Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 7
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Comportament, Etică și Practici în cadrul Bisericii | Duhul Sfânt- Roadele și Darurile Sale
Pagina 2 din 4 < 1 2 3 4 >
Deconectat RE: Nașterea din Duhul Sfânt (botezul)
Pedro V
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
8693. Postat la 24/02/2011 07:25 - 5182z15h45m
Michael Roman a scris:
Prin "Nasterea din nou" din titlul topicului trebuie sa intelegem "Botezul (cu Duhul Sfant", presupun)?... Sunt cele doua unul si acelasi lucru?...

sa ai Pace frate Michael.

Nasterea din nou si botezul cu Duhul Sfant NU sunt unul singur,daca mergem dupa Scriptura.
Vedem asta si in Ioan 3: nastere din nou,apa si duh,nu le enumera pe toate cele 3 cerinte.
Inoirea ,chemarea la pocainta,dovedirea ca suntem pacatosi si avem nevoie de Mesia pentru a fi iertati de pacate,o face Duhul Sfant dar botezul este alta lucrare,care insa trebuie traita de cei care il slujesc pe Isus Hristos.
Primul exemplu sunt apostolii,care erau nascuti din nou,dar la Cinzecime au primit botezul Duhului Sfant,dupa aceea vedem cu efesenii care aveau botezul lui Ioan,iar acest botez era al pocaintei,dar nu aveau botezul Duhului Sfant.
Insa o nastere din nou, CARE INSEAMNA o schimbare DUPA BIBLIE cu adevarat,duce imediat la botezul Duhului Sfant(depinde de vremea hotarata a Tatalui si de straduinta noastra) vedem la casa lui Corneliu ,Pavel,efesenii,samaritenii,cum aua vut parte de botezul Duhului Sfant imediat ce au crezut si primit cu adevarat Evanghelia .
Daca intr-adevar sunt nascuti din nou adica scapat de pacate,de lume,de intinaciunile care ne tineau robi fata de Dumnezeu,iar acuma credem Biblia,zicem ca traim dupa Isus Hristos si dupa Adevar,CINE ne poate opri sa avem parte de botezul Duhului Sfant,sa il cerem,sa staruim dupa El?

sa aveti Pace

Pe Calea Credintei Sfintilor nu mergi ca repetentii si corigentii ci mergi ca Sfintii ,din har in har si din putere in putere!!!!!!
geana
8694. Postat la 24/02/2011 08:13 - 5182z14h57m
Pedro a scris:
Insa o nastere din nou, CARE INSEAMNA o schimbare DUPA BIBLIE cu adevarat,duce imediat la botezul Duhului Sfant(depinde de vremea hotarata a Tatalui si de straduinta noastra)

Eu intreb de unde vine cuvăntul STARUINTA, caci in biblile vechi ca Bucuresti 1688,ca noul testament din 1648 ca altele editi vechi eu nam gasit cuvintul STARUINTA.intrebare Frate de unde tocmai in Cornilescu apare cuvintul STARUINTA.de unde in greaca cit si in aramaica nu gasesc acest cuvint.
Ieremia 6-16 Asa vorbeste YHWH Stati in drumuri uitati-va si intrebati care sint ,,CARARILE CELE VECHI"care este calea ce-a buna;unblati pe ea si veti gasi odihna sufletelor voastre.nu mai scriu mai departe stiti ce scrie.

Shalom Tuturor celor care tin ADEVARUL curat
Pedro V
8698. Postat la 24/02/2011 10:58 - 5182z12h12m
sa ai pace frate Geana.

Din ce vad eu ca am postat scrie acolo STRADUINTA si nu staruinta.
Iar daca ziceti ca nu scrie in BIblia 1688 cuvantul staruinta asa este.
Dar hai sa vedem cum spune acolo:
Faptele Apostolilor 1:14 Acestia toti era asteptand dempreuna,cu rugaciune si cu ruga......
Spuneti-mi acuma ce inseamna a astepta in rugaciune si cu ruga,fagaduinta botezului cu Duhul Sfant din versetul 4,5.?
Cum vine si rugaciune si ruga la un loc?
Daca apostolii au primit prin rugaciune si au stat in jur de 10 zile in aceasta,cu atat mai mult noi,pana primim fagaduinta Tatalui PENTRU TOT NEAMUL DE OAMENI care insa ii chemat de DUmnezeu.(fapte 2:39)

Daca nu credeti versetul acesta din Faptele Apostolilor ce mai ziceti atunci de Luca 11:13
Derept aceea,de santeti voi rai,stiti dari bune a da feciorilor vostri ,dara cu cat mai vartos Tatal vostru cel din ceriu va ca Duh Sfant celora CE CER DE LA EL.

Desi Biblia este plina de versete cu staruiti in rugaciune,fiti plini de Duh,staruiti in aceasta etc.
Cine nu intelege din Cornilescu Voia Tatalui,nici din alta BIblie nu o va intelege.
Sa aveti pace

Pe Calea Credintei Sfintilor nu mergi ca repetentii si corigentii ci mergi ca Sfintii ,din har in har si din putere in putere!!!!!!
geana
8724. Postat la 25/02/2011 11:42 - 5181z11h28m
Scuze frate Pedro poate am stat prea mult în fața ecranului și am citit greșit.

Shalom Tuturor celor care tin ADEVARUL curat
avodah
8763. Postat la 27/02/2011 03:56 - 5179z19h14m
Vorbind de staruinta , cum de Pavel nu ii indeamna pe crestinii din Roma sa staruie dupa darurile duhovnicesti, ci le spune ca ar dorii sa ii viziteze, iar odata cu vizita sa le dea vreun dar duhovnicesc pentru intarirea lor, banuiesc prin punerea mainilor, cum intalnim prin alte locuri?
Rom 1 :
11. Căci doresc să vă văd, ca să vă dau vreun dar duhovnicesc pentru întărirea voastră,
12. sau mai degrabă, ca să ne îmbărbătăm laolaltă în mijlocul vostru, prin credința, pe care o avem împreună, și voi și eu.

BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39

Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH
Pedro V
8764. Postat la 27/02/2011 06:01 - 5179z17h8m
Darurile le da Duhul Sfant si nu oamenii.
Nu Pavel sau alt om da cand vrea,la cine vrea si unde vrea Darurile Duhului Sfant.

Inainte ca Pavel sa isi puna mana sa primeasca Duhul Sfant,fara discutii ca se rugau ,posteau,asteptau etc si daca Duhul Sfant vroia isi facea lucrarea.
Si tot Pavel le zice corintenilor: umblati dupa Daruri, sa le aveti din belsug ,Isus Hristos zice clar caci cine cere primeste Duhul Sfant,apostolii au fost primi care prin rugaciune si cereri au primit botezul Duhului Sfant. etc

Bag de seama ca la multi nu le place postul si rugaciunea.
Numai Bine

Nica Schirod
8770. Postat la 27/02/2011 11:39 - 5179z11h31m
Shalom.

Am o întrbare care mă frământă, legată de acest topic, și o pun direct, iar răspunsul îl aștept tot atât de direct, nu cu două înțelesuri.
Se poate ca cine-va născut din Duhul Sfânt, să aducă roade din firea pământească?.

Shalom.

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Avram_76
8771. Postat la 27/02/2011 13:32 - 5179z9h38m
Absolut NU!

Sa luptam pentru credinta care a fost data sfintilor odata pentru totdeauna!!!!!
Lucia
8773. Postat la 27/02/2011 14:25 - 5179z8h44m
Da, atunci cand nu se lasa prelucrat de El!
Sa nu intristati pe Duhul Sfant al lui Dumnezeu, prin care ati fost pecetluiti pentru ziua rascumpararii.
Orice amaraciune, orice iutime, si orice defaimare sa fie inlaturate de la voi , impreuna cu orice rautate.(Efeseni 4:30,31.)
Dragii mei, care este persoana care macar sa nu fi gandit o singura data rau despre aproapele sau? Nu mai spun de alte rautati...asa intristam pe Duhul Sfant, care aduce mustrare in cugetele noastre si apoi pocainta...BINECUVANTAT SA FIE EL!!! Umblarea in Duhul aduce o viata plina de rod, dar sa nu uitam ca suntem carne si firea lupta impotriva Duhului, cine este mai tare invinge!
"Caci Imparatia lui Dumnezeu nu este mancare si bautura , ci neprihanire, pace si bucurie in Duhul Sfant.,,(Romani 14:17)

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Nica Schirod
8775. Postat la 27/02/2011 14:48 - 5179z8h22m
Shamom.

Ha,ha, chiar mă distrați până la urma urmei, fratele Avram, răspunde sec nu, așa cum mă așteptam de fapt, Sora Lucia răspunde da, cu comentarii.
Subscriu la răspunsul fratelui Avram și mai aștept comentarii........ !

Șalom.

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

Lucia
8776. Postat la 27/02/2011 14:56 - 5179z8h14m
Frate Nica, va sta frumos razand, am pentru dvs.2.intrebari:
1.Sunteti nascut din Duh? Presupun ca da.
2.Atunci...dupa cum ati scris mai sus, considerati ca nu ati mai pacatuit?

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
emanolake
8777. Postat la 27/02/2011 18:16 - 5179z4h54m
Frate nica in ce sens nascut in Duhul sfint ca doar unul singur cunosc nascut din Duhul sfint care este Isus Mesia, poate va referiti care ati primit Duhul sfint?
avodah
8782. Postat la 27/02/2011 19:23 - 5179z3h47m

1 Ioan 2:

27. Cât despre voi, ungerea, pe care ați primit-o de la El, rămâne în voi, și n-aveți trebuință să vă învețe cineva; ci, după cum ungerea Lui vă învață despre toate lucrurile și este adevărată, și nu este o minciună, rămâneți în El, după cum v-a învățat ea.
28. Și acum, copilașilor, rămâneți în El, pentru ca atunci când Se va arăta El, să avem îndrăzneală, și, la venirea Lui, să nu rămânem de rușine și depărtați de El.
29. Dacă știți că El este neprihănit, să știți și că oricine trăiește în neprihănire este născut din El
3:1. Vedeți ce dragoste ne-a arătat Tatăl, să ne numim copii ai lui Dumnezeu! Și suntem. Lumea nu ne cunoaște, pentru că nu L-a cunoscut nici pe El.
2. Preaiubiților, acum suntem copii ai lui Dumnezeu. Și ce vom fi, nu s-a arătat încă. Dar știm că atunci când Se va arăta El, vom fi ca El; pentru că Îl vom vedea așa cum este.
3. Oricine are nădejdea aceasta în El, se curăță, după cum El este curat.
4. Oricine face păcat, face și fărădelege; și păcatul este fărădelege. 5. Și știți că El S-a arătat ca să ia păcatele; și în El nu este păcat.
6. Oricine rămâne în El, nu păcătuiește; oricine păcătuiește, nu L-a văzut, nici nu L-a cunoscut.
7. Copilașilor, nimeni să nu vă înșele! Cine trăiește în neprihănire, este neprihănit, cum El însuși este neprihănit.
8. Cine păcătuiește, este de la diavolul, căci diavolul păcătuiește de la început. Fiul lui Dumnezeu S-a arătat ca să nimicească lucrările diavolului.
9. Oricine este născut din Dumnezeu, nu păcătuiește, pentru că sămânța Lui rămâne în el; și nu poate păcătui, fiindcă este născut din Dumnezeu.
10. Prin aceasta se cunosc copiii lui Dumnezeu și copiii diavolului. Oricine nu trăiește în neprihănire, nu este de la Dumnezeu; nici cine nu iubește pe fratele său.
24. Cine păzește poruncile Lui, rămâne în El, și El în el. Și cunoaștem că El rămâne în noi prin Duhul, pe care ni L-a dat.

1Ioan 5:18
18. Știm că oricine este născut din Dumnezeu, nu păcătuiește, ci Cel născut din Dumnezeu îl păzește, și cel rău nu se atinge de el.

BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39

Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH
Nica Schirod
8785. Postat la 27/02/2011 19:38 - 5179z3h32m
Shalom.

Mai întâi răspund cu respect soruței Lucica.
La întrebarea 1. ai răspuns tu.
La întrebarea 2. răspund cu plăcere: Nici vorbă nu am vrut să spun așa ceva, că dacă nu aș avea minte și aș spune, aș contazice Biblia, întebarea a fost nu uitândumă în Biblie , ci pe teren și văd că sunt care susțin că sunt botezați (născuți din Duhul Sfânt) nu am vrut să mă depărtez de topic, dar roadele ce le aduc, nici ei nu le pot gusta, acuma pun eu o întrebare ce zici tu, sunt născut din Duhul Sfânt, ca să nu fiu învinuit că fac aluzie la cine-va, s-au mi se pare că sunt?, no soră Lucico zimi, dar nu te grăbii.

Frate Emanolake, așa-i ai deptate, dar eu nu m-am referit la asta ci la titlu topicului, și răspunsul meu este mai sus, daaar, mai cred că noi dacă suntem născuți din nou, și asta se poate numai prin Duhul Sfânt, (părerea mea) roadele firii pământești nu mai au ce căuta în caracterul nostru, nici în viața noastră de zi de zi, dar se zice cum nu mai păcătuim nici odată?, ei fraților, aici e o altă discuție și ar inta în alt topic, dar eu risc și tot o zic pe scurt greșeala este una, iar păcatul este cu totul alta! Deocam-dată atât !

Shalom.

Deconectat RE: nastirea din duhul
fullban5
8786. Postat la 27/02/2011 19:59 - 5179z3h11m
Frate Nica are dreptate biblia nu minte cine e nascut din duhul nu poate pacatui,căci duhul adevărului ne învață tot si ne aduce aminte de tot si atunci cum vine păcatul el ne anunță să nu facem numai noi,să ascultăm de el.

Mesia sa fie in inimile noastre
cautatorul
8826. Postat la 01/03/2011 11:25 - 5177z11h45m
Buna ziua
Domnule Nica buna intrebare in studiul nasterea din nou.
Se poate ca cine-va născut din Duhul Sfânt, să aducă roade din firea pământească?.
-Citez cateva fapte din firea pamanteasca din galateni
5:19 Și faptele firii pământești sunt cunoscute, și sunt acestea: preacurvia, curvia, necurăția, desfrânarea,
5:20 închinarea la idoli, vrăjitoria, vrăjbile, certurile, zavistiile, mâniile, neînțelegerile, dezbinările, certurile de partide,
5:21 pizmele, uciderile, bețiile, îmbuibările, și alte lucruri asemănătoare cu acestea. Vă spun mai dinainte, cum am mai spus, că cei ce fac astfel de lucruri, nu vor moșteni Împărăția lui Dumnezeu.
-spune ca cei ce fac astfel de, lucruri, nu vor moșteni Împărăția lui Dumnezeu.
Dar ce zicem de cei ce NU fac astfel de lucruri, ?sunt oamenii rafinati cunosc Biblia sunt oameni morali ,educati, disciplinati.stiu sa se comporte sa vorbeasca, au un nume in societate si nu isi permit sa se comporte imoral
Au si ei ei nevoie sa fie nascuti din nou pt afi mantuiti ? Categoric da .Ex, Nicadim era un om religios si totusi avea nevoie de nastere Ioan 3 Cne nu e nascutnu poate vedea imparatia.
Cum e un om nascut din nou ? Prin credinta
Credința spune: "Crede și vei trăi."
Nasterea din nou extirpa din noi aceasta fire pamanteasca ? NU
In Romani 8 arata lupta din viata crestinului ,o lupta continua care dureaza toata viata ,pana cand trupurile noastre vor fi transformate.
Cred ca poate face fapte rele adica mai rafinate .Cred ca un crestin nu va putea sa zica ca el nu mai poate pacatui. Avem de dus o lupta toata viata

Ex Galatenii erau nascuti din nou au primit Duhul si aveau sa sfarseasca prin firea paminteasca , Cum ? Prin ascultare de Lege.
:
1 O, Galateni nechibzuiți! Cine v-a fermecat, pe voi, înaintea ochilor cărora a fost zugrăvit Isus Hristos ca răstignit?
3:2 Iată numai ce voiesc să știu de la voi: prin faptele Legii ați primit voi Duhul, ori prin auzirea credinței?
3:3 Sunteți așa de nechibzuiți? După ce ați început prin Duhul, vreți acum să sfârșiți prin firea pământească?
3:4 În zadar ați suferit voi atât de mult? Dacă, în adevăr, e în zadar!
3:5 Cel ce vă dă Duhul și face minuni printre voi, le face oare prin faptele Legii sau prin auzirea credinței?

Exemple biblice cu persoane care au pacatuit dupa ce au fost nascute din nou, botezate cu Duhul Sfant mai sunt si Corinteni , Apostolul Petru,

Atunci cum intelegem smileyricine este născut din Dumnezeu, nu păcătuiește, pentru că sămânța Lui rămâne în el; și nu poate păcătui, fiindcă este născut din Dumnezeu. Cu posiblitatea de a pacatui ?
daniele
8829. Postat la 01/03/2011 12:41 - 5177z10h29m
Va felicit frate Avram pentru ca ati ajuns la desavarsire, insa am o intrebare pentru Dvs.
Cine a spus ca Religiea este CLASA nr.2,firea sau Duhul?
Eu stiu ca trebuie sa cautam mai INTAI Imparatia....si toate CELELALTE vin pe deasupra.
Frate Nica dupa cum vad ...va contraziceti singur...spuneti ca cine este nascut din Duhul ,nu mai pacatuieste, iar la intrebarea sorei Lucia, raspundeti ca sunteti nascut din duhul si ati mai pacatuit sau gresit, cum vreti. alea nus roadele firii,Atunci?

Vine Domnul !!!
Pedro V
8832. Postat la 01/03/2011 13:04 - 5177z10h6m
Toti gresim in multe feluri. Daca nu greseste cineva in vorbire, este un om desavarsit si poate sa-si tina in frau tot trupul. (Iac.3:2)

Fiindca pe pamant nu este niciun om fara prihana, care sa faca binele fara sa pacatuiasca. (Ecl.7:20)

Daca zicem ca n-avem pacat, ne inselam singuri, si adevarul nu este in noi. (1Ioan.1:8)

Nica Schirod
8836. Postat la 01/03/2011 13:45 - 5177z9h24m
Shalom.

Scumpii moșului, în special domnule căutător, în felul cum pui tu problema, îți sugerez să schimbi din căutătorul în găsitorul .......,nu te ai supărat nu?.
Eu cred că nașterea din Duhul Sfânt, putem să îi mai zicem si nașterea din nou și, născuți din Yahveh (Dumnezeu).
Căutătorule și nu numai, ca să se înțeleagă mai bine, voi scrie cele trei rânduri, ultimile din postarea ta:

Atunci cum intelegem oricine este născut din Dumnezeu, nu păcătuiește, pentru că sămânța Lui rămâne în el; și nu poate păcătui, fiindcă este născut din Dumnezeu. Cu posibilitatea de a păcătu?

NU!, dar ca să înțelegem și mai bine diferența între greșeală și păcat, voi posta un verset din două traduceri, (acela-și verset).
Prima postare din traducerea Cornilescu, iar a doua din Nițulescu, 1 Ioan 3:4,

Oricine face păcat, face și fărădelege; și păcatul este fărădelege. Oricine care făptuește păcatul, săvârșește și călcarea legii și păcatul este călcarea legii.

Deci păcatul este călcarea Legii, Yeșua (Isus) a murit pentru păcat, aș putea eu murind în ce-a ce privește păcatul (călcarea Legii) si, fiind născut din nou din apă și din Duh, cum să mai calc Legea, dacă eu merg liniștit auzind numai clopoțelul că nu este nimeni fără păcat, mai sunt născut din nou, din Duhul sfânt?

Da, cred că nu este nimeni care să nu greșească, dar este una să greșesc, și să îmi pară rău și, alta este să premeditez, să gândesc, cum să nu se observe că am călcat Legea.
Nașterea din Duhul Sfânt nu îngăduie păcatul, de aceea cel născut din Yahveh, (Dumnezeu) nu poate păcătui.

Șalom.

daniele
8839. Postat la 01/03/2011 14:20 - 5177z8h50m
Frate Nica, va rog sa-mi dati versete din Cuvant unde se vorbeste despre greseala, in ce consta aceasta, si diferenta? spuneti-mi cand ati ras de cei doi pe forum, Avram si Lucia...a fost o greseala sau o roada a Duhului?
Pentru ca nasterea din Duhul aduce si o traire in Duhul, frate, nu numai vorbe...ci sa ne lasam calauziti .
Iata ce scrie Biblia-Caci prin har ati fost Mantuiti, prin credinta.Si aceasta nu vine de la voi, ci este darul lui Dumnezeu,Nu prin fapte ca sa nu se laude nimeni!-Hai sa va spun ceva, UMBLAREA PRIN DUHUL, este sursa faptelor noastre , din fire nu putem sa facem voia Lui, numai ajutati de El, cum nu-l mai lasam la carma cum pacatuim, cum stam neveghetori, cum ne poticnim.
Stiti ce este mai grav,orgoliul ,nu ne lasa sa recunoastem ca nu am inteles si continuam sa ne sustinem ideiea desi este gresita.Legea o tinem tot prin Duhul ea este pusa de El in inimile noastre ca sa o implinim ,daca era sa o implinim la litera .nu trebuia sa vina Mantuitorul, dar Duhul a venit sa ne ajute in desavarsirea noastra.
Pavel spunea- cu cat ma silesc sa fac binele ,raul sta lipit de mine si in loc sa fac binele pe care vreau sa-l fac,fac raul pe care nu vreau sa-l fac.

Vine Domnul !!!
Pagina 2 din 4 < 1 2 3 4 >
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164599 vizite unice Powered by PHP-Fusion