasul tuturor, ma face pe mine parasa lui.

Sunt indignata ca patru persoane sunt banate, pentru ca el le-a intaratat, este si aportul lui la aceste descalificari, i-a parat, i-a dezbracat, le-a scos in fata toate greselile...si el ma acuza ca eu gresesc ca il spun acum ca ma jigneste, eu am rabdat, dar fratii mei sunt fratii mei buni sau rai,ma doare pentru ei, chiar si pe Valentina nu o vreau scoasa de aici, de ce, pentru ca nu am dragoste?
El continua sa ma jigneasca, asa suptil si cu vorbe mestesugite, dar sa spuna , cu ce i-am gresit eu, ca imi sustin parere?
Pentru mine si ELIAHU , si bunicutul, si Valentina , si Abdon ii pot trece cu vedere, ca sunt fratii mei, si pe beyond l-am trecut, dar el dupa banarea fratelui Nica, da lectii administratiei si noua despre conduita morala.
Este ca si cum pune gaz pe foc, mie imi pare rau de cei care au fost banati, el insa triunfa, ca altfel nu ar fi scos toate greselile lor in fata, ca si cum merita pedeapsa.

Mai degraba doresc sa ma alatur lor...

Priviti-i postarea, isi justifica jignirile (oare cei care l-au jignit trebuiau sa fie banati, sau doar sa-si justifice jignirile?), priviti-i aforismul!(l-a scris pentru mine, cu ce drept?)
Omul acesta cunoaste si inima mea.
Cred ca intrece masura!

beyond
22690. Postat la 05/04/2013 17:14 - 4411z7h3m
Lucia, aforismul scoate în evidență că dacă nu e dragoste față de un om, atunci orice ar face el bine va fi interpretat ca rău.
Chiar și când dă un sfat din inimă.

Eu nu am scris aforismul cu tentă conflictuală, ci ca să învățăm cu toții, și să ne pocăim cu toții.
Tu ceri scoaterea ta de pe portal, și asta îmi aduce aminte de Iona care cerea Domnului să moară. Dar Domnul i-a spus:
"Bine faci tu de te mânii?" (Iona 4.4)
Aurelc
22705. Postat la 06/04/2013 08:27 - 4410z15h50m
Soră Lucia, am luat la cunoștință și noi cu multă întristare cererea făcută la supărare ca Administrația să vă șteargă contul de pe Melhisedec. Pe de-o parte acest lucru nu este regulamentar deoarece prin ștergerea unui cont se șterg și toate postările efectuate și s-ar da în felul acesta multe discuții peste cap ( mai ales un cont atât de activ ca al dumneavoastră). Pe de altă parte dorim să vă rugăm să vă liniștiți pentru că "supărarea duce numai la rău" (Ps. 37:8) și să vă asigurăm că nimeni nu a fost sancționat din cauza lui beyond, ci datorită comportamentului propriu. Nici Adam n-a fost scos din Rai datorită lui satana, ci datorită nerespectării regulamentului ce i-a fost dat. ( Nu aș vrea să înțeleagă cineva că-l compar pe beyond cu satana, ci m-am referit la felul cum a fost sancționat Adam) Faptul că nu-i place cuiva de argumentarea altuia, nu are decât să dezbată în amănunțime toate ideile respective, dar să lase persoana în pace. Noi nu trebuie să ne certăm aici, ci să dezbatem idei. Lăsăm atacurile la persoană (chiar și cele mai subtile scrise prin intermediul aforismelor, care fiecare le poate interpreta cum dorește) la o parte și discutăm subiecte... Nu vă faceți griji că dacă cineva continuă cu atacuri, există sancțiuni destule. Cine știe să păstreze liniștea și pacea este lăsat în liniște și pace. Cine urmărește ceartă va fi sancționat și pe viitor. Nu degeaba există moderatori pe forum.

Dacă chiar așa de tare vă deranjează interacțiunea cu beyond, atunci nu sunteți obligată să interacționați cu el. Sunt alții destui cu care puteți discuta, iar pe cei ce considerați că vă provoacă să-i ignorați și să nu le răspundeți la provocări. Ce e chiar așa de greu în asta?

Și-apoi, m-am uitat și am văzut că nu toți cei 4 sancționați au interacționat cu beyond și de-aceea au fost sancționați. Deci să nu exagerăm lucrurile...

Citat VDC:

1 Tesaloniceni 5:15 Luați seama ca nimeni să nu întoarcă altuia rău pentru rău; ci căutați totdeauna să faceți ce este bine atât între voi, cât și față de toți.
1 Petru 4:15 Nimeni din voi să nu sufere ca ucigaș, sau ca hoț, sau ca făcător de rele, sau ca unul care se amestecă în treburile altuia.
Biblia nu ne recomandă să ne amestecăm întotdeauna în treburile altora și să fim avocații lor. Nu moare nimeni datorită câtorva zile de Ban, nu prea înțeleg din ce cauză trebuie să facem din asta așa o tragedie...

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Lavi
22706. Postat la 06/04/2013 16:08 - 4410z8h9m
Soră Lucia ...ce ,ceri!?
Tu ...sora mea din Italia ,ceri să ti se steargă contul?
Tu ai fost de la inceputul intrarii mele pe acest portal un exemplu de viată o femeie care imi este ca o mamă si o soră deosebită .
Tu,mi-ai dat cele mai deosebite sfaturi si aici pe față si pe privat.
Intodeauna când citeam postările tale (chiar dacă nu reuseam să răspund la toate ) mă luminam de bucurie si spuneam : Am mai aflat un lucru ,care era ascuns de ochii mei ,am mai invătat ceva,cum de nu mi-am dat seama,până acum?
Ce minunată este această femeie si câtă intelepciune!
Aici ,te-am cunoscut pe acest portal Melhisedec!
Nu am stiut nimic de tine de existenta ta de familia ta...nu am stiut nimic,acest loc a fost singurul loc unde mă bucuram când vedeam un mesaj de la tine pe Mp,unde primeam sfaturile tale ,asa cum primeste o fiică, un sfat de la mama ei!
Nici nu stiam că am frati si surori atât de deosebiti si cât doresc să te văd la față!
Ai procedat copilărește!
Exact cum am procedat eu când am vrut să părăsesc portalul si tu mi-ai dat acest sfat :
Scumpa mea sora, tu stii ca te iubesc din toata inima si imi doresc sa ramai mai departe pe acest taram virtual, nu stiu motivul care te face sa nu mai activezi, un singur indemn iti dau: RAMAI ACTIVA!

Pot sa iti spun ca Duhul Sfant sa te intareasca, sa te calauzeasca, El este, sa-L lasi sa lucreze cu tine...suntem intradevar un popor deshidratat, seceta aproape ca ne slabeste, si mai grav, in loc sa inaintam, mai degraba dam inapoi...ne deterioram pe dinafara si ne afecteaza si pe dinauntru, draga mea, ramai cu noi...eu te iubesc foarte mult, incerc din rasputeri sa vad doar partile bune in general, eu consider ca dragostea noastra nu este niciodata prea multa, intotdeauna putem reflecta la o decizie pe care vrem sa o luam, apostolul Ioan a spus ca daca punem dragoste acolo unde nu exista , vom obtine dragoste.
Nu vreau sa te fortez, aici suntem ca intr-o familie, tu stii cate sacrificii face o mama pentru familia ei, dragostea se sacrifica si construieste, asa si tu aici...ai putea sa ramai si impreuna sa mai "spalam puntea" Ce zici?

,aduti aminte!
Iar fratele Ovidiu, binecuvantat să fie! Atunci când am citit m-am simtit ca o femeie care coboră de la Ierusalim spre Ierihon si incă plângând...m-a indemnat asa:
Soră Lavinia1 am citit cu inima strânsă ceea ce ai scris mai sus știind că ești o persoană foarte activă și implicată pe portal și mai ales pe forum. Prezența și activitatea ta a înfrumusețat mult forumul și deci această familie virtuală numeroasă... Parcă nu îmi vine să cred și nu pot accepta ideea că vrei să ne părăsești.

M-am consultat cu frați administratori și cu unii moderatori dacă le e cunoscut vreun conflict sau vreo situație prin care ai avut motive să te superi pe noi și am auzit numai cuvinte de bine. Deci te rog să revii asupra deciziei și încearcă să găsești motive să rămâi în această familie a Domnului care se întrunește cel mai des pe internet și uneori prin adunări. Noi ne-am bucura mult să vedem un asemenea gest din partea ta și dacă totuși vreunul dintre noi te-am supărat în vreun fel, te rog în Numele Domnului Isus să ne ierți.

Fie ca Cel Prea Înalt să-ți lucreze la inimă și minte și să te ajute să iei o decizie după voia Sa ! Noi ne rugăm pentru tine și pentru acea situație personală despre care ai scris mai sus.

Imi aduc aminte că am plâns ,când am citit scrisorile si mi-am zis : Ce ai făcut?Te-ai purtat ca un copil mofturos !
Dar am tinut cont de sfaturile amandurora..nu?
Acesta este portalul nostru ...nu?
Ar trebuii să ne strângă la o laltă !Si noi ce facem...?
Sora, Lucia semnătura ta ,este o semnătură pe măsura credintei tale si să stii că ai reusit prin Cel Sfânt, să demonstrezi o credintă neprefacută si esti un suflet care ridică alte suflete!Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Dar....acum, ce faci... cedezi!?
Eu de la tine am invătat să fiu asa ,să nu mă las bătută si slabă in credintă!
Stii cum am citit ce ai cerut mai sus?
Am zis: Portalul acesta respiră prin Lucia si are viată nu-mi pot imagina portalul fară Lucia mea...nu mai are nici un rost.
Tu ,esti draga mea o Moderatoare ( uite, că meriti această laudă!) dar, de inimi ,să nu uiti asta ...bine?
De abea astept să citesc cuvintele tale.
Si am să-ti spun cu cuvintele tale:Ai putea să rămâi si impreună să mai "spălam puntea" Ce zici?
Shalom cu voi toti si cu cei banati !Sa auzim de bine,Sanatate cum spunea Shaul ( Pavel)!

Lucia
22715. Postat la 07/04/2013 13:05 - 4409z11h12m
Draga Lavi, se pare ca Duhul Sfant care te-a indemnat pe tine sa ramai atunci, ma indeamna si pe mine sa raman acum...
Este adevarat ca am fost suparata cand am cerut stergerea mea de pe acest portal, si inca mai sunt, pentru mine acest taram virtual a fost si va fi o binecuvantare atata timp cat existati si voi...suntem un singur trup in Hristos , dar cand voi sunteti "taiati" din acest trup el nu mai exista un intreg, si DOARE, doare foarte tare pentru ca eu simt cu voi, nu pot sa rad cand imi este taiat un deget, o mana, o ureche, un picior, noi toti putem sa inaintam, putem sa ne sustinem adevarul prin care traim.
Am dorit un sondaj de opinie crezand ca o sa constientizati ca Adevarul se sustine in grup, ca trebuie sa dam mana pentru a flutura steagul credintei noastre.
Cand Moise tinea mainile in sus si puterile l-au lasat, a fost ajutat, sustinut sprijinit...solidaritatea tine de a da mana, ca stafeta, unul o lasa, celalalt o preia. Suntem aici impreuna pentru a ne sustine adevarul, si baza adevarului nostru este Cuvantul lui Dumnezeu.
Cand vin cei care aduc o alta Evanghelie, adevarul trebuie spus cu putere si curaj, Dar unde ne sunt sustinatorii, chiar si ucenicii mergeau doi cate doi in vestirea Cuvantului, noi aici in mare parte suntem de aceiasi credinta, insa cand este vorba ca sa ne sustinem crezul, cati raman?
Este destul un graunte de aluat ca sa dospeasca toata plamadeala si sa aduca tulburare intregii comunitati.

Mai mult, atunci cand se trece la "un spirit critic" trebuie sa intelegem ca nu mai exista dragoste, chiar daca cuvintele sunt mestesugit aranjate care sa dovedeasca ca sunt pline de curatie "literala" ele contin in sine doar venin si nu urmaresc decat disconfort si dezbinare. Eu cred ca daca se analiza la timp si se atentiona persoana care puncta degetul in toate directiile si scotea in fata toate greselile celorlalti, ceilalti POATE nu mai erau acum pe margine, pentru ca RAUL era taiat ininte sa rasara.
O persoana egoista, plina de sine fara dragoste este dispusa sa arate intr-una cu degetul, critica este la ea acasa, si nu accepta sub nici o forma sa fie contrazisa...ba din contra merge suptil prin a distruge pe cei care au avut curajul sa-i stea in cale, nu se ascunde mai multa perfidie ca sub masca fatarniciei, si nu uitati fratii mei ca "calea nebunului este fara prihana in ochii lui..."Uita ca dragostea acopera o sumedenie de pacate, si ca greselile nu le poti expune in mod public mereu, decat daca iti lipseste aceasta dragoste.
Inchei cu un indemn dat de Biblie, de care trebuie sa tinem cu totii cont, iar atunci cand cutez sa fac observatie cuiva sa nu uit si acest cuvant:
"Si voi, " parintilor"(oameni mari, maturi care sunt in stare sa creasca copii) nu intaratatii la manie pe copiii vostrii ci cresteti-i in mustrarea si invatatura Domnului."
Dragii mei, daca ne credem ca suntem in stare sa invatam pentru o crestere spirituala, sa nu o facem cu scopul de a "intarata", ci pentru a invata ADEVARUL PRIN DRAGOSTE.

beyond
22719. Postat la 07/04/2013 16:14 - 4409z8h4m
Lucia, dă-mi voie să-mi cer scuze față de tine.
Nu aș dori să fii supărată pe mine, și te rog și eu, de asemenea, să rămâi pe forum.
Deși n-am scris nimic necivilizat, recunosc totuși că și eu am greșit față de tine, răspunzându-ți pe alocuri cu aceeași monedă, scriind anumite fraze care te puneau într-o lumină slabă.

Sincer, eu inițial am încercat să mă rezum doar la explicații pure, fără a comenta nimic pe lângă. Dar tăișul anumitor fraze ale tale m-a făcut fără să vreau să-ți răspund cumva în același stil, pe alocuri.

Și crede-mă, nu aș fi vrut asta!

Dar atunci când tu nu ești de acord cu doctrina cuiva, te pricepi foarte bine să scrii câte o frază civilizată la prima vedere, dar care-i amputează interlocutorului tău aripile deschise către dialog.

În aceste condiții, e extrem-extrem de dificil ca cineva să poată dialoga cu tine pe subiecte în dezacord.
Fiindcă tu îți faci o datorie divină în a-i discredita cuiva ideile cu care nu ești de acord.
Totuși, când argumentele se complică, îți pierzi și tu răbdarea și concentrarea, și rănești.

Chiar și acum, insinuezi că Moise trebuie să aibă sprijinul mâinilor, ca și cum ne-am afla la război și ca și cum eu aș aduce o altă Evanghelie.
Dacă tu nu ai văzut că eu nu am o altă Evanghelie, eu nu pot să fac nimic ca să te conving că nu e așa, și nici nu pot risipi izul conflictual DE UNUL SINGUR, fără cooperarea ta. Mi-aș dori, dar pace nu se poate decât între doi, nu de unul singur.

Sper, de aceea, să învăț mai bine să pun mâna la gură (așa cum bine a zis Ovidiu), și să tratez cu îngăduință aluziile și acuzațiile aduse mie pe nedrept.
Căci eu, cercetându-mă atent, nu mă văd aducând o altă Evanghelie, ci am aceeași Evanghelie: Evanghelia lui Iisus Hristos conform Crezului apostolic:

"Cred:

Într-Unul Dumnezeu, Tatăl Atotțiitorul, Făcătorul cerului și al pământului, văzutelor tuturor și nevăzutelor;

Și într-Unul Domn, Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Unul născut, Carele din Tatăl S-a născut mai înainte de toți vecii; Lumină din Lumină, Dumnezeu adevărat din Dumnezeu adevărat, născut, nu făcut; Carele pentru noi oamenii și pentru a noastră mântuire S-a pogorât din ceruri, S-a întrupat de la Duhul Sfânt și din Maria fecioara S-a făcut om; și S-a răstignit pentru noi în zilele lui Pilat din Pont, a pătimit și S-a îngropat; și a înviat a treia zi după Scripturi; și S-a suit la ceruri și șade de-a dreapta Tatălui; și iarăși va să vie cu mărire și glorie ca să judece viii și morții, a Cărui Împărăție nu va avea sfârșit;

Și întru Duhul Sfânt, Domn de viață Dătătorul, Carele de la Tatăl purcede, Cela ce împreună cu Tatăl și Fiul este închinat și mărit, Carele a grăit prin prooroci;

Și într-una sfântă și sobornicească și apostolească biserică;

Mărturisesc un botez întru iertarea păcatelor;

Aștept învierea morților;

Și viața veacului ce va să vie!

Amin!"

Aceasta este TEMELIA, nu mia de ani, sau alte lucruri despre viitor.
Pe acelea ni le va aduce Duhul la cunoștință la momentul potrivit.
Nu e niciun motiv să ne rănim inutil în PREZENT, din pricina VIITORULUI.

Pavel când vorbește despre "o altă Evanghelie" se referă la evreii care veneau la creștini ca să-i atragă înapoi la legalismul religiei iudaice.

"În adevăr, dacă vine cineva... să primiți un alt duh pe care nu l-ați primit, sau o altă Evanghelie
...

Sunt ei Evrei? Și eu sunt! Sunt ei Israeliți? Și eu sunt! Sunt ei sămânță a lui Avraam? Și eu sunt!
Sunt ei slujitori ai lui Hristos? - vorbesc ca un ieșit din minți - eu sunt și mai mult." (2 Cor.11.4,22,23)

Acei evrei care tulburau apele între creștini nu erau slujitori ai lui Hristos, pentru că dacă ar fi fost, atunci Pavel nu s-ar mai fi considerat pe sine ca "ieșit din minți" făcând supoziția asta.
Acei evrei nu-L propovăduiau pe Hristos, ci doar Legea lui Moise pe care Însuși Iisus o păzise cu sfințenie; și de aceea ei promovau "o altă Evanghelie", nu ca cea prezentată în Crezul apostolicesc.

Astfel, apostolii mincinoși distrugeau temelia care este Hristos.
Dar Pavel spusese (la 1 Cor.3.11-15):
"11. Căci nimeni nu poate pune o altă temelie decât cea care a fost pusă și care este Iisus Hristos.
12. Iar dacă clădește cineva pe această temelie, aur, argint, pietre scumpe, lemn, fân, trestie,
13. lucrarea fiecăruia va fi dată pe față: ziua Domnului o va face cunoscută, căci se va descoperi în foc. Și focul va dovedi cum este lucrarea fiecăruia.
14. Dacă lucrarea zidită de cineva pe temelia aceea, rămâne în picioare, el va primi o răsplată.
15. Dacă lucrarea lui va fi arsă, își va pierde răsplata. Cât despre el, va fi mântuit, dar ca prin foc."

Astfel, eu am tratat subiectul miei de ani ca unul din lucrurile pe care le clădim fiecare peste temelie, dar temelia n-am schimbat-o și, deci, nici nu am adus o altă Evanghelie.

Am îndemnat tot timpul la toleranță creștină și la non-exclusivism, după cum stă scris despre lucrurile care NU sunt de temelie:

"...dacă în vreo privință sunteți de altă părere, Dumnezeu vă va lumina și în această privință.
Dar în lucrurile în care am ajuns de aceeași părere, să umblăm la fel." (Filip.3.15,16)

Așa că îmi pare rău că te-am supărat. Te rog să mă ierți, și să nu mă privești ca pe un dușman DOAR pentru că în privința anumitor aspecte am o credință minoritară de care sunt foarte convins, și pentru că o argumentez.
Și te mai rog, de asemenea, să nu vezi în rândurile mele o provocare adresată ție sau altcuiva, fiindcă pe mine mă preocupă maniera dialectică a lucrurilor, nu cea conflictuală.

Domnul să ne binecuvânteze cu bunătatea Lui, și fie ca și noi să avem unii față de alții aceeași considerație pe care Domnul ne-a arătat-o fiecăruia în parte!
costy
22723. Postat la 07/04/2013 16:48 - 4409z7h29m
O mica remarca ,
Pavel când vorbește despre "o altă Evanghelie" se referă la evreii care veneau la creștini ca să-i atragă înapoi la legalismul religiei iudaice.

Prietene acea Evanghelie de care vorbesti o citeste in prezent milioane de oameni si o avem si noi in mainile noastre si citim si spunem ca este Cuvantul Lui Dumnezeu , este Vechiul Testament in care sunt scrise Legile si Poruncile Domnului cum poti sa afirmi ca este ,,o alta Evanghelie " Domnul sa ne ierte , aceasta fraza o alta Evanghelie reprezinta invataturi false si mincinoase ale unora care se strecoara printre Crestini si vor sa-i atraga asupra lor cu fel si fel de filozofii , cu atat mai mult uite si dovada :
Ei sunt israeliți, au înfierea, slava, legămintele, darea Legii, slujba dumnezeiască, făgăduințele,
patriarhii, și din ei a ieșit, după trup, Hristosul, care este mai presus de toate lucrurile, Dumnezeu binecuvântat în veci. Amin!

Dar oamenilor nu le mai place Legea Lui Dumnezeu si uite unde se ajunge , si sa nu uit in incheiere dorinta mea este daca vorbim din Cuvant sa aducem si dovezi , ca alfel vorbim de la noi si prin asta Provaduim o alta Evanghelie . Si ne vom lua o rasplata pe masura CE ESTE SCRIS ESTE SCRIS .

Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
beyond
22724. Postat la 07/04/2013 16:52 - 4409z7h25m
costy regret că mă înțelegi atât de greșit.
Eu am scris: "Acei evrei nu-L propovăduiau pe Hristos, ci doar Legea lui Moise"

Acei evrei (apostoli mincinoși) de care zice Pavel la 2 Cor.11, îi atrăgeau pe creștini către Legea lui Moise, dar FĂRĂ DE HRISTOS.
Iar fără de Hristos care scrie Legea în inimă, Legea ca și cap marital care stăpânește peste tine (vezi Rom.7.2) nu te poate conduce decât la situația în care să strigi:
"O, nenorocitul de mine!" (Rom.7.24)

Mult succes!
Lucia
22725. Postat la 07/04/2013 16:56 - 4409z7h22m
beyond, discutarea subiectelor biblice le putem explica fara comentarii la adresa persoanelor, asa ca eu te-am trecut cu vederea de nenumarate ori, cu ajutorul lui Dumnezeu, pot rabda, dar intelege-ma ca supararea mea nu vine de la ce mi-ai scris tu intru-tot, ci de la descalificarea celor patru care ii iubesc din toata inima mea asa cu toate greselile lor, pentru ca si eu gresesc in multe feluri...si cred ca noi nici nu am avea nevoie de un regulament, si de sanctiuni, daca am pazi Poruncile Lui cu adevarat, dar iata ca nu este asa.
Domnul sa ne ajute pe toti sa avem dragoste, ca dragostea sta in pazirea Poruncilor.

beyond
22726. Postat la 07/04/2013 17:03 - 4409z7h15m
Lucia, dar nu este vina mea pentru banarea lor. Ți-a spus și Ovidiu că nu eu sunt vinovat.
Nici eu nu știu ce au scris, de au fost banați. Căci n-am apucat să văd toate postările. Și e mai bine așa: să nu vedem, ci să avem încredere în moderatori - exact cum a spus Ovidiu.

Tu crezi, de exemplu, că eu aș fi dorit să fie banată valentina cu care împărtășesc aceeași credință despre mia de ani?
Pagina 66 din 95 << < 63 64 65 66 67 68 69 > >>
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164645 vizite unice Powered by PHP-Fusion