Frumos reportaj frate Abdon,desi am stiut ca Dumnezeu nu lasa pe nimeni, am vz inca un caz fericit de familie care se Teme de Dumnezeu , Tatal Ceresc s-ai Binecuvinteze .
Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
Ma bucur de acest exemplu de familie plina de credinta, si mai mult, pentru ca face cinste comunitatii de sambatari...insa COMUNITATEA ar trebui sa faca mai mult pentru acesti oameni...(nu alte confesiuni sa-si intinda bratul)
Desii par ca traiesc in belsug, ei sunt plini de intelepciune, harnicii si stiu sa-si chiverniseasca bine casa.
Domnul sa fie cu ei si sa-i ajute!
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Calea ingusta sora lisha sti tu ce vreau sa spun, si aceasta cale este ascultarea de Cel Preainalt , . Lauda este a Domnului . Amin.
Domnul sa va Binecuvinteze frate ioan olah , mi-a facut placere sa va privesc , Domnul sa va pazeasca de tot ce este rau si sa inmulteasca Biserica din Lisabona cu multe suflete sincere care cauta din toata inima pe Domnul .
Si de asemenea mare multumire si pentru adresa postata la Sarbatoarea Cinezecimii foarte intresant .
Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Deconectat
RE: Chat
ioan olah (detalii numai pentru membrii conectaţi)
18605. Postat la 04/06/2012 16:54 - 4716z7h57m
Pacea Domnului Isus Hristos !
Nu te teme, turma mica; pentru ca Tatal vostru va da cu placere Imparatia. (Luc.12:32)
Familiile popoarelor, dati Domnului, dati Domnului slava si cinste! (Ps.96:7)
De aceea poporul Meu va cunoaște Numele Meu; de aceea va ști in ziua aceea că Eu vorbesc și zic: "Iată-Mă!" (Isa.52:6)
Fiti binecuvântați frați din Portugalia, Sfântul Lui Israel să vă aibe in paza Lui și să vă poarte de grijă ,acolo in străinătate.
Deconectat
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
18645. Postat la 09/06/2012 15:17 - 4711z9h34m
Vreau să-ți amintesc prietene ELIAHU, următoarele:
Înaintea lui Dumnezeu, eu sunt semenul tău, și ca și tine sunt făcută din noroi.
Astfel ura ta nu mă tulbură și greutatea înțelepciunii tale nu mă copleșește.
Grozav lucru!
Și totuși, nu pot să ignor acest mesaj: Vreau să-ți amintesc prietene ELIAHU, următoarele:
Înaintea lui Dumnezeu, eu sunt semenul tău, și ca și tine sunt făcută din noroi.
Astfel ura ta nu mă tulbură și greutatea înțelepciunii tale nu mă copleșește.r1;
1. Vreau să-ți amintesc prietene ELIAHU - ce frumos ! ..așa să fie ??? Să vedem !
- unele lucruri, ființe, etc., sunt date omului de Sus (de Creator) - locul de naștere, părinții, copiii, frații, nașterea, moartea, mântuirea.. !
- alte lucruri, ființe, etc., și le alege omul (după inima lui) - prietenii și-i alege omul, nevasta și-o alege omul!
Pot să numesc eu prieten pe cel care nu se potrivește cu mine? pe care îl contrazic chiar și atunci când îmi dovedește că nu știu ce vorbesc (schimbându-i cuvintele)? pe care în ,,nemintoșenia mea,, îl batjocoresc? când în mod evident ,,mă leg de el ca boala de om sănătos,,? când el se ține cu pâine după mine, și eu arunc după el cu pietre și cu noroi? Nu se poate așa ceva! ÎN ACEASTĂ SITUAȚIE, EU AȘ FI UN MINCINOS - PERVERS!
1 Ioan 4.20 spune: Dacă zice cineva: ,,Eu iubesc pe Dumnezeu,, și urăște pe fratele său, este un mincinos,,!
Proverbe 6.16-19 spune: ,,Șase lucruri urăște Domnul și chiar șapte Îi sunt urâte: ochii trufași, LIMBA MINCINOASĂ, mâinile care varsă sânge nevinovat, INIMA CARE URZEȘTE PLANURI NELEGIUITE, PICIOARELE CARE ALEARGĂ REPEDE LA RĂU, MARTORUL MINCINOS, CARE SPUNE MINCIUNI, și CEL CARE STÂRNEȘTE CERTURI ÎNTRE FRAȚI,,.
2. Înaintea lui Dumnezeu, eu sunt semenul tău, și CA ȘI TINE SUNT FĂCUTĂ DIN NOROI.
Cred că aici este problema - UN OM FĂCUT DIN NOROI!
Genesa 2.7 spune: Domnul Dumnezeu A FĂCUT PE OM DIN TĂRÂNA PĂMÂNTULUI, i-a suflat în nări suflare de viață, și omul s-a făcut astfel un suflet viu.
Ca mărturie sau ca mărturisire însă, orice schimbare de la această declarație SFÂNTĂ este o MINCIUNĂ, și o MĂRTURIE MINCINOASĂ din partea celui care face o altă MĂRTURISIRE! Astfel, îndiferent dacă este sau nu responsabil de ceea ce face un om, pentru că sunt foarte mulți oameni cu dereglări psihice, când anumite limite sunt depășite, acești oameni trebuiesc izolați sau îndepărtați din comunitatea celor integrii, asemenea leproșilor (Leviticul 13. 46 Câtă vreme va avea rana, va fi necurat: este necurat! Să locuiască singur; locuința lui să fie afară din tabără.)
3. Astfel ura ta nu mă tulbură și greutatea înțelepciunii tale nu mă copleșește.r1;
Privind lucrurile mai la suprafață - superficial, o analiză corectă și dreaptă asupra acestei afirmații, cu precădere când este făcută de o singură persoană, poate să contravină legislației și drepturilor civile prin neacordarea prezumției de nevinovăție.
Dacă era o greșeală, se putea ierta (cum s-a mai procedat cu acest om) de șaptezeci de ori câte șapte (Matei 18.21) dar, în această situație, când omul nu-și recunoaște vinovăția dovedită CLAR și PE FAȚĂ prin ce a scris, în condiții de recidivă infracțională - de repetare a unei infracțiuni - recăderea, revenirea (CUIVA) la boala de care se putea crede că s-a vindecat clinic - când, după atâtea avertismente își continuă imperturbabil CALEA NELEGIUIRII, chiar este o mare problemă și, personal, nu mai găsesc altă soluție, de cât pe aceea din Matei 18.17 și Zaharia 32.2!
Pentru că ceea ce gândește omul în inima lui, aceea este el.!
Sănătate!
<< ADEVĂRUL FĂRĂ DRAGOSTE ESTE O ÎNȘELĂTORIE; DRAGOSTEA FĂRĂ ADEVĂR ESTE O ILUZIE >>
Deconectat
18650. Postat la 10/06/2012 15:18 - 4710z9h33m
Din cuvintele lui ELIHU:
Iov 33, 6: Înaintea lui Dumnezeu, eu sunt semenul tău, și eu ca și tine am fost făcut din noroi. Astfel frica de mine nu te va tulbura, și greutatea mea nu te va copleșii.
Din situația ingrată în care sunt cu îngăduința Cerului, pentru a scoate la lumină o eroare biblică și efectul de spălare a creierelor și distrugerea minții oamenilor care se iau după oameni și se încred în oameni, mai mult decât în Cel Veșnic Viu și Lucrător - îmi cer iertare pentru postarea LUNGĂ dar, cu nădejdea că până la urmă, va fi înțeleasă ca folositoare, ORICUI caută pas cu pas Adevărul, depun acest efort, și salut pe oricine citește aceste rânduri, cu Efeseni 6.24: Harul să fie cu toți cei ce iubesc pe Mântuitorul nostru Yashuah HaMashiach în curăție. HaleluYah.!
Pentru că MARELE (sau mai degrabă NEMĂRGINITUL) nostru Creator Mântuitor (UNICUL) a lăsat ca NOI toți OAMENII să fim o priveliște ,,pentru lume, îngeri și oameni,, spre Slava și Mărirea Sa, pentru ca TOȚI să vedem și să-L recunoaștem că EL este Sfânt și Credincios, cu riscul (pentru că nu aș dori aceasta) de a fi banat din cauza TA, soră Valentina, din cauza freneziei tale religioase, acoperit cu mica mea slavă duhovnicească, îmi dezgolesc sufletul (în fața fraților), făcând aceasta și în dreptul tău, care.. în ,,exaltarea ta pătimașă de a susține inepțiile adventist-laodiceene (cunoscute de fapt de frații de pe acest Forum), încerci ,,să mă îngenunchi în fața toxicei și omorâtoarei tale doctrine,, căreia, îi ești roabă după Psalmii 32.9.
Și în ultima ta postare (de deasupra), zici: Din cuvintele lui ELIHU: Iov 33, 6: Înaintea lui Dumnezeu, eu sunt semenul tău, și eu ca și tine am fost făcut din noroi. Astfel frica de mine nu te va tulbura, și greutatea mea nu te va copleșii.
Păi.. Iov 33.6.. sunt cuvintele mele ??? Ți-am mai spus, că și Zâmbetul expus pe Forum, spune multe - mie, îmi arată satisfacția ta.. pentru ce faci.. ca atunci când ai dirijat pe cineva să parcheze mașina, și după ce a intrat în zid, îi spui zâmbind: dă-te jos, să vezi ce ai făcut!
Poate că cineva (asemenea ție) se va întreba.. de unde atâta încumetare din partea unui ticălos ca mine, să facă asemenea afirmații?? ..deranjante pentru.. un ignorant ???
Pentru că și eu am fost ca tine, ÎMPOTRIVITOR = PROST duhovnicește (nu biblic, după Matei 5.22 = ra-ca (lb.greacă) = gol, fără valoare, nânsemnat, fără judecată. Duhovnicește, prost = împotrivitor!
Prin Harul Cerului, când am cunoscut și primit SĂRBĂTORILE = RÂNDUIELILE CERULUI (desființate de adventismul-laodiceean apostaziat), în adunarea... după Isaia 33.20 (Privește Sionul, cetatea sărbătorilor noastre! Ochii tăi vor vedea Ierusalimul ca locuință liniștită, ca un cort care nu va mai fi mutat, ai cărui țăruși nu vor mai fi scoși niciodată și ale cărui funii nu vor mai fi dezlegate.), M-AM UMILIT și am sărit ca ars, de la Psamii 32.9, la 73.22-24 (eram prost și fără judecată, eram ca un dobitoc înaintea Ta. Însă eu sunt totdeauna cu Tine, Tu m-ai apucat de mâna dreaptă; mă vei călăuzi cu sfatul Tău, apoi mă vei primi în slavă).
Cu toate slăbiciunile omenești, toți cei care țin Sărbătorile, mai mult lumești și mai puțin cerești, se află mai aproape sau mai departe de Cetatea cerească: Evrei 12.22:Ci v-ați apropiat de muntele Sion și de cetatea lui YHVH cel Viu, de Ierusalimul cel ceresc și de zeci de mii de îngeri, în adunare sărbătorească. Chiar nu cutremură acest verset pe adventiști și pe cei care au desființat Sărbătorile ???
Deși ți-am mai declarat din fiecare loc în care ne-am întâlnit incompatibitatea noastră religioasă, nu pot răspunde la persistența ta tupeistă, decât cu IUBIREA mea FRĂȚEASCĂ, pe care o am, sperând că BINELE va învinge:
1. (Ezra 8.22: Mâna Mântuitorului nostru este, spre binele lor, peste toți cei ce-L caută, dar puterea și mânia Lui sunt peste toți cei ce-L părăsesc.
2. Psalmi 119.71: Este spre binele meu că m-ai smerit, ca să învăț orânduirile Tale.
3. Romani 8.28: De altă parte, știm că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Mântuitorul, și anume spre binele celor ce sunt chemați după planul Său.).
Iată că din greșeală în greșeală.. de la o discuție de la un sfat pe care l-ai cerut, m-ai împins și am ajuns la o contradicție deranjantă (și pentru mine), .. prin credința că finalul va fi spre Slava Dreptății cerești, și spre binele tău și... cei în drept, să judece între oaie și oaie - Ezechiel 34.17!
Nu îți analizez obișnuința religioșilor de carismă a tuturor celor ce își susțin gândurile lor printr-un ,,stă scris mincinos,, (de multe ori, ca în cazul de față), cum ai făcut și faci și tu, chiar și acum.
Tu combați un ADEVĂR SCRIPTURISTIC, cu o prostie biblică cornilesciană, pe care, dacă o puneai în paralel cu Biblia ortodoxă, vedeai că CEVA ESTE PUTRED la Cornilescu (ceva este schimbat de om). Așadar: tu mi-ai dat o picătură de apă, să-mi arăți ce este oceanul - prin cuvintele tânărului Elihu, schimbându-le direcția în cazul nostru... deja bătrânei) - tu (arogantă), mi te-ai adresat pentru a mă înjosi, prin cuvintele adresate de Elihu (smerit în fața lui Iov.. înălțat de Elihu) - deci, Elihu DEMN, se prezintă ca mic și fără greutate, în fața lui Iov pe care îl recunoaște mai mare și mai înțelept, Iov care nu va fi înfricoșat, și copleșit de neștiința tânărului. Tu soră Valentina, în aroganța ta, ai schimbat rolurile, și vrei să te așezi ca femeie pe piedestalul tău aerian, ca să mă judeci pe mine bărbat (a cărui valoare o vezi dar refuzi să accepți că nu ești în măsură să o stabilești) care, și de această dată, îți voi dovedi.. care dintre noi doi, se află cu picioarele pe PĂMÂNT.
Pentru a-mi demonstra UN FALS, tu citezi: - IOV 33.6: și EU ca și TINE am fost făcut DIN NOROI. Astfel frica de mine nu te va tulbura, și greutatea mea nu te va copleșii r11; schimbată de tine în postarea de mai sus (nr. 18646 ), sub forma gândirii adventiste: Astfel ura ta nu mă tulbură și greutatea înțelepciunii tale nu mă copleșește r11; trec peste aroganță, ca să-ți arăt unde duce ignoranța.
1. dacă tu crezi că ești făcută din NOROI, eu nu accept o așa EROARE în dreptul Creatorului Meu, de trei ori Sfânt;
2. scoțând esențialul înregului verset 6: Înaintea lui Creatorului EUsunt SEMENUL TĂU, și EU, ca și TINE, am fost făcut din NOROI ???
Ca SEMEN al tău, trebuia să mă vezi cel puțin ca pe tine dar.. tu.. vorbești fariseic! În ingnoranța ta, ca a tuturor care se bazează pe câte o singură Biblie, crezi cu tărie că ai Cuvântul lui Dumnezeu! Da! Dumnezeul lui Cornilescu și.. așa este! ..numai că, eu (personal), nu-l recunosc pe acest Dumnezeu care.. tu zici că te-a făcut din NOROI - eu nu accept, că eu am fost făcut CA TINE sau ca cei care cred ca tine.. din NOROI!
Chiar când am citit postarea ta, am simțit prin DUH tendința ta de a mă înjosi - mi-am pus talitul, am îngenunchiat ca de obicei (cu fruntea la podea) și, citind apoi.. ,,stă scrisul tău,, am primit lumina să văd Noroiul - din care tu zici că ești făcută!
Dicționarul Explicativ al Lb. Române arată că: NOROI = 1. Pământ amestecat cu apă și muiat; glod, tină; 2. Figurativ - Ceea ce murdărește și trebuie înlăturat; caracter, atitudine josnică, nedemnă; decădere morală; mediu decăzut, viciat. 3. Expresiv - A împroșca pe cineva cu noroi sau a zvârli cu noroi în cineva = a calomnia, a defăima pe cineva r11; adică, exact ce faci TU pe acest Forum (ca și pe altul, mai mult cu mine, ..pentru că îți cunosc bine ,,groapa cu NOROI,, din care eu am ieșit)!
Noroiul din acest verset mi-a exprimat mizeria pe care eu am văzut-o și am suportat-o în biserca adventist reformistă. NOROIUL este o MIZERIE, plină cu mizerii, în care o singură categorie de viețuitoare se simte bine - Leviticul 11.7.
Pentru a înțelege în profunzime eroarea biblică cornilesciană vechitestamentală (tradusă din ebraică), am început analiza PROFANĂRII Sfântului Cuvânt, ..de la Genesa 2.7 Creatorul YHVH, Suveran, A FĂCUT pe OM din TĂRÂNA PĂMÂNTULUI, i-a suflat în nări suflare de viață - OaFaR (sol, țărâna) MiN (din, de pe) Ha_AdaMaH (a pământului).
Frățește, nu ca fiind mai pregătit rabinic sau religios (chiar nu sunt pe cât de duhovnicesc am fost făcut nu prin meritele mele, de când am împlinit Apocalipsa 18.4), să vedem și analiza traducerilor, cum nu am mai auzit să fie cunoscută.. de la.. preoțimea pastoral predicatorească:
- Biblia Cornilescu: Iov 33.6 Înaintea lui Dumnezeu eu sunt semenul tău, și eu, ca și tine, AM FOST FĂCUT din NOROI - ..blasfemie calomniatoare în dreptul Creatorului Sfânt!
- BOR: Înaintea lui Dumnezeu eu sunt la fel cu tine și eu ca și tine AM FOST FRĂMÂNTAT din LUT - ..exprimare deschizătoare de ochi închiși de Satana! Lutul este pentru vase (de cinste și de ocară) - ca și noi (unii așa, alții altfel);
- Biblia Martorilor lui Iehova spune: - Iată că și eu sunt pentru Adevăratul Dumnezeu ce ești tu; din LUT AM FOST MODELAT și EU!
- Biblia în limba engleză: ..chiar și pentru un necunoscător ca mine, arată CLAR: From Clay = of the Clay = din argilă-lut. - argila este bună ca medicament (se bea, se suge, se mămâncă);
- Biblia Versiunea americană: Iată! Eu sunt conform dorinței tale în folosul Domnului Suveran (de mare folos Lui), din LUT AM FOST ÎNTOCMIT și EU!
- Biblia în limba ebraică (post babiloniană): mă depășește la acest verset - când va avea timp, și dacă Cerul îl va călăuzi să vadă această postare, fratele ichael Roman ne-ar putea ajuta cu o traducere.. în temere de YHV - în neputințele cunoașterii mele ebraice, eu înțeleeg: ..Mă_HoMeR r11; ceva.. un rod.. din pământ r11; omul Adam este un rod al pământului!
- Tanah = Vechiul Testament - Interlinear Scripture Analizer 2 basic: ..din ebraica în paralel cu o engleză (zic eu neprofanată de teologie), am înțeles: Iată! ca prețuire din partea mea pentru El - TOTUL, din pământ roditor (Mă_HoMeR - argilă-lut), am fost prelucrat (ascuțit, șlefuit - twitched), de altfel Eu (moreover I = altminteri Eu).
Așa am descoperit MULTE ÎNȘELĂTORII dogmatice, doctrinare și filozofice ale religiilor false, susținute.. cu Biblia..în mână, de cei de pe calea pierzării!
Așa, cu umila mea pregătire filologică, fără pretenția blasfemiatoare de a avea DARUL VORBIRII în LIMBI, doar cu ajutorul și călăuzirea DUHUL ADEVĂRULUI, după logica și umilul meu discernământ duhovnicesc, TRADUCEREA MEA este: Iată că și eu prețuiesc la fel ca tine pentru Creatorul Totului, din LUT am fost întocmit și eu.
Dacă ai fi cinstită și ai respecta valoarea acestui Forum (fără să accesăm relele inerente lumii acesteia), pe care navighezi numai ca să întinezi (să destabilizezi) credința celor temători de Cer prin respectarea Rânduielilor-Sărbătorilor cerești, pe care încumetarea adventistă le-a desființat, ai fi luat de pe cea mai binecuvântată ramură a Forumului Melhisedec.. DESCĂRCĂRI, ..CEL MAI BINECUVÂNTAT FRUCT, ..BIBLIILE... ONLINE !!!
Doresc tuturor Pace și binecuvântări!
<< ADEVĂRUL FĂRĂ DRAGOSTE ESTE O ÎNȘELĂTORIE; DRAGOSTEA FĂRĂ ADEVĂR ESTE O ILUZIE >>
Deconectat
18656. Postat la 12/06/2012 06:53 - 4708z17h59m
Rog pe Isus , să ștergă această intervenție a mea care, s-a vrut altceva, și s-anțeles altceva. El cunoaște cel mai bine ce-am vrut să zic. Am inima curată și pot zice ca Iosif, parafrazând: nici măcar nu mi-a trecut prin minte să semăn vânt.
Iertare.
Iubiti frati revin activ pe portal dupa o mica pauza (nu am avut atat acces la internet in ultimul timp) si cu parere de rau observ ca principala ocupatie in ultima perioada este "hai sa vedem cine e cel mai bun in contraziceri"...
Va rog frumos sa treceti peste problemele pe care le-ati intampinat si sa ne reamintim ca nu vom lua problemele acestea cu noi in cer...sau daca le indragim atat de tare incat nu ne putem despartii de ele singura cale este sa ne pierdem mantuirea...ceea ce nu vrea nici un membru al acestui forum dupa cum stim!
Intre timp a venit vara. As vrea sa stiu ce noutati mai aveti referitor la timpul liber. Eu, spre exemplu am un program foarte aglomerat deoarece dupa ce ma intorc de la servici am mult de lucru acasa ...insa asta nu ma opreste de la bucuria verii
Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
pe mine ma chinuie amarata asta de disertatieeeeee......imi vine sa o i-au rasna, m-am cam urat de atata scoala....si apoi sa mai fac doctorat mi-a spus un prof...i-am spus ca il fac eu in domeniul babysitter, sa stea linistit
"...iarta-ma ca vin prea des in fata Ta pentru a cere....si prea rar pentru a da..."
Multe binecuvantari . Vreau sa salut pe aceasta cale fratii care ma cunosc si cu care nu am vorbit de mult timp.Domnul sa va binecuvinteze pe fiecare acolo unde va aflati si El sa va umple inimile de bucurie,implinind intru totul voia Lui. Nelutu. Madrid
Pazeste-ma ca lumina ochiului ,ocroteste-ma la umbra aripilor Tale..!
Deconectat
CorneliuS (detalii numai pentru membrii conectaţi)
18666. Postat la 13/06/2012 20:20 - 4707z4h32m
Pace Nelutu, Domnul sa te binecuvinteze! Si la Madrid a venit vara?
"Răsplata smereniei, a fricii de Domnul, este bogăția, slava și viața"
Frate nelutu cam pe la inceput cand au aparat ciresle prin Resita , un kg costa undeva la 40 Ron , acum sunt mai ieftine , dar cat de curand ciresele de romania o sa ajunga o delicatesa , ex .Caviar.Eu le consum gratis ca are tata socru ciresi destui . Slava Domnului ca s-au facut cateva anul asta .Multa Pace frate drag .