De unde am scos asta...?
Din comentariul tau, la o cercetare in ansamblu, MOTOUL celui care te insotea mai ieri...este cireasa de pe TORT.
Am scris un pic codificat, pentru ca sa intelegi, cand ti se explica, curg intrebarile...care dupa parerea ta te fac, "non-grata".
.................
Cugetarea zilei, spune un mare adevar, ar trebui sa meditam la el, pentru ca daca credem ca scriem si nimeni nu ne vede, atunci CREDINTA nu avem, de acolo de sus ne priveste Dumnezeu!
Masca nu exista pentru Cel de sus, care cunoaste si gandurile noastre.
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Sora Vali...de ce crezi ca as fii in pericol?
Nu am idee ce ai patit....de esti asa de necajita sau nelinistita pentru mine ?
Stai linistita,eu Lavinia, iti confirm ca sunt bine sanatoasa si cred cu tarie ca cel care ma invata despre adevar nu imi vrea moartea.
Ci, din potriva, lucreaza la mantuirea mea cu frica si supunere fata de Cuvant,ca un rob ,care face tot ce-i sta in putiinta in vederea Adevarului si nu lupta impotriva lui.
............. Sora Lucia a scris:Scrierile Noului Testament sunt in greceste, vreau sa-mi aduci dovezi ca au fost scrise in ebraica prima data, bine?
Am sa-ti raspund repejor aici...deoarece nu prea am timp si mai tarziu acolo.
Sora Lucica, in sec IV-lea,Ieronim a scris despre Matei,care se mai numeste si Levi si care din vames a devenit apostol,a compus singur o Evanghelie despre Cristos (scrie el) in Iudeea,in limba ebraica si cu caractere ebraice,in folosul celor circuscrisi care au crezut (De viris inlustribus,cap.III).
Se stie ca aceasta Evanghelie include 11 citate directe din texte ale Scripturiilor ebraice care contin Tetragrama.
Crezi ca ar trebuii sa avem motive si sa consideram ca Matei zis si Levi, nu ar fii citat acele fragmente asa cum erau ele in textul ebraic din care cita?
...pe curand la subiectul mult iubit de mine!
......
Imi place prenumele hatikva sau este un nik?...te astept sa cooperezi,fara teama ...intreaba,draga mea.
Sora Lucica, in sec IV-lea,Ieronim a scris despre Matei,care se mai numeste si Levi si care din vames a devenit apostol,a compus singur o Evanghelie despre Cristos (scrie el) in Iudeea,in limba ebraica si cu caractere ebraice,in folosul celor circuscrisi care au crezut (De viris inlustribus,cap.III).
Vad si eu ca de grabita ce am fost,tu ai inteles ca Ieronim a compus singur Evanghelia.
Nu Ieronim...el doar a scris despre Matei -vamesul,ca el ( Matei ) a compus singur Evanghelia.
Scuza-mi te rog graba.
In ebraica Emanuel-עמנואל-(cu ajutorul lui Google)...cine ma poate ajuta cu mai mult sa intervina.
Observi diferenta dintre urmatoarele versete? :Isaia 7:14 De aceea YAHVEH însuși vă va da un semn: Iată, fecioara va rămâne însărcinată, va naște un fiu, și-i va pune numele Emanue- (Dumnezeu este cu noi). (?)
Matei 1:23 "Iată, fecioara va fi însărcinată, va naște un fiu, și-i vor pune numele Emanuel", care, tălmăcit, înseamnă: "Dumnezeu este cu noi".
(?)
In Matei cap.1cu versetele,citeste te rog cu mare atentie:
20. Dar pe când se gândea el la aceste lucruri, i s-a arătat în vis un înger al lui YAHVEH și i-a zis: "Iosife, fiul lui David, nu te teme să iei la tine pe Maria, nevasta ta, căci ce s-a zămislit în ea, este de la Duhul Sfânt.
21. Ea va naște un Fiu,și-i vei pune numele-YAHSHUAH,...observa te rog, traducerea insasi care deriva din numele Yahsuah=pentru că El va mântui pe poporul Lui de păcatele sale."
Cine talmaceste numele?
Ei sau El-adica ingerul?
Deci, cum relationam numele din Scripturile ebraice cu scrierile din Noul Legamant?
Am cateva intrebari:
Cati i-au pus numele Mantuitorului ?
Mai multi sau doar Iosif,calauzit de inger?
Ingerul in ce nume a venit ca sa aduca vestea si sfatul de o potriva?
Vedem mai jos...bine?
Dar pe când se gândea el la aceste lucruri,un inger al lui YAHVEH și i-a zis: "Iosife, fiul lui David, -(i-a spus pe nume lui Iosif...fiul lui David),....nu te teme să iei la tine pe Maria, nevasta ta, căci ce s-a zămislit în ea, este de la Duhul Sfânt.
21. Ea va naște un Fiu, și-i vei pune numele -el Iosif avea sa puna numele pruncului-YAHSHUAH,...observa te rog, traducerea insasi care deriva din numele Yahsuah=[b]pentru că El va mântui pe poporul Lui de păcatele sale."=Exact semnificatia Numelui mai presus de orce nume!
Cine a spus cu certitudine,cum avea sa se numeasca pruncul?
Nu ingerul,care a adus vestea si avand instructiuni clare?
Pe deasupra, ingerul insusi talmaceste numele pruncului si cea cea va face El pentru poporul lui,Mantuindu-l.=Viitorul!
Ce nume a pus Iosiv pruncului?...raspunde-mi te rog cu toata sinceritatea,pentru ca eu cred, ca Iosif a ascultat intru totul de intructiunile si poruncile ingerului,care,i-a salvat pe toti de pericole.
Eu nu prea as crede ca i-a vorbit in greaca sau alta limba lui Iosiv ci in limba aramaica,limba pe care o cunostea Iosif.
....
Evreul il asteapata pe Yahshuah, sa revina,pe cand noi sa VINA draga Lucia.
.....
Cu mare drag soruta mea.
Lavi draga, citind explicatia din postarea ta, am sa scot cateva nume pe care le-ai folosit pentru Mantuitor:
Emanue-Emanuel-Fiu-Yahshuah
Ai mai folosit si talmacirile celor doua nume:
Dumnezeu este cu noi,
El va mantui pe poporul lui de pacatele sale.
Interesant, nu?
Am sa numar pe degete, Mantuitorul in postarea ta este chemat pe DOUA NUME...de la inceput am vrut sa discutam acest lucru, insa de fiecare data ai ocolit discutia.
Mai mult, numele date se pot talmaci, deci, au in ele mai mult decat toate numele pamantesti, ele oglindesc prin traducere, cine este persoana care poarta aceste doua nume.
Intrebarea mea:
Lavi, esti de acord cu ce ai scris in postarea ta?
Daca da, atunci tu singura ai descoperit mai multe nume...
Cat despre originalul Evangheliei din Matei, el a fost scris in greaca...nu stiu despre ce vorbesti tu.
Daca tot suntem la EVANGHELIA dupa Matei, as vrea sa te intreb Lavi, ce reprezinta pentru tine EVANGHELIA?
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat
RE: Chat
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
24365. Postat la 16/08/2013 09:06 - 4278z15h45m
Lavi:
Draga Vali,in viitorul apropiat,daca Cel Prea Inalt imi va da putere voi revenii ca sa-ti explic ca in cea ce ai scos in evidenta despre nume...as avea o intrebare De la tine insuti spui/scrii aceste lucruri,sau alti te-au invatat sa le spui /scrii?
Pentru a nu deturna discutia la tema topicului, doresc sa -ti raspund aici. Intrebarea ta are alelasi raspuns pe care mi l-ai da tu daca te-as intreba acelasi lucru. Noi nu avem capacitatea ca de la noi insine sa spunem , sau sa cunoastem taine. Noi putem doar din Biblie sa luam invataminte, sau la rugaciunea noastra sa fim invatati de Duhul Sfant, dupa voia lui Dumnezeu. Aceste lucruri ne sunt date, cu voia Sa, in urma postului si rugaciunii daca cerem si daca Dumnezeu considera ca ne sunt de folos. Dar as vrea sa-ti spun ca din studiul Bibliei noi ne putem face o idee despre siretenia Satanei. De acolo aflam ca Satana se poate folosi de animale sau oameni pentru a vorbi prin ei ( medium), vezi cazul Evei. Satana se poate preface in inger de lumina pentru a insela pana si pe sfintii lui Dumnezeu, vezi referintele in Scriptura. Satana poate sa ceara lui Dumnezeu sa ne ia averea , copiii si sa ne imbolnaveasca, vezi cazul lui Iov. Poate sa ceara trupul unui mort, vezi cazul lui Moise. Poate sa ceara scoaterea noastra din Cartea vietii, vezi cazul lui Iosia, sau poate sa ne ceara cernerea , vezi cazul lui Petru.
Din istoria popoarelor, sau din scrierile veche, avem un tablou al reinventarii Satanei de-a lungul timpului. Aflam ca Satana se adapteaza conditiilor si standardelor epocii. A fost satir (jumatate om , jumatate tap) intr-o vreme.A fost inventatorul uneltelor de ucidere a credinciosilor, de martiraj , o perioada. A fost un tip elegant , cu cravata, cand aceasta era cerinta. A fost balaur si a fost inger ocrotitor. Iar de la cazanul cu smoala, coarne si furca, azi il gasim in internet si televiziune prezentand pacatul in ipostaze si culori atragatoare. Astfel se reinventeaza , adaptandu-se tendintelor, controland mintile. Un singur lucru nu a schimbat, Satana,: CARACTERUL. Indiferent de formele in care se prezinta, poporul lui Dumnezeu, care doreste cu ardoare sa faca voia Lui, il va recunoaste dupa roade ( Matei7;16); egoism, discordie, divorturi, razboaie, boli , violenta, decadenta, distrugerea valorilor umane, schimbarea poruncilor, schimbarea ideilor privitoare la Nume, la calendarul dupa fazele lunii {apropo, in luna august, pe data de 15 nu a fost luna noua, deci nici sabat.} Te poti astepta la orice din partea Satanei pentru a te smulge din mana lui Dumnezeu.
Deci nu e nevoie sa ti se spuna neaparat. Aceastea le vezi cu ochiul liber daca esti atenta si urmaresti viata vesnica.
Pe cei care te invata, vezi-le roadele si nu te lasa pacalita. Fugi in bratele lui Dumnezeu si nu-L lasa pana nu te lumineaza.
Sora Lucica,prin aceste versete :Observi diferenta dintre urmatoarele versete? :
Isaia 7:14 De aceea YAHVEH însuși vă va da un semn: Iată, fecioara va rămâne însărcinată, va naște un fiu, și-i va pune numele Emanue- (Dumnezeu este cu noi). (?)-in traducerea traditionala scrie asa cum este specificat in paranteza.
Matei 1:23 "Iată, fecioara va fi însărcinată, va naște un fiu, și-i vor pune numele Emanuel", care, tălmăcit, înseamnă: "(Dumnezeu este cu noi)". -la fel si la Matei.
(?)
Dar....
M-am gandit, ca vei lua in mana Scriptura cu Numele Sfinte, si vei citi la nota de subsol-(acolo unde scrie trimiterile) si vei gasii acelasi lucru si la Mate:1 cu 23 la fel ca si la Isaia -pag.710 din cap14 vers7.Deci,vei descoperii talmacirea.
M-am gandit ca ai deschis acolo ,dar daca nu ai facu-o,grabeste-te.
Si daca sunt documente care confirma ca..daca a fost eliminata- Tetragrama din Scripturile ebraice -Vechiul T, nu este de mirare ca a fost eliminata si din Scripturile N T.
.............
Ma intrebi:Ce reprezinta pentru tine EVANGHELIA?
Reprezinta vestea buna!
Mai multe cu privire la asa numitele ''Scripurile grecesti crestine''-acolo la subiect.
Ca sa nu scriu si aici si acolo si voi venii cu argumente dintr-un articol din 'Jurnal of Biblical Literature' al lui George Howard...si cea ce a afirmat.
..................
Sora Valentina,am sa te fac sa zâmbesti ''o leacă'' asa pe moldoveneste:Incerci să mă pui la colț intr-o cameră rotundă?
Nu cred că vei reusii, pentru că, dacă e rotundă, n-are colțuri.
Trage tu concluzia..bine?
Lavi, daca tu ai ajuns sa crezi ca doar in evreieste te asculta Dumnezeu, prin Fiul Sau, Isus Hristos, eu te inteleg, insa trebuie sa ma intelegi si pe mine, eu Il consider pe Dumnezeu capabil sa ma inteleaga in limba mea, si in toate limbile pamantului.
Sincer, inteleg ca ai ajuns sa desconsideri "bibliile traditionale, crestine"...pentru ca deja le-ai dat un NUME, dupa cum le vezi tu...
Pentru mine Biblia, in orice limba ar fi tradusa, este CUVANTUL lui DUMNEZEU.(Tu, in ce limba L-ai cunoscut pe Isus, Fiul lui David?)
Deja a continua inseamna sa ma invart intr-o camera rotunda...
1. Ai dreptate sora Lucia! ...Creatorul Mântuitor ne înțelege pe toți, nu numai în orice limbă i-am vorbi noi, ci știe chiar ce gândim, ...încă dinainte de întemeierea lumii acesteia, când am fost făcuți ca duhuri, ca să ne naștem așa cum s-a născut și El, ca să ne fie Model, ca să știm în ce și cum să credem.
Problema este însă, aceea că El nu a vorbit și nu va vorbi niciodată în limbile date la Babel pentru cei care vor să ajungă singuri la Cer - El vorbește în limba aramaică, ...în care s-a născut ca OM, în limba în care a vorbit lui Avraham, Itzahak și Iaakov, ...lui Moise și la toți patriarhi și profeții evrei, în limba îngerilor. Cine nu înțelege limba ebraică, poate să asculte la cine înțelege - eu am primit Harul s-o înțeleg (greu, dar... suficient ca să nu mai mă înșele nimeni).
Cel Veșnic PreaÎnalt nu a vorbit și nu va vorbi niciodată neamurilor (decât la nivel individ, pentru individ) - Ezechiel 3.5: Căci nu ești trimis la un popor cu o vorbire încurcată și cu o limbă greoaie, ci la casa lui Israel;
Cuvântul care s-a făcut Trup, a venit la ai Săi, și ai Săi nu l-au primit (Ioan 1.11); Mântuirea vine de la evrei (Ioan 4.22); ...ca Fiul lui David (evreu): Ia aminte spre Mine, dar, poporul Meu, pleacă urechea spre Mine, neamul Meu! Căci din Mine va ieși legea, și voi pune legea Mea lumină popoarelor (Isaia 51.4).
Deci, ...pentru evrei este Cuvântul (evreul trebuie să plece urechea), în timp ce pentru neamuri este Legea dată evreilor ca lumină pentru popoare. În zilele acelea, zece oameni din toate limbile neamurilor vor apuca pe un iudeu de poala hainei și-i vor zice: Vrem să mergem cu voi; căci am auzit că AtotPuternicul este cu voi! (Zaharia 8.23).
<< ADEVĂRUL FĂRĂ DRAGOSTE ESTE O ÎNȘELĂTORIE; DRAGOSTEA FĂRĂ ADEVĂR ESTE O ILUZIE >>
Deconectat
24433. Postat la 23/08/2013 10:10 - 4271z14h41m
Cunoasterea de Dumnezeu duce la pazirea poruncilor Sale. Prin cunoasterea aceasta , Dumnezeu, ne trimite intre oameni pentru a sustine cauza Sa prin marturia noastra. Aceasta e misiunea noastra.
Dar , ca si in trecut , sunt oameni care , cu orice mijloace vor sa darame cunoasterea. Avem exemplul in reforma din sec.XVI-lea, cand Satan a ridicat fanatici care sa darame lucrarea lui Martin Luther. Acestia marturiseau ca au legatura direct cu Dumnezeu prin indemnurile Duhului Sau. Astfel ei credeau ca vorbesc direct cu cerul, si primesc instructiuni de la ingerul Gabriel. Martin Luther, a fost nevoit sa reia toata invatatura Adevarului, si doar arma puternica a Cuvantului lui Dumnezeu , a indreptat lucrurile. Dar doar in inima celor care, credinta in Isus era totala, pana la moarte pe rug , ghilotina sau tras pe roata.
Poate zici ce rost au cuvintele scrise de mine? Pentru asta:
. Cine nu înțelege limba ebraică, poate să asculte la cine înțelege - eu am primit Harul s-o înțeleg (greu, dar... suficient ca să nu mai mă înșele nimeni).
Cand veti citi sau auzi aceste cuvinte sa stiti de la cine vin .
La bordul navei noastre virtuale a urcat a 550 persoana.
Speram ca "pescuirea minunata" sa stranga in navodul ei cati mai multi pesti pentru Imparatie.Domnul fie binecuvantat!
Deconectat
bude grigore (detalii numai pentru membrii conectaţi)
24444. Postat la 24/08/2013 16:19 - 4270z8h33m
SORA LAVINIA E BINE CA AI AJUNS SA CUNOSTI NUME SFINTE ALUI DUMNEZEU DAR EU AM CREZUT CA DACA STI ATITEA POTI FI MULT MAI BUN MAI IUBITOR CA LA ASTA AM FOST CHEMATI NUI DESTUL CA CUNOSTI DAR PROBLEMA E DACA INPLINESTISORA LAVI EU NU MAS LUA DUPA NIMENI SI AS FACE CE CRED EU CA POT SA FIU MINTUIT NU OMU DA VITA SI ACUM TRAIM VREMEA DIN URMA 2 TIM 3 AS DORI CA DOMNUL SA LUCREZE CU FAMILIA TA SA NE PUTEM INTLNI IN ADUNARE SI CU SOTU TAU CU FETELE TALE CA DOMNU SAI AJUTE SA VINA LA ADUNARE DOMNUL SA VA BINE CUVINTEZE PE TOTI
Ajutati-ma sa cresc la statura pinataii lui Hristos, in cunoastere de Dumnezeu.
Multumesc frate Grigore-asa ar trebuii sa facem cu totii ( nu doar pe acest forum) ci incepand din casele noastre si pe strada si in alte locuri impartind invitatii oamenilor la un studiu biblic si vorbindu-le despre Imparatia cerurilor,cu multa incredere,indrazneala,credinta si iubire.
Imi scrii mai sus despre bunatate si iubire.
Stiu si eu ca la aceasta suntem chemati cu totii,dupa cum este scris:
Prin aceasta vor cunoaște toți că sunteți ucenicii Mei, dacă veți avea dragoste unii pentru alții.
Important este, care sunt acesti 'toti' care vor cunoaste ca suntem ucenicii lui Mașia?
Mai stiu ca este scris ca din pricina înmulțirii fărădelegii, dragostea celor mai mulți se va răci.
Care sunt acesti'multi' a caror dragoste se va racii?
Pentru mine personal Numele Sfant nu este si nu poate fii o faradelege-dimpotriva,este scris in Lege despre Numele Celui Sfant.
Adevarata dragoste de Elohim a fost in Yahshuah si aceasta dragoste El a aratat-o pana la capat.
Poate zici ce rost au cuvintele scrise de mine? Pentru asta:
. Cine nu înțelege limba ebraică, poate să asculte la cine înțelege - eu am primit Harul s-o înțeleg (greu, dar... suficient ca să nu mai mă înșele nimeni).
Cand veti citi sau auzi aceste cuvinte sa stiti de la cine vin .
Sora Vali,trebuie sa recunoastem ca limba ebraica este o limba mult mai curata si mai clara,fata de limbile pamantului-natiunilor,care sunt un Babel-Incurcatura.
Si de data aceasta am sa-i dau dreptate fratelui Georgian.
De exemplu, in tara ta, in Romania,poti auzii un 'needucat' vorbind o mare prostie,asa din senin pe strada.
Daca tu esti cu nepotelul pe strada eu cu copilasii mei mai mici...ce facem primul lucru?
Daca ei intreaba ce a zis 'needucatul' acela?
Evident, le vom spune sa nu repete dupa el, ca a spus o mare prostie-injuratura ...nu?
Dar, sar putea, ca in alta tara, aceiasi prostie spusa de 'needucatul' din tara ta sa insemne altceva...stiai?
Si aceiasi 'prostie' scrisa si pronuntata sa fie in gura atat a acelor mici ,tineri si batrani,cat si gura Presedintelui si de ce nu a Pastorilor de adunari-ca doar este un cuvand super OK...
Super OK in tara lor!
Dar in tara ta, tot o prostie este, pentru ca oamenii nestiutori fac din ce nu este o prostie, o injuratura.
Mai exact,nestiutorii, folosesc un cuvant jignitor,ofensator altor persoane -folosindu-se de (stii tu ce)...ca sa jigneasca sau sa se dea cineva.
Acelasi cuvant spus de 'needucatul' din tara ta, poate fii chiar Numele unui oras...
La ora de Geografie toti copiii romani aud de fapt 'prostia'needucatului de pe strada,evident, mare mirare ca pana si profesorul se fasticeste ca sa pronunte numele Orasului respectiv.
Acelasi cuvant poate sa-l foloseasca bucatarii si bucataresele din Romania in timp ce pregatesc legumele.
Insa, intr-o alta limba un lucru absolut nevinovat,devine iarasi ' prostia-mitocania' spusa de needucatul din Romania.
Si lista poate continua-deci,un cuvant care in tara ta este o injuratura...vei constata ca in alta tara,acelasi cuvant scris si pronuntat este asociat cu : o lucrare, o joaca, nume de Tara...etc.
Sper ca ai inteles mesajul.
Daca nu...intreaba-ma.
Deconectat
24467. Postat la 28/08/2013 15:35 - 4266z9h16m
??????????? Plasa de paianjen s-a intins desul de mult.
Doar Tu, Cel ce le stii pe toate, mai poti salva.