Frate Ionică, eu aș spune că în primul rând contează despre ce sumă de bani e vorba: 100 de RON, 500, 10.000?? Nu e același lucru...
Și apoi e deasemenea important cine au fost contribuabilii și cu ce scopuri au strâns banii respectivi? În funcție de asta sunt mai multe posibilități de a întreprinde ceva sau nu.
Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Pace, har si binecuvantare,
Frate Aurelc, din cate am inteles, lucrurile stau asa. In jurul anului 1985 a murit un frate, care a lasat cu limba de moarte (inainte de a muri) cam asa:
"Frate ..., eu voi muri in curand. Stiu ca comunismul va cadea in curand si veti avea libertate de inchinare. Ia acesti bani, mai puneti pe langa ei si cand va sosi timpul sa construiti o casa de adunare."
Nu stiu suma. Indiferent cat este, sunt banii lui Dumnezeu. Au trecut atatia ani si nu s-a construit nimic. In plus toti copii sunt foarte bine din punct de vedere material. Nu au nevoie de acesti bani, care oricum nu le apartin. In plus, cei ce se ating de lucrurile jertfite lui Dumnezeu cad sub o osanda grava, a se vedea cazul lui Acan. Daca fratele nu face nimic, nu va scapa de mania lui Dumnezeu. Dumnezeu ii poate trimite un duh de boala cumplita (cancer, etc.) sau de nenorocire, fie lui, fie sotiei, fie urmasilor care vor mosteni acesti bani care nu le apartin. Ma simt raspunzator nu numai pentru lucrurile jertfite lui Dumnezeu, ci si pentru familia aceasta.
"Niciunul dintre cei rai nu va intelege" Daniel 12:10
As avea rugamintea , daca se poate , sa inregistrati cu o camera web, macar, adunarile din Sabat , sarbatori si toate celelalte , pentru ca nu am gasit nimic online, nici pe youtube si as dori sa particip la adunarile dvs.
Sau , daca stiti, in judetul Prahova, unde locuim, unde se strang fratii, ar fi o mare bucurie pt sufletul meu.
Va multumesc.
Shalom, Nikky.
Si eu astept sa-ti raspunda cineva la intrebarile de mai sus.
Ar fi interesant si cred ca de folos, ca si acest forum, pentru care multumesc si pe aceasta cale, lui Dumnezeu si administratiei forumului. In Cluj sunt frati sambatari in trei locuri:
1. Str Cosminului, au propria biserica (am fost, cand am inchiriat noi)
2. Str. Batozei, unde inchiriaza o sala de la Biserica penticostala (am fost la o adunare)
3. Str Dragalina, unde inchiriaza (sau au inchiriat?) sala de la Biserica baptista (am vrut sa ma duc, dar cred ca s-au mutat, cand am fost nu s-a tinut)
4. Exista un al patrulea grup, care ar face o adunare separata, dar nu au gasit inca locatia (sau poate au gasit de cand nu am vorbit cu ei)
Vreau sa va impartasesc o bucurie. M-a contactat un frate sambatar din Arad, ca sa ma felicite pentru cartea "A făcut parte predica
"Bogatul nemilostiv și săracul Lazăr"
din Evanghelia după Luca?"
El a primit exemplarul in xerox, de la un frate baptist.
(Această scriere nu este împotriva Bibliei)
Are trei mottouri:
Motto 1: "Adevărul te va face liber, dar până la eliberare te va supăra"
Motto 2: "Timpul spune întotdeauna adevărul, dar pentru unii prea târziu"
Motto 3: "Adevărul este ca apa rece, face rău doar dinților stricați"
Oricine poate primi un exemplar, gratuit, via e.mail. Cine doreste ma poate contacta via mesaj privat.
O sora mi-a trimis un articol scris de fratele Nagy din Oradea.
Nu sunt de acord cu fraza "Conform calendarului civil în data de 14 mai 1948 s-a reînființat statul Israel, ca urmare și împlinire a profețiilor de mii de ani cu referire la întoarcerea poporului evreu în țara lui."
Statul Israel, "noul Israel" va fi infiintat de Mesia, nu de oameni. Nici chiar unii dintre evrei nu cred ce scrie fratele Nagy aici. In plus majoritatea celor ce locuiesc in actualul Israel sunt khazari, un neam de origine turcica, ce locuia la nord de Marea Neagra. Ei au trecut la rabinism si sunt foarte contrari Domnului Isus Christos. Intre rabinism si adevaratul crestinism este o mare diferenta.
Cartea "Al treisprezecelea trib" prezinta compozitia genetica a actualului strat de oameni din Israel.
Profetiile de care vorbeste fratele Nagy, trebuie intelese altfel.
Sa aveti o sambata binecuvantata.
Nu sunt de acord cu fraza "Conform calendarului civil în data de 14 mai 1948 s-a reînființat statul Israel, ca urmare și împlinire a profețiilor de mii de ani cu referire la întoarcerea poporului evreu în țara lui."
Statul Israel, "noul Israel" va fi infiintat de Mesia, nu de oameni. Nici chiar unii dintre evrei nu cred ce scrie fratele Nagy aici.
....................................................
Frate Ionica, parerile noastre mai putin conteaza...profetiile se implinesc sub ochii nostri, chiar daca suntem sau nu de acord.
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Ionica a scris:
din cate am inteles, lucrurile stau asa. In jurul anului 1985 a murit un frate, care a lasat cu limba de moarte (inainte de a muri) cam asa:
"Frate ..., eu voi muri in curand. Stiu ca comunismul va cadea in curand si veti avea libertate de inchinare. Ia acesti bani, mai puneti pe langa ei si cand va sosi timpul sa construiti o casa de adunare."
Nu stiu suma. Indiferent cat este, sunt banii lui Dumnezeu. Au trecut atatia ani si nu s-a construit nimic. In plus toti copii sunt foarte bine din punct de vedere material. Nu au nevoie de acesti bani, care oricum nu le apartin. In plus, cei ce se ating de lucrurile jertfite lui Dumnezeu cad sub o osanda grava, a se vedea cazul lui Acan. Daca fratele nu face nimic, nu va scapa de mania lui Dumnezeu. Dumnezeu ii poate trimite un duh de boala cumplita (cancer, etc.) sau de nenorocire, fie lui, fie sotiei, fie urmasilor care vor mosteni acesti bani care nu le apartin. Ma simt raspunzator nu numai pentru lucrurile jertfite lui Dumnezeu, ci si pentru familia aceasta.
Eu cunosc cazuri concrete când imediat după revoluție cineva cu suma de 300.000 lei vechi (dinăia pe care era chipul lui Bălcescu pe bancnota de 100 lei) și-a cumpărat o casă. După ceva timp, poate vreo 2 sau 3 ani, altcineva care avea cam aceeași sumă și-a mai putut cumpăra doar o bicicletă sau ceva asemănător ca valoare! Deci depinde mult de tot ce sumă a primit și ce a făcut cu ei că e foarte posibil să se devalorificat cu totul sau să fi rămas mai nimic de ei.
Părerea mea e că dacă faptul că respectivul frate în vârstă este destul de cunoscut în cercul tău de frați, atunci cea mai indicată ar fi o discuție frățească și transparentă, căutată cu grijă într-un moment potrivit, când să mai ai pe unul sau doi frați care cunosc deasemenea istorioara cu banii. Și atunci ai putea afla mai multe, inclusiv care va fi părerea celorlalți frați care sunt ca martori la disuție și cu care mă gândesc că păstrezi o mai strânsă legătură. Cu siguranță că ar fi indicat să începi disuția cu dispoziția ta de a pune o sumă ( să zicem câteva mii de euro) pentru a deveni visul acelui frate decedat o realitate.
Într-o altă ordine de idei
Ionica a scris:
Frate, un fapt mai clar, dovedit istoric că la acea dată Statul Israel s-a reînființat și există în ziua de azi nu cred că e necesar. Numai dacă ești cumva palestinian sau stăpânit de un astfel de duh care-i stăpânește pe palestinieni. În cazul acesta, nu avem ce discuta pe această temă.
Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Multumesc de raspuns frate Aurelc. Eu am pus in tema anumiti frati, dar nimeni nu s-a incumetat sa intrebe mai multe. Oricum, el spune la toata lumea ca are de gand sa faca o "biserica" si chiar asa i s-a dus vestea "a, fratele ala care spune ca vrea sa faca o biserica". Pe undeva chiar el insusi arata prin asta ca il macina aceasta treaba si nu poate muri impacat. Deci fratii care au fost pusi in tema, nu au fost vrednici de taina care li s-a incredintat. Aici trebuie oameni mai hotarati. Poate se va gasi unul pe acest forum. Eu ce am putut am facut. De aceea vreau sa predau stafeta tainei unuia mai capabil ca mine. Oricum, fratele fiind un sambatar in varsta, peste 80 de ani, i-ar prinde bine un prieten de etatea lui, care sa-l sfatuiasca in directia cea buna...
Desigur, pot contribui si eu cu acordul sotiei, dar nu cu sume asa de mari in euro.
Păi, după cum se vede situația, o casă de rugăciune sau o biserică în Cluj n-o prea găsești sub 100.000 euro. În lipsa unei sume de felul acesta, e cam inutilă orice discuție despre cumpărări de clădiri și/ sau construcții. Se poate ajunge ușor și la 300 sau 500.000, depinde la ce pretenții discutăm, dar eu am spus de cele mai ieftine soluții.
Ionica a scris:
Deci fratii care au fost pusi in tema, nu au fost vrednici de taina care li s-a incredintat. Aici trebuie oameni mai hotarati. Poate se va gasi unul pe acest forum. Eu ce am putut am facut. De aceea vreau sa predau stafeta tainei unuia mai capabil ca mine.
Socotesc că un secret sau o taină nu prea poate fi scrisă pe internet și pe un spațiu public cum este acest forum...
Oricum, dacă se găsesc doritori pentru a investi în Cluj N. în mod tainic -cum spui- într-o astfel de lucrare te vor căuta privat.
Fiti Binecuvintati cu totii de Domnul , cu dorinta in suflet ca am petrecut clipe frumoase aici , nu doresc ca nimeni sa nu fie intristat sau suparat de anumite lucruri scrise de mine pe acest Portal , si cu atat mai mult ca cineva sa pacatuiasca din pricina mea , activitatea mea de aici se termina , cer iertare tuturor celor la care am gresit.
Va doresc multa sanatate si sa auzim numai de bine si Domnul sa va de-a multe bucurii voua si celor dragi voua.
Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
Frate costy, prin faptul ca te retragi, dovedesti ca tu esti cel suparat.
Aminteste-ti de clipele frumoase aici, cand nu erai influentat de "curentele instabilitatii ..."
Te rog sa privesti la felul de vetuire a celor care "te indruma", roadele lor iti vor spune cui slujesc...
Fiecare din noi ne spunem punctul de vedere in limita bunului simt(daca nu ne ghidam dupa principiul iubirii lui Hristos), astfel respectam regulamentul acestui portal.
In rest, numai bine!
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Pace, har si binecuvantari,
Frate Costy, tu si Aurelc ati fost de un real folos pentru cercetarile mele, de aceea tin sa iti multumesc, cum i-am multumit si lui. Lui Aurelc ii sunt recunoscator pentru ca a insistat asupra unui verset - o piatra de hotar in sens spiritual, care mi-a deschis calea intelegerii asupra unui lucru, si tie iti sunt recunoscator pentru ca ai adus in discutie un verset care este o piatra de hotar in alt topic.
Fara sa am pretentia ca prezinta adevarul absolut, iti recomand un link despre calendarul gasit la Qumran. http://www.johnpratt.com/items/docs/lds/meridian/2003/qumran.html
Sper ca vei ramane totusi un cititor al acestui forum si de ce nu, poate candva te vei intoarce revigorat.
Fratele meu Costy, eu nu mă bucur ci dimpotrivă mă întristez să văd o astfel de reacție din partea ta... Mă rog Domnului să te cerceteze și să te sensibilizeze ca să rămâi printre noi și să nu pleci. Faptul că ți-ai spus vreo părere sau alta pe forum nu are de ce să supere pe cineva pentru că noi aici asta facem... dezbatem păreri și studiem împreună. Așa că te rog mai gândește-te și revino asupra deciziei de a pleca. Iar dacă te-a supărat cineva de aici îți cerem iertare pentru că dorim să ne purtăm unii cu alții ca frații. Te rog nu asculta de șoapta celui rău care ăși dorește din răsputeri să te rupă de noi și să te dezarmeze ca mai apoi să te lasă pradă deznădejdii. Noi suntem aici, te iubim și sumțim alături de tine orice s-ar întâmpla.
Fii binecuvântat.
Salutari tuturor celor prezenti la conferinta tineretului de la Baia Mare, cu versetul din Ioan 17:17.
Dumnezeu sa va dea gandul cel bun in toate si sa va dea putere sa umblati dupa cuvantul sau, in voia sa.
Ieri am fost la biserica de pe Cosminului, impreuna cu sotia, pentru a duce fratelui prezbiter cateva materiale scrise de mine si recomandate de un frate reformator din Arad. Initial am dorit sa plecam mai repede, dat fiind programul lung, insa am stat pana la final, ora 13. A fost o sedere placuta, cu o biserica plina, atmosfera solemna si plina de har, am fost invitat si eu sa spun cateva cuvinte. Am avut emotii, fiind un om al scrisului si nu un orator, insa Dumnezeu m-a intarit.
In sabatul viitor va fi adunarea cu tinerii din tara. Fie ca Dumnezeu sa-i binecuvanteze.
Stimate utilizator, dacă cumva numele tău oficial din documente nu este ISRAEL, eu personal m-aș bucura dacă ți-ai alege un alt nume de user (și să ni-l comunici ca să-ți fie schimbat în baza de date) pentru că mie personal nu-mi place să mă adresez unei persoane cu un nume pe care de fapt îl poartă un întreg popor și un stat de drept... Nu de alta dar pe românește sună destul de impropriu mai ales că este un nick-name nu un nume pe care l-ai purta în actele oficiale.
Sper că nu te-am supărat cu ceva prin această exprimare de dorință...
Aurelc a scris:
Dorință adresată utilizatorului ISRAEL:
Stimate utilizator, dacă cumva numele tău oficial din documente nu este ISRAEL, eu personal m-aș bucura dacă ți-ai alege un alt nume de user (și să ni-l comunici ca să-ți fie schimbat în baza de date) pentru că mie personal nu-mi place să mă adresez unei persoane cu un nume pe care de fapt îl poartă un întreg popor și un stat de drept... Nu de alta dar pe românește sună destul de impropriu mai ales că este un nick-name nu un nume pe care l-ai purta în actele oficiale.
Sper că nu te-am supărat cu ceva prin această exprimare de dorință...
AurelC,
Numele Israel este un nume propriu in cultura ebraica.
Numele personal ISRAEL a fost atribuit unui evreu cu mult inainte sa fie atribuit tarii Israel.
Te rog sa termini cu fasoanele si pretentiile astea imature. Ma uit la poza avatarului tau si pari un om matur, in toata firea.
Deconectat
RE: Chat
emanolake (detalii numai pentru membrii conectaţi)
25894. Postat la 27/06/2014 12:39 - 3963z11h35m
Ce ar insemna sa ne postam toti cu numele de Israel...ar iesi o calceama ca nu mai stim de cine si cu cine vorbim de aia avem un nume cind ne-am nascut, si-n privinta daca mergi la un birou sau sa te angajezi sigur nu te specifici cu un nume ce nu e nume...
emanolake a scris: Ce ar insemna sa ne postam toti cu numele de Israel...ar iesi o calceama ca nu mai stim de cine si cu cine vorbim de aia avem un nume cind ne-am nascut, si-n privinta daca mergi la un birou sau sa te angajezi sigur nu te specifici cu un nume ce nu e nume...
Ai avea aceiasi problema daca am posta cu totii sub numele emanolake ! In primul rand tu nu ai dreptul sa te identifici cu Israel - tu faci parte din natia neamurilor/goym/pagani. Tu esti diferit de evreu si de aceea te botezi cu nume gen: Costel, Cristina, Ionel, Gigel, Marcel, etc. etc.
Numele meu este Israel, asa ca va rog sa ma scutiti de orice alt comentariu asupra lui. Dezbatere incheiata aici!
Durerea si amarul vostru vine din contextul postarilor mele la celelalte subiecte, nu de la numele meu. Asa ca mergeti cu totii si raspundeti acolo (nu aici), sau acceptati adevarul !