Deconectat |
RE: Chat |
Aurelc (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
26210. Postat la 01/10/2014 14:05 - 3867z10h48m |
|
|
Proverbele, cugetările și în general cuvintele de înțelepciune sunt scrise pentru oamenii cu gândire profundă. E normal ca cei superficiali să se împiedice în ele. Pentru asta nu înseamnă că o cugetare își pierde din înțelepciune... dimpotrivă.
Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P. |
|
Deconectat |
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
26211. Postat la 01/10/2014 19:40 - 3867z5h13m |
|
|
Dar e corect ca Iisus sa fie numit mistic ?
.Proverbele, cugetările și în general cuvintele de înțelepciune sunt scrise pentru oamenii cu gândire profundă. E normal ca cei superficiali să se împiedice în ele. Pentru asta nu înseamnă că o cugetare își pierde din înțelepciune... dimpotrivă.
Intelepciune ?
Biblia are răspuns la toate intrebările. |
|
Deconectat |
abdon (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
26249. Postat la 27/10/2014 00:17 - 3841z23h36m |
|
|
De ce s-a sters stirea cu adunarea pentru prima data in Timisoara?
Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2
|
|
Deconectat |
26256. Postat la 28/10/2014 21:12 - 3840z2h41m |
|
|
Lucia, tin minte ca , odata, ne-ai invitat in corabie. Corabia sta in loc daca nu vasleste nimeni sau mai rau se invarteste in loc daca vasleste doar unul.
|
Deconectat |
Moderator3 (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
26260. Postat la 29/10/2014 06:02 - 3839z17h51m |
|
|
abdon a scris:
De ce s-a sters stirea cu adunarea pentru prima data in Timisoara?
Nu s-a șters ci i s-a acordat mai puțin timp de apariție deoarece lipseau detalii importante (adresă, timp de închinare, persoană de contact...).
Moderator |
|
Deconectat |
Lucia (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
26261. Postat la 29/10/2014 14:10 - 3839z9h43m |
|
|
Valentina, tin minte ca inteleptul Solomon a scris:"Arunca-ti painea pe ape, si DUPA MULTA VREME o vei gasi"
Rabdare Valentina, si daca corabioara merge intr-un mod circular avem si de aici de invatat cate ceva, surprinzator, dar ceea ce facem, ce oferim altora are un mod straniu de a circula, parcurge o traiectorie circulara, si se intoarce dupa un TIMP la cei ce au dat.
Ce semanam, aceia vom culege!
Nu stiu la ce s-a gandit Solomon cand a scris sa ne aruncam painea pe ape...dar sunt sigura ca aceste perle ale intelepciunii, sunt mai mult decat o PAINE, trec dincolo de ceea ce dispunem, cred ca includ orice forma de bunatate pe care o aratam sau o daruim celor din jur.Poate fi vorba de o incurajare, mangaiere, un zambet, un adevar biblic care merg intr-un mod circular, inchinzand cercul atunci cand va veni vremea sa avem si noi nevoie de o paine, zambet , incurajare, mangaiere...sau un adevar biblic.
Valentina, as putea incheia astfel:
"Poate parea un efort de prisos,
Dar ceea ce arunci pe ape
Nu-s lucruri fara de folos,
Ci se intorc la tin' frumos
Cu valuri mari de binecuvantare..."
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau. |
|
Deconectat |
26263. Postat la 30/10/2014 16:18 - 3838z7h35m |
|
|
De acea mai culeg din reviste informatii folositoare gandindu-ma ca din 500 si ceva de membri mai citesc cativa. Bine ar fi sa si scrie, dar..........
|
Deconectat |
26288. Postat la 13/11/2014 19:28 - 3824z4h25m |
|
|
Ce se intampla de la Cugetarea zilei avem , de un timp, numai cugetari de moarte?
|
Deconectat |
Nica Schirod (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
26303. Postat la 22/11/2014 14:24 - 3815z9h29m |
|
|
SHALOM - MULTĂ PACE SFÂNTĂ.
Scumpii moșului, nu cred că mă înșel, mi se pare că aici pe portal, cineva a zis că, există Noul Testament - Noul Legământ, tradus de Evreii Mesianici din USA, (state) sau așa ceva, este scris în engleză, era dat și lin cul de unde poate fi văzut/citit, dar nu sunt sigur, aici pe portal, sau în altă parte.
dacă cineva are cunoștință de așa ceva, vă rog frumos ziceți-mi cumva căci mă interesează.
Mulțumesc anticipat pentru ajutor.
Cu mult respect; moșul Nică.
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod! |
|
Deconectat |
26313. Postat la 29/11/2014 06:42 - 3808z17h11m |
|
|
Am intrat in saptamana de rugaciune. Anul acesta , tema saptamanii de rugaciune, are ca mesaj: Numai metoda lui Hristos - sa slujim cum a facut Iisus.
Pe loc repaus, este un ordin obisnuit primit de ostasi , in armata.
Pe loc repaus , nu este un ordin, este un indemn, primit la final de an din partea lui Iisus.
O saptamana altfel, pentru meditatie, pentru cercetare, pentru deconectarea de toate mijloacele media, pentru vizite in locuinta vaduvei, a bolnavei, a celui singur. Mergi si fa saptamana aceasta tot ce ai uitat, ai neglijat sau nu ai avut timp sa faci ce Iisus a facut. El a venit pe acest pamant, ti-a aratat si ti-a spus sa faci si tu ca El pentru lauda Numelui Sau.
Sa laudam , sa binecuvantam si sa preamarim Numele Mantuitorului slujind dupa metoda Lui.
Va doresc o saptamana ca un Sabat.
|
Deconectat |
Lavi (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
26323. Postat la 11/12/2014 17:39 - 3796z6h14m |
|
|
Shalom si multa pace Sfanta la toata comunitatea credincioasa!
Frate Nica, doresc sa vin in ajutorul matale si am sa las aici linkul cu pricina ( ma gandesc ca acesta este)-http://www.melhisedec.ro/forum/viewthread.php?forum_id=7&thread_id=571&pid=23993#post_23993
|
|
Deconectat |
26334. Postat la 14/12/2014 10:45 - 3793z13h8m |
|
|
In 2013 , sora Lavi , ardeai, intre timp te-ai racit.
Postarea 23998- Am sa revin la aceasta tema, (imi fac timp pentru o revizuire mai ampla)...acum nu prea am timp,dar pe viitor am dorinta de dezbatere.
|
Deconectat |
26335. Postat la 14/12/2014 16:16 - 3793z7h37m |
|
|
Sora Vali la ce subiect am scris postarea cu numarul de mai sus? Multumesc.
Nu stiu daca m-am racit cum spui tu mai sus, insa stiu un singur lucru, ca nu am mai avut timp si posibilitate in ultimele trei luni sa-mi fac prezenta pe portal din cauza lipsei conexiunii la internet.
Noi astia mai tineri, trebuie sa si muncim, insa dorinta de cunoastere si iubirea fata de cuvant imi racoreste sufletul si-mi este dor sa-l aud, pentru ca neazudindu-l as murii de foame ( dar nu de paine ).
Cu totii avem nevoie de cuvintele care ies din gura Celui Sfant si care ne satura cu adevarat sufletele noastre, binecuvantat este El si Sfant este El din vesnicie in vesnicie!
|
|
Deconectat |
26338. Postat la 15/12/2014 10:01 - 3792z13h52m |
|
|
Pentru sora Valentina.
Raspund aici, la ultima ta intrebare de la concursul biblic.
......
Evident, am nascut fiice si un fiu dar acestia la randul lor,sunt datori in aceasta viata, sa se mai nasca o data din apa si din duh ca sa aibe parte cu mine, deoarece, eu am ales cui vreau sa slujesc.
Celui Bun, care a vorbit prin gura fiului Sau Yeshua si prin profeti, singurul care pazeste pe oameni-Iov 7:20.
Aceasta porunca o avem si noi ca parinti sa pazim ce ni-i s-a incredintat, adica copilasii.
..................
Sa continuam idea cu Abel care era neprihanit.
Acesta a fost omorat de fratele mai mare, care in loc sa-si asume responsabilitatea fata de fratele lui, el a raspus cu o intrebare
cand a fost intrebat: "Unde este fratele tău Abel?" El a răspuns: "Nu știu. Sunt eu păzitorul fratelui meu?
Da, evident, ca avea aceasta responsabilitate, dar pentru ca era de la
cel rau-nu putea sa pazeasca pe fratele lui mai mic ci din potriva, i-a luat viata.
Singurul care pazeste este Cel care a creat tot ce este in cer si pe pamant.
Deci, cel rau nu pazeste, dimpotriva, nimiceste si se foloseste de oameni ca sa faca rau si dupa ce si-a atins tinta il paraseste pe cel de care s-a folosit, cum s-a folosit si de Cain care era rau.
La omorat pe Abel din cauza ca jertfa acestuia a fost placuta, iar al lui nu era placuta.
La fel Satan s-a folosit si de Iuda-vanzatorul ( intrand in el) si dupa ce si-a dus la indeplinire planul, la parasit pe Iuda, dupa ce acesta, a vandut sange nevinovat- preotii cei mai de seama si batranii i-au raspuns sec:
"Ce ne pasă nouă?" i-au răspuns ei. "Treaba ta."
Interesant raspunsul unor pastori sufletesti - ce ne pasa noua?-treaba ta.
Prea tarziu pentru un vanzator, era mai bine sa nu se fi nascut nici o data un astfel de om.
Abel s-a nascut ca sa moara,acesta a fost scopul nasterii lui, iar in locul lui s-a nascut Set, o alta samanta care a inlocuit pe neprihanitul Abel.
Yeshua, caruia nu-i este rusine sa ne numeasca frati s-a nascut ca sa moara (acesta a fost scopul venirii lui pe lume)si sangele lui striga mai mult decat sangele neprihanitului Abel.
Deci, cel care a murit in locul nostru a fost fratele nostru, pentru ca ne numeste frati:Evrei 2:11
|
|
Deconectat |
26342. Postat la 16/12/2014 18:42 - 3791z5h11m |
|
|
Deasupra postarii mele, tu, ai dat un link fratelui Nica . Am dat clik pe acest link si am dat peste postarea ta . Din ea am decupat o fraza.
|
Deconectat |
26343. Postat la 17/12/2014 11:36 - 3790z12h17m |
|
|
Multumesc, Valentina.
|
|
Deconectat |
26432. Postat la 29/12/2014 14:07 - 3778z9h46m |
|
|
Pace.
Sora Lucia, vreau sa te intreb ceva.
Ai deschis cumva pe acest portal, un subiect, numit: ,,Pilda fiului risipitor"?
Daca ai deschis acest subiect, indruma-ma spre el, multumesc tare mult.
|
|
Deconectat |
Lucia (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
26441. Postat la 29/12/2014 20:37 - 3778z3h16m |
|
|
Draga Lavi, am gasit ce cautai...
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau. |
|
Deconectat |
26449. Postat la 30/12/2014 12:36 - 3777z11h17m |
|
|
Multumesc, Lucia.
Ce repede ai gasit.
|
|
Deconectat |
26560. Postat la 08/01/2015 21:34 - 3768z2h19m |
|
|
Desi avem - Propuneri de la utilizatori și soluții pentru îmbunătățirea activităților pe portal - nu avem posibilitatea de-a scrie. Nu avem - Raspunde la subiect. De acea scriu aici.
Concret. La topicul - Despre Paine si Rodul vitei - dupa postarea mea a scris Lavi. Logic , in urma postarii ei, eu nu ar mai trebui sa am posibilitatea de-a corecta, sterge sau adauga ceva la postarea mea.
Lucru acesta nu se intampla si propun ca in momentul cand posteaza cineva sub tine, la tine sa apara scris; citeaza postarea., astfel incat sa nu mai umbli la ce ai scris.
|