Domnul sa binecuvinteze fiinta ta,frate Abdon,ma gandeam eu ca vei reveni.
Eu am ramas la Darul credintei,dar nimeni nu se inghesuie sa raspunda,doar la vorbirea in limbii au avut ceva de spus,sa o excludem,ca celelalte sunt deja excluse!Daca nu,raspundeti fratilor,astept!
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat
RE: Darurile Duhului Sfânt
CorneliuS (detalii numai pentru membrii conectaţi)
6277. Postat la 29/12/2010 17:08 - 5239z6h51m
sambataru a scris:
permit sa va mustru, in ce privinta? Dupa ca ce mai avem o scanteie din Duhul Sfant , vorbirea in limbi, si pe asta o opriti, si inca mai gasiti de bine...
Frate, eu personal, nu am oprit, nu am de gand sa opresc si nici nu pot opri pe Dumnezeu sa-Si arate puterea prin vorbirea in limbi, dar toate sa se faca dupa randuiala. De obicei, se cam incurca vorbirea in limbi cu prorocia.
In ce nu am fost deacord, este faptul ca se sustinea ca oricine are Duhul sfant trenuie neaparat sa vorbeasca in limbi si ca acest dar este o conditie la intrarea in Viata Vesnica. Nu vad biblica aceasta parere, si de aceea nu sunt deacord.
Sora Lucia, ma bucur ca tratati si celelalte daruri ale Duhului sfant, la un moment dat, am crezut ca ati limitat puterea Duhului doar la vorbirea in limbi.
In legatura cu darul de credinta, dupa umila mea parere, este un dar cu care poti face minuni, vindecari,
Luca 17:6
Și Domnul a zis: rDacă ați avea credință cât un grăunte de muștar, ați zice dudului acestuia: rDezrădăcinează-te și sădește-te în marer1;, și v-ar asculta.
Matei 9:22
Isus S-a întors, a văzut-o și i-a zis: rÎndrăznește, fiică! Credința ta te-a tămăduit.r1; Și s-a tămăduit femeia chiar în ceasul acela.
in aceasta situatie, sursa de provenienta este Duhul sfant iar in cea de mai jos s-ar parea ca e doar o incredintare a omului, ceea ce are el in inima; dar daca ma gandesc ca in urma auzirii Cuvantului (care e duh si viata) vine credinta, sa putea spune ca si de aceasta data sursa e Duhul sfant.
Omul aude cuvantul, Duhul sfant ii da credinta sa creada, intelepciune sa inteleaga si cunostinta sa cunoasca, calea spre viata.
Romani 10:10
Căci prin credința din inimă se capătă neprihănirea, și prin mărturisirea cu gura se ajunge la mântuire,
Romani 10:17
Astfel, credința vine în urma auzirii; iar auzirea vine prin Cuvântul lui Hristos.
"Răsplata smereniei, a fricii de Domnul, este bogăția, slava și viața"
Ai dreptate frate Corneliu,Credinnta mantuitoare nu este aceiasi cu Darul credintei,ea este aceia care muta muntii,face minuni si vindecari,insa sursa acestui dar este Duhul Sfant, credinta mantuitoare vine in urma auzirii cuvantului.Darul credintei mai face ceva,persoana care detine acest dar,imparte credinta in anumite situatii,si nu in mod voit ma intorc la vorbirea in limbi,ci lui Pavel acest dar ia dat posibilitatea sa-i ajute pe altii sa primeasca Duhul Sfant(Galateni 3.2-5.) Un alt mod de a mari credinta poate rezulta in urma unei predici a persoanei cu acest dar,printr-o marturisire sau o cantare a acesteia.Si aici este nevoie de Duhul pentru a face diferenta intre Credinta Mantuitoare,Darul Credintei si credinceosiea care este roada Duhului.Vreau sa continuam cu Darurile de Vindecare,iar aici voi pune urmatoarea intrebare: De ce DARURI de vindecari(la plural)?
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Sora Lucia ne-ati invitat la discuti pe mai multi, printre care si pe mine, insa eu nu stiu ce sa va mai spun , pentru ca daca nu am darul vorbirii in limbi, dupa parerea dmv. nu sunt condus de Duhul Sfant, ca atare raspunsurile mele vor fi firesti , lipsite de valoare duhovniceasca, in comparatie cu a celor care au darul Vorbirii in Limbi.
Mai bine ma las invatat de frati care au deja Duhul Sfant(dovedit prin vorbirea in limbi) , cum ar fi cei de la Penticostali , pentru ca invatatura lor trebuie sa fie cu o valoare mult mai superioara decat a mea , pentru ca sunt condusi de acest Duh, in comparatie cu mine care dupa parerea dmv. eu nu il am, daca nu vorbesc in limbi.
Frate Avodah,din expunerea dvs, din celelalte postari,m-ati facut sa inteleg ca libertatea de exprimare a parerilor noastre ne fac sa ne numim FRATI,ce va facut sa retractatii aceasta ideiee?S-au dvs.oscilati intre DA si NU?
Eu va respect asa cum sunteti fara sa va desconsider,daca nu credeti ca mine.V-am provocat la discuitii pentru ca sunteti o persoana cu care se poate vorbi si nu ma faceti sa cred acum ca dati inapoi cu aceste daruri,sau sa creada cineva ca nu stiti sa explicati darurile Duhului Sfant.Cat dspre fratii penticostali,ma abtin sa comentez ceva,regulamentul este pentru toti,noi nu ne luam dupa nimeni,despre vorbirea in limbii,sta scris in cuvant si este negru pe alb, SEMNUL ca suntem umpluti cu Duhul Sfant,nu pot spune ca dvs,chiar daca asta va supara,este crezul meu pe care nimeni nu mi-l va putea spulbera,sunt aripile zborului meu catre cer,pentru intampinarea MIRELUI.Este puterea ce ma mangaie si ma inalta,cantul de bucurie si de biruinta,linistea in vremuri tulburi,pacea in incercare,este totul,El ma face sa inteleg minunatul cuvant,ma face prin ochii credintei sa ma simt in bratele Tatalui.Asa ca astept sa raspundeti,si va rog sa nu va suparati pe mine.
Biserica Penticostala, posibil fara tagaduire, sa aiba un dar al Duhului Sfant, asta nu inseamna ca nu au, tu avodah, poti avea alt dar al Duhului Sfant, nu trebuie sa deznadajduiesti, si intelepciunea, sau cunostinta sunt daruri ale Duhului Sfant, ideea pe care a spus-o Sora Luci, este confirmata de majoritatea si exista si dovezi Biblice, trebuie sa fim ca Apostolii nu numai la imbracaminte, port, dar si in daruri ale Duhului Sfant, si cum se spunea, nu numai vorbirea, sunt atatea daruri, pe care ca urmasi ai Apostolilor, trebuie sa le posedam, daca nu le vom avea, numele pe care ni l-am insusit de Biserica Apostolica, e in zadar,
si dupa cum vad unele postari pe aici, si intrebari, e de plans, ca de pilda: Vreau sa vad daca la voi in biserica se vorbeste, sau : Vreau sa vad daca la voi n biserica se proorceste, sau: Vreau sa vad daca la voi in biserica se fac vindecari.
Fratilor daca nu se vad acestea, in mijlocul nostru, daca fratii nostri nu vad asa ceva, inseamna ca nu suntem Biserica Apostolica, si Adunarea lui Dumnezeu, si daca e asa, fratii nu trebuie sa ramana multumiti la starea de Adunare al lui Dumnezeu, trebuie sa crestem sa progresam, la stadiul de Biserica Apostolica, autorizata din partea Cerului cu daruri ale Duhului Sfant.
Frate Avodah eu sunt unul din acei penticostali la care te referi tu,eu tin acum sabatul si dieta,spunemi de ce Duh am fost calauzit de am ajuns aici caci sincer de venea mii de oameni sa-mi spuna ca asta e calea adevarata,nu-i credeam numai bunul Dumnezeu ma facut sa inteleg prin Duhul Sfant.Intrebarea mea pt.DVS.Ce vorbire in limbi am eu si de ce DUH sunt calauzit?(Vorbirea am primito la penticostali,ce sa fac acum cu ea?)Puteti sa raspundeti toti nu am nimic pe fr.Avodah.
Iata,aici voi vorbi despre DARURI DE VINDECARI si sincer,nu ma asteptam sa nu se scrie nimic despre aceste DARURI,sa se adauge sau sa se spuna ceva,ca am gresit intr-un fel,nimeni nu cunoaste indeajuns pe toate,dar daca Duhul Sfant a turnat daruri,atunci chiar ar trebui sa cunoastem cate ceva despre ele.nu?Frate Avodah,dvs,ne-ati mrturisit ceva de o persoana ce a vindecat,credem ca ati experimentat un lucru inedit,puteti sa ne dati detalii.Eu cred ca cine are aceste daruri de vindecarii,mai intai va trbui Duhul sa-i dea darul credintei,pentru ca fara el nu se poate face nimic,apoi,el mareste credinta celui bolnav si incepe sa lucreze,sa vindece.Eu cred ca sunt la plural exprimate pentru ca toate vindecarile au o nota particulara de actiune,nu toti vindeca picioparele,Filip era un vindecator al paraliticilor si a schiopilor,Fapte 8.7,Femeia vindecata de scurgere are un alt mod de a actiona a Duhului,puterea a intrat in ea si a actionat in mod vindecator,Mat.9.20-22.Petru spune ologului:Ceea ce am acest lucru iti dau...totul este la singular,si cred ca Duhul dadea darul diferit de vindecare ,dupa cum era necesar,de aici cred eu ca sunt mai multe DARURURI DE VINDECARI.Medicul suprem foloseste aceste daruri de vindecari prin Duhul Sfant in moduri diferite,de la caz la caz.Cei ce au aceste daruri de vindecari nu pot vindeca unde nu se gaseste credinta,aceste daruri le poate avea orice madular din trupul bisericii,el este distribuit dupa masura credintei ,nu esti mai special daca il ai. Singura sursa a cestui dar este Duhul Sfant.Cine vrea,POATE SA CONTINUIE CU daruri de facut minuni,sper sa se gaseasca cineva sa ma ajute!
Frate Sambataru eu nu inteleg un lucru, explica-mi: cind imi da Tatal DUHUL Sfint cind calc porunca si cuvintul s-au cind o implinesc? Cind dai daruri la copii, cind te asculta s-au cind nu te asculta? Cind ascultam si implinim porunca lui atunci Tatal ne da Duhul SFINT SI DARURI: Ioan c14-v15: Daca ma iubiti veti pazi poruncile mele si eu voi ruga pe Tatal si El va v-a da un alt mingiitor,care sa ramina cu voi in veac.Si anume Duhul adevarului pe care lumea nu-l poate primi, pentru ca nu-l vede si nu-l cunoaste: dar voi il cunoasteti caci ramine cu voi si va fi in voi.
v21.pina la 26 Dar mingiitorul adica Duhul Sfint pe care va trimite Tatal in numele Meu va v-a invata toate lucrurile si va v-a aduce aminte de tot ce v-am spus eu.
Ori Dumnezeu minte, Ori noi nu intelegem Scripturile. Cum intelegeti:intii vin Darurile si apoi Duhul SFINT ne invata sa pazim poruncile? Iacob c1 v17 orisice ni se da bun si ori si ce dar desavirsit este de sus pogorindu-se de la Tatal luminilor in care nu este nici schimbare nici umbra de mutare. Numeri c 23 v19:Dumnezeu nu este un om care sa minta,nici un fiu al omului care s-ai para rau,ce a spus oare nu va face? si ce a fagaduit oare nu va implini? EU cunosc frati de la oastea Domnului care spun ca au vorbirea in limbi si vreau sa stiu : DA DUMNEZEU LA CEI CE CALCA CUVINTUL VORBIREA IN LIMBI ? Dati-va raspunsul singuri. Dumnezeul meu nu minte
Frate Emanuele,iti dau un sfat cu toata iubirea sfanta,nu mai privii la oameni,priveste la Hristos,este cu neputinta sa nu gasesti greseli in oameni,noi nu stim ce are x sau y,noi stim ca trebuie sa ne pocaim,sa tinem ce ne-a descoperit Domnul si sa ne rugam pentru ca Duhul Sfant sa lucreze.Daca nu crezi in vorbirea in limbi este treaba ta,hai sa ne unim in rugaciune,ca Domnul sa lucreze cu fiecare in parte cum vrea El.Degeaba incearca omul sa lamureasca un lucru,daca nu se crede,nu se poate vedea lucrurile spirituale cu ochii de carne.Apoi nimic nu are valoare fara dragostea lui Dumnezeu.
Sora Lucia , nu stiu daca m-ati inteles? Eu unul nu a-si cauta raspunsuri la oameni firesti, adica daca omul nu este duhovnicesc, nu m-ar prea interesa ce raspuns mi-ar da la cutare sau cutare din scriptura.
Dmv. fiind sigura ca eu nu am Duhul Sfant, atat timp cat nu am vb. in limbi, nu vad ce var interesa raspunsuri de la dinastia ca mine, firesti. Sambataru a scris:
Biserica Penticostala, posibil fara tagaduire, sa aiba un dar al Duhului Sfant, asta nu inseamna ca nu au, tu avodah, poti avea alt dar al Duhului Sfant, nu trebuie sa deznadajduiesti, si intelepciunea, sau cunostinta sunt daruri ale Duhului Sfant, ideea pe care a spus-o Sora Luci, este confirmata de majoritatea si exista si dovezi Biblice....
Frate Sambataru, nu stiu daca ai citit toate discutiile, insa din cate inteleg eu ,sora Lucia nu crede ca poti sa ai alt dar,decat dupa ce ai primit vorbirea in limbi.
Eu nu am primit darul vorbirii in limbi, ca atare dupa crezul sorei, nu am Duhul Sfant, si nici nu pot sa am al dar .
Cat despre daca majoritatea sambatarilor cred ca doar vorbirea in limbi este semnul ca o persoana are Duhul Sfant, asi dori ca administratia sa propuna un sondaj, cum a facut cu subiectul "Luna Noua".
Sunt de acord frate ca trebuie sa crestem in aceasta privinta, si trebuie insistat ca YHVH al ostirilor sa reverse peste frati sambatari si mesianici darurile Duhului Sfant, si sa ne umple asa incat sa dea peste, ca toti sa doreasca sa cunoasca ce avem noi?
Sa putem spune , avem pe Mesia si Duhul Sau locuieste in noi pana in ziua de azi, si iata semnele: orbi sa vada, demoni sa fuga, schiopii sa umble...Amin
Frate Daniel ,YHVH sa te binecuvinteze ,si ma bucur ca acum te afli in familia sambatarilor.
Probabil deja ai observat ca nu suntem cu nimic mai buni, si ca, si noi avem nevoie ca si fratii penticostali de acelasi Salvator, care sa ne treaca examenul.
Incercam sa pazim Shabatul, dar probabil gresim in alta parte si suntem vinovati de calcarea tuturor, de aceea spun, toti apelam la Harul Sau.
Daca imi cereti parerea personala, eu v-asi sugera sa nu opriti vorbirea in limbi.Daca nu aveti darul talmacirii, v-ati sugera sa va rugati fierbinte pentru el, pentru ca acest dar al vb. in limbi, sa fie folositor pentru congregatia de unde faceti parte.
Eu cred ca in orice cult, oameni sinceri pot primi darurile Duhului Sfant, pentru ca daca acesti oameni sunt sinceri, si doar atat cunosc, dar cred in Yahshua ca unica cale de mantuire, este de ajuns ca Duhul sa poata cobori peste ei.
La fel cum gasim in scriptura Duhul Sfant coborandu-se peste neamuri, care probabil nu stiau ei Tora in totalitate, dar au crezut in Mesia.
Intrebarea ramane cum de atatia dintre ei , traiesc in continuare o viata intreaga si ajung sa moara in necunostinta de Shabat , sarbatori , etc.
Cum de Duhul Sfant nu i-a condus in tot adevarul ?
Aici imi este dilema , insa ce nu este cu putinta de inteles la oameni, la Elohim e posibil.
Nu am intentionat sa pun pe fratii penticostali jos , ci am facut o paralela, unde am vrut sa arat, ca vorbirea in limbi, este doar un dar , si nu reprezinta plinatatea Duhului Sfant, ca daca ar fi asa atunci fratii penticostali ar tinea toti si porunca 4-a din cele zece , si ar inceta a predica de la amvon impotriva adevarului , ca Shabatul nu mai trebuie tinut ca zi de odihna.
Deocamdata nu fac lucrul acesta cea ce ma indeamna sa cred ca nu umbla in plinatatea Duhului Sfant,dar pot sa aiba unul dintre daruri sau chiar mai multe.
Daca vorbirea in limbi reprezinta plinatate Duhului Sfant, atunci inseamna ca frati penticostali umbla in tot adevarul, de aceea eu cred ca acesta este doar unul dintre daruri. Este unul dintre semne, ca persoana respectiva are Duhul Sfant, dar la fel daca cineva vindeca in numele Lui,si nu neaparat are si darul vb. in limbi, pentru mine este si acesta un semn ca persoana respectiva este manat de acelasi Duh.
Sora Lucia este dureros sa spui cuiva , chiar daca indirect, ca nu este condusa de Duhul Sfant, fara macar sa cunoasteti persoana, sau sa vedeti ce roade are, doar pe premisa ca nu are unul dintre darurile enumerate de Pavel.
Daca dmv. ati fi in locul nostru celor ce nu avem acest dar, nu stiu cum v-ar pica un astfel de raspuns din partea unui frate sau sora de credinta?
Si sa nu credeti ca nu ma rog pentru plinatatea Duhului Sfant si darurile lui in viata mea si a familiei mele.
Sora lucia mai citeste o data intrebarea eu cred ca Isus Christos cine calca cuvintul nu poate avea Duhul Sfint de asta ma preocup ca bisericile sunt conduse de niste femei care imbata biserica sfintilor as dori ca pastorii sa se trezeasca ca cei care implinesc si sa straduiesc sa nu calce cuvintul nu au duhul sfant daca nu au darul vorbire; v-am dat atitea exemple pentru ca au venit cu bagaje si le imparte in adunari si fratii cred asa dupa ce calca pe CHRISTOS IN PICIOARE CARE ESTE CUVINTUL IOAN CAP 1 V1_13 1 CORINTENI CAP3 V1 Nu stiti ca voi sinteti Templul lui Dumnezeu si ca Duhul lui Dumnezeu locuieste in voi v17_18-19 dupa aia zice trupul nostru sufletul nostru si duhul nostru sa le pastram curate. Cum le putem spurca? ca de nu le pastram curate nu poate sa locuiasca Duhul Sfint in noi aici este problema eu cred mai mult ca voi toti in Duhul Sfint si in darurile Duhului Sfint sora dar prima e sfintirea
Frate Emanuele eu sunt curios in ce consta sfintirea si cum o primim si cad o primim?Si ce parere ai despre cei ce au Duhul Sant(vorbirea in limbi) si sunt din alte Confesiuni?
Ce crezi despre intamplarea cu magarita lui Balam?
Daca Legea aducea sfintirea pentru ce a mai venit Hristos?
Scrie ca ...vor veni zile zice Domnul,cand prin Duhul Sfant va pune Legile in inimile noastre si nu va mai fi necesar sa ne invete cineva,ce crezi,este scris?Unde ai vazut tu sa conduca femeile,la noi conduce Hristos biserica.
Frate 1 tesaloniceni c4v7 CACI DUMNEZEU NU NE-A CHEMAT LA NECURATIRE CI LA SFINTENIE . lEVETIC C11V44,C19V2; 1 CORINTENI C1V2 EVREI C12V14 1PETRU C1V14 15;DEACEEA CINE NESOCOTESTE ACESTE INVATATURI NESOCOTESTE NU PE UN OM CI PE DUMNEZEU CARE VA DAT DUHUL SAU CEL SFINT
1 Tesaloniceni 5v23
Implinind cuvintul Lui si nu calcind prin astea vad eu sfintirea
Cristos avenit la oile pierdute a casei lui Israel efeseni c2v1 la 20 ;c3v6 CACI ADICA NEAMURILE SUNT IMPREUNA MOSTENITORI CU NOI ALCATUIESC UN SINGUR TRUP CU NOI SI IAU PARTE LA ACELEASI FAGADUINTA IN CRISTOS ISUS PRIN EVANGHELIA ACEASTA
Matei c5v20;Psalmi c40v7 ATUNCI AM ZIS IATA CA VIN IN SULUL CARTI ESTE SCRIS DESPRE MINE VREA SA FAC VOIA TA DUMNEZEULE SI LEGEA TA ESTE IN FUNDUL INIMI MELE
Noul testament pe intelesul tuturor Matei c5v17 NU CUMVA SA INTELEGETI GRESIT MOTIVUL VENIRI MELE EU NU AM VENIT SA ANULEZ LEGILE LUI MOISE SI AVERTISMENTELE PROFETIEI DINPOTRIVA EU AM VENIT SA LE ADUC LA INDEPLINIRE SI SA LE ADEVERESC PE TOATE SPUN ACEASTA CU TOATA RASPUNDEREA ORISICE LEGE DIN CARTE VA RAMINEA IN VIGOARAE PINA CIND I SE VA IMPLINI SCOPUL pe mine duhul sfint ma invatat sa nu calc legea si poruncile
FEMEILE CARE CONDUC ADUNARRILE SUNT INVATATORII MINCINOSI SI CRISTOSII FARA LEGE
tu ce ai inteles?
duhul sfint din alte confectiuni : pentru ca nu sau lasati condusi de duhul sfint dumnezeu lea trimis o lucrare de ratacire sa creada o minciuna si am documente cauta revista '' lumina vechilor carari februarie 2001'' ii invata cele 10 porunci sunt vechi aducaroare de moarte si trecatoare '' si vei gasi cum duhul ii invata sa anuleze legile si poruncile si rinduelile dati raspunsul singur ''ce fel de duh au'' caci Cristos ne invata CAUTATI CARARILE VECHI SI UMBLATI PE ELE
VA DORESC UN SABAT FERICIT SI DONMUL SA NE LUMINEZE PE TOTI
Uite cum am inteles eu.Dragostea sta in pazirea poruncilor.
Unde sta aceasta dragoste fratilor,daca noi care zicem ca am primit adevarul,dispretuim pe cel care inca nu intelege ca mine?
Cum putem sa-l atragem catre adevar,daca dupa cateva impotriviri,il catalogam necurat si plin de duhuri rele.Nimeni nu ne forteaza sa ii fim prieten,frate sau sa fac ca el.ci prin rabdarea si dragostea mea ii pot arata calea si il pot atrage catre ea,Dispretuim confesiuni,dar dragostea spune sa ne iubim vrasmsul.Daca nu vedeam dragoste in biserica intre frati nu puteam sa vin la adevar,dar cum am venit eu vreau sa vina toti fratii penticostali la adevar,astai dragostea sa vrei la toti binele,cat despre vorbirea in limbi ea nu vine de la fratii penticostalii,vine de la Cinzecime de la pogorarea Duhului SFANT DIN CUVANT,prin El ne sfintim este duhul sfinteniei,daca il ai te ajuta sa te sfintesti.nu prin propriile puteri vom implini Legea ci cu ajutorul lui hristos si Duhului Sfant.Eu cred ca daca privesc cu dispret la celelalte confesiuni nu am dragoste si fata de nimeni.
Frate Avodah,nu eu am spus ca dovada umplerii cu Duhul Sfant este vorbirea in limbi,ci inca de la intemeierea Bisericii Nou Testamentala Biblia ne arata clar acest lucru.Cinzecime-vorbire in limbi;Corneliu-vorbire in limbi;Consiliu-relatari despre dovada umplerii cu Duhul Sfant,implicit semnul vorbirii in limbi;Punerea mainilor apostolilor si dovada primirii Duhului prin darul vorbirii.Nu trebuie sa va spun eu,cred ca puteti sa cititii singur aceste lucruri,apoi frate, daca vorbirea este un dar,de ce multi nu-L accepta?Eu cred ca din cauza NECREDINTEI nu mai coboara Duhul.Sunt multi crestini din vechime care nu aveau in ei Duhul Sfant si slujeau pe Dumnezeu.Si toti cei care au crezut in Isus si erau botezati in apa,pana la CINZECIME nu au avut Duhul Sfant,cand L-au primit frate,ce fel s-au manifestat?Au vorbit in limbi.Ce treaba avem noi cu penticostalii,daca au vorbirea in limbi,e treaba lor,important sa te lasi condus in adevar de Duhul.Ce merite avea Pavel,ca sa ajunga un mare apostol?E treaba Tatalui.Eu am Invatat ceva pe aceasta cale...sa nu am pretentii de la nimeni,ci sa am pretentii de la mine insami si sa ma pocaiesc,pentru ca nimeni nu va da socoteala de pacatele mele,numai eu.
Sa vorbesc acum despre DARURI DE MINUNI,dar mai crede cineva in ele,daca nici macar in vise nu se mai crede...vorba Mantuitorului:Voi mai gasi eu credinta?
Atunci vom ramane jos,fratilor!
Trebuie sa credem in MINUNI,altfel nu credem nici in inviere,este o minune,din gura putem spune cred,dar lucrul acesta trebuie sa vina din noi,din inima...este ca si cum suntem bolnavi,avem medicamentele in mana(credinta),insa murim cu ele in mana,pentru ca trebuie sa le inghitim,sa se gaseasca inauntrul nostru(Duhul Sfant),sa actioneze,sa transforme,sa aduca vindecare si sa putem sa ne inaltam spre cer.O minune este invierea,rapirea,inaltarea la cer,o minune este cand Satana este biruit prin Puterea Duhului si scos afara din persoanele care vor eliberare.Putem chiar muta muntii din loc,dar unde ne este credinta?Vom continua cu PROROCIA...Intrebarea mea,pentru voi: Credeti ca din cauza ca duhul omului s-a amestecat in acest dar ,foarte multi nu-L mai cred?
Sora Lucia ,am luat pe fratii penticostali ca si exemplu , din cauza ca la ei in orice biserica se intalneste vorbirea in limbi.
Eu nu stiu exact cum s-a manifestat acest dar , acum 2000 de ani , ci ma relatez la cum se manifesta in ziua de azi.
Daca vorbirea in limbi reprezinta plinatatea Duhului Sfant,nu doar un dar , atunci cum de fratii penticostali inca mai predica deschis calcarea Legilor lui Elohim, prin credinta in Mesia? Sora Lucia :am 3 intrebari pt. dmv. 1.Se poate a fi plin de Duhul Sfant si a continua in a invata calcarea poruncilor in mod voit?
Si inca o intrebare pentru dmv:
Pavel ne spune ca nu toti vorbesc in limbi , la fel cum nu toti sunt proroci. 2.Cum de dmv. invatati ca chiar daca nu toti prorocesc, totusi toti trebuie sa vorbesca in limbi?
28. Și Dumnezeu a rânduit în Biserică, întâi, apostoli; al doilea, prooroci; al treilea, învățători; apoi, pe cei ce au darul minunilor; apoi pe cei ce au darul tămăduirilor, ajutorărilor, cârmuirilor, și vorbirii în felurite limbi.
29. Oare toți sunt apostoli? Toți sunt prooroci? Toți sunt învățători? Toți sunt făcători de minuni?
30. Toți au darul tămăduirilor? Toți vorbesc în alte limbi? Toți tălmăcesc?
Cum explicati dmv. acest concept?
4. Sunt felurite daruri, dar este același Duh;
5. sunt felurite slujbe, dar este același Domn;
6. sunt felurite lucrări, dar este același Dumnezeu, care lucrează totul în toți.
7. Și fiecăruia i se dă arătarea Duhului spre folosul altora.
8. De pildă, unuia îi este dat, prin Duhul, să vorbească despre înțelepciune; altuia, să vorbească despre cunoștință, datorită aceluiași Duh;
9. altuia credința, prin același Duh; altuia, darul tămăduirilor, prin același Duh;
10. altuia, puterea să facă minuni; altuia, prorocia; altuia, deosebirea duhurilor; altuia, felurite limbi; și altuia, tălmăcirea limbilor.
11. Dar toate aceste lucruri le face unul și același Duh, care dă fiecăruia în parte, cum voiește.
3 .Faceti-ma sa inteleg daca Cuvantul spune unuia cutare, altuia cutare, cum de dmv. vedeti ca la fiecare trebuie vorbirea in limbi, cand scriptura spune ca doar unora?
In legatura cu crederea in MINUNI, vreau sa va intreb pararea tuturor celor interesati ,daca experienta urmatoare a fost o MINUNE,o TAMADUIRE, sau nici una dintre ele?
Nu demult intr-o noapte sotia mea din cauza ca nu a putut sa doarma, a amestecat 2 feluri de medicamente , care a dus la o reactie foarte ciudata in corpul ei.
Inima a inceput sa ii bata asa de tare, incat se putea auzi de la departare.
Nu am auzit in toata viata mea o inima sa bata asa de tare. A inceput sa tremure , si sa o cuprinda o frica enorma pentru starea in care se afla.
Imediat am luat-o in brate, si am inceput sa ma rog.
Rugaciunea a fost una simpla , scurta si din toata inima , dat fiind situatia critica .
In acel moment , singura speranta ce o mai ai sa scapi, atarna doar de El.
Instantaneu inima ei s-a oprit din bataile rapide si salbatice . Am inceput sa plangem si sa-i multumim , pentru ajutorul Sau acordat instantaneu .
Frate Avodah,as fi fost foarte bucuroasa sa luati exemple biblice,pentru ca sunt destule.
Apoi pe mine nu ma intereseaza fratii penticostali si nici nu-mi pun intrebari cu privire la ei.Domnul sa lucreze cu ei,cum va voi El!
Nu poti spune ca nu stii cum s-a manifestat Duhul Sfant acum 2000 de ani,pentru ca sta scris: si au inceput sa vorbeasca in alte limbi si asa se manifesta si azi,nu a intervenit nici o schimbare...
Voi incerca sa va raspund pe rand la fiecare intrebare,as fi bucuroasa sa-mi raspundeti si dvs.la intrebarile pe care vi le pun.
1)Mi-as dori sa fiti mai explicit la aceasta intrebare,ca sa va ofer un raspuns clar.Dupa cat stiu eu,fratii nostrii tin poruncile,iar daca va referiti la alte confesiunii,nu ma intereseaza,v-am mai spus!Insa daca cunoasteti vre-un caz de la noi, in biserica,eu nu-l cunosc si nimeni nu este in masura sa judece anumite lucruri si sa dea verdicte,atata timp cat nu cunoaste totul.
2)Nu eu invat frate,cuvantul ne invata...si aici va voi da un exemplu firesc,pentru a intelege cum sta cu vorbirea in limbi:
Sa zicem ca pentru a intra sa locuim intr-o tara ne trebuie sa avem un document(VORBIREA) ca semn ca suntem apti sa intram acolo...acest document serveste la toti,dar este personal,el nu serveste pentru intreaga comunitate,prin el dovedim ca posedam permisul de trecere(Duhul Sfant)...in acea tara.In referinta ta este vorba de RANDUIALA DARURILOR IN ADUNARI,Si din cauza ca darul vorbirii este un dar personal,este pus pe ultimul loc,dar nu-si pierde valoarea.Cand se enumera darurile,se spune:TOTI SUNT,TOTI AU?Numai la vorbire se spune:TOTI VORBESC...si este o diferenta,pentru ca regula era in biserica sa se vorbeasca doar daca este si darul talmacirii.AU-SUNT,arata ca nu toti pot sa...sau nu toti sunt...,dar cand se stiea ca vorbirea o aveau toti ,nu a mai putut zice asa.Normal ar fi fost sa se spuna:TOTI AU DARUL VORBIRII,dar pentru ca toti il aveau,a spus:TOTI VORBESC... Iata ce spune Pavel:As dori ca toti sa vorbiti in limbi,dar mai ales sa prorociti,pentru ca prorocia zideste biserica.
Aveti DARUL PROROCIEI in biserica?
Despre acel concept...dupa cum v-am scris la celelalte daruri,ele se pot manifesta prin mai mullti frati,un frate poate avea mai multe daruri spre folosul altora,in biserica,pentru rezolvarea unei probleme,fiecaruia i se da aratarea Duhului spre folosul altuia.Aratarea,inseamna manifestarea care lucreaza totul in toti.Nu inseamna ca numai un dar am,ci prin Duhul se pote sa-mi vina un cuvant de intelepciune,de cunostinta,cel ce are un dar de vindecare ,are si darul credintei.Darul vorbiri se deosebeste de4 celelalte daruri prin faptul ca este prersonal,ne ajuta pe noi insine,pe cand celelalte ajuta pe altii,biserica.
3)Darurile se inpart in doua : DAR PERSONAL-VORBIRE,te zideste pe tine si il au toti,toti au nevoie de zidire personala,si darurile celelalte sunt impartite cum voieste Duhul spre zidirea bisericii.Deaceia nu-i necesar sa le avem pe toate.Fiecare contribuie dupa masura de credinta.
Deconectat
RE: Darurile Duhului Sfânt
Nica Schirod (detalii numai pentru membrii conectaţi)
6390. Postat la 02/01/2011 11:36 - 5235z12h23m
Scumpii moșului, intru și eu în acest forum, respectând îndemnurile date de marele MESIA, în Luca cap. 10, vers. 5-6 unde zice; În orice casă veți intra, să ziceți întâi: ,, Pacea să fie peste casa (forumul) aceasta !"......... . Și peste toți cei ce folosesc acest forum !. Prea iubiților, pe când căutam cu tot dinadinsul să citesc despre părerile noastre de obște împărțite în (două extreme) tabere, m-am văzut silit să vă scriu, să vă îndemn să luptați pentru adevărul în această privință, care mi se pare foarte importantă, adică calea de mijloc, mai bine zis, VOIA LUI DUMNEZEU ! Întrebarea care mi-o pun , și vo pun și dumneavoastră, oare ce zice Dumnezeu de părerile noastre?. Dacă moșului Nică i se permite să intre printre dumneavoastre și părerile dv. ..... Aștept !
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!