Deconectat |
RE: Cum lucrează postul în noi? |
Lucy (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
9028. Postat la 06/03/2011 11:00 - 5172z11h7m |
|
|
Isaia 58 Iata postul placut Mie:
,,Dezleaga lanturile rautatii, deznoada lanturile robiei, da drumul celor asupriti, si rupe orce fel de jug.
Imparte-ti painea cu cel flamand, si adu in casa ta pe cei nenorociti fara adapost, daca vezi pe un om gol, acopere-l, si nu intoarce spatele semenului tau."
Atunci lumina ta va rasari ca zorile, si vindecarea ta va incolti repede. Neprihanirea ta iti va merge inainte, si Slava Domnului te va insoti.
Atunci tu vei chema Numele Domnului, si El iti va raspunde si va zice: Iata-ma! " |
|
Deconectat |
anny (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
9051. Postat la 06/03/2011 13:35 - 5172z8h33m |
|
|
Arunca-ti painea pe ape, si dupa multa vreme o vei gasi iarasi!
Imparte-o in 7 si chear in 8, caci nu sti ce nenorocire poate da peste tine" Eclesiastul 11:1,2
Ferice de cei impaciuitori,caci ei vor fi chemati fii ai lui Dumnezeu ! Matei 5:9 |
|
Deconectat |
geana (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
9075. Postat la 07/03/2011 10:42 - 5171z11h25m |
|
|
Eliza a scris:
Haideți că vă cer și eu părerea în priviința unui fapt. E o paralelă la următorul verset: Citat: Levitic 15: 28.Dupa ce va fi curatita de scurgerea ei, sa numere sapte zile, si apoi va si curata.
29.A opta zi, sa ia doua turturele sau doi pui de porumbel, si sa-i aduca preotului, la usa cortului intalnirii.
Noi nu mai aducem astazi jertfe pentru curatire(asa cum se aducea in a 8 a zi), deci, considerati ca se poate tine post intr-una din cele 7 zile(dinaintea celei de a 8 a) din versetul 28?
Sora Eliza am ramas uimit la ce ai scris,si te intreb daca in Israel o Femeie sau Barbat care se facea necurat si nu aducea aceia jertfa mai era el sau ia curatiti tu spui ca acuma nu se mai aduc aceste jertfe,eu stiu ca Yesua nu mai vrea animale ca jertfa dar vrea jertfa buzelor[adica rugaciunile]si daca unele Biserici nu practica acestea rugaciuni specifice de curatire cum poate o Femeie sau Barbat sa se apropie de YHWH si de toate Sarbatorile Lui.
Shalom Tuturor celor care tin ADEVARUL curat |
|
Deconectat |
Aurelc (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
9079. Postat la 07/03/2011 11:59 - 5171z10h9m |
|
|
Frate geana, cred că te-ai uimit cam repede fără să te gândești la ce subiect ești și la ce s-a referit întrebarea lui Eliza pe care ai citat-o mai sus...
Eliza întreba dacă în perioada în care o fată/femeie este declarată de Cuvânt ca necurată este indicat sau permis să postească. NU era vorba de sărbătoarea Ispășirii, zi în care postul e obligatoriu și fără excepție.
Deci ea a privit o zi de post ca o jertfă nou testamentală și se întreba dacă în timp ce e cineva la necurăție poate să aducă asemenea "jertfe".. Cam asta am inteles eu din ce a scris Eliza.
Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P. |
|
Deconectat |
Dinu (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
9119. Postat la 07/03/2011 20:56 - 5171z1h12m |
|
|
,,Veniti binecuvantati Tatalui Meu de mosteniti Imparatia care va fost pregatita de la intemeierea lumii.
Caci am fost flamand si Mi-ati dat de mancat, Mi-a fost sete si Mi-ati dat de baut, am fost strain si Ma-ti primit,
am fost gol si M-ati imbracat, am fost bolnav si ati venit sa Ma vedeti, am fost in temnita si ati venit pe la Mine." Matei 25:34,35,36
,,Ceea ce face farmecul unui om este bunatatea lui" Proverbe 19:22 |
|
Deconectat |
9161. Postat la 08/03/2011 15:19 - 5170z6h48m |
|
|
Multumesc de corectare Frate Ovidiu Am inteles intebarile findca erau mai multe in context dar tot ramân mirat si nu inteleg la ceea ce ai spus Frate Ovidiu stiu de POST este o jerfa Nou Testamentala,unde este versetul cu aceasta jertfa findca eu n-am dat peste el,,Nu ca n-ar fi" dar timpul e de vina de multe ori.
|
Deconectat |
gershom (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
9325. Postat la 13/03/2011 15:31 - 5165z6h37m |
|
|
Postul este un act întâlnit și practicat în Sfintele Scripturi, și cred că și noi trebuie să-i dăm atenție în a-l practica. Efectul lui pe plan spiritual este de necontestat - vedeți postările anterioare.
Dar pe lîngă efectul absolut benefic sufletului, postul, în paralel are efecte benefice extraordinare și sănătății corpului omenesc. Aici nu mă refer la așa numitul "post" practicat de unii în anumite perioade ale anului (Paște , Crăciun) în care se abțin de a mânca carne, ouă, etc., dar mănâncă altele, ci mă refer la postul "negru" în care nu se consumă mâncare deloc. Am să enumerez doar câteva beneficii ale postului și poate mai multe detalii într-o viitoare postare la secția "Sănătate", ca să nu fiu prea mult off topic aici.
-Prin post dăm corpului timpul necesar de regenerare și purificare, deci o bună cură de detoxifiere a organismului.
-Metabolismul tinde să se regleze, reglându-ne astfel și greutatea normală, pofta de mâncare și vitalitatea.
-Postul, din punct de vedere medical, este și o calea naturală de vindecare a bolilor.
Deci, postul pe lânga că ne hrănește sufletul, trebuie ținut și pentru că ne curăță trupul și ne ferește de boli. 
Căutați pe Domnul câtă vreme se poate găsi; chemați-L, câtă vreme este aproape - Isaia 55:6 |
|
Deconectat |
9339. Postat la 13/03/2011 19:45 - 5165z2h22m |
|
|
Frate Geana, nu că ar specifica undeva anume că postul ar fi o jertfă neaparat. Dar din versete ca și cel pe care îl voi posta mai jos, ne cam putem imagina că ar fi vorba de așa ceva: Citat VDC Romani 12:1 Vă îndemn, deci, fraților, pentru îndurarea lui Dumnezeu, să aduceți trupurile voastre ca o jertfă vie, Sfântă, plăcută lui Dumnezeu: aceasta va fi din partea voastră o slujbă duhovnicească.
Dacă bine stau să mă gândesc, și cei din cetatea Ninive au stabilit mai bine să postească ei decât să aducă jertfe animale...că ar fi știut ei să aducă și animale ca jertfă, dar și-au dat seama că jertfa proprie e mai valoroasă decât a unui animal în anumite situații. Poate greșesc, dar ar fi și asta o idee.
Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P. |
|
Deconectat |
9350. Postat la 14/03/2011 07:52 - 5164z14h16m |
|
|
Multumesc de raspuns Frate Ovidiu nu te supara pe mine,fiindca am gasit in Deuteronomul si apocalipsa sa nu scot si sa nu adaug,Frumos citat adu ca jertfa trupul ca o jertfa vie.si lasa ca toti frati sa traga ei concluzile,,CUM'' fiindca eu cred ca in multe feluri putem aduce trupul ca jertfa,fiindca ai aratat la NINIVIENI,pe atunci chiar se aducea jertfe si sa ales postul,si postul il vedem in multe ocazii in vechiul testament,.
|
Deconectat |
Lucia (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
9433. Postat la 16/03/2011 16:41 - 5162z5h26m |
|
|
Vreau sa adaug si eu ceva la postarea fratelui Ovidiu...Postul din Ninive ne invata ceva...el a induplecat inima lui Dumnezeu, care dupa cum stim nu a mai nimicit cetatea, desi ea era sortita pierzarii si totusi POSTUL a adus pocainta , cu el iertarea si nu in ultimul rand SALVAREA. Asa lucreaza postul in noi...aduce pocainta si smerenie, rezolvare la probleme si chiar prin el putem indupleca inima Domnului.
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau. |
|
Deconectat |
lnedelea (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
11923. Postat la 13/06/2011 21:04 - 5073z2h3m |
|
|
Este interesant de analizat "ciudațenia postului" prin raportare la prima postare de la acest subiect cu nr. 77 "Postind ne apropiem de Dumnezeu". Oare este așa sau nu, deoarece nu se oferă nici o explicație, justificare sau referință biblică?
"Dacă crede cineva că știe ceva, încă n-a cunoscut cum trebuie să cunoască" - 1 Cor 8:2 |
|
Deconectat |
11993. Postat la 15/06/2011 21:22 - 5071z1h46m |
|
|
Frate Inedelea in ce consta dupa parerea ta ,,ciudatenia postului?
Apoi, postind este foarte adevarat ca ne apropiem de Dumnezeu!(experienta personala)
Pocainta a fost insotita de post...sa zicem ca nu ai gasit referinte clare ,dar nu se deduce ca postul te apropie de Domnul.
O referinta o aduso fr. Ovidiu in postarea de mai sus, apoi...ar fi necesar sa experimentezi personal postul si atunci cu siguranta vei intelege.Sa ai multa pace!
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau. |
|
Deconectat |
lnedelea (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
11994. Postat la 15/06/2011 22:52 - 5071z0h15m |
|
|
Oricine a postit în viața lui știe că postind ne apropiem de Dumnezeu dar lipsesc explicațiile necesare înțelegerii acestui "fenomen". Provocarea mea era de a-i "mobiliza" pe frați/surori să găsescă explicația cu referinețe biblice...
Dacă aș da eu direct răspunsul provocarea s-ar tremina repede și cu un mic efect...
Așa că haideți să analizăm, să gândim, să căutăm în scripturi explicația ... și, de ce nu, să-l întrebăm pe Stăpânul Nostru acolo unde nu înțelegem...
"Dacă crede cineva că știe ceva, încă n-a cunoscut cum trebuie să cunoască" - 1 Cor 8:2 |
|
Deconectat |
Avram_76 (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
11997. Postat la 16/06/2011 06:44 - 5070z16h24m |
|
|
Referintele biblice, de baza, la acest subiect sunt urmatoarele:
1.Deuteronomul 8:3 Astfel, te-a smerit, te-a lăsat să suferi de foame, și te-a hrănit cu mană, pe care nici tu n-o cunoșteai și nici părinții tăi n-o cunoscuseră, ca să te învețe că omul nu trăiește numai cu pâine, ci cu orice lucru care iese din gura Domnului trăiește omul.
2.Luca 4 cu 4: Insusi Yeshua rosteste, dupa un post de 40 de zile:
Isus i-a răspuns: "Este scris: Omul nu va trăi numai cu pâine, ci cu orice cuvânt care iese din gura lui Dumnezeu."
etc
Hrana pentru trup este vitala, practic nu se poate trai fara ea.Postul te face sa intelegi ca Dumnezeu si Cuvantul Sau sunt mai presus de ceea ce ni se pare noua ca este vital.
Postind, nu facem alceva decat sa ne intarim credinta in cel care este Stapan peste absolut toate lucrurile.Un post de 40 de zile, este ceva extraordinar, dovezile biblice arata ca doar 3 oameni au reusit asa ceva, prin credinta nestramutata in Creator.
Atat de slaba este credinta unora incat nu mai postesc deloc.Acest lucru este devastator pentru credinta omului, pentru increderea ce si-o pune in Dumnezeu.Pentru a preintampina asa ceva, Dumnezeu proclama in fiecare an o zii de post obligatorie (Iom Kipur).
Daca ne gandim si la faptul ca in Apocalipsa 13 ni se vorbeste despre o interdictie teribila care se va impune intregii populatii" nu vei mai putea cumpara si vinde", este clar ca aspectul hranirii va fi unul dintre cele mai afectate, deoarece de hrana avem nevoie zilnic.Nu-mi imaginez cum vor rezista in acele timpuri, pocaitii care nu postesc niciodata si care nu sunt deprinsi cu postul , cu referinta biblica care nu au experimentat-o "omul nu traieste numai cu paine ci cu orice cuvant care iese din gura lui Dumnezeu".
Sa luptam pentru credinta care a fost data sfintilor odata pentru totdeauna!!!!! |
|
Deconectat |
12054. Postat la 17/06/2011 15:40 - 5069z7h28m |
|
|
Noi chiar avem o sarbatoare in care postim si ne smerim sufletele, Sarbatoarea Ispasirii, iata o dovada clara ,cum lucreaza postul in noi si ce rezultate aduce!
|
Deconectat |
danut_calimanescu (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
12566. Postat la 09/07/2011 23:38 - 5046z23h30m |
|
|
Pace, postul e o zi de mijlocire sau de jerfa ? |
|
Deconectat |
12581. Postat la 11/07/2011 14:10 - 5045z8h58m |
|
|
Pace și mă bucur să ne revedem Demult nu ai mai postat frate Dănuț!
Părerea mea e că postul ( noi discutăm aici despre postul plăcut Domnului, nu de metode de slăbire sau mai știu eu alte motive pot fi atribuite postlui...) înseamnă în primul rând atitudine. E o formă mai profundă de a comunica ceva fără cuvinte înaintea Celui Prea Înalt.
În această ordine de idei, oamenii lui Dumnezeu s-au smerit pe ei înșiși, uneori pentru cauze proprii, alte ori pentru cauza altora înaintea Domnului. ( cetățenii din Ninive, Daniel și prietenii lui, Domnul Isus, etc.) Deaceea consider că atunci când cineva postește pentru el însuși el se sacrifică ( se jertfește) pe sine în forma aceasta. Dar dacă o face pentru altcineva, atunci se jertfește pentru persoana/ele respectivă/e.
Cam aceasta e foarte pe scurt ideea pe care o ridicase Eliza mai sus și întreba dacă e sau nu indicat ca cineva care se află într-o stare de necurăție ar fi recomandat să postească. Deci postul nu aș spune că e neaparat o jertfă ci o metodă de comunicare cu Dumnezeu, dar care în felul acesta se face jertfind ceva( abținându-ne de la mâncare, băutură) și anume plăcerea sau chiar nevoia de a consuma hrană și băutură.
|
Deconectat |
abdon (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
12582. Postat la 11/07/2011 18:25 - 5045z4h43m |
|
|
Cum obisnuiesc evreii sa posteasca, sau cum declara istoria ca posteau fariseii, pe vremea lui Pavel? Intreb sincer, ceva sumar, am inteles ca posteau doua zile pe saptamana (nustiu care sunt acelea, si de ce anume, doar acele zile, si de ce un numar de doua zile pe saptamana )
Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2
|
|
Deconectat |
anita (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
12806. Postat la 24/07/2011 20:37 - 5032z2h31m |
|
|
deysimoni a scris:
DE CE NU TREBUIE MANCAT NIMIC IN ZIUA RESPECTIVA -doresc raspun prin verset Biblic.Multumesc mult.
În Iona 3:7-10 gasim scris că "Oamenii și vitele, boii și oile, să nu guste nimic, să nu pască, și nici să nu bea apă deloc!". Deci cererea pentru post inseamnă după scriptură că nu trebuie mâncat deloc.
ANA |
|
Deconectat |
Estera1 (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
16434. Postat la 18/01/2012 17:54 - 4854z4h13m |
|
|
Postul are drept scop sa ne inmoaie inima,sa-o dispuna la o pocainta sincera. Postul este cu adevarat folositor pentru fiecare din noi, suntem atat de slabi,sovaitori, atat de mici in lucrurile bune. Avem nevoie de lumina,de ajutor de iertare.
Postul ne ajuta la curatirea sufletului,ne ajuta sa ne ridicam din indiferenta si amorteala care ne stapaneste adeseori,ne ridica la o stare activa si la o dragoste desavarsita fata de DUMNEZEU dar si fata de aproapele nostru,la o iubire plina de bunatate. Postul ne aduce la o stare placuta Domnului dar rezolva si problemele apasatoare.
Multa pace de la CEL ce poate da pacea. |
|