Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Fiecare din voi să cinstească pe mama sa și pe tatăl său, și să păzească Sabatele Mele. Eu sunt Domnul, Dumnezeul vostru".
Leviticul 19:3

Cugetarea zilei
"Respectarea Sabatului înseamnă odihnă pentru trup și creștere spirituală pentru omul lăuntric."

Ovidiu A. Cosma

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 5
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Comportament, Etică și Practici în cadrul Bisericii | Despre Post
Pagina 4 din 4 < 1 2 3 4
Deconectat RE: Cum lucrează postul în noi?
Nica Schirod
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
16444. Postat la 19/01/2012 13:40 - 4853z8h12m
Un topic interesant, greu de explicat și din cale afară de filosofic.
De fiecare dată când apărea o postare nouă, o lecturam cu foarte mare interes, mă repezeam de multe ori să îmi dau și eu cu părerea, apoi constatam că sunt zeci de păreri dar totuși mai trebuia explicat și răspuns la întrebarea: Cum lucrează postul în noi?

Acuma și eu îmi voi aduce aportul la acestă întrbare. Cu două zile în urmă mă aflam în cabinetul unui NUTREȚIONIST și discutam despre niște alimente pe care eu nu ar trebui să nu le consum acum, întrebarea mea a fost de ce, pentru că au în componența lor, ce trebuie numai de cât corpului nostru, am primit un răspuns ce mă depășea în pimul impact, dar deschizându-mi apetitul spre dezbatere-a acestui topic și din partea mea.

Iată ce lămurire mi-a dat nutriționistul: Fiecare corp omenesc are un cod special; codul vieții, acest cod deține imformația a toate comenzile, tot ce este în corpul nostru, merge după informația acestui cod.
Dacă noi greșim ceva și nu este compatibil codului vieții noastre, mă refer la mâncare, fără voia noastră, fără să ne dăm seama, corpul nostru intră în alertă, se dă alarma și toate punctele vitale recepționează cu spăimă.
În cazul nostru, când noi postim și nu am mâncat la ora când trebuia, toate simpțurile noastre întră în alarmă, ce se întâmplă, noi de fapt nu știm asta, dacă nici a doua masă lipsește se dă și mai mult alarma și corpul nu mai furnizează tot necesarul de calorii ca de obicei, asta în termeni pe care noi nu îi stăpânim însamnă Stresarea corpului.

Așa cum se zice că Duhul Sfânt intervine pentru noi, iar noi nu ne dăm seama de multe ori, asta se întâmplă atunci când noi vrem să venim înaintea Domnului cu o zi de post, credem că este jertfă numai din cauză că flămânzim și unii foarte greu pot să aducă o zi de post, dar tot fără să știm noi, fără să ne dăm seama, întregă ființa noastră se trezește, dă alarma și zice că ceva nui în regulă.

Acuma a-ș înțelege de ce Niniveni nu au recurs la jertfe, ci au preferat postul general, oameni și vite, Dumnezeu la așa căință, nu a stat nepăsător, mă tot întrebam, de ce și vitele să posteacă?, doar nu au păcătuit vitele (animalele) dar și pruncii mici au trebuit să țină post, ce înțelegeau ei; nimic!, dar corpul pruncilor de și ei nu puteau deosebi dreapta de stânga, și al animalelor care nici nu înțelegeau nici nu li se putea explica, acest cod al vieții, striga împreună cu glasurile celor ce știau ce plan are Dumnezeu pentru ei, din cauza răutății care îi caracteriza.

O bucățică de concluzie: Ați găsit și voi și eu scris în Sfânta Scriptură, că funia împletită în trei nu se rupe. Ce vreau să zic prin asta; când am ajuns la concluzia, că trebuie să venim înaintea Domnului cu o zi de post, cu mai multe, dacă ce-a ce aducem înaintea Lui este și după voia Lui, atunci întreagă ființa noastră, conștientul și sub.conștientul nostru împreună cu mijlocirea Duhului Sfânt, ajunge la Tronul Milei și Harului Lui Dumnezeu și așa cum Dumnezeu nu a stat nepăsător față de Niniveni, sigur va asculta și glasul nostru, dar și glasul a tot ce ne depășește din noi.

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Deconectat RE: Cum lucrează postul în noi?
costy
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
16446. Postat la 19/01/2012 16:21 - 4853z5h31m
Am gasit o frumoasa prezentare a acestui subiect Referitor la Post a unui frate din america --http://youtu.be/nxBGnDeIJyo

Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
Pagina 4 din 4 < 1 2 3 4
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164065 vizite unice Powered by PHP-Fusion