Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 7
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Comportament, Etică și Practici în cadrul Bisericii | Duhul Sfânt- Roadele și Darurile Sale
Pagina 1 din 5 1 2 3 4 > >>
Deconectat Hula împotriva Duhului Sfânt
Aurelc
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
4719. Postat la 24/11/2010 13:24 - 5274z9h45m
Dacă este cineva cunoscător al acestei învățături , să facă bine și să ne împărtășească și nouă ideea lui/ei aici la acest subiect.

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Deconectat RE: Hula împotriva Duhului Sfânt
beniamin
4788. Postat la 25/11/2010 12:55 - 5273z10h15m
Este un subiect foarte interesant si in acelasi timp foarte greu,dar eu cred ca daca Dumnezeu lucreaza in noi,atuncea nu ne va fi greu sa ne pazim de pacate,stiind ca numai Dumnezeu poate,caci noi suntem 0 fara el.Parerea mea,Duhul sfant este puterea lui Dumnezeu,daca cineva spune caci nu exista Duhul sfant,cum am mai auzit de cateva luni ,sau sa vorbesti urat impotriva Duhului Sfant,aceasta este hula improtriva Duhului Sfant,care eu cred ca despre acest lucru zice ca nu va fi iertat ,chiar zicand despre Duhul sfant lucruri nelegiuite.
Al doilea rand,eu cred ca si daca faci diferite pacate ,fie ele mari,fie ele mici,este o hula impotriva Duhului Sfant,dar care cred ca va fi iertate daca te marturisesti si nu mai pacatuiesti.
ex.Dumnezeu ne dat legi porunci si randuieli
Daca furi sau curvesti sau ucizi sau minti ,etc,este o hula impotriva puteri lui Dumnezeu care,El interzice aceste nelegiuri,asa ca este hula impotriva Duhului sfant.Dumnezeu sa ne ajute ca sa nu pacatuim inaintea lui,el sa lucreze cu vietile noastre.AMIN

Cine zice ca ramane in El,trebuie sa traiasca cum a trait Isus-1 Ioan1:6
pop jeniffer
4790. Postat la 25/11/2010 13:45 - 5273z9h24m
Interesant frate beniamin , dar daca acele pacate pe care le-ai enumerat tu (furtul , curvia.....) sunt hula impotriva Duhului SFANT atunci nici marturisindule nu se iarta, deoarece Biblia ne spune clar ca acestea nu se iarta niciodata .

Daca sunt versete unde aceste pacate sunt numite si hula impotriva Duhului Sfant va rog sa le scrieti smiley

,,Eu-zice Domnul-te voi invata,si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi,te voi sfatui si voi avea privirea indreptata asupra ta."

psalmul 32,8
beniamin
4793. Postat la 25/11/2010 14:33 - 5273z8h37m
Sora pop jenifer Dumnezeu sa ne deschida ochi si inima,eu am enumerat ceva foarte putin,si am spus cat de cat clar ,daca vreodata fura cineva,pe cine la hulit?pe Dumnezeu pt ca nu ia ascultat porunca,a hulit putearea lui Dumnezeu,dar sunt 2 pacate impotriva Duhului Sfant,cel putin asta este parerea mea,o hula cand vorbesti direct de rau Duhul sfant,a doua cand pacatuim impotriva lui Dumnezeu,direct am desconsiderat puterea lui Dumnezeu.Este un lucru si un subiect foarte vast,foarte interesant,dar hai sa ne dam toti cu parerea,fara sa lovim cu cuvinte pe unu,altu si sa ajungem la un numitor comun.AMIN

Lucia
4794. Postat la 25/11/2010 14:36 - 5273z8h34m
Dupa cum am vazut in evanghelii,Isus a recunoscut inspirarea Vechiului Testament de catre Duhul Sfant.
In primul rand El a recunoscut ca este Darul lui Dumnezeu . . ."CHEIA A TOT CE DUMNEEU ARE PENTRU NOI"(Matei 7:11;Luca 11:9-13
CE ESTE HULA IMPOTRIVA DUHULUI SFANT?
Este respingerea deliberata a manifestarilor Duhului Sfant,ca fiind cceva rau si din adancurile iadului.
Exemplu:Atunci cand Dumnezeu lucreaza in Biserica in diferite moduri : o vindecare ,o descoperire , o prorocie ,o vorbire in alta limba si spui ca Satana face aceste lucruiri,HULESTI DUHUL SFANT.
Versetele pe care vi le voi da ne furnizeaza o dovada clara din partea lui Isus insusi ce este hula impotriva Duhului Sfant:Matei 12:24-32;Marcu 3:22-30 si Luca 11:15-20

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
beniamin
4796. Postat la 25/11/2010 14:40 - 5273z8h29m
Exact sora Lucia,aceste lucruri hula impotriva Duhului sfant,se leaga foarte bine de cuvintele care am zis eu,si anume vorbind rau impotriva duhului,necrezand in lucrarile sale.Dumnezeu sa ne binecuvinteze.AMIN

avodah
4809. Postat la 25/11/2010 18:49 - 5273z4h21m
Si eu vad la fel ca si sora Lucia .
Totusi ,scriptura ne mai spune sa nu dam crezare oricarui duh.
In Apocalipsa gasim ca multi au fost inselati de astfel de duhuri.

BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39

Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH
pop jeniffer
4816. Postat la 25/11/2010 20:55 - 5273z2h15m
Frate beniamin iartama daca te-a ranit modul meu de exprimare , nu era intentia mea , ma grabeam si am incercat sa-mi scriu ideea cat mai pe scurt, te rog sa ma ierti daca te-am suparat smiley .
Idea mea era ca in ceea ce cunosc eu furtul si celelalte pacate inafara de cele de moarte nu se socoteau hula de aceea am si cerut sa mi se scrie versete din biblie daca ele dovedesc altceva decat ceea ce credeam eu .

,,Eu-zice Domnul-te voi invata,si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi,te voi sfatui si voi avea privirea indreptata asupra ta."

psalmul 32,8
emanolake
4820. Postat la 25/11/2010 21:23 - 5273z1h47m
Știm, în adevăr, că Legea este duhovnicească:

Te-ai înpotrivit lucrări Domnului ai hulit Duhul Sfînt, iei doar ce vrei si ceti place din lege si altele nu ai hulit Duhul Sfînt.
avodah
4827. Postat la 26/11/2010 02:48 - 5272z20h21m
Un exemplu ar fi atunci cand s-au apropiat de El si l-au intrebat cu ce putere face El aceste vindecari, este una demonica?
Astfel au alocat puterea Duhului Sfant demonilor, in loc lui Elohim.
Intreb cum sa facem noi distingere intre lucrarile Duhului Sfant si cele demonice?
Vedem ca vrajitorii lui faraon au putut face unele lucrari.

Se poate ca cineva sa faca vindecari in numelelui Yahshua, sau Isus, Jesus, si totusi sa nu fie din partea Duhului Sfant?

abdon
4831. Postat la 26/11/2010 06:15 - 5272z16h55m
Trebuie zile de starunita catre Duhul, sau catre Domnul, ca sa toarne dar de deosebire.

Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2

fullban10
4841. Postat la 26/11/2010 12:43 - 5272z10h27m
Avodah a scris daca se poate ca cineva sa vindece in Numele lui Isus........... Cu rezerva , ca s-ar putea sa gresesc, dar Luca 9;49,50 mi se pare ca raspunde la aceasta intrebare.

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Lucia
4872. Postat la 27/11/2010 15:15 - 5271z7h55m
Frate Avodah,la un moment dat ai spus ca intelegi ca mine,la ce te-ai referit?Ca apoi sa pui o asemenea intrebare.Nu ai citit referintele biblice...Daca le citeai nu mai o puneai.NICIODATA un duh necurat nu va pronunta numele ISUS pentru ca il arde,nu ai citit Cuvantul CA LA NUMELE JSUS DUHURILE RELE CAD IN LESIN?

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
avodah
4890. Postat la 27/11/2010 19:29 - 5271z3h40m
Sora Lucia am dat exemplul cand ei atribuiau lucrarile lui Mesia , demonilor.
Aceiasi ideie ce tu ai lansat. Din acest unghi inteleg ca si tine cea ce inseamna Hula impotriva DUhului Sfant.Nu a trebuit sa mai merg sa citesc referintele din moment ce am fost de acord cu Tine. Daca nu asi fi fost de acord probabil asi fi mers sa citesc referintele.
Intrebarea mea este tot atat de valabila.
Spre exemplu in Matei 7 o sa vina oameni care au scos draci in Numele Lui. Si El le spune ca niciodata nu i-a cunoscut.
Acum de ce duhuri au fost condusi acesti oameni , cand ne este clar ca nu au fost condusi de Duhul adevarului?
Cum de pe acesste duhuri nu i-a ars?
Daca la Numele Isus sau Yahshua Duhurile rele cad in lesin, cum de uni apostoli au venit la Yahshua, sa-l intrebe de ce unele duhuri nu li se supun.
Si El le-a raspuns ca unele duhuri nu ies decat cu post si rugaciune.
Deci prin alte cuvinte nu ajunge doar sa pronunti Numele , si ele vor lesina, cel putin nu in toate cazurile.
Si exemplele pot continua...

Lucia
4894. Postat la 27/11/2010 21:37 - 5271z1h33m
Ce este scris in Cuvant este da si AMIN!Nu la VOIA INTAMPLARII am dat referintele biblice din Evanghelii,zise chiar de gura lui Isus,pentru ca stiam ce urmeaza,SUBLINIEZ-NIMENI NU SCOATE DUHURI CU SEFUL DUHURILOR RELE ,NICI NU VINDECA CU CEL RAU.Cuvantul din Matei 7 este adevarat,vor fi multi prin care DUMNEZEU v- a vindeca,v-a face minuni,dar care nu au stat in ascultare,au cazut de la credinta...si cand va veni clipa judecatii,vor auzii glasul care le va spune: PLECATI DE LA MINE CA NU VA CUNOSC...SI VA VOI DA CATEVA EXEMPLE:Balam si Balac;Numeri 24 cu 4,proorocia preotului Caiafa;Ioan 11 cu 51,si putem avea ce scrie la1Corinteni 13-de la 1-3 daca nu vom sta in DRAGOSTE ,totul in zadar,Este foarte important sa nu hulim DUHUL SFANT,SI SA CEREM LUMINA IN CE CITIM,NU CEL RAU LUCREZA PRIN DUHUL SFANT.Asta se greseste la noi,privim cu suspiciune pe cel prin care se foloseste DUMNEZEU,dar El ne invata sa luam tot ce ni se pare bun,pentru a nu cadea in PACATUL HULIRII DUHULUI SFANT,In rest este treaba STAPANULUI.Nu m-am referit in mod literal la FOC,ci in sensul ..de a fugi din fata lui ISUS.

avodah
4899. Postat la 28/11/2010 03:32 - 5270z19h38m
Sora Lucia in intelegerea dmv. cum de acele duhuri nu au ascultat de glasul ucenicilor, care banuiesc faceau acele minuni in Numele Lui?Luca 9:37
Dmv. nu aveti nici un pic de indoiala, cand vine vorba de vindecatorii cei vedem la televizor ?
Incerc sa inteleg , cum pot acesti oameni actiona in plinatatea Duhului Sfant, si in acelasi timp predicand faradelegea.
Dmv. cum intelegeti aceste lucruri?
Ce intelegeti prin " Satan se poate preface intr-un inger de lumina"?

Lucia
4922. Postat la 28/11/2010 16:00 - 5270z7h10m
Era necesar sa cititi contextul,Isus vindeca un indracit la referinta dvs.,dupa cum am mai spus:Satana nu va vindeca si nu va elibera pe nimeni,s-ar distuge pe el insusi,NICIODATA NU A FACUT CEVA BUN,daca gaseste cineva in Cuvant,il rog sa-mi spuna.Minuni a facut:serpi,broaste,a inbonlavit pe Iov,v-a cobora foc din cer,dar acest lucru raneste,ucide,distruge,toate manifestarile de vindecari ale oamenilor faradelegi,sunt inselatorii,imita o vindecare,dar nu pleaca din persoana,ci se linistesc duhurile dand impresie tamaduitoare.
Duhurile rele nu au ascultat de ucenici,din cauza NECREDINTEI lor:Matei 17:14-21;Marcu 11-23.Si unii din ucenici au vrut sa cada foc din cer si Isus I-a mustrat,spunand ca nu a venit sa nimiceasca Luca 9:51.Cat despre manifestarile celor necredinciosi,nu ma intereseaza nimic,ei nu actioneaza cu plinatatea Duhului SFANT.
Satan se preface in inger de lumina,doar a fost inger de lumina,el este INSELATORUL,ANTICRISTUL,OMUL FARADELEGII.Acolo unde lucreaza el este URA,DEZBINARE,CERTURI,TOATE ROADELE FIRII.

avodah
4953. Postat la 28/11/2010 21:01 - 5270z2h9m
toate manifestarile de vindecari ale oamenilor faradelegi,sunt inselatorii,imita o vindecare,dar nu pleaca din persoana,ci se linistesc duhurile dand impresie tamaduitoare.

Sora aici imi este nelamurirea. Nu vreau sa ma aflu in "hula impotriva Duhului" si nici nu vreau sa cred o imitare , cazand in plasa celui ce inseala.
Avem nevoie de darul deosebirii duhurilor,asa cum sambataru a spus, pentru ca aceste duhuri pot imita o vindecare, ducandu-ne in eroare.
In acelasi timp nu vreau sa atribui lucrarea Tatalui, demonilor, aflandu-ma in Hulirea despre care vorbim.
Intrebarea ce ma framanta este: Este Duhul adevarului in acesti vindecatori la Tv. care vindeca in Numele lui , sau este o inselatorie , o imitare ,dupa parerea voastra?
Am cunoscut personal o persoana ,care nu mai poate umbla, si foloseste scaun cu rotile, si care s-a dus la unul din acesti bine cunoscuti vestiti vindecatori,care ii vedem si pe la Tv., si dansa mi-a spus ca omul respectiv, s-a rugat pentru ea in Numele lui Jesus, si dupa aceea s-a ridicat din scaun si a inceput sa umble , asa mai greu, dar umbla . Dupa cateva zile slabiciunea in picioare i-a revenit , si nu a mai putut sa umble din nou.
In ziua de azi este tot in scaun cu rotile.
Nu vreau sa Hulesc, si in acelasi timp ,ma intreb ce s-a intamplat?
Acesti oameni practica si invata faradelegea,in acordanta cu cerintele Legi, dar au credinta in Mesia.
Faptul ca se roaga in Numele Lui , si fac aceste vindecari in Numele Lui, nu-mi da dreptul sa ma indoiesc ,sau am tot dreptul sa ma intreb , fara sa cad sub cuvantul "Hula impotriva Duhului Sfant"????
Ce parere aveti?

Lucia
4957. Postat la 28/11/2010 21:30 - 5270z1h40m
Eu cred ca la aceasta intrebare a raspuns sora Valentina,iar DARUL DEOSEBIRI DUHURILOR exista in unele biserici ,eu cunosc persoanele.Cit priveste judecarea acestor lucruri,eu las pe DUMNEZEU SA JUDECE,pentru a nu cadea in PACATUL HULIRII,mai ales ca Domnul spune,ca proorocii mincinosi nu vor ramane in BISERICA LUI.

abdon
4963. Postat la 28/11/2010 22:24 - 5270z0h46m
In privinta celor scrise de Fr avodah, pot spune ca arata in Apoc. despre fiara ca va face semne si minuni, pana acolo ca va cobora foc din cer.

Adevaratii prooroci, si vindecatori, ii poti cunoaste si dupa faptele lor, nu poti numi un prooroc pe acela care calca si chiar nu cunoaste Legea lui Dumnezeu, ba chiar mai mult o defaimeaza, si ranjeste.

Un frate spunea ca intr-o biserica, un prooroc a proorocit: Poporule daca vei asculta de mine, voi lucra cu tine ca in filme! Normal ca pe tineri i-a bufnit rasul. Proorcul la a doua rugaciune a spus: Poporule de atatea ori mi-ai gresit si eu te-am iertat, si eu am gresit odata si tuuuu!

Mno, aici este o hula mare, numai am cuvinte.
Pagina 1 din 5 1 2 3 4 > >>
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164598 vizite unice Powered by PHP-Fusion