Ce ai scris prietene , cunosc foarte bine nu trebuia sa mai aduci argumente dar Legea plus Credinta in Fiul Lui Dumnezeu duce la mantuire Amin . Dar ce fac cu Credinta ? a-mi este de ajuns NU Credinta fara fapte cum spune apostolul Iacov este moarta , daca incerc sa inlatur Legea Celui Vesnic Sfant sunt nimic , cu atat mai mult ca EA a fost scrisa in inimile noastre . Dar oameni spunn NUU Legea nu mai este buna si nu mai este valabilă . FALS (va inselati amarnic ) si daca vorbim sa vorbim Cuvintele Lui Dumnezeu :
12 Toți cei ce au păcătuit fără Lege vor pieri fără Lege; și toți cei ce au păcătuit având Lege vor fi judecați după Lege. 13 Pentru că nu cei ce aud Legea sunt neprihăniți înaintea lui Dumnezeu, ci cei ce împlinesc Legea aceasta vor fi socotiți neprihăniți.
Si as dori un mesaj pentru utilizatorii :abdon,Nica Schirod,ELIAHU777.
Nu pot sa spun decat ca Sfantul Lui Israel sa va Binecuvinteze pentru ca Paziti Credinta Sfintilor data o data pentru totdeauna si ati luptat impotriva invaturilor false si mincinoase , sunteti in ochii mei ca niste adevarati EROII a Credintei , ma bucur sa am asfel de fratii care tin tot timpul steagul sus si arata celor din jurul lor ca Sarbatorile, Legea si tot Cuvantul Celui Vesnic Sfant este DA si Amin .
Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
Deconectat
RE: Chat
CorneliuS (detalii numai pentru membrii conectaţi)
22730. Postat la 07/04/2013 18:18 - 4409z6h0m
Fratilor, sa nu mai dramatizam atata situatia, toti gresim intr-un fel sau altul, si o sa vina si randul meu sau al altora sa mai stam putin "la colt" , nu e nici o tragedie, se ispaseste pedeapsa si apoi se revine la normal. Nu cred ca cei banati sunt chiar asa dependenti de forum incat sa sufere atat de mult pentru ca nu pot posta o perioada scurta.
Cine greseste cu buna intentie trebuie sa plateasca.
"Răsplata smereniei, a fricii de Domnul, este bogăția, slava și viața"
costy, sunt de acord cu tine în privința Legii + Credinței.
Nici eu nu am spus altceva.
Ba dimpotrivă, chiar am spus "Dacă cineva își întoarce urechea ca să n-asculte legea, chiar și rugăciunea lui este o scârbă." (Prov.28.9).
Eu am subliniat că a despărți Legea de Credință, este o nenorocire. Fie că ai doar Credința fără de Lege, fie doar Legea fără de Credință.
De aceea se spune la Apoc.14.12:
Aici este răbdarea sfinților, care păzesc poruncile lui Dumnezeu și credința lui Isus.
Scumpa mea sora in Domnul, iti multumesc pentru iubirea ta fara margini fata de mine, stii cat luminezi, si razele iubirii lui Hristos se vad cum le reversi si peste cei din jur?
Ma bucur ca fratele Nica nu mai este banat si as vrea sa-l rog sa nu renunte de a mai scrie aici, avem nevoie unii de altii, sa ne sustinem si sa fluturam steagul credintei noastre.
Fiti binecuvantati.
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Lucia a scris la postarea 22744 pe topicul "In numele meu veti scoate demoni!": Daca nu ne iese cum vrem noi, nici DEX-ul nu mai este bun, de fapt ce sa zic, "cand nu ne iese cum vrem noi", ajungem sa spunem ca nici Cuvantul nu mai este bun.
Eu nu am făcut decât să aduc argumente (la topicul respectiv) despre semantica verbului "a exorciza", argumente pe care cred că le știu mai toți oamenii.
N-am inteționat să-mi iasă ceva, nici n-am scris lucruri sucite.
Dar tu spui că eu scriu ca și cum eu aș dori "să-mi iasă".
Lucia a scris:
Nu cred ca sunt obligata sa continui, mi-am scris teoria...
Da, Lucia, nimeni nu e obligat să continue.
Adică nu există vreo lege scrisă care să-l oblige pe cineva să răspundă la o întrebare pe care altcineva i-a adresat-o fiindcă nu a priceput ceva.
Dar există și obligații morale, și legi nescrise.
Adică, una era să fi fost ocupați și chiar să nu fi avut timp în tot acest interval de 30 de ore ca să intrăm pe forum și răspundem la o simplă întrebare, și cu totul alta e când timp de 30 de ore scriem la tot felul de alte topice, iar la cel unde s-a pus întrebarea respectivă să evităm să dăm răspunsul.
Cu atât mai mult că întrebarea a fost simplă și clară, iar răspunsul n-ar fi necesitat nici măcar 3 rânduri.
Dar, mă rog, dacă așa ți-a spus ție Duhul Sfânt... eu nu mă supăr.
Eu le primesc pe toate, și bune, și rele, ca din mâna Tatălui meu, prin Iisus Hristos.
Domnul să te binecuvânteze!
Deconectat
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
22782. Postat la 09/04/2013 16:28 - 4407z7h50m
E important sa cititi anuntul meu. Nu-l omiteti. Important.
valentina a scris (la topicul "Povestioare mici- invățături mari"):
Un om ținea în gospodăria sa un măgar și un cal.
...
Individualismul este curentul conform căruia cel de lângă noi nu are ce căuta în viața noastră.
În viața creștinilor actuali care știu că "cetățenia lor este în ceruri" (Filip.3.20), nu are ce căuta egoismul și individualismul între ei.
Dar în privința armatei celui rău ce atacă mereu și mereu Ierusalimul ceresc-ideologic, eu, unul, aș spune că acel cal și măgar despre care vorbea valentina, reprezintă pe unii care au fost loviți deja cu nenorocirea individualismului. Exact cam cum spune Zaharia despre timpurile care vor veni în curând (dacă nu cumva au și venit):
În ziua aceea, Domnul va trimite o mare învălmășeală în ei; unul va apuca mâna altuia, și vor ridica mâna unii asupra altora...
Aceeași urgie va lovi și caii, catârii, cămilele, măgarii, și toate vitele (Zah.14.13,15)
Ce-i drept, multe "vite" mai sunt pe lume la ora actuală. Unii ar spune: "vite încălțate". Ei cară poverile mai-marilor lumii acesteia care s-au unit împotriva creștinismului autentic. Căci mai-marii înconjură Ierusalimul ceresc, și împlinesc Psalmul 2:
Împărații pământului se răscoală și domnitorii se sfătuiesc împreună împotriva Domnului și împotriva Unsului Său, zicând:
"Să le rupem legăturile și să scăpăm de lanțurile lor!"
Iar psalmistul întreabă profetic: "Pentru ce se întărâtă neamurile, și pentru ce cugetă popoarele lucruri deșarte?" (Ps.2.1)
Iar Zaharia 14.2 spune: "Atunci voi strânge toate neamurile la război împotriva Ierusalimului. Cetatea va fi luată, casele vor fi jefuite, și femeile batjocorite; jumătate din cetate va merge în robie, dar rămășița poporului nu va fi nimicită cu desăvârșire din cetate."
Cetatea va fi luată și mulți vor cădea pradă robiei, și anume: jumătate.
Jumătate din creștini vor apostazia pe loc, și vor merge în robie: ÎN ROBIA PĂCATULUI din care fuseseră cândva eliberați de Hristos.
Antihristul va ști cum să-i ademenească în cursă încât acea jumătate de iudei spirituali să fie recuceriți și luați în robia păcatului.
Dar Domnul va fi o Stâncă tare pentru cei ce "vor răbda până la sfârșit". "Și, din pricina înmulțirii fărădelegii, dragostea celor mai mulți se va răci.
Dar cine va răbda până la sfârșit, va fi mântuit." (Mat.24.12,13)
Pavel spune mult mai clar despre această urgie care vine peste armata celui rău și peste amărâții lor de servitori de povară (simbolizați de cai, măgari, cămile etc):
1. Să știi că în zilele din urmă vor fi vremuri grele.
2. Căci oamenii vor fi iubitori de sine, iubitori de bani, lăudăroși, trufași, hulitori, neascultători de părinți, nemulțumitori, fără evlavie,
3. fără dragoste firească, neânduplecați, clevetitori, neînfrânați, neâmblânziți, neiubitori de bine,
4. vânzători, obraznici, îngâmfați; iubitori mai mult de plăceri decât iubitori de Dumnezeu;
5. având doar o formă de evlavie, dar tăgăduindu-i puterea. (2 Tim.3.1-5)
Toți aceștia au înconjurat Ierusalimul (sau îl înconjură acum) și iudeii spirituali nu văd. - Măcar că jumătate dintre ei se află în pragul robiei.
Ei stau și se contrazic cum va fi înconjurarea Ierusalimului etnic, dar nu văd că Ierusalimul lor este deja înconjurat. Căci ei nu pricep că Ierusalimul pe care trebuie să-l iubească este sus, nu jos.
Ei au o altă mamă, una vitregă.
Pentru ei nu Ierusalimul cel de sus este mama noastră (Gal.4.26), ci cel de jos.
Bine măcar că Dumnezeu este prezent, și lovește cu toate acele urgii pe toți acești atei, pseudocreștini, păgâni, vrăjitori și filozofi, dimpreună cu "animalele" lor de povară.
Și bine că cei care sunt creștini autentici luptă și ei, după cum stă scris:
"Iuda va lupta și el în Ierusalim și vor strânge bogățiile tuturor neamurilor de primprejur, aurul, argintul și haine foarte multe." (Zah.14.14)
Ce este aurul și argintul, și ce sunt hainele care acopere goliciunea, rămâne ca fiecare să fie învățat de Duhul cum să "judece duhovnicește".
Oricum, la o citire integrală putem vedea că ar cam trebui să ne rugăm pentru "aur curățit prin foc, ca să ne îmbogățim" și pentru "haine albe, ca să ne îmbrăcăm cu ele, și să nu ni se vadă rușinea goliciunii noastre" (Apoc.3.18)
De unde le vom lua?
Ei bine, dacă ne vom unge ochii cu "doctoria" Domnului (revezi Apoc.3.18), vom vedea că Ierusalimul nostru ceresc este înconjurat. Și vom vedea că aurul și hainele ni se vor da, dacă vom birui, tocmai de la necredincioșii și pseudocredincioșii care ne înconjoară. Ei renunță de bunăvoie la credința lor, iar ea va trece în contul nostru. Și atunci se va împlini cuvântul: "Luați-i polul, și dați-l celui ce are zece poli... Vă spun că celui ce are, i se va da, dar de la cel ce n-are, se va lua chiar și ce are. Cât despre vrăjmașii mei, care n-au vrut să împărățesc eu peste ei, aduceți-i încoace, și tăiați-i înaintea mea." (Luca 19.24,26,27)
Și sufletul lor va fi sfâșiat în două când Îl vor vedea pe Domnul venind cu mare glorie pe norii cerului:
"stăpânul robului aceluia va veni în ziua în care el nu se așteaptă, și în ceasul pe care nu-l știe, îl va tăia în două, și soarta lui va fi soarta fățarnicilor" (Mat.24.50,51).
Domnul să se îndure de noi și să ne dea alifia Lui ca să ne ungem ochii și să vedem. Adică să vedem duhovnicește.
Ce vocabular crestin, "vite incaltate", asa numea si Domnul Isus pe pacatosi?
Si cata dragoste afisezi beyond:
"Bine macar ca Dumnezeu este prezent, si loveste cu toate acele urgii pe atei, pseudocrestini, pagani, filozofi, dimpreuna cu "animalele lor de povara".
Ai uitat ca traim vremi de har si indurare?
Din care categorie de pacatosi ai facut parte si Isus s-a indurat si de tine?
De ce nu i-am iubi, pe sarmanele "animale de povara", asa cum s-a indurat Dumnezeu de tine, si de o cetate pagana, Ninive?
Vorbim de IUBIREA SI INDURAREA lui Dumnezeu, dar noi cum putem spune, "bine ca Dumnezeu pedepseste"?
Sau daca te crezi printre "crestinii autentici"nu mai trebuie sa iubesti pe saracii pacatosi, ca si cum tu ai picat din cer, un sfant!
Privesteti OPERA , un discurs plin de "iubire"!
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat
Moderator6 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
22803. Postat la 10/04/2013 08:32 - 4406z15h46m
Lucia și beyond, vă rog insistent să terminați odată cu tatonările ca la fotbal !!
Dacă nu reușiți, o să vă ajutăm noi. Sper să nu fie cazul...
ioan olah a scris (în postarea 22809 de pe topicul "Profetiile Biblice":
Si uite asa un om care se crede "mai presus de = Beyond",( cu intelepciunea copy paste Resurse Azs )
Eu zic că un creștin n-ar trebuie să cocheteze cu neadevărul la maniera aceasta.
Eu nu am făcut niciodată copy-paste, decât din ce am scris eu însumi. Dacă aș fi făcut, aș fi precizat.
Dar dacă se caută ceartă și fierbere, eu zic "pas". Prefer să rămân la FOND, nu la FORME.
_______
Apropo, "beyond" are sensul principal: "dincolo de", așa că nu e cazul de diversiuni.
Dar dacă așa se înțelege a scrie civilizat pe forum, legându-ne de numele userilor, eu nu dau curs dialogurilor neserioase.
Dacă se dorea caracterizarea și persiflarea numelor userilor (sau a altor lucruri formale de natură exterioară), trebuia să se înființeze un topic corespunzător: "Ce credeți despre numele userilor?"
Deconectat
ioan olah (detalii numai pentru membrii conectaţi)
22815. Postat la 10/04/2013 21:59 - 4406z2h19m
beyond a scris :
Eu zic că un creștin n-ar trebuie să cocheteze cu neadevărul la maniera aceasta.
Eu nu am făcut niciodată copy-paste, decât din ce am scris eu însumi. Dacă aș fi făcut, aș fi precizat.
Dar dacă se caută ceartă și fierbere, eu zic "pas". Prefer să rămân la FOND, nu la FORME.
Aici ai dovada
beyond
21888. Postat la 02/03/2013 21:08 - 38z23h35m
Ale cui sunt vaietele? Ale cui sunt oftările? Ale cui sunt neânțelegerile? Ale cui sunt plângerile? Ale cui sunt rănirile fără pricină? Ai cui sunt ochii roșii?
Ale celor ce întârzie la vin și se duc să golească paharul cu vin amestecat.
Nu te uita la vin când curge roș și face mărgăritare în pahar; el alunecă ușor,
dar pe urmă ca un șarpe mușcă și înțeapă ca un basilisc.
Ochii ți se vor uita după femeile altora și inima îți va vorbi prostii.
Vei fi ca un om culcat în mijlocul mării, ca un om culcat pe vârful unui catarg.
"M-a lovit, dar nu mă doare... M-a bătut... dar nu simt nimic!"
fragmentele copiate sunt aici pe aceste resurse,din care anume ai copiat doar tu stii :
Eu nu cred că s-ar supăra nimeni dacă la secțiunea "Chat" vrea cineva să deschidă un subiect în care să se dezbată unele nume ale user-ilor. Bineînțeles al celor care nu prezintă direct un nume propriu
...La numele meu de nick nu cred că avem ce dezbate
Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Aurelc, dacă la numele tău nu e nimic de dezbătut, atunci, ca să încheiem odată pentru totdeauna cu comedia asta despre "beyond", numele meu de user înseamnă în engleză: "dincolo de".
Oricâte alte sensuri ar avea, eu la acesta m-am gândit.
_______
ioan olah, mă faci să zâmbesc. Nu ai demostrat că aș fi făcut vreun copy-paste (decât dacă nu ai clar conceptul de copy-paste).
Îmi citezi o postare de acum 39 de zile.
Cred că ai dorit să dovedești musai că iluzia ta este corectă.
Dar ceea ce m-ai citat în quote, poate n-ai observat: ESTE DIN BIBLIE.
Iată și referința, că poate n-o știai: PROVERBE 23.29-35.
Doresc sa spun ca in tara am multi prieteni adventisti, insa nu cred ca aceste lucruri pe care le sustine beyond, le sustin si ei, sunt oameni intelectuali, nu cred ca nu vad adevarul scris si escaladeaza piscurile imaginatiei si ale abstractului.
Ioan Olah a venit cu o multime de referinte biblice prin care se vede clar ca Israelul etnic se va regrupa pe vechea vatra, si va avea cea mai mare inflorire pamanteasca.
Nu cred ca cineva idolatrizeza Israelul, noi respectam si iubim Israelul, pentru ca este iubit de Dumnezeu, si sta scris ca cine il va binecuvanta va fi binecuvantat, cine il va ura, va fi blestemat.
Deconectat
ioan olah (detalii numai pentru membrii conectaţi)
22822. Postat la 10/04/2013 22:39 - 4406z1h38m
beyond am fost primul care am sesizat ca copiezi de pe ici colo si ca ati dai cu stangu in dreptu,pentru faptul ca inainte de a copia nu studiezi ce copiezi,dar acum daca tot ai insistat sa ti arat uite ca ti am aratat cu dovada si metoda de cautare fragmentata ami da mai multe rezultate ca copiezi de pe resurse AZS, care le mai infloresti.
Tocmai de asta v-am aratat cat de indoctrinati sunteti,nu aduceti nimic din Scriptura ci pur si simplu dupa cum sa mai sustinut de frati,intrati pur si simplu ca sa faceti zarva fara sustinere Biblica .
De aceea poporul Meu va cunoaște Numele Meu; de aceea va ști in ziua aceea că Eu vorbesc și zic: "Iată-Mă!" (Isa.52:6)