Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 6
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Diverse | Chat
Pagina 47 din 95 << < 44 45 46 47 48 49 50 > >>
Deconectat RE: Chat
lisha
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
19528. Postat la 02/09/2012 06:24 - 4626z17h54m
Am si eu o rugaminte daca sepoate unii scrieti in alte linbii unele lucruri.....ar fi bine ca in paranteza macar sa fie scris pe romaneste, sa pricep si eu atunci cand citesc....am timp putin de citit pe formu, macar acel timp sa-l petrec cu folos intelegand ce citesc nu cautand pe altundeva ce inseamna

de ex:Cit despre Yom Teruah;trebue vestita cu sunet de shofar; nu este Yom Shofar

eu de aici nu am inteles mare lucru.....

"...iarta-ma ca vin prea des in fata Ta pentru a cere....si prea rar pentru a da..."
Aurelc
19529. Postat la 02/09/2012 08:20 - 4626z15h58m
Bun găsit tuturor celor ce mi-au (ne-au) dus dorul și multă pace și binecuvântare celor de aproape și celor de departe! Uite soră Lavinia că se mai întorc din concedii câte unul-altul smiley

Mi-a fost dor de voi și v-am purtat în inima și rugăciunile mele ca acest spațiu virtual să fie folositor cât mai multor oameni care ajung pe aici.

Domnul să ne ajute tuturor să contribuim la mântuirea altora pe această cale!

P.S. Lisha, citind ce ai scris mai sus, mi-am amintit că și eu am fost neliniștit mai demult de asemenea probleme cu care ai spus că te confrunți pentru că fenomenul ăsta e de un pic de vreme deja pe aici și am concluzionat cu următorul verset pentru majoritatea cazurilor ( sunt și excepții dar se "vede de la o poștă" excepția...!):
Citat VDC:
1 Timotei 1:7
Ei vor să fie învățători ai Legii, și nu știu nici măcar ce spun, nici ce urmăresc.

Pfoah... crede-mă că uneori îmi pare așa de rău că unii s-au născut români dar nu știu care e diferența între a propovădui Evanghelia mântuirii și a propovădui limba ebraică.
Sunt mulți care strică inima celor care vor să vină la Domnul și să fie mântuiți, și să găsească lucrurile cu adevărat importante din Cuvântul Sfânt cu lucruri despre care nu i-am auzit pe Ucenici niciodată făcând uz de ele cum este acela al propovăduirii limbii ebraice. Am observat de ceva vreme că aceasta e metoda secolului nostru de a-i face pe ultimii câțiva cunoscători de cunoștințe valoroase să se despartă, să se facă anatema unul pe altul și să se creadă care mai de care mai sfânt. Și aici fiecare va trece sau nu examenul în funcție de lumina pe care o acceptă de la Bunul Dumnezeu. Doresc ca El să ne dea lumină și înțelepciune în orice lucru, pentru că doar înțelepciunea ce vine de la El este:
[ ... ], întâi, curată, apoi pașnică, blândă, ușor de înduplecat, plină de îndurare și de roade bune, fără părtinire, nefățarnică.-Iacov 3:17

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Lavi
19537. Postat la 02/09/2012 14:43 - 4626z9h35m
Ma bucur frate Ovidiu ca se intorc de prin vacante,concedii ,ei'... fiecare de pe unde au fost ...acum ca sunt pe la casele lor ,sa dea o mana de ajutor pe aici si..sa fim deci, plini de indurare si de roade bune ,rabdatori cu totii ,rabdatori in toate.
Imi place de sora Lisha ...e tare cu sofarul acela...dar' draga mea Lisha noi la sarbatoarea Trambitei (cand este luna noua) ne bucuram ,avem o cantare frumoasa care icepe cam asa,,Vesteste sărbatori'' ...

lisha
19556. Postat la 03/09/2012 06:26 - 4625z17h52m
Ovidiu, bine ai revenit!

Doamne mare-i gradina ta......Doamne iarta-ma dar......asa-i

Lavinia cunosc cantarile....

"...iarta-ma ca vin prea des in fata Ta pentru a cere....si prea rar pentru a da..."
Michael Roman
19557. Postat la 03/09/2012 06:49 - 4625z17h29m
ȘALOM, ĦAVERIM/ PACE, CONFRAȚI DE LEGĂMÂNT!

Mai periculoși mi se par cei care fie că apelează la limbile sacre, fie că nu, au ajuns să ocupe "foncții" (teologi, preoți, pastori, presbiteri) datorită setei lor de putere, sau pentru a primi slavă deșartă...

Mulți dintre ei nu au școli superioare și sunt niște complexați... Alții au școli superioare și sunt tot complexați. Ei nu mai studiază pentru că vor să afle răspunsuri la întrebări, ci pentru a-și fundamenta identitatea, care nu este în Mesia, ci într-o bucată de hârtie...

Mulți cred că dacă au absolvit și ei o facultate și și-au tras un dr. pe cartea de vizită au devenit experți în toate... Unii fac niște greșeli de ortografie de-mi îngheață mintea... Dacă nu știu chestiuni simple, întrebarea logică este: cum le vor înțelege corect pe cele mai complexe?... Am colegi la doctorat care vorbesc cu "m-am râs", "se merită", "se rentează"... Of, sărmanii!...

Anul trecut am tradus o carte: "Reformatorii...și copiii lor vitregi"... Acolo am întâlnit de două ori o frază: un mare teolog, doctor al Bisericii Catolice (o biserică bolnavă are nevoie - logic - de doctori...) recunoștea că îi era groază să dea nas în nas cu "pocăiții", că-l băgau ăia prin Scripturi și-l făceau harcea-parcea... Dar nici pocăința nu mai este ce-a fost...

Vai de voi, pământ și mare, că vă aburește Dracu' cu hârtii, fie ele bancnotele, fie ele diplomele goale...

Eh, mai este puțin și ajungem la sfârșitul istoriei...

Din El, prin El, și pentru El sunt toate lucrurile. A Lui să fie slava în veci! Amin.

Romani 11:36
Lucia
19563. Postat la 03/09/2012 14:08 - 4625z10h10m
Ce sa-i faci, a exista inseamna a fi supus criticii...nimeni nu este perfect!
Am sa aduc in scris cuvintele lui Edmund Burke:
"Aplaudati-ne cand alergam bine, consolati-ne cand cadem pe cale, incurajati-ne cand incercam sa ne ridicam de jos, dar, pentru numele lui Dumnezeu, lasati-ne sa trecem mai departe!"

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Lica
19564. Postat la 03/09/2012 15:23 - 4625z8h55m
Superb citatul sora Lucia smiley

Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
Lavi
19565. Postat la 03/09/2012 15:41 - 4625z8h37m
Ma bucur sora Lisha pentru ca stii cantarile ,frate Lica nici eu nu am cuvinte pentru citatul adus de sora Lucia ,asa ca spun si eu superb!

lisha
19601. Postat la 10/09/2012 07:43 - 4618z16h35m
Michael Roman, citeam pe ici pe colo pe forum ba ca ai tradus, ba ca traduci.....lucrezi la ceva editura?

Michael Roman
19602. Postat la 10/09/2012 10:51 - 4618z13h27m
@ Lisha

Nu, fac traduceri pe bază de comandă.
Dacă ai nevoie de consultanță în vederea elaborării vreunei lucrări de licență sau a unei disertații, sau editarea lucrării, astea le fac gratuit.

Din El, prin El, și pentru El sunt toate lucrurile. A Lui să fie slava în veci! Amin.

lisha
19604. Postat la 10/09/2012 13:40 - 4618z10h39m
am inteles, em terminat cu lucrarile deocamdata...mi-am dat si disertatia anul acesta smiley

cred ca e frumos sa cunosti o limba asa de bine incat sa traduci carti....
e de apreciat
credeam ca lucrezi la editura, eram curioasa de unele lucruri in legatura cu cartile smiley

Lucia
19607. Postat la 10/09/2012 15:54 - 4618z8h25m
Astept sa continuati la BOTEZURI, frate Michael.

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Michael Roman
19610. Postat la 10/09/2012 17:33 - 4618z6h45m
Soră Lucia,

Voi continua cu drag. Întrebările dvs. sunt pertinente și bine-venite. Voi formula un răspuns și-l voi posta în două-trei zile...dacă nu voi fi iarăși deconectat de la internet. smiley

Lavi
19612. Postat la 10/09/2012 18:21 - 4618z5h57m
Frate Michael ,multa binecuvantare sunt si eu ,,ochi '' pe postarile tale ,mai ales la botezuri ,multa putere si intelepciune de sus ,fiti binecuvantati cu totii ,sora Lucia ...intrebaririle tale sunt constructive ,multa binecuvantare.
Eu nu prea am timp sa scriu ( sa particip cu intrebari) dar gasesc o binecuvantare ,contribuirea pe acest portal al fratelui Michael ,mai ales prin eseurile pe care le-a scris .
Nu am cuvinte....Pacea sa fie peste voi.

Michael Roman
19613. Postat la 10/09/2012 19:02 - 4618z5h16m
Soră Lavinia,

Mulțumesc pentru încurajări. Acum, știind că postările mele despre botezuri sunt citite de două credincioase, voi fi chiar mai responsabil cu prezentarea lor...
Probabil voi schimba strategia discursivă...

Am terminat de tradus cartea "Cele două Babiloane". Cred că va apărea codex, pe suport de hârtie înainte de finele lui 2012, iar electronic chiar puțin mai iute, în funcție de editare și de finalizarea ilustrațiilor.
Varianta electronică va fi gratuită.

Din câte am remarcat pe unele bloguri, credincioșii vizați în textul cărții își pregătesc deja contra-argumente...

(Vai de mine, era să scriu că se opresc - absolut din întâmplare, desigur - lângă niște mormane de pietre...smiley )

Lavi
19618. Postat la 11/09/2012 14:16 - 4617z10h2m
Multa putere si sănatate pentru tot ceea ce faci ....astept nu nerabdare să citesc ,,Cele doua Babiloane''se vede clar ca studiezi la greu ,Sfantul Lui Israel să-ti răsplatească pe deplin frumoasa lucrare pe care o faci.

Lucia
19624. Postat la 13/09/2012 14:47 - 4615z9h32m
Peste taramul virtual, trec usor...si ma intreb:
Unde s-au ascuns azi fratii
Care discutau cu har?
Cine poate sa cuprinda,
Ce s-a scris , si ce se scrie?
Nu vreau somnul sa ne prinda
Sa citim ce altul scrie.
Pune mana, frate draga,
Scrie gandul tau curat
Si cu siguranta scumpe,
Domnul te va binecuvanta!
Eu am scris si tot voi scrie
Insa daca nu m-a ajutati,
N-o sa pot s-ajung la capat
Fara Trupul intreg, sunt mort!
Eu sunt mana, tu esti ochi,
El piciorul, tu esti gat,
El e urechea ce asculta...
Tu esti coloana ce sustine.
Duhul Sfant sa ne trezeasca,
Si sa dam Portalului viata! 13.09.2012 -Lucia

Michael Roman
19633. Postat la 14/09/2012 21:26 - 4614z2h52m
ȘABAT ȘALOM!

Dragii mei,

În lumina evenimentelor recente (sau în întunericul lor...) îmi voi schimba salutul pe care l-ați văzut unii dintre frățiile voastre "Se-aud pașii lui Mesia!..." cu "Mesia răsucește clanța!..."

Cine citește, să înțeleagă!...

Fiți binecuvântați!

Aurelc
19634. Postat la 15/09/2012 06:38 - 4613z17h40m
Frate Michael, mersi tare frumos pentru urările călduroase. Fie ca Cel prea Înalt să-ți facă și ție parte de binecuvântările Sale cerești și pământești!

Să ș tii că-mi place salutul tău, când l-am citit mi-am adus aminte de un verset:
Cantarea cantarilor 5:4 Dar iubitul meu a vârât mâna pe gaura zăvorului[...]
Deci m-am dus cu gândul la vremurile în care nu erau clanțe ci zăvoare. Și parcă-L văd în fața ușii cu mâna pe zăvor și "trage cu urechea" lipindu-și urechea de ușă și se întreabă "oare e gata robul meu, sau să mai zăbovesc o clipă ca să nu-l prind nepregătit"?...

Doamne, fă-ne conștienți de vremurile în care trăim!

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
costy
19642. Postat la 16/09/2012 16:15 - 4612z8h4m
Va doresc la toti dragi frati si surori in Domnul ca ziua aceasta care ne sta inainte si este Sarbatoarea Domnului, Sarbatoarea Trambitei ca Domnul sa va binecuvinteze si Domnul sa fie Bucuria si desfatarea noastra a tuturor care iubim Numele Lui Cel Mare si ascultam de EL.

Sunet de Shofar ---http://youtu.be/nYgNFHA22Ws

Si o frumoasa melodie care a-mi place foarte mult Referitor cu aceasta Sarbatoare Poruncită de Sfantul Lui ISRAEL , Binecuvintat sa fie numele Domnului ---http://youtu.be/HIiPqYUe3Bw

Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
Pagina 47 din 95 << < 44 45 46 47 48 49 50 > >>
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164650 vizite unice Powered by PHP-Fusion