Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 9
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Comportament, Etică și Practici în cadrul Bisericii | Duhul Sfânt- Roadele și Darurile Sale
Pagina 8 din 17 << < 5 6 7 8 9 10 11 > >>
Deconectat RE: Darurile Duhului Sfânt
daniele
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
6415. Postat la 02/01/2011 15:21 - 5235z8h38m
Ma bucur ca sunteti printre noi,frate Nica.
Ne puteti spune si noua,cum sa luptam si care ar fi calea de mijloc? sa inteleg ca nici una din cele doua tabere cum le numiti dvs nu sunt bune.
Care este adevarul atunci?
Eu cunosc decat doua cai,da si nu sau alb si negru,o cale de mijloc mi se pare un amestec sau implica compromisul.
Sa aveti pace.

Vine Domnul !!!
Nica Schirod
6436. Postat la 02/01/2011 18:58 - 5235z5h1m
Multă pace sfântă fr. Daniele. Vă mulțumesc f.f. frumos că m-ați acceptat printre dv., dar mi se pare că nu am fost înțeles bine. De fapt calea de mijloc în postarea de mai sus, pe care am trimiso, nu era vorba de un compromis, Doamne ferește, ci era vorba de cum se punea problema în ambele susțineri, adică între cei cu DA și cei cu NU. Eu cred că ar trebui să fie o cale mai amiabilă în discuții, fără lovituri de o parte și de celaltă. Subiectul este de o importanță, de o valoare inegalabilă, nu cred că merită tratat, cu nici un gram de ambiție sau răutate, ci cu un respect foarte mare față de acest Sfânt Dar, și față de cei cu care comversăm. Deci eu ceream o cale de mijloc ca fiecare care este parte la această interesantă discuție , mă gândesc că trebuie să aibă o maximă responsabilitate, de a nu răni pe celălalt, cuvintele noastre să fie drese cu Har și cu Sare, în asta constă din punctul meu de vedere calea de mijloc, în nici un caz , nu m-am gândit la compromis. În ce privește darul DUHULUI SFÂNT , este sacru...... și de o importanță foarte mare în viața noastră . Cred că m-am facut înțeles, și vă mulțumesc pentru înțelegere. Mai departe dacă vreți îmi voi spune și eu părerea, dar fără să supăr pe cineva, Mulțumesc Domnului pentru că m-ați suportat. DOMNUL SĂ FIE CU VOI !.

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
CorneliuS
6437. Postat la 02/01/2011 19:08 - 5235z4h51m
Frate Nica, cum sa nu va primim, chiar mi-ar face placere sa aud si parerea dumneavoastra in legatura cu vorbirea in limbi.

daniele a scris:
Si ce parere ai despre cei ce au Duhul Sant(vorbirea in limbi) si sunt din alte Confesiuni?
Ce crezi despre intamplarea cu magarita lui Balam?

Frate daniele, parerea mea este urmatoarea:
-un om calauzit de Duhul Sfant, nu poate sa calce in picioare Cuvantul lui Dumnezeu (sabatul, sarbatorile, porunci si legi).
Proverbe 28:4
Cei ce părăsesc Legea laudă pe cel rău, dar cei ce păzesc Legea se mânie pe el

-ceea ce sa intamplat cu magarita, este un caz special si nu putem sa facem din asta o regula, caci atunci ar trebui ca toate magaritele sa vorbeasca in limbi pentru ca noi sa ne pocaim.

"Răsplata smereniei, a fricii de Domnul, este bogăția, slava și viața"
avodah
6449. Postat la 03/01/2011 01:52 - 5234z22h7m
Frate Nica ,bine ai venit si asteptam cu nerabdare ,parerile celor ce au ajuns la perii albi.

Sora Lucia multumesc de explicatii. Eu raman la intelegerea ca de la Cinzecime incoace Duhul Sau se afla peste orice persoana ce-l recunoaste ca Mantuitor pe Mesia , si acest Duh nu atarna neaparat de dovada vorbirii in limbi, ci aceasta a fost un semn pentru celelate neamuri necredinciosi, care au auzit Cuvantul in insusi limbile lor.
Acesta este telul acestui dar. A fi un semn pentru necredinciosi, si nu pentru credinciosi cum dmv. exprimati.
Prin urmare , limbile sunt un semn nu pentru cei credinciosi, ci pentru cei necredinciosi.
1 Cor 14 :22
Acest dar este administrat de catre acelasi Duh , care imparte aceste daruri in functie de imprejurari si circumstante.
Noi toti cei ce credem in Mesia formam trupul.
Duhul Sfant ne inzestreaza pe fiecare, cu anumite slujbe ,si daruri ,dar ramanem membre a aceluiasi corp, insa cu roluri diferite.
In momentul ce dmv. nu credeti ca si noi cei ce nu vb. in limbi avem Duhul Sfant, automat ne dezintegrati din acest trup, care credinciosii in El il formeaza.
Atunci noi din ce trup facem parte , daca nu a lui Hristos?
Eu va consider parte din trupul Sau , si asi dori ca si dmv. sa ne vedeti (acei fara vb. in limbi)ca suntem parte si noi din acelasi trup, insa cu inzestrari si slujbe diferite, dar suntem calauziti de acelasi Duh.
Altfel suntem pierduti, bajbaind de colo colo.
Nu carnea si oasele ne-au facut decunoscut aceasta cale , ci Duhul Sau , si tot El este acel care ne imbarbateaza si ne calauzeste in tot mai mult adevar.
Haidem sa nu mai facem nici o deosebire in Trup. Noi toti alcatuim Trupul lui Mesia, si fiecare in parte suntem un madular a acestui Trup.
In 1 Corint 13 spune:
Chiar daca asi vorbi in limbi omenesti si ingeresti, si n-asi avea dragoste , sunt o arama sunatoare sau un chimval zanganitor

Textul arata ca poti sa ai daruri ale acestui Duh , si totusi daca nu dovedesti dragoste nu esti nimic.
Adica este posibil sa ai darul vb. in limbi , sau prorocia, si totusi sa nu ai dragoste.
Insa nu cred ca este posibil sa ai plinatatea Duhului Sfant si totusi sa nu ai dragoste.

Sora Lucia eu va respect intelegerea , si vad in dmv. o sinceritate si seriozitate in credinta ce o purtati, si in raspunsurile dmv. se poate observa foarte usor o maturitate in lucrurile ce trebuie vazute duhovniceste , si m-asi bucura ca toti sa dam dovada de o astfel de maturitate , respect si dragoste ce am observat-o in scrierile dmv.
Singurul lucru ce asi dori din partea dmv. este o ingaduire si o abtinere in a decreta cine este si cine nu este calauzit de Duhul Sfant, pentru a nu rani sufletele care cred si ele din toata inima caci sunt calauziti si ei de acelasi Duh , chiar daca nu vb. in limbi .
Shalom!

BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39

Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH
Lucia
6451. Postat la 03/01/2011 07:40 - 5234z16h19m
Frate Avodah,am si eu cateva intrebari pentru dvs.si cum eu v-am raspuns,va rog si pe dvs sa-mi raspundeti:
1.Ioan 7-39.El spunea acestea despre Duhul pe care avea sa-L primeasca cei care vor crede in El,caci Duhul Sfant inca nu era,findca Isus nu se inaltase.
-Ce intelegeti dvs prin acest verset?
Una din conditiile intrarii in Imparatie este sa ne nastem din Duh.
-Ce este Nasterea din Duhul?
Cand Petru la Cinzecime le-a explicat despre ceea ce se intampla acolo,cei ce au crezut au venit si l-au intrebat: Ce sa facem?Pocaiti-va si fiecare din voi sa fie botezat in numele lui Isus,spre iertarea pacatelor voastre,apoi veti primi DARUL Duhului Sfant.
-De ce nu a spus simplu Duhul Sfant,ci a spus: DARUL DUHULUI?
-Daca vorbirea in limbi este un dar printre celelalte daruri,de ce il contestati atat?
-Ce daruri aveti dvs.in adunare?
Eu va raspund cu toata sinceritatea,va rog sa-mi raspundeti si dvs.
Sa aveti multa pace!

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
fullban10
6468. Postat la 03/01/2011 16:31 - 5234z7h29m
Am sa incep sa citesc incaodata Noul Testament, pentru a vedea daca Domnul Isus a cerut copiilor Sai sa vorbeasca in limbi. Atunci la cincizecime, a fost o necesitate sa se vorbeasca in limbi, pentru a se propovadui cator mai multi oameni, ce a insemnat rastignirea si invierea lui Isus. Cand a mai fost nevoie, faptul acesta s-a mai repetat, atunci. Dar astazi cand Cuvantul Domnului este tradus in diferite dialecte si oricine este indemnat de Duhul Sfant sa citeasca, gaseste Biblia pe intelesul lui, vorbirea in limbi a incetat, nu-si mai gaseste rostul. Sa vorbesti in limbi, trebuie sa faci o lucrare. Adica sa vorbesti pe limba lui, unui om, ca sa-L cunoasca pe Isus. Dar daca semenii mei stiu romaneste, de ce nu le vorbesc lor pe romaneste? Daca stiu ungureste, de ce nu le vorbesc ungureste? Mai trebuie inventata alta limba ca sa-l fac sa-L cunoasca pe Dumnezeu? Vorbeste-mi in limbi, ce crezi ca o sa zic? Cum a zis Pavel: S-au falit ca sunt intelepti, si au inebunit ( Romani 1;22).

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Dani
6473. Postat la 03/01/2011 17:18 - 5234z6h41m
Sora Valentina acest verset cum comentati?

Chiar daca asi vorbi in limbi omenesti si ingeresti, si n-asi avea dragoste , sunt o arama sunatoare sau un chimval zanganitor

Fiți și voi îndelung răbdători, întăriți-vă inimile, căci venirea Domnului este aproape.Iacov 5:7
Lucia
6494. Postat la 03/01/2011 19:07 - 5234z4h52m
Fratilor,continuam cu DARUL PROROCIEI,nu uitati intrebarea mea: Ce credeti,din cauza duhului omului care s-a amestecat in acest dar,nu se mai cred prorociile'?Va rog sa ma ajutati!

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
fullban10
6497. Postat la 03/01/2011 20:26 - 5234z3h34m
Cu placere iti raspund. Cuvintele limbi ingeresti sunt universale. Ca notele muzicale. Adica nu sunt in chineza, slavona, sau hindusa ( ca sa dau doar 3 exemple). Ei, daca te nimeresti sa vizitezi fratii din mai multe biserici din lumea asta, care vorbesc in limbi, ( despre care sustin ca sunt ingeresti) ai sa constati ca fiecare vorbeste in limba care a mostenito de la mama lor. N-ar trebui toti sa vorbeasca aceiasi limba, limba ingerilor?

Lucia
6507. Postat la 03/01/2011 22:38 - 5234z1h21m
Cine doreste o explicatie biblica despre vorbirea in limbi,implicit vorbiri igeresti,iata: "pentru ca cine vorbeste in limba nu vorbeste oamenilor,ci lui Dumnezeu caci nimeni nu-l intelege si in Duhul spune taine."1.Corinteni 14.2

avodah
6512. Postat la 04/01/2011 07:16 - 5233z16h43m
Sora Lucia dar totusi sunt multe feluri de limbi in lume,totusi niciuna din ele nu este fara sunete intelese.

M-ati intrebat:
1.Ioan 7-39.El spunea acestea despre Duhul pe care avea sa-L primeasca cei care vor crede in El,caci Duhul Sfant inca nu era,findca Isus nu se inaltase.
-Ce intelegeti dvs prin acest verset?

Duhul inainte de Mesia nu se cobora peste toti credinciosi.
Va dau un exemplu cand o persoana a fost umpluta de Duhul sfant, si totusi nu a vorbit in limbi, ci a profetit:
Luca 1
67. Zaharia, tatăl lui, s-a umplut de Duhul Sfânt, a prorocit, și a zis:

Intreb cine aveau sa-l primeasca pe acest Duh odata ce Mesia a fost inaltat? Cei ce vor staruii dupa el? Nu . Ci textul ne spune ca il vor primii :
avea sa-L primeasca cei care vor crede in El

Cei ce cred in Mesia toti primesc Duhul Sfant, caci fara de el nu putem functiona si face parte din acelasi Trup.
Ramane de staruit dupa plinatatea acestui Duh si darurile sale, dar nimeni nu poate spune Yahshua este Mesia decat prin Duhul Sfant.
Una din conditiile intrarii in Imparatie este sa ne nastem din Duh.
-Ce este Nasterea din Duhul?

Este si normal. Fara a ne naste din nou nu putem intra in imparatie.
Odata nascuti din apa si din Duh , noi nu mai suntem robi ai pacatului, ci suntem fapturi noi, nascuti pentru vesnicie, robi ai neprihanirii .
Nu vom putea intra in imparatie fara a fi nascuti in credinta in Mesia,aducatoare a Duhului de viata ,pentru ca prin Adam toti am fost condamnati.Doar prin Mesia se capata rascumpararea. Si ca sa fim parte din Mesia trebuie sa ne nastem din apa(moarte a eu-lui nostru si a vechi naturi pacatoase)si din Duh(este cel care ne va conduce noua noastra fiinta moarta fata de pacat ,si roaba a neprihanirii acum).
Cand Petru la Cinzecime le-a explicat despre ceea ce se intampla acolo,cei ce au crezut au venit si l-au intrebat: Ce sa facem?Pocaiti-va si fiecare din voi sa fie botezat in numele lui Isus,spre iertarea pacatelor voastre,apoi veti primi DARUL Duhului Sfant.
-De ce nu a spus simplu Duhul Sfant,ci a spus: DARUL DUHULUI?

Cred ca a spus darul ,ca ei sa inteleaga ca este un dar si sa nu le fie frica ca trebuie sa lucreze pentru el , sa ajunga la o anumita neprihanire , si in felul acesta poate unii nu vor ajunge sa-l primeasca niciodata.
Este un dar iar pentru un dar nu trebuie sa te ostenesti.Altcineva deja s-a ostenit si a fost de ajuns , nu crezi?
Daca vorbirea in limbi este un dar printre celelalte daruri,de ce il contestati atat?

Cel mai mult contest faptul ca se impune a avea acest dar ,ca dovada ca facem parte din acelasi trup, manati de unul si acelasi Duh.
Un alt aspect , este ca unde se manifesta de regula nu se respecta hotararea lui Pavel , si anume acest dar se recomanda a fi insotit de darul talmacirii, pentru a beneficia biserica.
Pe urma daca Pavel spune ca sunt sunete intelese , de ce de multe ori se manifesta prin sunete bizare , repetate sau care iti dau fiori.
Nu va recomand sa cautati pe youtube speaking in tongues oameni care latra , le curg belele, isi dau ochii peste cap, urla de parca ar fi demonizati, etc , si care toti pretind ca ei de fapt vb. in limbi.
Eu unul nu pot sa cred ca toti acei ce fac astfel de lucruri sunt manati de Duhul sfant, si atunci inseamna ca cel rau si-a bagat coada, si trebuie sa cercetam Duhurile si sa nu dam crezare chiar asa usor.
Sunt doar putin mai atent , asta nu inseamna ca cred ca nici un om nu vorbeste in limbi.
Este un dar , si El il poate manifesta prin oricine la orice ora doreste.
Deseori cand ma rog , staruiesc si eu dupa aceste daruri, inclusiv vb. in limbi, si daca El considera ca ma va putea folosi in anumite imprejurari, pentru asi glorifica Numele sunt convins ca o va face.
Ce daruri aveti dvs.in adunare?

Multumim Tatalui ceresc.S-au efectuat prorocii, vindecari, vorbiri in limbi, invataturi, si eu cred ca si minuni.
Inca nu mi-ati raspuns parerea dmv. la ce mi s-a intamplat mie personal in familie, ce a fost?Minune, tamaduire sau nici una din ele?
Shalom!

Lucia
6514. Postat la 04/01/2011 09:49 - 5233z14h10m
1.Ai dreptate,nici o limba nu este fara sunete intelese,dar pentru cei ce nu cunosc limba?
2.Bine spus,inainte de Mesia vorbirea in limbi nu exista,ci doar darul prorociei.
Daca vorbirile par cuvinte fara nici o noima,tot asa li sa parut evreilor limba asiriana,Isaia 28.11,13.
3.Frate,plinatate la care te referi...aici am impresia ca vrei sa-mi spui cam asa: m-am botezat cu apa,deja am Duhul Sfant,iar plinatatea ar fi ceva in plus,cand te rogi sa-ti mai dea ceva,daca am inteles gresit te rog sa-mi spui.Chiar si din NASTEREA DIN DUH,reiese acest lucru,dar este clar,toti cei ce au crezut in Mesia pana la Cinzecime nu aveau Duhul.Primirea Duhului Sfant este evidentiat prin darul vorbirii,prin manifestarea aceastuia.In biblie de cate ori se face referire la coborarea Duhului,este urmat de semnul vorbirii.
Frate Avodoh,nu am gasit pana la dvs.o persoana mai sincera,in sensul ca va doriti darurille,rugati-va si credeti si o sa vedeti puterea va veni,inteleg prudenta dvs.singurul lucru pe care cred ca va framanta sunt fratii care au aceste daruri si nu tin Legea,Sabatul,nu este treaba noastra,crezi tu,ca Domnul nu poate El sa smulga neghina?
Cat despre maniferstarile pe care le-ati vazut,nu pot sa-mi dau cu parerea pentru ca nu am vazut,iar eu ma abtin sa comentez anumite lucruri...Pentru ca Isus cand a scos draci ,oamenii aceia faceau urat,cadeau,porcii au fost dusi in mare.Si eu stau atenta,insa niciodata nu voi atribui manifestarilor Duhului Sfant celui rau,pentru ca as huli,iau tot ce mi se pare bun si tac,pentru ca Domnul nu va lasa pe cel rau in adunarea Sa,sta scris.
Cat despre ceia ce i s-a intamplat sotiei,numai dvs.sunteti in masura sa ne spuneti ce a fost,parerile noastre nu au valoare pentru ca nu am fost de fata.
4.Iar daca aveti si darul prorociei in adunare,va rog sa raspundeti la intrebarea cu privire la acest dar si chiar sa-L comentati.
Pace sfanta!!

fullban10
6522. Postat la 04/01/2011 15:03 - 5233z8h56m
Domnul nu va lasa pe cel rau in adunarea Sa. Vrei sa-mi dai versetul si cartea unde scrie?.

Lucia
6527. Postat la 04/01/2011 16:18 - 5233z7h41m
Ma gandesc ca este atat de logic ca cei rai nu raman in casa Domnului,incat nu am crezut ca este necesar vreo referinta biblica,dar daca nu stii acest lucru sunt dispusa sa-ti ofer,nu prea am timp,te rog citeste Psalmul 1 si 5,din cate stiu eu scrie despre acest lucru,daca gresesc,spune-mi si-ti caut.Pace!

avodah
6548. Postat la 05/01/2011 00:21 - 5232z23h39m
Lucia a scris:
Fratilor,continuam cu DARUL PROROCIEI,nu uitati intrebarea mea: Ce credeti,din cauza duhului omului care s-a amestecat in acest dar,nu se mai cred prorociile'?Va rog sa ma ajutati!

Sora, eu cred ca omul s-a amestecat si in vechime in acest dar, si nu este un lucru recent.
Ieremia 23
25. "Am auzit ce spun proorocii, care prorocesc minciuni în Numele Meu, zicând: ,Am avut un vis! Am visat un vis!'
26. Până când vor prooroci aceștia să prorocească minciuni, să prorocească înșelătoriile inimii lor?

si iarasi:
28. Proorocul, care a avut un vis, să istorisească visul acesta, și cine a auzit Cuvântul Meu, să spună întocmai Cuvântul Meu! ,Pentru ce să amesteci paiele cu grâul? zice Domnul."

si mai rau
31. "Iată, zice Domnul, am necaz pe proorocii care iau cuvântul lor și-l dau drept cuvânt al Meu."
32. "Iată, zice Domnul, am necaz pe cei ce prorocesc visuri neadevărate, care le istorisesc și rătăcesc pe poporul Meu, cu minciunile și cu îndrăzneala lor; nu i-am trimis Eu, nu Eu le-am dat poruncă, și nu sunt de nici un folos poporului acestuia, zice Domnul."

Crezi ca situatia din ziua de azi este una mai buna?
In multe cazuri oamenii vorbesc din indrazneala , sau isi imagineaza ei ca aud glasul Lui.
Iti dau un exemplu:
Anul trecut unchiul meu a aflat ca are cancer. Doctorii i-au mai dat 6 luni. A venit la ei in casa ,un asa zis vas de lucru, care a prorocit sa nu fie ingrijorat ca va fi vindecat.
Unchiul meu a murit exact cand i-au spus doctorii, nevindecat.
Cazuri din astea sunt cu nemiluita, si atunci ne intrebam de ce nu cred oamenii in proroci?
25. Tainele inimii lui sunt descoperite, așa că va cădea cu fața la pământ, se va închina lui Dumnezeu, și va mărturisi că, în adevăr, Dumnezeu este în mijlocul vostru
.1Cor 14
Aceasta numesc eu prorocie , cand nu mai este loc de indoiala si cazi cu fata la pamant odata ce tainele inimii iti sunt expuse. Nu chesti general valabile ,care nu-ti mai dau nici macar fiori, sau prorocii memorate de prin scriptura.
Nu vreau sa supar pe nimeni, insa acesta este crezul meu, care recunosc ca la un moment dat poate sa mi se si schimbe.
Cateodata cand credem ca stim , atunci El ne dovedeste ca de fapt nu cunoastem . smiley

Lucia
6551. Postat la 05/01/2011 10:13 - 5232z13h46m
Nu la voia intamplarii am pus aceasta intrebare,si frate Avodah,ati raspuns f. bine.Inainte sa adaug cate ceva la acest subiect,doresc sa definim acest DAR: PROROCUL este un purtator de cuvant a lui Dumnezeu,plin de Duhul Sfant,primind de la Domnul ce sa faca si ce sa spuna,o trambita care vesteste pericolul,sa veghezi,sa stai la panda si sa lupti impotriva celui rau.
O gura de aur ce vesteste Evanghelia sau revelatii primite direct de la Dumnezeu.(Mica 3.8;Amos 3.8;Exod 7.1;4.15,16.)Prorociile personale,cele adresate de Dumnezeu pentru anumite madulare ale trupului sunt de incurajare,zidire,indreptare,mustrare,insa nu va LAUDA pe cineva.
Darul este disponibil fiecarui membru,pe acest dar biserica se poate cladi,toti sunt incurajati sa-L ceara,de precizat este faptul ca acest dar poate sa-si faca prezenta in cei ce predica,poate ca s-au pregatit,si-au luat notite,insa predica lor curge si aduce iluminare cuvantului prin puterea supranaturala,inimile se deschid,sunt cercetate,puterea se simte.
Acest dar de multe
ori a fost confundat cu vorbirea in limbi si talmacirea acesteia,insa darul prorociei nu s-a schimbat este acelasi din vechime fara vorbire in limbi.Cei ce vorbesc in limbi si interpreteaza aducand zidire bisericii au darul talmacirii limbilor,ar trebui sa nu se confunde acest lucru.
Prorocul poate fi anuntat in prealabil ce sa spuna poporului sau persoanei prin cunostinta sau direct in locul pe care il voieste Domnul,adunare,acasa,pe malul apei,in predica,cand vorbesti.
Biblia avertizeaza impotriva prorocilor mincinosi si se spune sa-i punem la incercare(1Ioan 4.1)prin verificarea trairii lor si loialitatea lor fata de Dumnezeu,pomul bun face roade bune...Nu la voia intamplarii se pune DARUL DEOSEBIRII DUHURILOR dupa acest dar.
Insa indrazneala omului este fara marginii si de multe ori el se amesteca in acest dar,unii din ravna...profita ca sunt proroci si cred ca pot indrepta ei ceva,insa oamenii prin puterile lor ESUEAZA,vorbesc dupa inima omului,deaceia se spune:luati ce vi se pare bun.
Cel mai important lucru este sa nu atribuim acestui dar puterea intunericului(este hula impotriva Duhului),ci omul se baga si va spun ca am ceva ani pe aceasta cale,toti cei care au indraznit sa vorbeasca in numele Domnului au esuat,mandria este inaintea pieirii,cine poate sa o ia inaintea Lui si sa stea in picioare?
Deci, ravniti dupa darurile spirituale,dar mai ales sa prorociti,insa cine si-L doreste va trebui sa stea f.atent ca sa nu se amestece in acest dar.amin

Deconectat RE: darurile duhului sfhnt
fullban5
6604. Postat la 06/01/2011 11:13 - 5231z12h47m
Acesta dar este de folos pentru ca totdeauna Proroci Domnului vesteau Nelegiuirea poporului si cuvintul nu era al lor ci al Domnului - ieremia cap1v4-5-6_9Apoi D o mnul Si-a intins mina, si mi-a gura. Si Domnul mi-a zis: Iata,pun cuvintele Mele in gura ta v10v11 12 Si Domnul mi-a zis: Bine ai vazut:caci Eu vegez asupra Cuvintului Meu, ca sal inplinesc Acuma EZECHIL cap3v17 FIUL omului,te pun pazitor peste casa lui Israel. Cind vei auzi un cuvint , care va iesi din gura Mea, sa-i instintezi din partea Mea v18 19 20 21 Dar daca vei instinta pe cel neprihanit sa nu pacatuiasca , si nu va pacatui va trai, pentru ca a primit instintarea, iar tu iti vei mintui sufletul Mai cunosc un mare proc DEURTONOM CAP 18 v15 16 17 18 19 SI daca cineva nuva asculta de cuvintele Mele, Eu i voi cere socoteala. in v22 ne invata sa nu gredem pe acei care Donul nui aspus nici un cuvint Tot acesta proc ne invata Matei cap 24 v24 Deutrom cap 13 v1v5 11 daca ne chama dupa alti Dunezei sa nu credem din cauza ca 2 Tesaloniceni cap 2 v9 10 11 si pe acesti mincinos i mai cunoastem dupa roade galateni cap 5v22 dragostea de Dunezeu sta in pazirea poruncile lui nu sint grele 1 ioan cap 2v3 4 Cine zice il cunosc si nu pazeste poruncele lui, este un mincinos, si adevarul nu este in ei Apocalipsa cap21 v8 aceste sint afara no sa ne rugam pentru proroci Donului ca ei sa instinteze poporul cin vrasmasul ne vra sa ne rupa depe calea sfintilor Apocalipsa cap12 v17 cu noi are treaba satana dar in iacov cap5 v17 18 19 20 Fratilor, daca sa ratacit vreuno dintre voi dela adevar,si-l intoarce un altul, sa stiti ca cine intoarce pe un pacatos dela ratacirea caii lui va mintui un suflet dela moarte si va acoperi o sumedene de pacateeste vorba de noi care zicem ca sintem in adevar Donul sa neajute sa intelegem

Mesia sa fie in inimile noastre
marcy
6639. Postat la 06/01/2011 19:24 - 5231z4h35m
Fratele Vasile are dreptate as fi de acord daca am ruga pe DUMNEZEUL lui Israel ca sa trimita un INGER cu un carbune aprins luat cu clestele de pe altar si sa ne curateasca buzele si ochii la toti ca sa vedem adevarul despre care spune David in psalm. cap119 vers.142si 151 si atunci vom putea lucra ca si ILIE 1imparati cap18 vers 30 la38 sa incercam mai intii sa respectam LEGEA LUI DUMNEZEU si apoi toate vor fi foarte clare 1ioan cap 3 vers 24 Pacea DOMNULUI ISUS HRISTOS sa fie cu toti

CorneliuS
6650. Postat la 06/01/2011 20:19 - 5231z3h40m
Daniel:5
7. Împăratul a strigat în gura mare să i se aducă cititorii în stele, haldeii și ghicitorii. Apoi împăratul a luat cuvântul și a zis înțelepților Babilonului: rOricine va putea citi scrisoarea aceasta și mi-o va tâlcui va fi îmbrăcat cu purpură, va purta un lănțișor de aur la gât și va avea locul al treilea în cârmuirea împărăției.r1;
8. Toți înțelepții împăratului au intrat, dar n-au putut nici să citească scrisoarea și nici s-o tâlcuiască împăratului.

Ce parere aveti, Daniel a avut darul Duhului Sfant de vorbire in limbi si de talmacire a limbilor?

Daniel:5
25. Iată însă scrierea care a fost scrisă: rNumărat, numărat, cântărit și împărțit!r1;
26. Și iată tâlcuirea acestor cuvinte: Numărat înseamnă că Dumnezeu ți-a numărat zilele domniei și i-a pus capăt.

"Răsplata smereniei, a fricii de Domnul, este bogăția, slava și viața"
Lucia
6669. Postat la 07/01/2011 18:13 - 5230z5h46m
Fratilor,as dori sa va expuneti cat mai simplu ideia pentru a intelege ce vreti sa spuneti,si sa putem intretine o discutie clara.Va multumesc pentru intelegere.Pana atunci voi continua cu DARUL DEOSEBIRII DUHURILOR:
Este bine ca in Bisericile unde se gasesc daruri de prorocie,sa se roage pentru a se cobora darul de deosebire a duhurilor,de ce?
In 1 Ioan spune sa cercetam lucrarile care vin prin proroci.Cum am putea defini acest dar? Este un dar supranatural care judeca lucrarea,cuvantul deosebire presupune formarea unui discernamant intre duhuri bune si rele,sincere sau false in scopul luarii unei decizii.Biblia ne vorbeste de trei duhuri: Duhul lui Dumnezeu,duhul omului si duhul cel rau.Cel mai vinovat de amestecul in acest dar este dupa cum am spus,duhul omului,si daca voi gasiti amestecarea in acest dar a altui duh,va rog sa-mi dati referinta cu Biblia.Acest dar nu da un plus de competenta celui cel are si nici dreptul sa se amestece in toate lucrurile,este un dar specific pentru o situatie specifica.Exemple:Fapte 5.3;8.20-23;13.10;16.16-18.

Pagina 8 din 17 << < 5 6 7 8 9 10 11 > >>
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164949 vizite unice Powered by PHP-Fusion