Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 11
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Diverse | Chat
Pagina 26 din 95 << < 23 24 25 26 27 28 29 > >>
Deconectat RE: Chat
gershom
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
13111. Postat la 10/08/2011 18:18 - 5015z6h23m
Domnul Dumnezeul lui Israel să binecuvinteze strângerea fraților la conferința de la Cluj și să-și toarne din Duhul si pacea Lui peste toți participanții. Facă El ca acest eveniment să apropie comunitatea noastră mai mult, spre creștere în credință, zidire și unire. Așteptăm vești bune ...și ceva poze când vor fi "developate" smiley
Suntem alături de voi, purtându-vă în rugăciune.

Căutați pe Domnul câtă vreme se poate găsi; chemați-L, câtă vreme este aproape - Isaia 55:6
ciprus
13117. Postat la 12/08/2011 01:46 - 5013z22h55m
Mda, sa vede ca fratii is plecati la conferinta. Activitatea de pe forum sa cam diluat dar speram ca vin cu forte proaspete de la cluj si experiente pe care sa ni le impartasesca si noua . Totodata ar fi frumos sa ne puna la dispozitie si materialul bogat care sper ca l-au recoltat la aceasta conferinta.

Universul fata de Pamanat este ca Pamantul fata de un atom !!!
Tata cat de mare esti !!!
cautatorul
13162. Postat la 14/08/2011 22:07 - 5011z2h34m
Buna seara
Doamna Valentina am citit ce vi sa intamplat , imi pare rau , nespus de rau .
Va rog sa nu ma intelegeti gresit , cautati sa nu mai iesiti din casa inainte de inserare,. Sa puna la biserica ora de cult mai devrem ca atunci cand iesiti sa lie lumina afara .
O seara buna .
costy
13164. Postat la 15/08/2011 07:32 - 5010z17h9m
Vreau sa multumesc personal Organizatorilor Conferintei de la Cluj din 10-12 August a fost o intalnire reusita , prin care noi tineri si nu numai am avut multe de invat, dar mai ales am avut partasie cu multi frati si surori in Domnul ISUS si a fost o mare bucurie in inimile noastre. Domnul sa Binecuvinteze pe cei care sau straduit si au muncit din greu pentru aceasta intalnire , ca acesta bucurie sa fie adevarata si ea ca sa se implineasca . Dumnezeu sa va rasplateasca bunatatea cu Viata Vesnica . AMIN

Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
Dinu
13169. Postat la 15/08/2011 13:40 - 5010z11h1m
Si eu doresc sa multumesc Tatalui Ceresc pentru sprijinul Lui, de care am beneficiat cu prilejul acestei Conferinte de la Cluj. Va marturisesc ca atunci cand am ajuns acasa de la Conferinta, m-am dus in camera mea, si atata am plans ... ca un copil. Am simtit ca am nevoie sa ma descarc emotional in semn de multumire lui Dumnezeu.

Fara sprijinul lui Dumnezeu era totul sec, era totul lipsit de putere. Dar am vazut cu totii bucuria eterna pe care ne-a sadit-o fiecaruia in sufletul nostru. In acest timp am fost un pic mai aproape de cer, mai increzatori in promisiunile lui Dumnezeu.

Primesc in continuu multe semnale de bucurie si implinire. Fratii si surorile s-au bucurat mult. S-au facut pasi importanti in sedinta CP si GTS, ce avut loc in noaptea zilei de 12 august.

Fratele Liviu Nedelea a facut vre-o 50 CD -uri cu inregistrarile AUDIO, maine le voi trimite prin posta Adunarilor din tara. Am trimis fratelui Ovidiu ieri prin fr. Lica care merge in Austria.

Sora Aurora Paul lucreaza la formarea unui DVD cu inregistrarile VIDEO. Va fi un fel de film cu Conferinta de la Cluj. Cand va fi gata le voi trimite Adunarilor din tara.

Va indemn pe toti sa ne purtam in rugaciuni, si astfel sa ne pregatim pentru minunata Imparatie a lui Dumnezeu. Domnul nostru Isus Hristos sa ne gaseasca Uniti in Duh, legati in legatura pacii si dragostei lui Dumnezeu.

Temele Conferintei asa cum au spus multi au fost extraordinare.
1) - Despre formalismul religios" - fratele Nelus a prezentat acesta tema intr-un mod foarte realist si adevarat. Predica aceasta a fost una extraordinara.
2) - Rolul familiei in planul lui Dumnezeu" - fratele Dzeric a prezentat modul cum o familie trebuie sa fie placuta Domnului.
3) - Inimi din care curg rauri de apa vie" - fratele Roff a atins coarda sensibila cea spirituala a credinciosilor, facandu-ne sa intelegem ca trebuie sa ne punem la dispozitia Duhului lui Dumnezeu.
4) - Fiti oameni!" - fratele Coman, a cucerit ascultatorii facandu-se in sala o liniste perfecta. Vorbirea lui a patruns in adancul mintii noastre, si va ramane multa vreme acolo.
5) - De El sa ascultati ! " - fratele Tiberiu, a prezentat in mare valurile de invatatura care au aparut si in comunitatea noastra, si a punctat rolul important a invataturilor Domnului Isus Hristos din Evanghelii, in viata noastra.

Ceilalti vorbitori au prezentat si ei mesaje de zidire si imbarbatare celor prezenti.
La acest eveniment au fost prezenti 3 grupuri de cantareti: Din Cluj, din Baia Mare (Recea) si din Resita. Cantarile lor au propulsat credinciosilor prezenti bucurie in suflete.

Multumesc lui Dumnezeu, multumesc celor prezenti pentru atmosfera creeata, multumesc celor ce ne-ati purtat in rugaciuni.
Sa ramanem mereu uniti in Duhul Sfant. Inimile noastre sa bata in acelasi ritm de continua pregatire, iar mintile noastre sa fie niste lumini de intelegere si ingaduinta crestina.

Fiti binecuvantati de Domnul!

,,Ceea ce face farmecul unui om este bunatatea lui" Proverbe 19:22
Lica
13205. Postat la 17/08/2011 12:00 - 5008z12h41m
Pentru cei carora le place limba franceza am gasit un post radio in limba franceza. il puteti asculta la pagina http://www.radio-rfe.com/radio/.

Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
Nica Schirod
13301. Postat la 21/08/2011 17:21 - 5004z7h20m
Eu vă doresc multă pace.

Sora Valentina a scris:Frate Nica de ce cauți să stârnești " nodul de papură" și " bețele din roate"! ( de mine scrii dumneata acolo) Dacă vorbim aceiași limbă, de ce cineva ar contrazice sau ar scrie aceleași cuvinte adevărate de 118 ori?. Nu stârni furtuna, nu trezi poftele! Nu scrii mata, multă Pace?
Greșesc și eu deseori, dar de la cei mai în vârstă aștept să învăț. Chiar dacă sunt of topic și îmi ștergeți postarea, mă doare, tare țăpușul înfipt în inimă.

Soră Valentina, acuma nu mai vorbim aceia-și limbă, chiar nu vă înțeleg ce vreți să ziceți, eu nici nu m-am gândit la dumneavoastră, nici nu mia trecut prin cap așa ceva, dar dacă ați terminat cu contrazicirile, legați-vă de mine cât vreți, eu vam spus că nici nu mia trecut prin gând despre dumneavoastră, dar vă mulțumesc , că ați intervenit în felul acesta, că bănuielile mele despre dumneavoastră s-au adeverit și orice ați zice eu vă promit solemn: nu vă răspund la provocări și .

Și tot multă Pace.

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Estera1
13303. Postat la 21/08/2011 19:19 - 5004z5h22m
Frate Nica

Nu pot sa stau nepasatoare cand o lume intreaga se indreapta catre iad.
De multe orias vrea sa aud un om care iti vorbeste,cu glas bland dar cate o data taios,pe intelesul tuturor cu convingerea in ceea ce spune,cu taria adevarului rostit,dar cu greutatea cuvantului lui Dumnezeupe care il rostesti cu atata putere,un om calauzit de Duhul lui Dumnezeu in slujire si talmacirea cuvantului(Biblia).Simplitatea cu care ne-ai obisnuitin in predici ne face sa te indragimsi mai mult.Ne indemni sa neaplecam cu mai multa daruire asupra tainelor si lucrarilor intalnite pe paginile Sfintei scripturi.
Domnul sa va binecuvinteze pe dumneavoastra si familia.

Multa pace de la cel ce poate da pacea.
fullban10
13304. Postat la 21/08/2011 19:43 - 5004z4h58m
Aceasta am simțit și acesta am scris. Dacă săgeata nu a fost pentru mine, nici cuvintele nod în papură, și bețe-n roată, dumneata nu trebuie să te simți amenințat de supărarea mea. Orice om pe limba lui piere. Așa că eu voi trage consecințele că am bănuit pe nedrept un om integru.

Biblia are răspuns la toate intrebările.
costy
13310. Postat la 21/08/2011 20:31 - 5004z4h10m
Ce frumos vorbeste fratele nostru Apostolul Pavel in 1Corinteni cap13 :

4. Dragostea este îndelung răbdătoare, este plină de bunătate: dragostea nu pizmuiește; dragostea nu se laudă, nu se umflă de mândrie,
5. nu se poartă necuviincios, nu caută folosul său, nu se mânie, nu se gândește la rău,
6. nu se bucură de nelegiuire, ci se bucură de adevăr,
7. acoperă totul, crede totul, nădăjduiește totul, suferă totul.

Ajuta-ne Doamne sa si implinim !

Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
cautatorul
13407. Postat la 29/08/2011 08:37 - 4996z16h4m
Buna ziua
Ma poate ajuta cineva . Cum se sfinteste casa noua conform bibliei ?
costy
13413. Postat la 29/08/2011 12:08 - 4996z12h33m
Pentru cautatorul dupa parerea mea eu spun ca casa o sfinteste omul care locuieste in ea , asta numai atunci cand asculta si iubeste pe Dumnezeu cu toata inima si cu tot cugetul sau Pazind Legile si Poruncile Lui Dumnezeul Cel Atotputernic si Viu in veci vecilor , si atunci vin si Binecuvintarile ca rasplata , desi pazirea Cuvantului Lui Dumnezeu nu este ceva care trebuie sa facem peste ci ceva ce suntem DATORI sa facem , desigur se poate face o Binecuvintare a casei .

Mie personal a-mi place foarte mult Psalmul 91 si uite ce zice Cel Atotputernic . Slavit sa Fie Numele Domnului.

14. "Fiindcă Mă iubește - zice Domnul - de aceea îl voi izbăvi; îl voi ocroti, căci cunoaște Numele Meu.
15. Când Mă va chema, îi voi răspunde; voi fi cu el în strâmtorare, îl voi izbăvi și-l voi proslăvi.
16. Îl voi sătura cu viață lungă, și-i voi arăta mântuirea Mea".

fullban10
13417. Postat la 29/08/2011 14:38 - 4996z10h3m
Nu avem destule obiceiuri lumești aduse în biserică? Mai adăugăm unul?: sfințirea casei.

Biblia are răspuns la toate intrebările.
avodah
13421. Postat la 29/08/2011 18:03 - 4996z6h38m
Frate Costy ai scos in evidenta un punct foarte important, si pe langa el asi mai completa si eu cu ceva, la intrebarea adresata de fratele "cautator".

Gasim in scriptura sfintirea sau consacrarea preotilor, levitilor, Casei lui YHVH, a regilor etc..
Acestea se faceau prin sangele jerfelor, ulei si apa.
Primul exemplu gasit in scriptura a consarari unui loc , a dedicarii sau a sfintirii il gasim in Gen 28:16
16. Iacov s-a trezit din somn, și a zis: "Cu adevărat, Domnul este în locul acesta, și eu n-am știut."
17. I-a fost frică, și a zis: "Cât de înfricoșat este locul acesta! Aici este casa lui Dumnezeu, aici este poarta cerurilor!"
18. Și Iacov s-a sculat dis-de-dimineață, a luat piatra pe care o pusese căpătâi, a pus-o ca stâlp de aducere aminte, și a turnat untdelemn pe vârful ei.
19. A dat locului acestuia numele Betel; dar mai înainte cetatea se chema Luz.

BetEl >> Beit=Casa; El =Elohim; Casa lui Elohim
Un alt exemplu ar fi in Lev 8
10. Moise a luat untdelemnul pentru ungere, a uns sfântul locaș și toate lucrurile, care erau în el, și le-a sfințit.
11. A stropit cu el altarul de șapte ori, și a uns altarul și toate uneltele lui, și ligheanul cu piciorul lui, ca să le sfințească.
12. Din untdelemnul pentru ungere a turnat pe capul lui Aaron, și l-a uns, ca să-l sfințească.

In Noul Legamant Sfintirea se face la fel prin sange(sangele lui Mesia), prin undelemn (care reprezinta ungerea cu Duhul Sfant) si prin apa botezului .

De aceea prezbiterii , pastorii etc,i-au parte in ungere.
Aceasta reprezinta o curatire, ca cea preotilor inainte de a intra in slujba duhovniceasca.
La fel cei bolnavi trebuiesc unsi cu undelemn de catre cei ce deja au primit aceasta curatire .
Se unge bolnavul si se roaga peste el , aceasta ungere reprezentand din nou curatirea de respectiva boala, sau chiar mai rau duhuri straine.

Curatirea , dedicarea si sfintirea unei casei ar trebuii sa urmeze aceste exemple anterioare.
Se poate pune undelem pe usiorii casei ,pe portile casei, pe fundatia casei etc.
Acesta reprezinta curatirea casei de orice duhuri necurate, si rededicarea acelei case spre gloria si slava Tatalui Ceresc
Pe langa aceasta pentru a te afla in voia si protectia Sa ,sugerez implinirea poruncii din Deut 6 :9, respectiv 11:20 unde ne porunceste sa intiparim "tinerea poruncilor"pe tocurile caselor noastre, si pe portile noastre.
4. Ascultă, Israele! Domnul, Dumnezeul nostru, este singurul Domn.
5. Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și cu toată puterea ta.
6. Și poruncile acestea, pe care ți le dau astăzi, să le ai în inima ta.
7. Să le întipărești în mintea copiilor tăi, și să vorbești de ele când vei fi acasă, când vei pleca în călătorie, când te vei culca și când te vei scula.
8. Să le legi ca un semn de aducere aminte la mâini, și să-ți fie ca niște fruntarii între ochi.
9. Să le scrii pe ușiorii casei tale și pe porțile tale.

Evreii isi confectioneaza o cutiuta mica(mezuza) unde de obicei pune versetele 4 si 5 amintite mai sus , respectiv Cap 11 vs13-20.
Poti sa dai clic pe likul de mai jos sa vezi cum arata o mezuza:
http://en.wikipedia.org/wiki/Mezuzah

Sa aveti Pace!

BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39

Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH
costy
13484. Postat la 31/08/2011 21:39 - 4994z3h2m
Va doresc o noapte Binecuvintata alaturi de Domnul ISUS si el sa ne pazeasca de tot ce este rau .

Aurelc
13591. Postat la 05/09/2011 13:58 - 4989z10h43m
Măi dragilor, ce mai faceți? Demult nu am mai interacționat cu voi pe acest subiect, al poveștilor degajate... Mi-era dor de voi și uite că azi nu am mai ratat ocazia smiley

A venit toamna și pe la voi ? La mine aici încep să ruginească frunzele, ziua se scurtează parcă tot mai repede și păsărelele nu-și mai prea pot face apariția cu trilurile lor minunate că a început să și plouă...
Dar nu-i nimic, e frumoasă și toamna, și plină de roade pe care le primim de la Tata smiley

P.S.1. Costy, îmi place f mult poza ta cu fetița în brațe. Ne-am rugat și Sabatul acesta pentru voi și pentru ea. Domnul să o aibă în paza Lui!

P.S.2. Căutătorule, să știi că intenționez să deschid un subiect aparte cu discuția pe care ai început-o aici despre "sfințirea unei case" pentru că mă gândesc că merită discutată separat.
În rest, toate cele bune și Domnul Cel Prea Înalt să vă umple inimile de bucurii!

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
costy
13592. Postat la 05/09/2011 14:30 - 4989z10h11m
Multumesc frate ovidiu ca ne pomeniti in Rugaciune Domnul ISUS sa va Binecuvinteze si sa va Rasplateasca cu viata Vesnica , si noi ne rugam pentru voi dragi frati si surorii , pentru cei din tara , pentru cei care sunteti plecati prin tari straine ,sa ne rugam pentru totii oameni de pe acest Pamant , sa ne Rugam Domnului ISUS HRISTOS ca Dragostea si Iubirea care o avem unii pentru ceilaltii sa nu se stinga niciodata din Inima noastra , si Domnul sa ne lege pe toti oamenii in Lantul iubirii si a Pacii. AMIN

De abia astept sa vina Sarbatoare Trambitei sa mergem cu toti Inaintea Celului Atotputernic si Viu in veci vecilor, sa cantam, sa ne rugam din inima si sa Binecuvintam Numele Lui Cel Sfant, cred ca si inima voastra este in simtaminte cu a mea si cu toti asteptam cu nerbdare acesta Sarbatoare Poruncita de Dumnezeu sa ne bucuram inaintea Domnului .
Caci EL a Poruncit-o si a dat-o oamenilor sa-o praznuiasca la timpul hotarat de EL.

Lavi
13622. Postat la 07/09/2011 10:25 - 4987z14h16m
Asa este frate Costi ,să ne bucuram cu totii in timpul fixat de El la sarbatoarea asezata de El.Amen.

Lucia
13624. Postat la 07/09/2011 14:08 - 4987z10h33m
Bine ai revenit printre noi sora mea scumpa Lavinia1, te-am simtit absenta.

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Lavi
13640. Postat la 08/09/2011 12:38 - 4986z12h3m
Ce frumos sună smiley printre noi , draga mea Lucia ,intodeauna sunt printre voi pentru ca -mi sunteti dragi totismiley...sa fie multa Pace printre noi toti.

Pagina 26 din 95 << < 23 24 25 26 27 28 29 > >>
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164813 vizite unice Powered by PHP-Fusion