Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 7
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Comportament, Etică și Practici în cadrul Bisericii | Duhul Sfânt- Roadele și Darurile Sale
Pagina 1 din 4 1 2 3 4 >
Deconectat Nașterea din Duhul Sfânt (botezul)
Aurelc
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
7917. Postat la 03/02/2011 18:57 - 5203z3h47m
Se pare că târziu, dar nu prea târziu am observat că nu exita un subiect separat despre această temă, cu toate că tangențial au fost atinse la alte subiecte multe amănunte despre ea. Și fiindcă suntem la început de subiect, cred că este frumos să dezbatem câteva lucruri despre ce înseamnă "nașterea din Duh" cum se poate face, cine are parte de ea, ce trebuie făcut ca să ai parte de nașterea din Duh și așa mai departe. M-am gândit că e potrivit să postăm citatul din Ioan, în care însuși Mântuitorul vorbește despre acest lucru.
Citat VDC:Ioan 3:5 Isus i-a răspuns: rAdevărat, adevărat îți spun, că, dacă nu se naște cineva din apă și din Duh, nu poate să intre în Împărăția lui Dumnezeu.
6  Ce este născut din carne, este carne, și ce este născut din Duh, este duh.
7  Nu te mira că ți-am zis: rTrebuie să vă nașteți din nou.
8  Vântul suflă încotro vrea, și-i auzi vuietul; dar nu știi de unde vine, nici încotro merge. Tot așa este cu oricine este născut din Duhul.r1;

Apoi o să postez ceea ce a scris fratele geana dincolo, la darurile Duhului Sfânt, material care practic trebuie să se discute aici.
geana a scris:BOTÉZ, botezuri, s. n. 1. Ritual creștin de primire a cuiva printre credincioșii bisericii, însoțit de atribuirea unui prenume; p.. ◊ Expr. (Mil.) Botezul focului = prima participare activă la o lupta.
De unde vine Cuvintul Botez
1 Corinteni 12:12-13 și Romani 6:1-4 sunt pasajele biblice cele mai reprezentative pentru această doctrina. 1 Corinteni 12:13 spune: "Noi toți, în adevăr, am fost botezați de un singur Duh, ca să alcătuim un singur trup, fie Iudei, fie Greci, fie robi, fie slobozi; și toți am fost adăpați dintr-un singur Duh." Romani 6:1-4 arată de asemenea: "Ce vom zice dar? Să păcătuim mereu, ca să se înmulțească harul? Nicidecum! Noi, care am murit față de păcat, cum să mai trăim în păcat? Nu știți că toți câți am fost botezați în Yesua Mesia, am fost botezați în moartea Lui? Noi deci, prin botezul în moartea Lui, am fost îngropați împreună cu El, pentru ca, după cum Mesia a înviat din morți, prin slava Tatălui, tot așa și noi să trăim o viață nouă." Chiar dacă Romani 6 nu menționează în mod specific Duhul lui Elohim, aici sunt descriși credincioșii prezenți înaintea lui Elohim iar 1 Corinteni 12 ne arată cum se întâmplă aceasta.
Pentru a consolida înțelegerea noastră în ceea ce privește botezul cu Duhul Sfânt, este nevoie să privim în detaliu la trei aspecte importante. Primul, prezentat în 1 Corinteni 12:13 unde se arată clar că toți am fost botezați tot astfel cum toți am fost adăpați . În al doilea rând, nu există nicăieri în Scriptură vreo referință unde să fie menționat vreun credincios care să fi fost exclus de la botezul cu, în sau de către Duhul Sfânt. Aceasta indică faptul că toți credincioșii experimentează acest act. Și în ultimul rând, Efeseni 4:5 pare să se refere la botezul cu Duhul Sfânt. Dacă acesta este cazul, atunci botezul cu Duhul Sfânt este o realitate pentru fiecare credincios, tot astfel cum este vorba despre r0;o singură credințăr1; și r0;un singur Domn.r1;
În concluzie, botezul comportă două aspecte (1) ne conduce la unitatea cu Trupul lui Mesia și (2) face cunoscută în prezent crucificarea noastră împreună cu Mesia. A fi în Trupul Său înseamnă că suntem înviați cu El la o nouă viață (Romani 6:4). În acest fel, noi trebuie să folosim darurile noastre spirituale pentru a face ca Trupul să funcționeze adecvat, așa cum este prezentat în context în 1 Corinteni 12:13. Duhul Sfânt servește de asemenea ca fundament pentru păstratea unității Bisericii, conform cu contextul din Efeseni 4:5. A fi împreună cu Mesia în moartea, îngroparea și învierea Sa prin singurul botezul de Duhul Sfânt este ceea ce ne îndeamnă să conștientizăm separarea noastră de puterea păcatului și înnoirea vieții noastre (Romani 6:1-10, Coloseni 2:12). O DEFINIRE A BOTEZULUI de DUHULUI SFÂNT

Scriptura prezintă doctrina botezului în suficiente pasaje încât să permită celui ce o studiază să ajungă la o definire exactă a acestui botez. În Noul Testament există cu totul unsprezece referiri specifice la botezul Duhului. Acestea sunt: Matei 3:11, Marcu 1:8, Luca 3:16, Ioan 1:33, Fapte 1:5; 11:16-17, Romani 6:1-4, 1 Corinteni 12:13, Galateni 3:27, Efeseni 4:5 și Coloseni 2:12. Cercetătorii și teologii care au interpretat greșit aceste versete au dat naștere diferitelor perspective și nevoii de a prezenta semnificația corectă a botezului Duhului. Principalul text care poate sluji ca bază pentru o definire a botezului Duhului este 1 Corinteni 12:13: rNoi toți am fost botezați de un singur Duh, într-un singur trup"
rÎn lumina experienței convertirii sale și a umplerii Duhului, ce vroia Saul să spună în 1 Corinteni 12:13? Răspunsul este evident. Trebuie numai să ne amintim că Saul s-a convertit pe drumul Damascului, în întâlnirea lui cu Yesua cel înviat și că, trei zile mai târziu, în Damasc, a fost umplut cu Duhul Sfânt atunci când Anania și-a pus mâinile peste el în numele lui Mesia. Se pare, deci, că acțiunea Duhului Sfânt de convertire nu s-a încheiat o dată cu experiența lui Pavel. Anania cind si pus miinile peste Saul solzi de pe ochi au cazut apoi sa sculat si a fost Botezat ,Intrebare cu Duhul Sfint.

Este evident că o asemenea concepție este greșită, întrucât se face referire la singurul Botez in Numele Lui Yesua Mesia,si apoi devenit crestin a inceput sa propavaduieasca pe Mesia,

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Deconectat RE: Nașterea din Duhul Sfânt (botezul)
Lucia
7974. Postat la 04/02/2011 17:42 - 5202z5h1m
Iata un subiect foarte interesant. Versetul 5 din Ioan cap. 3, m-a facut sa-mi sustin cu tarie parerea ca daca nu suntem botezati cu Duhul Sfant sau nascuti din Duh cum spune Isus, nu vom putea intra in Imparatie. Voi ce credeti?

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
avodah
7993. Postat la 05/02/2011 07:45 - 5201z14h59m
Sora Lucia vreau sa va impartasesc ce am vorbit chiar azi cu un batranel penticostal ,nascut in credinta penticostala .
Lucram impreuna si ne intelegem tare bine. La un moment dat l-am intrebat daca el este botezat cu Duhul Sfant.
El mi-a raspuns ca nu . A zis ca a mers ani de zile la staruinte si pana in ziua de azi , nu vorbeste in limbi , ca atare nu este botezat cu duhul sfant in acordanta cu doctrina penticostala, unde el este membru.
In schimb are un dar de a canta la chitara foarte frumos , si cu har.
In fine, pe urma l-am intrebat :
Frate daca tu mori astazi , in acordanta cu crezul confratilor tai ,tu nu ai sigiliul , ca atare nu vei putea intra in imparatie!
Mi-a raspuns ca da , nu stie daca va fi mantuit, din cauza ca nu are vorbirea in limbi, sau prin alte cuvinte , nu are Duhul Sfant.

Sora Lucia , va intreb aceiasi intrebare , ce i-am adresat-o fratelui , si va mai intreb daca astfel de sperante dam noi fratilor de credinta care sunt pe patul de moarte si care nu au vorbirea in limbi dar marturisesc cu gura si din inima ca Yahshua este Mesia , si isi spun sperantele in versete ca acestea :
Ioan 3
14. Și, după cum a înălțat Moise șarpele în pustie, tot așa trebuie să fie înălțat și Fiul omului,
15. pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viața veșnică.
16. Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viața veșnică.

BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39

Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH
Lucia
7995. Postat la 05/02/2011 08:54 - 5201z13h50m
Frate Avodah, nu in concordanta cu crezul fratilor penticostali si nici cu crezul meu, nu eu am spus cuvintele Domnului Isus, ci El, nu eu dau sperante ,ci Dumnezeu, griji nu trebuie sa va faceti de spusele mele, daca ele nu sunt vazute prin prizma Cuvantului lui Dumnezeu...dar daca ele sunt dupa Cuvant, atunci faceti-va griji fratilor, si staruiti cu credinta si veti primi Darul Duhului Sfant de la Cinzecime, care nu este a fratilor penticostali, ci a tuturor celor ce cred.

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
avodah
8030. Postat la 06/02/2011 16:07 - 5200z6h37m
Vedeti sora Lucia in acest caz mantuirea nu mai este personala.
Adica eu inteleg ca fiecare om , daca vrea sa fie mantuit, la fel ca la iesirea Israelitilor din Egipt ,ei insusi au trebuit sa ia din sangele iedului sau mielului si sa marcheze tocurile usilor , si cei ce au facut-o au fost salvati de ingerul morti. La fel este cu noi, noi insusi trebuie sa acceptam personal pe Mesia ca domn si mantuitor personal, pentru a fi salvati si a avea viata vesnica impreuna cu El.
Insa doctrina ce o promovati , elimina acest fel de mantuire si agata totul ,de un dar, daca ai sau nu darul vorbirii in limbi, care deja nu mai depinde de noi, ci aceste daruri le da duhul dupa buna vointa Lui.
Am dat exemplul acestui batranel , care de ani de zile staruie specific dupa darul vb. in limbi, care Duhul se pare ca da fiecaruia cum doreste, si in particular in cazul lui nu i-a dat acest dar , dar in schimb are un dar minunat de canta si lauda Numele Lui.
Eu cred ca mantuirea depinde de noi daca vrem sa facem pasul sau nu, insa primirea darurilor nu mai depinde de noi, si nu cred ca ar fi corect sa spulberam sperantele unui om care toata viata lui a cantat si a laudat Numele Lui,iar pe patul de moarte , prin faptul ca nu a vorbit in limbi, totul a fost in zadar,moare , fara sa stie unde se duce.
Este trist , insa aceasta doctrina este una falsa, dupa parerea mea.
Un dar care nu depinde de noi daca il primim sau nu , nu poate fi sigiliul .
Sigiliul sau semnul este acelasi ca cel din vechime , pentru ca toate au fost umbre a lucrurilor viitoare, insa de data aceasta nu este sangele unui ied sau un miel, ci este sangele fara de pacat a lui Yahshua Mesia,care depinde de fiecare om in parte daca vrea sa-l accepte sau nu.
Shalom.

geana
8563. Postat la 19/02/2011 16:11 - 5187z6h32m
intrebare.
Cite Botezuri sunt,sau trebuie

Shalom Tuturor celor care tin ADEVARUL curat
emanolake
8567. Postat la 19/02/2011 17:56 - 5187z4h47m
Frate Daniel am un dubiu la care ma intreb ca cum ai adus acest subiect cu Duhul Sfint la fratele pendicostal crezi ca chiar daca lar primi ar avea viata vesnica sau nu? Eu vad in cuvintul Domnului ca Dumnezeu a zis sa fim sfinti ca si el este sfint el nea dat niste legi,porunci si rinduieli care este datoria fiecaruia om de pe pamant sa le inplineasca, pe cand alte culte sau secte nu fac voia Domnului doar ca se multumesc ca au duhul sfint si gata sint in rai.
Nica Schirod
8573. Postat la 19/02/2011 21:10 - 5187z1h34m
Shalom.

Frate emanolake, subscriu la ce ai scris mai sus.

Shalom.

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
avodah
8581. Postat la 20/02/2011 09:02 - 5186z13h41m
Frate Emanuel, departe de mine gandul in a invata pe cineva in a nu pazii poruncile Sale .
Cat despre cine va avea viata vesnica si cine nu , nu sunt eu in masura sa raspund, eu m-am folosit de aceasta intamplare in a-mi impune punctul de vedere.
Acel batranel ar putea fi fost foarte bine un sambatar la o adica , ideea ce eu am vrut s-o scot in evidenta era alta.
Ce pot sa spun este, ca eu unul ii multumesc pentru lumina ce ne-o dat-o facandu-ne sa intelegem ca pazirea poruncilor este felul nostru de ai spune "Te iubim "si ce mai inteleg este ca prin marele Sau har , s-a milostivit de noi ,si ne-a adus la lumina , si nu datorita meritelor noastre .
Ziua trecuta citisem Matei 18, si asi dori sa impartasesc cu voi aceasta pilda care Yahshua o aseamna cu Imparatia Cerurilor:

23. De aceea, Împărăția cerurilor se aseamănă cu un împărat, care a vrut să se socotească cu robii săi.
24. A început să facă socoteala, și i-au adus pe unul, care îi datora zece mii de galbeni.
25. Fiindcă el n-avea cu ce plăti, stăpânul lui a poruncit să-l vândă pe el, pe nevasta lui, pe copiii lui, și tot ce avea, și să se plătească datoria.
26. Robul s-a aruncat la pământ, i s-a închinat, și a zis: ,Doamne, mai îngăduie-mă, și-ți voi plăti tot.'
27. Stăpânul robului aceluia, făcându-i-se milă de el, i-a dat drumul, și i-a iertat datoria.
28. Robul acela, când a ieșit afară, a întâlnit pe unul din tovarășii lui de slujbă, care-i era dator o sută de lei. A pus mâna pe el, și-l strângea de gât, zicând: ,Plătește-mi ce-mi ești dator.'
29. Tovarășul lui s-a aruncat la pământ, îl ruga, și zicea: ,Mai îngăduie-mă, și-ți voi plăti.'
30. Dar el n-a vrut, ci s-a dus și l-a aruncat în temniță, până va plăti datoria.
31. Când au văzut tovarășii lui cele întâmplate, s-au întristat foarte mult, și s-au dus de au spus stăpânului lor toate cele petrecute.
32. Atunci stăpânul a chemat la el pe robul acesta, și i-a zis: ,Rob viclean! Eu ți-am iertat toată datoria, fiindcă m-ai rugat.
33. Oare nu se cădea să ai și tu milă de tovarășul tău, cum am avut eu milă de tine?'
34. Și stăpânul s-a mâniat și l-a dat pe mâna chinuitorilor, până va plăti tot ce datora.
35. Tot așa vă va face și Tatăl Meu cel ceresc, dacă fiecare din voi nu iartă din toată inima pe fratele său."

Frate Emanuel , asa cum tu si eu avem nevoie de mila Sa chiar daca ne dam interes mare in a incerca a pazi cum putem noi mai bine Tora, la fel si acesti crestini care nu au ajuns la adevarul in legatura cu pazirea poruncilor, pot avea si ei parte de aceiasi mila.
Pazesti poruncile, bine faci, rasplata iti va mare in ceruri, insa sa avem rabdare pentru cei care nu au ajuns sa umble in acest adevar si in aceste binecuvantari ,si daca trairea noastra ar fi axata pe dragoste , i-am face gelosi si ar dori si ei sa afle ce avem noi.
Intelegem noi cum El lucreaza?Noi putem vesti vestea buna insa Duhul Sau este cel care deschide ochii oamenilor sa vada mai mult adevar.
Sunt sigur ca stiti aceste versete din Rom 11:
30. După cum voi odinioară n-ați ascultat de Dumnezeu, și după cum prin neascultarea lor ați căpătat îndurare acum,
31. tot așa, ei acum n-au ascultat, pentru ca, prin îndurarea arătată vouă, să capete și ei îndurare.
32. Fiindcă Dumnezeu a închis pe toți oamenii în neascultare, ca să aibă îndurare de toți.
33. O, adâncul bogăției, înțelepciunii și științei lui Dumnezeu! Cât de nepătrunse sunt judecățile Lui, și cât de neînțelese sunt căile Lui!

Cum adica Elohim a inchis pe toti oamenii in neascultare , ca sa aiba mila de toti?
Aceste versete imi spun sa fiu bucuros ca s-a indurat de mine , si sa nu judec pe alti ci mai bine sa arat mila , si sa dau dovada de dragoste, care deseori lipseste la frati nostri , si deseori o gasim la cei care inca nu au ajuns la cunostinta adevarului in legatura cu poruncile Sale.

"Nascut din nou "cred ca asta inseamna, sa devenim fiinte noi , in care insusi Duhul Sau sa locuiasca.
Insa El tot ce a facut pentru noi a facut-o din dragoste, si cuvantul ne indeamna sa cautam si sa avem dragoste, ca ea este cea mai mare.

Cum putem da dovada de dragoste chiar si atunci cand invatam pe semenii nostri despre adevarul cu privire la pazirea poruncilor?

Acesta, este ceva ce noi sambatari avem de lucru la acest aspect, si mi-o spun mie in primul rand.
Un aspect al dragostei este" indelung rabdatoare".
Sa ne rugam pentru rabdare cand prezentam adevarul altora, si sa dam dovada ca in adevar ii iubim asa cum sunt , in speranta ca intr-o zi Duhul Sfant va bate si la inima lor, asa cum a facut-o la fiecare din noi , cand am acceptat pazirea poruncilor .
Shalom!

Lucia
8593. Postat la 20/02/2011 15:30 - 5186z7h14m
Frate Avodah, prin Isus avem mantuire, dar tot El a spus : Adevarat ,adevarat va spun, cine nu se va naste din apa si Duh ,nu poate intra in Imparatie.
Nu agat cum spuneti Dvs. mantuirea de un dar , ci chiar Mantuitorul o face.
Cine va CREDE va fi botezat in apa si va primi Darul Duhului Sfant.
Cat de bine se leaga pocainta in Lantul acestor lucruri, apoi Duhul Sfant va pune legile si poruncile in inima noastra, vedeti nu lasa nimic afara.
Am o intrebare pentru cei care catalogheaza aici penticostalii, si nu numai, care dintre noi are vrednicia sa faca un pas inaintea lui Dumnezeu si sa spuna: Doamne , eu nu sunt ca unul dintre acesti, penticostali, necurati si fara legi, eu prin propriile puteri implinesc ceia ce imi ceri si sunt vrednic. Fratilor, cred ca judecata este egala cu o necuratie chiar daca nu se numeste porc. Trebuie sa ne iubim si dusmani!Iar ei nu ne sunt dusmani.Dragostea noastra pentru orice faptura, dovedeste ca Isus si Puterea Sa exista in noi.

geana
8596. Postat la 20/02/2011 16:17 - 5186z6h27m
Va intreb cite Botezuri vedeti in 1Corint 12,13

CorneliuS
8602. Postat la 20/02/2011 18:32 - 5186z4h11m
Unul singur.

"Răsplata smereniei, a fricii de Domnul, este bogăția, slava și viața"
geana
8616. Postat la 21/02/2011 08:58 - 5185z13h45m
Multumesc Frate Cornel dar ar prinde bine sa ne spui si care e acela

CorneliuS
8637. Postat la 21/02/2011 19:38 - 5185z3h6m
Noi toți, în adevăr, am fost botezați de un singur Duh, ca să alcătuim un singur trup, fie iudei, fie greci, fie robi, fie slobozi; și toți am fost adăpați dintr-un singur Duh.

Inteleg ca este vorba de botezul cu Duhul sfant, prin care toti alcatuim un singur trup si nu se tine cont de nationalitate sau culoare.
și toți am fost adăpați dintr-un singur Duh

Frate Geana, mi-ar face placere sa aflu cum intelegi tu acest verset.

"Răsplata smereniei, a fricii de Domnul, este bogăția, slava și viața"
cautatorul
8641. Postat la 22/02/2011 06:48 - 5184z15h56m
Buna ziua,
Ce este botezul cu Duhul Sfant ?
Fapte 1.4-5 Voi veti fi botezati cu Duhul Sfant promisiunea e clara ;Hristos boteaza pe credinciosi cu Duhul Sau
1Corinteni 12.13 botezul in Duhul este actul prin care devenim madulare ale trupului lui Hristos
1Corinteni 3, 1-3 desi botezati cu Duhul Corinteni erau invinuiti de apostol ca erau carnali prunci in Hristos
-e clar ca botezul cu Duhul este in raport NU cu starea spirituala a credinciosului,ci cu pozitia lui.
Definitie;botezul cu Duhul Sfant este actul prin care Dumnezeu da credinciosului pozitia lui in Isus.
Ce inseamna pozitia credinciosului in Isus ?
Ioan 14,10 Dumnezeu e in noi
Efeseni 2.6 Suntem asezati cu Hristos in locurile ceresti
- Il pune pe Hristos in noi
-Ne ajuta sa traim o viata practica
- ne inconjoara prin cu harul Sau
1Corinteni1.30 si voi prin El, sunteti in Hristos,. El a fost facut pt. noi intelepciune neprihanire, sfintire si rascumparare
Ioan 1,12.13
Experienta care se poate face si care e necesara sa se faca dupa nasterea din nou este numita in Biblie nu botezulin Duhul Sfint ci plinatatea Duhului Sfint.
Voi vorbi alta data de plinatatea Duhului
emanolake
8644. Postat la 22/02/2011 10:32 - 5184z12h12m
Draga sora lucia noi nui judecam pe cei ce nu inplinesc cuvintul Domnului din alte religi, din contra ne rugam pentru ei ca Domnul sa le ia mahrama de pe ochi si sa vada pe ce cale merg, de ce crezi ca Domnul a zis ca nu va voi lasa singuri ca am sa va trimit un mangaietor adica Duhul Adevarului....e pentru ca sa ne calauzeasca in tot adevarul si cine umbla in adevar acela va fi mintuit sa nu ne facem idei ca chiar si noi care de multe ori zicem ca stim totul inca nu stim avem multe de invatat ca sa stim si sa facem voia Domnului dar problema e una mare ca multi alti nu se lasa calauziti de Duhul Adevarului ca sa faca voia Domnului si se inpotrivesc adevarului si sa ajuns ca in zilele acestea multi sa fie multumiti cu harul Domnului si cu talantul sa nu mai fie lucrat ci ascuns...

Temelia cuvântului Tău este adevărul, și toate legile Tale cele drepte sunt veșnice.
geana
8645. Postat la 22/02/2011 11:20 - 5184z11h24m
Frate Cornel Eu inteleg ca numai printrun singur Botez[scufundare]in moartea lui Yesua ma pot face un trup cu el am fost ingropati inpreuna cu Yesua si daca neam facut UNA cu Yesua printro moarte asemanatoare cu a Lui Yesua vom fi UNA cu Yesua si printro inviere asemanatoare cu a Lui Yesua.eu cam asta credpoate ma insel vreau lamuriri

Michael Roman
8671. Postat la 23/02/2011 00:52 - 5183z21h51m
Prin "Nasterea din nou" din titlul topicului trebuie sa intelegem "Botezul (cu Duhul Sfant", presupun)?... Sunt cele doua unul si acelasi lucru?...

Din El, prin El, și pentru El sunt toate lucrurile. A Lui să fie slava în veci! Amin.

Romani 11:36
avodah
8672. Postat la 23/02/2011 03:43 - 5183z19h0m
Lucia a scris:
Frate Avodah, prin Isus avem mantuire, dar tot El a spus : Adevarat ,adevarat va spun, cine nu se va naste din apa si Duh ,nu poate intra in Imparatie.
Nu agat cum spuneti Dvs. mantuirea de un dar , ci chiar Mantuitorul o face.
Cine va CREDE va fi botezat in apa si va primi Darul Duhului Sfant.
Cat de bine se leaga pocainta in Lantul acestor lucruri, apoi Duhul Sfant va pune legile si poruncile in inima noastra, vedeti nu lasa nimic afara.

Sora Lucia eu inteleg ca Mantuirea este un cadou ca sa nu spun dar , sa nu se faca confuzie, iar acest cadou este dat fiecarui om daca crede, si ramane ca omul, sa si-l pastreze, la fel cred si de Duhul sfant.
Cine va Crede va fi botezat in apa si va primi cadoul Duhul Sfant.
Dmv nu credeti ca primirea Duhului Sfant este un cadou, sau un dar?
De aceea am spus ca legati totul de darul vb. in limbi care intradevar sunt daruri dupa care trebuie umblat si staruit, de aceea apostolul ne indeamna sa umblam dupa cele mai bune, insa primirea caduoului Duhului Sfant nu am intalnit ca trebuie muncit pentru el , pentru al primii, ci doar trebuie muncit dupa ce-l primesti , ca sa-l pastrezi si sa nu-l stingi.
Altfel daca trebuie muncit pentru el , atunci poate niciodata nu vom ajunge sa-l meritam, si nu cred ca Duhul Sfant se da pe merite.
El este un cadou, (un dar )un ajutor pentru toti cei ce vor sa intre subt noul legamant.

Mi-ati ramas datoare cu un raspuns la subiectul Darurile Duhului S.la postarea 8560 .
Parerea mea este ca a fost nevoie de un singur botez, pe langa cel in apa, acel prevestit de Ioan (botezul cu foc)care s-a intamplat odata pentru toti, cei ce au crezut atunci, si cei ce cred pana in ziua de azi .
Eu nu am mai intalnit in scriptura un botez cu foc asa cum a fost atunci peste ucenici , cand s-au zguduit zidurile locuintei in care erau.

Noi toți, în adevăr, am fost botezați de un singur Duh, ca să alcătuim un singur trup, fie iudei, fie greci, fie robi, fie slobozi; și toți am fost adăpați dintr-un singur Duh.

Lucia
8687. Postat la 23/02/2011 18:21 - 5183z4h23m
Frate Avodah, care este diferenta dintre Dar si Cadou?
De unde ati dedus dvs.ca trebuie sa muncim pentru a primi Duhul Sfant sau cum spuneti Dvs. cadou, cine a postat acest lucru?

Pagina 1 din 4 1 2 3 4 >
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164431 vizite unice Powered by PHP-Fusion