Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 7
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Comportament, Etică și Practici în cadrul Bisericii | Duhul Sfânt- Roadele și Darurile Sale
Pagina 2 din 2 < 1 2
Deconectat RE: Descoperiri personale date prin Duhul Sfânt
Dani
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
2827. Postat la 10/04/2010 11:53 - 5502z12h36m
valentina a scris:
Bine.
Si eu citesc ce scrieti voi si nu mi s-a oprit nimic in gat.
Cititi , cercetati , auziti si vedeti, dar alegeti ce este bun, dupa incredintarea pe care ati primito. Si credinta este o incredere neclintita in lucrurile nadajduite..................................
Valentina eu cred că tot ce noi postăm pe forum este spre zidirea noastră si nici nu dorim să rănim pe cineva dacă ne spunem părerile.Sincer nici o postare de a ta nu îmi sta în găt,asa cum te-ai exprimat tu, doar am adus argumente biblice cu privire la unele subiecte si atăt.Dupa cum am spus noi nu promovăm omul ci scriptura, aceasta este doctrina noastră.Cit despre E.W.mi-am spus părerea find ca am studiat cîteva cărti de ale ei si am găsit multe necorcodante între biblie si scrierile ei ,chiar si avodah a dat cîteva exemple.Sper ca în continuare te vei simti bine cu noi pe forum în speranta ca împreună vom cauta adevărul si totodată măntuirea.Domnul sa ne dea pace si mangăiere in duhul sfănt.

Fiti binecuvantati!
fullban10
2853. Postat la 10/04/2010 22:18 - 5502z2h11m
Bine ca n-ati zis ca femeia sa nu mai vorbeasca ........................

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Michael Roman
3029. Postat la 27/04/2010 11:26 - 5485z13h3m
Shalom!
As interveni cu ceva care, aparent, este, intr-adevar, la granitza topicului, dar poate ca serveste la incadrarea sa mai generala. Elaborez Marturisirea de credinta a Fundatiei "MESIANIC" Cluj-Napoca, iar la cap. I, Despre revelatia naturala si supranaturala, in partea a II-a, deci la supranatural am scris ca acest tip de revelatie are loc "prin intermediul miracolelor biblice, al profețiilor, prin Yeșua ha-Mașiyach , prin Sfintele Scripturi și prin experierea personală directă." Finalul este:
E. Revelația prin experiere personală directă: în toate epocile, oamenii au avut întâlniri existențiale personale cu Dumnezeu. Întrucât nu au înțeles și nu au putut asimila infinitudinea Sa, ei nu L-au rexperimentatr1; pe Dumnezeu, ci L-au experiat. El este cognoscibil, dar incomprehensibil în esența Sa (Psalmul 145:3; 147:5; Romani 11:33). Numai Dumnezeu Îl poate înțelege și asimila total pe Dumnezeu: rFinitum non capax infinitum.r1; Oamenii pot să-L cunoască doar parțial, să-L experieze (Iov 11:7. Vezi și Genesa 5:24; 6:9; 6:13; 7:1; 12:1; 26:24; 28:13; 35:1; Exod 3:4; Iosua 1:1; Judecători 6:25; I Samuel 3:4; 23:9-12; I Regi 17:2-4; Isaia 6:8; Matei 3:16,17; Ioan 12:27,28; Marcu 9:7; Fapte 8:29; 9:4-6; 9:10; I Corinteni 2:7,10-13; II Corinteni 3:18; Romani 8:14-16; I Petru 1:8; II Petru 1:3,4,21). În experierea personală directă includem visele și viziunile personale, care pot fi date de Dumnezeu, dar care trebuie să se conformeze mărturisirii generale a Bibliei și să fie verificate în cadrul comunității hermeneutice.

Doua intrebari:
1: ce ati modifica la aceste afirmatii? Ma puteti contact inparticular, sa nu dezechilibram linia topicului de-aici.
2: Pt partenerii de dialog ai sorei Valentina: a facut sora undeva afirmatia ca Ellen White a fost o profetesa? Faceti analiza discursului scris, dragilor, si nu lasati preconceptiile teologice sa depuna aluviuni pe dialogul cu ea.
va salut cu Binecuvantat sa fie Cel ce vine, Baruch ha-ba!...

Din El, prin El, și pentru El sunt toate lucrurile. A Lui să fie slava în veci! Amin.

Romani 11:36
Michael Roman
3055. Postat la 29/04/2010 18:18 - 5483z6h11m
Shalom! Am inteles k nu prea e permis sa postezi doua mesaje consecutiv, dar am asteptat un feed-back la msj de sus si n-am primit. Personal, vizavi de descoperiri personale, vise, viziuni, sunt DEOSEBIT DE PRUDENT, am fost "fript" de multele, prea multele experiente de genul asta. Cu toate acestea, in harul Sau, Adonai S-a milostivit sa ma mai "instiinteze" de cate un lucru. As dori sa impartasesc fragmente dintr-un vis pe care l-am avut in luna ianuarie, la vreo 3 luni dupa ce am inceput sa frecventez o adunare de "sambatari". Nu intru in detalii, dar qestiunea era k in adunarea noastra urma sa vina un grup de crestini evanghelici, din cei care-L iubesc pe Domnul Iisus, dar au avut parte de o lumina limitata, chiar obturata, in privinta elementelor pe care le credm noi acum, Shabbat, Praznice, relatia VT-NT, Lege-Har, etc. Se facea ca ei erau unguri, iar eu, nu stiu de ce, urma sa predic in engleza, iar sotia mea sa traduca in maghiara, sa inteleaga si ei, si sa se inchine si sa se bucure impreuna cu adunarea noastra.
Apoi m-am trezit cu convingerea ca Duhul imi vorbise, doar atat ca nu intelegeam ce anume, si eu, personal, cred k dak Duhul vorbeste, El vorbeste clar si da si "talamacirea"...pe drum spre adunare am luat cu masina pe o sora in varsta, o sfanta in viata si am discutat cate ceva din Scripturi...Si mi-a picat fisa ( a se citi: "am fost iluminat"smiley cu privire la tâlcuirea visului: voi, asa numitii "sambatari" si cu mine, care am ajuns sa descopar in timp aceste adevaruri biblice fara sa mi le explice nici un om, vorbim o limba straina pentru confratii nostri "duminicari". Si ei se inchina Domnului, dar nu inteleg limba noastra. Nu prea cred k avem cum sa-i invatam, rare sunt discutiile teologice in care vreun om sa inteleaga punctul de vedere al celuilalt, mai ales dak avem idei preconcepute, si singurul care-i poate lumina pe oameni cu privire la adevarurile in care credem noi in mod specific este Dumnezeu. De-aceea, cred k lucrul cel ami important pe care-l putem face pt confratii duminicari sau altii este sa ne rugam pt ei.
Unii poate mi-ar spune: "pai, eu stiam asta din biblie, fara vreun vis". Asa-i. Duhul Sfanrt, knd da o iluminare, nu contrazice nimic din ce este scris...dar knd o da in mod personal, zideste parca mai tare dkt Cuvantul cercetat in mod general.
So, cine vrea sa mi se alature in rugaciune pt alti credinciosi, sa vada Scriptura mai corect?
Binecuvantat sa fie Cel care vine/ baruch ha-Ba...

Din El, prin El, și pentru El sunt toate lucrurile. A Lui să fie slava în veci! Amin.

Lica
3057. Postat la 29/04/2010 19:01 - 5483z5h28m
Mă alătur cu cea mai mare plăcere! smiley

Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
emanolake
3551. Postat la 30/08/2010 00:01 - 5361z0h28m
Ar fi frumos dacă sînt prorocii sau vedeni pentru popor sa se aducă în evidență...

Isaia 41/21-29

21. Apărați-vă pricina zice Domnul arătați-vă dovezile cele mai tari, zice Împăratul lui Iacov.
22. Să le arate și să ne spună ce are să se întâmple; care sunt prorociile pe care le-ați făcut vreodată? Spuneți, ca să luăm seama la ele și să le vedem împlinirea; sau vestiți-ne viitorul.
23. Spuneți-ne ce se va întâmpla mai târziu, ca să știm că sunteți dumnezei, faceți măcar ceva bun sau rău, ca să vedem și să privim cu toții.
24. Iată că nu sunteți nimic, și lucrarea voastră este nimic; o scârbă este cine vă alege pe voi.
25. Am sculat pe cineva de la miazănoapte, și vine de la răsărit; el cheamă Numele Meu; trece peste voievozi ca pe noroi și-i calcă în picioare cum calcă olarul lutul.
26. Cine a vestit lucrul acesta de la început, ca să-l știm, și cu mult înainte, ca să zicem: Are dreptate? Nimeni nu l-a vestit, nimeni nu l-a prorocit și nimeni n-a auzit cuvintele voastre.
27. Eu, Cel Dintâi, am zis Sionului: Iată-i, iată-i!, și Ierusalimului: Îți trimit un vestitor de vești bune!
28. Căci Mă uit, și nu este nimeni, nimeni între ei care să prorocească și care să poată răspunde, dacă-l voi întreba.
29. Iată că toți sunt nimic, lucrările lor sunt zadarnice, idolii lor sunt o suflare goală!
Lucia
6304. Postat la 30/12/2010 20:39 - 5238z2h50m
Ce subiect interesant,dar nu am vazut nici o experienta personala expusa,doar frica ca cel rau ar putea sa se manifeste prin Duhul Sfant,necredinta,nu se mai cred vise,viziuni,fratilor,dar prin ce lucreaza Dumnezeu in vietile voastre,in biserici,ca nu aveti nimic de spus despre mana Domnului la lucru cu voi,cu biserica voastra?
Iata o experienta(una din multe altele) pe care am trait-o personal eu si fam.mea:
Cu multi ani in urma ne-am dorit sa schimbam apartamentul de la oras,cu o casa la tara,astfel am spus Domnului asa: Doamne,daca este voia Ta sa ne mutam la casa,fa sa gasim cumparator la apartament pana pe data de 1 septembrie....intre timp am avut un vis:
"Eram intr-o casa,acolo erau doua femei,mama si fica,imi doream sa cumpar acea casa,dar mama acelei femei mi-a spus: Eu nu-mi vand casa!
Bine,am spus,dar cum va numiti?Mita.,,
Dimineata,m-am gandit mult si bine la numele acestei femei,dar...in zadar.Timpul a trecut,mai era o singura zi pana la data pe care am pus-o inaintea Domnului,acea de 1 sept.si acum imi amintesc...mai era cateva ore pana la intrarea in Sabat si imi pierdusem speranta ca cineva ar putea sa mai vina sa mai cumpere apartamentul,avand in vedere,ca trecuse destule zile,de cand ne rugam pentru acest lucru...eu eram de rand sa merg la adunare,copiii fiind f.mici,deranjau si nu aveam si camera pt.ei. Dupa mine au venit cumparatorii pt.apartament si pana la asfintit inteleger
ea a fost facuta.Era incredibil,ce nu se realizase in zeci de zile s-a realizat in zeci de minute!
Dupa Sabat,am plecat sa vedem o casa,dar femeia ne-a spus ca are o casa,dar nu o mai poate vinde pentru ca a avut un vis in care mama ei care era pe atunci moarta de cinci ani,ia spus sa nu vanda casa!
Am ramas inmarmurita,mi-a venit in minte visul in care MAMA a spus:nu vreau sa vand casa!Si in acel momennt,intreb: Cum se numea mama dvs.?Mita!
Duhul Sfant m-a cercetat si stiind ca sunt ortodocsi nu stieam ce sa le spun,pana la urma le-am spus visul meu,nu stiu daca m-au crezut,dar Duhul m-a indemnat sa spun:Stiu ca nu ma credeti,dar eu pe mama dvs. nu numai ca-i stiu numele,dar am si vazut-o,ca sa vedeti ca Dumnezeu este Cel care mi-a aratat aceste lucruri,va rog dati-mi mai multe fotografii,printre care sa fie si mama dvs.si atunci va ve-ti convinge.Mi-a dat un album de fotografii,si in una din ele,unde alaturi mai era o femeie, se gasea mama din vis,toti au ramas uimiti si in felul lor se inchinau.Acest lucru i-a facut sa ne vanda casa.

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Michael Roman
7564. Postat la 30/01/2011 02:52 - 5207z20h37m
Shalom!
Sora Lucia, a treia postare mai sus de a ta (3055) reda o descoperire personala.
In rest, ma bucur de descoperirile daruite de Duhul Sfant confratilor mei.
Binecuvantari!

Lavi
15327. Postat la 28/11/2011 08:06 - 4905z15h24m
Multă Pace. Am gasit acest subiect intâmplător nu am știut de el am citit toate mesajele scrise aici ...si nu inteleg un lucru ...de ce nimeni nu mai scrie pe aici? Ne este teama de ceva anume? Noi care credem aceste lucruri, descoperiri ale duhului Sfânt,cum are adunarea viata ? Cum creste adunarea in credinta? Am să vă spun si eu un vis pe care l-am avut cu aproximativ 5 ani in urmă. Mă vedeam langă o fântână din care ieșea apă incontinu ,apa era curată și limpede si adancă ,eu stateam langa fantană nu mă indepartam de ea. La un moment dat pe acolo treceau niste oameni care pareau a fii lucratori mai exact se ocupau cu foratul fântanilor,i-am auzind vorbind intre ei ,,Aici sunt izvoare de apă bună să facem unul la fel ( la fel ca cel din care beam eu''), Sau apucat de lucru foarte aproape de fântana din care beam eu apă ,eu stateam si ii priveam cum lucrează. Stiam in sinea mea (nu că am o experienta in izvoare de apă si adancimea lor ,dar stiam atat... cu cat este mai adancă fântana cu atât apa este mai bună) . Lucrătorii aceia au dat de apă intrun timp foarte scurt si deodată din pământ a țîșnit apă curată si sau bucurat si m-au chemat să beau din ea,eu am văzut că apa era bună de baut si m-am dus fară ezitare. Când m-am apropiat de apă m-am aplecat să beau si deodată apa aceea limpede s-a transformat in mal si noroi m-am retras imediat si m-am apropiat de fântana din care bausem initial. Atunci am auzit si eu si lucratorii aceea pe cineva care vorbea ,,De ce săpati aproape de izvorul cel bun?Vreti sa-l stricati si pe cel bun? Visul acesta de acum 5 ani nu-l pricepeam... pe atunci, nu studiam scrierile sfinte cu atata ardoare cum o fac in momentul de față dar păzeam Calea cât puteam eu si nu stiam ce avea să se intample referitor la credinta din inima mea. Am spus visul meu unui bătrân din adunare si l-am intrebat care este insemnatatea lui ?....mi-a raspuns doar atat:,,Ai grjă la ce învătătură pleci urechea'' In acest moment intrega adunare cunoaste visul meu si acum si voi. Am doar doi martori de pe acest forum care au cunoaststinta de acest vis si ii rog sa confirme cele scrise de mine,acesti doi martori mă cunosc că spun adevărul si le multumesc amandurora. Pacea să fie cu voi.

Lucia
15329. Postat la 28/11/2011 09:50 - 4905z13h39m
Draga mea, eu nu m-as indoi ca spui tot adevarul , chiar daca nu as cunoaste mai demult acest mesaj din partea Domnului...Sa ai multa pace si sa ne mai scrii!

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Nica Schirod
15330. Postat la 28/11/2011 11:22 - 4905z12h7m
Pace sfântă să fie peste toți cei ce iubesc Pacea.

Mă arunc eu să adevresc despre visul Laviniei, pentru că eu sunt în piele și oase bătrânul de care a pomenit sora Lavinia.
Acest vis a avut dublu înțeles, a fost și pentru Lavinia, pentru că a venit peste ea o avalanșă de pocăiți, cu fel de fel de asigurări, că ei dețin adevărul adevărat, au venit cu cărți, cu studii, dar nu aici era marele pericol.

Marele pericol era cu totul altul și mai periculos, dar prin acest vis eram avertizați noi toți care făceam parte din adunarea noastă, l-am înțeles, am strâns rândurile, am propus ca să venim înaintea Domnului, și am numit-o cauză specială, toată adunarea am adus-o înaintea Domnului, de și nu mulți știau ce conține această cauză specială.

Lavinia s-a pus pe picioare, urmare a acestui vis, și consolării care au avut loc în urma acestui vis, care a deschis poarta unei analize la subiect și pus punctul pe i. A ieșit cu randament maxim, pentru că Dumnezeu a început această analiză constructivă, prin acest vis.

Cum ziceam mai sus, noi auzeam niște zvonuri, în ce privește adunarea, bine-înțeles că nu voi divulga tot secretul, dar am urmărit de aproape evenimentele ce se perindau, dar în concluzii, visul a făcut că și Lavinia in ce o privea, dar și pe noi toți , până la urmă Dumnezeu a lucrat ca cei ce vroiau să foreze altă fântână, mai bine zis; unii dintre ei , au venit la noi, se simpt foarte bine, noi avem motive să aducem în continuare cauza specială, înaintea Domnului, ca să îi mulțumim de felul cum a rezolvat El lucrurile.

Acuma eu vă doresc și vouă, aceleași înștiințări, dar și aceleași rezultate și multă Pace.

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Lavi
15336. Postat la 28/11/2011 13:02 - 4905z10h27m
Nu am stiut nici o clipa care este de fapt cauza speciala ,ce pot spune decat ca am primit un raspuns si confirmarea unui batran si marturia unei sore mai mult decat atat batranul este si martor ,multumesc frate Nica multumesc sora Lucia ...tu cunosti talmacirea visului la fel si fratele Nica amandoi mi-ati dat aceeasi talmacire unul in adunare iar sora Lucia aici pe forum in particular si este aceasi talmacire din partea amandurora ,macar ca voi nu cunosteati acest lucru ci doar eu singură ,am ajuns la concluzia ca doar un singur Duh care ne leagă in lantul dragostei poate da o talmacire identică din partea a două persoane , macar ca distanta dintre cele doua persoane este de aproape o 1000 de km...dar daca au acelasi duh Sfant distanta nu conteaza.
Fiti binecuvantati.

Lavi
16350. Postat la 13/01/2012 14:31 - 4859z8h58m
Multă Pace.

Am sa va spun cateva descoperiri date de Duhul ,socrului meu , tatal sotului meu.
Prin anii 1997-1998 in comuna in care locuiesc si azi a inceput o trezire spirituala incepand din biserica Penticostala ,trezirea facandu-se treptat in cateva familii din aceasta comuna .
Socrul meu era pe atunci un om pentru rugaciune ,imi amintesc cum ne strangea cand veneam pe la el acasa, pentru rugaciune ,lauda si multumiri.
El are patru copii ,trei baieti si o fata toti casatoriti ,are in total 13 nepoti si al 14 se va naste in curand de la cei trei fii ,cand ne intalnim toti in casa lui aproape toate camerele din casa sunt pline de copilasi mari si mici .
Prin anii '97respectiv '98 in casa acestui om avea loc o schimbare in privinta doctrinei din comunitatea mai sus mentionata .
S-a inceput un studiu in familia foarte apropiata a socrului meu si anume cumnata lui si cumnatul lui apoi cei doi fii mai mari ,nurorile si bineinteles sotia socrului meu care-mi este mama.
Acest om la inceput s-a opus bineinteles din nestiinta deoarece inca nu cunostea ce trebuie sa cunoasca ca sa mearga spre desavarsire.
Era iesit la pensie , un om harnic si gospodar crestea porci si era un om cunoscut in sat ca si macelar ,facea mezeluri foarte bune si evident era laudat de multi oameni.
Acest om care-mi esta tata acum, este la adevar dar a ajuns la adevar datorita ascultarii cu bagare de seama in urma unui vis pe care l-a avut el.
S-a rugat un timp pentru a ise descoperii de ce nu este voie sa manace carne de porc si in final a primit raspunsul.
Intr-o noapte i sa arat spune el, un sol ( un om ) al Domnului ,purtand o conversatie cu el , i-a spus... haide sa-ti arat ceva ....punadui-se in fata mai multe pachete, impachetate foarte frumos in hartie alba printre care si carne de porc ....tata l-a intrebat -Pot sa mananc ?este impachetat in hartie alba adica este curat ! Solul i-a raspuns -Poti sa manaci ! că nu mori -DAR FERICE DE TINE VA FII DACA NU VEI MANCA!
Astfel acest om a luat masuri si a scos din casa lui tot ce nu ieste curat dar sfatuindu-se cu sotia lui spunand ..noi nu vom manca dar vom creste pentru negot.
Din nou viseaza in toiul unei nopti si aude ,,CE TIE NU-TI ESTE INGADUIT SA MANANCI NICI PENTRU ALTUL SA NU CRESTI!''
Bine inteles ne spunea aceste lucruri cand noi eram in cunostiinta deja de ele prin studiu si am scos din casele noastre tot ce nu-i dupa voia Celui Sfant in a manca din ele adica carnea de porc,pesti fara solzi, carnea de iepure ...s.a.m.d.
Ne bucuram de ce i se descoperea , deoarece el era impotriva sabatului ,alimentatiei si intelegea eronat unele pasaje biblice.
La inceput doi dintre fii lui au luat masuri prin prisma bibliei apoi sotia si in cele din urma socrul meu prin visele ce lea avut si el a ascultat .
Dupa aceste doua vise socrul meu a inceput sa creasca vaci cu lapte si vitei ,pui de gaina ,gaste, rate,tot ce este biblic.
Multi din sat se mirau ca 'nea Petrica nu mai creste porci ca sa vanda si nici el insăsi nu mai consuma din carnea lor,a devenit un crescator de vite cum spune Biblia ,imi este tare drag acest pasaj biblic din Geneza...46: deoarece este vorba de indeletnicire.....
33. Și, când vă va chema Faraon și vă va întreba: "Cu ce vă îndeletniciți?"
34. voi să răspundeți: "Robii tăi au crescut vite, din tinerețea noastră până acum, atât noi cât și părinții noștri.' În felul acesta, veți locui în ținutul Gosen, căci toți păstorii sunt o urâciune pentru Egipteni."

Astfel eu si toata familia acestui om am asteptat in rabdare sa vedem cum are sa lucreze Cel sfant in inima lui pentru ca este scris :
Matei 12:25 Isus, care le cunoștea gândurile, le-a zis: "Orice împărăție dezbinată împotriva ei însăși, este pustiită; și orice cetate sau casă, dezbinată împotriva ei însăși, nu poate dăinui.

Tata a devenit ascultator prin astfel de instintari si vise a fost ascultator in cuvant sa fie exemplu pentru fii lui ,sa fie statornic.
Am dorit mult sa va scriu aceste experiente date prin puterea Celui Sfant si atunci cand un om sincer se apropie de Izvorul Cel Bun din sinceritate,El nu lasa pe nici un om incurcat si nu descurajeaza o inima, ci cu rabdare si pricepere ne face de cunoscut Tainele minunate a vietii viesnice atat cat putem noi cuprinde din punct de vedere omenesc.
Merita din inimile noastre bune sa ne rugam pentru toti oamenii si sa nu uitam ca si noi am iesit dintr-o adunare prin lacrimi si staruinte iar Cel prea inalt nu a ramas indiferent ci ne-a descoperit calea vesniciei.

Lucia
16352. Postat la 13/01/2012 18:11 - 4859z5h18m
Asa-i Lavinia, multi frati care au crezut in Mantuitorul, nu au ajuns din start la cunostinta adevarului, au auzit de adevar, s-au impotrivit din nestiinta, ca apoi Duhul sa le descopere pentru ca ei erau sinceri si practicau binele, dupa cum ai spus, socrul tau era temator de Dumnezeu, gospodar si laudat...cati mai sunt asa azi?
Ce a facut Domnul prin Duhul Sfant?La calauzit in tot adevarul prin vise...Domnul fie laudat!

Lucia
17767. Postat la 04/04/2012 17:18 - 4777z7h11m
Aici, ELIAHU, ne poti vorbi despre descoperirile tale personale.

fullban8
17774. Postat la 04/04/2012 22:30 - 4777z2h0m
Pace Sfântă! În 1998 am avut primul infarct, în 1999 al doilea, cu o săptămână înainte de botezul planificat de ziua mea de naștere, în Adunare, la predica de la ora 11-12!
În 2005 am început să calculez calendare biblice dar, adevărata mea legătură = religio relegare = refacerea legăturii cu Cerul (proprie - nu poate fi colectivă), a început, cu trăirea unui ,,nazireat,, de o lună și jumătate (planificat fără să-mi dau seama, înaintea culesului viei - greu, dar n-am gustat din strugure), în 2006. Cu mulțumirea încredințării de sine că trăiesc la literă Noul Testament, trăiam din CĂDERE în CĂDERE, cu minunate confirmări și făgăduințe biblice primite la rugăciunile învățate în biserică, în paralel cu... descoperire după descoperire în fiecare Sărbătoare, de noi și noi taine (credeam eu) în cele Veșnice, și Domnul (care Domn?) mă ajuta, spre nenorocirea mea! Aveam chiar și vise care, pentru că se împlineau milimetric, eu credeam că sunt viziuni.
Prima viziune a fost în 2008: singur în dormitor, m-am trezit din somn lăudând pe Cel Etern, și aud un glas, că cineva este deasupra lui Dumnezeu - m-am speriat de moarte (eram convins că este însuși Satana - Lucifer) - era ora 2.00.
În spaimă, am adormit buștean și la următoarea trezire, cu oarece teamă, aprind veioza să citesc ceva în Biblie, și aud clar aceeași voce: ,,cineva este mai sus ca Dumnezeu,, (era ora 3.00 - mi-a fost mi rău ca la prima trezire dar, am adormit la fel de subit, fără să mă pot ruga după obiceiul meu la începutul strajii de dimineață, când mă trezea un cocoșsmiley.
Spre dimineață aceeași voce mă trezește, cu: Dumnezeu a pus pe cineva deasupra Sa - parcă obișnuit, am crezut că mi s-a părut, și am adormit pe loc, visând în centul camerei, suspendat fără suport pe tavan, un cub care se învârtea haotic, în toate planurile, și la dreapta, și la stânga, și în sus, și în jos, cu toate laturile luminate ca niște ecrane, pe care scria ceva divers colorat, ce nu puteam citi din cauza mișcării.
În somn fiind, nu mă puteam mișca dar, la un moment dat, când ecranele se învârteau dreapta-stânga, pe fiecare latură verticală scria... IUBIRE - DRAGOSTE - IUBIRE - DRAGOSTE dar dedesupt și deasupra nu puteam citi, că revenea prea repede din rotirea înainte și înapoi. Nu înțelegeam nimic, dar, curiozitatea era morbidă, să aflu ce scrie. Într-un timp, văd la bază... ,,DREPTATE,, și, imediat se apleacă latura de deasupra, și văd... ,,LEGEA LIBEREI ALEGERI,, și, aceeași voce... ,,Dumnezeu a pus deasupra Sa, legea liberei alegeri,, m-a trezit, și doream s-o mai aud dar... nu mai auzeam nimic. Meditând în laudă și binecuvântări pe Cel Veșnic Viu, plutind într-o mulțumire până la o fericire nemaiîntâlnită, mă ridic, și mă îmbrac să mă rog după obișnuință cu capul la podea. În rugăciune aud iar vocea, parcă citea în surdină cuvintele de pe ecrane - cu AMIN-ul care-l foloseam, am încheiat rugăciunea mai repede, și mă ridic - deasupra ferestrei era... CUBUL care se învârtea nestigherit - am vrut să-l ating și a dispărut dar, de multe ori îmi apare în minte, exact când să aleg ceva care, cu un mic compromis, mi-ar aduce mari avantaje și... renunț cu boscorodeala unora.
Când am început să învăț ebraica pluteam citind Adonai Eloheinu = Domnul Dumnezeul nostru, Adonai Țăvaot = Domnul oștirilor... auzind că Dumnezeu nu este trinitar, am căutat până am găsit că după Solomon, Israelul lui Ieroboam a ajuns ELOHIST cu Dumnezeu Domn și Fiu, 2 persoane din veșnicie, la care creștinismul adaugă Duhul Sfânt persoană și , și Iudea lui Roboam, a rămasă YAHVISTĂ cu Unicul Creator Mântuitor. Pentru că toți mă sfătuiau că Hristos este totul, am ales creștinismul, în defavoarea Iudaismului mozaic. Lucrând la o carte pentru Sărbători, mulți apreciau, eu mă bucuram și a început să-mi apară CUBUL cu LEGEA LIBEREI ALEGERI. Studiind cât mai profund, m-am speriat - învățat cu poarta strâmtă și calea îngustă, în credință, cu CUBUL meu, am început să aleg tot ce respinge lumea și așa am ajuns singur și urât de toți, cu moartea în buzunar, și viața într-o inimă jumătate moartă, tinând toate legile, toate rânduielile, și toate poruncile, găsite a fi schimbate de trei ori.
De un an de zile m-a înșelat un azș reformist cu nevasta care credeam că este înger, cu peste 20.000 Roni - vroiam chiar să le dau casa și moștenirea mea de la țară. Un fost frate de biserică, mi-au zis că și pe l-au înșelat socrii escrocului meu, și că este bine să fac apel la lege - am mers la o prietenă avocat, mi-a zis că se poate rezolva, și la plecare, deasupra ușii era... LEGEA LIBEREI ALEGERE - IUBIRE - DRAGOSTE... m-am întors, și am renunțat la acțiune! Ce să fac? Dacă așa vrea CUBUL, ascult!
Mult Har și Pace Sfântă!

<< ADEVĂRUL FĂRĂ DRAGOSTE ESTE O ÎNȘELĂTORIE; DRAGOSTEA FĂRĂ ADEVĂR ESTE O ILUZIE >>
fullban10
17777. Postat la 05/04/2012 06:22 - 4776z18h8m
Rămân uimită când aud astfel de experiențe. Decât să asculți de "cub" nu mai bine te-ai abandona în brațele lui Isus?.: Doamne Isuse, nu mai vreau să știu de nimic ce mă ține de pământ, Te vreau doar pe Tine, ia-mă în stăpânirea Ta.
Nu te mai frământa căutând, lasă-te condus de Cel ce știe totul. Am să te așez în lista mea de rugăciune. Privește spre cer, lasă pământul că doar știi că va arde de-un cot. Acolo e viața, sus în cer.

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Moderator1
17793. Postat la 05/04/2012 20:05 - 4776z4h24m
Avem rugămintea să vă uitați la ce subiect postați, aici se discută subiectul, RE: Descoperiri personale date prin Duhul Sfânt, am șters postările ce nu erau la subiect a lui Eliahu777 și Valentina, așteptăm în continuare noi descoperiri personale și ale altor frați.

Mulțumim pentru înțelegere!

Moderator
Pagina 2 din 2 < 1 2
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164718 vizite unice Powered by PHP-Fusion