Întrebare: Dacă Duhul Sfânt, ar lucra astăzi, așa cum a lucrat cu Anania, ce s-ar întâmpla ?
Aceasta intrebare pe care ne-ai pus-o, si la care pana acum nu a raspuns nimeni, m-a pus pe ganduri...
Daca Duhul Sfant lucreaza cu adevarat asa cum a lucrat pe vremea lui Anania si Safira, cei care ar trebui sa se teama, ar fi cei care sunt nesinceri, insa multi nu mai cred ca JUDECATA poate sa vina asa la "minut", insa ar putea sa creada ce sta scris...plata pacatului este moartea, chiar daca s-ar ivi printre noi un Anania si un Safira, cu siguranta va veni clipa JUDECATII si pentru ei, mai devreme sau mai tarziu!
Intamplarea cu Anania si Safira este unica in Biblie, insa unicitatea ei o pune in evidenta si mai mult, avem de invatat multe din aceasta intamplare, este o manifestare vizibila a Duhului Sfant pentru cei care nu se temeau de Dumnezeu. Petru scoate in evidenta un lucru pe care pana atunci nu a mai fost accentuat si pus atat de mult in evidenta.
Foarte simplu putea sa spuna asa:Cum ati putut sa MINTITI PE DUMNEZEU SAU PE FIUL SAU?!
Insa de data aceasta spune:"Cum ati putut sa mintiti pe DUHUL SFANT?!"
Acest lucru a scos in evidenta puterea, forta, lucrarea pe care o facea si urmeaza sa o faca Duhul Sfant pe pamant pana la revenirea Domnului Isus Hristos.Frica a cuprins pe toti...cinstea si adevarul trebuia sa domine constiinta celor care se intorceau la Hristos, trebuia sa se inteleaga ca Duhul Sfant curatea cugetele si mintea, jertfa de la cruce, sangele sfant , curateste dinauntru-inafara, nu numai trupul ci si duhul nostru si cugetul nostru.Amin
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Netzari, cred ca inainte ca sa definim Hula impotriva Duhului Sfant, ar trebui sa intelegem ce este Duhul Sfant.
Ionica, chiar crezi ca ingerii sunt cele sapte duhuri ale lui Dumnezeu?
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Ionica, chiar crezi ca ingerii sunt cele sapte duhuri ale lui Dumnezeu?
Eu asa am formulat? Din replica ta poate reiesi ca si cum eu as crede ca toti ingerii ar fi suma a sapte duhuri.
Nu. Din multimea de ingeri sunt sapte ingeri care stau inaintea lui Dumnezeu.
"Niciunul dintre cei rai nu va intelege" Daniel 12:10
Deconectat
RE: Duhul Sfânt
Nica Schirod (detalii numai pentru membrii conectaţi)
26550. Postat la 08/01/2015 10:43 - 3768z12h24m
Shalom.
HM! Multe păreri, acuma și a mea, dar vorba ceia; "încet și sigur".
Scumpii moșului, tot ce nu îi atins de păcat , este SFÂNT!!! - YaHWeH - Dumnezeu, este Duh și este Sfânt! - Yeshua este Duh și este Sfânt! - Toți Îngerii ne decăzuți, sunt Duhuri și sunt Sfinți!
Interesant. Despre ce Duh Sfânt se face vorbire aici? Unii zic că este vorba despre Vorbirea în Limbi, despre Proorocie, despre Vedenii etc. și totuși?
6. sunt felurite lucrări, dar este același Dumnezeu, care lucrează totul în toți.
7. Și fiecăruia i se dă arătarea Duhului spre folosul altora.
8. De pildă, unuia îi este dat, prin Duhul, să vorbească despre înțelepciune; altuia, să vorbească despre cunoștință, datorită aceluiași Duh;
9. altuia credința, prin același Duh; altuia, darul tămăduirilor, prin același Duh;
10. altuia, puterea să facă minuni; altuia, prorocia; altuia, deosebirea duhurilor; altuia, felurite limbi; și altuia, tălmăcirea limbilor.
11. Dar toate aceste lucruri le face unul și același Duh, care dă fiecăruia în parte, cum voiește. 1 Cor. 12.
Deci toate cele de mai sus, sunt daruri ale Duhului Sfânt, nu mai intru în amănunte, pentru ca să nu depășesc limita caracterelor admise. Și totuși, care este numele Duhului Sfânt? Are și Duhul Sfânt nume? DA ARE!!! Atunci trebuie să îl cunosc, pentru că dacă nu îl cunosc, nu mă pot feri ca să nu îl hulesc, nu-i așa? Așa că haideți să îl căutăm prin Biblie , cu interes și sinceritate, și Biblia ne va lămuri și despre numele Duhului Sfânt, și despre păcatul veșnic a hulei împotriva Lui, mergem in Scriptură:
15. Dacă Mă iubiți, veți păzi poruncile Mele.
16. Și Eu voi ruga pe Tatăl, și El vă va da un alt Mângâietor; care să rămână cu voi în veac;
17. și anume, Duhul adevărului, pe care lumea nu-l poate primi, pentru că nu-L vede și nu-L cunoaște; dar voi Îl cunoașteți, căci rămâne cu voi, și va fi în voi.
26. Dar Mângâietorul, adică Duhul Sfânt, pe care-L va trimite Tatăl, în Numele Meu, vă va învăța toate lucrurile, și vă va aduce aminte de tot ce v-am spus Eu. Ioan 14.
26. Când va veni Mângâietorul, pe care-L voi trimite de la Tatăl, adică Duhul adevărului, ..... Ioan 15.
Acum voi mai aduce în fața dumneavoastră, repede, un motiv, de ce nu se poate ierta hula împotriva Duhului Sfânt: ADEVĂRULUI!
....10. și cu toate amăgirile nelegiuirii pentru cei ce sunt pe calea pierzării, pentru că n-au primit dragostea adevărului ca să fie mântuiți.
11. Din această pricină, Dumnezeu le trimite o lucrare de rătăcire, ca să creadă o minciună:
12. pentru ca toți cei ce n-au crezut adevărul, ci au găsit plăcere în nelegiuire, să fie osândiți. 2 Tes. 2.
Comentariu în următoarea, fug, am scris prea mult. Shalom.
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Shalom.
Dar Mângâietorul, adică Duhul Sfânt, pe care-L va trimite Tatăl, în Numele Meu, vă va învăța toate lucrurile, și vă va aduce aminte de tot ce v-am spus Eu. Ioan 14.
Mangaietorul=Duhul Sfant
Mangaietorul, adica Duhul Sfant este trimis dar nu in orice nume, ci in Numele Fiului si INTERESANT insasi Fiul a venit in Numele Tatalui, care este DUH si este SFANT. Eu am venit în Numele Tatălui Meu, și nu Mă primiți; dacă va veni un altul, în numele lui însuși, pe acela îl veți primi. Ioan 5:43
"V-am spus", le-a răspuns Yeshua, "și nu credeți. Lucrările, pe care le fac Eu, în Numele Tatălui Meu, ele mărturisesc despre Mine. Ioan 10:25
Ai mila de noi, Parinte ceresc!Cuvantul Tau are raspuns la toate intrebarile noastre!
Învață-mă să fac voia Ta, căci Tu ești Tatăl meu. Duhul Tău cel bun să mă călăuzească pe calea cea dreaptă!Psalmii 143:10
Frate Nica, te rog continua ce ai inceput.
Multumesc.
Shalom.
Am inteles de mai sus, prin indemnul fratelui nostru drag Nica, ca Duhul Sfant are Nume.
Frate Nica, vrei matale sa ne spui care este acest nume al Duhului Sfant?
Am inteles ca Yeshua a venit in Numele Duhului Sfant, si toate lucrarile pe care le-a facut, le-a facut in Numele Duhului Sfant.
Eu incerc sa pun piesele la locul lor, si daca voi reusii, spun si eu ca surioara mea Lucia: Voi aduce multumiri ( Domnului) Sfantului Lui Israel. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Doresc sa va reamintesc, ca sa nu dam uitarii, unor versete de aur, care ne ajuta sa luptam impotriva duhului ratacirii.
Dar, sa le citim: 1 Ioan 4:1-6:Preaiubiților, să nu dați crezare oricărui duh; ci să cercetați duhurile, dacă sunt de la Tatăl Luminiilor-Duhul Sfant ( in care nu este nici schimbare nici umbra de mutare); căci în lume au ieșit mulți prooroci mincinoși.
2.( Duhul Tatălui Sfant), să-L cunoașteți după aceasta: Orice duh, care mărturisește că Yeshua Ha MashiYah a venit în trup, este de la Duhul Sfant- ( Tatal este Duh Sfant).
3. și orice duh, care nu mărturisește pe Yeshua, nu este de la Tatal Luminiilor-( Duhul Sfant), ci este duhul lui AntiMashiah, de a cărui venire ați auzit. El chiar este în lume acum....(in vremea acea era deja in lume... cu cat mai mult astazi?)
4. Voi, copilașilor, sunteți din (Tatal Luminilor-Duhul Sfant); și i-ați biruit, pentru că Cel ce este în voi, este mai mare decât cel ce este în lume.
5. Ei sunt din lume; de aceea vorbesc ca din lume, și lumea îi ascultă.
6. Noi însă suntem din (Duhul Sfant); cine cunoaște pe (Tatal care este un Duh Sfant), ne ascultă; cine nu este din (Tatal care este un Duh Sfant)l, nu ne ascultă. Prin aceasta cunoaștem duhul adevărului și duhul rătăcirii.
Parantezele imi apartin, tocmai ca sa inteleg prin prisma cuvantului -Tatal este Duh Sfant.
El, Yeshua Ha Mashiah, este Cel ce a venit cu apă și cu sânge; nu numai cu apă, ci cu apă și cu sânge; și Duhul este Cel ce mărturisește despre lucrul acesta, fiindcă Duhul este adevărul. 1 Ioan 5:6
Doua duhuri-duhul adevarului si duhul ratacirii.
Duhul adevarului este mai mare decat duhul ratacirii.
Cine este in masura sa explice despre cele doua duhuri, pe care le-am scris mai sus?
Multumesc pentru intelegere.
Scumpa mea surioara, va trebui sa fim atenti ce intrebari punem, ca sa ramanem la subiect.
Daca ar fi sa raspund la intrebarile tale, ar insemna sa deviez si la "duhul ratacirii"...
Asa ca eu am sa ma limitez sa vorbesc despre Duhul Sfant ca sa ramanem la subiect.
Este adevarat ca Dumnezeu-Tatal este si duh, dar sa nu uitam ca Biblia declara :"Ca nimeni nu a vazut pe Tatal decat Cel care S-a coborat din cer, adica Fiul Sau!"Indirect sau cu alte cuvinte ne spune ca Tatal poate fi vazut, si are un TRUP CERESC, prin acest lucru doresc sa subliniez faptul ca Duhul Sfant nu este insusi Dumnezeu, ci o putere care izvoraste din El, asa ca, nu trebuie sa facem confuzie intre Dumnezeu si Duhul Sfant, aceasta pare ca reiese din ce scrii tu, sau ajungem sa spunem ca sunt trei Dumnezei, in stari diferite?
Va trebui sa fim foarte atenti...
Ce cred eu ca ar trebui sa intelegem, este rolul Duhului Sfant in crediciosii de astazi?
Cum s-a manifestat in Vechiul Testament in credinciosii acelor timpuri?
Si care este diferenta existentei Duhului Sfant in timp, pana la revenirea Domnului Hristos, daca este?
Este adevarat ca Dumnezeu-Tatal este si duh, dar sa nu uitam ca Biblia declara :"Ca nimeni nu a vazut pe Tatal decat Cel care S-a coborat din cer, adica Fiul Sau!"Indirect sau cu alte cuvinte ne spune ca Tatal poate fi vazut, si are un TRUP CERESC, prin acest lucru doresc sa subliniez faptul ca Duhul Sfant nu este insusi Dumnezeu, ci o putere care izvoraste din El, asa ca, nu trebuie sa facem confuzie intre Dumnezeu si Duhul Sfant, aceasta pare ca reiese din ce scrii tu, sau ajungem sa spunem ca sunt trei Dumnezei, in stari diferite?
Sora Lucia, s-ar putea sa intelegem eronat, sau mai rau, sa nu mai intelegem nimic.
Tu sti foarte bine, ca nu sunt adepta trinitatii, porunca este clara Este Un Singur Creator.
Pe Tatal ceresc, nu l-a vazut doar Yeshua care S-a coborat din cer,ci toti ingerii care nu au cazut in faradelege ( fratele Nica, mai sus, ii numeste duhuri sau ingeri ne decazuti, deci sfinti), si ingerii vad pururea fata Tatalui.
Sa citim:Feriți-vă să nu defăimați nici măcar pe unul din acești micuți; căci vă spun că îngerii lor în ceruri văd pururea fața Tatălui Meu care este în ceruri.(Matei 18:10 )
Acest Tata, al Lui Yeshua ,este Ruach Hakkodesh in limba romana Duhul Sfant.
Acest Ruach (Duh), este singurul demn de incredere si avem nevoie sa-I cunoastem Numele, ca sa nu cadem in extrema cealanta, adica sa ne trezim ca suntem calauziti de un duh care duce in ratacire.
Ruach Hakkodech este Mangaietorul sau Duhul Sfant=Duhul Adevarului, pe care-L va trimite Tatal ceresc ( Ava) in Numele Lui Yeshua.
Pentru ca este scris, dar sa citim: Și voi n-ați primit un duh de robie, ca să mai aveți frică; ci ați primit un duh de înfiere, care ne face să strigăm: "Ava! adică: Tată!" (Romani 8:15)
Și pentru că sunteți fii, Dumnezeu-YaHWeH ne-a trimis în inimă Duhul Fiului Său, care strigă: "Ava", adică: "Tată!" (Galateni 4:6)
Prin Ruach Hakkodech-Duhul Sfant, au vorbit toti profetii, acest Duh Sfant, vorbea prin ei, pentru ca era Duhul Tatalui Sfant, despre care a spus Mashia :Dar, când vă vor da în mâna lor, să nu vă îngrijorați, gândindu-vă cum sau ce veți spune; căci ce veți avea de spus, vă va fi dat chiar în ceasul acela; fiindcă nu voi veți vorbi, ci Duhul Tatălui vostru va vorbi în voi. Matei (10:19-20)
Acest Duh Sfant al Tatalui este puternic si are autoritate asupra duhurilor rautatii.
Tu spui mai sus ca Duhul Sfant nu este insusi Dumnezeu , ci o putere care izvoraste din El.
In ce costa puterea care izvoraste din Tatal Domnului nostru Yeshua, si care este intradevar un Duh Sfant?
Fratele Nica spune:YaHWeH - Dumnezeu, este Duh și este Sfânt.
Intreb si ma opresc, ca sa reflectez :Este YaHWeH Duhul Sfant ?
Caci am inteles de la tine, ca Duhul Sfant (Ruach Hakkodesh) nu este insusi Dumnezeu-YaHWeH ci o putere care izvoraste din El.
Sora Lucia, imi cer iertare daca intrebarile mele sunt putin cam dure, sa nu ma intelegi cumva gresit.
Sa ai pace si binecuvantare draga mea.
1.Acest Tata, al Lui Yeshua ,este Ruach Hakkodesh in limba romana Duhul Sfant.
Acest Ruach (Duh), este singurul demn de incredere si avem nevoie sa-I cunoastem Numele, ca sa nu cadem in extrema cealanta, adica sa ne trezim ca suntem calauziti de un duh care duce in ratacire.
..............................................
2.Ruach Hakkodech este Mangaietorul sau Duhul Sfant=Duhul Adevarului, pe care-L va trimite Tatal ceresc ( Ava) in Numele Lui Yeshua.
Și pentru că sunteți fii, Dumnezeu-YaHWeH ne-a trimis în inimă Duhul Fiului Său, care strigă: "Ava", adică: "Tată!" (Galateni 4:6)
..................................................
3.Tu spui mai sus ca Duhul Sfant nu este insusi Dumnezeu , ci o putere care izvoraste din El.
In ce costa puterea care izvoraste din Tatal Domnului nostru Yeshua, si care este intradevar un Duh Sfant?
..................................................
4.Fratele Nica spune:YaHWeH - Dumnezeu, este Duh și este Sfânt.
...................................................
5.Intreb si ma opresc, ca sa reflectez :Este YaHWeH Duhul Sfant ?
Caci am inteles de la tine, ca Duhul Sfant (Ruach Hakkodesh) nu este insusi Dumnezeu-YaHWeH ci o putere care izvoraste din El.
.....................................................
Sora mea scumpa, am decis sa impart expunerea ta pe puncte, ca sa pot sa-ti raspund cat mai clar si la SUBIECT.
1.Daca citeai cu atentie postarea mea vedeai ca am scris : "Dumnezeu-Tatal este si Duh..."
Asta pentru ca eu cred ca are si TRUP CERESC.
Cat despre numele Duhului Sfant, dintotdeauna s-a numit Duhul Sfant!
Isus L-a numit Mangaietor, pentru ca este in noi ca ajutor si insotitor, si Duhul adevarului pentru ca ne deschide ochii sa vedem clar Cuvantul Domnului.
..............................................................
2.Sunt de acord ca Tatal a trimis Duhul Sfant in numele Fiului!
Intrebare: De ce Duhul Sfant striga:" Ava!", adica:" Tata" si nu :"YaHWeH!"???
.............................................
3.Declar cu toata fiinta mea ca Duhul Sfant nu este insusi Dumnezeu, ci o putere care izvoraste din Tatal, pentru ca ma repet, Dumnezeu Tatal are si trup.
Duhul Sfant este puterea creatoare, este ca o suflare, ca un vant ...cuvantul ebraic pentru duh, poate avea mai multe intelesuri, depinde in ce context este pus.
................................
4.Nu neg spusele fratelui Nica, priveste-i conextual postarea si vei vedea ca are dreptate, Dumnezeu este si Duh.
.................................................
5.Dumnezeu este Duh, si este si Sfant!
Insa, nu confunda lucrurile, Dumnezeu este izvorul Duhului Sfant, pe langa Duh mai are infinit de multe calitati, la care nici nu am visat.
Deci, ai inteles destul de bine ce am zis eu, si confirm ca Duhul Sfant, nu este insusi Dumnezeu Tatal, ci o putere ce izvoraste din El!
Deconectat
Nica Schirod (detalii numai pentru membrii conectaţi)
26612. Postat la 14/01/2015 17:08 - 3762z6h0m
Shalom
Scumpii moșului, mă speriați unii dintre voi prin oscilațiile de înțelegere a Cuvântului Lui YaHWeH - Dumnezeu, am văzut aici că sa făcut vorbire despre fratele Nică, cu acceptul dumneavoastră, mă voi confesa câteva secunde.
Sunt un moș, care a făcut școala cam cu 60 de ani în urmă și mai ales ce școală, calculam cu un calculator foarte special, care era confecționat din bețișoare de salcie, acum după atâția ani, dacă calculele care se fac, nu depășesc degetele de la mâini și picioare, mă bizui să fac concurență și cu fratele Ionică, dacă depășesc puterea calculatorului meu, atunci nu mai comentez, cine înțelege ce am zis și despre ce am zis, atunci e super OK.
Cum zicea și Solomon, am ajuns la cunoștința, că mântuirea vine prin credință, această credință, de multe ori, este folosită cam după plăcere, părere, sau interes, ori, credința adevărată este cam așa: Și credința este o încredere neclintită în lucrurile nădăjduite, o puternică încredințare despre lucrurile care nu se văd. Evrei 11:1.
Dacă Duhul Sfânt nu se vede cu ochii aceștia, dacă nu putem să-l pipăim, nu însemnă că nu este, dar nici nu putem să-i dăm niște dimensiuni, pe care El nu le are și nici nu le va avea.
Ne fălim că suntem plini de Duhul Sfânt! OK. Dar Duhul Sfânt locuiește aici: 15. Dacă Mă iubiți, veți păzi poruncile Mele.
16. Și Eu voi ruga pe Tatăl, și El vă va da un alt Mângâietor; care să rămână cu voi în veac;
17. și anume, Duhul adevărului, pe care lumea nu-l poate primi, ..... Ioan 14.
Acuma o concluzie scurtă și după aceea mai comentăm. 1) Duhul Sfânt este MÂNGÂIETOR !!! 2) Duhul Sfânt este ADEVĂR !!!
26. Dar Mângâietorul, adică Duhul Sfânt, pe care-L va trimite Tatăl, în Numele Meu, vă va învăța toate lucrurile, și vă va aduce aminte de tot ce v-am spus Eu Ioan 14.
Dar chiar nu se vede și nu se poate pipăii? Scumpii moșului, se vede și se poate pipăii, dar cum? Sigur, se bate pe moneda; Cercetați duhurile .... foarte bine, dar cum să cercetăm duhurile? Uite așa: Fratele sau sora, poate să facă BINE sau RĂU, să IUBEASCĂ sau să URASCĂ, să spună ADEVĂRUL sau să MINTĂ, să LEGE RĂNI sau să facă răni, să ÎMPINGĂ LA CARUL PROPĂȘIRII sau să BAGE BEȚE ÎN ROATE, te întreb; acestea câteva fapte/caractere, se văd, se pot pipăi, se simt?
Dacă ai DUHUL ADEVĂRULUI și MÂNGÂITORUL, atunci poți să vezi și să pipăi, că sigur ai avut parte ...... acum poți să cercetezi duhurile, că nu un singur duh le face pe toate, și bune și rele, și încă ceva, Duhul Sfânt nu vine cu mâna goală, are daruri, dar asta o să discutăm în altă parte.
Acum cei mai școliți de aici, să nu râdeți de felul cum am pus problema, pentru că v-am zis; am făcut școala cu bețișoare de salcie
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Deconectat
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
26622. Postat la 15/01/2015 10:55 - 3761z12h12m
Dar chiar nu se vede și nu se poate pipăii? Scumpii moșului, se vede și se poate pipăii, dar cum?
Nu se vede si nu se poate pipai deoarece au mai degraba ca temei marturiile oamenilor si bisericilor care spun ca s-au intalnit in mod nemijlocit cu supranaturalul in cadrul unor manifestari presupus miraculoase si inexpicabile. Argumentul contactului personal cu supranaturalul tinde sa puna in umbra cerinta lui Dumnezeu de-a asculta de poruncile Sale. Oamenii tind sa-si fie singuri lege atunci cand sunt cuprinsi de frenezie din cauza presupusului contact cu Divinitatea sau asa-zisului semn primit de la El. In starea asta cum sa mai ai in vedere ce spune porunca?
Se vede si se poate pipaii doar daca esti in contact cu Dumnezeu. Orice inclinare a balantei inspre senzational si spectaculos rupe sursa credintei. Adevarul venit de la El este incarcat cu mai multa putere datatoare de viata decat un milion de experiente umane cu supranaturalul.
De ce se cauta iesirea din normal pentru ca noi sa nu mai fim noi ? Deoarece nu ne mai place realitatea si cautam naluci.
Parafrazez: Duhul Sfant este in corabie (adica in noi) iar noi Il acuzam ca nu vede ca ne innecam.
1.Nu se vede si nu se poate pipai deoarece au mai degraba ca temei marturiile oamenilor si bisericilor care spun ca s-au intalnit in mod nemijlocit cu supranaturalul in cadrul unor manifestari presupus miraculoase si inexpicabile.
.........................................
2. Argumentul contactului personal cu supranaturalul tinde sa puna in umbra cerinta lui Dumnezeu de-a asculta de poruncile Sale. Oamenii tind sa-si fie singuri lege atunci cand sunt cuprinsi de frenezie din cauza presupusului contact cu Divinitatea sau asa-zisului semn primit de la El. In starea asta cum sa mai ai in vedere ce spune porunca?
...........................................
3.De ce se cauta iesirea din normal pentru ca noi sa nu mai fim noi ? Deoarece nu ne mai place realitatea si cautam naluci.
Parafrazez: Duhul Sfant este in corabie (adica in noi) iar noi Il acuzam ca nu vede ca ne innecam.
Valentina, te-am punctat postarea ca sa-ti explic , de ce nu sunt de acord cu spusele tale?
1.Am sa incep cu o intrebare, si te rog sa-mi raspunzi:
Cand Duhul Sfant s-a coborat la Cincizecime, nu a fost PERCEPUT prin manifestari inexplicabile si supranaturale?
De unde vine Duhul Sfant, si de ce nu s-ar manifesta in mod miraculos si inexplicabil?
.............................
2.Cum poti afirma ca cei care au Duhul Sfant in mod supranatural, nu mai tin cont de Poruncile lui Dumnezeu, si isi fac singuri legea?
Cuvantul spune :
"Lucrul acesta ni-l adevereste si Duhul Sfant, Caci dupa ce a zis: "Iata Legamantul care-l voi face cu ei dupa acele zile, zice Domnul: voi pune LEGILE Mele in inimile lor , si le voi scrie in mintea lor."(Evrei 10.15-16)
Acest lucru este posibil prin aceasta putere supranaturala, numita Duhul Sfant.
......................................
3.De ce cautam sa iesim din normal?
Pentru ca asa a spus Domnul si Mantuitorul nostru:
"Iata semnele care vor insoti pe cei care vor CREDE: In Numele Meu VOR SCOATE DRACI, vor VORBI IN ALTE LIMBI, vor lua in mana serpi , daca vor bea ceva de moarte nu-i vor vatama, vor pune mana pe bolnavi, si bolnavii se vor insanatosa."(Marcu 16.17-18)
Domnul sa te ierte, si sa nu-ti tina in seama afirmatia:
"Deoarece nu ne mai place NORMALITATEA si cautam NALUCI."
Cand Domnul Isus scotea draci, pentru cei din jur nu mai era normalitate ci au atribuit supranaturalului ca venind de la cel rau, asa cum zici tu la Duhul Sfant , NALUCI.
Deconectat
26630. Postat la 15/01/2015 15:03 - 3761z8h5m
Domnul Iisus a vorbit cu autoritate, dar autoritatea s-a deplasat, in zilele noastre, spre asa-numita experienta individuala cu supranaturalul. Patrunderea in lumea spiritelor se face foarte usor, ceea ce a facut pe oameni sa se bizuie pe propriile forte. Tot mai mult se pune accent pe acest tip de experienta ( ai vazut ce repede ai reactionat) in detrimentul a ceea ce Dumnezeu ne-a comunicat prin Cuvantul Sau. Scriptura este expediata ca avand putina importanta si o folosim ca arma doar luand fraze care ne confirma ideile noastre. Oamenii cauta in mod sincer sa -L urmeze pe Hristos dar sunt dusi in eroare de povestile semenilor lor privind experientele senzationale. Incep sa-si puna intrebari si se simt defavorizati si frustrati de faptul ca nu au experiente ca ale lor. Astfel se naste in ei dorinta sa-L vada, in locul dorintei de-a citi Cuvantul.
Aici e pericolul mare. Insistand pe supranatural, luam oamenilor lucrarea Duhului Sfant care transforma Cuvantul lui Dumnezeu intrun element vital si spiritual. Sursa credintei crestine nu este omul, ci Cuvantul lui Dumnezeu. Experienta religioasa nu poate deveni vreodata centrul autoritatii sau al puterii spirituale. Aici e pericolul. Israel a parasit pe Dumnezeu pentru idoli deoarece acolo gasea mult mai multa diversitate. La Sanctuar era prea multa liniste.
Sentimentalismul necontrolat si senzationalismul spiritist e prezent in toate religiile pagane.
Noi avem nevoie de calm interior daruit de Duhul Sfant, avem nevoie de acea pace a mintii atat de esentiala pentru a intelege adevarul si pentru a asculta de el. Unde o avem daca noi umblam dupa supranatural? Povestea, intrun articol, o sora, ca i se cerea insistent sa vorbesca in limbi, deoarece, altfel, nu are ce cauta in adunare. Ai vazut unde se ajunge daca se urmareste senzationalul si supranaturalul! Poate zici ca acestea sunt exagerari ale liderilor spirituali ai unor grupari religioase, dar uita-te in jur. Cati nu parasesc bisericile deorece acolo nu li se predica Scriptura. Predicile sunt intrebari despre cat de multe vise si viziuni ai avut, daca vorbesti in limbi si ai de prorocit sau se vorbeste despre politica sau zvonuri.
Ma-ntelegi care este mesajul nostru al celor care nu suntem hraniti cu hrana din Scriptura?
Poate nu ti-am raspuns punctual, dar ma astept sa insisti unde am sarit.
valentina a scris:
1.Domnul Iisus a vorbit cu autoritate, dar autoritatea s-a deplasat, in zilele noastre, spre asa-numita experienta individuala cu supranaturalul. Patrunderea in lumea spiritelor se face foarte usor, ceea ce a facut pe oameni sa se bizuie pe propriile forte. Tot mai mult se pune accent pe acest tip de experienta ( ai vazut ce repede ai reactionat) in detrimentul a ceea ce Dumnezeu ne-a comunicat prin Cuvantul Sau. Scriptura este expediata ca avand putina importanta si o folosim ca arma doar luand fraze care ne confirma ideile noastre.
......................................................
2.Oamenii cauta in mod sincer sa -L urmeze pe Hristos dar sunt dusi in eroare de povestile semenilor lor privind experientele senzationale. Incep sa-si puna intrebari si se simt defavorizati si frustrati de faptul ca nu au experiente ca ale lor. Astfel se naste in ei dorinta sa-L vada, in locul dorintei de-a citi Cuvantul.
..........................................................
3.Aici e pericolul mare. Insistand pe supranatural, luam oamenilor lucrarea Duhului Sfant care transforma Cuvantul lui Dumnezeu intrun element vital si spiritual. Sursa credintei crestine nu este omul, ci Cuvantul lui Dumnezeu. Experienta religioasa nu poate deveni vreodata centrul autoritatii sau al puterii spirituale.
............................................................
4. Israel a parasit pe Dumnezeu pentru idoli deoarece acolo gasea mult mai multa diversitate. La Sanctuar era prea multa liniste.
..........................................................
5.Sentimentalismul necontrolat si senzationalismul spiritist e prezent in toate religiile pagane.
6.Ma-ntelegi care este mesajul nostru al celor care nu suntem hraniti cu hrana din Scriptura?
-----------------------------------
PUNCTUL1.
Domnul Isus Hristos vorbea cu multa autoritate pentru ca avea Duhul Sfant.
Azi credinciosii Lui, vorbesc cu multa putere si indrazneala pentru ca sunt plini de Duhul Sfant.
Daca nu as cunoaste ca vorbesti din NECUNOSTINTA, as putea spune ca hulesti Duhul Sfand, atribuind Duhului Sfant ca ar fi "lumea spiritelor".
Pentru mine Cuvantul lui Dumnezeu, este sursa prin care pot dovedi ca ceea ce scriu este adevarat.
.......................................................
2.Nimeni nu isi va dori sincer sa experimenteze manifestarile Duhului Sfant, pana nu citeste in Biblie ca ele exista cu adevarat.
Ele nu sunt povesti, ci adevaruri biblice, care trebuiesc traite, nu numai citite.
.....................................
3.Nu este nici un pericol sa detii puterea Duhului Sfant, fiind intradevar supanaturala si care transforma Cuvantul intrun element vital si spiritual.Sursa credintei noastre este Cuvantul care ne indeamna sa experimentam puterea Duhului si sa umblam in el.Astfel Duhul Sfant devine centrul autoritatii si puterii spirituale ale lui Dumnezeu.
..........................
4.Israel a parasit pe Dumnezeu prin neascultare, nu pentru ca Duhul Sfant nu ar fi STRIGAT de atatea ori prin prooroci sa se intoaca.
........................................
5.La scest punct iti dau dreptate, insa Duhul Sfant nu este acelasi lucru.
.........................
6.Valentina a scris:
"Ma intelegi care este mesajul NOSTRU, A CELOR CARE NU SUNTEM HRANITI CU HRANA DIN SCRIPTURA?"
.............................
Inteleg Valentina mesajul VOSTRU, pentru ca un mesaj din partea celor care se hranesc cu hrana din Scriptura, ar fi aratat altfel!
Dar chiar nu se vede și nu se poate pipăii? Scumpii moșului, se vede și se poate pipăii, dar cum? Sigur, se bate pe moneda; Cercetați duhurile .... foarte bine, dar cum să cercetăm duhurile? Uite așa: Fratele sau sora, poate să facă BINE sau RĂU, să IUBEASCĂ sau să URASCĂ, să spună ADEVĂRUL sau să MINTĂ, să LEGE RĂNI sau să facă răni, să ÎMPINGĂ LA CARUL PROPĂȘIRII sau să BAGE BEȚE ÎN ROATE, te întreb; acestea câteva fapte/caractere, se văd, se pot pipăi, se simt?
Da, se simt si se pot pipai ( atinge), se vad cu siguranta.
Deconectat
26666. Postat la 16/01/2015 18:40 - 3760z4h28m
Dar ca sa citesti ce s-a scris despre ura, nu este consecinta a ceea ce se predica ?
Ai vazut ce a ajuns sa spuna un crestin? Tu scrii (Azi credinciosii Lui, vorbesc cu multa putere si indrazneala pentru ca sunt plini de Duhul Sfant.)
Dupa cum vezi nu sunt numai eu si cati or mai fi! ( Inteleg Valentina mesajul VOSTRU, pentru ca un mesaj din partea celor care se hranesc cu hrana din Scriptura, ar fi aratat altfel!)
O sa zici ca a fost o scapare. Dar asta nu vine decat in urma unui joc cu focul.
Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat
russtefan78 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
27363. Postat la 21/05/2015 19:39 - 3635z4h29m
Poate este necesar sa spun de unde a dedus el ca Duhul Sfant este inger. El spune asa in predici:
1) Fapte 8:26. Un înger al Domnului a vorbit lui Filip, și i-a zis: "Scoală-te, și du-te spre miazăzi, pe drumul care pogoară spre Ierusalim la Gaza, și care este pustiu."
Deci ingerul vorbeste cu Filip.
2) Apoi se opreste la versetul 29 "Duhul a zis lui Filip: "Du-te, și ajunge carul acesta!"
Din acet verset spune ca acum ii vorbeste Duhul lui Filip.
Daca vorbeste ingerul si Duhul cu aceeasi persoana inseamna ca Duhul este Inger.
Ce parere aveti?
Aduți aminte de ziua a șaptea ca să o sfințești ...