Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 9
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Diverse | Chat
Pagina 83 din 95 << < 80 81 82 83 84 85 86 > >>
Deconectat RE: Chat
Ionica
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
25527. Postat la 28/03/2014 17:30 - 4054z5h27m
Multumesc.

"Niciunul dintre cei rai nu va intelege" Daniel 12:10
Lucia
25552. Postat la 05/04/2014 18:02 - 4046z5h55m
Pace sora Lavi, ma bucur sa te vad aici!

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Lavi
25553. Postat la 05/04/2014 19:01 - 4046z4h56m
Si eu ma bucur sora Lucia!
Mă bucur să vă stiu bine pe toti care mai intrati pe forum,multă sănatate vă doresc tuturora si binecuvantare sfântă.
As dorii să-l întreb pe fratele Ovidiu dacă portalul întâmpina iar probleme-mie îmi tot apar anumite reclame care înainte nu apăreau de genul-Ads not by this site-....nu mă pricep sau doar mie îmi apare (?)....anumite cuvinte (scrise de noi)apar în culoare verde și dau trimiteri...nu știu care-i baiul....

Aurelc
25556. Postat la 05/04/2014 22:06 - 4046z1h51m
Pace sfântă.

Soră Lavi, cred că din nefericire ai căpătat ceva program care prelucrează paginile din browser astfel. De obicei se găsește în ultimul sau ultimele toolbar (programe ajutătoare pentru browsere) instalat. Caută în Control Panel și vezi ce fel e toolbar ai instalate și încearcă să-l dezinstalezi sau ștergi pe ultimul sau aproape pe toate (dacă nu chiar pe toate, depinde cțt de bine te prinzi care dintre ele ar putea fi cel virusat). Și eu am avut mai demult o problemă similară și când mergeam cu mouse-ul pe cuvintele ce mi le tot sublinia în textele ce le deschideam prin browser, îmi făcea ceva reclamă, mi se pare la ceva agenție de turism. Am găsit care toolbar era vinovat, l-am șters și problema a dispărut.

Succes! smiley

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Ionica
25559. Postat la 06/04/2014 08:39 - 4045z15h17m
Pace, har si binecuvantari voua,

Si eu am o problema, cand ma uit de pe laptop nu apar ultimele postari. Iar cand am postat de acolo, nu a aparut postarea.

Lavi
25562. Postat la 06/04/2014 16:22 - 4045z7h34m
Pace.
Frate Ovidiu ai dreptate.
Acum de exemplu scriu de pe un alt calculator si nu am problemele pe care le am când intru pe leptopul meu e clar că leptopul are ceva virus.
Am să tin cont de sfatul dat si cred că am să reinstalez windows-ul din nou-pentru că se blochează destul de des-cu sigurantă este cum spui.
Oricum am să rog pe cineva mai in măsură (sotul) să vadă baiul in Control Panel si să steargă stricaciunea care-mi face probleme...decât să mă risc eu si să șterg cine stie ce : )si poate nu o să mai meargă deloc.
Multumesc pentru sfat.

Lavi
25596. Postat la 23/04/2014 19:03 - 4028z4h54m
Pace si bucurie tuturor!
As avea o întrebare,ce părerea aveti despre ce este scris la cugetarea zilei?"O iertare fără uitare nu face prea multe parale."
Acestă învatatură mă duce cu gândul departe....la ce este scris în proroci -dar vă las să cugetați în liniște-smiley

Nica Schirod
25601. Postat la 27/04/2014 07:32 - 4024z16h24m
YaHWeH Elohim - Sfântul lui Israel să vă binecuvinteze cu o săptămână liniștită, multă sănătate și o inimă plină de pace bucurie și pocăință.

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Lavi
25603. Postat la 28/04/2014 12:14 - 4023z11h43m
Pace,
as dori indrumare pe acest portal -unde pot gasi o explicatie (daca este )cu privire la versetul din Romani 14:6. Multumesc mult de tot.

Ionica
25604. Postat la 28/04/2014 17:32 - 4023z6h24m
Pace, har si binecuvantari sora Lavi,
Ar fi trei variante de interpretare:
1. ca se refera la zilele de post instituite de batranii poporului de dupa perioada lui Moise, care nefiind parte din legea lui Moise, totusi sunt acceptate de Dumnezeu
2. ca se refera la toate sarbatorile, dar nu si la sabat (varianta sustinuta de fratele Chisu din Zorilor), poruncite evreilor dar nu si neamurilor
3. ca se refera la toate zilele: de post instituite de batranii poporului evreu, de sarbatoare instituite de Dumnezeu prin Moise, inclusiv sabatul (varianta sustinuta de mine si de fratii nostrii), asadar zilele de post, sarbatorile si sabatul sunt optionale

Noi nu tinem sambata dar nici duminica, nici sarbatorile. Luam Cina odata pe an, lucru ce pentru mine mi se pare deplasat, pentru ca ar trebui sa existe libertate cum este scris "ori de cate ori" si nu "odata pe an"... Nu suntem impotriva acelora care le tin, daca o fac din incredintare.
Desigur, poate ma intrebati de ce nu tinem posturile, sabatul si sarbatorile, ACUM? Da, este o intrebare buna. Raspunsul este ca nu am gasit dovezi biblice ca acum, acestea ar trebui tinute. Ele nu au fost desfiintate ci dezlegate, pana la imparatia de o mie de ani. Motivul dezlegarii? Am gasit scris ca 'Mireasa' se pregateste pentru cer, iar in cer este altfel, conform cu cartea Apocalipsa.
1. Biblia spune ca in cer timpul este diferit (o mie de ani din cer sunt ca o zi, ca o straja din noapte de pe pamant). Si spatiul este diferit. Deci raportul spatiu-timp trebuie sa fie altfel decat pe pamant.
2. Biblia spune in cartea Apocalipsa ca in cetatea lui Dumnezeu nu exista alternanta zi si noapte. Acestea au fost create doar pentru pamanteni.
3. Biblia spune ca Dumnezeu nu oboseste fizic, caci puterea lui este fara margini. Singurul lucru ce il oboseste sunt pacatele oamenilor. La fel vom fi si noi, nu vom obosi. Sabatul si sarbatorile de pe pamant au fost facute pentru oameni, nu si pentru ingeri. De altfel cum ar putea un inger sa ocroteasca pe copiii lui Dumnezeu in sabat si sa nu lucreze? Ar fi la munca, ar lucra. Noi, 'Mireasa', vom fi in cer, si vom fi ca ingerii, deci nu vom obosi, nu ne va trebui o noapte pentru odihna si nici un sabat de 24 de ore pentru recuperare. Vom fi in miscare "full-time" (24 de ore din 24)
Intrebare: Cum tinem sabatul de 24 de ore in cer in aceste conditii, o zi cereaasca fiind aproximativ o mie de ani pamantesti sau poate chiar mai mult, dat fiind ca se vorbeste si de straja de noapte? La fel stau lucrurile si cu duminica, deci intrebarea se adresaza si duminicarilor.

Repet: Daca in cer (ma refer la cerul cerurilor) nu exista noapte, nu trebuie nici somn, iar daca nu ne trebuie somn, inseamna ca nu vom obosi, iar daca nu vom obosi, tinerea unei zile de odihna nu este necesara. Sabat inseamna odihna si se tine pentru odihna. Profetul Isaia spune ca Dumnezeu nu oboseste si ca puterea lui nu are margini. In a saptea zi Dumnezeu s-a oprit, dar nu a tinut sabat, caci nu era obosit. Sabatul este doar pentru oameni si vitele domestice cu care omul lucra, caci doar acestia obosesc.

Ionica
25605. Postat la 29/04/2014 10:35 - 4022z13h21m
Pace, har si binecuvantare,

Dumnezeu locuieste intr-o lumina fizica de care - noi oamenii nu ne putem apropia: 1Timotei 16:16, chiar daca am avea cea mai performanta nava spatiala... De aceea trebuie sa ne transformam la rapire: din trup canal in trup spiritual. Este scris "nu pot carnea si sangele sa mosteneasca" aceasta "imparatie", adica cerul in care locuieste Dumnezeu: 1Corinteni 15:50.

Si unde este o astfel de lumina super-puternica, nu exista noapte si nici intuneric.

De aceea am scris ca in cer (ma refer la cerul cerurilor) nu exista noapte, iar daca nu este noapte nu trebuie nici somn, iar daca nu ne trebuie somn, inseamna ca nu vom obosi, iar daca nu vom obosi, tinerea unei zile de odihna nu este necesara. La Geneza se pune ca Dumnezeu s-a odihnit, dar profetul Isaia spune ca Dumnezeu nu oboseste, deci puterea lui nu are margini. In a saptea zi Dumnezeu s-a oprit, dar nu era obosit. Poti sa ti odihna fara sa fi obosit. Sabatul este facut pentru om, nu pentru ingeri: "Sabatul a fost făcut pentru om, iar nu omul pentru sabat." Marcu 2:27
Prima data a fost facut omul si dupa aceea sabatul. Sabatul "a fost facut", creat, deci nu a existat vesnic.

Isaia 40:28 Nu știi? N-ai auzit? Dumnezeul cel Veșnic, DOMNUL, a făcut marginile pământului. El nu obosește, nici nu ostenește; priceperea Lui nu poate fi pătrunsă.

Lavi
25606. Postat la 29/04/2014 14:36 - 4022z9h21m
Ionica a scris:
Pace, har si binecuvantari sora Lavi,
Ar fi trei variante de interpretare:
1. ca se refera la zilele de post instituite de batranii poporului de dupa perioada lui Moise, care nefiind parte din legea lui Moise, totusi sunt acceptate de Dumnezeu
2. ca se refera la toate sarbatorile, dar nu si la sabat (varianta sustinuta de fratele Chisu din Zorilor), poruncite evreilor dar nu si neamurilor
3. ca se refera la toate zilele: de post instituite de batranii poporului evreu, de sarbatoare instituite de Dumnezeu prin Moise, inclusiv sabatul (varianta sustinuta de mine si de fratii nostrii), asadar zilele de post, sarbatorile si sabatul sunt optionale.
Noi nu tinem sambata dar nici duminica, nici sarbatorile. Luam Cina odata pe an, lucru ce pentru mine mi se pare deplasat, pentru ca ar trebui sa existe libertate cum este scris "ori de cate ori" si nu "odata pe an"... Nu suntem impotriva acelora care le tin, daca o fac din incredintare.

Pace, nu pentru mine am cerut explicatia din Roamni( nu pentru că nu as avea nevoie )-vorba cunoscută''cercetati toate lucruriile si păstrati ce este bun''-am cerut o explicație a versetului respectiv pentru o prietenă. Ea cercetează scriptura a ajuns la cunostiinta despre sabate si sărbători inclusiv alimentatia-dar, se pare că, '' propovăduitorii harului fără lege''au întors-o din drum.Dându-mi versetul cu pricina-romani:14 cu 6-i-am promis că am să-i trimit o explicație clară la ce s-a referit în realitate apostolul acolo.Stiu că pe portal se află multe explicații-dar nu știu dacă s-a dezbătut și acest verset pe undeva.Iar dacă este undeva o explicatie clară i-as trimite-o cu placere.
Mai sus sunt trei variante de interpretări-pe care să i-o trimit?
Multumesc frate Ionică pentru timpul acordat-sincer, am ajuns la concluzia că Noul Legământ în baza jerfei Fiului Omului trebuie numaidecât să aibe corespondent in Vechiul Legământ.

Nica Schirod
25607. Postat la 30/04/2014 07:16 - 4021z16h41m
Shalom - Pace.

Schumpii moșului, Lavinia și Ionica, aș încerca să comentez și eu pe marginea versetului pe care Lavinia la adus spre analiză, numai că m-am oprit un pic, pentru că nu am înțeles un fragment expus de Ionica, și anume:

Ionica, dacă vrei explicăte mai pe larg ce ai vrut să zici, ca să poată înțelege și din ăștia mai de 70 de ani ca mine, chiar nu înțeleg , sincer nu vorbesc aiurea, te rog frumos.

Apoi cred că îmi voi da și eu cu părerea, despre versetul cu pricina.
Cu mult respect: moșul Nică.

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Ionica
25608. Postat la 30/04/2014 09:28 - 4021z14h28m
Pace si har cu binecuvantari,
Daca un frate sau sora simte nevoia sa tina o zi de post, sau mai multe, fara sa le impuna ca standard altora, e libera sa o faca si Dumnezeu o va primi, daca motivatia ei este sincera si daca postul ei este tinut cum se recomanda in Biblie. Stiu un sat unguresc (Sic) in care oamenii - oamenii din sat - tin un post pe 23 august, deoarece atunci au macelarit tatarii oamenii din sat, stransi intr-o biserica. Cei scapati au hotarat sa tina acest post. Mi se pare logic ce fac si nu as avea nici o obiectie impotriva lor.

La fel stau lucrurile si cu sarbatorile sau sabat. De exemplu, pot sa tin pastele cu carne de miel sau ied si verdeturi amare la 14 nisan, daca sunt evreu sau am o veriga evreiasca in familie si vreau sa imi amintesc de marele eveniment din antichitate, plecand la Ierusalim, cum o faceau stramosii mei. Evident, asta nu imi da dreptul sa fac din motivatia mea o obligatie pentru altii.

Am atasat un document despre cum vad eu libertatea copiilor lui Dumnezeu. Se pare ca nu l-am putut atasa. Pentru cei interesati se poate citi pe blogul Har Si Mantuire
Articolul este:
Libertatea glorioasa a copiilor lui Dumnezeu
www.harsimantuire.blogspot.ro

Lavi
25609. Postat la 30/04/2014 13:53 - 4021z10h4m
Pace si binecuvantare, astept in continoare comentariile ce vor urma .Frate Ionica multumesc pentru blog-am rasfoit pe acolo si pot spune ca am pastrat ce este bun'am studiat inclusiv versetul din Luca 23cu 43- stiam ca adevarul se afla in citirea corecta''adevarat iti spun astazi :Vei fi cu mine in Rai!Ma bucur ca am citit si despre scoaterea unor versete din context ca acest lucru nu este corect,sincer multumesc.Astept in continuare explicatia din partea fratelui

Nica.Va doresc tuturor o zi plina de pace si o luna noua care ne sta inainte binecuvantata!

Ionica
25636. Postat la 07/05/2014 07:16 - 4014z16h41m
Pace, har si binecuvantari,

Sora Lavi, multumesc ca m-ai onorat cu vizita ta pe blogul meu si ma bucur de faptul ca suntem pe aceeasi lungime de unda, in acele ce ai scris.

In continuare un mesaj pentru toti forumistii:
Ieri am fost la un credincios sambatar care crede ca rusii vor cucerii Europa in anul 2015. A facut niste calcule bazandu-se pe profetiile din Daniel capitolul 11. El sustine ca timpul sfaristului a inceput la 11 septembrie 2011. A scris o carticica legat de eveniment.
Un alt credincios care tine sambata, spune despre profetia Domnului Isus cu privire la daramarea Templului si al Ierusalimului ca inca nu s-au implinit.

Din nefericire, anumite texte din traducerile romanesti, dau apa la moara speculatiilor.

Ieremia 48:47 Dar in vremurile de apoi, voi aduce inapoi pe prinșii de razboi ai Moabului, zice Domnul."

Textul nu vorbeste de o profetie neimplinita. Este vorba de cei din acel timp, care au fost dusi in robie de babilonieni si au fost eliberati de Cirus "dupa multe zile (sau vreme)". "Dar voi aduce inapoi pe Moab din captivitate dupa multa vreme" Traducerea Karoli Gaspar

Daca evitam sa ne legam de anumite expresii interpretabile, textul devine foarte inteligibil, mai ales daca cunosti istoria antica a Orientului Mijlociu.

Trebuie sa fim atenti la textul antic, caci degeaba ne tinem de redarea romaneasca, engleza sau orice alta limba, daca ea nu reprezinta plenar mesajul textului antic ebraic.
E ca si la Geneza 1:1. Biblia vorbeste de existenta a trei ceruri:
1. bolta cereasca, vazduhul atmosferic
2. cerul instelat, cel astral, Universul material, despre care savantii spun ca are o limita
3. "cerurile cerurilor", adica cetrul extra-astral, cerul de dincolo de Universul material, cerul in care locuieste Dumnezeu, Fiul si ingerii
Insa expresia din Geneza 1:1 se refera la creatia a doua ceruri (cel atmosferic si cel stelar), pluralul de aici fiind un plural dual si nu un plural multiplu.
Un alt exemplu: Dupa textul romanesc Mihail este doar una din capeteniile cele mai de seama, insa dupa textul ebraic din Daniel el este primul dintre capeteniile cele mai de seama.
Si sunt multe alte capcane ale textului romanesc, care nu redau in sens mai plenar textul.

Cum am putea ajuta acesti credinciosi? In primul rand cu un text ebraic tradus si interpretat asa cum trebuie. Am propus sa ne intalnim la o masa rotunda, la Cluj sa discutam despre profetiile implinite din cartea lui Daniel, ca sa vedem care sunt intr-adevar acele profetii care nu s-au implinit inca. Prima runda am dori sa o facem in luna mai. Cine doreste sa participe sau sa ne ajute?

Lavi
25638. Postat la 07/05/2014 11:13 - 4014z12h43m
Multa Pace,
Multumesc si eu deasemenea.
Cu privire la câteva rânduri scrise pe blog chiar sunt de acord cu ele, asa că, am să aduc doar câteva rânduri care mi-au dat de gândit mie in primul rând.
Aceste rânduri :
''Litera omoara''
Asadar, un singur cuvant interpretat scos din contextul intregii Biblii poate fi foarte periculos si poate duce la moartea noastra spirituala si in cele din urma la moartea noastra fizica, in moartea a doua, acea moarte groaznica, unde sunt dusi "toti mincinosii" si unde "partea lor este in iazul de foc si pucioasa, adica moartea a doua" Apocalipsa 21:8. Sa nu uitam deci niciodata, ca "litera omoara" 2Corinteni 3:6.
Cu atat mai mult fratilor, sa nu lasam ca sa fim omorati de literele unui cuvant, ci cu mare grija sa privim dincolo de cuvant, la contextul in care acest cuvant a fost scris, ca sa putem deveni vii, dupa cum se spune ca "Duhul da viata" 2Corinteni 3:6.

Din acestă învățatură am ințeles cât de periculos este să scoti un singur cuvânt interpretat(adică, dă un anumit înțeles, o anumită semnificație unui lucru-spec. a comenta și a explica un text (vechi)- din contextul intregii biblii.Dar dacă in contextul intregii biblii a fost adăugat un cuvânt interpretat sau mai multe cuvinte?-(ca să se potrivească cu doctrina?) Cat de periculos este,frate Ionică?
Dar ca să putem face deosebire între lucruri,cuvinte,fapte, roade și duhuri- avem nevoie de litera Legii- sau nu?
Deoarece, cunostința ( citirea Torei în întregime) scoate la lumină cea ce este, fie adăugat fie scos din ea.
Multumesc- umila mea părere.

Ionica
25640. Postat la 08/05/2014 06:29 - 4013z17h28m
Pace, har si binecuvantari,
Sora Lavinia ai dreptate. Din nefericire sunt cuvinte introduse care pot si chiar schimba sensul original al propozitiei, pe de o parte, ca sa nu mai vorbim de faptul ca unii in ura lor fata de evrei, au scos tot ce nu le convenea, pe de alta parte. Si la ultima parte ma refer la adeptii lui Marcion, sec II. si la o mare parte din bisericile din Siria, care au respins cu vehementa intreaga carte Apocalipsa, avand o Biblie fara Apocalipsa. Se spune ca la batranete Marcion s-a pocait de eroarea lui, insa neghina samanata de Diavol prin el, a lucrat incurcand multa lume.

Dar oile care sunt ale unui pastor bun, asculta glasul lui si nu urmeaza alti pastori rai. Tocmai asa este si cu noi. Daca suntem oile pastorului bun, ascultam de glasul lui si prin duhul sfant, vom putea deosebi eroarea de adevar, chiar daca e strecurata in Biblie de traducatori, daca studiem Biblia asa cum trebuie luand in considerare si manuscrisele antice.
Ingerul din Apocalipsa cheama: "Temeti-va de Dumnezeu si dati-i slava!"
Un om care nu se teme (cu adevarat) de Dumnezeu, nu va putea deosebi eroarea de adevar. Cine se teme cu adevarat de Dumnezeu implineste poruncile lui. Si poruncile lui il lumineaza, tocmai de aceea va sti sa faca deosebirea intre eroare si adevar.

Nikky
25759. Postat la 26/05/2014 13:06 - 3995z10h51m
Pace, frati si surori !

As avea rugamintea , daca se poate , sa inregistrati cu o camera web, macar, adunarile din Sabat , sarbatori si toate celelalte , pentru ca nu am gasit nimic online, nici pe youtube si as dori sa particip la adunarile dvs.

Sau , daca stiti, in judetul Prahova, unde locuim, unde se strang fratii, ar fi o mare bucurie pt sufletul meu.

Va multumesc.
Ionica
25764. Postat la 27/05/2014 05:39 - 3994z18h18m
Har, pace si binecuvantare,

Si eu am o problema. Cand o adunare sambatara se dezmembreaza, ce se intampla cu fondurile pe care aceasta le-a primit? Adunarea aceasta era asa: unii tineau sabatul si sarbatorile altii tineau numai sabatul. Si eu am fost membru in aceasta adunare. Fratele fondator este foarte batran si acum este singur. Nimeni nu il urmeaza in credinta, sotia sa megre la martorii Lui Iehova, copiii sunt: unul pe la penticostali, altul la baptisti, altul la crestini dupa evenghelie, altul la reformati.

Ce se intampla daca fratele moare si suma ramane la rude, care poate nu stiu de aceasta suma? Cum ar trebui sa procedez?

Pagina 83 din 95 << < 80 81 82 83 84 85 86 > >>
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164513 vizite unice Powered by PHP-Fusion