Cand incepe postul ca ora dimineta sau de la ora 12 noaptea nu mai ai voie sa mananci?
Deconectat
RE: Postul
Nica Schirod (detalii numai pentru membrii conectaţi)
15925. Postat la 25/12/2011 22:05 - 4877z23h13m
Remus scumpul moșului, să ști că Biblia ne arată că ziua începe cu seara, deci o noapte și o zi, nu o jumătate de noapte, o zi și o jumătate de noapte, asta pe înțelesul meu și al tău este de două bucăți de noapte și o zi.
Dar dacă vrem să aducem înaintea Domnului o zi de post, trebie să fie după șablonul Biblic, deci de înainte de apusul soarelui și până mâine după apusul soarelui, asta se numește o zi de post:
Acum voi aduce un argument din Sfânta Scriptură, despre o zi de post: Leviticul 23: 32. Aceasta să fie pentru voi o zi de Sabat, o zi de odihnă, și să vă smeriți sufletele în ziua aceasta; din seara zilei a noua până în seara următoare, să prăznuiți Sabatul vostru."
Dumnezeu să te binecuvinteze pentru că te interesează adevărul Biblic.
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
nicaschirod a scris:
Remus scumpul moșului, să ști că Biblia ne arată că ziua începe cu seara, deci o noapte și o zi, nu o jumătate de noapte, o zi și o jumătate de noapte, asta pe înțelesul meu și al tău este de două bucăți de noapte și o zi.
Dar dacă vrem să aducem înaintea Domnului o zi de post, trebie să fie după șablonul Biblic, deci de înainte de apusul soarelui și până mâine după apusul soarelui, asta se numește o zi de post:
Atunci aș vrea să vă întreb, cei de la polul sud sau polul nord când ar trebui să înceapă postul că la ei o jumătate de an e zi si o jumătate de an e noapte?
Lăudat să fie Domnul!
Deconectat
16830. Postat la 09/02/2012 21:55 - 4831z23h23m
Dragă frate Dumitru, da ai dreptate, numai că atunci când îi ziua, cel puțin cam jumătate de oră se înserează, nu se întunecă, se vede omul bine, iar când este noapte, tot la fel se vede puțin, nu răsare soarele dar tot se vod zori de zi și tot la fel omul se vede la o distanță considerabilă.
Documentați-vă că nu este greu.
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
Vă mulțumesc pentru răspunsul dat de dumneavoastră.
Aș mai dori să întreb cei care postesc și dorm 2-.3 ore în ziua cînd postesc le este primit?
Lăudat să fie Domnul!
Deconectat
17082. Postat la 24/02/2012 03:28 - 4817z17h50m
Scumpul meu frate Dumitru, ca să ne menținem tonusul așa mai senin, răspunsul meu la întrebare este cam pe aici ...
O zi simplă de post nu se poate, după Biblie, o zi întreagă trebuie să se compună: o seară/noapte și o dimineață/zi, acuma nu am găsit, nu este specificat ca 24 de ore să nu dormi, într-o zi, normal este ca noaptea care aparține zilei, sigur că dormi mai mult de 2 - 3 ore.
În afară de postul care este în Sărbătoarea Ispășirii, cred că postul se împarte în două categorii:
1) Postul preventiv, sau juruință și: 2) Postul făcut cu durere, de pildă atunci când pierzi pe cineva drag și ultima speranță este să capeți trecere înaintea Lui Dumnezeu, și să țil dăruească, să țil lase lângă tine, atunci nu cred că mai este somn în acel post. Dar Doamne ferește!!!
Cum se tine o zi de post am invatat si este sigur asa cum scrie in postarea 15925.a fratelui Nica.
Penrtru ca topicul este Postul vreau sa scriu ceva care pe mine personal ma nelinisteste si acum va spun de ce.
Am auzit in discutiile unor frati ca nu este nevoie sa postim,doar la sarbatoarea ISPASIRI (IOM KIPUR). iar in ceea ce priveste postul sa luam exemplul din Isaia.cap.58.vers 1-5. unde scrie Iata postul placut mie..
I-mi este foarte greu sa scriu dar,in familiile noastre se posteste prea putin sau chear de loc.
In adunarile noasre este la fel.
Noi venim inaintea Domnului cu atatea cauze,pentru unitate,sa lucreze in familie la cei dragi ai nostri,sa vindece bolnavi,sa intoarca suflete la pocainta la adevar,dar noi ce facem stam nepasatori acum cand avem o libertate asa de mare,
Credeti ca este suficient sa postim doar la IOM KIPUR ?
De aceea fiecare face cum crede el ca este bine si NU cum este scris si cum cere DUMNEZEU.
Cand eram copil si eram la alta credinta la noi in familie se tinea o zi pe saptamana post si cei mici si cei mari.
Postul are drept scop sa ne transforme,sa ne inmoaie sufletul,s-al dispuna la o pocainta sincera si neprefacuta.Postu este folositor pentru fiecare din noi,pentru ca suntem atat de slabi,atat de mici in lucrurile bune,suntem sovaitori,avem nevoie de ajutorul Domnului,de lumina,de iertare.Postul ne curateste atat trupul cat si sufletul,ne ridica din indiferenta si amorteala care ne stapaneste adeseori,ne ridica la o credinta activa si la o dragoste desavarsita,la iubire plina de bunatate si indurare.Postul ne ajuta sa indepartam ura,clevetirea si rautatea.Postul te ajuta sa fi nerabdator sa te intalnesti cu fratii te ajuta sa fi mai bun.
Domnul sa ne ajute sa meditam la aceste lucruri.AMEN.