Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 9
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Diverse | Chat
Pagina 82 din 95 << < 79 80 81 82 83 84 85 > >>
Deconectat RE: Chat
Lucia
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
25296. Postat la 20/02/2014 22:01 - 4090z1h24m
Rachel, Iosif, Jeni, Ioan Usciuc...trecand in revista tot ce am scris pana acum, aici, mi-am dat seama ca de voi nu am amintit nimic, insa facand prezenta echipajului, m-am gandit ca nu este frumos din partea mea sa va las pe margine.
Asa ca , doresc din toata inima sa ne adunam fortele , sa ne unim si sa ne sprijinim in vederea calatoriei care ne sta in fata.
Apele sunt linistite, cerul este senin, nava pare sa nu aiba nici o fisura, ce ne impiedica sa navigam spre portul fericirii?

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Aurelc
25300. Postat la 21/02/2014 11:24 - 4089z12h1m
Lucia a scris:
fratele Ovidiu care nu a abandonat aceasta nava, desi, nu se lasa vazut prea mult pe punte

Soră Lucia, prin harul Domnului,deocamdată pot spune că au fost puține zilele în care nu am intrat deloc pe portal. Îmi place să-mi fac datoria față de portal și de colegii din echipa de administrare. Deasemenea îmi place să citesc zilnic capitolul din Biblie și ceea ce scrieți voi, cei care reușiți să aveți timp pentru scris. Aș scrie cu mare plăcere, am atâtea gânduri de transmis la subiecte existente sau care încă nu sunt deschise dar... parcă mi s-a furat tot timpul... de fapt mai bine spus nu știu eu să mi-l împart cum ar trebui... Mă rog Domnului să-mi dea înțelepciune pentru asta.

Mă bucur de cei ce nu au mai activat demult și i-am revăzut scriind. Nu am chiar înțeles care e problema moșului nostru Nică. I-a interzis cumva cineva să mai scrie pe portal? Eu știu că în administrație s-a discutat și stabilit doar că sunt interzise blamarea numelor lui Dumnezeu și a Domnului Isus scrise și folosite în indiferent ce limbi de pe pământ. Asta în legătură cu ce pretinde regulamentul. Dacă în schimb este vorba de părerea mea personală, atunci aș adăuga ceva la această postare. Eu personal nu cunosc pe cineva de pe portal care să "urască atât de mult aceste nume sfinte" - ca să-l citez pe scumpul meu frate Nică ( și chiar l-aș ruga să mi-i facă și mie de cunoscut ca să port o discuție cu ei) dar mi se pare penibil să purtăm discuții în limba română folosind o mulțime de cuvinte în alte limbi care nu schimbă și nici nu ajută cu nimic mai mult sensul dicuției atâta timp cât există corespondenți în lima română. Mai degrabă sunt preluați termeni din engleză, de parcă limba engleză ar fi mai sfântă decât limba română. De exemplu nu mai spunem Sabat sau Șabat ci spunem Shabbat! smiley Mie personal, lucrurile acestea îmi par că ies și depășesc sfera mea de gândire și de logică. Am cercetat în ultima vreme câteva lucruri legate de cuvintele Dumnezeu, dumnezeu, Iisus, Iesous și am văzut că totul este atât de simplu și inteligibil pentru oricine, numai că sunt frați și surori care nu se mai mulțumesc cu ceva simplu, ci doresc neaparat ceva complicat. Și în lucrurile complicate e destul de greu să te descurci... Dacă o să mai prind un pic de vreme, o să postez concluziile mele la subiectele deja arhivizitate și suprapomenite.

Până atunci, pace și bucurie să aveți în inimi!

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
fullban10
25303. Postat la 21/02/2014 15:34 - 4089z7h51m
Dacă absența nu ți-ar fi simțită, să știi că nici prezența ta nu contează.
Miguel de Chervantes

Bravo!.

Absența este cel mai obișnuit leac pentru dragoste.

De aceea nu absentez.

Cugetarea zilei - 21 feb. 2014

Biblia are răspuns la toate intrebările.
fullban8
25312. Postat la 22/02/2014 16:42 - 4088z6h43m
Mulțumesc mult dragă, scumpă și iubită soră Lucia!
...în sensul rugăminții de a mă ierta pentru întârzierea răspunsului, ... mulțumesc și dragului suflet care m-a anunțat despre mesajul tău de dragoste frățească, pe care altfel, ...cine știe când sau dacă îl vedeam!

Mulțumesc mult pentru ceea ce înțeleg că te-a determinat să te referi pe acest PORTAL și la un ROB NETREBNIC ca mine! ...dar, calitățile sau defectele mele mă determină să trăiesc mai ușor DUREREA pe care o am CÂND VĂD ce face FIECARE după cum crede LIBER, decât durerea ce aș avea-o VĂZÂND CHINUL ÎMPOTRIVIRII CUIVA sau DUREREA provocată de mine CUIVA, atunci când eu i-aș bombarda teritoriul cu înțelegerile mele sau cu insistențele mele în ceea ce unii nu pot pricepe ca mine (nu eu dețin Adevărul absolut)!
...mulțumesc Cerului pentru că am putut spune ce m-am simțit dator să spun fraților mei - ÎNȚELEGEREA și COMPORTAMENTUL lor, ...este treaba lor!
Fiecare este liber să creadă ce și cum vrea, după cum îi place - fiecare ne vom primi RĂSPLATA de la SINGURUL care poate răsplăti cu ce are pentru FIECARE!

Deocamdată, pe acest PORTAL, eu nu am a spune mai mult decât că VĂ IUBESC PE TOȚI în libertatea fiecăruia de a alege CE ÎI PLACE și de A DORMI după CUM își AȘTERNE!
...doar, ...eventual să RE-REPET rugămintea adresată ADMINISTRAȚIEI, de a mi se ștearge ȘI steluța de sub avatar, scăpată printre degetele care le-a luat pe celelalte 6 (șase) din cele 7 (șapte) atribuite anterior.

Harul și binecuvântările Cerului să fie asupra FIECĂRUIA după VOIA Celui care ARE RĂSPLATA cu SINE - Apocalipsa 22.12!

<< ADEVĂRUL FĂRĂ DRAGOSTE ESTE O ÎNȘELĂTORIE; DRAGOSTEA FĂRĂ ADEVĂR ESTE O ILUZIE >>
fullban10
25315. Postat la 22/02/2014 18:06 - 4088z5h18m
Nu se intelege nimic din ce am scris eu daca ati injumatatit cugetatea zilei de 21 febr.
Nu pricep care-i baiul?

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Lucia
25325. Postat la 23/02/2014 14:14 - 4087z9h11m
Dragii mei,

Doresc sa spun ca cine este membru pe acest portal, nu este si madular in trupul lui Hristos, ca sa faci parte din El (trup) trebuie sa ai credinta, sa-I faci voia, sa asculti de Legea lui Dumnezeu, sa te nasti din apa si Duh, si sa te impartasesti cu Trupul si Sangele lui Hristos.
Acest ACT, dovedeste ca aderi la un cult, ca faci parte dintr-o anumita comunitate, ca te faci una cu ceilalti membrii...
Frica care cuprinde inima celor care urca la bordul acestei nave, nu este intemeiata, crezand ca noi i-am duce in ratacire, mai degraba este frica liderilor lor, ca isi pierd numarul vazand aici ADEVARUL ADEVARAT, si ar putea sa-i faca sa adere la comunitatea noastra.
Vedeti voi, LUMINA lui Hristos deschide ochii sa se vada, si frica liderilor multor culte, spun:"Feriti-va de acesti oameni ca sunt "agenti ai celui rau"
Noi suntem un portal deschis, nu avem nimic de ascuns, asa ca se poate vedea ce fel de credinta vestim. Cei care se tem, mai bine ar fi sa-si spuna parerea lor AICI, si nu sa-si indemne membrii sa plece, ci sa-i instruiasca sa-si spuna adevarul, daca este adevarat.Sa aiba curajul sa cerceteze Scriptura impreuna cu noi, cei care nu avem dogme si doctrine, ci doar Biblia.
Daca Domnului Isus I s-a spus ca are drac, noi trebuie sa ne bucuram cand oameni vor spune acelasi lucru despre noi.
In primul rand aici cercetam Scripturile, si nu este nimic rau in asta, majoritatea cultelor au anumite spatii pentru cercetare si Evanghelizare, insa , iata ca aici, nimanui nu i se interzice sa stea sau sa iasa afara daca crede altfel, sau face parte din alte comunitati, este alegerea fiecaruia, ca in Eden.
Acum, pun o simpla intrebare:
In ce consta dragostea lui Dumnezeu, in acuzarea aproapelui, scuza pentru a fugi de el, sau in al iubi si ai vesti adevarul?

VREAU SA SUBLINIEZ UN LUCRU:

Eu nu sunt conducatorul acestei nave, din cate stiu eu, acest PORTAL este condus de fratele OVIDIU COSMA, fratele LICA si LINEDELEA...

EU SUNT UN NIMIC...IMI PLACE SA STUDIEZ SI SA SCRIU!!!!!!ATAT

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Moderator6
25326. Postat la 23/02/2014 16:52 - 4087z6h33m
valentina a scris:
Si pe vremea lui Ellen White, Satana voia să-i îmbarce pe cât mai mulți la bordul unui tren de mare viteză care mergea la pieire.
Iată viziunea ei:

«Mi-a fost arătat un tren care mergea cu viteza fulgerului. Îngerul m-a îndemnat să mă uit cu atenție. Mi-am fixat privirile asupra trenului. Părea că lumea întreagă se afla în vagoane, că nu se putea să fi rămas vreun om. Îngerul a spus: "Ei se strâng în snopi, pentru a fi gata să ardă". Apoi mi-a arătat conducătorul locomotivei, care părea o persoană deosebită, plină de noblețe, pe care toți pasagerii o admirau și respectau. Eram nedumerită și l-am întrebat pe îngerul meu însoțitor cine era. Mi-a spus: "Este Satana. El este conducătorul, în forma unui înger de lumină. El a luat lumea în robie. Aceștia sunt pradă unei lucrări de rătăcire, ca să creadă o minciună și să fie osândiți. Acest agent, următorul în grad după el, este mecanicul și alți agenți de-ai lui sunt folosiți în slujbe diferite, după cum are nevoie de ei, și toți merg cu viteza fulgerului către pierzare."

L-am întrebat pe înger dacă nu cumva a mai rămas cineva. M-a îndemnat să mă uit în direcția opusă și am văzut un grup mic care călătorea pe o cărare îngustă. Toți păreau strâns uniți, legați prin adevăr în snopi sau companii. Îngerul a spus: "Cel de-al treilea înger îi leagă, sau, altfel spus, îi sigilează în snopi pentru grânarul ceresc". Acest grup mic părea ros de griji, ca și cum trecuseră prin încercări și conflicte severe. Și părea că soarele tocmai apăruse de după un nor și le lumina fețele, făcându-i să arate triumfători, ca și cum biruința lor era aproape câștigată.» (Scrieri Timpurii, pag. 88)

Mai nou acest tren este numit NAVA.
Vreau sa cobor din aceasta nava.
Soarele aparut de dupa nori mi-a aratat pericolul care ma paste daca voi ramanea in continuare aici.
Inchideti-mi contul

Acest mesaj a fost mutat de la subiectul "Diverse anunțuri" deoarece acolo nu își are locul. Trenurile visate sau imaginate de Ellen White care circulau cu viteza luminii trebuie să fi ajuns demult în râpă, (dacă autoarea are habar ce înseamnă viteza fulgerului sau a luminii) așa că pe noi nu ne mai privește informația.

Legat de cererea de a închide un cont, este un nonsens. Oricine care nu mai vrea să activeze acest portal, este liber sa nu-l mai acceseze. Nu e nevoie de restricții suplimentare.

Moderator6

Moderator
Ionica
25359. Postat la 28/02/2014 11:17 - 4082z12h8m
Pentru Lavi

Pace, har si binecuvantare,

As propune sa descalcim topicul si acolo sa ne axam pe diferentele de traducere si tot ce tine de ele. Moderatorii au fost toleranti pana acum si sa nu abuzam de regulament. Cu multumiri.

Aici raspuns pe scurt:
1. Sursa ta greseste sau tu nu ai inteles corect ce a spus. MAJORITAREA cazurilor de plural la substantivele feminine se termina in -ot. Sunt exceptii, dar acestea intaresc regula.
Eu am dat un singur exemplu, din multele "susot" (radacina "sus"+ sufixul de plural feminin "-ot". Cuvantul astfel compus inseamna "iepe". Acum da-mi te rog exemple de substantiv feminin cu terminatia in "-in". Poate o fi dintre exceptii.
2. Referitor la nastere. "Avraam a nascut (a conceput) pe Isaac" Matei 1:2
Nu este nici o eroare de traducere, asa scrie in textul grec. Si este adevarat. Barbatii sunt cei care "nasc" sau "concep", adica in sens stiintific vorbind, ei se inmultesc, prin diviziune. Cand spermatoizii se divid din trup sunt ca si orice samanta care poarta o noua viata. Ovulul femeilor nu este decat un "sol fertil" pentru "samanta barbatilor". Dupa cum orice samanta se uneste cu mineralele din sol, tot asa samanta barbatilor se uneste cu mineralele din ovulul feminin. De aceea ce s-a conceput in fecioara Maria n-a fost "DE LA EA" si nici "DE LA IOSIF" (Matei 1:20). "Samanta divina" a fost de sus, din cer, Maria a fost doar "solul". Oricum, "samanta divina" a fost Fiul lui Dumnezeu si nu Dumnezeu insusi. Ideea ca Dumnezeu s-ar fi auto-intrupat (incarnat) in Maria, devenind "mama lui Dumnezeu" nu este de gasit in Scripturi. Peste tot se scrie ca cel venit printre oameni, a fost Fiul lui Dumnezeu, care inainte de a veni pe pamant, a existat in cer, ca fiinta divina. Nu stiu daca la Ioan 1:1 ni s-a pastrat redarea originala sau avem de a face cu o refinisare (stilizare doctrinara) a textului, la copiere. Refinisarea textelor, din motive teologice a fost o practica des folosita de scribii orgoliosi. Ca inteles, pentru mine, avand in vedere si ordinea cuvintelor din textul grec, textul este foarte aproape de "La inceput era Cuvantul si Cuvantul era cu Dumnezeu si (ca) Dumnezeu era Cuvantul". Daca la inceput a existat si cuvantul "ca", pe care mai apoi un scrib orgolios l-a inlaturat, este greu de spus acum, dupa cc. 2000 de ani, dar orice varianta trebuie cumpanita cu atentie. Timpul va spune intotdeauna adevarul.
3. Bate in motorul de cautare "sunteti dumnezei, Biblia, Vechiul Testament" pe orice site biblic si o sa iti dea exact locul din Psalmi. Succes!

"Niciunul dintre cei rai nu va intelege" Daniel 12:10
Lavi
25360. Postat la 28/02/2014 12:42 - 4082z10h43m
Pace și binecuvântare Ionică.
Mulțumesc pentru răspunsul tău aici la chat.
Trebuie să recunosc că ai procedat corect față de moderatori cu privire la subiectul deschis-Diferențe între traducerile Scripturii-ca să nu ne abatem de la topic.
Recunosc că m-am informat ca să pricep și observ că sursele noastre se bat cap în cap dar rămâne să mai analizez.
In legatură cu ce a spus Yahshua în Evanghelia după Ioan 10 cu 34 -(din comodidate) ti-am cerut să-mi dai trimiterea.
Evident mă puteam orienta după trimiterea de la subsol ca să ajung la psalmul 82 cu versetul 6.
Trebuie să reunosc faptul (din respect pentru tine )mărturisesc că citesc o altă traducere în care apare scris:Eu am zis:Sunteți voi Puternicii?
În psalmul 82 cu 6 apare:Sunteți voi Puternici ? Toți sunteți fii ai Celui Prea Înalt?
...........
Ionică, mulțumesc pentru osteneala ta, și pentru explicația de mai sus cu privire la Avraam.

Lavi
25365. Postat la 01/03/2014 17:37 - 4081z5h48m
Pace Ionică,
te invit la acest topic deschis de multă vreme și eu am câteva întrebări la care aștept câteva răspunsuri.
Aici este adresa -http://www.melhisedec.ro/forum/viewthread.php?forum_id=7&thread_id=580&pid=24900#post_24900

Ionica
25375. Postat la 02/03/2014 17:57 - 4080z5h27m
Lavi a scris:
Pace Ionică,
te invit la acest topic deschis de multă vreme și eu am câteva întrebări la care aștept câteva răspunsuri.
Aici este adresa -http://www.melhisedec.ro/forum/viewthread.php?forum_id=7&thread_id=580&pid=24900#post_24900

Pace si har Lavi,
Multumesc de intelegere si de invitatie. Am trecut fugitiv peste cele scrise pe acel topic. Nu stiu daca sa ma implic sau nu in dezbatere... Nu as dori sa intru in dezbatere de dragul de a discuta sau de a polemiza. Poate ca as intra pe un astfel de topic, daca el ar fi orientat doar spre analiza si aceasta analiza sa fie constructiva.

Nica Schirod
25389. Postat la 05/03/2014 09:09 - 4077z14h15m
Shalom - Pace.

Ha, ha, am motive să zâmbesc, dacă nu chiar să râd.
Frate EIAHU777, vă rog să nu vă superați pe mine, pentru că vă iubesc cu mult respect, dar am găsit în scriirea dv. de la rubrica "Știați că" un conținut pe care mă fac,,, că nu îl înțeleg, de și știu ce vrea să zică de fapt și aș avea rugămintea să mi-l traduceți dacă vreți.

- Oamenii neinstruiti si needucati pretind respectul celor intelectuali, pe care ii desconsidera, ii defaimeaza, si ii trateaza cu sictir.

Puteți să traduceți cuvântul sictir exact ce însemnă el?
Mulțumesc pentru înțelegere.

Cu mult respect: Moșul Nică.

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Ionica
25408. Postat la 07/03/2014 18:05 - 4075z5h20m
Pace, har si binecuvantare frate EIAHU777. Sper ca sanctiunea sa fie de scurta durata. Eu cred ca oameni ca tine, chiar daca sunt uneori orgoliosi sunt valorosi.

Multumesc si moderatorilor ca au grija de bunul mers al forumului si ca ne trag de maneca ori de cate ori se simte nevoia. Pace, har si binecuvantare si lor si tuturor forumistilor.

abdon
25422. Postat la 10/03/2014 21:08 - 4072z2h16m
Domnul sa va binecuvinteze!

Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2

Lucia
25424. Postat la 11/03/2014 18:35 - 4071z4h49m
Frate Abdon, ma bucur mult sa te vad la bordul acestei nave...si mai mult ma voi bucura cand vei posta.
Ce mai faci la capitolul clape, v-ati mai strans prin tara, voi cantaretii, ce ati mai facut in acest sens?

abdon
25459. Postat la 18/03/2014 12:01 - 4064z11h24m
Sora Luci, abia acum am "reintrat" pe portal, ... cu portalul acesta stii cum e, cand nu ai dureri de cap si le cauti, ai tot posibilul sa le gasesti aici, ma mir de psihicul moderatorilor cum de au rezistat atat, ii felicit. Acum am intrat dar cu frica sa nu mai intalnesc "fantasmologii", m-a impins dorul de unele persoane care nu le-am mai vazut nici pe mess, nici pe facebook, si sper sa ii intalnesc aici. Sambata trecuta am fost la Campia Turzii si un tanar frate ( Sami Nasta ), mi-a cerut sa fac un "curs" de clape cu tinerii dornici, deocamdata este singurul care a solicitat asa ceva.

Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2

Lucia
25462. Postat la 18/03/2014 14:08 - 4064z9h17m
Frate Abdon, sunt sigura ca acesta este doar inceputul...tinerii nostrii sunt dornici sa aiba o persoana ca tine ca sa-i invete.

Lucia
25495. Postat la 23/03/2014 12:58 - 4059z10h27m
Frate Ionica, la indexul forumului, "Pastele" vei gasi mai multe subiecte despre sarbatoarea asta, spre exemplu: "Cand consumam Pastele..."si altele.

Ionica
25522. Postat la 27/03/2014 13:32 - 4055z9h53m
Pace si har frate Aurel,
Unde am putea discuta despre in ce zi a saptamanii a fost Pastele si in ce zile ale saptamanii au fost cele trei zile cat timp Domnul si Mantuitorul Isus Christos a fost in mormant (semnul lui Iona)?

Aurelc
25524. Postat la 27/03/2014 21:45 - 4055z1h40m
Există un subiect deja deschis, și la care s-au scris vreo 4 pagini, deci poți vedea și părerea mea și a altora mai mulți acolo, și poți continua discuția dorită la subiectul intitulat: Cât timp a stat Mesia în mormânt?

http://www.melhisedec.ro/forum/viewthread.php?forum_id=24&thread_id=92&rowstart=60

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Pagina 82 din 95 << < 79 80 81 82 83 84 85 > >>
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164693 vizite unice Powered by PHP-Fusion