Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 5
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Comportament, Etică și Practici în cadrul Bisericii | Despre Post
Pagina 2 din 4 < 1 2 3 4 >
Deconectat RE: Cum lucrează postul în noi?
ami
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
672. Postat la 26/10/2009 20:02 - 5668z2h2m
daniel78 a scris: Credeti caci prin post putem schimba hotaririle lui D-zeu cu privire la diferite lucruri in diferite circumstante.
Ex: Un prieten ne este foarte bolnav, credti caci prin post am putea misca mai mult pe D-zeu in privinta respectiva?
Asa o crezut si David,si s-a inselat....Dumnezeu cand ia o hotarare o duce la implinire....
Asa am sperat si eu,ca prin post si rugaciune il voi intoarce pe Dumnezeu din hotararea Lui,atunci cand cea mai buna prietena a mea era in suferinta;dar pana la urma tot voia Lui s-a facut...

Acum,daca ne gandim la niniveni,si nu doar la ei,ci si la evrei..cand erau la stramtorare si veneau si se smereau inaintea Domnului,El in bunatatea Lui ii ierta si le dadea biruinta.

Parerea mea e ca,daca postim pentru a cere indurare si iertare pt anumite greseli,El e bun si se intoarce din mania Lui;dar odata ce El o hotarat ca un suflet si-a sfarsit alergarea pe pamant,si ca e timpul sa-l cheme acasa,atunci nimeni si nimic nu il mai poate misca din hotararea Lui.

Fiti binecuvantati!

Soarele răsare nu ca să apună, ci ca să lumineze până apune!
fullban1
673. Postat la 26/10/2009 20:04 - 5668z2h0m
Pedro V a scris:
CITITI ISAIA 58 ! ACOLO SCRIE DEPRE CUM TREBUIE SA FIE POSTUL!!! SA NE AJUTE DOMNUL ISUS SA FACEM ASA !!! AMIN!
Din Isaia 58 : (5) si nu numai , se intelege ca evreii , aveau o singura zi de post total pe an .
Ieremia 36 : 6 , vorbeste de " ziua postului " si face trimitere la Lev. 16 : 29 ; 23 : 27-32 , care corespunde cu " ziua ispasirii ( iertarii ) , ocazie in care se cerea " smerirea sufletului " .

Pe timpul Mantuitorului , se practica postul de doua ori pe saptamana . Nu stiu daca era post total , adica fara mancare si apa , timp de 24 de ore .

Si in vechime se cerea de catre conducatori sa nu se manance nimic o anumita perioada de timp . ( de vazut 1 Samuel 14 : 24 - 46 ) .
Se stie ca apropierea de Domnul , consta in intrebarea adresata Lui prin Urim si Tumim . Dar atunci cand nu primeau raspuns , apelau la " sort" .
Mantuitorul spunea ca este nevoie de mult post si rugaciune . La ce fel de post se referea ?
Eliza
674. Postat la 26/10/2009 20:07 - 5668z1h57m
Haideți că vă cer și eu părerea în priviința unui fapt. E o paralelă la următorul verset:
Citat: Levitic 15: 28.Dupa ce va fi curatita de scurgerea ei, sa numere sapte zile, si apoi va si curata.
29.A opta zi, sa ia doua turturele sau doi pui de porumbel, si sa-i aduca preotului, la usa cortului intalnirii.

Noi nu mai aducem astazi jertfe pentru curatire(asa cum se aducea in a 8 a zi), deci, considerati ca se poate tine post intr-una din cele 7 zile(dinaintea celei de a 8 a) din versetul 28?
Lica
2026. Postat la 16/01/2010 14:12 - 5586z7h52m
Părerea mea este că cei care țin postul cu sac și cenușă nu greșesc, dar nu greșesc nici cei care îl tin fără sac și cenușă.

Ceea ce este păcat este încălcarea Legii lui Dumnezeu...sacul și cenușa nu este cerut în Lege (Tora) și nici în restul Scripturii. Este, după părerea mea, o tradiție...și tradiția nu este păcat atâta timp cât nu este împotriva Legii Tatălui.

Însă daca totuși vrea cineva să țină postul cu sac și cenușă nu trebuie să uite care este rolul lor într-un post...spun asta deoarece am auzit de niște practici care dau dovada că oamenii pun mai multă valoare pe materie (sac și cenușă) decât pe ceea ce reprezintă ele...

Un alt aspect care aș dori să fie discutat este cu privire la consumarea alimentelor și anume:

1. Se poate consuma apă într-o zi de post?
2. În cazul unor zile consecutive de post se consuma alimente și apă între zile (o masă seara)?

Aș dori să aduceți argumente din Scriptură însă dacă aveți cunoștiintă despre postul din poporul evreu cu privire la post sunt binevenite pentru cercetare. De asemenea aș vrea să luăm în considerare ca mai multe zile consecutive de post abținerea de la apă este posibilă o durată mult mai scurtă decât abținerea de la alimente (din câte știu eu omul rezistă maxim 7 zile fără apă și 40 fără alimente)

Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
CorneliuS
2037. Postat la 16/01/2010 18:48 - 5586z3h16m
In privinta sacului si cenusei, sunt de aceeasi parere cu Lica. Domnul sa-i binecuvinteze si pe uni si pe altismiley .

Dar daca cineva tine o zi de post, si nu face ceea ce scrie prorocul Isaia in cap.58 (" dezleagă lanțurile răutății, deznoadă legăturile robiei...împarte-ți pâinea cu cel flămând, și adu în casa ta pe nenorociții fără adăpost; dacă vezi pe un om gol, acoperă-l, și nu întoarce spatele semenului tău..."smiley, parerea mea este ca sa chinuit degeaba.

In legatura cu intrebarile tale Lica, nu cred ca se poate consuma nici apa, nici mancare intr-o adevarata zi de post. Ex.p.Esterei,p. de la Ninive, p. din ziua Ispasirii, p. lui Iov.

De postul lui Ilie, Moise sau Mesia, eu nu m-as lega pentru ca aici sunt niste cazuri speciale, aici cred ca este interventia lui Dumnezeu.
Un om simplu ca noi nu stiu daca ar putea rezista 40 de zile fara apa si mancare si fara ajutor de Sus.
Pace!
Lica
2038. Postat la 16/01/2010 18:55 - 5586z3h9m
În aceste puncte sunt și eu deacord cu tine frate. smiley

Referitor la Ilie, Moise și Mesia așa este...toți în momentul postului au avut o legătură cu Domnul cu totul specială.

Așteptăm însă și alte păreri, respectivi argumente. Am pomenit de postul de la evrei și dacă cineva are cunoștiință despre cum avea el loc deoarece am înțeles că aveau loc unele excepții referitor la consumul de apă (repet execepții)

ami
2039. Postat la 16/01/2010 19:37 - 5586z2h27m
In primul rând , contează foarte mult cum ne prezentăm înaintea lui Dumnezeu, și ce gânduri avem în inimă...

Un exemplu de oameni care s-au smerit ,și au postit într-un mod plăcut lui Dumnezeu (pentru că postul lor a fost primit și au căpătat ceea ce cereau, și anume viața ) cred că sunt cei din Ninive...

Iona 3:7 Și a trimis să se dea de știre în Ninive, din porunca împăratului și mai marilor lui, următoarele: "Oamenii și vitele, boii și oile, să nu guste nimic, să nu pască, și nici să nu bea apă deloc!

Iona 3:8 Ci oamenii și vitele să se acopere cu saci, să strige cu putere către Dumnezeu, și să se întoarcă de la calea lor cea rea și de la faptele de asuprire, de care le sunt pline mâinile!

Unii cred că dacă nu mănâncă carne într-o zi , sau dacă nu mănâncă dulce, țin de fapt post...
Deci părerea mea e că într-o zi de post , nu mănânci nimic, și nu bei nimic...
Dar am văzut un caz care mi s-o părut tare ciudat...și anume , o persoana deși ținea post , mesteca guma sub pretextul că din cauza postului are gust amar în gură...
In concluzie, nu trebuie să mâncăm nimic, și nici să nu bem nimic intr-o zi de post, dar despre gumă, ce credeți? smiley

Soarele răsare nu ca să apună, ci ca să lumineze până apune!
Lica
2040. Postat la 16/01/2010 19:58 - 5586z2h6m
Părerea mea este că, deoarece guma este dulce în special, acel zahăr intră în corp și se transformă în energie...deci rezultă că acea persoană a consumat aliment.

Pe de altă parte eu când mestec gumă mi se face și mai foame (mă refer în afara contextului unui post)...deci fratele probabil a dorit să își smerească trupul cât mai eficient într-o zi de post (adică să își provoace foamea...într-un timp mai scurt)...desigur că acest aspect cade din start smiley. Plus că postul înseamna smerenie...asa că dacă nu reușim să trecem peste "gustul amar"....nu prea am înțeles ce înseamnă postul. Partea cu guma sună ca și cum Iov s-ar fi așezat pe un fotoliu în post...însă știm că nu a fost așa.

Deci părerea mea este că nimic înseamnă....nimic. Cât despre excepții...sunt excepții și vom ajunge să discutăm și despre ele.

Cât trăim învățăm....însă tot în acest timp trebuie să și aplicăm smiley. Așa că...Domnul să ne ajute să putem face cât ne-a făcut de cunoștiință!

fullban10
2703. Postat la 29/03/2010 19:22 - 5514z3h41m
V-ati oprit, si era foarte bine venit un astfel de topic.
Urmau exceptiile.

Biblia are răspuns la toate intrebările.
avodah
2706. Postat la 29/03/2010 23:33 - 5513z23h30m
Din cate cunosc la evrei postul se imparte in doua categori: cel obligatoriu la Sarbatoarea Ispasirii, si cele cari sunt mai putin obligatoriu care reflecta zilele de jale ale poporului evreu.
In general la ei postul este fara mancare si fara apa, iar la cel obligatoriu nu este permis spalarea pe dinti, cea ce denota ca la restul este permis.
Exceptii ar fi cand cineva din cauza sanatati trebuie sa i-a medicamente zilnic , atunci este permis chiar daca este Sarbatoare.
Gasim pe Pavel postind 3 zile fara mancare si fara apa ; postul Esterei la fel 3 zile fara manacare si fara apa.
David postind 7 zile in 2 Samuel 12, in care nu se specifica daca nu a baut apa , dar tot ce este posibil , asa cum Lica zicea pana la 7 zile ar fi posibil, iar dupa aceea doar daca esti la nivelul spirirtual a lui Moise si Mesia smiley
Intersant ca Copilul lui David a murit dupa a 7-a zi si astfel ea incetat postul. Ma gandesc ca poate chiar din acest motiv Tatal nu a lungit boala , nu ca El nu ar fi putut intari pe David , dar omeneste cam acolo ar fi limita.
Am intalnit evrei care tin post doar o masa pe zi, alti se retin de la carne doar pe o perioada prestabilita de ei.
Ideea este ca postul sa te aduca intr-o stare de afectiune si constientizare mai adanca.
Cred ca de fapt Tatal nu are nevoie ca noi sa postim , ca atare este pentru starea noastra sufleteasca.

De aceea eu nu condamn daca cineva hotaraste in dreptul sau sa posteasca postul Esterei asa numit (adica fara mancare si fara apa)sau daca se abtine doar o masa pe zi.
Ma refer la posturi in afara de cel ordinat la sarbatoare.
O face pentru el. Daca acest lucru ii aduce beneficiu spirirtual atunci de ce sa zic ca nu este bine.
Orice facem sa o facem cu scopul de a ne apropia cat mai mult de Tatal, si sa incercam sa vedem dincolo de natura fizica a lucrurilor si anume "Natura spirirtuala".
Ma afecteaza pe mine daca cutare alege sa mestece guma sau nu cand posteste? Sunt eu in masura sa zic ca nu ii este benefic sau primit cea ce face?
Sa lasam gardurile firesti si sa intram in natuara spirirtuala a lucrurilor .
Un exemplu: Cand cineva vine la mine si ma intreaba frate am vazut pe fratele cutare mancand guma si doar ce mi-o zis ca posteste pentru oarecare cauza. Ce crezi despre aceasta?
Raspunsul meu ar fi : frate relatia lui cu Tatal este una personala. Astfel de intrebari ne scot din Pacea si din Prezenta Sa si ne aduc de la nivelul firesc de a vedea lucrurile .Sa cautam dragostea intre noi si acceptarea ca fiecare din noi suntem unici si o calatoarie individuala inspre ascensiunea catre Caracterul Sau.
Sa fiti binecuvantati, si sa ajungem sa ni se spuna: imi place ce Mesia vad in tine smiley

BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39

Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH
Dani
2731. Postat la 04/04/2010 18:26 - 5508z4h38m
FRATILOR SPER CA SA INTELES CUM TREBUIE SA POSTIM SI AR FI BINE SA PUNEM IN APLICARE CIT MAI DES POSTUL PT. A FI MAI APROAPE DE DUMNEZEU ,PRIN POST SUNTEM MAI SPIRITUALI MAI CURATI LA SUFLET INTR-UN CUVANT ESTE CA UN MEDICAMENT PENTRU SUFLETUL NOSTRU.AS PREFERA SA ADUCEM MAI MULTE ARGUMENTE BIBLICE DECIT ISTORIORE DIN ALTE CARTI CARE NU CRED CA REZOLVA PREA MULT DACA CAUTAM DOVEZI IN ALTA PARTE.DOVADA CEA MAI BUNA O GASIM IN SCRIPTURA,SPER CA NU AM SUPARAT PE CINEVA DOAR MI-AM SPUS PAREREA.

FITI BINECUVANTATI!
emanolake
2745. Postat la 05/04/2010 22:42 - 5507z0h21m
Dupa cate stim cu toti Mantuirea e personala daca ne luam dupa alti sau cautam sa cercetam biblia daca mai trebuie post, ne inselam. Datoria noastra este sa ne apropiem mai mult de Dumnezeu, si sa facem voia sa, eu unul cu cat tin post si sint mai multe ma intaresc in adevar, simnt o dragoste fata de Domnul si in perspectiva inveti mai bine cum sa umbli in adevar. Posturile sint pe mai multe categori: personale, pentru cauze sau pentru persoane. Personale sint pentru ca sa fi vindecat cat spiritual si trupeste, pentru cauze este ca sa faci cea ce este corect si sa faci binele, de exemplu sint persoane care pun inaintea Domnului daca este bine cea ce face in viata sa personala sau exterioara in societate si posturi pentru persoane care Domnul sai lumineze sau sai vindece sau altele ca sint multe cauze la o persoana, si toate se leaga prin credinta omului care posteste ca degeaba postesti daca nu crezi, sint multe persoane care se indoiesc sau asteapta imediat raspunsul si daca nu lau primit gata se descurajeaza, dar sa nu fim asa si sa nu gandim astfel de lucruri toate atarna de timpul Domnului el stie si el vede pe fiecare, el cunoaste si el va da raspunsul la timpul si momentul potrivit. In conformitate cu cat ati arati smerenia si umilinta fata de Dumnezeu cand postesti fie in sac cu cenusa sau fie fara sac, Domnul priveste la fiecare si asi arata marea bunatatea a sa si dragostea pe care o are fata de fiecare. As vrea sa relatez un cuvant ca sa se stie si sa se cunoasca de toti slujitori Domnului ca sa nu fim numai in posturi cu smerenie si sa ne aratam ca sintem cu umilinta in fata sa ci si in viata de zi trebuie sa umblam in adevar, smerenie,unilinta si in sfintenie, sa nu fim cu doua caractere sau doua fete ca Domnului nui plac astfel de oamnei, ci sa fim cum El ne doreste sa fim sfinti cum si el este sfint. Ar fi mai multe de completat in privinta postului si de caracterizat simbolul lui dar este bine ca fiecare sasi puna parerea cum vede postul, unul pe mine ma intareste mult postul si multumesc Domnului care El ami da putere sa pot o tine. Binecuvantat fie El Elohe Israel...
fullban10
2776. Postat la 07/04/2010 20:35 - 5505z2h29m
Unde sa caut in Biblie : IUDITA ?
Sola Scriptura.

Iudita, Intelepciunea 16 ??? Nu-i de-ajuns Biblia ?.

Da, acum am inteles .

Biblia are răspuns la toate intrebările.
abdon
4290. Postat la 15/11/2010 23:18 - 5282z22h46m
Un lucru care cred ca a fost omis, bun, dezleaga lanturie rautatii ... .
alt lucru, fara mancare, fara apa.

Nustiu daca s-a adus in vedere, in timpul postului, este corecta, vizionarea la TV, sau navigare pe net?

Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2

cautatorul
6891. Postat la 14/01/2011 09:48 - 5223z12h16m
Buna.
1.Postul poate fi tinut atunci cand simti
2.Postul nu inseamna sa nu mananci mancare usoara,fructe sau sa nu bei apa
3.Cat despre timpul de post cat doreste fiecare
Nu sunt reguli in privinta postului si nici model ,ia face identic ca personajele Bibliei .
Cand au postit ei,in ce imrejurari si de ce ?
De ce sa postim ,cand ,cum si cand ?Vom intelege fiecare atunci cand e nevoie.
Trebuie sa intelegem rolul si beneficile lui
nadia_mol
6901. Postat la 14/01/2011 17:45 - 5223z4h19m
...o mare parte dintre fratii( si surorile) pe care ii cunosc ,la sarbatoarea Ispasirii ,"apeleaza" la somn -adica dorm ffoarte mult ca sa treaca timpul mai repede pana asfinte soarele si astfel sa le fie mai usor sa posteasca

.......considerati acest lucru ca fiind "ok" ?
......adica inteleg ca e o zi de odihna, dar totusi ,cred ca din respect pt El si pt faptul ca la o astfel de sarbatoare beneficiem de nemeritata iertare a pacatelor din nestiinta ,am putea sa stam mai mult pe genunchi decat in pat .
bine-nteles asta e parerea mea .....poate cei mai multi vad opinia mea ca fiind " ridicola"....

YHWH sa ne binecuvinteze si sa ne lumineze pe ttoti !
costy
6921. Postat la 15/01/2011 16:46 - 5222z5h18m
Un post placut inaintea Lui Dumnezeu este adevaratul post din ISAIA 58 eu zc ca daca vom respecta, vom propasi pe calea Domnului si nici Domnul nu va intarzia sa ne raspunda la rugaciunile si cererile noastre .

Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
cautatorul
6987. Postat la 17/01/2011 09:49 - 5220z12h14m
Buna
Daca imi permiteti, va provoc la o intrebare. Care e rolul postului, ce beneficii aduce in viata omului?
Daca il intelegem vom sti cand, cum sa tinem postul
emanolake
6995. Postat la 17/01/2011 13:40 - 5220z8h24m
Care e rolu postului?

Iată postul plăcut Mie: dezleagă lanțurile răutății, deznoadă legăturile robiei, dă drumul celor asupriți și rupe orice fel de jug;

Așa vorbește Domnul oștirilor: Postul din luna a patra, postul din luna a cincea, postul din luna a șaptea și postul din luna a zecea se vor preface pentru casa lui Iuda în zile de veselie și de bucurie, în sărbători de voioșie. Dar iubiți adevărul și pacea!

Să nu vă lipsiți unul pe altul de datoria de soți, decât doar prin bună învoială, pentru un timp, ca să vă îndeletniciți cu postul și cu rugăciunea; apoi să vă împreunați iarăși, ca să nu vă ispitească Satana, din pricina nestăpânirii voastre.

Ce benefici aduce in viata omului?

Acolo, la râul Ahava, am vestit un post de smerire înaintea Dumnezeului nostru, ca să cerem de la El o călătorie fericită pentru noi, pentru copiii noștri și pentru tot ce era al nostru.

Dar chiar acum, zice Domnul, întoarceți-vă la Mine cu toată inima, cu post, cu plânset și bocet!

Și eu, când erau ei bolnavi, mă îmbrăcam cu sac, îmi smeream sufletul cu post și mă rugam cu capul plecat la sân.

Dar acest soi de draci nu iese afară decât cu rugăciune și cu post

Analizeaza subiectele pentru a vedea ce rol are si ce benefici aduce in viata omului lupta care este pe pamant e mare si avem nevoie de multe ori de putere de la Domnul pana ce si patriahi nostri si ucenici au tinut posturi, si chiar si in zilele de astazi striga glasul Domnului prin adunari la multi frati cand Domnul vorbeste prin gura prorocilor ca sa tina posturi persoanele care au mari lupte cu duhurile rele cu demoni care sint pe pamant..Postul este ca o hrana spirituala care cu cat ti post cu atat te intaresti in credinta si pe deasupra ati aduce mari bucuri cand vezi mana Domnului ca lucra si face semne, minuni si tamaduiri..
anny
8981. Postat la 05/03/2011 18:59 - 5173z3h5m
Pace tuturor!

Asa cum deja stim unii dintre noi, toate Adunarile din tara sunt indemnate sa avem o zi de post si rugaciune in fiecare zi de miercuri a saptamanii.
Domnul Dumnezeu sa lucreze la cauza poporului Sau ! Amin

Ferice de cei impaciuitori,caci ei vor fi chemati fii ai lui Dumnezeu ! Matei 5:9
Pagina 2 din 4 < 1 2 3 4 >
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164144 vizite unice Powered by PHP-Fusion