Pace draga mea, si noi ca si tine, asteptam pe Isus Hristos, si ne bucuram ca avem un Tata care ne poarta de grija clipita de clipita.
Doresc din toata inima ca pacea si armonia sa ne inconjoare sa putem sa cercetam Biblia si sa strangem Cuvantul lui Dumnezeu in inimile noastre.Ai dreptate, adevarul este infailibil, si nimeni nu poate lupta impotriva lui.Sau cei ce lupta vor fi dati de rusine.
Fericirea mea este aceea, de a cugeta la Cuvantul Domnului, nimeni nu-mi poate da o bucurie mai mare, cum imi da increderea in Cuvant, nadajduiesc ca sinceritatea sa ne insoteasca in cercetarea Bibliei si indiferent de dezbateri si pareri contradictorii, Dumnezeu sa ne dea intelepciune si sa avem o dragoste neprefacuta...Sa aveti un Sabat plin de pacea lui Hristos!
----------------------
Ionica, Rasticnitul ZEU?Adica, Dumnezeu, pai, crezi in trinitate?
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Am ramas dator cu o completare si incerc sa ma "achit" acum.
Sa dam atentie unui text biblic:
VE-AHAVTA ET ADONAI ElOHEIHA BEHOL LEVAVEHA UVEHOL NAFȘEHA UVEHOL MEODEHA.
Adica: "Sa iubesti pe YHWH, Dumnezeul tau, cu toata inima ta, cu tot sufletul tau si cu toata puterea ta."
Ceea ce vreau sa spun este ca textul se adreseaza doar barbatului. Formele sufixelor verbului si ale substantivelor arata asta, in ebraica se face distinctie la persoana a doua intre masculin si feminin. Adica spunem:
AHAVTA- tu (masculin) sa iubesti,
AHAVT -tu (feminin) sa iubesti. In ebraica exista acesta distinctie.
De asemenea pentru substantive avem:
LEVAVEHA- inima ta (masculin),
LEVAVEH-inima ta (feminin) . La fel si pentru celelalte substantive, deci se vede cand textul se adreseaza barbatului si cand se adreseaza femeii. Daca s-ar adresa femeii atunci ar fi cam asa:
VE-AHAVT ET ADONAI ELOHEIH BEHOL LEVAVEH UVEHOL NAFȘEH UVEHOL
MEODEH.
Limbile europene nu fac aceste diferente si din traducerile noastre nu se vede acest lucru. In Tora sunt 613 porunci, nu stiu sa fie vre-o una care sa se adreseze direct femeii. Sunt porunci, intr-adevar, care privesc pe femei,
dar nu stiu ca Dumnezeu sa se fi adresat femeii direct undeva. Daca gresesc, va rog sa ma corectati.
De asemenea, nu avem scrise carti biblice de catre femei, cartile Estera si Rut sunt scrise tot de barbati, se poate verifica.
Nu stiu sa fi trimis Dumnezeu pe vre-o femeie ca prooroc sa vesteasca ceva, cum a trimis pe Iona, de exemplu. Domnul Isus, ca om, traind pe pamant printre oameni de tot felul, sigur ca a vorbit si femeilor, dar asta nu cred ca schimba cu ceva lucrurile.
Eu nu ma pot pronunta pentru altii, dar eu unul am inteles ca femeia nu este egala cu barbatul, mai ales cand este vorba de dezbateri teologice.
Aici se poate observa ca femeile conduc practic orice dezbatere, reducand la tacere pe oricine intervine in discutie. Discursul meu era un protest impotriva acestei situatii, dar nu are importanta. Fiecare crede ce doreste.
Eu sunt strain si calator, aici pe site, daca sunt lasat sa spun ceva, spun, daca nu, nu.
Sa avem pace si binecuvantari.
A sluji lui Dumnezeu cum vrea omul, si nu cum cere Dumnezeu, este idolatrie.
Deconectat
RE: Chat
emanolake (detalii numai pentru membrii conectaţi)
27166. Postat la 07/02/2015 16:40 - 3738z6h50m
Uff...aicia sînt în dubi Netzari cu versetul acesta dacă ai expus că numai bărbatului se adresează ca El să fie cu toată Inima si cu tot Sufletul să slujească lui Elohim apare o descriminare în sensul că persoana feminină nare acest drept sau nu se poate include in perspectiva de a sluji lui Yahsua ....Cînd să găsit cartea Legii în nemia ne declară că tot poporul sau strîns ca un om, bărbați,femei și copii pentru toți sa citit Legea Domnului nu putea să existe numai bărbați acolo și femeia acasă cu copii, iar in ezechel spune:
Dar dacă cel rău se întoarce de la toate păcatele pe care lea savirsit si păzește toate legile Mele și face ce este drept și plăcut,va trăi negreșit.....aicia se poate include cît bărbați cît femei....Nu vreau să te contrazic sau să crezi că am ceva impotriva ta dacă așa ai citit si așa este scris o fi eu nu stiu ebraică dar uneori și scrierile sau traducerile pot duce în eroare, și de multe ori în loc să fim in creștere ajungem să ne dezamăgim de ce se spune sau cum se interpretează uneori anumite texte....
Shalom.
Netzari, tu cercetezi mult și cred ca ai ajuns sa cunoști, ca în Cel Veșnic, femeia nu este fără bărbat, nici bărbatul fără femeie. Căci daca femeia este din bărbat, tot asa și bărbatul prin femeie, și toate sunt de la Cel al cărui Nume L -ai scris mai sus.
Eu îți doresc sincer, sincere binecuvântări.
"Un barbat indragostit este incomplet pana ce nu se insoara.Dupa aceea este "terminat"."
Doresc tuturor barbatilor casatoriti sa fie impliniti, completi, intregi....nu "terminati"!
........................................
Ionica, astept o explicatie la afirmatia ta, cu privire la Isus Hristos, ai spus ca este Zeu, fa-ne sa intelegem ce ai vrut sa spui, pentru ca tu nu crezi in TRINITATE.
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
27179. Postat la 08/02/2015 16:12 - 3737z7h18m
N-ai inteles bine Lucia. Ghilimelele pe care le-ai adaugat, te-au dus in eroare. In cugetare ele lipsesc. Adica, abia atunci e terminat un barbat, cand e insurat. Neinsurat e jumatate de om.
Netzari, mereu observ ca tu nu prea citesti Biblia pe care, noi ceilalti , o citim. Iar sunt nevoita sa te contrazic, si tu iar ai sa scrii ca nu te las, si-ti iau posibilitatea de-a scrie ( Aici se poate observa ca femeile conduc practic orice dezbatere, reducand la tacere pe oricine intervine in discutie. Discursul meu era un protest impotriva acestei situatii, dar nu are importanta). Asa slabe, lasa-ne sa ne spunem si noi parerea. Daca, insa vezi ca nu scriem ceea ce gasim scris in Scariptura, poti sa ne urechesti. Dar forumul e deschis . Nu ne uri . In Imparatia lui Dumnezeu vor fi si femei. Ce-ai sa faci, ai sa refuzi sa intri deoarece suntem acolo?
Domnul Iisus s-a adresat direct femeilor: la masa data de Simon leprosul, a spus despre femeie: : Adevarat va spun ca oriunde va fi propovaduita Evanghelia aceasta, in toata lumea, se va spune ce a facut femeia aceasta, spre pomenirea ei. Matei 26;13.
Sa mai scriu cat de mult a iubit pe surorile Maria si Marta si cum le-a vorbit cand a venit sa scoale din somnul mortii pe Lazar? Sau ca Mariei i S-a aratat prima data la mormant?
Dumneavoastra puteti scrie cat doriti, daca vreti sa ma convingeti ca femeia este egala cu barbatul, va osteniti degeaba. Oricum m-am hotarat sa-mi limitez postarile pe site, o sa verific pe unde mai sunt dator cu explicatii, o sa ma achit si o sa scapati de mine. Orice interventie a dumneavoastrea si a doamnei Lucia sunt niste provocari, nu sunt altceva, nu-mi face deloc placere sa conversez in acest fel. Degeaba faceti pe victimele, se vede exact cum va exprimati, nu-i vorba ca nu va lasa cineva sa va spuneti parerile, dumneavoastra impiedicati pe altii. Se vede asta , ati ramas doar dumneavoastra pe site, toti ceilalti au renuntat la a mai posta.
Si eu o sa renunt, stati linistita, va las sa vorbiti ce vreti.
Netzari, te inseli in privinta mea...eu chiar nu vreau sa iesi, cum nu vreau sa iasa nimeni de aici, acest Portal nu este al meu, ci al Domnului si imi place mult sa spun asta.Priveste ce scrie cand intrii aici:
"SLAVIT SA FIE DOMNUL DUMNEZEU PRIN ISUS HRISTOS!"
Iar conducatorul lui este Dumnezeu prin Fiul Sau Isus Hristos si puterea Duhului Sfant.
Nu eu te scot de aici, ci Dumnezeu, eu iti prezint ADEVARUL, tu nu poti lupta impotriva Lui, tu, lupti impotriva mea, ca persoana, iar eu sunt cu El si nu ma va lasa de rusine inaintea vrasmasilor mei.
Tu crezi, ca in spatele acestui Portal sunt numai eu, sunt oameni destoinici, care sunt in stare sa prezinte ADEVARUL, care l-au prezentat pe zeci de pagini aici, la toate subiectele.Fratele Aurelc , scrie din cand in cand, de ce nu sunteti in stare sa-i raspundeti, ca doar este barbat?Iar eu am timp, sunt sigura ca daca nu as prezenta ADEVARUL , Dumnezeu mi-ar inchide gura prin cineva. Dezbaterile noastre pot scoate lucruri noi, dar tu nu ai venit cu gandul sa cercetam, ci sa-ti prezinti CREZUL gruparii...As vrea sa-l vezi pe frate Daniel cum prezinta un subiect, suntem din aceiasi adunare si ar putea sa-ti dea lectii, insa oamenii acestia nu au timp acum, poate pe viitor iti vor arata acest lucru...Crede-ma Netzari, prin protestul tau dovedesti ca esti slab, eu sunt o biata femeie, cum as putea eu sa-ti tin piept daca nu ar fi Dumnezeu cu mine?Ramai si dovedeste-ti ADEVARUL , el este infailibil, si cu el poti sa-mi inchizi gura, dar daca este invers, atunci mediteaza, de ce nu poti face fata unei femei, si cine te pune pe fuga?
A, era sa uit, imi cunosc locul in adunare...dar asta ar trebui sa o spuna fratii si surorile mele, ca sa nu crezi ca ma laud singura.
Va rog frumos sa nu ma mai provocati. Nu doar eu am iesit, cum ramane cu domnul Nica Schirod? Cum ramane cu cei peste 500 de membri care nu mai posteaza? Toti sunt slabi? Sa lasam lucrurile asa, eu am unde posta, nu trebuie sa postez neaparat aici.
"Un barbat indragostit este incomplet pana ce nu se insoara.Dupa aceea este "terminat"."
Doresc tuturor barbatilor casatoriti sa fie impliniti, completi, intregi....nu "terminati"!
........................................
Ionica, astept o explicatie la afirmatia ta, cu privire la Isus Hristos, ai spus ca este Zeu, fa-ne sa intelegem ce ai vrut sa spui, pentru ca tu nu crezi in TRINITATE.
Vai, vai, vai, eu nu am spus asa ceva... Efectiv cate odata nu ma intelegeti ce scriu... nu cred ca nu as putea fi inteles, insa graba cu care treceti peste ce scriu si prejudecatile atasate, acele banuieli rele, ma fac sa ma gandesc cateodata sa plec si eu de pe forum...
De aceea abandoneaza multi a mai scrie aici, cadru au, insa spiritul neiubitor in care se poarta dialogurile fac pe multi sa plece sau sa fie inactivi
Iata ce mi-a scris cineva dupa ce l-am invitat pe acest forum:
"Ionică dragă
Am intrat eu de mai multă vreme, de prin 2009 pe "formul ăsta" și m-am lămurit!
Desigur, sunt și destule lucruri adevărate, dar din păcate amestecate cu alte năzbâtii teologice. În schimb, ceea ce mi-a atras atenția de la bun început au fost disputele lipsite de principialitate și îngustimea multora din membrii forumului.
Mulțumesc frumos, NU!
Dacă crezi că noi doi, avem ceva de clarificat, fii punctual și, în măsura în care timpul îmi permite, îți rărspund.
În rest, cunosc bine adunările de sâmbătari așa zise "mesianice"."
"Niciunul dintre cei rai nu va intelege" Daniel 12:10
Ionica,
1.Din intamplare...eu am stampanta la calculator, si daca tie nu iti este frica sa calci PORUNCA, poti sa negi cele scrise, si sterse de administratie...Insa eu am dovada, si o are si Cel de sus.
Iata ce ai scris:
--------------------------------
"- răstignitul nu era un simplu om, ci un Zeu care trebuia să fie vrednic de închinare, "
-------------------------------
2.Sincer, eu nu vreau sa pleci, si nici nu am nimic pe tine...
Oamenii lui Dumnezeu isi tin promisiunile, indiferent de problemele vietii.
Te-ai facut un ORAR pe trei saptamani, sa-ti explici CREZUL , fa-o!
Pentru ca nu poti sa spui ca asta nu a-i scris, randurile astea nu s-au sters!
3.Parerile oamenilor care iti scriu despre acest Portal nu conteaza, cum nu conteza parerile unora despre mine.
Important e, sa tinem steagul credintei sus, si adevarul nepatat!
Dragul meu, ma faci sa rad, si stii de ce?
Pentru ca acel citat eu nu l-as fi scris, daca nu-mi sustinea parerea, Insa inca o data dovedesti ca scrii fara sa treci prin cap acele informatii, afirmatii...cum vrei sa le spui tu.
Eu te iubesc frate, si doar cineva care iubeste iti deschide ochii sa vezi, cei carora nu le pasa trec nepasatori, ca oile sa manance si ce-i stricat, si nu de alta, cei care nu stiu sa faca diferenta, mananca ce li se pune in fata.
Totusi, ai si lucruri bune, ai recunoscut ca ai scris.
Deconectat
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
27189. Postat la 08/02/2015 18:56 - 3737z4h34m
Dumneavoastra puteti scrie cat doriti, daca vreti sa ma convingeti ca femeia este egala cu barbatul, va osteniti degeaba
Insa barbatilor de ce nu le raspunzi? Pedro a scris pe 5- 02- ( 27122), emanolake a scris chiar de doua ori pe 7- o2 ( 27166) si pe 5- 02 ( 27123). Nu le-ai raspuns. Si ei se ostenesc degeaba?.
Te inteleg daca nu accepti cele scrise de mine. Ai putea sa dai, ca contraargument, citatului postat de mine , cu citatul scris in Biblia ta in aramaica. Dar, in fine, nu esti obligat. Tu protesteaza in continuare. Dumnezeu a spus ca femeia a fost facuta de El.
Femeile au facut ca una din legile lui Mose sa fie modificata.
Una din femei a facut ca judecatorul nedrept sa faca dreptate.
Alta femeie a fost inviata pentru asi continua actele de binefacere care le facea in mijlocul semenilor sai.
Cate femei sunt in genealogia lui Iisus?
Shalom.
Sora Lucia, am citit scrisoarea ta, dar din pricina timpului, nu am reusit inca sa-ti raspund.
Vei primi in scurt timp raspunsul meu la scrisoare.
O noapte buna va doresc tuturor.
Netzari a scris:
Va rog frumos sa nu ma mai provocati. Nu doar eu am iesit, cum ramane cu domnul Nica Schirod? Cum ramane cu cei peste 500 de membri care nu mai posteaza? Toti sunt slabi? Sa lasam lucrurile asa, eu am unde posta, nu trebuie sa postez neaparat aici.
Shalom.
Netzari, Sfantul lui Israel sa binecuvinteze numele tau ( acela din certificatul de nastere) si sa-l mentina in cartea Sa de aducere aminte.
Indraznesc, sa te rog in Numele Celui Sfant, nu te intrista si nu te descuraja.
Daca esti calauzit de Duhul Sfant si crezi ca in tine Cel Prea Inalt a pus un dar, nu da inapoi, lucreaza cu darul dat.
Esti bine venit aici, esti un suflet iubit si pretuit sa nu uiti acest lucru.
Citesc cu atentie fiecare postare a ta, de cand ai intrat pe acest portal.
Aceasta fraza iti apartine:
Eu nu ma pot pronunta pentru altii, dar eu unul am inteles ca femeia nu este egala cu barbatul, mai ales cand este vorba de dezbateri teologice.
Asa gandeste si sotul meu.
Sunt de acord cu tine in privinta dezbaterilor teologice, deoarece, aceste dezbateri, sunt pentru barbati.
Am sa-mi spun umila mea parere de femeie in privinta egalitatii.
Eu inteleg supunerea.
Sunt doar o bucatica luata din barbat, eu nu sunt in masura sa ma ridic mai presus de barbatul meu, indiferent care este starea lui inaintea Creatorului.
Poate ca este mai greu de convins, dar cred ca prin rabdarea mea, blandetea,curatia de inima, indurarea si roadele bune, va transforma sufletul meu pereche in bine nu in rau.
In toate se cuvine sa-i dau intaietatea, sa-l ascult cu drag cand imi vorbeste, si sa astept intodeauna mesajul de iubire al Mantuitorului, care imi poate raspunde prin el, si care a facut din noi doi UNA.
Adica, un singur om, calauziti de un singur Duh.
Aceasta este tinta mea, sa vad cum se transforma omul de langa mine.
Astept si sper tranformarea omului de langa mine dupa chipul Creatorului, care a creat sufletele pereche.
Sper sa-ti fi venit in ajutor, o zi plina de pace si faca-se dupa cuvintele tale:''Sa avem pace si binecuvantari.''
Va multumesc frumos ,doamna Lavi, pentru ziditoarele cuvinte.
Va rog sa priviti obiectiv problema, sa nu scoatem frazele din context si sa nu facem din cele doua femei despre care am spus niste victime. Nu sunt niste victime, sunt niste agresoare, ceea ce am spus eu este un protest impotriva atitudinii lor. Prin atitudinea lor, nu mai considera barbatul nici macar egal cu ele, ele se aseaza undeva deasupra, de unde inchid gura oricui are ceva de spus. Oricate predici s-ar face pe aceasta tema, in dezbaterile teologice, femeia nu este egala cu barbatul. Uitati-va bine la postarile anterioare, ce vedeti? La adresa mea sunt numai atacuri si provocari. De la a spune ca, in dezbaterile teologice, barbatul are intaietate, si pana la "a ura" femeile este cale lunga. Dar se amplifica si se exagereaza lucrurile si rezulta un conflict din orice. Sunt evidente acolo si atacuri la persoana, dar asta e.
Cat despre mine, eu sunt strain si calator pe acest site, nu trebuie sa postez neaparat aici, indemnurile pe care le am le pot transmite si pe alte site-uri, cu mult mai multi membri. De altfel, va marturisesc sincer ca, numai amaraciune si tulburare am cules de pe acest site. Hotararea de a ma retrage este o eliberare si usurare pentru mine.
De aceea spun:
DACA AM OFENSAT PE CINEVA PRIN CUVINTELE MELE, IMI CER, RESPECTUOS, IERTARE.
Va rog frumos, sa lasam lucrurile asa si sa ne despartim cu pace.
Asa gandeste si sotul meu.
Sunt de acord cu tine in privinta dezbaterilor teologice, deoarece, aceste dezbateri, sunt pentru barbati.
Am sa-mi spun umila mea parere de femeie in privinta egalitatii.
Eu inteleg supunerea.
Sunt doar o bucatica luata din barbat, eu nu sunt in masura sa ma ridic mai presus de barbatul meu, indiferent care este starea lui inaintea Creatorului.
Poate ca este mai greu de convins, dar cred ca prin rabdarea mea, blandetea,curatia de inima, indurarea si roadele bune, va transforma sufletul meu pereche in bine nu in rau.
.............................................................................................
Am asteptat cu nerabdare "scrisoarea ta", insa se pare ca inca trebuie sa mai astept...
Eu nu am sa o aduc aici in dezbatere pe Debora, doar asa ca sa ma scot, nu!
Dupa cum scrii Lavi, pare ca sustii la randul tau PROTESTUL lui Netzari...
Crezi ca dezbaterile sunt pentru barbati, desi tu, esti prima care iti sustii cu tarie un punct de vedere "teologic"Numele chemat in evreieste.Cate dezbateri pe aceasta tema ai aici?
Ma intreb, oare, de ce impotriva ta, nu se protesteaza?Nu esti femeie?Sau pentru ca chemati Numele in evreieste, asta va leaga sa luptati impotriva mea?
De ce mai vorbesti daca te aflii in aceiasi oala cu mine?
Stii ce cred eu, ca desi suntem de ani buni la credinta, nu s-a inteles cei DRAGOSTEA.
Am sa incerc sa explic cum inteleg eu acest lucru, in acest cadru , de Portal.
Aici, se vorbeste si se dezbate Cuvantul lui Dumnezeu, nu?
Nu este adunare, ca sa tac!Regulamentul acestui Portal nu exclude femeia din discutii...
Fiind vorba de Cuvantul lui Dumnezeu si de doua pareri diferite, instantaneu se dechide o dezbatere.
Fiecare dintre noi sta pe pozitia care crede ca este adevarata, sunt doua adevaruri opuse si un singur ADEVAR ADEVARAT.
Cel ce vrea sa fie de partea lui Dumnezeu, nu poate sta si in barca prietenului sau atunci cand nu ramane la Cuvantul scris,
Eu personal nu accept compromisuri nici mama daca imi sta in fata.Asta nu inseamna ca nu o iubesc, insa intotdeauna voi iubi mai mult pe Dumnezeu si Cuvantul adevarului.In ceea ce priveste greselile omenesti, cum ar fi acuzatiile, protestele, barfele, vorbirea de rau, criticile, mustrarile, le pot trece cu vederea pe toate orcui de pe acest portal, dar nu ma puneti face sa accept sau sa trec cu vederea NEADEVARUL in locul Cuvantului lui Dumnezeu, asta nu o s-o fac niciodata, cu riscul sa-mi pierd prietenii si fratii.
Primul pentru mine este Dumnezeu si Cuvantul Sau in toate.
Prefer cu Biblia tradusa in limba mea materna sa merg inaintea Judecatorului si sa-I spun:"
Am aparat Cuvantul scris aici cu orice pret, nu am dorit prin discreditarea lui de catre unii, sa intre in inima mea un picur de indoiala, acel pacat care a inselat-o pe Eva, nu am vrut sa ma insele si pe mine, Doamne."
Bibliile sunt traduse ca sa fie crezute, nu sa fie puse sub semnul intrebarii, nu ca sa fie aruncate la gunoi, si judecate de cei care se lauda ca stiu limba evreiasca, dar nu stiu un lucru elementar, ca sunt Copiii lui Dumnezeu, si noi cu totii suntem frati.Biblia este tradusa dupa manuscrise vechi, insa daca crede cineva ca a gasit originalele se inseala.Mnuscrise vechi sunt, dar nu au ramas nicaieri originalele, cei care sustin acest lucru, spun un neadevar.
Imi doresc ca toti sa fim de partea lui Dumnezeu, si sa nu pretindem iubire, ci sa o daruim mai intai chiar si vrajmasului.
Dragostea de Dumnezeu si de frati nu inseamna sa accept un neadevar biblic in favoarea prieteniei cuiva sau sa-i ascund greseala neadevarului scris aici.
Daca eu gresesc in privinta Cuvantului, corectati-ma, pentru ca acoperind greseala mea, fugiti de sub umbra aripilor lui Dumnezeu, si asta nu o vreau, ci cu totii sa ne ascundem sub ocrotirea Celui Preainalt.
Acum, vreau sa spun ca niciodata nu m-am crezut egala cu barbatul, prin acoperamantul capului meu pe care l-am purtat mereu in orice imprejurare am dat cinste sotului meu, nu am invatat din Cuvant in adunare si fratele Daniel poate confirma acest lucru.
Am un colt de rai in cortul meu, si nu am ajuns niciodata in conflict cu sotul sau ai mei in privinta Cuvantului.Credem din toate punctele de vedere la fel.Am invatat si invat foarte multe lucruri de la sotul meu si mai ales sa traiesc adevarul scris.Binecuvantat sa fie Domnul!