Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 5
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Diverse | Chat
Pagina 77 din 95 << < 74 75 76 77 78 79 80 > >>
Deconectat RE: Chat
Lavi
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
24468. Postat la 28/08/2013 16:24 - 4266z7h31m
Plasa de paianjen?
Ezechiel 3:5-6 Căci nu ești trimis la un popor cu o vorbire încurcată și cu o limbă greoaie, ci la casa lui Israel.
Nu la niște popoare mari, cu o vorbire încurcată și cu o limbă greoaie, ale căror cuvinte să nu le poți pricepe. Negreșit dacă te-aș trimite la ele, te-ar asculta!
Cine a incurcat limbile?
Am impresia ca nu prea ai inteles din moment ce ai pus atatea:???????????-bucati de semne intrebatoare...
De fapt, asta este realitatea in legatura cu unele cuvinte care par bune in alte tari,insa, in tara ta tot niste 'perle fara stralucire sunt',daca sunt asociate cu prostia si rusinea.
Nu am idee ce nu ai inteles?

Lica
24469. Postat la 28/08/2013 16:33 - 4266z7h22m
Lavi a scris:
Sora Vali,trebuie sa recunoastem ca limba ebraica este o limba mult mai curata si mai clara,fata de limbile pamantului-natiunilor,care sunt un Babel-Incurcatura.

Vorbim in cunostinta de cauza? Stim care este numarul cuvintelor din limba care o vorbim si limba ebraica? Stim cum s-a ajuns la limba ebraica moderna?

PS. Toiagul lui Moise s-a prefacut in sarpe sau in crocodil? Moise avea coarne sau ii stralucea fata? Barbatului i s-a luat o coasta sau o parte (colt) din trup? ...doar cateva intrebari ajutatoare smiley

Sa nu creada nimeni ca am ceva impotriva acestei limbi...dar sa nu exageram. Va pot oferi material care sustine ca pana si rezonanta cantarilor in limba ebraica fac minuni (reproduc steaua lui david pe lichide)...altii sunt mai avansati in lucrurile pe care le babbaim noi aici pe forum...dar daca nu suntem atenti si selectivi ajungem doar la...mistica.

Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
Lavi
24470. Postat la 28/08/2013 16:52 - 4266z7h3m
Lica a scris: PS.
Toiagul lui Moise s-a prefacut in sarpe sau in crocodil? Moise avea coarne sau ii stralucea fata? Barbatului i s-a luat o coasta sau o parte (colt) din trup? ...doar cateva intrebari ajutatoare

S-a prefacut in sarpe.
Ii stralucea fata.
O coasta -evident-eu asociez coasta in limba mea cu un os,exact 'coasta' -torace -os propriuzis.
Daca ne uitam in Dex...ne apuca somnul cate explicatii sunt cu privire la acest cuvant.

Frate Lica,Sunt tare curioasa de acel material.
Daca sora Vali spune ca s-a intins panza de paianjen...tu dar ce zici?
Nu am dreptate in priviinta cuvintelor atat de incurcate ale poparelor?
( Daca nu am, asta este... dar sa se dovedeasca macar)
Mi-a spus cineva recent intors din Austria ca noi romanii, am imprumutat foarte multe cuvinte din limba Germana.
Dar nu numai din aceasta tara,ci si din alte tari.
Este atat de evident ca multe persoane care pleaca in afara tarii se intorc cu un bagaj de cuviinte noi,de fapt, acele cuvinte le introduc in vocabularul romanesc.
Am sa ma rezum la un cuvant din limba romana si anume 'bratele' - in Germana se spune -Arme.
Ar fi tare ciudat in limba mea sa ma folosesc de cuvantul nemtesc'arme' ca sa-i spun copilului: Vino sa te cuprind cu armele mele! Sau: Vino sa te cuprind cu cele doua arme ale mele!
In loc de:Vino sa te cuprind cu bratele mele! Sau:Vino sa te cuprind cu cele doua brate ale mele!
E ridicol si groaznic,pentru ca eu in limba mea cuvantul 'arme' il folosesc pentru pistoale si tot ce dauneaza vietii omului si animalului.
Deci ....am dat un exemplu pentru sora Vali.smiley

Lica
24473. Postat la 28/08/2013 20:04 - 4266z3h51m
De ce nu crocodil? si...de ce nu coarne?....asa se credea paaaana cand s-a facut chiar si celebra sculptura Michelangelo Buonarroti (1475-1564)...deci nu era char asa de evident. Ok..asociezi cu os dar biblia cu ce asociaza?

Vreti sa spuneti ca ebraica nu are nimic imprumutat? Ce imi puteti spune chiar de ce discutam si anume numele "Moise"?
Ar fi tare ciudat in limba mea sa ma folosesc de cuvantul nemtesc'arme' ca sa-i spun copilului: Vino sa te cuprind cu armele mele! Sau: Vino sa te cuprind cu cele doua arme ale mele!
...cu tot respectul dar este la fel de ciudat ca si cand vorbesc in romana cu cineva si inlocuiesc cateva cuvinte doar (cele de baza si nu ma refer doar la nume) cu cele ebraice...daca vorbesc in romana si doar in romana asemenea probleme nu exista.

fullban10
24475. Postat la 28/08/2013 20:17 - 4266z3h38m
Bratele sunt arme.

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Lavi
24483. Postat la 29/08/2013 13:01 - 4265z10h54m
Da.
Devin arme,atunci cand un om rau se foloseste de propriile maini ca sa ia viata altui om.
Nu intodeauna are nevoie de o unealta ( oricare ar fii ea) ca sa loveasca...se foloseste de pumn,de picioare,de cap...chiar.
Chiar si sporturile de gen Karate,Judo,Box- si altele de genul acesta, nu vin de sus ci de jos.
............
Ma intrebi,frate Lica-Ok..asociezi cu os dar biblia cu ce asociaza?
Cu o parte (colt)din trup?-intreb ca sa inteleg.
Carne din carnea mea si OS din oasele mele?-intreb ca sa inteleg.
Frate Lica si Moise a fost Unsul, asta inseamna ca pot sa-i spun si Crist-osul?- intreb ca sa inteleg.
Daca vrei, hai sa vorbim despre numele Moise.
Ce reprezinta numele Moise?
Cu mare drag.

Lica
24487. Postat la 29/08/2013 18:46 - 4265z5h9m
Sa o luam usor ca iar le zapacim pe toate.

Am pus 3 intrebari si le-am amestecat pe toate si mi-ai raspuns ceva ce...nu are nici o legatura cu logica intrebarilor.

Ziceai ca ebraica e mult mai clara decat romana....prin intrebarile mele am aratat doar ca nu e chiar asa. In romana nu se confunda asa usor lucrurile incat sa mai existe intrebarile spuse de mine...dar in ebraica (a straluci cu a avea coarne se confunda).

Moise este un cuvant ebraic? Nu. Asta era tot ce vroiam sa spui. Nu are sens ca despicam firul in 14

Lavi
24490. Postat la 29/08/2013 20:10 - 4265z3h45m
Da ai dreptate,pana la un punct...dar,este clar, avand in vedere faptul ca,demult,tot pamantul avea o singură limba:Geneza 11:1 Tot pământul avea o singură limbă și aceleași cuvinte.
La ce limba se refera daca zici ca ebraica nu mai este asa de clara-probabil ca la inceput ...nu?
Si in legatura cu Moise ai dreptate-pentru ca numele i-a fost dat de fiica Faraonului si are semnificatia de Scos:Exodul 2:10 Copilul a crescut, și ea l-a adus fetei lui Faraon; și el i-a fost fiu. I-a pus numele Moise (Scos); "căci", a zis ea, "l-am scos din ape."
Dar el mai era si fiul unui om din casa lui Levi,era ,,un copil al Evreilor'',mama lui l-a ascuns 3 luni-in toata aceasta perioada copilasul nu avea un nume?
Intradevar,si cand s-a intors sa vada de ce se nu se mistuie rugul ,a fost strigat pe numele :Moise,Moise! - adica Scos,Scos! Si el a zis Iata-ma!

Lica
24499. Postat la 30/08/2013 18:37 - 4264z5h18m
Daca incet incet ne lamurim de unele lucruri atunci mergem mai departe: daca prima limba vorbita a fost ebraica...sau poate nu. Atunci care este diferenta majora? smiley

PS....neintelegerile provenite din traduceri scrise mai sus de mine provin din ebraica veche....nu cea noua. Stii cum se spune "cer" in ebraica? Se spune "apa-sus" pentru ca era albastru ca apa....crezi ca in cer la cer i se spune "apasus"...sau inca nu sustii asta?

Nica Schirod
24500. Postat la 30/08/2013 19:19 - 4264z4h36m
Geneza 1: 6. Dumnezeu a zis: "Să fie o întindere între ape, și ea să despartă apele de ape."
7. Și Dumnezeu a făcut întinderea, și ea a despărțit apele care sunt dedesubtul întinderii de apele care sunt deasupra întinderii. Și așa a fost.
8. Dumnezeu a numit întinderea cer. ......

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Lavi
24501. Postat la 30/08/2013 20:00 - 4264z3h55m
Frate Lica, vezi... fratele Nica, a vorbit pe limba poporului Roman,prin versetul de mai sus.
Mai are rost sa comentez?
Dar, daca, raspund la aceste intrebari...nu cumva ai sa razi de raspunsul meu?
Hai ca incerc...tu intrebi:
Stii cum se spune "cer" in ebraica? Se spune "apa-sus" pentru ca era albastru ca apa....crezi ca in cer la cer i se spune "apasus"...sau inca nu sustii asta?

Bine, atunci cum se spune in cer la cer?,,apa-jos''?-E bun raspunsul?
In priviinta sustinerii...pana si eu ma minunez de ce descopar prin discutiile noastre.
Si asta se datoreaza sorei Vali prin cea ce a scos in relief din cuvintele fratelui Georgian.
Adica acestea:
Cine nu înțelege limba ebraică, poate să asculte la cine înțelege - eu am primit Harul s-o înțeleg (greu, dar... suficient ca să nu mai mă înșele nimeni).

Si asa ...a inceput calatoria noatra ''discutand,mai multe sau mai putine''cu privire la cat de incurcata este limba omului sau a unui popor fata de alt popor.

fullban10
24512. Postat la 31/08/2013 18:02 - 4263z5h53m
smiley si ai ales doar ce ti-a placut. Restul ti-a fost acoperit?

Lavi
24519. Postat la 01/09/2013 15:07 - 4262z8h48m
Mi-a placut ce ai scos tu in evidenta,trebuie sa recunosc.smiley
Pentru ca, daca nu scoteai in evidenta acele cuviinte, nu se ajungea pana aici,deci.... Bravo!

Lavi
24542. Postat la 02/09/2013 13:53 - 4261z10h1m
Lavi a scris:

Bine, atunci cum se spune in cer la cer?,,apa-jos''?-E bun raspunsul?

Da, se pare.... ca eu am scris aici...sa incerc sa-mi corectez greseala,prin itrebarea mult mai corecta.
Cum se spune in ebraica la apa?
Inca ceva,frate Lica, tu sustii ca in limba ebraica se confunda cuvintele;a stralucii cu a avea coarne prin intrebarile tale ai aratat ca te contrazici singur.
In romana nu se confunda asa usor lucrurile...dar in ebraica (a straluci cu a avea coarne se confunda).
Deci,prin urmare, ebraica este cea neclara si romana este cea clara...mai,mai ca nu mai inteleg,deci...Ezechiel 3 :5-6 este ceva neclar,nelalocul lui?
În ebraică... Cer = Shamaim = Șamaim (Șin-mem-yod-Mem final).
Cuvântul Shamaim este format din לשלב (combinație) מים (ape) = o întindere - o mare de ape!
Biblia Cornilescu a tradus corect Genesa 1.6.

Lucia
24557. Postat la 02/09/2013 22:25 - 4261z1h29m
Pe aceasta cale doresc sa-mi cer iertare tuturor...daca voluntar sau involuntar am suparat pe cineva, va rog sa ma iertati...frate Nica, Lavi, va spun ca va iubesc la fel de mult, dragostea mea nu oscileaza.
Vreau ca sarbatorile Domnului sa le intampinam cu toata bucuria.
Pacea lui Hristos sa fie cu noi!

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
fullban10
24566. Postat la 03/09/2013 17:29 - 4260z6h25m
Chiar daca nu suntem pe aceiasi lungime de unda, adesea, mi-am spus parerea. Daca, tie, parerea mea ti-a dat insomnie si ganduri vrasmase vis-a- vis de mine, si mi-ai marturisii lucrul acesta, te-as ierta. Altfel ce sa iert?
( Oare de ce am scris daca nu sunt nominalizata?smiley. Dar ce e scris ramane scris)

Lucia
24567. Postat la 03/09/2013 17:45 - 4260z6h10m
Uneori vrei sa dai un sfat, si te trezesti ca fara sa vreismiley superi pe cineva...tie nu ti s-a intamplat niciodata?smiley

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
fullban10
24570. Postat la 03/09/2013 18:02 - 4260z5h53m
De multe ori, si voi imi sunteti martorismiley
Ce-a mai buna metoda este aceea de-a intreba direct: cu ce ti-am gresit?
Sau, cel afectat, sa ceara "reparatii morale", direct, fara ocolisuri, clar si raspicat. Altfel de unde sa stii unde i-ai gresit?

Lucia
24572. Postat la 03/09/2013 18:15 - 4260z5h40m
Atunci cand stii ca esti om, si poti sa "gresesti din nestiinta", cel mai bun lucru este sa-ti ceri iertare din cand in cand...poate ca cel afectat , crede ca ai facut-o intentionat...

Intr-un grup de frati, o persoana a salutat la rand , nu i-a trebuit decat o secunda sa fie sustras din acest salut in lant, si a sarit o persoana fara sa vrea, insa sufletul acesta a fost afectat pana si-a dat seama ca nu are ceva pe ea, deci, se mai intampla!

Lavi
24582. Postat la 04/09/2013 09:50 - 4259z14h5m
Sora Lucica, nu am scris eu pe acest portal ca nu ma supar pe nimeni?
Eu nu tin suparare, nu pot,asa sunt eu,si uite ca sa stii ca iti scriu cu bucurie am sa pun o pictograma din asta vesela smiley ...
Nu prea imi plac pictogramele,insa uneori le fac din tastatura iar alte ori nu am nevoie de ele si mai imi apar in postari.
O data in loc sa scot pictogramele am sters postarea...si de atunci am necaz pe ele smiley.
Dar, ca sa iti arat ca sunt bucuroasa, a trebuit sa-mi arat cumva bucuria si uneori mai este nevoie de cate-o pictograma ca sa putem evidentia starea de spirit pe care o avem.
Daca, cumva din nestiinta am suparat vre-o inima iertati-ma va rog ca sa rasuflu usurata.
Va multumesc in Numele Celui Vesnic Sfant care ne cunoaste inimile, si va doresc multa pace in suflete si multe binecuvantari ceresti si pamantesti!

Pagina 77 din 95 << < 74 75 76 77 78 79 80 > >>
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164500 vizite unice Powered by PHP-Fusion