Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 10
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Comportament, Etică și Practici în cadrul Bisericii | Duhul Sfânt- Roadele și Darurile Sale
Pagina 2 din 2 < 1 2
Deconectat RE: Mângâietorul.
fullban10
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
21414. Postat la 25/01/2013 07:32 - 4481z16h21m
Mangaetorul este cu tine, este ca un semn...eu am gresit, nu pot sa ma rog, insa Duhul mijloceste pentru mine, [color=red][/color]

Nu. Nu. Nu. Duhul Sfânt cu ce mijlocește dacă eu nu m-am rugat? El nu poate mijloci când eu tac. Doar la rugăciunea mea, cu rugăciunea mea Duhul Sfânt mijlocește cu suspine negrăite. Duhul Sfânt nu face El rugăciuni în locul nostru.
Sunt sigură că ai vrut să spui altceva decât ceea ce ai spus.

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Lucia
21415. Postat la 25/01/2013 09:38 - 4481z14h15m
"Faceti in tot timpul, PRIN DUHUL tot felul de RUGACIUNI..."(Efes.6:18)

Nu poti intelege pana nu experimentezi acest lucru, prin DUHUL putem sa facem multe, putem sa ne rugam, putem sa cantam, numai sa-I dam intaietate si sa-I dam voie sa ne conduca.
Eram in spital, bolnava de cancer, nu puteam sa ma rog, insa lasam Duhul si el se ruga, imi veneau cuvinte in rima fara sa le creez in mintea mea, dadeam slava, fara sa fac vreun efort, simteam mangaiere prin faptul ca nu ma simteam singura, si eram incurajata prin puterea din mine, slabisem atat de mult incat credeam ca mi se lungise mainile, eram pierduta in timp, Dar Duhul ma sprijinea in neputinta mea, mai mult mi-a dat vindecare...si chiar daca atunci nu am spus ca am un Medic suprem, Doctorul de chirurgie ortopedica mi-a spus la iesirea din spital: "Pleaca cu Dumnezeul tau, ca esti vindecata!"
Atunci mi-am dat seama ca si cei din jur au vazut minunea Lui, pe trupul meu.
Darurile lui Dumnezeu nu s-au pierdut in timp, ci credinta noastra, Mangaietorul asa cum naste roade in noi, ne imparte si daruri...numai daca le mai credem!

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
cautatorul
21416. Postat la 25/01/2013 10:37 - 4481z13h15m
Buna ziua

Amin Doamna Lucia.

Noi nu știm cum trebuie să ne rugăm. Dar însuși Duhul mijlocește pentru noi cu suspine negrăite. Promotorul dorintelor bune de a ne ruga de a marturisi pacatul, orice lucru bun care izvoraste in noi e lucrarea minunat scumpa , draga si sfanta a Indemnatorului. Toata lucrarea buna care o vedem in noi se datoreaza lucrari Indemnatorului

A numi pe Duhul Sfânt " Mângâietor " înseamnă a scoate în evidență numai o trăsătură a lucrării Sale. El este și un " Îndemnător". De fapt, în acest ultim sens este ultima trăsătură proeminentă a lucrării Duhului, așa cum este schițată de Ioan.
-El va " învăța" și "va aduce aminte" .
- El va mărturisi despre Hristos
-" El va dovedi lumea vinovată în ce privește păcatul, neprihănirea și judecata"
- El va călăuzi în tot adevărul și va arăta lucrurile viitoare
-El va proslăvi pe Hristos și va primi de la El și va da ucenicilor
cautatorul
21417. Postat la 25/01/2013 10:44 - 4481z13h8m
Buna ziua

Cat timp ramane Duhul adevarului cu noi si in noi ?

Ioan 14:16 Și Eu voi ruga pe Tatăl, și El vă va da un alt Mângâietor, care să rămână cu voi în veac;
VBC și eu îl voi ruga pe Tatăl, iar el vă va da un alt Mângâietor ca să fie cu voi pentru totdeauna,

Domnul Isus urma să părăsească pe ucenicii Săi , dar voia să Se roage la Tatăl pentru a trimite pe Cineva care era asemenea Lui ca să rămână cu ucenicii, nu temporar, așa cum rămăsese El, ci " în veac ".

Expresia " în voi " scoate în evidență sălășluirea lăuntrică a Duhului în inima creștinilor în mod individual.

Isus nu ar fi putut să fie pretutindeni de față, dar prin mijlocirea Duhului, Isus putea fi cu fiecare din urmașii Săi totdeauna și în toate locurile

Cu respect

Dar ce se intampla cu Mangaietorul cand noi gresim pacatuim ?
fullban10
21436. Postat la 26/01/2013 19:15 - 4480z4h38m
Lucia, am primit astăzi o rază de lumină la ceea ce ai intenționat tu să scrii în postarea 21415. Însă nu cum te-ai exprimat tu.
Tu chiar dacă erai întro situație gravă de sănătate, între viață și moarte, aveai pace deoarece te-ai predat lui Dumnezeu: facă-Se voia Ta. Tu erai acum ca Petru în închisoare, ca Isus în corabie, ca cele 5 fecioare înțelepte. Erai în somn. Tu ți-ai făcut partea , acum Dumnezeu era la cârmă.

este ca un semn...eu am gresit, nu pot sa ma rog, insa Duhul mijloceste pentru mine, imi da

Duhul nu se roagă pentru greșeală. Trebuie să mărturisești greșeala ca apoi El să mijlocească.

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Lucia
21488. Postat la 30/01/2013 15:06 - 4476z8h47m
Draga mea, as vrea sa ma intelegi, insa ma tem ca si cu Biblia in mana, nu o sa crezi, pentru a crede in manifestarile Duhului, trebuie sa crezi in supranatural!

"...pentru ca cine vorbeste in alte limbi, nu vorbeste oamenilor, ci lui Dumnezeu, pentru ca nu-l INTELEGE NIMENI si, in Duh el spune TAINE."(1 Cor.14:2)
Crezi tu, versetul asta?
Si crede-ma, sunt multe asemenea lui!

"Cine vorbeste in alta limba se zideste pe sine insusi..."(1Cor.14:4)
"As dori ca TOTI sa vorbiti in limbi..."(vers. 5)

"De aceea cine vorbeste in limbi, sa se roage sa le talmaceasca." (vers.13)
"Prin urmare limbile sunt un SEMN pentru cei necredinciosi..."(vers.22)

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
cautatorul
22583. Postat la 04/04/2013 06:41 - 4412z18h12m
Buna ziua

Ce se intampla cu Mangaietorul cand noi gresim , pacatuim ?

O zi buna
Lucia
22584. Postat la 04/04/2013 10:22 - 4412z14h30m
Suntem indemnati prin Cuvant sa nu intristam pe Duhul Sfant, prin neascultarea noastra, asta facem.(Efeseni 4:30,31)
Atitudinea corecta fata de Duhul Sfant, este lepadarea de sine si ingaduirea autoritatii Lui in inima si viata noastra.
Mai mult, El este guvernatorul nostru iar noi unelte care slujim scopului Sau.
Prin neascultare il facem sa se intristeze, si daca continuam asa il stingem si pleaca de la noi.(1Tes 5:19)

cautatorul
24104. Postat la 06/07/2013 11:15 - 4319z13h38m
Buna ziua

Indiferent de cultura religioasa , de crezul pe care-l avem , de numele pe care-l purtam suntem crestini si ne este fagaduit un dar ceresc , un dar permanent ,o putere ca sa biruim firea si pe cel rau . Unde este , cum ne ajuta , cum ne calauzeste , cum ne vorbeste ( sfatuieste ) ?

Mantuitorul a spus ; Și Eu voi ruga pe Tatăl, și El vă va da un alt Mângâietor (Grecește: Paraclet, apărător, ajutor.); care să rămână cu voi în veac;
și anume, Duhul adevărului, pe care lumea nu-l poate primi, pentru că nu-L vede și nu-L cunoaște; dar voi Îl cunoașteți, căci rămâne cu voi, și va fi în voi.

,dar voi Îl cunoașteți, căci rămâne cu voi, și va fi în voi . Cum ?

să rămână cu voi în veac . E posibil ?

Este un adevar crucial la care va invit sa cugetam si sa-l invatam .

Domnul sa ne calauzeasca
emanolake
24119. Postat la 09/07/2013 13:32 - 4316z11h21m
dar voi Îl cunoașteți, căci rămâne cu voi, și va fi în voi . Cum ?

Este o tema minunata si s-ar putea da en si en de explicati pe aceste doua intrebari, insa raspunsul cu exacitate poate fi inteles doar de cel ce poate sa inteleaga si poate sa priceapa ce rol are acest Mingaietor?

dar voi Îl cunoașteți, căci rămâne cu voi, și va fi în voi . Cum ?

Dacă Mă iubește cineva, va păzi Cuvântul Meu, și Tatăl Meu îl va iubi. Noi vom veni la el și vom locui împreună cu el.

Ce ați auzit de la început, aceea să rămână în voi. Dacă rămâne în voi ce ați auzit de la început, și voi veți rămâne în Fiul și în Tatăl.

Toate lucrurile sint posible dar tóate depind de perspectiva imagini a persoanei cum vede,cum aude,cum intelege cuvintul lui YAHWE, si apoi cum le caracterizeasa si cum le aplica.Mingaietorul are un rol foarte important nu degeaba sa adus in evidente, dar oricine va vorbi împotriva Duhului Sfânt nu va fi iertat nici în veacul acesta, nici în cel viitor.

Sa aruncam o mica privire in trecut poporul Israel a hulit duhul lui YAHWE? ce rasplata au avut ei? De ce nu au intrat uni in tara Canaan? tara fagaduita pentru toti? To ce sa petrecut se petrece si in zilele de astazi pentru poporul lui YAHWE care nu asculta de acest MINGAIETOR ( Duhul Adevarului ).

La inceput YAHWE a spus: Acum, dacă veți asculta glasul Meu și dacă veți păzi legământul Meu, veți fi ai Mei dintre toate popoarele, căci tot pământul este al Meu; Îmi veți fi o împărăție de preoți și un neam sfânt.Aceste cuvinte le remarca si Apostolu Petru in 1Petru 2: 4,5-9,10

Iată, Eu trimit un Înger înaintea ta, ca să te ocrotească pe drum și să te ducă în locul pe care l-am pregătit. Fii cu ochii în patru înaintea Lui și ascultă glasul Lui; să nu te împotrivești Lui, pentru că nu vă va ierta păcatele, căci Numele Meu este în El. Dar dacă vei asculta glasul Lui și dacă vei face tot ce-ți voi spune, Eu voi fi vrăjmașul vrăjmașilor tăi și potrivnicul potrivnicilor tăi.
Ioan 12:48 Pe cine Mă nesocotește și nu primește cuvintele Mele, are cine-l osândi: Cuvântul pe care l-am vestit Eu, acela îl va osândi în ziua de apoi.
Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, și ele vin după Mine. Eu le dau viața veșnică, în veac nu vor pieri, și nimeni nu le va smulge din mâna Mea.

Pun o intrebare? Au nesocotit cei care nu au intrat in Canaan numele lui YAHWE ?
Israel s-a îngrășat și a azvârlit din picior; te-ai îngrășat, te-ai îngroșat și te-ai lățit! Și a părăsit pe Dumnezeu, Ziditorul lui, a nesocotit Stânca mântuirii lui.

Au intristat pe Duhul lui YAHWE?

El a zis: Negreșit, ei sunt poporul Meu, niște copii care nu vor fi necredincioși! Și astfel El S-a făcut Mântuitorul lor.În toate necazurile lor n-au fost fără ajutor, și Îngerul care este înaintea feței Lui i-a mântuit; El însuși i-a răscumpărat, în dragostea și îndurarea Lui, și necurmat i-a sprijinit și i-a purtat în zilele din vechime. Dar ei au fost neascultători și au întristat pe Duhul Lui cel Sfânt; iar El li S-a făcut vrăjmaș și a luptat împotriva lor.

Le-a purtat de grija acel inger poporului, le-a dat invataturi poporului ca sa cunoasca ce este bine si ce este rau si cum sa umble sau cum sa fie sfinti inaintea Domnului, sa deosebiasca stinga de dreapta.Dar ei ce au facut au intristat si intristarea care au provocato a ajuns un pacat mare o neleguire inaintea lui YAHWE, iar cuvintul lui YAHWE care a fost pentru ei cei care au cartit si s-au impotrivit Duhului Sfint. Pe cel ce a păcătuit împotriva Mea, pe acela îl voi șterge din cartea Mea.

Impotriva cui? Si a cui carte?

Nimic întinat nu va intra în ea, nimeni care trăiește în spurcăciune și în minciună; ci numai cei scriși în Cartea Vieții Mielului.

Cu cit mai aspru vor fi in zilele de azi cei care nu asculta de Mingaietor ( Duhul Adevarului), pentru ca scopul Lui este de a te invata, de a te indruma, de a te intari, de a te calauzi, de a cunoaste lucrurile minunate ale lui YAHWE, si multe altele care ar mai fi de specificat.
De acea in vechime poporul avea ca calauzire pe ingerul deci era cu ei, astazi in vremurile acestea de la inaltarea Domnului ne-a inzestrat cu mai mare valoare care este asa de mare caci Duhul este si cu noi dar si in noi (Mingaietorul), de acea trebuie cu mare grija ca persoana care a fost rascumparata prin jertfirea Domnului sa fie conscient(a) de responsabilitatea care o are fata de YAHWE ,prin umblarea si cunoasteri a cuvintului, daca are dorinta sa ajunga in Canaanul ceresc.
cautatorul
24154. Postat la 14/07/2013 18:52 - 4311z6h0m
Buna seara

Emanolake spui ca ; s-ar putea da en si en de explicati pe aceste doua intrebari,

Sunt de aceiasi parere dar tocmai aici e farmecul si frumusetea sa ascultam , sa citim si experientele si intelesul altora . Oi avea eu o idee dar cred ca si semenul meu are poate una sau mai multe opinii .

Duhul Domnului conduce pe fiecare si fiecare are ce sa spuna cum ramane cu el Domnul , cum ne ajuta , cum ne calauzeste , cum ne vorbeste ( sfatuieste ) ?

Nu e neaparat sa avem aceleasi pareri toti la fel , dar personal cred ca e neaparat sa umblam fiecare calauziti de Duhul Domnului .

Apostolul Ioan spune ; " și anume, Duhul adevărului, pe care lumea nu-l poate primi, pentru că nu-L vede și nu-L cunoaște; dar voi Îl cunoașteți, căci rămâne cu voi, și va fi în voi.

IL cunoastem ?

Lavi
24157. Postat la 14/07/2013 19:05 - 4311z5h48m
Buna intrebare cautatorule!

emanolake
24170. Postat la 17/07/2013 20:07 - 4308z4h46m
Apostolul Ioan spune ; " și anume, Duhul adevărului, pe care lumea nu-l poate primi, pentru că nu-L vede și nu-L cunoaște; dar voi Îl cunoașteți, căci rămâne cu voi, și va fi în voi.

IL cunoastem ?

Dacă Mă iubește cineva, va păzi Cuvântul Meu, și Tatăl Meu îl va iubi. Noi vom veni la el și vom locui împreună cu el.

As putea sa zic ca pe baza acestui verset doar pazind cuvintul vom putea ajunge la cunoastere, înfaptuind si umblînd in cuvintul lui YHWH...iar dupa roadele sale personale se poate da cu exacitate daca duhul este cu el si in el...iar daca nu avem roade si sintem niste ramuri cu muguri sau cu flori inseamna ca mai avem multe de facut ca sa-l cunoastem....
Pagina 2 din 2 < 1 2
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164901 vizite unice Powered by PHP-Fusion