Nustiu unde are loc multumirea, doresc sa multumesc fratelui Dinu Rodila, pentru invitatie, un pic shot, m-am asteptat sa primesc o hartiuta, dar am primit un album, si nu doar pentru toata lumea, ci pentru toata lumea care vrea, abia astept sa le duc la fratii din Adunare. Inca odata multumesc, si Domnul sa te binecuvinteze!
Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2
Frate Ovidiu, aceste remarci au fost facute personal de catre anumite persoane , nu scrise pe forum. Apoi, unele propuneri le-am trimis la Super administrator -Diacon, ieri.Daca credeti ca am vrut sa ating intr-un fel administratia va inselati , doar imi doresc sa nu se opreasca prin intimidari sa se scrie , nu este vorba de greseli ortografice, ci de greseli de intelegere la anumile subiecte .Daca vreti va voi trimite unul din mesaje prin MP.
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Soră Lucia, nu am crezut deloc că intenționați să " atingeți" administrația. Vă mulțumim pentru propunerile făcute, ( le-am primit și eu între timp) le vom analiza și ne rugăm în continuare Domnului să facă inimile fraților și surorilor dornice să comunice și colaboreze cu confrații lor.
Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Un strigat mut! O scrisoare de iubire!
Imi tremura mainile pe tastatura ,si nu imi gasesc cuvintele ,dar ma bucur ca existati si ca nu intelepciunea omeneasca,pamanteasca ,fireasca va facut de cunoscut aceasta Cale,atat de stramta ci incelepciunea care vine de Sus.
Doar cand ma gandesc cate prigoniri au avut apostolii,pentru aceasta credinta si noi stam atat de comozi in fata unui compiuter rece ca sa invatam ca la scoala.
M-am uita in urma pasilor mei pe acest forum si m-am oprit o clipa ,am cugetat inauntrul meu si am zis Opreste-te!!!!
Chiar daca un elev ramane repetent la cea mai importanta materie ,,Scoala Vietii'' el trebuie sa lupte, sa invete umilinta ,ca sa poata trece clasa .
Fratilor! scumpi si iubiti, daca as putea striga cat de mult va iubesc si cat de mult cred ca avem nevoie de odihna si cata nevoie avem sa fim iubiti si mangaiati ,vindecati sa simtim si noi eliberarea !Cercetati-va fiecare in parte , cu neputinta este sa nu gresim ...in exprimare in scris in fapte ,dar sa ne iertam ,doar iertand putem inainta.
In noi este iertarea ,in noi este puterea de a ridica ,de a vindeca inimi frante ,duhuri zdrobite,boli grele ,poveri.Este un indemn pentru mine, pentru tine ,frate ,sora, tanar ,batran,intr-un cuvant oameni ,cea mai minunata faptura de pe pamant in a carui inima ,Creatorul Tuturor lucrurilor ,a pus gandul vesniciei si ne-a chemat la Pace ,cel mai sublim cuvant,va cer sa ma iertati daca am gresit fata de voi ,in vreun fel,si va marturisesc inaintea Celui Sfant Vesnic Creator si inaintea Fiului Lui ,rascumparatorul meu si al vostru cat de mul doresc sa manac impreuna cu voi urmatorul Paste din 14 Nisan.Am stat si am cugetat la urma pasilor mei ,pe aceste pagini reci si virtuale, le-am umplut cu lacrimi amare ,si mi-am astamparat setea cu ele.Sa fim deci toti o turma, sa avem un singur Pastor ,sa avem nadejdea vindecarii noastre si a celor pe care-i iubim ,sa fim iubitori de oameni si placuti Lui,Celui care spune despre El Eu sunt Cel ce Sunt si afara de mine nu este Altul.Va iubesc chiar daca nu va am in vedere fetele voastre ci doar a unora dintre voi si cum bine stiti noi nu trebuie sa avem in vedere fetele oamenilor.Stiu ca nu exista om pe fata pamantului care sa cunoasca in totalitate planul vesniciei,dar asa cum stim si cunoastem in parte, Tatal nostru a facut mai intai Planul pentru rascumpararea noastra,indemnati-va la iubire,la sfat duhovnicesc,ca sa ajungem la tinta. Fiti plini de Duhul Sfant .
Iti multumim soră Lavinia, pentru frumoasele tale cuvinte de Duh izvorâte din inimă.
Emotionantă scrisoare de iubire, o chemare la iertare, pace si intelegere.
Mă alatur si eu mesajului al tău, si va indemn pe toti, să fim mai buni, mai intelegători si mai iubitori cu cei din jurul nostru.
,,Respectă si vei fi respectat, iubeste si vei fi iubit! "
Farmecul dragostei lui Dumnezeu să ne inunde vietile noastre a tuturora, iar noi să răspândim in jur parfumul si aroma bunătătii lui Dumnezeu.
Vă salut pe toti cu mult respect, in Numele Domnului Isus!
,,Ceea ce face farmecul unui om este bunatatea lui" Proverbe 19:22
Acum am sosit de la lucru, iar acest ,,Strigat mut" m-a facut sa raman fara cuvinte...ma bucur, ma bucur nespus ca existi Lavinia, si doresc ca Domnul sa faca sa ne vedem fata in fata. Nu-ti imaginezi ca puterea ta de a merge mai departe ne influenteaza si pe noi. Cu totii gresim insa dragostea ne ajuta sa nu dam inapoi.Binecuvantata sa fi!
Frate Ovidiu , doresc din suflet numai bine administratiei si intregii noastre comunitati.
Frate Dinu, am primit invitatiile si va multumim.
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat
RE: Chat
ioan usciuc (detalii numai pentru membrii conectaţi)
11956. Postat la 14/06/2011 22:05 - 5072z2h29m
Sfantul Lui Israel sa te binecuvanteze sora noastra! Cuvinte simple, pline de dragoste care ascund un suflet sincer in primul rând cu cei din jur si apoi cu sine însăși! Acesta este modelul unui crestin (e) adevarat care cauta cu orice pret adevărul, și în Intelepciunea lui Isus Sirah un verset spune asa: 'Fara minciuna se implineste legea si intelepciunea este desăvârsita în sinceritate".
Subscriu in totalitate la postarile anterioare si doresc ca ravna si dragostea aceasta pentru Dumnezeu sa ne însufleteasca pe toti tinerii comunitatii noastre...toate surorile sa fie ca Lavinea..,Lucia si asa mai departe....!!!Ajuta-ne Mesia sa luptam in totul cum ai luptat Tu!!!
Multumesc mult frate Ionel, te asteptam si pe tine si chiar pe Lidia pe aici sa va aduceti gandurile voastre...sa aveti multa pace, voi si biserica voastra!
Interesant, despre mine se zice ca sunt exagerat de glumet, iar despre altii ca si cum "exagerat" de militarosi ( sa nu zic dictatori ), in general ar trebui un echilibru, dar cred ca in mare parte este si vina unor utilizatori, care sunt nemultumiti pentru oricare gen de temperament, dar nici din ei nu izvorasc un sablon, ar trebui sa cautam samburele multumirii, dragoste fata de fiecare, pentru ca mai toti sunt de-ai nostrii, sunt ca noi, suntem noi. Oriunde vei merge ( cult - denominatiune religioasa ) si se va vorbi de Abdon, de pilda la Campia Turzii, cei de acolo vor spune:" A el este ca Ovidiu", daca cineva ar veni la Hunedoara, la o alta Adunare fata de a noastra, se va spune si despre tine, sau despre "el": "A acesta este ca Abdon"! Aceasta nu se refera la temperament, de glumet, sau militaros, ci la principiile Bilblice. Si daca suntem la fel, oare de ce trebuie sa existe toate "lacrimile " acestea, "pagini reci virtuale", sau o gramada de corectari, si mai ales pe fata, nu pe MP!? Nu se poate "sistema" altfel, sa se faca "discilplinari" private, sa ramana pe aceste pagini numai lucrurile frumoase, sa fie sterse cele urate? Daca cel care a postat aiureli, si i-a fost stearsa "aiureala" sa nu se supere, ci sa multumeasca ca nu i-a ramas prostia virtuala, in fine asa este cand mai toti se cred destepti, oare cine este destept, intelept? Ar fi multe de zis, de spus, de scris ... sa dea Domnul sa fie o schimbare pe acest portal, dar cum spunea si Ovidiu Cosma, mai sunt si alte rubrici, nu neaparat forumul, unii posteaza texte intregi pe forum, in loc sa faca o predica, o marturie, un articol, si cate nu ar mai fi de facut in afara de forum ...
Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2
Deconectat
RE: Chat
cautatorul (detalii numai pentru membrii conectaţi)
12004. Postat la 16/06/2011 10:10 - 5070z14h24m
Buna sa va fie ziua tuturor .
Doamna Lucia multumesc de cuvintele frumoase de la subiectul iertarea . Nu am putut scrie acolo ce doresc sa scriu pt. ca nu e la subiectul de acolo . Cautatori cred ca suntem toti ,cautam pe Dumnezeu , cautam sa Il cunoastem, cautam o relatie cu Dumnezeu , cautam lucrurile profunde din cuvantul lui Dumnezeu , cautam........
Doamna Lucia nu am stiut si nu am avut aceasta carte Biblia , o am cam de vreo 15 ani. Aveam catehisme , carti de rugaciuni dar nu am avut niciodata o Biblie .
Doresc sa intreb si eu cate ceva, am vazut ca se saluta crestini cu pace si alte forme de salut . Ce vrea sa spuna acest salut ''pace " ?
Am vazut ca uni crestini isi spun " frate " desi nu cred ca sunt frati de sange . De se se spune asa ? La oamenii care sunt mai in varstra si eczista o diferenta de varstra se poate spune frate ? Eu pot sa folosesc acea forma de salut "pace " si sa numesc pe cineva " frate " ?
Cu respect . Ghita ma cheama .
De obicei transmiterea dorinței de pace și de sănătate o găsim încă din cele mai vechi timpuri, găsim chiar și în Biblie asemenea exemple în care împărați ai unor imperii care nu-l cunoșteau neaparat pe Dumnezeul cel adevărat au folosit aceste expresii.
Între noi, se folosește expresia "pace" ca prescurtare de la "pacea Domnului Isus (Hristos sau Mesia)" Iar această formulă s-a încetățenit printre noi de la afirmațiile Sale în care spunea
Ioan 14:27 Vă las pacea, vă dau pacea Mea. Nu v-o dau cum o dă lumea. Să nu vi se tulbure inima, nici să nu se înspăimânte.
iar după învierea Sa:
Ioan 20:19 În seara aceleiași zile, cea dintâi a săptămânii, pe când ușile locului unde erau adunați ucenicii erau încuiate, de frica Iudeilor, a venit Isus, a stat în mijlocul lor, și le-a zis: "Pace vouă!"
La fel stă treaba și cu frații:
Luca 8:21 Dar El, drept răspuns, a zis: "Mama Mea și frații Mei sunt cei ce ascultă Cuvântul lui Dumnezeu, și-l împlinesc."
Deci toți cei ce doresc pacea Domnului vor avea la rândul lor parte de ea și pot fi numiți frații noștri dacă se străduiesc să împlinească Cuvântul Domnului după părerea mea.
Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Frate Ghita este foarte important pentru un Crestin sa se deosebeasca de ceilalti prin : purtare , vorbire, fapte bune , iubirea de Dumnezeu si de aproapele nostru, si nu in ultimul rand sa nu ne lipseasca DRAGOSTEA in tot cea ce facem . Iar acest salut cu ,,pace " cum a spus si Frt. ovidiu face parte din vorbirea unui crestin si este scris si in Biblie deci sa ascultam de Domnul .
1 Ioan 2:29 Dacă știți că El este neprihănit, să știți și că oricine trăiește în neprihănire este născut din El.
Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
Frate Ghita, urmatoarea postare in care imi vei raspunde, sa-mi spui sora Lucia, pentru ca Dumnezeu este cel care ne-a unit intr-o dragoste sfanta, eu consider ca ,,doamna" contine respect, insa in sora este dupa cum ai spus mai mult, include iubirea desavarsita in Hristos.Iar eu sunt un om simplu care a crescut in familia lui Dumnezeu de la 14 ani, am multi prieteni,frati, surori,tinerii imi sunt copii, batranii parinti. si bunici, aici mi-am gasit un Bunic tare scump, pe fratele Nica.Si multe surori si frati cu care comunic pe MP.
Frate Abdon, inca de cand te-am intalnit prima data, pentru noi esti un frate scump si drag,as da un sfat pentru toti:
Cand intalnim persoane deschise pentru Dumnezeu, sa incercam sa ne deschidem impreuna pentru cer, iar greselile sa le aruncam in marea dragostei sfinte, cu siguranta asa vom ajunge in portul fericirii!
Da sora Lucia, asta datorita ca posteaza mai des doua persoane ( de pilda dumneavoastra, si sora Lavinia 1) , vi se pare ca am lovit in dumneavoastra, eu ce am scris am scris o "chestie" generala, desi recunosc, am observat o usoara aplanare a tulburarilor care au fost in "timpul" trecut, ... imi pare rau ca se simte cine nu trebuie ..., cred ca acest portal in urma multor framantari , tulburari si nemultumiri din partea mai multora, incepe sa prinda o viata linistita, nu ati fi de acord sa planuim un timp de rugaciune special pentru bunul mers al acestui portal, nu zilnic, dar macar odata la saptamana?
Frate Abdon, doresc din toata inima sa ramai pe aceste pagini asa cum esti...,,cu zambetul si bucuria care o sadesti in noi", sa ne ajuti sa intelegem mai bine tainele muzicii si de ce nu a cuvantului.Propunerea ta este deosebita si eu o apreciez...insa aici administratia ea decizii, dragul meu, si acolo tu ai prieteni, nu cred ca poate cineva sa se supere pe tine, ca apoi sa nu-i para rau , esti omul solidaritatii umane ,esti un om cu ravna multa , ma rog ca sa vedem mereu partea buna a lucrurilor si sa ne bucuram sincer fiecare de reusitele celuilalt, care la fine suntem toti un trup!
Utilizatorul Valentina m-a rugat să postez din partea ei următoarele cuvinte:
Nu am posibilitatea de-a-mi cere iertare frățietății, de aceia te rog să postezi, dacă e posibil și se poate cererea mea. Sunt frământată și apăsată de vina vorbelor și gândurilor cărora le-am dat drumul pe forum. Nu-mi pot explica calea aceasta rea pe care am alunecat . Nu cer ridicarea pedepsei , ci doar iertarea.
Pe data de 25 iunie , în biserica mea are loc serviciul divin al sfintei cine. Am conștiința atât de încărcate de vorbele scrise, încât nu o pot lua dacă nu mă iertați. Dacă mai este loc de iertare vă rog acordați-mi-o. Sunt vinovată. Iertați-mă și rugați-vă pentru mine. Calea pe care merg nu e bună.
Valentina
Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
Pe Doamna Valentina puteti s-ai trasmiteti ca sunt primul care o iert pentru ca recunoaste tot ce a facut, datoria mea este sa iert si sa iubesc si o sa ma rog pentru ea, ca Mesia care schimba inima s-ai deie o inima de carne si s-o ierte de tot.
Multumesc Moderatorilor pentru tot ca facut si a avut rabdare cu mine
Sa ne rugam Domnului ISUS so ajute pe sora Valentina sa treaca peste aceasta perioada mai grea si sa-i dea putere si sa o iertam cu totii ca asta este placut Domnului sa traim in pace si iubire uni cu altii . Domnul so binecuvinteze si din cate am inteles ca i se mai ofera o unica sansa pe portalul acesta Domnul sa fie cu ea si traim frumos si placut in pace , dragoste si iubire cu totii
Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!