Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Fiecare din voi să cinstească pe mama sa și pe tatăl său, și să păzească Sabatele Mele. Eu sunt Domnul, Dumnezeul vostru".
Leviticul 19:3

Cugetarea zilei
"Respectarea Sabatului înseamnă odihnă pentru trup și creștere spirituală pentru omul lăuntric."

Ovidiu A. Cosma

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 7
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Comportament, Etică și Practici în cadrul Bisericii | Despre Post
Pagina 1 din 4 1 2 3 4 >
Deconectat Cum lucrează postul în noi?
ami
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
77. Postat la 13/09/2009 00:40 - 5711z21h2m
Cum lucrează postul în noi?

1.Postul trebuie să ne facă mai folositori,mai eficienți în slujba Domnului și mai râvnitori de a veni în întâmpinarea nevoilor societății pierdute.Numai când viața noastră spirituală se bucura de "sănătate" și când Duhul Sfânt se află în controlul deplin al ei,credința va fi însoțită de putere pt împlinirea multor lucrări mărețe.

2.O viață de post și rugăciune îi separă pe "creștinii de ocazie" de cei gata să renunțe la tot pt Împărăția Cerească.Rezultatul va fi o hotărâre mai fermă,o consacrare mai deplină și o dorință crescândă de a fi cu Hristos.

3.Postind ne apropiem de Dumnezeu,apropiindu-ne de El,ne îndepărtăm de lume și de tot ce ea are să ne ofere.Rezultatul unei vieți de rugăciune și lepădare de sine va fi o prăpastie tot mai mare între adevărații copii ai lui Dumnezeu și cei necredincioși.

4.Păstrându-ne trupurile în supunere,prin cumpătare și lepădare de sine,câștigăm o coroană nevestejită ce va rămâne a noastră pe vecie!
Lepădarea de sine este o parte esențiala a postului.Însa un post eficient necesită mai mult decât lepădare de sine.Postul nu are nici o valoare spirituală dacă nu este precedat de credință.Când un suflet împovărat vine la Domnul cu credință,el va implora ajutorul divin în rugăciune fierbinte și sinceră.Această rugăciune făcută prin credință,împreuna cu lepădarea oricăror dorințe pământești,mișcă inima lui Dumnezeu.

Adevărații creștini sunt ca și nazireii,puși deoparte în mod special pentru slujba Domnului.După înălțarea lui Hristos,ucenicii au plecat în toată lumea cunoscută în aceea vreme ducând cu ei mesajul Evangheliei,pe care-l învățaseră de la Isus.Și noi,în generația noastră,trebuie să ne dăruim postului și rugăciunii ,lăsând la o parte orice povară pământească,astfel încât puterea lui Dumnezeu să poată curge prin noi,iar Împărăția Lui să fie proslăvită în întreaga lume.

Fiți binecuvântați!

Soarele răsare nu ca să apună, ci ca să lumineze până apune!
Deconectat RE: Cum lucrează postul în noi?
Aurelc
652. Postat la 26/10/2009 18:46 - 5668z1h56m
Bune indemnuri Amy ! Trebuie sa recunosc faptul ca personal am cam prea lasat-o moale cu postul...si se si vede ca ma simt mult mai slab in credinta față de inainte cand posteam mai mult ! Domnul sa-mi ajute sa ma pot apropia de El tot mai mult si cu post si cu rugaciune dar si cu traire !...

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
laura
653. Postat la 26/10/2009 18:57 - 5668z1h45m
eu propun o zi de post pentru credinta...caci e din ce in ce mai mica...Domane ajuta Tu necredintei noastre....

fratilor ar fi mai mare unitate...ar fi mai multe minuni, mai multa credinta daca ne-am unii cu totii in zile de post...sa nu lasam sa ni se strecoare printre degete aceasta dorinta a inimii noastre....Amy poti chiar tu sa incerci impreuna cu toti sa stabilesti ziua si sa anunti pe ceilalti....

Prin credinta totul este cu putinta!!!
Aurelc
654. Postat la 26/10/2009 18:59 - 5668z1h43m
Eventual sa se fac ceva sistematic, o programare pe care fiecare s-o poata retine ca altfel dupa cum observ eu comunicarea prin intermediul forumului e destul de greoaie...

Sa stabilim eventual o zi in luna, sau in saptamana ( dar asta cred ca va fi eventual mai greu pentru altii care mai sunt implicati si in alte asemenea lucrari si poate ca daca vor fi 2 zile diferite pe saptamana le va fi mai greu..) sa vedem ce parere au si altii.. :

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
laura
655. Postat la 26/10/2009 19:00 - 5668z1h43m
e o idee cum ar fi prima zi din luna postesc cei care pot pt un anume lucru...sau putem trage la sort niste zile...pe luna...si sa ne grupam insa asta este mai greu cel mai bine ar fi o data pe saptamana si in fiecare saptamana sa fie cate un grup de cateva persoane fiecare in functie de cum este disponibl sa se angajeze la asta
abdon
656. Postat la 26/10/2009 19:06 - 5668z1h37m
Iosif Onofrei a scris: E indicat postul în ziua Sabatului ?

Iosif, cunosc pe aici unul, sau chiar doi frati care postesc in Sabat. Si este frumos. Cinste lor. Dar Biblia nu porunceste sa postesti in fiecare Sabat.

Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2

ami
657. Postat la 26/10/2009 19:14 - 5668z1h28m

Eu aș zice că Sabatul este o zi de bucurie,de sarbatoare,in care trebuie sa ne veselim sufletele,deci....ramane la aprecierea fiecaruia daca postesc ,sau nu...dar parerea mea personala este k NU prea ii indicat postul in Sabat.

Domnul sa ne calauzeasca!

ady
658. Postat la 26/10/2009 19:17 - 5668z1h26m
O intrebare am pt voi fratiorilor: o zi de post cand trebuie inceputa si cand tr sfarsita? Care este perioada? de ex: de seara pana seara , de la 12 miezul nopti pana iar la 12 tot noaptea,de dimineata ........etc
ami
659. Postat la 26/10/2009 19:19 - 5668z1h24m
,,Astfel a fost o seara,si apoi a fost o dimineata :aceasta a fost ziua intai"

Deci o zi ,incepe cu o seara,si apoi o dimineata....in concluzie,eu cred k o zi de post trebuie inceputa de la asfintitul soarelui(cand incepe urmatoarea zi) pana la asfintitul zilei respective.

Domnul sa ne calauzeasca!

ady
661. Postat la 26/10/2009 19:24 - 5668z1h19m
Cristi, ai dat o idee ff buna ca sa ne unim mai multi tineri in post si daca se va face asa eu is unul dintre tineri care vor posti..............(ar fi bine ca cine ar mai vrea sa scrie pe forum ca vor sa se alature si sa se stabileasca cand va fi)
fullban1
662. Postat la 26/10/2009 19:26 - 5668z1h17m
Cristian , nu te supãra , dar cred cã postul propus pentru ziua de Șabat , nu este atât de indicat , ținând cont de faptul cã aceastã zi este și o zi de bucurie și veselie . Mã rog , a fost o pãrere personală, trebuie luatã ca atare .
abdon
663. Postat la 26/10/2009 19:27 - 5668z1h16m
sunt intr-u totul de acord cu iedidia, la fel sunt si frati in hunedoara. Nu cred ca e corect ca atunci cand este de plans, noi sa radem si viceversa (vs)

Sabatul nu e zi de doliu, sau de nenorocire, este o zi de bucurie.

Postesti un Sabat pentru Domnul, de multumire, si in al doilea, si in al treilea, dar bucurie cu familia, sa mananci impreuna cu ei, sau cu biserica, sa mananci impreuna cu fratii .... .

Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2

deysimoni
664. Postat la 26/10/2009 19:30 - 5668z1h12m
Buna
A trecut ceva vreme de cand nu sa dat un raspun (nu sa stabilit data) postului pe care sa-l faca biserica. Eu propun vineri(este sfarsitul saptamani urmand sa vina ziua bucuriei cu fratii -dupa cereri si rugaciuni sa ne bucuram si de odihna sabatului in armonie cu frati si binecuvantariile pamantului); sau joi (daca vineri credeti ca se mai poate consuma mancare calda - frati care nu incalzesc in zile de sabat-sarbtori). Dar eu incep cher de vinerea asta cine doreste il astept(o data pe luna barem fiecare in limita posibilitatii)
Intrebare:
DE CE NU TREBUIE MANCAT NIMIC IN ZIUA RESPECTIVA -doresc raspun prin verset Biblic.Multumesc mult.

Eliza
665. Postat la 26/10/2009 19:39 - 5668z1h4m
raspuns pt deysimoni: ESTERA 4:16.
Este considerat postul imparatesc, deoarece are o durata de 3 zile la propunerea imparatesei Estera .Nu se putea manca nimik nici la apusul soarelui pt ca cel care ar fi mancat ar fi facut-o la sfarsitul primei zile de post si inceputul zilei urmatoare astfel ca a-2-a zi nu mai putea fi considerata zi de post deoarece in seara cand a inceput s-a mancat . ISAIA 58:5 "...SA-si chinuiasca omul sufletul o zi?" si de aici se poate intelege din cuvantul "chinuiasca" ca era interzisa hrana !

Eu personal am optat o perioada de timp pt postul in sabat deoarece in timpul saptamini sunt prea multe de lucru si un post de genul este ora trei dupa masa si nu am avut timp sa maninc nu cred ca este prea eficient.in sabat putem sa ne indreptam preocuparile mult mai bine inspre unele probleme a caror rezolvare stim ca este numai la Dumnezeu.
deysimoni
666. Postat la 26/10/2009 19:40 - 5668z1h3m
Multumesc Eliza si sper sa primesc mul mai multe raspunsuri(daca se poate)
Pace
avodah
667. Postat la 26/10/2009 19:41 - 5668z1h2m
Apa este ingaduita intr-o zi de post?

BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39

Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH
ami
668. Postat la 26/10/2009 19:43 - 5668z0h59m
Păi, hai sa vedem...Moise a baut apa?

"Moise a stat acolo cu Domnul patruzeci de zile si patruzeci de nopti.N-a mancat deloc paine si N-A BAUT DELOC APA" (Exod 34:28)
...am ramas pe munte patruzeci de zile si patruzeci de nopti,fara sa mananc paine si fara sa beau APA...(deut.9:9)
iar a doua oara,cand a postit si a mijlocit pentru popor : ...m-am aruncat cu fata la pamant inaintea Domnului,patruzeci de zile si patruzeci de nopti fara sa mananc si fara sa beau apa...(deut 9:18)

Ilie a baut apa in timpul postului?
"El s-a sculat,a mancat si a baut;si cu puterea pe care i-a dat-o mancarea aceasta , a mers patruzeci de zile si patruzeci de nopti pana la muntele lui Dumnezeu ,Horeb." (1 Imp19:8)

exemplele pot continua...dar..parerea mea este ca daca tot vrei sa aduci o jertfa placuta inaintea Domnului,nu doar sa-ti chinui sufletul degeaba,adu-o fara "cusur"...

Fiti binecuvantati!

avodah
669. Postat la 26/10/2009 19:45 - 5668z0h57m
Tx . as vrea sa mai adug si din Iona3:7
....Oamenii si vitele ,cirezile si turmele sa nu guste nimic, sa nu pasca si nici sa nu bea apa!

Altceva..Postul trebuie facut in sac si cenusa sau nu neaparat?

Sau încă o întrebare legată de acest subiect: Credeti caci prin post putem schimba hotaririle lui D-zeu cu privire la diferite lucruri in diferite circumstante?
Ex: Un prieten ne este foarte bolnav, credti caci prin post am putea misca mai mult pe D-zeu in privinta respectiva?

BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39

Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH
deysimoni
670. Postat la 26/10/2009 19:47 - 5668z0h55m
daniel78 a scris: Postul trebuie facut in sac si cenusa sau nu neaparat ?

Parerea mea este ca postul il faci dupa cum doresti si ai nevoie in momentul respectiv.Poti sa-l ti si-n sac dar si simplu (obisnuit- cu ulei si cu fata luminata si nu posomorata.)
EX: Cand strigi la Dumnezeu posti sa ai un strigat de jale sau unul plin de incredere.Cand iti moare cineva drag rugaciunea ta este foarte dureroasa si iti vine sa te arunci in sac si cenusa , sa plangi si sa te rogi necontenit, iar cand vezi ca Dumnezeu te-a ajutat poti sa aduci o jertfa de multumire - o zi de post dar una plina de recunostinta si de multumire (cred ca depinde cel mai mult de situatia sufleteasca).

Pedro V
671. Postat la 26/10/2009 20:00 - 5668z0h43m
CITITI ISAIA 58 ! ACOLO SCRIE DEPRE CUM TREBUIE SA FIE POSTUL!!! SA NE AJUTE DOMNUL ISUS SA FACEM ASA !!! AMIN!

Pe Calea Credintei Sfintilor nu mergi ca repetentii si corigentii ci mergi ca Sfintii ,din har in har si din putere in putere!!!!!!
Pagina 1 din 4 1 2 3 4 >
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19163599 vizite unice Powered by PHP-Fusion