Haideți să dezbatem puțin și acest subiect. Sunt sigur că avem multe de spus și la această temă.
Deconectat
RE: Roada Duhului Sfânt
CorneliuS (detalii numai pentru membrii conectaţi)
3128. Postat la 06/05/2010 18:45 - 5476z5h21m
E foarte important pt noi sa avem aceste roade in noi, in inima noastra, ele ne vor face sa fim cu adevarat lumini, sa vada cei din jur in comportamentul nostru calea catre cer.
Daca una dintre ele lipseste, automat este inlocuita cu opusul ei, daca nu avem dragoste nu putem avea altceva decat dusmanie sau indiferenta.
Satana nu doarme si n-o sa piarda nici o clipa sa intervina cu roada lui daca cea a Duhului lipseste. R.Duhului----R.firii
Dragostea---dusmania
Bucuria--mania
Pacea---neintelegerile
Rabdarea--ambitiile egoiste
Bunatatea--cearta
Credinta--idolatria
Generozitatea--invidia
Blandetea--certurile de partide
Infranarea--desfraul
Cu unele din aceste roade ne prezentam la sarbatori, s-ar putea sa nu fie toate dintre cele bune si totusi ne prezentam, credeti ca e posibil?
"Răsplata smereniei, a fricii de Domnul, este bogăția, slava și viața"
Deconectat
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
3131. Postat la 06/05/2010 21:49 - 5476z2h17m
Cand am avut la scoala de Sabat un trimestru despre - roada Duhului - , am avut ca tema sa raspundem la urmatoarea intrebare : roada, o culegem sau roada o impartasim ?. E o intrebare buna. Voi ce ziceti ?.
Da și eu zic că e o întrebare foarte bună
Poate răspunsul meu personal ar începe cu mențiunea că nici un pom nu își mănâncă singur roada. Chiar dacă atunci când o are, aceasta-l poate face să devină mai important sau mai prețios. Dar roada e întotdeauna pentru alții. Deci o împărtășim. Având în vedere că suntem mădulare unii altora, asta înseamnă că așa cum mâna îi este folositoare întregului trup prin funcțiile ei, tot așa, atunci când rodește careva dintre noi, roada lui ne folosește tuturor.
Practic ambele răspunsuri sunt după părerea mea corecte dacă sunt interpretate bine. Roada Duhului Sfânt o culegem de la alții și în aceeași ordine de idei, le oferim și noi celorlalți ceea ce rodim prin Duhul Sfânt. Poate că nu am dreptate, dar abia aștept să văd și părerile altora.
Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Deconectat
3134. Postat la 06/05/2010 22:53 - 5476z1h13m
In Ps.1, psalmistul compara omul neprihanit cu un pom sadit langa un izvor de apa care isi da rodul la vremea lui, roade din care se pot servi trecatorii.
Dumnezeu ne-a sadit intr-un pamant fertil, ne da apa la vreme, datoria noastra e doar sa aducem roade bune sa-i placa lui Dumnezeu dar si celor din jur
Deconectat
emanolake (detalii numai pentru membrii conectaţi)
3141. Postat la 07/05/2010 12:35 - 5475z11h31m
Și dragostea stă în viețuirea după poruncile Lui. Aceasta este porunca în care trebuie să umblați, după cum ați auzit de la început.
Dragostea nu face rău aproapelui: dragostea deci este împlinirea Legii. Să nu datorați nimănui nimic, decât să vă iubiți unii pe alții: căci cine iubește pe alții a împlinit Legea.
Aceasta e una din roadele Duhului Sfant din Galateni 5/22: DARGOSTE.. Fara Dragoste sintem nimica ea face totul si prin ea traim, cel care are dragoste acela este desavarsit, prin dragoste se inplineste totul cat noi si cei din jurul nostru, dragostea este un rod care noi trebuie sa-l cautam sal semananm in inimile noastre si apoi sa dam samanta altora ca si ei sa aibe dragoste cum si noi avem. Daca noi nu aratam dragoste de aproapele nostru sa nu avem pretentie sa primim de la alti dragoste daca noi care sintem lumina nu avem dragoste de unde ar putea sa aibe ceilalti care sint in intuneric dragoste de acea datoria a noastra care sintem chemati la mantuirea si viata vesnica prin Domnul nostru Isus trebuie sa fim lumina si cu o dragoste deplina fata de noi insine si celor din jurul nostru ca si ei sa vada si sa semene dragostea si purtarea noastra care este si am invatato cu toti de la Domnul nostru.
Dragostea se caracterizeaza in mai multe etape daca una ne lipseste nu avem dragostea deplina care trebuie : Dragostea frateasca; Dragostea este indelung rabdatoare; Dragostea este desavarsita; Dragostea este plina de bunatate; Dragostea nu pizmuieste; Dragostea nu se lauda; Dragostea nu se umfla de mandrie; Dragostea nu se poarta cuvincios; Dragostea nu cauta folosul sau; Dragostea deci inplineste legea; Dragostea nu se manie; Dragostea nu se gandeste la rau; Dragostea nu se bucura de nelegiure; Dragostea se bucura de adevar; Dragostea acopera totul;Dragostea crede totul; Dragostea nadajduieste totul; Dragostea sufera totul; Dragostea nu va pieri niciodata.
Cum M-a iubit pe Mine Tatăl, așa v-am iubit și Eu pe voi. Rămâneți în dragostea Mea.Dacă păziți poruncile Mele, veți rămâne în dragostea Mea, după cum și Eu am păzit poruncile Tatălui Meu și rămân în dragostea Lui. Căci dragostea de Dumnezeu stă în păzirea poruncilor Lui. Și poruncile Lui nu sunt grele. Cine păzește poruncile Lui rămâne în El, și El în el. Și cunoaștem că El rămâne în noi prin Duhul pe care ni L-a dat.
Deconectat
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
3142. Postat la 07/05/2010 12:36 - 5475z11h30m
Se vede ca ne adapam de la acelas Izvor. Mai incercam noi sa ne ascundem ca Iona, dar Cuvantul intotdeauna se ridica deasupra.
Cand mergi in lucrare, in vizita, la azil, sau chiar ajuti sa traverseze strada un semen de-al meu, te gandesti : am cules roada buna azi, si cred ca semenul meu zice, am primit roada buna azi.
Un pastor ne-a zis odata intro predica ; fratilor noi primim in fiecare dimineata o pagina alba, si seara, la altarul de seara, sa ne cercetam , ce-am facut cu ea ?. Am pastrato, alba sau am manjito ?.
Roada? Iasa din cel care are Duhul Sfant, cine nu are roade nu e insotit, si totusi e interesanta problema , sau probleme din Biserica Primara.
Imi aduc aminte ca a existat un conflict intre Pavel si Petru, sa nu fi avut ei atunci Duhul Sfant, deoarece roada era necorespunzatoare Cuvantului.
Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2
Eu sunt sigur ca o avut, doar ca in unele momente ne lasam condusi de firea pamanteasca , ingaduind altor duhuri sa ne conduca.
Crezi ca Iacov si Ioan o avut Duhul Sfant?
Cu insusi Yahshua Mesia, langa ei la un moment dat au cazut prada firii pamantesti, fiind calauziti de un duh strain.
Luca 9:51
Când s-a apropiat vremea în care avea să fie luat în cer, Yahshua Și-a îndreptat fața hotărât să meargă la Ierusalim.
52. A trimis înainte niște soli, care s-au dus și au intrat într-un sat al Samaritenilor, ca să-I pregătească un loc de găzduit.
53. Dar ei nu L-au primit, pentru că Yahshua Se îndrepta să meargă spre Ierusalim.
54. Ucenicii Săi, Iacov și Ioan, când au văzut lucrul acesta, au zis: "Adonai, vrei să poruncim să se pogoare foc din cer și să-i mistuie, cum a făcut Ilie?"
55.Yahshua S-a întors spre ei, i-a certat, și le-a zis: "Nu știți de ce duh sunteți însuflețiți!
56. Căci Fiul omului a venit nu ca să piardă sufletele oamenilor, ci să le mântuiască." Și au plecat într-alt sat.
E rau de tot, daca nu suntem vigilenti, pierdem calauza Duhului Sfant, si totusi se vede, ca Il putem lasa sa ne conduca din nou, la fel ca si Ioan si Iacov. Mersi avodah de postare.
Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2
Deconectat
cautatorul (detalii numai pentru membrii conectaţi)
8248. Postat la 10/02/2011 08:41 - 5196z14h24m
Buna ziua.
Roada Duhului Sfant e roada rara .
Modul meu de studiu e sa-mi pun tot felul de intrebari pe marginea unui subiect si caut raspuns, nu doresc sa iscodesc pe cineva
Roada e a Duhului nu a omului, omul nu poate produce aceasta nestemata rara.
E importanta aceasta roada ?
Cum putem primii aceasta roada ?
Cum putem intra in posesia ei ?
O va avea toti cei mantuiti ?
Voi incerca si eu sa-mi expun parerea cu privire la Roada Duhului Sfant:
Pavel spune ca daca continuam sa semanam in firea pamanteasca, vom secera din firea pamanteasca putrezirea, cu siguranta nici unul dintre noi nu vrea acest lucru, ci dorim sa semanam prin Duhul Sfant, ca sa seceram prin Duhul viata vesnica. Dragostea este prima roada a Duhului si din ea se nasc celelalte roade, asta inseamna ca umbli prin Duhul raspunzand activ la calauzirea Sa in ascultare si credinta. Nu trebuie sa depui un efort extraordinar, ci cu ajutorul Duhului Sfant roada va creste si vom beneficia de o recolta bogata, Iar noi vom experimenta dragostea si bucuria ,vom putea simti acea pace si liniste interioara , chiar si in cele mai grele momente din viata. Asta nu inseamna ca cel rau nu ne va da tarcoale, in noi se duce o lupta continua intre cele doua parti, spirituala si fire, insa firea va ramane in cui atata timp cat vom lasa Duhul Sfant sa lucreze,chiar si atunci cand lucrurile merg prost, iar altii profita de noi. Putem alege calea pacii in timp ce altii incearca sa starneasca cearta si dezbinare. Astfel ,roada va iesi la lumina si ne putem da seama ca se dezvolta in noi prin puterea de a rezista ispitei prin rabdare si retinerea pe care Duhul o seamana in noi si da rezultate pe masura. Dumnezeu sa ne ajute prin Fiul Sau si Puterea Duhului Sfant!
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat
8274. Postat la 10/02/2011 19:35 - 5196z3h31m
Din cate am inteles eu, din aceste roade pe care un credincios trebuie sa le aibe, beneficiaza foarte mult semenii nostri.
De dragoste ar avea nevoie chiar si vrajmasii nostri, haideti sa le dam putin, bucurie sa ducem la cei intristati, pace sa lasam intre cei ce se dusmanesc, bunatate sa aratam fata de cei rai, rabdarea si blandetea sa se vada mereu in caracterul nostru, facerea de bine sa nu lipseasca niciodata, cu piciorul mereu pe infranarea poftelor sa pasim cu credinciosie spre Paradis.
Si uite asa toti oamenii vor trai fericiti si nu se va mai face nici un rau daca vor da roade bune.
Deconectat
Nica Schirod (detalii numai pentru membrii conectaţi)
8299. Postat la 11/02/2011 00:25 - 5195z22h40m
Shalom (Pace) și Adonai (Domnul) să fie cu voi.
Căutătorul a scris
Roada e a Duhului nu a omului, omul nu poate produce aceasta nestemata rara.
E importanta aceasta roada ?
Cum putem primii aceasta roada ?
Cum putem intra in posesia ei ?
O va avea toti cei mantuiti ?
Da așa-i, omul nu poate cu puterea lui să aducă această nestemată rară.
Aici roada este văzută ca faptă, aduc răspuns cu Sf. Scriptură.
1. E importantă această roadă ?
Răspuns: Matei 12:33. Ori faceți pomul bun și rodul lui bun, ori faceți pomul rău și rodul lui rău: căci pomul se cunoaște după rodul lui. Și:35. Omul bun scoate lucruri bune din vistieria bună a inimii lui; dar omul rău scoate lucruri rele din vistieria rea a inimii lui.
2. Cum putem primii această roadă ?
Răspuns: Ioan 14:26. Dar Mângâietorul, adică Duhul Sfânt, pe care-L va trimite Tatăl, în Numele Meu, vă va învăța toate lucrurile, și vă va aduce aminte de tot ce v-am spus Eu.
3. Cum putem intra în posesia ei ?
Răspuns: Ioan 15:4. Rămâneți în Mine, și Eu voi rămâne în voi. După cum mlădița nu poate aduce rod de la sine, dacă nu rămâne în viță, tot așa nici voi nu puteți aduceți rod, dacă nu rămâneți în Mine.
5. Eu sunt Vița, voi sunteți mlădițele. Cine rămâne în Mine, și în cine rămân Eu, aduce mult rod; căci despărțiți de Mine, nu puteți face nimic.
4. O va avea toți cei mântuiți ?
La întrebarea acesta este foarte greu de răsouns, are două răspunsuri.
Răspuns (1).Coloseni 3:17 Și orice faceți, cu cuvântul sau cu fapta, să faceți totul în Numele Domnului Isus, și mulțumiți, prin El, lui Dumnezeu Tatăl.
Apocalipsa 22:12 Iată, Eu vin curând; și răsplata Mea este cu Mine, ca să dau fiecăruia după fapta lui. Răspuns (2). 1 Corint. 5:4. În Numele Domnului Isus, voi și duhul meu, fiind adunați laolaltă, prin puterea Domnului nostru Isus,
5. am hotărât ca un astfel de om să fie dat pe mâna Satanei, pentru nimicirea cărnii, ca duhul lui să fie mântuit în ziua Domnului Isus.
Acuma ori am răspuns bine, ori am încurcat de tot lucrurile.
Adonai (Domnul) să vă binecuvinteze !!!
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Deconectat
8323. Postat la 11/02/2011 12:39 - 5195z10h26m
Buna ziua.
Ca urmasi a lui Adam suntem logoditi cu un barbat dictator si aspru numit firea pamanteasca .ca sa aducem roade pt moarte.Dar prin trupul lui Hristos am fost logoditi cu Hristos si aceasta ca sa aducem roade pt, Dumnezeu. Romani.7.1-6 Acestea sunt roadele Duhului Sfant din Galateni 5 si ii priveste pe toti nascuti din nou , pe toti cei ce sunt ai Duhului Sfint , pe toti cei mantuiti.
Putem sa marturisim cu putere toate adevarurile sacre din cer si de pe pamant, dar cea mai mare dovada ca suntem in Hristos sunt roadele pe care le aducem.
Ioan 15:4. Rămâneți în Mine, și Eu voi rămâne în voi. După cum mlădița nu poate aduce rod de la sine, dacă nu rămâne în viță, tot așa nici voi nu puteți aduceți rod, dacă nu rămâneți în Mine.
5. Eu sunt Vița, voi sunteți mlădițele. Cine rămâne în Mine, și în cine rămân Eu, aduce mult rod; căci despărțiți de Mine, nu puteți face nimic.
Nu putem aduce roade de la sine, ci trebuie sa ramanem in Hristos. Cum ?
Frate Roman, trec la acest subiect, pentru ca ce ati postat dvs. la Nasterea din Duhul(botezul), nu este posibil sa continuam discutia cu Roadele Duhului, eu, sunt dispusa sa invat si am o intrebare pentru dumneavoastra.
Printre altele ati scris:
,,Deci, FIREA nu rodeste simplu si fara efort, aducand fructele naturii Duhului..."
1.Cum poate rodi firea... fructele naturii Duhului...?
La Galateni5-17spune:
,,Caci firea pamanteasca pofteste impotriva Duhului, si Duhul impotriva firii pamantesti: sunt lucruri potrivnice unele altora...."
Eu inteleg ca cele doua sunt forte ce se opun reciproc, sunt diferite prin natura lor si nu se pot combina , as putea sa o compar cu lumina si intunericul, Duhul poate domina viata noastra si firea la fel, depinde de cine ne lasam calauziti.Dar, niciodata firea nu poate da nastere la roadele Duhului, cele doua nu vor colabora, ci firea pamanteasca va fi zdrobita, rastignita si va muri in final prin victoria decisiva a Duhului care va mosteni impreuna cu cei care l-au lasat calauzitor in viata aceasta.
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Roada Duhului este: dragostea, bucuria, pacea, indelunga rabdare, bunatatea, facerea de bine, credinciosia, blandetea, infranarea poftelor.
Impotriva acestor lucruri NU ESTE LEGE !
Ajuta-ne Doamne sa cultivam aceste roade in ogorul caracterului nostru! Amin.
Ferice de cei impaciuitori,caci ei vor fi chemati fii ai lui Dumnezeu ! Matei 5:9
ISUS a zis:
,,Ramaneti in Mine, si Eu v-oi ramanea in voi! Dupa cum mladita nu poate aduce ROADA de la sine, daca nu ramane in vita, tot asa, nici voi nu puteti aduce ROADA, daca nu ramaneti in Mine! Eu sunt vita! Despartiti de Mine nu puteti face nimic!
Daca aduceti ROADA Tatal Meu va fi proslavit, si voi ve-ti fi ucenicii Mei!" Ioan 15:4-8
Deconectat
9631. Postat la 22/03/2011 11:20 - 5156z11h45m
Buna ziua
Isus vita Ioan 15.
Versetul 2 si 5 ne vorbeste de tei feluri de mladite care aduc rod;
-cele ce sunt in Hristos si nu aduc rod
-cele care sunt in Hristos si aduc rod
- cele care aduc multa roada
Dupa cum vedem in cele trei feluri de rode care simbolizeaza viata crestinului exista o continua crestere in care nu exista limita de crestere .;nu aduc rod ;aduc roada ; aduc mai multa roada.
-cele ce sunt in Hristos si nu aduc rod in Luca 3.7-14 Ioan Botezatorul ii mustra sa faca roade vrednice de pocainta ,sa nu ganditi ca sunteri fii lui Avram si aceasta va va mintui .Si noua ne trebuie o legatura reala cu Isus ca seva din Vita sa curga prin mladite ,adica sa luam seama la indemnurile Dumul Sfint ,sa avem o legatura reala cu Vita, sa facem corp comun cu ea. Apoi continua ce roada sa faca fiecare din categoriile sociale ,noroade , vamesi , soldati. Sa ramanem in Isus ca prin credinta si sa ascultam indemnurile , soaptele Duhilui ca sa facem roade vrednice de pocainta
Frate cautatorul ioan 15-2 Spune ca cel ce nu aduce roada este taiata si aruncata in foc,
Cind,o lasa acolo pina la sfirsit sau in momentul cind nu aduci rod un an doi al treilea am este aruncata in foc
si daca.vers.6 nu ramine cineva in mine este aruncat ca mladita neroditoare.UNDE.?AFARA unde se usuca si aruncata la foc.
Intrebare; Daca suntem neroditori si crestini sa nu ne asteptam ca vom fi mult timp in Biserica la un moment chiar daca stam in Biserica suntem aruncati de Stalin afara unde ne uscam. Sa ne fereasca Yhwh