Deconectat |
RE: Darurile Duhului Sfânt |
abdon (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
694. Postat la 26/10/2009 20:41 - 5668z3h13m |
|
|
Așa este frate, Cuvântul zice, că atunci când va pune Duhul Său, în inimi, cei care-L vor avea, tot odată vor avea în inimă și Legile și poruncile Sale.
Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2
|
|
Deconectat |
avodah (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
695. Postat la 26/10/2009 20:45 - 5668z3h9m |
|
|
Adonai este un D-zeu al orinduieli.Vb. in limbi cum se practica la multe culturi crestine , caci ajung sa cada pe jos ,sa zbiere si alte manifestati de genul , pentru mine par o mare neranduiala .
Cineva facea paralela urmatoare:
Oameni sunt condusi de emotii, ca si la o inmormintare. Unii oameni ajung la unele stari emotionale cind mintea nu mai judeca 100%. , si in unele cazuri unii s-ar fi aruncat in groapa si ei dupa mort , daca nu i-ar fi oprit altii, adica nu isi mai controlau emotiile , si observam unde tinde a ne duce mintea.
Acum asa este si la staruintele din zilele noastre. Oamenii se roaga lui D-zeu , nu contest asta, dar emotiile le-o iau inainte, si unii ajung sa cada pe jos , etc, si parerea mea este caci cind se ajunge la semenea stari D-zeu nu mai este prezent.
Nu condamn pe nimeni, caci stiu caci si la credinta noastra sunt multi frati care au avut experiente personale cu D-zeu si doar ei si D-zeu stiu exact ce au simtit , sau au primit,dar sa avem grija caci este si multa desartaciune la capitolul acesta. Hai să privim puțin un citat: Citat:[quote]Dar n-am scos noi draci in Numele Tau , nu am facut noi minuni in Numele Tau , nu am prorocit noi in Numele tau ,/quote] iar răspunsul acestor întrebări îl știm cu toții... Dumnezeu nu i-a recunoscut!
Au fost inselati
D-zeu sa ne lumineze, si sa ne binecuvinteze cu darurile Lui, si sa ne pregateasca pentru ce are sa vina ,ca sa putem invinge caci vremurile sunt aproape.
BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39
Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH |
|
Deconectat |
Pedro V (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
696. Postat la 26/10/2009 20:46 - 5668z3h8m |
|
|
Bine, am și eu un citat pentru voi... Citat: Dar omul firesc nu primeste lucrurile Duhului lui Dumnezeu, caci, pentru el, sunt o nebunie; si nici nu le poate intelege, pentruca trebuiesc judecate duhovniceste. (1Cor.2:14)
Pe Calea Credintei Sfintilor nu mergi ca repetentii si corigentii ci mergi ca Sfintii ,din har in har si din putere in putere!!!!!! |
|
Deconectat |
Aurelc (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
697. Postat la 26/10/2009 20:48 - 5668z3h6m |
|
|
Dragilor, aș vrea să citim împreună un citat, dacă tot am ajuns cu discuția în acest punct: Citat: VDC Matei 7:15. Paziti-va de prooroci mincinosi. Ei vin la voi imbracati in haine de oi dar pe dinlauntru sunt niste lupi rapitori.
16. Ii veti cunoaste dupa roadele lor. Culeg oamenii struguri din spini sau smochine din maracini ?
17. Tot asa, orice pom bun face roade bune, dar pomul rau face roade rele. [...]
20. Asa ca dupa roadele lor i veti cunoaste.
Petrica, ai putea sa-mi spui care sunt roadele despre care vorbeste Mesia in acest pasaj ? Sau nu neaparat tu, dar te-am intrebat pe tine, pentru ca vad ca esti mai activ in ultima vreme pe forum
Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P. |
|
Deconectat |
698. Postat la 26/10/2009 20:49 - 5668z3h5m |
|
|
Pai nu cunosti Roadele Duhului? Nu poate sa fie un proroc al Domnului si el sa nu aiba Roadele Sale !!! Prima data iti sfintesti viata si te schimbi si dupa aceea o sa primesti Darurile Sale daca starui dupa ele, iar Domnul iti da dupa cum vrea El si dupa cum ceri si ce dar poti duce!!!
Pe Calea Credintei Sfintilor nu mergi ca repetentii si corigentii ci mergi ca Sfintii ,din har in har si din putere in putere!!!!!! |
|
Deconectat |
Aurelc (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
699. Postat la 26/10/2009 20:50 - 5668z3h4m |
|
|
Petrica, eu te inteleg si sunt deacord cu ceea ce spui dar eu am intrebat altceva... repet: care crezi cu ca ar fi roadele proorocilor mincinosi, de care ne-a spus Domnul IIsus sa ne ferim ?
Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P. |
|
Deconectat |
700. Postat la 26/10/2009 20:50 - 5668z3h4m |
|
|
Un proroc al Domnului nici o data nu o sa zica sa nu ti ceva din Biblie!!!
DuhuL Sfant nu vorbeste Adevarului niciodata!
Inchinator in DUh si Adevar!!!! MARE MARE MARE....LUCRU SA FI UN ASEMNEA INCHINATOR! SA FI INCHINATOR SI IN DUHUL SFANT SI DUPA PORUNCILE DOMNULUI DIN VECHIUL SI NOUL LEGAMANT, FOARTE MARE LUCRU,ACEASTA II CREDINTA SFINTILOR, DE ACESTI INCHINATORI ARE NEVOIE DOMNUL! AJUTA-NE DOMANE PE TOTI SA FIM! Amin!!!!
|
Deconectat |
Lica (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
701. Postat la 26/10/2009 20:52 - 5668z3h2m |
|
|
"Chiar daca as vorbi in limbi omenesti si ingeresti, si n-as avea dragoste, sunt o arama sunatoare sau un chimval zanganitor" 1Cor 13:1
As vrea sa fac doua precizari asupra acestui verset:
1. Ingerii nu pot avea mai multe limbi pentru ca in cer nu a fost turnul Babel...eventul putem spune caci ei cunosc toate limbile de pe pamant...insa aceste intra in categoria "limbi omenesti". Deci putem deduce ca traducerea textului nu a reusit sa se dovedeasca a fi suficient de fidela.
2. Pavel nu afirma o practica de a vorbi o limba ingereasca ca dar al Duhului Sfant ci doar incearca sa sublinieze ceva prin o "exagerare" , amplificare. "Chiar daca..." Nu se mai gaseste un alt loc in Biblie unde sa se vorbeasca despre darul de a vorbi o limba a ingerilor.
S-ar putea sa ma insel...asa ca...ma puteti completa sau chiar corecta!
Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti. |
|
Deconectat |
702. Postat la 26/10/2009 20:53 - 5668z3h1m |
|
|
Cert este că trebuie avut vorbirea în limbi, ca dovadă a sigiliului Duhului Sfânt!
Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2
|
|
Deconectat |
ciprus (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
703. Postat la 26/10/2009 20:55 - 5668z2h59m |
|
|
Toti care practica azi vorbirea in limbi nu o au de la CEL PREA INALT deci daca nu-i de la el de unde altundeva poate fi?... |
|
Deconectat |
704. Postat la 26/10/2009 20:56 - 5668z2h58m |
|
|
Sambataru si Ciprus....eu vorbeam de o particularitate...de un verset anume!!! ...mai departe...
|
Deconectat |
705. Postat la 26/10/2009 21:02 - 5668z2h52m |
|
|
apropo de precizarea pe care ai facut-o, ca sa nu zici ca sunt in afara subiectului, intrebare: in limbi omenesti se poate vorbi? cine te face sa vorbesti in limbi omenesti, s-a practicat lucrul acesta?
|
|
Deconectat |
706. Postat la 26/10/2009 21:02 - 5668z2h52m |
|
|
Daca mie imi este adresata intrebarea...:
Daca as raspunde ca un credincios nu poate vorbi in limbi omenesti (o limba straina lui) as spune ca Dumnezeu este limitat...insa ce pot spune este ca nu am auzit personal pe cineva sa vorbeasca (rugaciune sau orice altceva) o limba straina lui (omeneasca...adica existenta pe pamant)...
|
Deconectat |
707. Postat la 26/10/2009 21:03 - 5668z2h51m |
|
|
exact, e normal atunci sa te indoiesti de limbi ingeresti, sau sa cunosti??
|
|
Deconectat |
708. Postat la 26/10/2009 21:04 - 5668z2h50m |
|
|
Sa inteleg ca dupa parerea ta ar exista mai multe limbi ingeresti? daca da atunci...poti sa imi dai niste argumente biblice?
|
Deconectat |
709. Postat la 26/10/2009 21:05 - 5668z2h49m |
|
|
Daca ceea ce este scris in 1 Cor 13:1, ar fi un basm evreiesc da, ti-as fi dat dreptate, dar daca asta scrie Pavel, atunci asa este, daca traducerea este greita, dovedeste-o tu, si eu nu ma supar, nu as avea de ce .. .
|
|
Deconectat |
710. Postat la 26/10/2009 21:05 - 5668z2h49m |
|
|
1 corinteni 12 :8. De pilda, unuia ii este dat, prin Duhul, sa vorbeasca despre intelepciune; altuia, sa vorbeasca despre cunostinta, datorita aceluias Duh;
9. altuia credinta, prin acelas Duh; altuia, darul tamaduirilor, prin acelas Duh;
10. altuia, puterea sa faca minuni; altuia, proorocia; altuia, deosebirea duhurilor; altuia, FELURITE LIMBI; si altuia, talmacirea limbilor.
Deci Limbile Vorbite de persoanele botezate cu Duhul Sfant este 100% Biblica!
sa nu confundam a fi calauzit cu Duhul Sfant si a fo botezat cu Duhul Sfant!
Doamne Doamne da-mi din Duhul Sfant Puterea ce-ai lasat-o pe pamant !!!
|
Deconectat |
711. Postat la 26/10/2009 21:06 - 5668z2h48m |
|
|
Ceea ce ma face pe mine sa cred ca in cer nu sunt mai multe limbi vorbite este:
1. ! Cor 13:1 este singurul loc unde apare aceasta afirmatie(am explicat...)
2. In Faptele Ap apar doar limbi pamantesti
3. Ap Pavel a fost rapit la cer si a auzit cuvinte care "nu-i ingaduit unui om sa le rosteasca"
4. In cer nu pot sa cred ca a existat un Babel sau ceva de genu
|
Deconectat |
712. Postat la 26/10/2009 21:07 - 5668z2h47m |
|
|
1-- nu conteaza ca sunt limbi ceresti sau omenesti din moment ce ele sunt date de Sus in urma primiri darului vorbiri in limbi!
fac parte din darurile Duhului Sfant si este normal ca atunci cand primesti botezul cu Duh Sfant sa vb in limbi! si dupa primeste si din restu Darurilor daca starui dupa ele !
2--pai limbi pamantesti dar date de Sus si le vorbesti doar dupa ce esti botezat cu Duhul Sfant!
de ce nu vb in limbi si prorocesc alti oameni decat dupa ce au primit botezul cu Duh SFANT?>
3--eu nu sunt in cer sa stiu cum ii!
si Duhul Sfant nu a fost dat in cer si a fost dat pe pamant ca fagaduinta!
4--un lucru ii clar uite ce spune ca ii in cer:
Caci Imparatia lui Dumnezeu nu este mancare si bautura, ci neprihanire, pace si bucurie in Duhul Sfant. (Rom.14:17)
sunt curios cum o sa le placa la oameni sus in Cer (caci acolo sunt bucurii in Duhul Sfant) din moment ce nu le place aici darurile Duhului Sfant !
|
Deconectat |
713. Postat la 26/10/2009 21:08 - 5668z2h46m |
|
|
Frate Pedro V cred ca nu ai citit despre ce este vorba. Eu nu vorbesc de darul vorbirii in limbi! Ci doar de o particularitate din el daca vrei...adica un singur verset. Nu am spus nimic de limbile de pe pamant...era vorba strict de limbi ingeresti(care se vb in cer).
|