Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 7
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Comportament, Etică și Practici în cadrul Bisericii | Duhul Sfânt- Roadele și Darurile Sale
Pagina 9 din 17 << < 6 7 8 9 10 11 12 > >>
Deconectat RE: darurile duhului sfhnt
fullban5
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
6674. Postat la 07/01/2011 20:04 - 5230z3h45m
Acesta dar este de folos sa ne rugam sa fie in biserica din cauza ca in Ieremia cap23v31 Iata,zice Domnul,am necaz pe prorocii cari iau cuvintul lor si-l dau drept cuvint al Meu v32 Iata zice Domnul am necaz pe cei ce proorocesc visuri ne adevarate,cari istorisesc si ratacesc pe poporul Meu,cu minciunile si cu indrasneala lor:nu i-am trimes Eu, nu Eu le-am dat porunca,si nu sint de niciun folos poporului acesta zice Domnul aceste care vin si in ziua de astazi in biserici daca este Darul Desebiri vor fi dati pe fata sa nu mai in bete poporul

Mesia sa fie in inimile noastre
Deconectat RE: Darurile Duhului Sfânt
ioan olah
6679. Postat la 08/01/2011 12:06 - 5229z11h43m
paçe ! eu çred ça darurile duhului sfint au sçopul de a ne mentine in legatura çu Dumnezeu , toti slujitorii ai domnului au primit diferite daruri la momentul in çare Dumnezeu dorea sa si faça luçrarea , inça din timpul veçhiului testament, Duhul Domnului luçra la nevoile çerintelor lui Dumnezeu , si in noul testament la fel darurile Duhului sfint erau diferite de veçhiul datorita çerintelor , vorbirea in limbi era neçesara deoreçe in timpul apostolilor çuvintul lui Dumnezeu trebuia sal inteleaga toate neamurile , asta nu inseamna ça daça unii nu au darul vorbirii sint niste fiinte pierdute , Dumnezeu are multe daruri si diferite pentru fieçare din noi si toate la un loç faç ça luçrarea lui sa fie implinita prin noi pe açest pamant , deçi trebuie sa fim atenti la felul nostru de a nu intrista fratii çare nu au darul vorbirii in limbii,si çred ça pentru zidirea biseriçii ar fii bine sa fie si fratii çare sa si traduça vorbirea in limbi.
Lucia
6681. Postat la 08/01/2011 13:26 - 5229z10h23m
Frate Ioan,sunteti bun sa ne spuneti cum s-a manifestat Duhul Sfant cand L-ati primit?Cu ce dar ati fost binecuvantat si cum va foloseste Dumnezeu prin acest dar in biserica dvs.pentru zidirea acesteia?
Daca credeti ca DARUL VORBIRII a fost de folos numai la Cinzecime pentru predicarea Evangheliei la celelalte popoare,de ce Pavel aminteste ca trebuie darul talmacirii limbilor in biserici,daca el nu mai exista sau nu mai era de folos?Nu este logic ca el exista?Apoi in Corinteni ne spune ca se vorbeste prin Duhul si in limbi ingeresti,ati putea sa-mi explicati si mie despre ce limbi se vorbeste?
Pentru toti ceilalti...o intrebare: Cate daruri ale Duhului Sfant ati gasit enumerate in Biblie?

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat RE: darurile duhului sfhnt
fullban5
6701. Postat la 08/01/2011 20:54 - 5229z2h56m
10 daruri 1CORINTENI CAP 12V 8-11

dumitruh
6706. Postat la 08/01/2011 22:35 - 5229z1h14m
fratilor vad ca cei ce ati lucrat cu forta se deremati lucraria lui.DUMNEZEU SI FILUI SEU ISUS HRISTOS vad ca o anceput s va deie antelepciune si numai aduceti hule? ampotriva lucreri lor caci voi care nati fost caleuzi cu duhul lui DUMNEZEU senteti gelosi si nici nu steruiti se fiti caleuziti si anbrecati cu DUHUL SVAN dar cautati uni din voi numai se deremati si din cauza asta DUMNEZEU nici nuse lase se fiti caleuziti cu antelepciune si cu DUHUL seu

Isus este Domn
avodah
6708. Postat la 09/01/2011 07:31 - 5228z16h18m
Sora Lucia ,ce eu inteleg din spusele fratelui Ioan Olah, este ca in ziua de azi avem deja scrierile Noului Testament , vestea buna a mantuirii aproape in toate limbile, lucru care in acea perioada a apostolului Pavel, si chiar dupa moartea lui nu exista.
Imprejurarile cereau manifestarea acestui dar , insa in ziua de azi, oricine are acces la biblie in insusi limba lui in care s-a nascut.
De aceea in majoritatea cazurilor prezenta Duhului Sfant era manifestata prin vorbirea in limbi.
Asta nu inseamna ca darul nu mai exista , insa necesitatea manifestarii lui este mult mai redusa , comparat cu vremurile de atunci , cand ei depindeau de acest dar in a evangheliza alti oameni care vorbeau alte limbi.
Astazi la adunare am mai dat de un verset unde spune ca el a umplut pe cineva cu Duhul Sfant , si nu a trebuit sa se manifeste intr-un anumit fel , sau ca ar fi o regula la umplerea cu Duhul Sfant.
Exod 31:
1. Domnul a vorbit lui Moise, și a zis:
2. "Să știi că am ales pe Bețaleel, fiul lui Uri, fiul lui Hur, din seminția lui Iuda.
3. L-am umplut cu Duhul lui Dumnezeu, i-am dat un duh de înțelepciune, pricepere, și știință pentru tot felul de lucrări,
4. i-am dat putere să născocească tot felul de lucrări meșteșugite, să lucreze în aur, în argint și în aramă,

In scriptura intalnim diferite ipostaze a umpleri cu Duhul Sfant unii au prorocit, alti au primit putere sa nascoceasca tot felul de lucrari mestesegurite, alti au vorbit in limbi. De ce ne-am lega doar de una si am pretinde ca acesta este semnul umplerii cu duhul sfant, cand in scriptura intalnim cazuri diferite?
Este unul si acelasi Duh, iar pe vremea apostolilor aceea era nevoia cea mai mare , de a imprastia evanghelia pe intreg pamantul , si astfel acest dar a vorbirii in limbi, era cel mai des intalnit, si valoarea lui era imensa pentru acel timp.
Astazi situatia este putin diferita , ca pe vremea lor, si El este cel in masura care sa determine ce daruri ar profita aceste vremuri.

BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39

Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH
Lucia
6709. Postat la 09/01/2011 07:53 - 5228z15h56m
Frate Avodah,credeti cum doriti,este dreptul dvs.si va respect lucrul acesta.
Avem cu noi Scriptura ca dovada a tot ceea ce trebuie sa implinim si conditiile de a intra.Important este sa cercetati si sa fiti sincer ca Avram in cautarile dvs,si Dumnezeu se va lasa descoperit.Ilie cu toata minunea de pe Carmel nu a putut sa vada vreo schimbare,a cazut in desnadejde,dar Domnul mai avea inca 7000 de proroci care nu se inchinase lui Bal.
Eu nu va pot convinge pe dvs. ca vorbirea in limbi este o dovada a umplerii cu Duhul Sfant,daca dvs.nu credeti ca darul acesta este necesar,s-au pur si simplu ,sa-l credeti!Ati putea sa ne spuneti in ce consta acea diferenta astazi?
Ce puteti sa ne spuneti despre vorbirea in limbi ingeresti?

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
avodah
6745. Postat la 10/01/2011 04:03 - 5227z19h46m
Sora Lucia multumesc de intelegere si acceptare.
Eu nu am spus ca nu cred in acest dar , si nu am spus ca nu este necesar deloc in ziua de azi acest dar, pentru ca nu asi fi in masura sa spun aceasta, El este cel care poate sa faca ce doreste cand doreste.
Eu m-am referit la imprejurarile de atunci, si cele de acum.Nu vreau sa ma mai repet.
Cat despre limbile ingeresti cunosc foarte putin, sau poate chiar deloc.
Nu am intalnit niciodata un inger, sau poate am intalnit si nu am stiut, nu am auzit niciodata cum ingeri vorbesc .
Asa ca recurg la scriptura.
Din scriptura reiese despre vorbirea in limbi omeneasca, ca ea a fost cu sunete deslusite, asa incat cei din alte tari au auzit vestea buna in limbile lor materne.Fapte 2.
Tot in scriptura gasim deseori ingerii prezentandu-se oamenilor, iar oamenii au inteles deslusit mesajele lor.
Cand Pavel spune chiar daca asi vorbi in limbi omenesti sau ingeresti , personal cred ca se refera la superioritatea comunicarii in lumea ingerilor si nu pot sa cred ca o repetare accentuata a acelor cuvinte, sau o silabisare indiscifrabila ar reprezenta sau reflecta o" limba cereasca".
In Galateni 1 :8
Dar chiar dacă noi înșine sau un înger din cer ar veni să vă propovăduiască o Evanghelie, deosebită de aceea pe care v-am propovăduit-o noi, să fie anatema
;
cred ca prezinta acelasi concept.
Prezinta pe ingeri ca si cum ei ar superiori oamenilor, iar cand ei ar vorbi conotatia glasurilor lor ar fi cu mult mai grea ca si cea a oamenilor, totusi nici atunci sa nu creada.
La fel Pavel in 1 Cort. 13 spune ca chiar daca am vorbi cu conotatia unei voci ingeresti, sau in alte cuvinte cu greutatea vorbiri din partea unui inger unei persoane omenesti, si nu avem dragoste este doar un sunet zanganitor.
Sper ca s-a inteles ce am vrut sa spunsmiley
Shalom!

ioan olah
6752. Postat la 10/01/2011 13:03 - 5227z10h47m
Pace !
Darurile Duhului Sfint

Pricepere
Exod 28
3Vorbește cu toți cei destoinici, cărora le-am dat un duh de pricepere, să facă veșmintele lui Aaron, ca să fie sfințit, și să-Mi împlinească slujbă de preot.

Prorocie
1 Samuel 10
6Duhul Domnului va veni peste tine, vei prooroci cu ei, și vei fi prefăcut într-alt om.
Inima curata,Bunavointa

Calauzire
Psalmi 143
10Învață-mă să fac voia Ta, căci Tu ești Dumnezeul meu. Duhul Tău cel bun să mă călăuzească pe calea cea dreaptă!

Vestire

Isaia 42
1"Iată Robul Meu, pe care-L sprijinesc, Alesul Meu, în care Își găsește plăcere sufletul Meu. Am pus Duhul Meu peste El; El va vesti neamurilor judecata.
Isaia 61
1"Duhul Domnului Dumnezeu este peste Mine, căci Domnul M-a uns să aduc vești bune celor nenorociți: El M-a trimis să vindec pe cei cu inima zdrobită, să vestesc robilor slobozenia, și prinșilor de război izbăvirea;
2să vestesc un an de îndurare al Domnului, și o zi de răzbunare a Dumnezeului nostru; să mângâi pe toți cei întristați;

Pazirea Poruncilor
Ezechiel 36
27Voi pune Duhul Meu în voi, și vă voi face să urmați poruncile Mele și să păziți și să împliniți legile Mele.

Tilcuirea viselor
Daniel 4
9- "Beltșațare, căpetenia vrăjitorilor, știu că ai în tine duhul dumnezeilor sfinți, și că pentru tine nici o taină nu este grea; deci tâlcuiește-mi vedeniile, pe care le-am avut în vis.

Indurare si Rugaciune
Zaharia 12
10Atunci voi turna peste casa lui David și peste locuitorii Ierusalimului, un duh de îndurare și de rugăciune, și își vor întoarce privirile spre Mine, pe care L-au străpuns. Îl vor plânge cum plânge cineva pe singurul lui fiu, și-L vor plânge amarnic, cum plânge cineva pe un întâi născut.

Vorbire
Matei 10
19Dar, când vă vor da în mâna lor, să nu vă îngrijorați, gândindu-vă cum sau ce veți spune; căci ce veți avea de spus, vă va fi dat chiar în ceasul acela;
20fiindcă nu voi veți vorbi, ci Duhul Tatălui vostru va vorbi în voi.

Adevar
Ioan 14
15Dacă Mă iubiți, veți păzi poruncile Mele.
16Și Eu voi ruga pe Tatăl, și El vă va da un alt Mângâietor care să rămână cu voi în veac;
17și anume, Duhul adevărului, pe care lumea nu-l poate primi, pentru că nu-L vede și nu-L cunoaște; dar voi Îl cunoașteți, căci rămâne cu voi, și va fi în voi.
21Cine are poruncile Mele și le păzește, acela Mă iubește; și cine Mă iubește, va fi iubit de Tatăl Meu. Eu îl voi iubi, și Mă voi arăta lui."

Vise , Vedenii
Faptele Apostolilor 2
17"În zilele de pe urmă, zice Dumnezeu, voi turna din Duhul Meu peste orice făptură; feciorii voștri și fetele voastre vor prooroci, tinerii voștri vor avea vedenii, și bătrânii voștri vor visa visuri!

Frica de Domnul
Faptele Apostolilor 9
31Biserica se bucura de pace în toată Iudea, Galilea și Samaria, se întărea sufletește, și umbla în frica Domnului; și, cu ajutorul Duhului Sfânt, se înmulțea.

Vorbirea in limbi
Faptele Apostolilor 10
44Pe când rostea Petru cuvintele acestea, S-a pogorât Duhul Sfânt peste toți cei ce ascultau Cuvântul.
45Toți credincioșii tăiați împrejur, care veniseră cu Petru, au rămas uimiți când au văzut că darul Duhului Sfânt s-a vărsat și peste Neamuri.
46Căci îi auzeau vorbind în limbi și mărind pe Dumnezeu.

Episcopi
Faptele Apostolilor 20
28Luați seama dar la voi înșivă și la toată turma peste care v-a pus Duhul Sfânt episcopi (Sau: priveghetori.); ca să păstoriți Biserica Domnului, pe care a câștigat-o cu însuși sângele Său.

Rugaciune
Romani 8
16Însuși Duhul adeverește împreună cu duhul nostru că suntem copii ai lui Dumnezeu.
23Și nu numai ea, dar și noi, care avem cele dintâi roade ale Duhului, suspinăm în noi, și așteptăm înfierea, adică răscumpărarea trupului nostru.
26Și tot astfel și Duhul ne ajută în slăbiciunea noastră: căci nu știm cum trebuie să ne rugăm. Dar însuși Duhul mijlocește pentru noi cu suspine negrăite.
27Și Cel ce cercetează inimile, știe care este năzuința Duhului; pentru că El mijlocește pentru sfinți după voia lui Dumnezeu.

Cunostinta
1 Corinteni 2
12Și noi n-am primit duhul lumii, ci Duhul care vine de la Dumnezeu, ca să putem cunoaște lucrurile, pe care ni le-a dat Dumnezeu prin harul Său.
13Și vorbim despre ele nu cu vorbiri învățate de la înțelepciunea omenească, ci cu vorbiri învățate de la Duhul Sfânt, întrebuințând o vorbire duhovnicească pentru lucrurile duhovnicești.
14Dar omul firesc nu primește lucrurile Duhului lui Dumnezeu, căci, pentru el, sunt o nebunie; și nici nu le poate înțelege, pentru că trebuie judecate duhovnicește.
15Omul duhovnicesc, dimpotrivă, poate să judece totul, și el însuși nu poate fi judecat de nimeni.

Daruri diferite
1 Corinteni 12
1În ce privește darurile duhovnicești, fraților, nu voiesc să fiți în necunoștință.
2Când erați păgâni, știți că vă duceați la idolii cei muți, după cum erați călăuziți.
3De aceea vă spun că nimeni, dacă vorbește prin Duhul lui Dumnezeu, nu zice: "Isus să fie anatema!" Și nimeni nu poate zice: "Isus este Domnul", decât prin Duhul Sfânt.
4Sunt felurite daruri, dar este același Duh;
5sunt felurite slujbe, dar este același Domn;
6sunt felurite lucrări, dar este același Dumnezeu, care lucrează totul în toți.
7Și fiecăruia i se dă arătarea Duhului spre folosul altora.
8De pildă, unuia îi este dat, prin Duhul, să vorbească despre înțelepciune; altuia, să vorbească despre cunoștință, datorită aceluiași Duh;
9altuia credința, prin același Duh; altuia, darul tămăduirilor, prin același Duh;
10altuia, puterea să facă minuni; altuia, prorocia; altuia, deosebirea duhurilor; altuia, felurite limbi; și altuia, tălmăcirea limbilor.

Talmacirea limbilor
1 Corinteni 14
1Urmăriți dragostea. Umblați și după darurile duhovnicești, dar mai ales să prorociți.
2În adevăr, cine vorbește în altă limbă, nu vorbește oamenilor, ci lui Dumnezeu; căci nimeni nu-l înțelege, și, cu duhul, el spune taine.
4Cine vorbește în altă limbă, se zidește pe sine însuși; dar cine prorocește, zidește sufletește Biserica.
6În adevăr, fraților, de ce folos v-aș fi eu, dacă aș veni la voi vorbind în alte limbi, și dacă cuvântul meu nu v-ar aduce nici descoperire, nici cunoștință, nici prorocie, nici învățătură?
12Tot așa și voi, fiindcă râvniți după daruri duhovnicești, să căutați să le aveți din belșug, în vederea zidirii sufletești a Bisericii.
13De aceea, cine vorbește în altă limbă, să se roage să aibă și darul s-o tălmăcească.
18Mulțumesc lui Dumnezeu că eu vorbesc în alte limbi mai mult decât voi toți.
19Dar în Biserică, voiesc mai bine să spun cinci cuvinte înțelese, ca să învăț și pe alții, decât să spun zece mii de cuvinte în altă limbă.
20Fraților, nu fiți copii la minte; ci, la răutate, fiți prunci; iar la minte, fiți oameni mari

Darurile lui Dumnezeu sint nelimitate !
cojocna
6777. Postat la 10/01/2011 20:29 - 5227z3h20m
Dragi mei am citit multe din opiniile voastre cu privire la darurile duhului sfint si mai ales cu privire la darul vorbirii in limbi,si as vrea sa va intreb ceva cum puteau apostoli sa stie ca au primit duhul sfint ?
daca ar fi primit , darul prorociei, sau darul de vindecare , sau darul de intelepciune sau ori care alt dar , eu cred ca nu ar fi stiut ca au primit puterea promisa de isus ,, dar prin vorbirea in limbi au fost constienti ca au primit ceva diferit ,, eu cred ca ei nici nu stiau ce vor primi ,ei lau vazut pe isus facind minuni , vindecind bolnavi, scotind draci, inmultind piinile sau inviind morti ,ei o astfel de putere se asteptau sa primeasca ,,, pe isus nu lau auzit nici o data sa vorbeasca in alte limbi, de aceea dumnezeu in marea lui intelepciune a ingaduit ca peste toti citi erau in rugaciune in acea zi sa se pogoare duhul sfint si sa primmeasca darul vorbiri in limbi , pentru a stii ca fagaduinta a fost inplinita si ei pot pleca in toata lumea ca sa vesteasca cuvintul., si la fel si pentru cei ce ascultau sa fie ceva deosebit ,vedem mirarea tuturor cel care ii ascultau

parerea mea este ca domnul poate doteza cu duh sfint pe ori cine crede si doreste cu adevarat sa fie calauzit de puterea lui , si da tuturor din darurile duhului sfint, unuia vorbirea altuia talmacirea , prorocia si celelalte daruri, dar nu vad o regula ca daca nu ai darul vorbirii nu ai duhul sfint,, sa ai duhul sfint nu inseamna ,numai sa vorbesti in limbi, ar mai foarte multe de adaugat dar azi ma opresc aci .
DOMNUL SA VA BIECUVINTEZE CU INTELEPCIUNE, SI DRAGOSTE
PACEA LUI CEA SFINTA SA VA OCROTESCA

dodo
Nica Schirod
6786. Postat la 11/01/2011 12:35 - 5226z11h14m
Shalom, și Adonai să fie cu noi cu toți!

Corneliu a scris
Frate Nica, cum sa nu va primim, chiar mi-ar face placere sa aud si parerea dumneavoastra in legatura cu vorbirea in limbi.

Subscriu la ce a scris " Cojocna " în partea a doua a ultimei postări.
Acum voi încerca să îmi spun părerea, o voi face cu multă responsabilitate, față de marele Dumnezeu, dar și față de înălțimea dumneavoastră.
Cu îngăduința dumneavoastră, voi da un citat din Biblia bogată , de Teoctist, dar nu înainte de a spune și eu ca Pavel; mărturisesc că eu cred în Duhul Sfânt, în vorbirea în limbi, și în toate darurile Duhului Sfânt, dar original nu în păreri ale unora s-au altora, dacă noi vom privi cu ochiul lui Dumnezeu, o să vedem una, și dacă ne vom uita cu ochiu omului vom vedea alta, și întrebarea este de ce așa ?
Răspunsul este că Dumnezeu vede pe verticală, de sus în jos, fără nici o umbră, el poate vedea și în interior, pe când noi, dacă nu vom aplica ce scrie în prima parte a vers. 11 din 1,Petru, cap. 4 din traducerea arătată mai sus, și citez;
Dacă vorbește cineva, cuvintele lui să fie ale lui Dumnezeu.... .

Trebuie să avem responsabilitatea, că ce scriem aici pe forum, și ce-a ce credem, este citit și de persoane din alte doctrine religioase, dar și de Duhul lui Dumnezeu, răspunsul să fie din parte lui Dumnezeu; Da, așa este!.
Dar dacă vom privi, prin anumite prisme, adică vom folosi și ceva din părerile noastre vechi, fiecare va privi (privește) prin prisma lui, uitânduse pe orzontal, nu ca Dumnezeu , fiecare va vedea umbra părerii lui.
Eu vreau să vă fac de cunoscut, trecutul meu, prezentul, dar și aspirațiile despre viitorul apropiat, dar și despre viitorul îndepărtat.
Am crescut, și trăit, până la etatea de 45 de ani, într-o credință unde se practica, această lucrare despre care discutăm aici, într-un mod chiar habotnic, și cred că aș fi îndreptățit, să arăt cum văd eu lucrurile, sincer și față de voi, dar nu în cele din urmă, înainte lui Dumnezeu, care le știe pe toate.
Am fost un doctrinist înfocat, ținând sus și tare că suntem botezați în apă și cu Duhul sfânt, făcând prăpăd, anulând Legea, dar mai ales Porunca a patra, am practicat, și primirea Duhului Sfânt, și vorbirea în alte limbi, am stăruit și pentru alții, deci cunosc foarte bine totul,și cam ăsta pe scurt a fost trecutrul meu.
În prezent, de douăzeci și ceva de ani, îi mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a deschis ochii, și cred că văd deslușit, credința care a dat-o Dumnezeu sfinților odată pentru totdeauna, și mă silesc din toată puterea să merg pe această cale, și cu fapta , și cu vorba , chiar și cu gândul.
Acuma abuzând de răbdarea dv. voi pune câteva probleme, dar mă silesc să nu mă uit pe orizontală, ca oamenii, ci cu atenție pe verticală...., nu voi critica pe nimeni doamne ferește, dar nici nu voi da apă la moara nimănui.
1. A primi Duhul Sfânt, este tot uuna, cu botezul cu Duhul Sfânt?
2. Proorocia este una și aceia-și cu descoperirea?
3. Dacă stăruința cum se practică contemporan este Biblică?
4. Dacă Duhul Sfânt este dar, sau alt-ceva?
5. Ucenicii Domnului Isus de câte ori au primit Duhul sfânt?
6. Neamurile cum au primit Duhul Sfânt?
7. Dacă ar stărui cineva să primească darul de vindecare , așa cum stăruiește după Duhul Sfânt,................aș putea să îmi mai pun foarte multe întrebări, dar mă limitez la acestea.

Acuma ca să nu vă plictisesc foarte tare, voi încheia, vă rog să nu mă criticați, eu cred că nu aș merita, ca să nu vă supăr nici pe unii nici pe alții las această discuție deschisă în ce mă privește, dacă vreți, dacă doriți o să continu această discuție, dar este foarte grea, eu chiar dacă am practicat așa cum am spus..., eu voi privi numai și numai pe verticală, dacă o să suportați această disciție în felul acesta, aștept să văd recția dvs. dacă vă învoiți eu sunt la ordin!
Domnul să fie cu noi!

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Deconectat RE: despre duhul sfhint
fullban5
6845. Postat la 12/01/2011 20:41 - 5225z3h8m
Salom Frate nica, MESIA sa te binecuvinteze te cunosc ,din copilarie si ma cunosti .aveti mai multa esperenta si vreau sa invat .Ati gasit scris sa staruim dupa DUHUL SFINT'? datim si mie versetul sal citesc sti ca nu sint contra acestei lucrari nici nu sint contra ,DARURILE DUHUL SFHNT la toti ca iam pus intrebarea nu vrea sa raspunda nici unul ,poate D.v in raspundet

fullban10
6850. Postat la 12/01/2011 21:38 - 5225z2h11m
Frate, Nica, nu tineti doar pentru dvs. tot ce stiti. Ezechel 3;17-21 ne invata sa nu tacem.

Biblia are răspuns la toate intrebările.
avodah
6853. Postat la 13/01/2011 00:39 - 5224z23h10m
Frate Nica sa fi binecuvantat, si suntem bucurosi de posibilitatea aceasta ce o avem in aceste zile sa discutam si sa dezbatem Cuvantul Sau, chiar daca suntem asa departe unul de altul.Dupa cum observati , sunteti invitat de catre forumisti , sa impartasiti cu noi crezul la care ati ajuns , la acest subiect ,dupa o calatorie indelungata in lumea crestina.
Pana atunci ma incumet sa imi exprim parerea la unele din intrebarile dmv, si recunosc ca sunt tanar in credinta, si am inima deschisa pentru a invata .

1. A primi Duhul Sfânt, este tot uuna, cu botezul cu Duhul Sfânt?

Daca ne uitam prin vechiul legamant , observam oameni manati de Duhul Sfant .Ii gasim si pe ucenici facand vindecari prin Duhul Sfant , inainte de acea unica zi de cinzecime.
Deci gasim unii apostoli avand deja Duhul Sfant inainte de acel eveniment din Fapte 2.
De ce totusi Mesia le-a spus ca" voi , nu dupa multe zile , veti fi botezati cu Duhul Sfant?",; daca el deja a insuflat Duhul Sfant peste ei Ioan 20:
22După aceste vorbe, a suflat peste ei, și le-a zis: "Luați Duh Sfânt!

Ce eu inteleg este ca acest botez cu Duhul Sfant, s-a intamplat odata, pentru noi toti.
Adica din acel moment cand aceasta putere s-a pogorat in limbi de foc peste toti cei din aceea camera, aceasta putere s-a facut valabila pentru toti cei ce au urmat dupa primii ucenici, si valabilitatea ei continua pana in ziua de azi, pentru toti cei ce cred , si masura puterii o determina El, pentru fiecare credincios.
Aceste limbi de foc , simbolizand acest botez, nu mai sunt mentionate in alte ipostaze , ce ma face sa cred ca Botezul cu Duhul Sfant a avut loc o data pentru noi toti,atunci la acea Cinzecime.
De atunci Duhul Sfant este disponibil nu doar pentru uni, ci pentru toti cei ce cred si fac urmatorul pas:
Fapte 2
37. După ce au auzit aceste cuvinte, ei au rămas străpunși în inimă, și au zis lui Petru și celorlalți apostoli: "Fraților, ce să facem?"
38. "Pocăiți-vă", le-a zis Petru, "și fiecare din voi să fie botezat în Numele lui Isus Hristos, spre iertarea păcatelor voastre; apoi veți primi darul Sfântului Duh.
39. Căci făgăduința aceasta este pentru voi, pentru copiii voștri, și pentru toți cei ce sunt departe acum, în oricât de mare număr îi va chema Domnul, Dumnezeul nostru."

Fapte 2:17
16. Ci aceasta este ce a fost spus prin proorocul Ioel:
17. "În zilele de pe urmă, zice Dumnezeu, voi turna din Duhul Meu peste orice făptură

Orice faptura , inseamna ca peste toti, nu doar peste unii, iar alti raman in staruinta si nu stiu sigur ca daca il vor primii si ei sau nu..
Daca gresesc in felul meu de intelegere , ma rog ca El sa ma lumineze.

4. Dacă Duhul Sfânt este dar, sau alt-ceva?

Parerea mea este ca este un dar, oferit celor ce il cer ,care se primeste prin credinta in Yahshua ca si Mesia , rascumparatorul nostru al tuturor, si nu prin alta modalitate.
Galateni 3 confirma aceasta:
1. O, Galateni nechibzuiți! Cine v-a fermecat, pe voi, înaintea ochilor cărora a fost zugrăvit Isus Hristos ca răstignit?
2. Iată numai ce voiesc să știu de la voi: prin faptele Legii ați primit voi Duhul, ori prin auzirea credinței?

Insa sa fim atenti , ca in acelasi timp apare si o conditie cine il va primii , acei ce asculta de El.
Fapte 5
32. Noi suntem martori ai acestor lucruri, ca și Duhul Sfânt, pe care L-a dat Dumnezeu celor ce ascultă de El."

Va amintiti vedenia lui Petru , unde Elohim, i-a aratat ca nu este partinitor, ci oricine din orice neam , care se teme de El si lucreaza in neprihanire este primit de El.
Corneliu era temator de Elohim, impreuna cu cei din casa lui, iar la cuvantarea lui Petru Duhul Sfant s-a pogorat peste ei , chiar inainte de a fi botezati in apa(exceptie) .
Acesti oameni dintre neamuri erau tematori de Elohim.
Acest dar este o putere, pentru ca este parte din Elohim, numit si mangaitorul
Elohim este duh, si ne-a inputernicit cu o parte din insusi Duhul Sau,oferita tuturor, chiar si noua astazi prin botezul apostolilor la acea Cinzecime ,pe langa suflarea de viata ce ne-a dat-o, de aceea unele texte spune ca noi suntem templul Duhului Sfant, si ca El locuieste in noi .

3. Dacă stăruința cum se practică contemporan este Biblică?

Personal cred ca staruinta dupa Duhul Sfant cum este ea inteleasa si aplicata astazi nu este biblica.
Eu cred ca nu este nevoie de seri de staruinta dupa Duhul Sfant sau darurile Duhului Sfant , care oricum El le da fiecaruia dupa cum doreste.
Duhul Sfant il primeste fiecare persoana care il cere , si marturiseste credinta in Yahshua Mesia.
Luca 10:
11. Cine este tatăl acela dintre voi, care, dacă-i cere fiul său pâine, să-i dea o piatră? Ori, dacă cere un pește, să-i dea un șarpe în loc de pește?
12. Sau, dacă cere un ou, să-i dea o scorpie?
13. Deci, dacă voi, care sunteți răi, știți să dați daruri bune copiilor voștri, cu cât mai mult Tatăl vostru cel din ceruri va da Duhul Sfânt celor ce I-L cer!"

Marcu 11
24. De aceea vă spun că, orice lucru veți cere, când vă rugați, să credeți că l-ați și primit, și-l veți avea.

Intradevar Pavel ne indeamna sa umblam dupa darurile mai bune, insa nu gasim in scriptura staruinti nopti la rand in a primii anumit dar.
Ele au venit peste oameni , natural si de la sine, la auzirea Cuvantului, prin punerea mainilor celor ce aveau deja Duhul Sfant, prin credinta nu prin staruinta de zile si nopti.
Eu deseori cand ma rog , cer ca El sa ma umple cu Duhul Sau cel sfant , si cer ca El sa ma foloseasca in slujba sa , si cer darurile Duhului Sfant sa se reverse peste aceasta grupare ,si peste mine , daruri de profetie care sa descopere taine, daruri de vindecare ca Numele lui Sa fie Glorificat, daruri de cunostinta si invatatura , pentru buna intelegere a Cuvantului, daruri de vb. in limbi daca este cazul, si daca El considera, insa nu vreau ca acesta sa fie telul meu.De a staruii , si de a avea neaparat aceste daruri.
Telul meu este sa caut sa fac Voia Sa , si viata mea sa fie aliniata in toate aspectele dupa voia Sa,asa incat numele meu sa fie scris in cartea vietii, iar restul profetii, vb.in limbi, vindecari, etc nu ma stresez si nu incerc sa le fortez, ci consider ca ele vor veni de la sine in functie de cum El vrea si cand vrea sa-si glorifice Numele.
Staruinta din ziua de azi, asa de importanta pentru unii, mi se pare o fortare a unor lucruri, care nu vor aduce glorie Numelui Sau , asa cum vor aduce , cand ele vor venii natural odata ce viata mea se schimba si se transforma in imaginea lui Yahshua.
Nu vreau sa par ca diminuez importanta darurilor, dar ce vad este o dorinta asa de mare in oameni de a face minuni,si vindecari, vb. in limbi, incat devine tinta unora, iar tinta ar trebuii sa fie , sa ajungem la o viata transformata in imaginea Lui Yahshua, si atunci aceste daruri vor curge natural , de la sine prin noi,si peste noi si atunci ,vom fi siguri ca tot cea ce facem este pentru Slava si Gloria Numelui Sau.

Cuvantul "staruit "in engleza apare" ei continuau". grecescul "proskartereō"Lexicon Strong's G4342
M-am uitat in mai multe, si in toate zice la fel.Fapte 1
14 All these were continuing with one mind in prayer and supplication, with the women and Miryam the mother of יהושע, and with His brothers.

romaneste:
14. Toți aceștia stăruiau cu un cuget în rugăciune și în cereri, împreună cu femeile, și cu Maria, mama lui Isus, și cu frații Lui.

Adica ei au continuat in rugaciuni si cerei.
De exemplu acelasi cuvant apare in 8 :13
Chiar Simon a crezut; și după ce a fost botezat, nu se mai despărțea (G4342 )de Filip, și privea cu uimire minunile și semnele mari care se făceauIn engleza ei

Aici in romaneste nu s-a mai tradus "staruit ", ci sa tradus "nu se mai despartea"dar in engleza apare din nou acelasi cuvant echivalentul grecescului G 4342 "a continuat"
13 And Shimf1;on himself also believed. And when he was immersed he continued with Philip, and was amazed, seeing the miracles and signs which took place.

Oricum nici cuvantul " staruinta" nu este gresit, insa nu stiu de unde s-a ajuns de la acest cuvant "staruinta in rugaciuni "sau "a continua in rugaciuni" in engleaza la felul de staruinta din ziua de azi, unde uni zic ca au primit Duhul Sfant, alti mai necajiti nu,si o sa incerce din nou, etc ,cea ce nu se gaseste in scriptura.
Dupa acea sarbatoare, toti cei ce s-au pocait si au crezut au primit Duhul sfant, unii prin punerea mainilor mai tarziu,asa cum Pavel insusi l-a primit.
Nu se mai gaseste in scriptura staruinta dupa darul Duhului Sfant , din cate stiu eu , odata ce acesta s-a pogorat, si a cortuluit printre ei.El a fost Mangaitorul care a fost trimis odata si la un timp prestabilit. De atunci isi are locuinta in noi.
Sper ca nu v-am obosit , plictisit, sau suparat .
Eu nu vreau sa spun deocamdata ca am inteles deslusit, asa ca sa ma ierte daca am gresit si sa ne lumineze pe toti.
Shalom!

Nica Schirod
6877. Postat la 13/01/2011 19:45 - 5224z4h4m
Shalom! și Domnul cu voi.
Până când , cineva va mai comenta , la întrbările puse de mine, și aștept cu mare interes, să văd și părerile voastre, încerc să dau un răspuns, soruței Lucia.

Lucia a scris
Ce puteti sa ne spuneti despre vorbirea in limbi ingeresti?

Soră Lucia, problema asta cred că este una din cele mai simple, hai ușurel să o defalcăm și să o luăm pe bucățele.

1. Zaharia când tămâiază în templu, Îngerul îi vorbește pe limba pe care o vorbea Zaharia, dovadă că a înțeles perfect ce spunea Îngerul.
2. Când vine îngerul la Maria, îi vorbește tot pe înțelesul ei.
3. Iosif logodnicul Mariei, vorbeșe Îngerul cu el în vis , și Iosif înțelege.
4. Ciobanii (păstorii), îițeleg perfect ce le vorbește Îngerul, dar, și ce spune întreaga oaste cerească împreună cu Îngerul.
5. Și dacă ar vorbi un Înger cu mine, sau cu un altul care știe numai românește, sunt, comvins că Îngerul ar folosi limba română.

Și argumentele ar putea continua, dar întrebarea este, ce vroia să spună Pavel,..., dacă aș vorbi în limbi omenești, sau îngerești, și na-ș avea........ .
Pavel fiind un om bine școlit, știa cum să facă pe cei ce îl ascultau să fie cât mai atenți, și să nu uite că de fapt este ceva mult mai important decât cele două feluri de vorbire.
Pavel se folosea de acest argument, find-că cei ce îl asculta, trăiau cu emoție, tot ce se petrecea cu ei și în ei, era de fapt tot ce vesti-se acei îngeri, adică atunci când vorbește un Inger, CE SPUNE EL este DA și AMEN.

Că acolo unde a fost răpit Pavel, se vorbește o limbă specială, cum ar fi: Îngerește, Preoțește, Dumnezeește, sau o altă limbă specială, noi nu avem voie ca să știm, ptr. că Pavel spunea: ......... nici nu este voie,(nu este permis) ca cineva să spună ce este acolo. Așa cum spuneam asta este cea mai simplă problemă.

Vă rog să mă ertați dacă am supărat pe cineva, și ELOHIM să fie cu voi!.

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

daniele
6973. Postat la 16/01/2011 21:01 - 5221z2h48m
Atunci poate defalcati si acest verset-...pentru ca cine vorbeste in limba nu vorbeste oamenilor ,ci lui Dumnezeu,caci nimeni nu-l intelege si,in duh el spune taine.1Cor.14 2

Vine Domnul !!!
Pedro V
7007. Postat la 17/01/2011 17:32 - 5220z6h17m
Frate Vasiele Geana hai sa vedem ce zice Biblia despre staruinta in rugaciune si cum au primit Duhul Sfant.

In BIblie am vazut ca Duhul Sfant sa primit prin: staruinta (apostolii), punerea mainilor si in timpul vestiri Evangheliei.
Tu cum ai primit?

Si sa vedem acuma despre staruinta in rugaciune PRIN DUHUL SFANT:
Faptele apostolilor 1: 4. Pe cand Se afla cu ei, le-a poruncit sa nu se departeze de Ierusalim, ci sa astepte acolo fagaduinta Tatalui, "pe care", le-a zis El, "ati auzit-o de la Mine.
5. Caci Ioan a botezat cu apa, dar voi, nu dupa multe zile, veti fi botezati cu Duhul Sfant."
8. Ci voi veti primi o putere, cand Se va cobori Duhul Sfant peste voi, si-Mi veti fi martori in Ierusalim, in toata Iudeea, in Samaria si pana la marginile pamantului."
14. Toti acestia smileystaruiau cu un cuget in rugaciune si in cereri, impreuna cu femeile si cu Maria, mama lui Isus, si cu fratii Lui.

Efeseni 6:18. Faceti in toata vremea, prin Duhul, tot felul de rugaciuni si cereri. Vegheati la aceasta, cu toata staruinta, si rugaciune pentru toti sfintii.

Iuda1:20. Dar voi, preaiubitilor, ziditi-va sufleteste pe credinta voastra preasfanta, rugati-va prin Duhul Sfant,

Si acuma ce zice Isus Hristos in Luca 11:
Deci, daca voi, care sunteti rai, stiti sa dati daruri bune copiilor vostri, cu cat mai mult Tatal vostru cel din ceruri va da Duhul Sfant CELOR CE IL CER!" (Luc.11:13)

Concluzie: cine nu cere Duhul Sfant NU are.
Apostoli au cerut. Noi ce facem?

Frate Avodah .
Sa apui ca apostoli au primit Duhul Sfant si pentru noi?
Adica Isus Hristos a tinut sambata si pentru noi?
Asa ceva nu stiu de unde ati mai scoso.

Ce facem atunci cu : umblati dupa Darurile Duhului Sfant, ce facem cu corinteni care au primit Duhul Sfant dupa Cinzecime prin apostoli, ce facem cu efeseni, ce facem cu atatea mii se persoane care au primit si primesc Duhul Sfant?

Atata randuieli ati pus la DUhul Sfant de l-ati scos afara din biserici,ca nu au fost dupa ideile voastre.
NU va pripiti la vorbe.
NU puneti pe Duhul Sfant in tiparele voastre caci doar va inselati singuri si va atrageti osanda.

Umblati, dar, dupa darurile cele mai bune. Si va voi arata o cale nespus mai buna. (1Cor.12:31)

Pe Calea Credintei Sfintilor nu mergi ca repetentii si corigentii ci mergi ca Sfintii ,din har in har si din putere in putere!!!!!!
Aurelc
7035. Postat la 17/01/2011 22:44 - 5220z1h5m
Pedro V a scris: Atata randuieli ati pus la DUhul Sfant de l-ati scos afara din biserici,ca nu au fost dupa ideile voastre.
NU va pripiti la vorbe.
Frate Pedro V îți înțeleg râvna pentru anumite subiecte, dar nu știu a câta oară trebuie să repet, nu acuza persoana, mai ales pe baza unor lucruri pe care nu ai cum să le dovedești. Ai putea eventual să arăți cine și ce rânduieli a pus împotriva Cuvântului și acelea le discutăm, nu pe " cei care au pus"... Am văzut că ceva ai scris legat de ce a afirmat avodah, și ideile pot fi analizate și discutate.
Dacă e ceva după Cuvânt e bine, dacă nu trebuie corectat, dar ideea trebuie discutată, nu persoana!

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Pedro V
7041. Postat la 18/01/2011 08:03 - 5219z15h46m
Sa ai Pace frate Ovidiu.

Dupa cum ai citit nu am dat nume,si nu m-am referit la fr Avodah ca a pus el nu stiu ce randuieli,desi chiar el a zis ca a oprit pe cineva sa vorbeasca in limbi,dar pentru asta va da socoteala lui Dumnezeu ,si nici nu am zis nimica despre aceasta pana acuma pentru ca si-o dat seama ca a gresit sigur,pentru ca el trebuie sa fie constient ca sunt foarte multe versete care o sustin pe femeia aceasta (1 corinteni 14:26,39: 1 tesa 5:19. etc)

Daca au ramas toti in Cuvant atunci unde sunt Darurile Duhului Sfant in cele mai multe biserici?
Si din ce au scris pe site : ba la unu nu ii place ca se roaga tare, ba nu ii place staruinta dupa DUhul Sfant, ba la unu ca trebuie sa starui, ba la unu ca striga, ba la unu ca faci atatea nopti de staruinta etc.

Si eu intreb: cati sunt botezati cu Duhul Sfant?
Sa isi raspunda sincer da fiecare ,cum ii starea lui in momentul de fata.
Cine esti tu ,eu si altul sa il punem pe Duhul Sfant in niste tipare omenesti?

Sa ai Pace frate Ovidiu

Pe Calea Credintei Sfintilor nu mergi ca repetentii si corigentii ci mergi ca Sfintii ,din har in har si din putere in putere!!!!!!
Nica Schirod
7051. Postat la 18/01/2011 14:21 - 5219z9h28m
SHALOM, scumpii moșului.

Fr. Vasile Giana a scris.

Salom Frate nica, MESIA sa te binecuvinteze te cunosc ,din copilarie si ma cunosti .aveti mai multa esperenta si vreau sa invat .Ati gasit scris sa staruim dupa DUHUL SFINT'? datim si mie versetul sal citesc sti ca nu sint contra acestei lucrari nici nu sint contra ,DARURILE DUHUL SFHNT la toti ca iam pus intrebarea nu vrea sa raspunda nici unul ,poate D.v in raspundet

Shalom fr. Vasile, ce mă bucur, să te văd și să te aud măcar așa, Elohim să-ți poarte de grijă ție și la ai tăi.
Scumpii moșului, eu vă mărturisesc din inimă, că Domnul va pus pe inimă, și v-ați gândit, să face-ți această minunată lucrare, unde să se poată discuta , chiar și cele mai tăioase probleme, una dintre ele fiind chiar aceasta, cu subtitlu de mai sus.
Eu cu mult respect , și responsabilitate, față de voi, dar nu în cele din urmă de Adevărul Lui Elohim, cu dorința de a ajunge pe cât posibil la un numitor comun, adică voia Tatălui care este în ceruri.
Eu cred că ați găsit scris că litera omoară, și uite așa eu acuma trebuie să folosesc litere, dar îL rog pe Domnul Păcii, să ungă aceste litere cu har , și cu puțină sare, și pe voi , cu îngăduință, cu răbdare și multă, multă dragoste frățească.

Vă rog să nu mă catalogați greșit, că aș fi contra acestor lucruri sfinte, dar dacă vi se va părea, ceva, cumva că am altă părere , să o analizăm împreună, prin Duhul Domnului, și să nu mă apostrofați tare, tare, că eu vă mărturisesc înaintea lui Elohim, că sunt pentru această lucrare, și o susțin din toată inima mea, daaar am și multe dezamăgiri, și pentru că suntem frați, nu vouă ar trebui ca să îmi descarc suufletul?...... ziceți voi că nu am dreptate.

Cu îngăduința, dumneavoastră, că dacă zic voastră nu se potrivește, voi răspunde fratelui Vasile Giana, pe limba noastră Bucovineană.
Fr. Vasile, despre stăruința pentru Duhul Sfânt, așa cum se practică în Bucovina și nu numai, ESTE NE BIBLICĂ !!!, și noi văzând această practică, după ce Dumnezeu ne-a pus alifie pe ochi ca să vedem deslușit, că nimic din această practică, nu are nici în clin, nici în mânecă cu adevărul, sântem îndreptățiți să reacționăm așa, dar unii fr. nu vreau să ne înțeleagă, am zis nu vreau, și știu ce spun Dar noi nu suntem nici pe departe îndreptățiți, să aruncăm (voi folosi o vorbă destul de cu tâlc din poăpor) apa cu tot cu copil din văniță,..... cred că ne am înțeles în mare fr. Vasile nu?
Mai departe despre stăruința adevărată vreau să îmi spun părerea , dar și să răspund și pe limba surorei Valentina, voi ceilalți vă rog,.... să nu vă poticniți, bine?.
Soră Valentina, cred că nu mă înșel, că dv. ați pomenit de Elena White, voi face referire la ce spunea ia cu privire la acest subiect, și cred că ar fi un răspuns, dar și o întrebare pentru toți cei ce citesc aceste rânduri.
În istoria faptelor aposolilor, de E. G.White, pagina 33, aliniatul 2 în jos:
Scurgerea timpului nu a adus nici o schimbare în făgăduința pe care a făcut-o Hristos la despărțire. Dacă împlinirea făgăduinței nu este văzută așa cum ar trebui să fie, aceasta este pentru că ea nu este apreciată cum ar trebui să fie. Dacă toți ar fi dornici atunci toți ar fi umpluți cu Spiritul Sfânt. Dacă acesta este deci mijlocul prin care să câștigăm putere, atunci pentru ce nu flămânzim și nu însetăm după darul Spiritului Sfânt?
Domnul este mult mai voios de a de Spiritul Sfânt.
Fiecare lucrător trebuie a ruga zilnic pe Dumnezeu pentru botezul Spiritului Sfânt. Lucrătorii creștini ar trebui să se adune în grupe, și a cere lui Dumnezeu.... .

Ce înțeleg eu acuma prin stăruință?, dorință, rugăciune, adică nu mă duc până nu îmi dai, dar eu nu am puterea ca să spun că dacă cineva nu vorbește în limbi, nu are Duhul Sfănt. Duhul sfânt e una, iar vorbirea în limbi, este darul Duhului Sfânt, e alta, și Pavel a zis; oare toți vorbesc în limbi?, oare toți proorocesc? dar nu a zis oare toți au Duhul Sfânt, aici este problema încâlcită, și nu merită să rămâie așa.

Deci eu înțeleg că toți avem nevoie de Duhul Sfânt, și toți avem nevoie de darurile Duhului Sfânt, de toate darurile, dar eu văd o mare încrâncenare între cei ce vorbesc în alte limbi, și cei ce nu vorbesc, aici mi se pare problema cea mai gravă.
În ce mă privește, eu cred că vorbirea în limbi este necesară, argument.

mă folosesc de ce a scris Daniele
Atunci poate defalcati si acest verset-...pentru ca cine vorbeste in limba nu vorbeste oamenilor ,ci lui Dumnezeu,caci nimeni nu-l intelege si,in duh el spune taine.1Cor.14 2

Da, subscriu la ce ai postat tu, dar ca să nu vă plictisesc, cu prea multe păreri de odată. Pâna aici a fost o părere în ansamblu, dar poate chiar astăzi, sau deseară, voi încerca dar împreună cu voi să vă împărtășim pe bucățele părerea mea, bine?-

Să nu mă pălmuiți tare dacă ceva am greșit în expunerea aceasta, vă iubește și vă pupă moșuuu!

Pagina 9 din 17 << < 6 7 8 9 10 11 12 > >>
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164873 vizite unice Powered by PHP-Fusion