Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 5
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Diverse | Chat
Pagina 85 din 95 << < 82 83 84 85 86 87 88 > >>
Deconectat RE: Chat
emanolake
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
25896. Postat la 27/06/2014 13:10 - 3963z10h58m
na-m nimica cu tine si nici cu ce-ai postat ci am vazut opunerea ta de a te indentifica...
Lica
25904. Postat la 27/06/2014 19:14 - 3963z4h54m
Domnule "ISRAEL" pentru ca m-ati abordat in cadrul subiectului "Luna rosie - Sarbatorile Domnului" am sa va rog, deoarece ati dat de inteles ca sunteti dechis privind identitatea dvs. sa imi raspundeti la doua intrebari, pentru ca mai apoi eu sa pot raspunde pe cat posibil pe masura asteptarilor dvs. . Va trebui tousi sa continuam acea discutie in alta parte deoarece intrebarea dvs. va creea un off-topic unde este pusa.

Si acum intrebarile:

1. Credeti ca Mesia a venit intre noi si s-a jetrtft pentru noi iar acum noi trebuie sa astepltam ca El sa revina?
2. Daca raspunsul primei intrebari este "nu" atunci va rog sa imi spuneti daca ati crezut acel lucru vreodata?

Probabil ati dedus de ce trebuie sa stiu aceste lucruri incainte de a va raspunde provocarii pe care mi-ati lansat-o...cu alte cuvinte...sa stim despre ce vorbim. Imediat ce primesc raspunsul dvs. sincer si deschis va voi rapunde si eu.

Multumesc anticipat.

Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
Lucia
25907. Postat la 27/06/2014 22:23 - 3963z1h44m
Draga ISRAEL, Dumnezeul lui Israel ne invata ca dragostea Lui sta in pazirea poruncilor, nu avem dreptul sa dispretuim, sa desconsideram nici macar pe cei cu "capacitati intelectuale minore"...
Asa ca, indiferent de interlocutor, fie el si din piata sau dintre neamuri, ii purtam toata stima, pentru ca asa ne invata Tora...EVREILOR!

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Ionica
25908. Postat la 28/06/2014 13:46 - 3962z10h22m
Lica a scris:
Domnule "ISRAEL" pentru ca m-ati abordat in cadrul subiectului "Luna rosie - Sarbatorile Domnului" am sa va rog, deoarece ati dat de inteles ca sunteti dechis privind identitatea dvs. sa imi raspundeti la doua intrebari, pentru ca mai apoi eu sa pot raspunde pe cat posibil pe masura asteptarilor dvs. . Va trebui tousi sa continuam acea discutie in alta parte deoarece intrebarea dvs. va creea un off-topic unde este pusa.

Si acum intrebarile:

1. Credeti ca Mesia a venit intre noi si s-a jetrtft pentru noi iar acum noi trebuie sa astepltam ca El sa revina?
2. Daca raspunsul primei intrebari este "nu" atunci va rog sa imi spuneti daca ati crezut acel lucru vreodata?

Probabil ati dedus de ce trebuie sa stiu aceste lucruri incainte de a va raspunde provocarii pe care mi-ati lansat-o...cu alte cuvinte...sa stim despre ce vorbim. Imediat ce primesc raspunsul dvs. sincer si deschis va voi rapunde si eu.

Multumesc anticipat.

Har, pace si binecuvantari,

Subscriu si eu la aceste doua intrebari.

"Niciunul dintre cei rai nu va intelege" Daniel 12:10
Ionica
25912. Postat la 29/06/2014 05:52 - 3961z18h15m
Pace, har si binecuvantare,

As dori sa va intreb - pe cei care sustineti ca sufletul moare - daca sunteti dispusi sa participati la initierea unei conferinte nedenominationale despre "suflet"? Dupa conferinta vor avea loc discutii moderate cu intrebari libere, in limita timpului disponibil.

In ultimul timp au aparut noi elemente, care arata ca si Noul Testament sustine adevarul sufletului muritor.

Editat Moderator1: Este interzisă de regulament folosirea reclamelor către alte site-uri

SCOPUL ESTE PROPASIREA INTELECTUALA A COPIILOR LUI DUMNEZEU, PENTRU A PUTEA FI GASITI VREDNICI DE CHEMAREA NOASTRA SI PENTRU A GRABI VENIREA IMPARATIEI LUI DUMNEZEU.

Ce ati putea face, daca sunteti de acord cu initierea unei conferinte publice?

1. sa va rugati pentru acest lucru

2. sa le spuneti prietenilor si cunoscutilor

3. sa contribuiti la aspectele tehnice (implicare in organizare, moderare, ajutati la gasirea sau inchirierea unui loc, strangere de donatii ptr. cheltuielile evenimentului, distribuire invitatii la eveniment, etc.)

fullban10
25915. Postat la 29/06/2014 21:07 - 3961z3h0m
Costy. Pentru a ma pune la curent cu noutatile din forum, mi s-a parut ca aceasta optiune, CHAT, e o poarta care-ti spune cum merg treburile. Am dat peste "scrisoarea " ta de la revedere ( sau de adio?). Orice ti so fi intamplat pe forum, afla de la cea care a zis.... la revedere, ca mai bine e in lupta decat in peluza.smiley

Cineva a fost eliminat total.
Ionica, la postarea 25604/28-04, scrii ca am locui in ceruri in vesnicie. Nu pe pamant?

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Ionica
25918. Postat la 30/06/2014 07:42 - 3960z16h26m
valentina a scris:
Costy. Pentru a ma pune la curent cu noutatile din forum, mi s-a parut ca aceasta optiune, CHAT, e o poarta care-ti spune cum merg treburile. Am dat peste "scrisoarea " ta de la revedere ( sau de adio?). Orice ti so fi intamplat pe forum, afla de la cea care a zis.... la revedere, ca mai bine e in lupta decat in peluza.smiley

Cineva a fost eliminat total.
Ionica, la postarea 25604/28-04, scrii ca am locui in ceruri in vesnicie. Nu pe pamant?

Pace, har si binecuvantare sora Valentina,

Cand se vor incheia cei o mie de ani, va fi o rascoala pe pamant. Rasculatii sunt distrusi de un foc ce cade din cer, de la Dumnezeu. Cel putin pana la acest act, cerul nu este gol. Ce se va intampla de aici incolo? Biblia spune ca Dumnezeu va fi cu oamenii si ca ei ii vor vedea fata. Implica aceasta o sedere permanenta pe pamant?
Putem opta pentru doua variante:
1.Fie va fi o sedere permanenta ("casa" si "scaunul de domnie" va fi mutat pe pamant) si asa trebuie inteles "cortul lui Dumnezeu va fi cu oamenii"
2.Fie va fi o sedere partiala, cum a fost in gradina Edenului, in sensul ca Dumnezeu va locui atat in cer cat si pe pamant, cerul si pamantul fiind reunit. Vedem ca in gradina Eden, Dumnezeu "umbla in racoarea zilei", dar nu l-au vazut. In viitor, oamenii il vor vedea. Asta poate insemna implinirea profetiei care spune, ca Dumnezeu va proslavi asternutul picioarelor sale. Trebuie sa ne gandim cu toata seriozitatea si temerea de Dumnezeu la ambele variante si sa ne oprim la cea buna.

fullban10
25921. Postat la 30/06/2014 19:37 - 3960z4h31m
Retin ca aveam un topic pe aceasta tema. Ce-ar fi sa continuam acolo.

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Ionica
25927. Postat la 02/07/2014 10:00 - 3958z14h7m
Pace, har si binecuvantari,

O sa continui numai pe Daniel 11, deocamdata.

Multumesc ptr. intelegere. Avand in vedere conflictul dintre Ucraina si Rusia, se creaza iarasi un interes destul de mare ptr. profetiile din Cartea Profetului Daniel. De ex. in fiecare duminica fr. Vladimir Pustan tine o predica despre un capitol din cartea profetului Daniel. Se poate urmari pe siteul tv. ciresarii. Eu m-am axat pe acest subiect al cap 11 ptr. a ajuta un frate sambatar care se inspira de pe acest front al interpretarii ca imparatul din sud este d-na Merkel si imparatul din nord este d-l Putin. Cel putin in acest capitol nu se profeteste despre asa ceva si este nevoie de un suflu de interpretare asezat si bine gandit. Sunt sigur ca dupa ce va trece furtuna dintre Ucraina si Rusia, nu se vor linisti, ci vor veni cu un alt scenariu smiley Dar pana atunci, daca voi putea ajuta macar un singur om sa vada cum stau lucrurile in capitolul 11, consider ca nu am pierdut timpul de pomana.

Ionica
25929. Postat la 02/07/2014 12:32 - 3958z11h36m
Pace, har si binecuvantari,

In cele din urma am decis sa ma retrag de pe forum. In primul rand pentru ca mi s-a creat o mare oportunitate, de a lucra cu o echipa care este mai aproape in convingeri si in al doilea rand pentru a putea investi mai mult timp in misiunea pe care o am. Probabil, ca cititor o sa mai trec pe aici.
Multumesc pentru tot si doresc ca bunul Dumnezeu sa va binecuvanteze.
Ionica

Aurelc
25931. Postat la 04/07/2014 01:42 - 3956z22h25m
Ionica, Dumnezeu să te călăuzească aă ajungi să crezi ce scrie în Biblie și să-mi dai și mie de veste când ai studiat ce te-am rugat despre Sabat.

ISRAEL a scris:
Rog Administratorii a mari capacitatea de cuvinte incluse intr-o singura postare.

Ne pare rău dar această cerere nu poate fi soluționată deoarece recent s-a făcut această modificare în colaborare cu ceilalți forumiști. Va trebui să postați la subiect și concis.
Mulțumim pentru înțelegere.

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
fullban9
25942. Postat la 07/07/2014 04:02 - 3953z20h6m
Rog toate femeile de pe acest forum (in modul cel mai respectuos) sa se abtina a mi se adresa.
Miscarile pentru drepturile femeilor de la sfarsitul secolului XX din America si pretudindeni le dau drepturi de egalitate cu barbatii, dar D-zeu le-a creat pentru a le fi ajutoare.
Deci, eu promit ca am sa ma abtin a le da sfaturi la bucatarie si de schimbatul scutecelor dar in acelasi timp astept si de la ele acelasi angajament.
Avem deja destui interlocutori aici care incurca ulcelele cu borcanele si nu-si pot diferentia stanga de dreapta din punct de vedere teologic, si mie teama ca am sa-mi pierd cumpatul de-a binelea daca ar trebui sa le explic si lor ABC-urile Torei.
Multumesc anticipat!
Lucia
25944. Postat la 07/07/2014 09:38 - 3953z14h29m
Si Debora de pe vremea JUDECATORILOR facea parte din aceasta miscare?(Judecatori capitolul 4)
Aceasta femeie era din poporul evreu...ce greseala!smiley

Consider ca avem dreptul sa ne spunem parerea, indiferent de ce cred neamurile sau evreii, una din femeile Sfintelor Scripturi care povatuia chiar si barbatii EVREI era DEBORA...insa, imi stiu locul, (eu nu ma consider ca ea) INTOTDEAUNA DUPA BARBAT, sunt bucuroasa pentru acest lucru, SOTUL meu este o persoana deosebita...
Credinta in MESIA se descopera in Sfintele Scripturi inca din Genesa, de cand OMUL(nu evreul)a cazut in pacat.

Genesa 3:15 spune:
"Vrasmasie voi pune intre tine si femeie, intre samanta ta si samanta ei.
Aceasta iti va zdrobi capul si tu ii vei zdrobi calcaiul."

Insa majoritatea evreilor de pe vremea cand Mesia S-a jertfit pentru ei, ca si evreul de azi, nu-L crede, nu-L primeste...din cauza impietririi inimii lor.
Legamantul cu Avraam este facut nu numai pentru evrei, ci pentru toate popoarele lumii.

Cartea Isaia, dovedeste venirea lui Mesia, suferintele si moartea Sa pentru omenire, insa multi evrei nu au ochi sa vada acest lucru, din cauza NECREDINTEI lor, si se intreaba:"U_N_D____E........?!
Dumnezeu sa le deschida ochii si sa le ridice mahrama, sa le scoata din cap mandria si aroganta, ca daca fizic se trag din Avraam, nu se pot lauda si cu o viata traita dupa Scripturi...ca sa CREADA in Mantuitor!

Editat Moderator5

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
fullban9
25946. Postat la 07/07/2014 12:59 - 3953z11h8m
Lucia a scris:
Si Debora de pe vremea JUDECATORILOR facea parte din aceasta miscare?(Judecatori capitolul 4)

Cartea Isaia, dovedeste venirea lui Mesia, suferintele si moartea Sa pentru omenire, insa multi evrei nu au ochi sa vada acest lucru, din cauza NECREDINTEI lor, si se intreaba:"U_N_D____E........?!
Dumnezeu sa le deschida ochii si sa le ridice mahrama, sa le scoata din cap mandria si aroganta, ca daca fizic se trag din Avraam, nu se pot lauda si cu o viata traita dupa Scripturi...ca sa CREADA in Mantuitor!
Uite ca la afirmatia asta nu am putut rezista si ti-am raspuns:

In primul rand tu nu esti evreu. Nu mai compara rosiile cu castravetii. Nimic din Scriptura Ebraica nu a fost dat la adresa ta, DAR HAIDE, arata-mi UNDE ANUME vorbeste Isaia despre salvatorul vostru ca sa facem cu totii o burta plina de ras ... dai din gura pentru ca eu salivez deja !
fullban9
25947. Postat la 07/07/2014 13:09 - 3953z10h58m
MI S-AU STERS DOUA POSTARI DE LA TOPICUL "Intrebari cu privire la Sabat"

La una din ele moderatorul a lasat o explicatie (ca nu e la subiect) - Postarea 25938
La cealalta nici nu s-a pomenit nimic. - Postarea 25939

Aici se posteaza argumentede fel si fel care nu sunt la subiect, DECI rog administrarea forumului sa argumenteze in mod cinstit si sa nu-mi mai stearga postarile ... Daca aveti probleme modul cum ma exprim nu aveti decat sa-mi spuneti si pot reformula unelea expresii.
Multumesc...
fullban9
25948. Postat la 07/07/2014 13:10 - 3953z10h57m
Acum sa trecem la argumentele care le ai cu mine.

Aurelc a scris: pentru cunoștințele tale proprii, Dumnezeul meu este Dumnezeul lui Avraam, Isaac și Iacov iar Cel despre care indirect spui tu este Fiul Său, Mântuitorul meu, Mesia. Dumnezeu este Unul singur și Unic.
Atunci tu probabil ca venerezi un alt D-zeu "singur si unic" pentru ca D-zeul lui Israel nu are nici un "Fiu". Aduce referinta la multi "fii" ai lui (David, Solomon, Poporul Israel, etc), dar o face in mod metaforic. Isaia 43:10-11 spune "..inainte de Mine n-a fost niciun dumnezeu, si dupa Mine nu va fi. Eu, Eu sunt Domnul, si AFARA DE MINE NU ESTE NICI UN MANTUITOR!"

Religia ta nu are radacini Iudaice ci mai degraba Elenistice. Doar acolo gasesti "demigods" (semizei) ca Prometeus, Hercule, etc. etc. D-zeul lui Israel deasemenea nu promoveaza sacrificii umane (vezi Isus). Isus al tau nu implineste nici macar o singura profetie mesianica. Inaintea lui Isus cu aproximatic 750 de ani a mai existat un al semizeu (la fel de imaginar ca si Isus) numit Krisna, si el a murit rastignit tot pentru a salva sufletele pacatosilor, iar mersul pe apa a fost practicat de Buda (alt semizeu) cu 500 de ani inaintea lui Isus. Iar list asta e foarte lunga.

Tu ai zis:
"- m-ai înjurat pe mine făcându-mă goym" - ca de obicei (tipic crestinului), argumentezi lucruri pe care nu le cunosti. Te-am injurat numindu-te goym la fel cum te-as injura daca te-as numi roman. (mare e gradina Ta D-zeule!!!)

Tu ai zis:
"Citat Biblia online chabad:
Numbers 31:1.
The Lord spoke to Moses saying, 2. "Take revenge for the children of Israel against the Midianites; afterwards you will be gathered to your people."
Citat VDC:
Deuteronomul 32:50

Tu vei muri pe muntele pe care te vei sui, și vei fi adăugat la poporul tău, după cum Aaron, fratele tău, a murit pe muntele Hor și a fost adăugat la poporul lui
"

In primul rand trebuie sa tii cont ca traducerile dintr-o limba in alta nu pot fi niciodata exacte, pur si simplu pentru ca obiceiurile si traditiile care sunt descrise doar prin cuvinte, sunt diferite de la o tara la alta. Putem gasi cuvinte care descriu unele activitati intr-un popor si ele pot fi inexistente fata de celalalt popor, si atunci trebuie improvizat cand faci traducerea.

Dar sa analizam putin textul respectiv. Cum adica "vei muri pe muntele pe care te vei sui, și vei fi adăugat la poporul tău" si "fratele tău, a murit pe muntele Hor și a fost adăugat la poporul lui "
1. Nu poate fi vorba despre Poporul Israel deorece nu trebuie sa mori ca sa fii alaturat Poporului lui Israel atunci cand esti deja evreu.
2. Nu poate fi vorba despre poporul egiptean pentru ca era un popor pagan.
3. Amandoi, Moise si Aaron se trageau din tribul Levi, deci nu poate fi vorba de simintia Levita deorece textul face diferenta de la "poporul lui Moise" la "poporul lui Aaron"
4. Aici, este vorba de un eveniment care are loc dupa decesul acestor doi lideri. DECI nu este vorba despre adaosul corpurilor lor (Moise si Aaron) colectiv si ingropate la Muntele Abarim, DEOARECE nici unul dintre "poporul lui Moise" nu a fost ingropat la Muntele Abarim, si, prin urmare, aici nu se discuta "colectarea" corpurilor sau a trupurilor lor (Moise si Aaron), ci a sufletelor lor si alaturate cu cele ale lui Avraam, Isaac si Iacov (pe cel al lui Moise) si cu altelea pe cel al lui Aaron. Dar aici ar mai trebui sa adaug explicatii din "Ghemara", care explica diferenta sufletelor (de la un evreu la altul, sau diferenta intre sufletului unui evreu si al unui pagan) asa ca nu am sa fac decat sa-ti reamintesc despre aluzia care am facut-o mai devreme asupra titlurilor si subtitlurilor din "New York times".
Daca nu detii cunostinta continutulor lor (Tora Orala) nu poti face nimic cu ele decat a_s_u_m_p_t_i_i. Daca D-zeu vroia ca sa intelegeti si voi instructiunile lasate Poporului Evreu, o putea face si nu va incurca limbile pentru ca de aia aveti intre 30 000 si 40 000 de denominatiuni ale Crestinismului unde niciuna nu agreeaza cu cealalta. Fiecare dintre voi sustine "sus si tare" ca ei detin "adevarul", iar ceilalti sunt impostori. Iudaismul precede toate aceste religii inventate si mai mult de atat, Iudaismul este sursa tuturor acestor culte pagane. Sa nu uitam ca Iudaismul a luat nastere intr-un mod miraculos PUBLIC in fata la aproximativ 6 milioane de oameni (adica 6 milioane de martori), pe cand Crestinismul Mariei sau Islamul lui Mahomed si celelalte religii, nu au nici un singur martor. In fiecare religie este aceiasi poveste: o singura persoana sustine ca un duh, sau un inger li s-a aratat si au primit un mesaj divin !!! D-zeu a promis Evreului ca nu va mai exista un grup de doua sau mai multe persoane care sa sustina ca D-zeu le-a vorbit, sau ca le-a dat legi, sau ca i-ar fi ales a fi Poporul Sau. Dar [a spus El], vor fi multi indivizi (fara martori) care vor sustine lucrul asta ....... aproximativ un total de 80 000 de religii pagane dintre care - intre 30 000 si 40 000 de diferite denominatiuni crestine!

Mai departe:

Aurelc a scris:Minți în gura mare ....... Minciuna-i minciună pretine ........ Aaron nu a murit pe loc, pentru că era Mare Preot, dar din nefericire i-a venit și lui vremea și nu a putut intra in Canaan
Ca de obicei, esti foarte pripit. Calmeaza-te si linisteste-te. Cand am sa termin cu tine si o sa cunosti cu adevarat din ce cult idolatric pagan te tragi, o sa-ti stea parul drept pe ceafa capului.

Nu acela a fost motivul pentru care nici el nici Moise nu au intrat in Canaan. Uite de ce nu au intrat in Canaan.
In drumul lor spre Canaan, prin desert, la un moment dat oamenii au ramas fara apa si s-au plans ca vor muri de sete. D-zeu ia spus lui Moise sa ia toiagul, care a fost in fata chivotului; sa asambleze comunitatea; si, in fata lor, sa comande unei stanci (in numele lui D-zeu) si atunci apa va curge din ea.
fullban9
25949. Postat la 07/07/2014 13:11 - 3953z10h56m
Moise si Aaron au adunat intreaga comunitate in fata stancii. Dar de data asta, Moise nu si-a putut controla furia impotriva neindrederii poporului si in frustrarea sa cu israelitii care se plangeau non-stop, si-a pierdut rabdarea si a strigat, "Ascultati, razvratitilor! Vom putea noi oare sa va scoatem apa din stanca aceasta? (Numeri 20:10)?" Apoi, el a ridicat toiagul si a lovit stanca de două ori cu ea. Afara din stanca a tasnit un mare flux de apa, iar oamenii si animalele au baut pe saturate. In pripirea lor, Moise si Aaron si-au adus lor singuri slava in locul lui D-zeu, Cel caruia i se cuvenea creditul pentru miracolul respectiv.

Dumnezeu a mustrat pe Moise și Aaron, zicând: "Pentru ca n-ati crezut in Mine, ca sa Ma sfintiti inaintea copiilor lui Israel, nu voi veti duce adunarea aceasta in tara pe care i-o dau" Numeri 20:12.

Aurelc a scris: Citat VDC:
Exod 32
1. Poporul, văzând că Moise zăbovește să se pogoare de pe munte, s-a strâns în jurul lui Aaron, și i-a zis: "Haide! fă-ne un dumnezeu care să meargă înaintea noastră; căci Moise, omul acela care ne-a scos din țara Egiptului, nu știm ce s-a făcut."
2. Aaron le-a răspuns: "Scoateți cerceii de aur din urechile nevestelor, fiilor și fiicelor voastre, și aduceți-i la mine."
3. Și toți și-au scos cerceii de aur din urechi, și i-au adus lui Aaron.
4. El i-a luat din mâinile lor, a bătut aurul cu dalta, și a făcut un vițel turnat. Și ei au zis: "Israele! iată dumnezeul tău, care te-a scos din țara Egiptului."
5. Când a văzut Aaron lucrul acesta, a zidit un altar înaintea lui, și a strigat: "Mâine, va fi o sărbătoare în cinstea Domnului!"
6. A doua zi, s-au sculat dis-de-dimineață, și au adus arderi de tot și jertfe de mulțumire. Poporul a șezut de a mâncat și a băut; apoi s-au sculat să joace.
25. Moise a văzut că poporul era fără frâu, căci Aaron îl făcuse să fie fără frâu, spre batjocura vrăjmașilor săi;

Numeri 14
2 Toți copiii lui Israel au cârtit împotriva lui Moise și Aaron, și toată adunarea le-a zis: "De ce n-om fi murit noi în țara Egiptului, sau de ce n-om fi murit în pustia aceasta?
Numeri 26
64 Între ei, nu era nici unul din copiii lui Israel a căror numărătoare o făcuse Moise și preotul Aaron în pustia Sinai.
65 Căci Domnul zisese: "Vor muri în pustie, și nu va rămâne nici unul din ei, afară de Caleb, fiul lui Iefune, și Iosua, fiul lui Nun."
Aduci acuzatii folosind cuvintele literale ale versetelor, asa ca voi începe cu un raspuns literal al textelor respective.

In cazul in care intr-adevar Aaron a trecut printr-un moment de slabiciune, eventual, chiar în propria sa credinta, atunci:
a ) Moise, de asemenea, pare sa fi inchis un ochi la [aparentul] pacat comis de Aaron, si aceasta scena pare sa fie unul dintre cele mai mari spectacole de nepotism atribuit unui erou biblic;
b ) Textul da impresia ca nu numai ca lui Aaron ii lipseste sensul de autoritate, dar el defapt pare a fi si un ipocrit necinstit, fara nici un sens de responsabilitate.

Moise coboara de pe munte, sparge tabletele, zdrobeste si face praf Vitelul de Aur, si ii spune lui Aaron: - "Ce ti-a facut poporul acesta, de ai adus asupra lui un pacat atat de mare?" (Exod 32:21). Daca nu avem Tora Orala sa ne explice "CE" si "CUM", atunci textul da impresia ca insusi Moise e un ipocrit si doreste sa-l "scoata din belele" pe Aaron, ridicand orice vina de deasupra lui. Daca nu avem Tora Orala, am putea spune ca o reactie mult mai potrivita a lui Moise sa fie una de genul: "Cum ai putut face un idol, cand tocmai ce-ai auzit la Sinai ca acest lucru este interzis?"
In schimb, el spune [parafrazez aici], ceva de genul "Ce ti-au facut ei, de le-ai facut asta si ai adus un pacat atat de mare pe capul lor?" Ceea ce inseamna, ca Aaron a fost fortat in acest act de idolatrie! De ce este el atat de sigur ca Aaron nu a facut vitelul dintr-o lipsa de credinta?
Mai departe, raspunsul lui Aaron din versetul urmator ar da dovada de fatarnicie si perfidie si fara nici un fel de remuscare din partea lui. "Sa nu se aprinda de manie domnul meu! Tu singur stii ca poporul acesta este pornit la rau." Deci e vina lor, nu-i asa? Ce sa intamplat cu asumarea responsabilitatii pentru actiunile sale? Cine le-a cerut tot aurul si argintul? Cine l-a aruncat-o în foc? Astea sunt intrebari legitime ale oricarui individ cu un IQ de 120, sau mai mare de 120.

Apoi Moise pedepseste toate persoanele implicate. Prima data distruge Vitelul de Aur si-l preface in cenusa si il da Israelitilor sa bea ca sa-i convinga cat de impotenta este ideea lor de "dumnezeu". Unii sunt ucisi de sabie. Mai multi mor datorita plagilor [urgiei] trimise de D-zeu. Iar Aaron? Care e pedeapsa lui? El este numit Mare Preot! Oamenii sunt loviti de o ciumă "pentru ca facuse vitelul faurit de Aaron." (Exod 32:35), dar el, Aaron care [in aparenta] a fost "creierul" acestei ultraj este recompensat cu preoția pentru el și toți copiii lui. Rangul de "Mare Preot" este cel mai inalt rang in cultura Ebraica inafara de cea de Rege / Imparat sau Judecator suprem, iar in lipsa de regi sau imparati si judecatori supremi, el detine cea mai inalta functie a statului!

Aceasta carte, Tora, este divina, nu ca Noul Testament al Crestinismului sau Coranul Islamului, si aceasta carte trebuie sa faca un sens deorece D-zeu ne-a binecuvantat cu inteligenta si logica, ca noi sa ne folosim de ele. Un pagan, care n-are acces la Tora Orala, nu intelege absolut nimic din ceea ce a avut loc aici si chiar ar putea crede ca D-zeu promoveaza viclenia, iresponsabilitatea, prefacatoria, ipocrizia si nespotismul!
Dar probabil ca ei sunt obisnuiti cu asemenea contraziceri. La urma urmei Noul Testament este plin de asemenea contraziceri (in mod literal pe fiecare pagina!)
Dar daca asta ar fi adevarat, atunci acesti doi frati servesc drept cel mai prost exemplu de conducere si lidership, si amintirea lor ar trebui sa ne ramana ca un vesnic exemplu a ceea ce un conducator nu trebuie sa repezinte, iar Tora ar trebui privita ca "Cele cinci carti ale nepotismului original". Nu ar trebui sa fie studiate de miliarde de oameni, si cu siguranta nu au nevoie de nici o binecuvantare, inainte si dupa ce sunt citite.
fullban9
25950. Postat la 07/07/2014 13:16 - 3953z10h52m
Mi s-a sters si inceputul postarii 25941 cu scuza ca "nu este la subiect" ... BA ESTE la subiect. Dovedeste ca nu stiti despre ce vorbiti. MAI CITITI inca o data va rog.

.....................
.....................

Aaron nu a avut alta optiune decat sa ia gramada de inele, lanturi si bratari de aur care au fost ingramadite in fata lui si sa le arunce intr-un creuzet. Folosind cunostintele lor de magie, conspiratorii egipteni a facut ca aurul sa-si asume forma unui vitel. Stiti cu totii ca vitelul sau boul era un animal venerat de multe din natiunile voastre, printre care si Egiptul. In acord cu Mișna, tot poporul a fost martor la un spectacol fenomenal: din aurul care se topea si devenea lichid in foc, un vitel de aur lua forma ridicandu-se pe propriile sale picioare. Cand copiii lui Israel au vazut, au si crezut ca asa a fost sa fie si acest vitel era reprezentantul lor in fata lui D-zeu, iar liderii egipteni au zis "Israele! iata dumnezeul tau care te-a scos din tara Egiptului." (Exod 32:4) si au vrut sa aduca un omagiu pentru el chiar in momentul acela. Dar Aaron a făcut un alt efort disperat de a intarzia idolatria. El a spus oamenilor ca in ziua urmatoare, el va construi un altar, si va proclama o zi speciala de inchinare iar intre timp va comanda mesterilor sa cizeleze statuia pentru ai da un aspect mai detaliat.
Intre timp, D-zeu il informa pe Moise despre nelegiurile care au loc la poalele muntelui, si de pedeapsa severa, care ii astepta. Ei ar muri, si un popor nou, descendenti ai lui Moise, le-ar lua locul lor, pentru a transporta torta a Legii divine printre națiunile lumii.
Moise roaga si implora pe D-zeu ca sa crute Poporul Evreu si in cele din urma D-zeu promite sa crute pe poporul lui Israel. Restul il cunoasteti.
Lucia
25951. Postat la 07/07/2014 14:05 - 3953z10h3m
ISRAEL a scris:In primul rand tu nu esti evreu. Nu mai compara rosiile cu castravetii. Nimic din Scriptura Ebraica nu a fost dat la adresa ta, DAR HAIDE, arata-mi UNDE ANUME vorbeste Isaia despre salvatorul vostru ca sa facem cu totii o burta plina de ras ... dai din gura pentru ca eu salivez deja !

.......................................

"In primul rand, eu nu sunt "evreu..."pentru ca sunt femeie "evreica"...in cel mai bun caz ar fi EXPRIMAREA, dar pentru ca tu confunzi "rosiile cu castravetii", ma faci sa radsmiley.

Cat despre ISAIA, asa cum nu stiai ca pe vremea JUDECATORILOR o FEMEIE ca Debora judeca evreii la Betel si la Rama, ca era prorocita si ca a condus alaturi de Barac evreii intr-o actiune militara...pot sa-mi inchipui ca mintea ta este plina de o "burta de ras"nu de intelepciunea pe care a avut-o Debora de la Dumnezeu...o femeie care in vremea aceea a intrecut cu mult inteligenta barbatilor evrei.
Apropo, "Cine va rade la urma, va rade mai bine!"
Cand va REVENII MANTUITORUL pe care tu acum nu-L recunosti, vei avea timp sa PLANGI si sa te caiesti de RASUL de acum, si de bataia de joc fata de neamuri...care isi dau silinta sa slujeasca cu toata dragostea Dumnezeului lui Israel.
..............................
Cartea Isaia vorbeste de SALVATORUL NOSTRU, adica al evreilor si al neamurilor, te rog sa o citesti si sa ceri lui Dumnezeu intelepciune, altfel vei ramane cu mahrama si mandria de a fi evreu...
Si cand iti argumentez cu SCRIPTURA EVREILOR, nu te mai "scutura"ca ar fi numai a ta, ca iata ce sta scris in ISAIA 59-3 :
"NEAMURILE vor umbla in lumina Ta, si imparatii pamantului in razele stralucirii Tale."
Asa ca mai bine studiaza, si nu te mai da invatator al Legii, nestiind ce vrei sa ne spui...pentru ca "salivezi in zadar"

[b]Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
fullban9
25952. Postat la 07/07/2014 14:19 - 3953z9h48m
Lucia a scris:"In primul rand, eu nu sunt "evreu..."pentru ca sunt femeie "evreica"...
Ha, ha, ha ... ai vrea tu sa detii onoarea asta. Daca ai fi evreu te-ai inchina lui D-zeu nu unui Idol.

Lucia a scris:"Cartea Isaia vorbeste de SALVATORUL NOSTRU,
UNDE ANUME. Arata-mi textul respectiv !

Lucia a scris:"Si cand iti argumentez cu SCRIPTURA EVREILOR, nu te mai "scutura"ca ar fi numai a ta, ca iata ce sta scris in ISAIA 59-3 :
"NEAMURILE vor umbla in lumina Ta, si imparatii pamantului in razele stralucirii Tale."
Pina la urma am sa cred ca nu sunteti romani, ci turci. CUI i se adreseaza "vorbitorul" acolo? Cine ii este "audienta"? Evrei sau pagani ?

Asa Scriptura vorbeste si despre serpi, sobolani si alte animale, asta inseamna ca Tora este adresata lor?

Mai romanilor, UNDE anume in Scriptura Ebraica vre-un profet, sau inger, sau D-zeu, spune ... "Uite aici PAGANULE .. tie iti dau, pentru tine fac, tie iti daruiesc" !!!
Pagina 85 din 95 << < 82 83 84 85 86 87 88 > >>
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164586 vizite unice Powered by PHP-Fusion