He he, e bine că o scoți totuși la liman lisha ( salutări și lui Ady pe această cale, trebuia s-o fac de la început că pe el și mai rar l-am văzut pe aici activând...)
Da, să știi că de vreo 2 săpt. e primăvară de numa, mai ales în suflet
Pe afară, credeam că s-a instalat primăvara de mai demult, dar de vreo săpt aproape că îngheață noaptea afară. Așteptăm așadar vremuri mai călduroase.
Cât timp are deja bebelușul vostru ? Ce nume i-ți pus ?
Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Aurelc a scris:
He he, e bine că o scoți totuși la liman lisha ( salutări și lui Ady pe această cale, trebuia s-o fac de la început că pe el și mai rar l-am văzut pe aici activând...)
Da, să știi că de vreo 2 săpt. e primăvară de numa, mai ales în suflet
Pe afară, credeam că s-a instalat primăvara de mai demult, dar de vreo săpt aproape că îngheață noaptea afară. Așteptăm așadar vremuri mai călduroase.
Cât timp are deja bebelușul vostru ? Ce nume i-ți pus ?
si la noi a fost putin frig....abea astept sa fie cald...daca in suflet e primavara sunt toate bune
ms...Adi e ff ocupat cand are timp liber il petrecem impreuna rar are timp de internet....are foarte mult de lucru
Noemi se numeste fetita, pe 24 face 2 luni..si cel mai important lucru: e FOARTE, FOARTE CUMINTE ) la cumintenie seamana cu mine ca in rest cu Adi ) ma laud si eu
la fire la fel seamana cu el nu are astampar deloc....profit si eu pana nu merge in picioare ca apoi o fi vai de picioarele mele
tu? nimic?
"...iarta-ma ca vin prea des in fata Ta pentru a cere....si prea rar pentru a da..."
Deconectat
RE: Chat
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
18021. Postat la 20/04/2012 14:55 - 4761z9h30m
Ceva ce arde veșnic nu are întrerupere?
_ Sodoma și Gomora nu mai ard-
- nici focul iadului nu va arde veșnic
- mai sunt exemple
VEȘNIC, nu întotdeauna înseamnă fără întrerupere.
E necesară o discuție despre veșnic.
Soră Valentina! Un dicton popular spune că apa trage la matcă, și omul la teapă (la obiceiul lui). Răspunsul eufemistic al fratelui Aurelc, evaziv, și evident prin prisma reținerii, te asigur că este o delicatețe sub convingerea că după cum se și vede, eu voi reacționa promt - nu te-a ajutat!
Dilema ta exprimată în postarea de mai sus, este că ți-ai dat seama de gafa că la postarea de la Calendarul biblic, ți-ai declinat poziția de superioritate ca mijlocitor (un subiect destul de greu de înțeles de mulți - inclusiv de mine). Da! Biblic, nu este bine să te rogi pentru cine nu cunoști poziția Cerului (ex. Balaam), cu atât mai mult în conjuctura ca o femeie să dea învățături unui bărbat și cu atât mai mult, cu cât situația dovedește ineficiența susținerilor (? ajută-mă Stăpâne.. să am eu dreptate?) - revin-o la sinceritatea care văd că este relativă, de la o situație, la alta. Apoi, iar nu înțeleg cum un om de credință poate da la o parte Biblia, pentru a se lăsa dus cu prorociile unui proroc mincinos - Iertați-mă dar nu pot înțelege cum scrierile lui E.G.White (neamintite nici de Isusul ei cum scrie la Ioan 1.23 despre Isaia - ia vezi Valentina - copilaș scump și necredincios: ce scrie la Isaia 66.24? - vezi să nu citești în altă parte).
Eu apreciez la E.G.White lucrurile confirmate de Sfintele Scripturi - în rest - nu te contrazic pe tine, ci ereziile pe care le susții, devenind un pericol pentru mulți - citește Cartea lui Enoh, să vezi despre ,,șeol = focul iadului,, - citește și analizează bine ce scrie la Matei 18.8, la Apocalipsa 20.10 - citește pe litere, cum fac și eu când nu înțeleg ceva.
Cu tot respectul de care poate da dovadă cineva, sau poate tocmai în acest sens, nimeni nu poate inghiți aberați fără noimă decât, ca o înțelege particulară - astfel, TOATE BIBLIILE ne arată cum trebuie să ne purtăm - PSLMII 15.4 - chiar nu renunți la rolul de ,,element perturbator ?,, - oricine poate înțelege o rătăcire, pe aproape de ADEVĂR dar, O ÎMPOTRIVIRE ABSURDĂ FLAGRANTĂ, împotriva Cuvântului biblic, (eu) nu pot înțelege, decât cu un scop bine definit.
Demnitate înseamnă să fi conștient de propria ta valoare, în condițiile în care ești în măsură să recunoști valoarea celui din fața ta, dar, în nici un chip, să nu joci în picioare pe nimeni, și să nu accepți să fi jucat în picioare de nimeni (Proverbe 26.4,5). Personal, renunț la o relație, dar nu pot renunța la RAȚIUNEA primită aproape de fiecare om (asemenea Creatorului - Genesa 1.26). Respectă-te ca să fii respectat!
Nici nu mai sunt în măsură să-mi ordonez ideile - pe pielea mea (și dovedit la tot pasul), m-am convins de mult că doctrina adventistă este omorâtoare de suflete, edificată pe răstâlmăciri spiritiste (demonice).
Căutați și citiți ,,Rătăcirea OMEGA,,
Iată că situația m-a oprit să postez ce am promis la Calendarul biblic!
În speranța împlinirii din Iacov 4.7 - Har și Pace!
<< ADEVĂRUL FĂRĂ DRAGOSTE ESTE O ÎNȘELĂTORIE; DRAGOSTEA FĂRĂ ADEVĂR ESTE O ILUZIE >>
Draga mea, dupa cum vad uneori pari insetata de cunoastere, vrei sa stii mai multe despre cuvantul vesnic, nu?
Insa am impresia ca o faci cu un scop, acela de ati sustine punctul de vedere, adica, sarbatorile desi sunt vesnice, nu vor fi, pentru ca vesnicul dupa parerea ta, are un sfarsit.
Vrei chiar un studiu mai aprofundat in acest sens, aici.
Sa-ti spun ceva Valentina, un om sincer poate invata, pentru ca el va pleca urechea la invatatura si la Cuvantul Domnului, este ca un vas pe care il apleci la izvor ca sa se umple, sa asimileze si astfel sa lucreze spre bine lui...
Insa atunci cand te crezi plin de stiinta, cand te crezi ca detii adevarul absolut , atunci nu iti mai pleci urechea, nu te mai pleci la izvor.
Sa ne rugam Domnului sa nu dam impresia ca ciulim urechile, noi nu suntem inzestrati cu articulatii ca animalele, care chiar daca ciulesc urechile la ce spune stapanul, nu au minte sa discearna, noi suntem oameni capabili sa ne plecam inaintea Creatorului si sa-i cerem sa putem intelege.
Deschide-ti inima si urechile la Cuvintele Domnului, fi ca o incapere deschisa spre cunoastere, ca un vas descoperit, gata sa stranga apa vietii...poate ca nu avem capacitatea de a explica bine cum stau lucrurile in anumite cazuri, insa nu uita ca smerenia ne da capacitatea de a intelege ...Dumnezeu este Cel ce da intelepciunea, noi doar venim si ne "plecam urechea"inaintea Cuvantului lui Dumnezeu.
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat
18045. Postat la 21/04/2012 05:58 - 4760z18h27m
De multe mă bănuiți voi de care nici nu-mi trec prin cap. Eu scriu, și înțeleg ce scriu, dar văd că ce se înțelege din ce scriu eu, e departe de ceea ce-am vrut să exprim. Dar ce să mă mai vaiet eu, Domnul Isus a trecut și El prin asta. El zicea una și ceilalți înțelegeau alta.
Da, îmi amintiți mereu: drumul e greu și calea îngustă.
Nu-i corectă fraza că veșnic nu întotdeauna înseamnă ceva fără întrerupere, de ați sărit la mine? Ce-i greșit de-a deschide o discuție pe tema asta?
Am citit Omega de Lewis R. Walton și am o idee de ceeace înseamnă apostazia.
Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat
Moderator1 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
18046. Postat la 21/04/2012 09:05 - 4760z15h20m
Vă rugăm, mare atenție la ceea ce înseamnă atac la persoană. Oricât de mult v-ar supăra o anume persoană puteți rezolva problemele printr-o discuție privată, dar nu pe acest portal, pentru a nu încălca regulamentul și buna funcționare a Portalului.
Toate postările ce încalcă regulamentul vor fi șterse!
Mulțumim pentru înțelegere.
Moderator
Deconectat
18059. Postat la 21/04/2012 20:04 - 4760z4h21m
Am primit de la utilizatorul -Creștinul- sesizarea că semnătura folosită de mine nu se află în Biblie. În nici o traducere. Dacă și voi aveți aceeași părere, spuneți-mi ca să o corectez.
După înțelesul unanim acceptat că pe acest pământ blestemat (de la Ganesa 3.17 - în complexul de împrejurări: șarpe, Eva, Adam, pământ - până la Apocalipsa 21) nimic nu este desăvârșit, cu reținerea sinceră de a nu ,,apărea ca un protagonist,, în condițiile evidente ale unui rob încătușat în principiul ,,fiecare la rândul cetei lui,, sub sintagma ,,Matei 18.7,, neconcepând să folosesc bunăvoința Forumului ca slăbiciune, prin aceea că a deschis porțile pentru ,,ORICINE NU ÎNȚELEGE (sper să nu greșesc) faptul că TEMELIA FORUMULUI este (totuși). Apocalipsa 12.1 = SĂRBĂTORILE, la care, dacă unii am fost acceptați în condiții de toleranță (în comunitate), dacă ni s-au acceptat și întrebări, chiar cu neânțelegerea că uneori deranjăm, măcar să pricepem când cineva ne bate pe umăr cu apelativul ,,DE CE MĂ DERANJEZI?,,.
Dacă Atac poate însemna orice început în forță, de la mișcarea articulatorie a coardelor vocale, care marchează începutul pronunțării unei vocale, până la orice altă formă de agresiune sau distrugere, și dacă Atacul la persoană este orice agresiune asupra unei persoane, și verbal, și mai ales prin scris (și lumește, și biblic Matei 5.27), prin folosirea de cuvinte, propoziți, fraze și teorii (recte DOCTRINARE) tendențioase, dacă eu recunoscut prin mărturisire ,,în domeniul sărbătorilor, postez cu scopul evident de căutare, de la unele eventuale lipsuri în cunoștințele și înțelegerile proprii, până la unele schimburi de păreri ca mai mult sau mai puțin cunoscătări,, nu crezi soră Valentina că postările tale pe ACESTE TEME sunt ostentative? și cu scopul evident de diversiune? în a pune la îndoială SĂRBĂTORILE VEȘNICE? în fapt bruiezi buna desfășurare a Forumului? Cu toată condescendența, te întreb: ești membră sau ceva responsabil și pe Forumul ,,VOCEA SPERANȚEI,,?
Soră Valentina! Îți cer iertare dar, după frumoasa ta ,,cerere de iertare,, pentru ,,mânia ta,, din postarea 18025, nu crezi că prin preocupările din matinala postare 18045/21.04 ai pângărit Șabatul zilei a 7-a? luna aceasta, suprapus cu sabatul sâmbetei tale-saturnday? Ia vezi! În afara fratelui Moderator (în situația unui evident PIQUAH NEFEȘ - permisiune de a călca Șabatul), și a fraților care au adus Laudă și Mărire Celui Prea înalt,. cine a mai postat ,,discuții de zi cu zi,, după apusul din 20.04, până după apusul din 21.04?
Apoi, în afară de faptul că nu A SĂRIT NIMENI LA TINE, chiar dacă NU PUTEM să ne înțelegem în exprimare, chiar necunoscând sensul profund al unor cuvinte precum CORIFEU - Persoană cu rol conducător într-un domeniu de activitate; fruntaș, căpetenie, PUS ostentativ ÎN DREPTUL unor cunoscători într-un domeniu repudiat de tine, ajută-mă (te rog) cu un răspuns sincer, la cea mai pertinentă și legitimă întrebare! De unde scoți ,,ATÂTEA PERLE,, (peiorativ vorbind), demne de cartea recordurilor la capitolul ,,ABSUDITĂȚI de EXCEPȚIE,, nebiblice, atribuite de tine Bibliei? - dintre care ultima (și cu siguranța că nu poate fi ultima), este: citez - Nu-i corectă fraza că veșnic nu întotdeauna înseamnă ceva fără întrerupere, de ați sărit la mine?
Dacă nu știm ce înseamnă un cuvânt simplu (ca veșnic-veșnicie), înțeles printr-o pertinență ,,a bunului simț,, de oameni simpli și chiar neștiutori de carte (cum spunea o soră de-a noastră), cum să ne înțelegem în scris? Veșnic (adjectiv) = care există din totdeauna, pentru totdeauna; adverbial (totdeauna, permanent, continuu, necontenit), înseamnă chiar FĂRĂ ÎNTRERUPERE, fără început, fără sfârșit.
In aceste condiții, eu (nenorocitul de mine) născut adventist reformist îndoctrinat împotriva SĂRBĂTORILOR, de care Cerul s-a îndurat să-mi deschidă ochii (să văd) și urechile (să aud) ADEVĂRUL SFÂNTULUI CUVÂNT cu SĂRBĂTORILE VEȘNICE, nu te mai pot judeca soră Valentina! Iartă-mă! dar, te văd ca pe un copil de 3-4 ani, care aruncă bețe în roțile celor ce își văd de drumul lor!
Cu umilință, ca ultimă încercare să fac ceva pentru tine, îți dau un citat din scrierile (firesc) apreciate de tine: rA sta pentru apărarea adevărului și a dreptății, când majoritatea ne va părăsi, a duce luptele Adevărului, când puțini ne vor însoții, - aceasta este cercarea noastră. În acest timp, să adunăm căldură din răceala altora, curaj din lașitatea altora, și credincioșie din trădarea altora. Națiunea (biserica) va fi de partea marelui instigator la răscoalăr1;. E.G.White. Vol.5 pg.131/1 (în condițiile în care E.White nu face referiri decât la adresa bisericii adventiste, termenul națiunea, este pus în locul termenului biserica).
În fața Cerului, ca un rob netrebnic (Luca 17.10, te declar NEVINOVATĂ (ca pe cineva aflat în situația de a nu putea răspunde de actele și acțiunile sale..)!
Mă acoper, și zic: Baruh ATA Adonai - Ehad Shaday - Meleh Aolam - nu ne lua mințile la vârsta la care ar trebui să creștem în înțelepciune! Pentru aceasta cred că este impetuos necesar ca toți frații și surorile (născuți din Adam și Eva), să ne rugăm cu toții, în mod concertat, toți, pentru toți frați și surorile noastre, așteptând și grăbind venirea lui YHVH (2Petru 3.12); unul pentru toți, și toți pentru unul!
Cea mai crâncenă luptă din toate timpurile, nu a fost una pe tărâm material, ci a fost una pe tărâm spiritual-duhovnicesc!
Mult Har și Pace sfântă!
<< ADEVĂRUL FĂRĂ DRAGOSTE ESTE O ÎNȘELĂTORIE; DRAGOSTEA FĂRĂ ADEVĂR ESTE O ILUZIE >>
Veșnic să trăiești frate Aurelc, și binecuvântat să fie Cel ce a insuflat un astfel de Forum (mai greu este cu ințelegerea noastră, și cu posibilitatea limitată de a cunoaște în parte).
Idealul este ca orizontul să fie un singur PUNCT spre care să mergem fără temă de rătăcire, iar lumina să crească până la amiază, ca să vedem pe unde mergem - am găsit și Sunetul Trâmbiței, dar numai nr.1.
Har și multe binecuvântări!
Va urma și nr. 2 al revistei frate Eliahu, ( mă refer la varianta electronică pentru că cea pe hârtie circulă de ceva timp prin comunitate ) dar mai durează puțin.
Dacă dorești să intri în posesia celei pe suport hârtie scrie-mi pe privat și poate te voi putea ajuta în vreun sens.
Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Am lipsit cateva zile si dupa cate vad, trebuie sa clarific cateva lucruri, nu voi posta la subiectele in care am fost provocata, ci aici unde imi este permis.
Frate Roman, as fi dorit sincer, mai bine sa-mi fi explicat unde gresesc si sa ma faceti sa inteleg adevarul pe care il sustineti, nu sa imi contati timpul si postarile pe acest taram virtual, si apoi sa afirmati ca postez fara rost...sau de dragul de a avea cat mai multe postari, Domnul ne cunoaste pe toti, si stie El ca nu am nimic cu dvs.
Frate Vasile Geana, sa stii ca nu ti-am raspuns la intrebare pentru ca aceste lucruri le-am mai dezbatut, si mai mult, ne cunosti punctele de vedere cu privire la Duhul Sfant, daca nu ti le mai aduci aminte, te rog sa recitesti postarile de la subiectele interesate... daca ai impresia ca imi este frica sa raspund (cum crezi despre unii sambatari), te inseli!Frica am de Domnul, care ma face sa ocolesc tot ce ar duce la certuri si dezbinare.
Cat despre LIMBILE STRAINE, daca nu le cunosc bine pentru a ma folosi de ele, prefer limba materna si Duhul Sfant, care ma calauzeste in tot adevarul.
Frate ELIAHU, multumes pentru incurajari si aprecieri si pentru ca, in oarecare masura m-ati aparat... insa as vrea sa stiti ca lucrez fara partinire...si s-ar putea pe viitor sa va dezamagesc.
Ca sa va platesc cu aceeasi moneda, am sa va spun ca imi plac foarte mult poeziile dvs.
Frate Nica, imi lipsiti foarte mult, nu stiu de ce aveti aceasta atitudine de retinere, sper ca sunteti sanatos.
Lavinia, imi pare rau ca o sa intrii mai rar pe aici...te iubesc mult si ma rog pentru toata familia ta.
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat
Michael Roman (detalii numai pentru membrii conectaţi)
18251. Postat la 01/05/2012 20:09 - 4750z4h16m
Shalom!
Dacă domnul Marga a fost desemnat ministru de Externe, atunci românii rămași în țară vor trăi vremuri fooaaarte interesante... "Prietenii știu de ce", vorba reclamei...
Berakhoth!
Din El, prin El, și pentru El sunt toate lucrurile. A Lui să fie slava în veci! Amin.
Dragul meu, eu nu sunt deranjata si nici suparata de afirmatiile tale cu privire la noi, ma tem ca nu ai inteles un lucru, Pastorul nostru este plin de dragoste si iata ce zice: "Si robul Domnului nu trebuie sa se certe, ci sa fie bland cu toti, in stare sa invete pe toti, plin de ingaduinta rabdatoare, sa indrepte cu blandete pe potrivnici, in nadejdea ca intr-o zi Dumnezeu le va da pocainta, ca sa cunoasca adevarul si ca sa se trezeasca din cursa Diavolului, in care au fost prinsi ca sa-i faca voia."(2Timote 2:23-26)
Dragul meu, daca este asa dupa cum spui, tu, oare ce voie implinesti?
Insa stii ce zic eu: Domnul sa te ierte, ca nu sti ce spui!
Deconectat
Nica Schirod (detalii numai pentru membrii conectaţi)
18266. Postat la 01/05/2012 22:37 - 4750z1h48m
Scumpa moșului soră Lucia, țin să te anunț că încă suflu spre disperarea unora, numai că nu am prea intervenit pe aici, pentru că se părea că nu am prea avut loc.
Am zis așa pentru că nu îmi plac discuțiile acide și răutăcioase, am zis că până se mai domolesc lucrurile, îmi este de-ajuns și încă prea mult, lecturarea unor postări răutăcioase, cu plagiate, cu vorbe grele, cu ochelari de cai, cu duhul iuțimii, care de fapt nu ar trebui să aibă loc pe aici și ca să nu mă fure degetele să răspund cam tot în gama de Ț dur, mai bine am făcut o mică pauză.
Însă sunt numai ochi și urechi la cei ce zic, dar știu ce zic, YHWH să-i vorbească de bine (binecuvinteze).
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Multa Pace fratii mei ,ma bucur ca il vad pe fratele Nica mai sus , dupa o pauza ,sper sa nu puna la inima prea multe si sa se necajeasca din diferite motive..... ,frate Nica ....mai avem nevoie de matale ,sunteti pansamentul si balsamul pe acest forum ,sunteti omul care nu priveste inapoi ,ci omul care a pus mainile pe plug ca sa traga o brazda dreapta, sunteti un exemplu pentru mine si frati ,de aceea va si vorbesc de bine ,cum se spune ( la porti in cetate).)
Da ,soruta mea Lucia si eu te iubesc mult de tot , Pacea sa fie peste tine si tot cei al tau ,sa ai binecuvantare de sus ,de la Ascultatorul rugaciunilor .
Am sa intru foarte rar pe aici ....,stiti voi ,,vara,, nu-i ca,, iarna ,, vorba Presedintelui ,, .
Ma mut la casa , deoarece vin calduri toride si in apartament va fi insuportabil de cald ,asa ca..., la casa sunt pomi ,iarba verde ,acolo copilasii mei pot alega desculti prin iarba, sa se bucure de aier din plin,sa se desfasoare in natura ,ei sunt plini de energie si au nevoie si de sore si de umbra racoroasa de vara si departe de zgomotul masinilor si de praf.
Tocmai din acest motiv ,acolo neavand internet....voi intra foarte rar pe aici si sincer va marturisesc ca imi va fi dor de voi si am un sfat pentru fiecare forumist ...acesta pe care l-a dat si Iosiv fratilor lui ....,,Sa nu va certati pe drum....,,.
Acest sfat l-a dat candva si fratele nostru drag Nica ,va apreciez pe fiecare in parte ,pe fiecare frate ,sora ,ma rog pentru propasirea noastra in credinta ,ma bucur pentru revista comunitatii noastre si ma rog Tatalui Ceresc ca ea sa traiasca sa existe ,si prin ea si alti oameni sa fie luminati .
Sa aveti binecuvantari ceresti si pamantesti sa fiti iubitori de oameni si indelung rabdatori cu totii ,caci nu exista faptura omeneasca pe fata pamantului sa nu fie iubita de El Tatal nostru al tuturor ,El uraste pacatul ,dar iarta pe pacatosul care se intoarce la El.
Cu multumire ,sora voastra Lavi din Banat va trimite Sanatate tuturor .