Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 8
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Comportament, Etică și Practici în cadrul Bisericii | Duhul Sfânt- Roadele și Darurile Sale
Pagina 2 din 5 < 1 2 3 4 5 >
Deconectat RE: Hula împotriva Duhului Sfânt
Lucia
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
5012. Postat la 29/11/2010 20:22 - 5269z3h27m
Si eu cred ca cel mai grav lucru care se petrece in bisericile noastre,dupa cum spune fratele Abdon este ca din ravna unii au indrazneala sa vorbeasca in NUMELE DOMNULUI,aici intervine duhul omului si pentru ca dupa cum am vazut si in povestirea de mai sus,se greseste.Conform Cuvantului ei nu vor ramane in ADUNAREA LUI DUMNEZEU.

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
geana
5179. Postat la 03/12/2010 10:33 - 5265z13h16m
Lucia a scris:
Frate Avodah,la un moment dat ai spus ca intelegi ca mine,la ce te-ai referit?Ca apoi sa pui o asemenea intrebare.Nu ai citit referintele biblice...Daca le citeai nu mai o puneai.NICIODATA un duh necurat nu va pronunta numele ISUS pentru ca il arde,nu ai citit Cuvantul CA LA NUMELE JSUS DUHURILE RELE CAD IN LESIN?

Sora lucia cunosti ca biserica Catolica a Ucis miiiiiiii de Crestini In Numele Lui ISUS

Shalom Tuturor celor care tin ADEVARUL curat
Lucia
5197. Postat la 03/12/2010 19:28 - 5265z4h21m
Stiu,insa ce mai stiu este ca oamenii fac ce le este ingaduit sa faca de Dumnezeu,pentru implinirea SCRIPTURII,Istoria lumii este trasata cu un scop,apoi si Isus a murit pe cruce cu un scop bine definit,dar cei ce L-au dat la moarte credeau ca hulea,dandu-Se drept DUMNEZEU.Confuzia se face astfel,un om poate constient sa aleaga intre bine si rau,fara sa aiba un duh necurat in el,cred ca la toti ni s-a intamplat asta.Alegi partenerul de viata prin intermediul pasiunii(te-ai indragostit)si nu ai lasat ratiunea,ai ales rau.Eu am obiceiul sa argumentez Biblic ideia mea:Cum a ales Adam sa manance din POMUL....?Nu avea nici un duh in el ,ci l-a indemnat Eva,restul....alegerea lui.Suntem dispusi foarte usor sa HULIM DUHUL SFANT prin faptul ca distribuim puterii intunericului manifestarile
DUHULUI SFANT.

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
costy
5246. Postat la 05/12/2010 20:39 - 5263z3h10m
Iacov 1:26 Dacă crede cineva că este religios, și nu-și înfrânează limba, ci își înșeală inima, religia unui astfel de om este zadarnică.

Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
lnedelea
5379. Postat la 08/12/2010 18:11 - 5260z5h38m

Un frate care a văzut această discuție și i s-a părut interesantă a fost curios în acest context de următoarea întrebare "ce fel de duh are cel nevrednic de numit?".

"Dacă crede cineva că știe ceva, încă n-a cunoscut cum trebuie să cunoască" - 1 Cor 8:2
Aurelc
5381. Postat la 08/12/2010 18:26 - 5260z5h23m
Sincer eu nu înțeleg ce a vrut acel frate să știe , frate lnedelea...
Poate ne ajuți tu cu ceva explicații adiționale. smiley

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
DaniEl
6611. Postat la 06/01/2011 12:56 - 5231z10h52m
Hula impotriva Duhului Sfant cred ca nu consta numai in a atribui vreo lucrare facuta prin Duhul Sfant ca fiind una a demonilor.Desi biblic cum sa dovedit si aceasta este o hula.
Un alt mod prin care se poate aduce hula sau batjocura Duhului Sfant este cel descris de Pavel la evrei cap.6:4-6 ,conclud in cap.10:25-29 din aceiasi carte.
In textele de referinta, Pavel vorbeste despre o clasa de oameni cu totul speciala.
-oameni care odata au fost luminati
-au gustat darul ceresc
- s-au facut partasi Duhului Sfant
- au gustat Cuvantul cel bun a Lui Dumnezeu
- si puterile veacului viitor (ev.6.4,5)
asta inseamna ca mintea acestora a fost luminata si informata, l-au cunoscut pe Creator si voia Lui, ba mai mult, au avut EXPERIENTA TRAIRII CU DUMNEZEU, partasi Duhului Sfant si firii Dumnezeiesti, transformati de Cuvant si puterea Lui Dumnezeu in fapturi noi....
SI CARE TOTUSI AU CAZUT( ev.6.6), S-AU PACATUIESC CU VOIA(ev.10.26)
HULESC PE DUHUL SFANT LA CARE S-AU FACUT CANDVA PARTASI SI BATJOCORESC PE DUHUL HARULUI .
Acestora Pavel Spune ca nu li se mai acorda nici o sansa si pentru ei nu se mai gaseste IERTARE(nici acum, nici in veacul viitor), decat vapaia unui foc care va mistui pe cei razvratiti(ev.10.27).
In concluzie, am inteles ca pacatuind cu voia sau staruind in faradelege in mod contient si benevol, dupa ce am primit lumina si pocainta, nu facem alceva decat sa-L sfidam pe Dumnezeu, sa hulim sau sa batjocorim pe Duhu Lui cel Sfant la care ne-a facut El partasi.

"Dragostea fara adevar insala, iar adevarul fara dragoste omoara"
Lucia
6614. Postat la 06/01/2011 15:09 - 5231z8h39m
Frate Daniel,spune-mi drept,tu,nu ai pacatuit niciodata cu voia?
Inseamna ca tu esti desavarsit!
Cunosc o singura persoana fara pacat,ISUS.
Inseamna ca toti ceilalti sunt condamnati pieirii,pentru ca cu cat ma silesc sa fac binele,raul sta lipit de mine...
Hula impiotriva Duhului Sfant inseamna atribuirea deliberata a Duhului Sfant, puterii intunericului.
Pavel era destul de invatat,cunostea Scripturile si a vrut sa nimiceasca Biserica,cu toate acestea a fost ales sa slujeasca lui Dumnezeu.De ce?Pentru ca lucra in nestinta!

Contextul pe care l-ai adus in discutie,eu il inteleg astfel: am cunoscut cuvantul,am primit Duhul Sfant,am avut daruri,am fost folosit de Duhul si prin caderea,impietrirea mea,neg Duhul,atribuind celui rau aceasta putere,eu nu mai am nici o sansa de salvare.
Sunt destui care au pacatuit,dar s-au ferit sa vorbeasca ceva rau de Duhul Sfant sau impotriva Fiului.Dupa inaltare TAGADUIREA LUI HRISTOS este o hula impotriva Duhului,pentru ca doar El i-L marturiseste.Timpurile de nestiinta se iarta!Hula impotriva Duhului Sfant este o apostazie totala.Ca o cadere(hula) de pe un bloc,fara sansa de slvare,insa cei care au cazut(au pacatuit) de pe acest bloc avand o centura de siguranta(Harul,care nu au hulit)se mai pot reabilita prin Hristos.

nadia_mol
6627. Postat la 06/01/2011 18:29 - 5231z5h20m
....DaniEl ai spus ca hula se poate numi si faptul ca atribui demonilor o lucrare a Duhului Sfant ...dar oare invers nu e valabil?......eu cunosc mai multe cazuri in care unii au "proorocit" ca se va intampla cutare lucru si nu a fost asa -prin ei cine a vorbit ?(ma indoiesc ca Duhul Sfant)...si atunci -lucrul acesta nu e tot o hula ? .....multa pace
Lucia
6670. Postat la 07/01/2011 18:32 - 5230z5h17m
nadia-mol,ai putea sa te explici putin,pentru ca nu inteleg ce vrei sa spui,multumesc.

Deconectat RE: ula in potriva duhului sfint
fullban5
6676. Postat la 07/01/2011 20:35 - 5230z3h14m
DEUTREROM cap 18v20 Dar proorocul care va avea indrasneala sa spuna in Numele Meu un cuvint pe care pe care nu-i voi porunci sa-l spuna, sau va vorbi in numel altor Dumnezei proococul acela sa fie pedepsit cu moartea IEREMIA cap14 v14-15 acestea numai au nici ertare ci moartea i asteapta si aceasta este Ula in potriva Duhului Sfint

Mesia sa fie in inimile noastre
Lucia
6678. Postat la 08/01/2011 11:22 - 5229z12h27m
Frate Vasile,inca de la inceputul acestui subiect am incercat sa explic ce este hula impotriva Duhului Sfant,sunt surprinsa ca acest pacat este confundat intr-un fel s-au altul cu alte pacate.De aceia sunt dispusa sa explic mai clar(dupa mintea mea)ce este hula,bineinteles ca ma voi ajuta cu Biblia.
Cum cunoastem ce este pacat?
Cele 10 porunci ni le evidentiaza,nu?
Apoi roadele firii ne expune pacatele intr-un mod evident.
Despre PACATUL VESNIC al hulei impotriva Duhului Sfant nu se vorbeste decat in Noul Testament si pentru al explica mai clar,ma voi ajuta de Evanghelia dupa Matei unde spune:" Orice pacat si orice hula vor fi iertate oamenilor,,;aici,vedem o DISTINCTIE intre pacat si hula,dupa parerea mea,pacatul este atunci cand lucrezi faradelegea;hula,cand folosesti un limbaj calomnios,aduci injurii sau faci o afirmatie blasfemieatoare la adresa cuiva,aici la adresa Duhului Sfant.Eu am incercat din start sa explic ca insusirea puterii Duhului acordat celui rau este hula,dar expunerile de mai sus nu arata acest lucru.Si mai departe spune:,,dar hula impotriva Duhului Sfant nu le va fi iertata.Orcine va vorbi impotriva Fiului va fi iertat,dar cine va vorbi impotriva Duhului Sfant nu va fi iertat nici in veacul acesta,nici in cel viitor".ORCINE VA VORBI IMPOTRIVA(de rau),este explicarea PACATULUI HULI.
Deci acest pacat este distinct de celelalte prin aceasta afirmatie:" Orice pacat si orice hula vor fi iertate omului...dar,hula impotriva Duhului nu va fi iertata"Nu se poate confunda cu nimic altceva,decat cu vorbirea de rau a Duhului si manifestarilor acestuia.Domnul sa ne dea lumina!Daca pana acum am vorbit ceva de rau cu privire la manifestarea Duhului si nu s-a avut cunostinta de acest pacat,El ne iarta!Si pentru o intelegere mai buna a acestui pacat,voi pune o intrebare,la care va rog sa raspundeti sincer si cu Biblia. Cum arata un om posedat de un duh rau,cum se manifesta el si care ii sunt roadele?
Pun aceasta intrebare mai ales celor care distribuie manifestarilor darurilor Duhului,acestor duhuri rele si care nu inteleg ca aceast lucru este hula.Sau spun simplu cand sesizeaza ca sa amestecat duhul omului in prorocie,darul talmacirii...Este de la cel rau...!Nu fratilor,oamenii vor da socoteala daca se amesteca,si asta este pacat,dar nu hula,este indrazneala,obraznicie,mandrie,crezand ca prin lucrul asta capata cinste si onoare si de ce nu,un castig marsav!
Nu uita,frate Vasile,toate pacatele sunt pedepsite cu moartea,prin Isus mai putem fi IERTATI,dar hula NU SE IARTA!
Cand contul dvs. de pe acest portal se ofera altei persoane ca sa-si expuna parerea in locul dvs,cum se cheama acest lucru?Este pacat?

Deconectat RE: ula in potriva duhului sfint
fullban5
6683. Postat la 08/01/2011 14:32 - 5229z9h17m
Nu am inteles intrebarea daca poti so esplici mai pe larg pe acest portal e liber sa-s i spue fiecare pareria si eu am dat raspuns cu biblia si nu mam legat de nici o persoana nustiu ce ati inteles pentru mine toata Biblia e valabela nu numa noul testamet

Mesia sa fie in inimile noastre
Lucia
6684. Postat la 08/01/2011 15:21 - 5229z8h27m
La ce intrebare va referiti,am pus mai multe,si pentru mine toata Biblia este valabila,sunteti liber sa va exprimati punctul de vedere ,eu nu va constrang in nici un fel,de ce credeti acest lucru si va respect asa cum sunteti.Va rog cititi-mi cu atentie postarea si spuneti-mi ce nu intelegeti?

DaniEl
6685. Postat la 08/01/2011 15:36 - 5229z8h12m
Shalom si iubire tuturor!
Sora Lucia sunt de acord cu d-voastra si nu contest ceea ce ati spus privitor la hula impotriva Duhului Sfant. Nu vreau sa mai repet ceea ce ati scris. Insa eu consider ca Duhul Sfant poate fi hulit si prin trairea si comportamentul unui credincios. Asta a fost ceea ce am incercat sa demonsterz mai sus ,dar se pare ca nu a fost inteleasa ideea sau nu m-am exprimat destul de clar.
Din punct de vedere al Dex-ului HÚLĂ= 1)Vorbă jignitoare; ofensă; injurie, blasfemie, batjocura, ocara. 2) Act de profanare a unui lucru sau a unei ființe, considerate sfinte sau demne de respect deosebit.
Am incercat sa ma folosesc de textele lui Pavel din Evrei(6.4-6; 10.25-29) ca sa demonstrez ca comportamentul sau actiunile unui crestin pot aduce hula D.S. , sau pot batjocori pe duhul harului, cum spune Pavel. Printr-un act de profanare se poate aduce batjocura sau hula la adresa cuiva.
Asta in conditia in care ,persoana care odata a fost luminata ,a gustat darul ceresc, s-a facut partas Duhului Sfant ,a gustat Cuvantul cel bun a Lui Dumnezeu si puterile veacului viitor (ev.6.4,5) si care totusi a cazut sau pacatiueste cu voia batjocoreste pe duhul harului spune Pavel nu eu. Insa trebuie sa mentoinez ca aici nu e vorba de o simpla cadere din care te poti reabilita sau ridica, nu e vorba de un pacat pe care apoi il regreti si primesti iertare, e vorba de o cadere de la credinta, de o viata traita si consumata in pacat, de voinata persoanei respective in a se complace pacatului...pentru astfel de oameni Pavel spune ca nu mai ramane nici o jerfa pt.pacat, ci doar o asteptare infricosata, care va mistui pe cei razvratiti. De ce? pt ca acestia odata au avut experienta trairii cu Creatorul, s-au facut partasi Duhului SFANT, iar acum in mod constient si benevol ii neaga autoriatea si il Sfideaza pe Dumnezeu. Astfel prin viata si trairea lor desfranata ei aduc un act de profanare, de pangarire la adresa D.S. a lui Dumnezeu. Se fac vinovati de hula si batjocura...apropo, nu sunt desavarsit,dar ma straduiesc sa fac binele..,
Foarte buna intrebare nadia.ai remarcat bine. D.p.m.d.v. proocii care indraznesc sa spuna "Asa vorbeste Domnul", si Domnul n-a vorbit, sau sa-si dea cuvantul lor drept cuvant a lui Dumnezeu, aduc blasfemie la adresa Duhului Domnului, pentru ca pun pe seama Duhului o lucrare omeneasca si atribuie cuvantul lor ca fiind al Domnului...in iermia Domnul vorbeste aspru impotriva acestor oameni.

"Dragostea fara adevar insala, iar adevarul fara dragoste omoara"
avodah
6707. Postat la 09/01/2011 06:11 - 5228z17h38m
Trebuie sa recunoastem ca textul din evrei 6:4,5 , se potriveste forte bine cu versetul unde spune ca orice alt pacat va fi iertat , exceptie facand Hula impotriva Duhului Sf.
4.Căci cei ce au fost luminați odată, și au gustat darul ceresc, și s-au făcut părtași Duhului Sfânt,
5. și au gustat Cuvântul cel bun al lui Dumnezeu și puterile veacului viitor -
6. și care totuși au căzut, este cu neputință să fie înnoiți iarăși, și aduși la pocăință, fiindcă ei răstignesc din nou pentru ei, pe Fiul lui Dumnezeu, și-L dau să fie batjocorit.

Sunt si eu de acord cu sora Lucia in privinta ce inseamna Hula impotriva Duhului Sf. , insa sunt de acord si cu spusele fratelui DaniEl, ca aceasta se poate extinde si in alte cazuri, cum explica in evrei.

Sora Lucia ati scris :
Confuzia se face astfel,un om poate constient sa aleaga intre bine si rau,fara sa aiba un duh necurat in el,cred ca la toti ni s-a intamplat asta.Alegi partenerul de viata prin intermediul pasiunii(te-ai indragostit)si nu ai lasat ratiunea,ai ales rau.Eu am obiceiul sa argumentez Biblic ideia mea:Cum a ales Adam sa manance din POMUL....?Nu avea nici un duh in el ,ci l-a indemnat Eva,restul....alegerea lui.Suntem dispusi foarte usor sa HULIM DUHUL SFANT prin faptul ca distribuim puterii intunericului manifestarile
DUHULUI SFANT.

Asa este sora, insa si invers avem dovezi biblice , cand chiar discipolii insusi au fost insuflesiti de un altfel de Duh.
Luca 9
51. Când s-a apropiat vremea în care avea să fie luat în cer, Isus Și-a îndreptat fața hotărât să meargă la Ierusalim.
52. A trimis înainte niște soli, care s-au dus și au intrat într-un sat al Samaritenilor, ca să-I pregătească un loc de găzduit.
53. Dar ei nu L-au primit, pentru că Isus Se îndrepta să meargă spre Ierusalim.
54. Ucenicii Săi, Iacov și Ioan, când au văzut lucrul acesta, au zis: "Doamne, vrei să poruncim să se pogoare foc din cer și să-i mistuie, cum a făcut Ilie?"
55. Isus S-a întors spre ei, i-a certat, și le-a zis: "Nu știți de ce duh sunteți însuflețiți!
56. Căci Fiul omului a venit nu ca să piardă sufletele oamenilor, ci să le mântuiască." Și au plecat într-alt sat.

Pe urma toti stim urmatoarea:
Matei16
22.Petru L-a luat de o parte, și a început să-L mustre, zicând: "Să Te ferească Dumnezeu, Doamne! Să nu Ți se întâmple așa ceva!"
23. Dar Isus S-a întors, și a zis lui Petru: "Înapoia Mea, Satano: tu ești o piatră de poticnire pentru Mine! Căci gândurile tale nu sunt gândurile lui Dumnezeu, ci gânduri de ale oamenilor
."
Aici s-ar parea ca Yahshua atribuie gandurile firesti, omenesti, celui rau.
Atunci cand oamenii se amesteca in lucrarile Duhului Sfant , oare nu sunt manati de cel rau?
Este de datoria noastra sa cercetam , si sa nu dam crezare oricarui om sau duh ,si sa urmarim ce roade aduc acesti oameni care pretind ca prorocesc sau fac alte lucrari in Numele Lui.
In Ioan ne spune:

1Ioan 3
8. Cine păcătuiește, este de la diavolul, căci diavolul păcătuiește de la început. Fiul lui Dumnezeu S-a arătat ca să nimicească lucrările diavolului.
9. Oricine este născut din Dumnezeu, nu păcătuiește, pentru că sămânța Lui rămâne în el; și nu poate păcătui, fiindcă este născut din Dumnezeu.
10. . Oricine nu trăiește în neprihănire, nu este de la Dumnezeu; nici cine nu iubește pe fratele său.

Bineinteles nimeni nu este fara pacat, insa :
3. Oricine are nădejdea aceasta în El, se curăță, după cum El este curat.
4. Oricine face păcat, face și fărădelege; și păcatul este fărădelege.
5. Și știți că El S-a arătat ca să ia păcatele; și în El nu este păcat.
6. Oricine rămâne în El, nu păcătuiește; oricine păcătuiește, nu L-a văzut, nici nu L-a cunoscut.

De aici s-ar intelege ca ar fi cam imposibil ca cineva care nu doar ca calca poruncile , dar le si promoveaza si invata pe alti sa le calce , toate facute in Numele lui Isus, sa fie in acelasi timp calauzit de Duhul Sfant , si manifestari ale darurilor Lui.
Este calcarea Shabatului si promovarea calcari lui inca pacat in ziua de azi?
Acei oameni care se incadreaza in aceasta,avem dreptul sa ne indoim de prorociile lor sau nu?

BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39

Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH
Lucia
6710. Postat la 09/01/2011 08:42 - 5228z15h7m
Frate Avodah,una este sa asculti de soapta celui rau si sa pacatuiesti.Si alta este sa fii posedat de un duh,cand se spune: A vorbit omul...nu se atribuie Duhul Sfant puterii intunericului,dar cand spui: Este de la cel rau...instantaneu,manifestarea Duhului este atribuita celui rau si este o hula,repet....omul din prea multa ravna,chiar proroc fiind se poate amesteca daca nu sta atent...deaceia spune: luati ce vi se pare bun..apoi chiar credeti ca Dumnezseu nu va da de rusine persoanele care au indrazneala sa vorbeasca in Numele Lui?Stiti poveste prorocului Mica cand s-a dus la Ahab sa-i spuna daca...sa se duca in batalie sau nu,ce a spus Mica prima data?Cine a vorbit prin el?Cand l-a pus sa jure a mai spus acelasi lucru?Nu!Ci atunci a spus ce ii spuse-se Domnul.1Imparati cap.22.El era un proroc al Domnului si totusi...prima data a vorbit duhul lui, care a vorbit dupa inima imparatului.In concluzie...duhul omului se poate amesteca,dar se poate vedea acest lucru.
Frate Avodah,am mai spus-o si o mai spun inca o data,pe mine nu ma intereseaza alte confesiuni si nu este treaba mea cum merg altii,ci treaba mea este cum merg eu si Biserica din care fac parte.
Manifestarile Duhului Sfant le avem si noi in biserici si darurile,nu le-am imprumutat de la nimeni ,ci le-am primit de la Duhul Sfant.

Nica Schirod
7434. Postat la 26/01/2011 21:10 - 5211z2h39m
Shalom. Și Elohim să fie cu voi !!!

Oare când vom ajunge să fim așa cum a fost Petru și cu Ioan când mergeau la Templu?
Oare este bine ca fiecare să spună, sau să răspundă la această întrebare, fiecare în felul lui.
Oare îi bine așa, nu credeți că ar trebui să se ajungă , să înțeleagă toți la fel, să se vorbească la fel, și să se trăiască la fel.
Uite eu înțeleg alt fel decât înțelege, Sora .... , și a postat:
Frate Avodah,la un moment dat ai spus ca intelegi ca mine,la ce te-ai referit?Ca apoi sa pui o asemenea intrebare.Nu ai citit referintele biblice...Daca le citeai nu mai o puneai.NICIODATA un duh necurat nu va pronunta numele ISUS pentru ca il arde

Eu înțeleg cum scrie în Marcu 5, 6 până la 9.
6. Când a văzut pe Isus de departe, a alergat, I s-a închinat,
7. și a strigat cu glas tare: "Ce am eu a face cu Tine, Isuse, Fiul Dumnezeului Celui Prea Înalt? Te jur în Numele lui Dumnezeu, să nu mă chinuiești!"
8. Căci Isus îi zicea: "Duh necurat, ieși afară din omul acesta!"
9. "Care-ți este numele?" l-a întrebat Isus. "Numele meu este ,Legiune', a răspuns el, "pentru că suntem mulți

Și mai departe sunt sigur că eu văd alt-fel hula împotriva Duhului Sfânt.
Eu cred că Duhul Sfânt a ieșit din YHWH, și este ce au primit ucenicii când, Mesia a suflat peste ei, Puterea care s-a revărsat în ziua cincizecimii,...... .
Întrebarea mea este, cum se poate: Efes. 4, 30. și 1 Tes. 5, 19.
30. Să nu întristați pe Duhul Sfânt al lui Dumnezeu, prin care ați fost pecetluiți pentru ziua răscumpărării.

19. Nu stingeți Duhul.

1. Mă întreb; oare Duhul Sfânt îi atât de slab, nu poate să se apere împotriva omului, stă El așa, la cheremul cui vrea să îl întrisreze, cum așa???
2. Poate un om să stingă acestă mare putere care este, Duhul Sfânt a Lui Elohim.
Da poate !!! Și încă cum, de aceia Yahshua , a zis și în Matei 12, 31 până la 32.
31. De aceea vă spun: Orice păcat și orice hulă vor fi iertate oamenilor; dar hula împotriva Duhului Sfânt nu le va fi iertată.
32. Oricine va vorbi împotriva Fiului omului, va fi iertat; dar oricine va vorbi împotriva Duhului Sfânt, nu va fi iertat nici în veacul acesta, nici în cel viitor.

Și în ce constă hula împotriva Duhului Sfânt, pentru că îi așa o mare pedepsă?. Majoritatea cred într-o învățătură, pe care o practică vecinii noștri de credință. Atunci când se făcea o gafă mare , de o vedeai de la o poștă, și când încerca-i să zici cum poate Duhul Sfânt să comită așa ceva, pentru că erau și vorbiri in limbi, și prorocii, și vedenii care erau sub orice critică, imediat cine-va îți trăgea atenția, taci și nu huli Duhul Sfânt , că îi mare păcat, nu ești ertat nici odată, și dacă mai insistai, rămâneai vorbind singur, și pe deasupra , erai și etichetat, ca hulitor împotriva Duhului Sfânt.
Oare așa să fie?, așa ziceți și voi? Așa credeți si voi? No,, eu nu cred așa !
Eu cred ce spune Yahshua (Isus) în Matei 24, 24 și Apostolul Ioan în:1 Ioan 4, 1.
24. Căci se vor scula Hristoși mincinoși și prooroci mincinoși; vor face semne mari și minuni, până acolo încât să înșele, dacă va fi cu putință, chiar și pe cei aleși.

1. Preaiubiților, să nu dați crezare oricărui duh; ci să cercetați duhurile, dacă sunt de la Dumnezeu; căci în lume au ieșit mulți prooroci mincinoși.

Dacă eu vreau să respect, ca să cercetez aceste lucruri să văd dacă sunt biblice, puteți voi să ziceți că eu hulesc Duhul Sfânt,,, sau a-ș huli dacă a-ș zice, răului bine, și binelui rău. .......... .

Acuma ca să ajungem să înțelegeți, cum o înțeleg eu, trebuie să o luăm cu sfârșitul,( că atunci când trecem prin vre-o încercare, ne strofocăm, de ce, pentru ce, de ce ne lasă Elohim și după ce a trecut, vedem de ce, că vedem rezultatul de la urmă și ne bucurăm, luând firul înapoi începem să înțelegem , de ce, de ce , .....,) numa-i așa vom înțelege , cum stau lucrurile cu această taină mare,

Acuma închei km. aceștia de postare, ca să nu fie prea lung, da imediat voi reveni și îmi voi duce ideia până la capăt, numai voi să lua-ți îndelunga răbdare

Vă încredințez în brațul lui Adonai!!!

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
fullban2
7437. Postat la 26/01/2011 23:26 - 5211z0h23m
mai Simbatare duhul lor lucreaza ca-n filme; ce ti se pare suspect? semne si minuni mincinoase sint destule Simbatare ; numai noi sa nu ne apucam a numi Duhul Sfint toate manifestarile mincinoase ,satanice a celor ce profeseaza ca fiind botezati cu DS. Unde ai gasit in scripturi ca Duhul lui Dumnezeu e inpotriva Legii lui Dumnezeu ? Numai uite ca profesionisti ,lucratori acestia rai care zic ca au Duhul si au aruncat la cos Legea lui Yahweh; sarbatorile .orinduelile evanghelia inparatiei si adevarata lucrare de mintuire in Yahshua ha messiah Ei sint pretendenti la Duhul Sfint(pretind ca au ) si tot ei al hulesc ; cum al hulesc ? refuzind Duhul Adevarului
ce este Duhul ?- Domnul este DUHUL( 2 cor 3 v17 )(ioan 4 v 24 )
ce este Adevarul ?- Legea ta este Adevarul ( psalm 119 v 142 )(psalm 19 v 7-8 )
Ei pretendenti hulesc pentru-ca oricum sint in eruare si au un duh de eruare; ei care ieau numele lui Yahweh in desert , cum ? zicind asa vorbeste Yahweh( Domnul ) si nu Domnul a vorbit ci un duh strain; cei straini de legea lui Dumnezeu nu au Duhul lui Dumnezeu( ori faceti pomul bun si rodul lui bun)
Yahweh bun si Legea lui buna ( rom. 7 v12) ori faceti pomul rau si rodul lui rau (mat 12 v 27 )
Hula este cind constient ; ai lepadat Legea lui Yahweh si te razvratesti inpotriva poruncilor lui orinduirilor lui si nu numai ca nu le tii dar gasesti de buni pe cei ce fac lucru acesta - a vorbi in limbbi si a proroci nu neaparat inseamna a avea Duhul sfint .. poate foarte bine fi duhul rataciri( 1 ioan 4 v6 ) care imita pe Duhul Sfint ca sa insele ( 2 cor 11 v14-15 )
a judeca o prorocie a unui "proroc" care nici nu vrea sa auda de Lege nu inseamna a huli.( 1 cor 6 v3 ) daca judec Legea hulesc Duhul pentru ca Legea este Duhovniceasca( rom 7 v 14 ) pentru ca Legea este desavirsita ( i iacov 1 v 25 ) este legea Duhului de viata (rom 8 v2 ) Duhul de viata este Yahshua ha messiah( 1 cor 15 v45) Yahshuah este datatorul Legii (iacov 4 v12) EL este Duhul( 2 cor 3 v 17) El este sfint (isaia 6 v 3 ) Duh Sfint
deci Dumnezeu este Duh si este Sfint deci Duh Sfint si Legea este DUHOVNICEASCA deci vine de la Duhul; A te opune legi lui Yahweh e a huli Duhul Sfint ( numeri 16 v30 ) caut eu in clipa asta sa plac oamenilor ?

daniele
7446. Postat la 27/01/2011 16:18 - 5210z7h31m
Dupa cat vad eu in aceasta postare se vorbeste nu de subiect ci se descrie cu mult dispret ce fac unii,cum se manifesta altii,ca au sau nau si nu se vede ca de fapt eu ar trebui sa ma preocupe foarte mult gradina mea,viata mea,sa nu privesc la vecinul si sa am pretentii de la el ci de la mine,sa ajut daca am adevarul ca nu sunt mai bun ci eu pot deveni necurat prin JUDECATA mea,prin vorbele de dispret si desconsideratie,ba mai mult...se gasea ceva ca sa spunem pentru a convinge pe vecini ca de fapt tre sa iubim Legea.Ca doar Dragostea sta in pazirea ei,dar daca euvorbesc apropapele cu atat dispret ,nu sunt mai bun.Ce merit a avut Pavel sa devina Copilul Domnului?Ce merit am eu?Si atunci ce judecam....?

Vine Domnul !!!
Pagina 2 din 5 < 1 2 3 4 5 >
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164870 vizite unice Powered by PHP-Fusion