Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 9
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Comportament, Etică și Practici în cadrul Bisericii | Duhul Sfânt- Roadele și Darurile Sale
Pagina 6 din 17 << < 3 4 5 6 7 8 9 > >>
Deconectat RE: Darurile Duhului Sfânt
avodah
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
6174. Postat la 25/12/2010 00:07 - 5243z23h29m
Am o intrebare?

La noi la adunare vine o sora , care nu este sambatarita, dar ii place sa vina cu noi de ceva vreme.
Frecventeaza si duminica la oarecare biserica de pe aici.
Foarte rar o auzeam vorbind in alte limbi , cateva cuvinte, insa acum 2 luni a inceput a se ruga mai des in limbi, si mult
S-a discutat , si s-a adus la cunostinta ei, ca daca nu are cine sa talmaceasca , ar fi mai bine sa taca in adunare.
Sora nu s-a suparat si de atunci nu s-e mai roaga in limbi la noi in adunare.
Credeti ca s-a procedat corect?

BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39

Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH
fullban5
6176. Postat la 25/12/2010 09:01 - 5243z14h35m
da ati procedat la fel ca pavel yhcve sa va binecuvinteze eu as fi decord ca sa ne unim in rugaciune casa avem toate darurile in biserica sitalmacirea ca sa zideasca biserica ca duhul sfint uneste biserica nu o desparte
Lucia
6177. Postat la 25/12/2010 12:33 - 5243z11h3m
Frate Avodah,as fi foarte curioasa sa stiu ,de ce ati oprit-o?
Cand citesc Biblia, eu ma rog Domnului sa-mi dea intelepciune sa inteleg Cuvantul Sau,apoi ma rog sa nu i-L conduc eu pe Duhul Sfant,ci El sa ma conduca pe mine.
1.Daca rugaciunea la dvs.este individuala,ati facut bine.
2.Daca insa este in comun si cu glas tare,cu ce v-ar deranja?
Pavel intradevar a spus ca este de folos sa vina sa spuna doua vorbe intelese,dar nu o sa vedeti fratii ca ies sa predice si sa vorbesca in limbi si la noi este regula asta,cine iese la cuvant,nu lasa vorbirea in limbi,dar cand ne rugam in comun ,nu se stinge Duhul.

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat RE: darurile duhului sfhnt
fullban5
6178. Postat la 25/12/2010 13:11 - 5243z10h25m
Sora vreau sa e intreb ceva?CE DIFERENTA ESTE INTRE RUGACIUNEA IN COMUN SI INDIVIDUAL?Ca Petru si Ioan ne invata FAPTELE APOSTOLILOR cap 4 cu versetu 24 pina la 31.Cum s-a putut scrie rugaciunea ca la noi daca ne uitam la rugaciunea in comun alti dau drumul la vorbire alti cer ai mila si mu stiu daca se poate scrie acea rugaciune?Ucenici nu au dat drumul la vorbire in alta limba.Si totusi verseru 31 Dupa ce s-au rugat ei s-a cutremurat locul unde erau adunati,toti s-au umplut de duhul sfhint si vestea cuvintul luiDumnezeu cu indrazneala .SHALOM la toata biserica din Roma
Lucia
6180. Postat la 25/12/2010 16:43 - 5243z6h53m
Frate Geana,va rog sa reformulati intrebarea la acest subiect(rugaciune) si va voi raspunde cu placere.
Aici putem discuta despre darurile Duhului Sfant,tot la Fapte 2.4 spune: Si toti au fost umpluti cu Duhul Sfant si au inceput sa vorbeasca in alte limbi,dupa cum le da duhul sa vorbeasca.Cand spunem toti inseamna mai multi.La fel spune si la cap.10.Cat despre acea rugaciune scrisa,e clar,daca s-au rugat in comun dupa cum se intelege,este rugaciunea lui Petru,pentru ca primele capitole din Fapte,sunt expunerile lui Petru.Ca sa fiu mai clara,eu ma rog in comun,nu?Atunci eu nu pot scrie rugaciunea celui de langa mine,dar pe a mea,da.

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat RE: darurile duhului sfhnt
fullban5
6183. Postat la 25/12/2010 18:21 - 5243z5h15m
SORA EU TAM ARATAT CA IN FAP CAP 4 -31 CA EI SAU RUGAT TOTI INPREUNA SI TOTII SAU INPLUT DE DUHUL SFIHUL SFINT DAR AICI NU ESTE DARUL VORBIRE IN LIBI NU CA SINT CONTRA DAR DACA NU ESTE TALMACIT NU ZIDESTE BISERICA CIT DESPRE RUGACIUNE PAVEL NE SPUNE DACA NUI TALMACIT TREBUI SA TAC CA DACA VINE UN NEGREDINCIOS IN BISERICA SI NOI NE RUGAM FIECARE IN DREPTUL NOSTRU CUM TIAM ESPLICATPOATE SA EIE CEVA DE LA NOI DAR EU CRED SA FACEM SI RUGACIUNI INDIVIDUALE CA SA INTELEAGA CE NE RUGAMESTE VORBA DESPRE BISERICA ACASA PUTEM SA DAM DRUMUL LA VORBIRE SI SA CINTAM CIT VREM CA NU NE OPRESTE NIMEI AI SA NE RUGAM PENTRU TOATE DARURILE DUHULI SFHNT SI MAI ALES AL TALMACIRE DAR CUM A FACUT PRIMI CRESTINI ERAU TOTII UN GIND SIUN CUGET CURAT DACA NEVOM UNI ASA VA LUCRA IN MIJLOCUL NOSTRU AI SA NU FACEM UN BICI DIN CUVINTUL LUI CA STIM CINE ROSTESTE CUVINTUL LUI SA SE FEREASCA DE FARA DELEGE SI DOMNUL SA NEAJUTE PE TOTI SA INTELEGEM

Mesia sa fie in inimile noastre
Pedro V
6200. Postat la 26/12/2010 19:06 - 5242z4h30m
Dar omul firesc nu primeste lucrurile Duhului lui Dumnezeu, caci pentru el sunt o nebunie; si nici nu le poate intelege, pentru ca trebuie judecate duhovniceste. (1Cor.2:14)

Pe Calea Credintei Sfintilor nu mergi ca repetentii si corigentii ci mergi ca Sfintii ,din har in har si din putere in putere!!!!!!
fullban10
6203. Postat la 26/12/2010 20:35 - 5242z3h1m
Fa un exercitiu de imaginatie si inchipuieste-ti, ca vine Valentina la voi in biserica intr-un Sabat. Ia zi Lucia; ma sperii si fug, sau ma adaug adunarii voastre? Esti de acord ca-n biserica trebuie sa fie ordine?

Biblia are răspuns la toate intrebările.
lnedelea
6205. Postat la 26/12/2010 22:23 - 5242z1h14m
În adunare, pentru situația expusă, reacția trebuie să fie cea din 1 Corinteni 14:24-25 "... dacă toți prorocesc, și intră vreun necredincios sau vreunul fără daruri, ... tainele inimii lui sunt descoperite, așa că va cădea cu fața la pământ, se va închina lui Dumnezeu, și va mărturisi că, în adevăr, Dumnezeu este în mijlocul vostru".
Apoi reacția celor noi veniți ar trebui să continuie ca în Zaharia 8:23 "... Vrem să mergem cu voi; căci ... Dumnezeu este cu voi!", rămânând astfel pentru totdeauna în adunarea Dumnezeului Cel Viu.

"Dacă crede cineva că știe ceva, încă n-a cunoscut cum trebuie să cunoască" - 1 Cor 8:2
marcy
6227. Postat la 27/12/2010 17:12 - 5241z6h24m
Scuzati-ma ca intervin putin m-am uitat si am vazut foarte multe pareri dar n-am vazut pe nimeni sa aibe un alt dar in afara de vorbirea in limbi care este un semn ...... 1 corinteni cap 14 vers 22 iar in 1corint. 12 vers 4 in jos am gasit mai multe daruri spre exemplu vers 8 darul intelepciuni sau al cunostintei sau... si lista continua. Este interesant acest lucru crestini secolului digital nu mai au nevoie de intelepciune care este cel mai important.

In 1 cronici cap1 vets 10 si iacov cap1 vers 5 si 6 iar credinta este unul din darurile DUHULUI SFINT Cu dragoste Marcel

fullban10
6232. Postat la 27/12/2010 18:06 - 5241z5h30m
Inedelea. Asta doar daca se vorbeste romaneste si e liniste ca sa se auda ce se vorbeste-n adunare. Nu?

Lucia
6233. Postat la 27/12/2010 18:15 - 5241z5h21m
Scuzati-ma ca intervin si eu,daca priviti la postari,vom vedea ca se discuta despre darul vorbirii in limbi,semn ca Duhul Sfant locuieste in noi si acesta este un dar personal care ne zideste,dar daca privim mai atent postarile,in ele se oglindesc celelalte...daruri,priceperea,intelepciunea,cunostinta,dragostea si credinta despre care vorbim...Dragilor,trebuie crezute si darurile asa zise supranaturale,daca nu credem in vorbire,cum putem avea darul prorociei,al descoperirii,deosebirii duhurilor ?Si lista ar putea continua.Dispretul si desconsideratia o primesc cu placere,dar cei care ne cunosc personal ar trebui sa spuna cum traim noi credinta.

fullban10
6237. Postat la 27/12/2010 19:53 - 5241z3h43m
Ma tem ca vorbirea-n limba romana face parte din topic. Astept inca "invitatia" in biserica ta ca sa "vad" roadele Duhului Sfant. Am folosit ghilimelele, deoarece invitatia e virtuala.

marcy
6238. Postat la 27/12/2010 20:06 - 5241z3h31m
scuzami indrazneala dar rodele Duhului Sfint nu se vad in biserica ci in viata de toate zilele Domnul sa va binecuvinteze

Lucia
6246. Postat la 28/12/2010 14:06 - 5240z9h30m
Marcy,eu sunt decisa sa vorbesc pe rand despre Darurile Duhului Sfant,cine vrea sa ma ajute,sa adauge,eu voi fi foarte bucuroasa.
In 1 Corinteni 12.8-10 darurile Duhului sunt enumerate si par sa fie grupe de daruri ce trebui sa fie exercitate unul cate unul in diferite ocazii.
Voi incepe cu Darul intelepciunii sau mai bine zis CUVANT de intelepciune,ar trebui sa ne intrebam : De ce,cuvant de intelepciune?
Eu cred ca El se manifesta intr-o situatie de nevoie,doar atat cat sa ajute la rezolvarea anumitor probleme.este un dar care nu depinde de inteligenta noastra,ci vine din puterea Duhului Sfant (Romani 11.33)El ne da posibilitatea sa intelegem cuvantul lui Dumneze, Fapte6.2-4.De asemenea Luca 21.15 ne spune ca ni se va da" o gura si o intelepciune,,careia nu-i vor putea raspunde,nici sta impotriva toti potrivnicii.Domnul sa reverse Intelepciunea lui peste toti forumistii si nu numai...!

fullban10
6248. Postat la 28/12/2010 15:32 - 5240z8h4m
Daca traim prin Duhul, sa si umblam prin Duhul ( Galateni 5;25), draga mea Marcy. Deci si in biserica se vede, roada Duhului.

Lucia
6254. Postat la 28/12/2010 17:32 - 5240z6h4m
Acum voi trata Darul Cunostintei sau un Cuvant de cunostinta,dupa cat se pare,cel de intelepciune este strans legat cu darul cunostintei,daca nu stam atenti am putea sa-I confundam,un exemplu poate fi observat in casa lui Corneliu,ucenicii au fost uimiti de vorbirea in limbi si Petru insuflat de Duhul cunostintei a dat un cuvant atat in acel moment,cat si la Consiliul de la Ierusalim ca VORBIREA IN LIMBI este SEMNUL ca nemurile au primit Duhul Sfant.
Cunostinta in mod evident,are de-a face cu adevarul dezvaluit in cuvant si noi vorbim despre ele nu cu vorbirii invatate,cu intelepciunea omeneasca,ci cu vorbiri de la Duhul Sfant.(1Corint.2.12-12.Acesta este un dar supranatural care aduce lumina asupra cuvantului .Imi place atat de mult sa navighez la acst subiect,Duhul Sfant marturisindu-L te cerceteaza si te face sa te simti mai aproape de cer.

marcy
6255. Postat la 28/12/2010 19:13 - 5240z4h24m
Poate nu am fost destul de explicit am vrut doar sa spun doar ca nu are nimeni nevoie de un alt dar in afara de vorbirea in limbi si am observat caci sunt cuvinte prea grele dar o sa-mi cer scuze. Mie nu mi-au placut niciodata lucrurile care aduc neplaceri Ci noi trebuie sa cautam pacea si dragostea fata de aproapele nostru si atunci cind ne intilnim in adunare sa fim plini de bucurie caci Dumnezeu este prezent chiar daca fratele meu are o idee mai inalta decit mine Domnul sa-l binecuvinteze, eu il iubesc la fel pentru ca asa ne-a invatat DUHUL SFINT. Cu multa dragoste fratele marcel

Atita timp cit nu se cunosc scripturile Vechiului Testament nu se poate vorbi dar il rugam pe Dumnezeul lui iIrael sa ne ajute sa le cunoastem si intelegem. Shalom la toti!

Lucia
6263. Postat la 29/12/2010 08:26 - 5239z15h10m
Sincer,marcy,am crezut ca esti fata,dar iata un frate!
Aici este un forum de discutii si este inposibil sa gandim la fel,deaceia sunt pareri pro si contra,ideia este sa nu ne lasam antrenati in dispute...
Cat dspre parerea ta,ca daca nu se cunoasc scripturile Vechiului Testament,nu putem vorbi,ai putea sa te explici,ce ai vrut sa spui,asa ai dedus ca nu am cunoaste aceste carti?
As vrea sa vorbesc despre DARUL CREDINTEI,dar mai intai voi pune o intrebare cu privire la acest dar si astept frate Avodah,Emanuele,CorneliuS,si care vreti...sa raspundeti,pentru ca Duhul Sfant este darnic,dar noi ce stim de aceste daruri?Intrebarea mea:
Ce diferenta este intre Credinta pe care trebuie sa o avem fiecare din noi si Darul credintei?Astept raspunsurile voastre.

abdon
6271. Postat la 29/12/2010 14:42 - 5239z8h55m
1) Am cerut sa fie creat acest subiect, 2) m-am retras din a posta aici, dar nu ma pot abtine cand vad zelul vostru asupra lucrarii Duhului Sfant , si imi permit sa va mustru, in ce privinta? Dupa ca ce mai avem o scanteie din Duhul Sfant , vorbirea in limbi, si pe asta o opriti, si inca mai gasiti de bine, venind si cu dovez Biblice. Conform Cuvantului lui Dumnezeu, daca exista in Biserica darul Duhului Sfant de vorbire in limbi, omenesti, ingeresti, sa se vorbeasa, si in loc sa fie oprit darul, mai degraba sa se intre de urgenta la staruinta dupa urmatorul dar, de talmacire, si mai ales dupa darul de proorocie, sau de deosbire a duhurilor, pentru a fi oprit cu siguranta, nu cu semnul intrebarii, oare am facut bine? Usor ne este sa oprim, dar greu este sa urnim.

Exista dovezi Biblice, in Fapte Ap ca , crestinii primeau Duhul Sfant, prin dar de vorbire a limbilor, dar nu vedem ca cei prin care se cobora darul, apostolii, sa ii fi oprit, dar nu vedem sa fi venit nici talmacitorii FA 10: 44-48; 19:4-7; 1 Cor 12: 28-31

Am citit 1 Cor 14 si am inteles urmatoarele, despre darul vorbirii in limbi

- prin vorbirea in limbi vorbesti lui Dumnezeu v 2
- se zideste personal v 4
- dorinta lui Pavel este ca toti sa vorbeasca in limbi v 5
- si ar fi la egalitate cu darul de proorocie, daca ar fi si talmacita, dar nu este ignorat darul vorbirii in limbi
- nu se predica cu darul de vrobire in limbi v 7
- nu se foloseste darul vorbirii in limbi pentru o conversatie de la om la om v 6-11, dar nu vorbeste de rugaciune, care este o conversatie intre om si Dumnezeu.
- se cere o ravnire dupa darurile duhovnicesti, nu o oprire v 12
- nu se opreste darul nici la rugaciune, dimpotriva, se sfatuie continuarea folosirii darului, si sa se ceara si talmacirea v 13-14
- v 15-19 cui spune Ap Pavel cinci cuvinte intelese, invata pe altii? Prin rugaciune inveti pe altii, cand eu ma rog si in limba materna, cine invata de la mine, ca toti se inchina nu pentru a invata unu de la altul, ci este un moment de partasie cu Dumnezeu.
-vorbirea in limbi este un semn v 22
- v 28, pe care se bazeaza multi, scrie sa-si vorbeasca numai lui insusi si lui Dumnezeu, cum poti vorbi numai tie insuti si lui Dumenzeu? Nu prin rugaciune?
Atentie la v 39 "fara sa impiedicati vorbirea in alte limbi"
Dar toate sa se faca in chip cuviincios si cu randuiala

Inteleg ca daca nu este talmacitor, nu trebuie ca darul sa fie oprit, ci cel care il are, sa se roage in linsitit, fara sa acopere pe ceilalti, ceea ce e mai trist ca sunt acceptati si pusi la mese fratii cu dar de vorbire in limbi, care asa cum zice Ap Pavel, vorbesc de la masa in limbi, si nu inteleg nici eu, nici cei care au daruri diferite, aici e problema, defapt ca si cei care atunci cand intra un strain in adunare, fratii de la masa vorbesc:

Multumim lui Elohim , Baruh ata Adonai, in Numele lui Yeshua Meshia, ca ne-a adunat in acest Shabat , Shalom, in luna Nisan , sa deschidem Tora pentru a primi luminca ca de la o Menora ... !

Strainul care intra in adunare ramane inmarmurit, deci, oprim vorbirea duhovniceasca, ca sa o punem pe cea evreiasca ... . Sa se staruiasca dupa darul de talmacire, si nu opriti vorbirea, nu stinge-ti duhul.
Pagina 6 din 17 << < 3 4 5 6 7 8 9 > >>
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164776 vizite unice Powered by PHP-Fusion