Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 9
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Diverse | Chat
Pagina 73 din 95 << < 70 71 72 73 74 75 76 > >>
Deconectat RE: Chat
Moderator7
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
23828. Postat la 19/05/2013 18:21 - 4367z6h1m
Valentina și beyond, vă mulțumim pentru propunerile făcute cu privire la editarea unei postări, acest aspect a fost reglementat de curând cu acordul utilizatorilor de pe acest forum, dacă înainte postarea se putea edita în 24 de ore, în momentul de față prin noile reglementări s-a convenit la 2 ore, deci propunerea la scurtarea timpului ștergeri unei postări la 30 de minute nu este posibilă doar în cazul în care se trece atât editarea cât și ștergerea la 30 de minute.

Sancțiunea ce au primit-o Valentina și beyond se datorează faptului că, au acuzat pe utilizatorul Lucia în mod nejustificat, regulamentul acestui portal permite ștergerea sau editarea în limita admisă de sistem.

Beyond a scris:
4.) Se răzgândește asupra propriei postări, DAR NU DIN PROPRIE INIȚIATIVĂ, CI PENTRU CĂ DEJA A PRIMIT TIMP DE 2 ORE RĂSPUNSURI DE LA ALȚII - RĂSPUNSURI CARE O (ÎL) CONVING ȘI PE EA (EL) CĂ A GREȘIT ÎN POSTAREA SA.
Și atunci, decât să recunoască că a greșit, mai bine își șterge postarea.

Ei bine, mie, unul, acest motiv nu mi se pare etic din punct de vedere al dialogului pe forum. Acest motiv este practic o deturnare a scopului forumului: căci scopul este de a încuraja dialogul sincer și de a ne asuma propriile idei.
În plus, forumul, prin regulile sale, trebuie să ne formeze frumoasa trăsătură de caracter DE A NE POCĂI ȘI DE A NE RECUNOAȘTE PROPRIILE GREȘELI.
Cu atât mai mult atunci când un alt forumist s-a străduit să ne arate că greșim.

Dar iată că cineva profită de intervalul de 2 ore alocat editării, ca să fugă de responsabilitate nu o dată, ci chiar de două... trei ori la rând.
Și atunci ce etică a dialogului se formează la o asemenea persoană? Ce formare a unui caracter creștin responsabil și pocăit are loc? NICIUNA.

Pentru aceste afirmații ce nu pot fi dovedite de Beyond și Valentina au fost sancționați, pe viitor orice acuzație trebuie soluționată cu moderatorii, iar moderatorii sunt cei care decid dacă s-a încălcat regulamentul.

Moderator
Lucia
23831. Postat la 20/05/2013 16:35 - 4366z7h47m
Frate Nica, daca mai intrii pe aici, te rog sa-mi spui, ce mai faci, esti bine?

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Nica Schirod
23832. Postat la 20/05/2013 21:36 - 4366z2h46m
Scumpă soră Lucică, cu trupul, (fizic) sunt destul de bine, numai că am o rană de moarte în sufletul meu.
Dacă ai să simți și tu durerea, câtuși de puțin, atunci fă și tu o petiție și trimite-o sus.

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
ioan olah
23834. Postat la 21/05/2013 12:05 - 4365z12h17m
Nica a scris : numai că am o rană de moarte în sufletul meu.
Dacă ai să simți și tu durerea, câtuși de puțin, atunci fă și tu o petiție și trimite-o sus.

Am făcut cunoscut Numele Tău oamenilor, pe cari Mi i-ai dat din lume. Ai Tăi erau, și Tu Mi i-ai dat; și ei au păzit Cuvîntul Tău.

Acum au cunoscut că tot ce Mi-ai dat Tu, vine dela Tine. Căci le-am dat cuvintele, pe cari Mi le-ai dat Tu. Ei le-au primit, și au cunoscut cu adevărat că dela Tine am ieșit, și au crezut că Tu M'ai trimes.

Pentru ei Mă rog. Nu Mă rog pentru lume, ci pentru aceia, pe cari Mi i-ai dat Tu; pentrucă sînt ai Tăi: - tot ce este al Meu, este al Tău, și ce este al Tău, este al Meu, -și Eu sînt proslăvit în ei. Eu nu mai sînt în lume, dar ei sînt în lume, și Eu vin la Tine.

Sfinte Tată, păzește, în Numele Tău, pe aceia pe cari Mi i-ai dat, pentruca ei să fie una, cum sîntem și noi.

Cînd eram cu ei în lume, îi păzeam Eu în Numele Tău. Eu am păzit pe aceia, pe cari Mi i-ai dat; și niciunul din ei n'a perit, afară de fiul pierzării, ca să se împlinească Scriptura.

Dar acum, Eu vin la Tine; și spun aceste lucruri, pe cînd sînt încă în lume, pentruca să aibă în ei bucuria Mea deplină.

Le-am dat Cuvîntul Tău; și lumea i -a urît, pentrucă ei nu sînt din lume, dupăcum Eu nu sînt din lume.

Nu Te rog să -i iei din lume, ci să -i păzești de cel rău. Ei nu sînt din lume, dupăcum nici Eu nu sînt din lume. Sfințește -i prin adevărul Tău: Cuvîntul Tău este adevărul.

Cum M'ai trimes Tu pe Mine în lume, așa i-am trimes și Eu pe ei în lume. Și Eu însumi Mă sfințesc pentru ei, ca și ei să fie sfințiți prin adevăr.

Și mă rog nu numai pentru ei, ci și pentru cei ce vor crede în Mine prin cuvîntul lor.

Mă rog ca toți să fie una, cum Tu, Tată, ești în Mine, și Eu în Tine; ca, și ei să fie una în noi, pentru ca lumea să creadă că Tu M'ai trimes.

Eu le-am dat slava, pe care Mi-ai dat -o Tu, pentruca ei să fie una, cum și noi sîntem una, -

Eu în ei, și Tu în Mine; -pentruca ei să fie în chip desăvîrșit una, ca să cunoască lumea că Tu M'ai trimes, și că i-ai iubit, cum M-ai iubit pe Mine.

Tată, vreau ca acolo unde sînt Eu, să fie împreună cu Mine și aceia, pe cari Mi i-ai dat Tu, ca să vadă slava Mea, slavă, pe care Mi-ai dat -o Tu; fiindcă Tu M-ai iubit înainte de întemeierea lumii.

Neprihănitule Tată, lumea nu Te -a cunoscut; dar Eu Te-am cunoscut, și aceștia au cunoscut că Tu M'ai trimes.

Eu le-am făcut cunoscut Numele Tău, și li -L voi mai face cunoscut, pentruca dragostea cu care M'ai iubit Tu, să fie în ei, și Eu să fiu în ei.`` ( Ioan 17:6-26)

De aceea poporul Meu va cunoaște Numele Meu; de aceea va ști in ziua aceea că Eu vorbesc și zic: "Iată-Mă!" (Isa.52:6)
Lucia
23836. Postat la 21/05/2013 15:20 - 4365z9h2m
Frate Nica, o sa ma rog...

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Lavi
23846. Postat la 24/05/2013 07:01 - 4362z17h21m
Lucia a scris:
Ce frumos, scumpa mea, Bogdanel invata deja cifrele, bravo lui!
Trece timpul, copii cresc, noi imbatranim...
Sensibilitatea mai vine si in urma stresului si a problemelor de zi cu zi, Domnul sa te ajute sa treci cu bine prin toate, si te vreau aici, sa ne luptam pentru" credinta data odata pentru totdeauna", si sa fluturam steagul adevarului sfant, CUVANTUL SCRIS!!!

Multumesc mult ,sora Lucia.
In priviinta credintei date sfiintilor o data pentru todeauna, trebuie sa ne luptam sa cautam sa cunoastem pe Cel ce este Sfant, care ne uneste in adevarul care nu inseala.
Sa ne ajute Sfantul lui Israel, sa biruim obstacolele prin credinta.
Frate Nica fii binecuvantat!

beyond
23890. Postat la 27/05/2013 09:52 - 4359z14h30m
Domnilor administratori și moderatori,

Eu, când mă conectez pe portal, văd următorul mesaj:
SLĂVIT SĂ FIE DOMNUL DUMNEZEU PRIN DOMNUL ISUS HRISTOS!

Ei bine, ce fel de administratori/moderatori sunteți voi dacă acceptați "de dragul prieteniei" pe cei ce iau în batjocură numele de "Domnul Dumnezeu"?!

Priviți la ivan olah pe topicul "Dumnezeu sau YHVH?".
Alin i-a scris foarte corect și biblic: "In gura noastra si in inima noastra nu trebuie sa fie alt Dumnezeu decat cel Viu si Adevarat."
Dar ce a considerat ivan că e bine să scrie? Să-și bată joc.
A scris așa cu privire la Dumnezeu:
"Domnu - Zeu e viu ? Domnu - Zeu e Adevaratul Nume ?"

Voi înșivă ați scris în regulament un punct care spune:
«4. Nu este permisă blamarea, luarea în derâdere sau în van, hula Numelor Sfinte, indiferent în ce limbă sau formă. Orice discuție trebuie purtată cu deosebit respect față de Divinitate.»

Același ivan scrie, de asemenea, și împotriva numelui de "creștin" pe topicul "Primii creștini!"
Acum, dacă la voi pe portal, ar veni cineva să spună că numele de "sâmbătar" (sau orice alt nume care vă caracterizează ca denominațiune) este o poreclă în batjocură și o minciună ordinară a papalității, oare ce ați gândi voi despre acel om? Nu ați lua măsuri? Ba da.
Căci e o regulă care spune:
«3...Deoarece este vorba de un forum creștin, aici nu se defăimează vreo religie/ cult/ grupare religioasă.»

Deci, din regula asta, ce ar trebui să înțelegem? - Că acesta e un "forum creștin" în care nu se poate defăima o denominațiune sau alta, DAR SE POATE DEFĂIMA ÎNSUȘI CREȘTINISMUL??
_______

Eu vă propun două variante (ca să nu mai șchiopătați de ambele picioare):

1.) Ori îi interziceți lui ivan olah, ELIAHU777, și altor batjocoritori care or mai fi pe aici, să-și mai scrie ereziile pe acest portal, și să mai beneficieze pe deasupra și de avocați ("ai diavolului" ).
Vă scriu asta, în ideea că mai credeți că există Diavol.

2.) Ori o luați și voi pe urmele lui Lucia în postarea 23820 pe topicul "Primii creștini!" și vă faceți avocații bunelor intenții ale batjocoritorilor. Și-i lăsați să-și scrie ereziile în continuare, prevalându-vă de punctul 1 din regulament - 1. Pe acest portal suntem o comunitate de prieteni...

DAR ÎN VARIANTA A DOUA, AR FI BINE SĂ EXCLUDEȚI MĂCAR IPOCRIZIA.
ADICĂ AR FI BINE SĂ ȘTERGEȚI DIN PUNCTUL 3 DIN REGULAMENT AUTOINTITULAREA "FORUM CREȘTIN", ȘI SĂ ȘTERGEȚI DIN MESAJUL DE LA CONECTARE CUVINTELE "DOMNUL DUMNEZEU" ȘI "ISUS HRISTOS".
Pentru că nu văd cum puteți împacă ereziile lui ivan cu regulamentul vostru!?!

Sau nu știți că nu puteți sluji la doi stăpâni?

Și, oare, nu știți că, de dragul prieteniei nu se cade să lăsați să fie luat Numele Domnului în deșert?
Căci stă scris:
"Cine va blestema Numele Domnului, va fi pedepsit cu moartea: toată adunarea să-l ucidă cu pietre." (Lev.24.16)
Și voi lăsați de dragul prieteniei și al apartenenței denominaționale ca un eretic să-și bată joc de Divinitate?
N-ați scris chiar voi punctul 4 din Regulament? De ce, dar, nu-l aplicați?
Nu știți că în Israelul lui Dumnezeu oricine va iubi mai mult pe altcineva (inclusiv pe un prieten sau coleg de biserică) decât pe Dumnezeu, nu este vrednic de Dumnezeu?
Nu știți că în Israel nu se ține cont de prietenii și favoritisme, și că chiar tatăl și mama își dădeau fiul netrebnic la moarte (Deut.21)?

Și voi tolerați pe cel ce aruncă cu cuvinte grele împotriva Dumnezeului Celui Viu, și-L persiflează a fi "Domnu-Zeu"?
Nu vă cer să-l ucideți, ci vă cer ca și Pavel corintenilor, să-l dați pe răul acesta afară din mijlocul vostru!
Pe cine iubiți mai mult pe Dumnezeu, sau pe un om care se prevalează de limbi străine ca să întineze imaginea lui Dumnezeu?
Credeți că dacă-i editați vreo două postări, gata, l-ați vindecat? Nu mai este același eretic care se dovedește a fi?

Acest Dumnezeu al Bibliei este și Dumnezeul meu, și de aceea vă cer în Numele Lui, să stârpiți pe răii care vin să arunce în El cu cuvinte disprețuitoare, exact cum ați scris voi în regulament:
«4. Nu este permisă blamarea, luarea în derâdere sau în van, hula Numelor Sfinte, indiferent în ce limbă sau formă. Orice discuție trebuie purtată cu deosebit respect față de Divinitate.»

Iar dacă nu veți vrea să ascultați de glasul meu, care vine dintr-o indignare de tip "Fineas", și dacă nu veți vrea să luați măsuri, adăugați măcar un amendament la regula asta: "Se exceptează prietenii noștri."
Ca să știm cu toții că există un dublu standard: unul pentru confrații denominaționali, și altul pentru toți ceilalți.
Ca să știm cum ne comportăm, "să nu mai risipim orzul pe gâște" și să nu mai credem cu naivitate că "tot ce zboară se mănâncă": nu ne mai lăsați să credem că forumul este ceea ce se pretinde a fi: UN FORUM CREȘTIN, când, de fapt, în el sunt apărați și considerați "prieteni" cei care își bat joc de Dumnezeu și de creștinism.

În speranța că veți lua măsurile ce se impun,
Cu respect, beyond!
Moderator3
23897. Postat la 27/05/2013 13:06 - 4359z11h16m
beyond a scris:

Eu vă propun două variante (ca să nu mai șchiopătați de ambele picioare):

Prietene, nu știu cine te consideri aici, dar exagerezi de-a binelea. Se vede limpede că ești "beyond" / "dincolo de"... limita bunului simț. Măsoară-ți cuvintele și atitudinea înainte să te exprimi astfel față de cei ce te-au primit și tratat cu tot respectul!

Moderator
alin
23901. Postat la 27/05/2013 16:13 - 4359z8h9m
Moderator 3, unde ti se pare ca a exagerat beyond, aratami ? Chiar nu crezi ca exista oameni care schiopateaza de 2 picioare prin cea ce fac si cea ce spun? Nici eu nul cunosc pe beyond, dar din cate am citit el nu si-a exprimat decat cea ce vede ca se intampla pe forumul asta, si nu e singurul care vede lucrul asta... Ca nu ne place sa aceptam adevarul, sau ne taie la inima cand ne sunt spuse lucrurile pe fata, si lucrul asta inseamna ceva!

Ganditiva putin, ce parere poate sa isi faca unul cand intra si vede forumul "infectat" cu tot felul de subiecte fara rost? Fuge de manca pamantul si nu se mai uita inapoi.... mai ales ca is si unii care se cred mai destepti ca insusi Cuvantul lui Dumnezeu si incearca sa calauzeasca ei oameni cu fel si fel de erezi.... si mai ales oameni care hulesc Frumosul nume a lui Dumnezeu si Isus Hristos, chiar nu va dati seama?

Am observat ca atunci cand unul din alta confesiune isi exprima parerile si nu ne convine, imediat luam masuri, dar cand uni pe care noi ii numim "frati" doar pentru ca tin sambata si nu manca carne de porc, ei pot sa aduca pe forumul asta fel si fel de invataturi si e lasat in pace...

Mai fratilor nu vreau sa intru in alte subiecte dar ganditiva putin, de multe ori privim cu o alta privire pe cei care calca cuvantul intrun fel (nu tin sambata etc) dar pe cei care tin sambata si totusi calca cuvantul lui Dumnezeu in alt fel ( se taie imprejur impotriva cuvnatului, se boteaza de "n" ori impotriva cuvantului etc) astia is buni....Oare nu is ei in aceiasi oala?

Cred ca moderatori ar trebui sa hotarasca sa stearga toate subiectele care nu ajuta la nimik care nu duc decat la cearta si care in loc sa apropie pe cei fara Dumnezeu de El, ii indeparteaza... luatio foarte in serios, si curatati forumul...

Pace Voua
fullban10
23903. Postat la 27/05/2013 17:42 - 4359z6h40m
Nu vă supărați, dar în tot ce s-a scris, se vede că a scris cineva care vrea binele cetății. Nu avem permisiunea să vorbim? Vă rog deschideți un sondaj de opinie.
Observați că nu prea intră pe forum unii membrii?

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Lucia
23904. Postat la 27/05/2013 17:58 - 4359z6h24m
Frate alin, NOI TOTI suntem cei care cladim aici, deci si tu esti inclus, insa depinde ce lucrezi...daca stai pe margine si doar privesti, sigur vei gasi greseli, fisuri...este usor sa dai sfaturi de pe margine, dar daca ai sa scrii si tu, daca aduci remedieri si propuneri pentru inbunatatirea acestui portal, cu siguranta nimeni nu va fugi.
Ba vad ca inca ni se mai alatura membrii.
A curata forumul inseamna sa ne spunem noi personal "adevarul in dragoste", mai degraba as zice ca nici nu ne-ar trebui moderatori daca am avea DRAGOSTE.
Insa as vrea sa judeci fara partinire, si sa citesti postarile fiecaruia, si ai sa dai dreptate Administratiei...care urmareste in ansamblu tot.
alin, daca mergi pe ALTE FORUMURI nu numai ca ai sa fugi, dar ai sa te ingrozesti de felul in care se scrie acolo...
Nu trebuie sa asteptam ca moderatorii sa intervina la orice greseala, ci si noi trebuie sa iertam si sa trecem cu vederea.
Domnul sa ne ajute sa ne sustinem "parerea in dragoste"fara sa ne jignim.

fullban10
23906. Postat la 27/05/2013 18:38 - 4359z5h44m
Intră mulți dar scriu? Câți?

alin
23907. Postat la 27/05/2013 18:46 - 4359z5h36m
Frate alin, NOI TOTI suntem cei care cladim aici, deci si tu esti inclus, insa depinde ce lucrezi...daca stai pe margine si doar privesti, sigur vei gasi greseli, fisuri...este usor sa dai sfaturi de pe margine, dar daca ai sa scrii si tu, daca aduci remedieri si propuneri pentru inbunatatirea acestui portal, cu siguranta nimeni nu va fugi.

Lucia apreciez cea ce ai scris, si e adevarat, caci toti cladim, si nu numai pe forum, ci si in viata reala, dar cand te straduiesti sa cladesti, si vezi ca deja incepe lucrarea ta sa ia o forma, atunci apare cate unu si darama prin ideiile lor cea ce ai cladit, sau ce au cladit unii chiar cu pretul vietii de lungul anilor.

Cu toate propunerile si toate remedierile, cate lucruri sau putut schimba in acest forum? ( ma refer la subiectele in cauza) Mai degraba sa ajuns la cearta, jigniri, la membri banati, si intrun sfarsit, la nici un rezultat, si lucrul acesta poate continua mult si bine fara nici un rezultat.

Si atunci care ar fi solutia?

Ca unele persoane stau pe margine si se abtin a mai scrie, inseamna ca au motive.Cei mai multi nu vreau sa-si bata capul cu asemenea lucruri! Pentru ca nu le vad rostul in viata unui crestin.

Lucia
23908. Postat la 27/05/2013 19:38 - 4359z4h44m
Frate alin, sunt multi cei care incearca sa darame LUCRAREA DOMNULUI, insa ADEVARUL nu poate fi obscurat de nimeni, El este LUMINA, numai cei fara CREDINTA nu-L vor vedea.
Ca sa intrii in slujba Domnului, trebuie sa intelegi mai intai ca Dumnezeu ne-a chemat sa vestim Evanghelia chiar si prin trairea noastra, daca suntem madulare in Hristos, intr-un fel sau altul, dam mana in incercarea de a CLADI IN DRAGOSTE TRUPUL LUI HRISTOS.

Moderator6
23910. Postat la 28/05/2013 09:51 - 4358z14h31m
Alin a scris: Cred că moderatori ar trebui să hotărască să șteargă toate subiectele care nu ajuta la nimik care nu duc decât la ceartă și care în loc să apropie pe cei fără Dumnezeu de El, îi îndepărtează... luatio foarte în serios, și curățați forumul...

Alin, moderatorii nu pot decide după bunul plac a unor utilizatori, toate deciziile sunt luate în conformitate cu regulamentul, moderatorii trebuie să fie obiectivi în decizii. Toți utilizatorii au drepturi egale pe acest forum în a-și exprima ideile sau încredințarea pe care o au, dar se pare că unii uită că există un regulament care are ca scop a ne aminti cum să ne respectăm reciproc unii pe alții.

Te asigurăm că temerile tale cu privire la unele postări sunt luate în serios de moderatori. Noi ne luptăm în fiecare zi să menținem acest forum cât mai curat, dar și noi suntem oameni și mai greșim și noi, însă greșelile noastre nu sunt intenționate așa după cum cred unii utilizatori.

Moderator
Moderator3
23911. Postat la 28/05/2013 12:37 - 4358z11h46m
alin, postările care încalcă regulamentul sunt editate de moderatori sau șterse în întregime dacă sunt rele iar unde e cazul utilizatorul sau utilizatorii sunt sancționați în funcție de gravitatea abaterilor respective sau ale mai multora repetate.
Aici nu există preferați pentru că au o anume încredințare sau alta ci există o echipă de moderatori care dezbate și analizează fiecare abatere în mod obiectiv.

alin a scris:
Am observat ca atunci cand unul din alta confesiune isi exprima parerile si nu ne convine, imediat luam masuri, dar cand uni pe care noi ii numim "frati" doar pentru ca tin sambata si nu manca carne de porc, ei pot sa aduca pe forumul asta fel si fel de invataturi si e lasat in pace...

Faptul că au fost useri care au încălcat pragraful A,a,4 (pentru că de el pomenești aici) din cadrul regulamentului s-au luat măsuri și sancțiuni indiferent dacă a fost vorba de "frați" cum spui tu, sau de alți membri.

beyond va trebui să-și revizuiască tonul cu care vorbește și intențiile ce le are pe acest portal, indiferent de orientarea religioasă pe care o are. Și împreună cu el, mulți alții.

Dacă știi cazuri de părtinire în decizii chiar te rog să mi le prezinți prin M.P.

Moderator
fullban10
23912. Postat la 28/05/2013 15:27 - 4358z8h55m
Tolstoi povestește despre un bătrân pelerin care, mergând pe drumul său, ajunge pe un mare șantier unde erau în toi diverse construcții. Trece pe lângă un om ce căra o roabă plină cu bolovani și care la întrebarea , ce faci?, îi răspunde mânios:
- Nu vezi? Car această blestemată roabă cu pietre.
Mergând mai departe, bătrânul dă peste un răspuns asemănător. Ajungând în dreptul unui al treilea om, bătrânul adresează aceeași întrebare, iar de astă dată i se răspunde:
- Nu vezi? Zidesc Sfânta Biserică a lui Dumnezeu.

Fiecare din membrii forumului merge pe drumul său, și în drumul lui se-ntâlnește cu mai mulți membri și astfel întră în discuții. Unii sunt foarte supărați de postările unuia sau al altuia și răspund morocănos, chiar mânios. Alții sunt veseli și vor să zidească. Însă sunt priviți cu suspiciune:
- Tu? Da, da, tu! Tu, de ce ieși din rând?.

Lavi
23952. Postat la 31/05/2013 08:24 - 4355z15h58m
Gandeste-te,sora Vali ca uneori ,nu ne place cum iesim intr-o fotografie si facem alta,in care speram sa iesim mai bine,tot asa este si pe acest forum de discutii intre credinciosi ai mai multor doctrine.
Unul pune o simpla intrebare,altul vine si explica.....repara,cum vrei tu....
In cele din urma ,cel care a pus o intrebare ( mai cu mot) ,altul vine si trage concluzia ,prin prizma intrebarii respective,facand ca totul sa para o ceata densa.....
Si scrisul nostru ,este focalizat ,asemenia unei fotografii...nu?
Nu ai in casa fotografii in care nu ai iesit bine?
Cu siguranta ca ai.
Dar,parca tot acelea care sunt mai clare iti plac mai mult ,nu?
Poate nu ai fost atenta la fotograf si te-ai utat in alta directie si ai iesit cu ochii inchisi sau ai miscat mana si toata imaginea este in ceata.
Tot asa ,si scrisul nostru ,ramane focalizat, asemeni unei fotografii nereusite.
Nu avem radiera virtuala,ca si in cazul in care scriem pe hartie cu ,condeiul sau creionul si daca gresim putem sterge.
In schimb,ce scriem aici ,ramane scris,dar revenim in cele din urma cu corectarile necesare.
Dar in comunicarea verbala,lucrurile sunt mult mai simple,daca,de exemplu ...eu pun o intrebare unei sore sau unui frate,astept raspuns chiar in urmatoarele secunde,le primesc si ma bucur.
Dar,daca ,pun o intrebare (banala sa zicem)..aceea persoana m-ar corecta in urmatoarele secunde,prin vorbe,nu prin scris.
Nu ,tot asa este, si pe un forum de discutii,este ca si cand intrebarea si raspunsul ,raman undeva in aer,pana la rezolvare.
Iar,cand...in cele din urma ,apare si raspunsul,parca lucrurile sunt mai clare,dar propblema este ,cati se implica?
Nu este nevoie de criticism,este nevoie de comunicare.
.....................
Daca ,eu.... mi-am spus parerea ( din ce am invatat pana in acest moment)si prin experienta proprie cu privire la crestinism (cei care ma judeca) sa ma judece,nu am nimic impotriva ,eu vorbesc/scriu din ce am trait.
Daca am scris ,,erezii,, la subiectul cu pricina, sa mi le aduca in fata,si pe viitor ma voi corecta.
.....................
Multumesc.

lisha
23967. Postat la 03/06/2013 13:15 - 4352z11h7m
Lucia, imi place foarte mult ultimul aforism postat....frumos si adevarat

"...iarta-ma ca vin prea des in fata Ta pentru a cere....si prea rar pentru a da..."
Lucia
23977. Postat la 06/06/2013 08:03 - 4349z16h19m
Multumesc, lisha.
Frate Nica, pe unde mai esti?

Pagina 73 din 95 << < 70 71 72 73 74 75 76 > >>
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164675 vizite unice Powered by PHP-Fusion