Deconectat |
RE: Chat |
Aurelc (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
2091. Postat la 23/01/2010 08:15 - 5579z15h9m |
|
|
Ei, dacă pietrele ar fi ouă de găină sau de alte păsări ar crăpa la temperaturi dinastea... Dar eu numesc "frig de crapă pietrele" temperaturi care coboară sub -30°. Îmi amintesc de asemenea temperaturi în iernile de acum 5 sau 6 ani, când mă uitam în mașină la termometrul ce indica temp. de afară și nu-mi venea să cred... -32,-34°C. Îmi aduc aminte că părinții învăleau pomii din grădină cu saci de iută ca să nu crape ( bieții pomi, ce au mai îndurat...) Dar ghioceii tăi vor scăpa cu viață dacă sunt acoperiți de zăpadă Hm.. și citeam zilele astea într-un ziar că americanii cică ar confirma încălzirea globală pt că ultimii 10 ani au fost cei mai călduroși dintre cei pe care i-au măsurat ei... Sincer, vorbește prea multă propagandă treaba asta, și încep să mă îndoiesc că ar fi chiar așa.
Lisha, pe un forum nu vorbește nimeni neîntrebat, că ăsta deaia e făcut: dacă are cineva de întrebat ceva și altul de completat e super. Deci e altfel decât la școală, când ești la ora de mate a lui Lică de exemplu  
Lică, înainte de a începe ora de mate dă mai bine cu spray de muște în clasă și apoi aerisește decât să-i stricați buna dispoziție d-nei profesoare și apoi să se răsfrângă asupra voastră 
Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P. |
|
Deconectat |
lisha (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
2096. Postat la 23/01/2010 22:40 - 5579z0h43m |
|
|
poi si tata stiu ca a facut asa cu pomi...chiar si iarna asta 
oricum e frig...
Cat despre ce spun americani ori spun ori nu spun noi stim ca ce e scris tot va veni...
la ora de mate nu am tacut niciodata....cat o mai incurcam pt asta....ma asculta cu toate astea au fost vremuri faine la timpul lor  |
|
Deconectat |
2270. Postat la 24/02/2010 17:32 - 5547z5h51m |
|
|
Dragilor, aș vrea să vă atrag atenția cu o chestie... Zilele trecute mi s-a întâmplat că nu am șters destule mesaje din căsuța de mesaje private primite și nu am mai putut primi altele. Deci din câte am constatat, maximum de mesaje ce pot fi stocate este 20 pentru fiecare secțiune ( Mesaje primite, trimise sau arhivă). Dacă aveți cumva multe mesaje, vă recomand să aveți grijă să nu ajungeți la 20 pt că dup-aceea nu veți mai primi altele.
Cu ocazia asta îi rog pe cei care știu că mi-au trimis zilele trecute Mesaj Privat să mi le mai trimită odată ca să nu se fi întâmplat că ei mi le-au trimis și eu nu le-am primit, ( cum a fost și în cazul lui "ari" ). Nu de alta, dar nu aș vrea ca neintenționat neajungând vre-un mesaj să ajungem să credem cine știe ce unii despre alții.
Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P. |
|
Deconectat |
Nelutu (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
2322. Postat la 01/03/2010 17:31 - 5542z5h52m |
|
|
O zi mai frumoasa de primavara nu am mai vazut de ceva anotimpuri....of course de multi ani...De regula primavara venea spre sfarsitul lunii martie.dar la mine ghioceii au sarit. de o saptamana,nu va spun de lalele ca sunt de 4 cm inalti(mai au pana rasar )si uite asa ma apucasi si eu de curatat pomii(sunt un gradinar inrait ) si zmeura o taiasi cea rea,nu mai zic de meri la ontanit(asa se zice la noi )...si gatasi primu toata treaba de primavara..Vecina se uita cu mirare si ma intreba:Ce patisi mai Nelutu? ii raspund frumos... oi ce trebuie facut,nu cumva sa raman ultimu ca altadata Si uite asa,m-am bucurat de o saptamana plina cu soare,nu ca nici acu nu mai e,dar a fost o saptamana plina de bucurie........Apropo ca sa nu uit...La mine zapada a plecat acu 3 saptamani Si cum toate le-am pus la rand I-am multumit D-lui,ca a avut mila de noi si azi..si ne-a mai daruit inca o zi la viata noastra.Laudat sa fie EL
Pazeste-ma ca lumina ochiului ,ocroteste-ma la umbra aripilor Tale..! |
|
Deconectat |
CorneliuS (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
2328. Postat la 01/03/2010 18:31 - 5542z4h52m |
|
|
Ce baiat harnic Nelutu asta , stiu ca e fromos pe la voi la Rebra, mai ales primavara Domnul sa te binecuvinteze!
Nu dai o fuga si pe la mine, k am si eu cativa pomi de curatat si eu nu prea le am cu pomii, ma tem sa nu-i tai prea tare
"Răsplata smereniei, a fricii de Domnul, este bogăția, slava și viața" |
|
Deconectat |
Lica (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
2331. Postat la 01/03/2010 19:17 - 5542z4h6m |
|
|
Cornel pe goagăl se găsește orice...deci poți învăța să tai pomii pe internet....numa ai grijă să nu înveți de la unul ca mine....că nu mai ai fructe la toamnă....în cel mai bun caz mai ai frunze 
Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti. |
|
Deconectat |
2335. Postat la 01/03/2010 20:31 - 5542z2h52m |
|
|
Multumesc my brother, in loc sa vi sa ma ajuti, m-ai pasat repede la "goagăl"
Lasa ca te inteleg, daca nu le ai nici tu, riscam sa culeg frunze la toamna
|
Deconectat |
2336. Postat la 01/03/2010 22:09 - 5542z1h14m |
|
|
      Eh Cornele de erai aproape..acolo dadeam fuga sa te ajut....Nu e greu..Trebuie doar sa invveti de la cei mai batrani care stiu cum sta treaba cu pomii..Noh am primit si eu o mostenire...   sa dau mai departe...
|
Deconectat |
2337. Postat la 01/03/2010 22:15 - 5542z1h8m |
|
|
Frate Lica..nu ne invata prea tare cu gugalu ca cand nu e curent ..nu mai e indicat sfatu   Las ca acuma are de la cine invata ...cu alta ocazie,sau mai bine spus cu alta primavara,daca va voi D-l. D-l sa te binecuvinteze pentru tot ce faci pe site...Toata pacea Lui
|
Deconectat |
2338. Postat la 01/03/2010 22:16 - 5542z1h7m |
|
|
O să aveți sărbătoarea frunzelor la toamnă dak te iei după vre-un neștiutor 
Ei, dar lasă că neștiutorii nu prea scriu ei pe internet, iar până la urmă nu ești nici tu habarnist .
Oricum dacă nu te mai poți dumiri, le numeri ca la jocuri dinalea cum se joacă copii" an-dan-de. Dise-mane-pe. Dise-mane-compa-ne. An-dan-de!" și țac, repede tai cu foarfecele crenguța cu pricina ) ( sau cu drujba dacă crezi că foarfeca nu o mai cuprinde)
Oricum, spor la treabă gospodarilor >: D<
|
Deconectat |
2339. Postat la 01/03/2010 22:19 - 5542z1h4m |
|
|
Ovi vad ca tu te ai putin cu taiatu....  Cornele arunca Doar o privire sigur iti dai seama care e bun si care nu..Baiu e sa nu le tai pe toate    ,cA o sa fie asa cum zice Ovi..la toamna o sa ai frunze  
|
Deconectat |
2349. Postat la 02/03/2010 12:18 - 5541z11h5m |
|
|
mai ce harnici sunteti ... spor |
|
Deconectat |
2351. Postat la 02/03/2010 17:52 - 5541z5h31m |
|
|
Oi, oi... harnici, încă e puțin spus lisha :-j Merci pt complimente.
Dar băieți, vedeți ce și cum faceți cu ghioceii că pentru ei nu ne trebuie drujbă și nici nu știu ce cunoștințe deosebite ca să-i culegem și să-i dăruim.
|
Deconectat |
2352. Postat la 02/03/2010 17:54 - 5541z5h29m |
|
|
Cred ca am sa urmez sfatu lui Nelutu, am sa ma consult cu cineva mai in varsta si mai cu experienta . Pana anu trecut a mai curatat tata, pomii de pe langa casa. Nu prea le are nici el dar asa cum zicea Ovi mai la nimereala si le-a cam nimerit .
Acu doi ani, am plantat si eu o mini-livada in gradina si acum sunt marisori si cred ca ar trebui taiati sa nu creasca asa inalti ca o sa-mi trebuiasca scara de pompieri sa culeg fructele
Ma tem sa nu-i stric de asta trebuie sa ma documentez bine inainte sa pun foarfeca pe ei si am auzit de Nelutu ca e meserias .
Oare mai e valabila porunca aia sa nu mananci din ei pana in al 3-lea an si treaba cu primele roade? Mai discutam la "Legea lui Moise"
|
Deconectat |
2353. Postat la 03/03/2010 07:29 - 5540z15h54m |
|
|
Corneliu sunt oameni care se ocupa cu asa ceva....stiu ca la noi ce nu stie face tata vine un nene si ne face....intereseaza-te la tine in zona sigur trebuie sa fie |
|
Deconectat |
2354. Postat la 03/03/2010 11:34 - 5540z11h50m |
|
|
Cornele e adevarat versetul biblic...Noi cand am pus pomii erau c-am de 1,5 m de inalti si abia in al treilea an a facut rod.Si ce mere bune face hmmm .Numai din unul singur am avut aproape de o lada plina.Si sunt mere mari ca portocala  Asta da binecuvantare de la D-l .tanand cont ca nu sunt asa mari.D-l cu voi..E bun si sfatul lui Lisha sunt batrani prin sat care mai fac.(nu cer mult ) si ai scapat repede.
|
Deconectat |
Lica (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
2357. Postat la 03/03/2010 15:26 - 5540z7h57m |
|
|
Da...dar făcut freza unei vițe-de-vie mai pletoase cine se știe?
Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti. |
|
Deconectat |
2360. Postat la 03/03/2010 18:12 - 5540z5h11m |
|
|
Lica a scris:
Da...dar făcut freza unei vițe-de-vie mai pletoase cine se știe?
eu...o frizez la 0 si ai liniste pt anii urmatori...  |
|
Deconectat |
2365. Postat la 03/03/2010 22:52 - 5540z0h31m |
|
|
lisha, având în vedere că vița nu e sferică precum capul uman, cred că e mai potrivit s-o tunzi la 1 
|
Deconectat |
2385. Postat la 07/03/2010 18:28 - 5536z4h56m |
|
|
Măi dragilor... ieri și astă noapte iar a dat frigul și zăpada de noi... Poate că a vrut s-o ia către Siberia și a greșit ușa A nins vreo 20 cm de zăpadă și e iar frig de -10° Pe la voi cum e vremea, a reușit primăvara să se impună ?
|